Dodaj do ulubionych

ŁE i sprawa kobieca

IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 19.11.02, 15:04
Ponoć ŁE chce wprowadzić przymusowe wybieranie określonej liczby kobiet do
parlamentów krajów członkowskich. TO JEST SEKSIZM!
W państwie prawa wszyscy obywatele są równi. Dlatego wyróżnianie niewiast w
ten sposób, jakby same nie mogły walczyć w polityce o wybór na stanowiska
polityczne, uważam za brak wychowania, chamstwo i dyskryminację w stosunku do
kobiet.
I żeby mi nikt tu nie chrzanił o wyrównywaniu szans, bo to jest "wyrównywanie
szans" na kolejnym biurokratycznym papierze.
Obserwuj wątek
    • maretina Re: ŁE i sprawa kobieca 19.11.02, 15:16
      Gość portalu: piotrq napisał(a):

> Ponoć ŁE chce wprowadzić przymusowe wybieranie określonej liczby kobiet do
      > parlamentów krajów członkowskich. TO JEST SEKSIZM!
      > W państwie prawa wszyscy obywatele są równi. Dlatego wyróżnianie niewiast w
      > ten sposób, jakby same nie mogły walczyć w polityce o wybór na stanowiska
      > polityczne, uważam za brak wychowania, chamstwo i dyskryminację w stosunku do
      > kobiet.
      > I żeby mi nikt tu nie chrzanił o wyrównywaniu szans, bo to jest "wyrównywanie
      > szans" na kolejnym biurokratycznym papierze.

wolalabym zeby listy nie byly parytetowe, zeby wszystko odbywalo sie na
      zasadzie uczciwej konkurencji.niestety kobiety nie sa traktowane rowno.ani w
      pracy, ani w polityce. nawet w sld, ktore twierdzi, ze "promuje" kobiety byly
      zgrzyty.
      sa kobiety, ktore dobrze spelniaja sie tylko w roli opiekuna ogniska domowego,
      ale nie wszystkim paniom ta rola pasuje. niektore chca byc politykami, niektore
      chca kierowac firmami. niestety facet jest wyrozniany. kobiety spycha sie do
      roli matki polki karmiacej i dzwigajacej toboly z zakupami.
      podczas rozmowy w spr. pracy faceta nie pyta sie o to, kiedy bedzie w ciazy i
      czy przypadkiem juz w niej nie jest. facetom placi sie wiecej....

na szczescie do tej pory mam to szczecie, ze w mojej firmie malo jest facetow
      na wyzszych stolkachsmile)) w mojej pracy dominuja kobiety i jest ok.

piszesz o seksizmie.... a czy w odwrotnej sytuacji, kiedy kobiety sa
      dyskryminowane,kiedy faceci rzadza cala polska, to juz nie jest seksizm?
      nie lubie przeginania, ale to co mam teraz w polsce zdrowe nie jest.
      • Gość: Perła Re: ŁE i sprawa maretiny jest IP: 212.160.135.* 19.11.02, 15:27
        maretina napisała:

>
        > wolalabym zeby listy nie byly parytetowe, zeby wszystko odbywalo sie na
        > zasadzie uczciwej konkurencji.niestety kobiety nie sa traktowane rowno.ani w
        > pracy, ani w polityce. nawet w sld, ktore twierdzi, ze "promuje" kobiety byly
        > zgrzyty.
        > sa kobiety, ktore dobrze spelniaja sie tylko w roli opiekuna ogniska
        domowego,
        > ale nie wszystkim paniom ta rola pasuje. niektore chca byc politykami,
        niektore
        >
        > chca kierowac firmami. niestety facet jest wyrozniany. kobiety spycha sie do
        > roli matki polki karmiacej i dzwigajacej toboly z zakupami.
        > podczas rozmowy w spr. pracy faceta nie pyta sie o to, kiedy bedzie w ciazy i
        > czy przypadkiem juz w niej nie jest. facetom placi sie wiecej....
        >
        > na szczescie do tej pory mam to szczecie, ze w mojej firmie malo jest facetow
        > na wyzszych stolkachsmile)) w mojej pracy dominuja kobiety i jest ok.
        >
        > piszesz o seksizmie.... a czy w odwrotnej sytuacji, kiedy kobiety sa
        > dyskryminowane,kiedy faceci rzadza cala polska, to juz nie jest seksizm?
        > nie lubie przeginania, ale to co mam teraz w polsce zdrowe nie jest.

To wszystko o czym tu piszesz to zwykłe lanie wody jest. Konkretnie proszę!
        Jakie Twoje oczekiwania są. I jakich KONKRETNIE rozwiązań chcesz? W sprawie tej
        oczywiście.

Perła

• maretina Re: ŁE i sprawa maretiny jest 19.11.02, 15:37
          > To wszystko o czym tu piszesz to zwykłe lanie wody jest. Konkretnie proszę!
          > Jakie Twoje oczekiwania są. I jakich KONKRETNIE rozwiązań chcesz? W sprawie
          tej
          >
          > oczywiście.
          >
          > Perła
          >
          przepraszam, czy post, do ktorego sie odnioslam byl konkretny? nie... byl
          ogolny, ze to jest be i juz.
          przyklady?
          prosze bardzo:
          poslanki sld byly umieszczane na szarym koncu list( jesli juz wyrazono laskawie
          zgode na ich wpisanie!), zapewne slyszales o tym.
          kobiety, ktore urodza dziecko i wracaja do pracy po urlopie macierzynskim sa
          najczesciej po miesiacu zwalniane z pracy.
          korwin mikke otwarcie mowi, ze studia potrzebne sa kobiecie po to, by zapelnic
          czas, kiedy szuka ona meza.
          czy to jest normalne traktowanie?
          • Gość: Perła Re: ŁE i sprawa maretiny jest IP: 212.160.135.* 19.11.02, 16:02
            maretina napisała:

> przyklady?
            > prosze bardzo:
            > poslanki sld byly umieszczane na szarym koncu list( jesli juz wyrazono
            laskawie
            >
            > zgode na ich wpisanie!), zapewne slyszales o tym.

Nie słyszałem bo z definicji nie intersuję się tą partią. Ale myślę sobie tak:
            KAŻDA partia chce wsystawić NAJLEPSZYCH kandydatów. A że takich SLD nie
            dostrzegło w szeregach płci pięknej to już ich problem jest. Poza tym miejsce
            na liście nie ma żadnego znaczenia; vide: Niesiołowski, Łopuszański, etc.
            I jeszcze jedno. Ilość kobiet kandydatek na posłów, starczyła by na kilka
            sejmów. 50% wyborców to kobiety są. Nie wiem dlaczego kobiety nie głosują na
            kobiety właśnie...

> kobiety, ktore urodza dziecko i wracaja do pracy po urlopie macierzynskim sa
            > najczesciej po miesiacu zwalniane z pracy.

Nie znam spraw tych. Wiem tylko, że każdy pracodawca nie zwolni DOBREGO
            pracownika.

> korwin mikke otwarcie mowi, ze studia potrzebne sa kobiecie po to, by
            zapelnic
            > czas, kiedy szuka ona meza.

Takie historie znam z własnej uczelni.

> czy to jest normalne traktowanie?

Jest was 50%. Zawalczcie.

Perła
            • maretina Re: ŁE i sprawa maretiny jest 19.11.02, 16:10
              Gość portalu: Perła napisał(a):

> maretina napisała:
              >
              >
              > > przyklady?
              > > prosze bardzo:
              > > poslanki sld byly umieszczane na szarym koncu list( jesli juz wyrazono
              > laskawie
              > >
              > > zgode na ich wpisanie!), zapewne slyszales o tym.
              >
              > Nie słyszałem bo z definicji nie intersuję się tą partią. Ale myślę sobie
              tak:
              > KAŻDA partia chce wsystawić NAJLEPSZYCH kandydatów. A że takich SLD nie
              > dostrzegło w szeregach płci pięknej to już ich problem jest.

rozumiem, ze kobiety, ktore dostaly w wyborach do sejmu wiecej glosow niz
              faceci sa gorsze od nich, kiedy trzeba ukladac liste do nowych wyborow
              samorzadowych? bzdura!
              Poza tym miejsce
              > na liście nie ma żadnego znaczenia; vide: Niesiołowski, Łopuszański, etc.
              > I jeszcze jedno. Ilość kobiet kandydatek na posłów, starczyła by na kilka
              > sejmów. 50% wyborców to kobiety są. Nie wiem dlaczego kobiety nie głosują na
              > kobiety właśnie...

> > kobiety, ktore urodza dziecko i wracaja do pracy po urlopie macierzynskim
              > sa
              > > najczesciej po miesiacu zwalniane z pracy.
              >
              > Nie znam spraw tych. Wiem tylko, że każdy pracodawca nie zwolni DOBREGO
              > pracownika.

tak, ale w mniemaniu pracodawcy dobrym pracownikiem nie jest kobieta, ktora ma
              rodzine, a w szczegolnosci dziecko.

> > korwin mikke otwarcie mowi, ze studia potrzebne sa kobiecie po to, by
              > zapelnic
              > > czas, kiedy szuka ona meza.
              >
              > Takie historie znam z własnej uczelni.
              i te kilka historyjek to pelnia naszej rzeczywistosci, to regula, tak? niczego
              cie nie nauczyli na tych studiach, ale niedobrzy wykladowcy!wink
              > > czy to jest normalne traktowanie?
              >
              > Jest was 50%. Zawalczcie.
              >
              bedziemysmile
              > Perła
          • Gość: wikul Re: ŁE i sprawa maretiny jest IP: *.acn.waw.pl 20.11.02, 23:57
            maretina napisała:

> > To wszystko o czym tu piszesz to zwykłe lanie wody jest. Konkretnie proszę
            > !
            > > Jakie Twoje oczekiwania są. I jakich KONKRETNIE rozwiązań chcesz? W sprawi
            > e
            > tej
            > >
            > > oczywiście.
            > >
            > > Perła
            > >
            > przepraszam, czy post, do ktorego sie odnioslam byl konkretny? nie... byl
            > ogolny, ze to jest be i juz.
            > przyklady?
            > prosze bardzo:
            > poslanki sld byly umieszczane na szarym koncu list( jesli juz wyrazono
            laskawie...

To po co siedzą w takiej parti , niech zmienią lub założą nową , kobiecą .
      • Gość: pollak Re: ŁE i sprawa kobieca IP: *.jgora.dialog.net.pl 19.11.02, 17:58
        maretina napisała:

Niech startują w wyborach, jak je wybiorą to będą.

Feminazistkom się w głowach przewraca. Nie będę pisał dlaczego.
      • Gość: wikul Re: ŁE i sprawa kobieca IP: *.acn.waw.pl 19.11.02, 19:40
        maretina napisała:

> ...na szczescie do tej pory mam to szczecie, ze w mojej firmie malo jest
        facetow
        > na wyzszych stolkachsmile)) w mojej pracy dominuja kobiety i jest ok.
        >

Ciekawa mentalność (znana w Polsce jako mentalność Kalego) - "w mojej pracy
        dominują kobiety i jest ok." Czyli jak dominują mężczyźni to jest be , jak
        kobiety to ok. Ciekawe , typowo damskie .
        W Polsce są całe dziedziny gospodarki opanowane przez kobiety ale z tego powodu
        kobiety nie twierdzą że jest dyskryminacja .
        • lady_hawk Re: ŁE i sprawa kobieca 19.11.02, 21:50
          Gość portalu: wikul napisał(a):

> maretina napisała:
          >
          > > ...na szczescie do tej pory mam to szczecie, ze w mojej firmie malo jest
          > facetow
          > > na wyzszych stolkachsmile)) w mojej pracy dominuja kobiety i jest ok.
          > >
          > > piszesz o seksizmie.... a czy w odwrotnej sytuacji, kiedy kobiety sa
          > > dyskryminowane,kiedy faceci rzadza cala polska, to juz nie jest seksizm?
          > > nie lubie przeginania, ale to co mam teraz w polsce zdrowe nie jest.
          >
          >
          > Ciekawa mentalność (znana w Polsce jako mentalność Kalego) - "w mojej pracy
          > dominują kobiety i jest ok." Czyli jak dominują mężczyźni to jest be , jak
          > kobiety to ok. Ciekawe , typowo damskie .
          > W Polsce są całe dziedziny gospodarki opanowane przez kobiety ale z tego
          powodu
          > kobiety nie twierdzą że jest dyskryminacja .

Tak.
          lodzkie tkaczki
          pielegniarki (bo jak anestezjolodzy to juz faceci)
          ;-p
          • Gość: wikul Re: ŁE i sprawa kobieca IP: *.acn.waw.pl 19.11.02, 23:34
            A Lady_hawk zapomniała czy celowo opuściła inne dziedziny np.nieżle opłacane
            sądownictwo ? Oprócz pilęgniarek w służbie zdrowia są w ogromnej większości
            lekarze - kobiety i prawie wyłącznie mężczyźni sanitariusze , palacze c.o. ,
            hydraulicy , ślusarze , elektrycy , stolarze itp.,itd. Lepiej gdyby te funkcje
            pełniły kobiety ? Warto czasem zdjąć klapki z oczu , rozejrzeć się , zastanowić
            i nie wierzyć stereotypom .
            P.S.Przy moich dwóch operacjach było dwóch anestezjologów - kobieta i
            mężczyzna , ale operowali mężczyźni , na szczęście .
            • lady_hawk Wikul 20.11.02, 09:34

> A Lady_hawk zapomniała czy celowo opuściła inne dziedziny np.nieżle opłacane
              > sądownictwo ? Oprócz pilęgniarek w służbie zdrowia są w ogromnej większości
              > lekarze - kobiety i prawie wyłącznie mężczyźni sanitariusze , palacze c.o. ,
              > hydraulicy , ślusarze , elektrycy , stolarze itp.,itd. Lepiej gdyby te funkcje
              > pełniły kobiety ? Warto czasem zdjąć klapki z oczu , rozejrzeć się ,
              zastanowić
              > i nie wierzyć stereotypom .
              > P.S.Przy moich dwóch operacjach było dwóch anestezjologów - kobieta i
              > mężczyzna , ale operowali mężczyźni , na szczęście .

Jak ja to roaumiem, praca chirurga to okob precyzji, takze fizyczny wysilek. To
              czasem 7-8 godzin stania w jednej pozycji i wykonywania manualnych czynnosci.
              Czyli PRACA FIZYCZNA.

Stolarz kobieta - dlaczego nie? Jesli ma lapki, jak imadelko?

A reszta? No przeciez gdzies WAM musimy pozwolic na pokazanie naturalnych
              talentow.

A skad masz informacje o niezle oplacanym sadownictwie? 1400 zl to pensja
              podstawowa sedziny sadu rejonowego.

Pozdr
              • Gość: wikul Re: Wikul IP: *.acn.waw.pl 20.11.02, 23:09
                lady_hawk napisała:

> Gość portalu: wikul napisał(a):
                >
                > > A Lady_hawk zapomniała czy celowo opuściła inne dziedziny np.nieżle opłaca
                > ne
                > > sądownictwo ? Oprócz pilęgniarek w służbie zdrowia są w ogromnej większośc
                > i
                > > lekarze - kobiety i prawie wyłącznie mężczyźni sanitariusze , palacze c.o
                > . ,
                > > hydraulicy , ślusarze , elektrycy , stolarze itp.,itd. Lepiej gdyby te fun
                > kcje
                > > pełniły kobiety ? Warto czasem zdjąć klapki z oczu , rozejrzeć się ,
                > zastanowić
                > > i nie wierzyć stereotypom .
                > > P.S.Przy moich dwóch operacjach było dwóch anestezjologów - kobieta i
                > > mężczyzna , ale operowali mężczyźni , na szczęście .
                >
                > Jak ja to roaumiem, praca chirurga to okob precyzji, takze fizyczny wysilek.
                To
                >
                > czasem 7-8 godzin stania w jednej pozycji i wykonywania manualnych czynnosci.
                > Czyli PRACA FIZYCZNA.
                >
                > Stolarz kobieta - dlaczego nie? Jesli ma lapki, jak imadelko?
                >
                > A reszta? No przeciez gdzies WAM musimy pozwolic na pokazanie naturalnych
                > talentow.
                >
                > A skad masz informacje o niezle oplacanym sadownictwie? 1400 zl to pensja
                > podstawowa sedziny sadu rejonowego.
                >
                > Pozdr

I to jest dyskusja z wami . Posługiwanie sie ćwierćprawdami lub półprawdami .
                Zajrzyj do przepisów dot.wynagradzania pracowników sądownictwa a dowiesz sie że
                oprócz stawki podstawowej sędzia dostaje dodatek funkcyjny który może sięgać
                200% .
                • lady_hawk Re: Wikul 21.11.02, 11:06

> lady_hawk napisała:
                  >
                  > > Gość portalu: wikul napisał(a):
                  > >
                  > > > A Lady_hawk zapomniała czy celowo opuściła inne dziedziny np.nieżle o
                  > płaca
                  > > ne
                  > > > sądownictwo ? Oprócz pilęgniarek w służbie zdrowia są w ogromnej więk
                  > szośc
                  > > i
                  > > > lekarze - kobiety i prawie wyłącznie mężczyźni sanitariusze , palacz
                  > e c.o
                  > > . ,
                  > > > hydraulicy , ślusarze , elektrycy , stolarze itp.,itd. Lepiej gdyby t
                  > e fun
                  > > kcje
                  > > > pełniły kobiety ? Warto czasem zdjąć klapki z oczu , rozejrzeć się ,
                  > > zastanowić
                  > > > i nie wierzyć stereotypom .
                  > > > P.S.Przy moich dwóch operacjach było dwóch anestezjologów - kobieta i
                  >
                  > > > mężczyzna , ale operowali mężczyźni , na szczęście .
                  > >
                  > > Jak ja to roaumiem, praca chirurga to okob precyzji, takze fizyczny wysile
                  > k.
                  > To
                  > >
                  > > czasem 7-8 godzin stania w jednej pozycji i wykonywania manualnych czynnos
                  > ci.
                  > > Czyli PRACA FIZYCZNA.
                  > >
                  > > Stolarz kobieta - dlaczego nie? Jesli ma lapki, jak imadelko?
                  > >
                  > > A reszta? No przeciez gdzies WAM musimy pozwolic na pokazanie naturalnych
                  > > talentow.
                  > >
                  > > A skad masz informacje o niezle oplacanym sadownictwie? 1400 zl to pensja
                  > > podstawowa sedziny sadu rejonowego.
                  > >
                  > > Pozdr
                  >
                  >
                  > I to jest dyskusja z wami . Posługiwanie sie ćwierćprawdami lub półprawdami .
                  > Zajrzyj do przepisów dot.wynagradzania pracowników sądownictwa a dowiesz sie
                  że
                  >
                  > oprócz stawki podstawowej sędzia dostaje dodatek funkcyjny który może sięgać
                  > 200% .

Z WAMI. To nie jest problem, ze cwierc prawdy, tylko ze WY bierzecie cwiartke z
                  innego kawalka. A nasz jest ten wlasciwy.
                  Pozdr.
    • indris Femikretynizm 19.11.02, 15:37
      piotrq pisze: "Ponoć ŁE chce wprowadzić przymusowe wybieranie określonej liczby
      kobiet do parlamentów krajów członkowskich."
      Aż tak źle nie jest, bo do WYBORU w UE zmusić nikogo nie można. Projekt
      dotyczy "tylko" przymusowej proporcji kobiet wśród KANDYDATÓW w wyborach. I
      odnosi sie siłą rzeczy tylko wyborów proporcjonalnych, gdzie są listy. Podobno
      zresztą w Skandynawii zdało to egzamin. Ale w Polsce jest to idiotyzm, choć w
      słusznej sprawie. Oświadczam, że gdyby coś takiego wprowadzono, to nie
      zagłosuję na ŻADNĄ kobietę i będę za tym agitować. Wtedy skutek będzie odwrotny
      do zamierzonego i pomysł szybko padnie.
      Oczywiście nierówności są i trzeba je zmniejszać. Ale NIE TAK !!!
      • maretina Re: Femikretynizm 19.11.02, 15:42
        indris napisał:

> piotrq pisze: "Ponoć ŁE chce wprowadzić przymusowe wybieranie określonej
        liczby
        >
        > kobiet do parlamentów krajów członkowskich."
        > Aż tak źle nie jest, bo do WYBORU w UE zmusić nikogo nie można. Projekt
        > dotyczy "tylko" przymusowej proporcji kobiet wśród KANDYDATÓW w wyborach. I
        > odnosi sie siłą rzeczy tylko wyborów proporcjonalnych, gdzie są listy.
        Podobno
        > zresztą w Skandynawii zdało to egzamin. Ale w Polsce jest to idiotyzm, choć w
        > słusznej sprawie. Oświadczam, że gdyby coś takiego wprowadzono, to nie
        > zagłosuję na ŻADNĄ kobietę i będę za tym agitować. Wtedy skutek będzie
        odwrotny
        >
        > do zamierzonego i pomysł szybko padnie.
        > Oczywiście nierówności są i trzeba je zmniejszać. Ale NIE TAK !!!

wiesz w szwecji faceci przystali na takie proporcje dopiero wtedy, kiedy
        kobiety zagrozily stworzeniem wlasnej partii i kiedy z badan sondazowych
        wynikalo, ze w yborach taka partia moze zdobyc drugi wynik w skali kraju (20%).
        ciekawe, czy w polsce kobiety zaglosowaly by na partie damska... hmmm kuszace!wink
        pozdrawiam
      • Gość: piotrq Howgh! IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 19.11.02, 15:45
        Będą jaja, jak będą się odbywały uliczne łapanki na kandydatki, albo partyjni
        funkcjonariusze będą postępować jak XVIII-wieczni brytyjscy werbownicy załóg na
        statki: spić - i zapisać na listę! Bomba!
        • maretina Re: Howgh! 19.11.02, 15:48

> Będą jaja, .......

myslalam, ze jaja to meski organwink)) heheh o kobietach tu piszemywink
          pozdrawiam! hej hosmile
          • _karp Konkrety - dla Maretiny 19.11.02, 16:27
            Wycięte z wiadomości sprzed tygodnia:

Ileż to ja się nasłuchałem biadoleń o ciężkiej doli polskiej kobiety, jak to
            panie są dyskryminowane na polskim rynku pracy i że dopiero jak wejdziemy do
            Unii to dopiero wtedy nasze niewiasty w pełni rozwiną skrzydła i wreszcie
            pokarzą na co je faktycznie stać.
            W dzisiejszej Rzepie ukazała się statystyka ukazująca odsetek kobiet na
            stanowiskach menedżerskich w krajach Europy:
            Niemcy - 13
            Szwajcaria - 14
            Belgia - 17
            Dania - 17
            Francja - 20
            Czechy - 21
            Austria - 22
            Włochy - 22
            Szwecja - 23
            POLSKA - 24
            Jedynie Hiszpania i Węgry wyprzedzają nas w zestawieniu.
            Z tym biadoleniem więc a zwłaszcza z powoływaniem się na europejskie
            standardy to chyba jednak drobna przesada.
            Karp

• maretina ta ilu facetow ma te stolki? tego nie pisales! 19.11.02, 16:32
              _karp napisał:

> Wycięte z wiadomości sprzed tygodnia:
              >
              > Ileż to ja się nasłuchałem biadoleń o ciężkiej doli polskiej kobiety, jak to
              > panie są dyskryminowane na polskim rynku pracy i że dopiero jak wejdziemy do
              > Unii to dopiero wtedy nasze niewiasty w pełni rozwiną skrzydła i wreszcie
              > pokarzą na co je faktycznie stać.
              > W dzisiejszej Rzepie ukazała się statystyka ukazująca odsetek kobiet na
              > stanowiskach menedżerskich w krajach Europy:
              > Niemcy - 13
              > Szwajcaria - 14
              > Belgia - 17
              > Dania - 17
              > Francja - 20
              > Czechy - 21
              > Austria - 22
              > Włochy - 22
              > Szwecja - 23
              > POLSKA - 24
              > Jedynie Hiszpania i Węgry wyprzedzają nas w zestawieniu.
              > Z tym biadoleniem więc a zwłaszcza z powoływaniem się na europejskie
              > standardy to chyba jednak drobna przesada.
              > Karp
              >
              ja nie opisywalam calej europy to raz, a dwa nie podales ile tych wysokich
              stanowisk zajmuja mezczyzni. napisz, wtedy sprawdzimy te Twoja sprawiedliwosc.
              sugerujesz, ze jest rowno? ze w polsce jest tylko 48 waznych stanowisk? glowe
              daje, ze nie.a polityka? ile mamy kobiet w niej?
              kicham na to co jest w hiszpanii czy gdzies tam. mieszkam, pracuje w
              polsce.polska mnie obchodzi.
              • _karp Postawmy sprawy jasno 19.11.02, 16:50
                Na wielu stanowiskach kobiety radzą sobie lepiej od mężczyzn za to na innych
                jest dokładnie odwrotnie. Pamiętam jak kiedyś w USA wybuchła dyskusja po tym
                jak pani pilot z marines w sytuacji braku jakiegokolwiek zagrożenia zamiast
                posadzić samolot na lotniskowcu wpakowała go w burtę statku. Niektórzy
                próbowali przekonywać, że paranie się wojenką nie jest najlepszą rzeczą dla
                kobiety bo panie mają nieco inne predyspozycje od mężczyzn, przeważyła jednak
                opinia o równości płci. A ja uważam, że nie ma równości płci a jedynie równość
                praw. A wracając do przytoczonego zestawienia ukazuje ono czarno na białym, że
                kobiety na polskim rynku pracy mają znacznie bardziej komfortową sytuację niż
                to ma miejsce w innych europejskich krajach. Dodam, że osobiście zetknąłem się
                już kilkakrotnie z sytuacją, że kobieta spier... robotę lecz nie została
                zwolniona z pracy choć facet na jej miejscu wyleciałby z hukiem.
                pzdr
                • maretina Re: Postawmy sprawy jasno 19.11.02, 16:54
                  _karp napisał:

> Na wielu stanowiskach kobiety radzą sobie lepiej od mężczyzn za to na innych
                  > jest dokładnie odwrotnie. Pamiętam jak kiedyś w USA wybuchła dyskusja po tym
                  > jak pani pilot z marines w sytuacji braku jakiegokolwiek zagrożenia zamiast
                  > posadzić samolot na lotniskowcu wpakowała go w burtę statku. Niektórzy
                  > próbowali przekonywać, że paranie się wojenką nie jest najlepszą rzeczą dla
                  > kobiety bo panie mają nieco inne predyspozycje od mężczyzn, przeważyła jednak
                  > opinia o równości płci. A ja uważam, że nie ma równości płci a jedynie
                  równość
                  > praw. A wracając do przytoczonego zestawienia ukazuje ono czarno na białym,
                  że
                  > kobiety na polskim rynku pracy mają znacznie bardziej komfortową sytuację niż
                  > to ma miejsce w innych europejskich krajach. Dodam, że osobiście zetknąłem
                  się
                  > już kilkakrotnie z sytuacją, że kobieta spier... robotę lecz nie została
                  > zwolniona z pracy choć facet na jej miejscu wyleciałby z hukiem.
                  > pzdr

podaj przyklady. najpierw mnie nimi zarzucasz a potem mydlisz oczy.rownosc plci
                  to wlasnie rownosc praw. bo nimomu nie chodzi w tym o unifikacje plci.
                  • Gość: Perła Re: Postawmy sprawy jasno - właśnie IP: 212.160.135.* 19.11.02, 17:01
                    maretina czy Ty naprawde chcesz równości? A to proszę:

- kobiety do kopalni, na dół, pracować na kolanach w temp. ponad 35 stopni w
                    błocie, na scianie, w pyle, huku.
                    - kobiety do hut, praca przy piecu
                    - kobiety do wojska. OBOWIĄZKOWO! Zapieprzać na poligonie w zimie.
                    - znieść przywilej wcześniejszej emerytury dla kobiet.
                    - znieść przywileje kobiet w sądach w procesach rodzinnych
                    - wyrównać długość życia kobiet i mężczyzn. Niby dlaczego kobiety maja żyć
                    dłużej? Przeciez to niesprawiedliwe jest.
                    - kobiety do ciężkiej pracy jaką zapładnianie kobiet jest!

Perła
                    • lady_hawk Perla, czys Ty zglupl? 19.11.02, 17:43

> maretina czy Ty naprawde chcesz równości? A to proszę:
                      >
                      > - kobiety do kopalni, na dół, pracować na kolanach w temp. ponad 35 stopni w
                      > błocie, na scianie, w pyle, huku.
                      > - kobiety do hut, praca przy piecu
                      > - kobiety do wojska. OBOWIĄZKOWO! Zapieprzać na poligonie w zimie.
                      > - znieść przywilej wcześniejszej emerytury dla kobiet.
                      > - znieść przywileje kobiet w sądach w procesach rodzinnych
                      > - wyrównać długość życia kobiet i mężczyzn. Niby dlaczego kobiety maja żyć
                      > dłużej? Przeciez to niesprawiedliwe jest.
                      > - kobiety do ciężkiej pracy jaką zapładnianie kobiet jest!
                      >
                      > Perła

Wojny wymyslili faceci, to dlaczego my mamy isc do wojska?
                      A kto bedzie wnukom konfitury smarzyl?
                      I na to zapladnianie tez bys mnie nie namowil!
                      • Gość: Perła Re: Perla, czys Ty zglupl? IP: 212.160.135.* 19.11.02, 17:49
                        lady_hawk napisała:

>
                        > Wojny wymyslili faceci, to dlaczego my mamy isc do wojska?

Tak? A o co zawsze wojny były? O d... właśnie.

> A kto bedzie wnukom konfitury smarzyl?

W supermarketach wszystko jest.

> I na to zapladnianie tez bys mnie nie namowil!

No nie... oczywiście... to taka alegoria była.

pozdrówka

ps. czy PZ jeszcze w W-wie jest?
                        • lady_hawk :-p /ntxt 20.11.02, 23:47

> lady_hawk napisała:
                          >
                          > >
                          > > Wojny wymyslili faceci, to dlaczego my mamy isc do wojska?
                          >
                          > Tak? A o co zawsze wojny były? O d... właśnie.
                          >
                          > > A kto bedzie wnukom konfitury smarzyl?
                          >
                          > W supermarketach wszystko jest.
                          >
                          > > I na to zapladnianie tez bys mnie nie namowil!
                          >
                          > No nie... oczywiście... to taka alegoria była.
                          >
                          > pozdrówka
                          >
                          > ps. czy PZ jeszcze w W-wie jest?
                      • lady_hawk Co ja napisalam!?!? Perla, Ty jestes wstretny szow 19.11.02, 17:50
                        szowinistyczny samiec!

ZAPLADNIANIE KOBIET!
                        Pieknie, pieknie!

lady_hawk napisała:

> Gość portalu: Perła napisał(a):
                        >
                        > > maretina czy Ty naprawde chcesz równości? A to proszę:
                        > >
                        > > - kobiety do kopalni, na dół, pracować na kolanach w temp. ponad 35 stopni
                        > w
                        > > błocie, na scianie, w pyle, huku.
                        > > - kobiety do hut, praca przy piecu
                        > > - kobiety do wojska. OBOWIĄZKOWO! Zapieprzać na poligonie w zimie.
                        > > - znieść przywilej wcześniejszej emerytury dla kobiet.
                        > > - znieść przywileje kobiet w sądach w procesach rodzinnych
                        > > - wyrównać długość życia kobiet i mężczyzn. Niby dlaczego kobiety maja żyć
                        >
                        > > dłużej? Przeciez to niesprawiedliwe jest.
                        > > - kobiety do ciężkiej pracy jaką zapładnianie kobiet jest!
                        > >
                        > > Perła
                        >
                        > Wojny wymyslili faceci, to dlaczego my mamy isc do wojska?
                        > A kto bedzie wnukom konfitury smarzyl?
                        > I na to zapladnianie tez bys mnie nie namowil!
                    • maretina Perla wygrales turnus w psychiatryku:) /nt 20.11.02, 07:54
                  • _karp Re: Postawmy sprawy jasno 19.11.02, 17:18
                    maretina napisała:

> podaj przyklady. najpierw mnie nimi zarzucasz a potem mydlisz oczy.rownosc
                    plci
                    >
                    > to wlasnie rownosc praw. bo nimomu nie chodzi w tym o unifikacje plci.

Dobrze, że chociaz zgadzamy sie co do tego, że nie kazda kobieta musi miec
                    penisa choć pewnie wtedy byłoby bardziej równo ( nie wiem jak ty, ja nie
                    przepadam za transwestytami ). Czy masz jakieś zastrzeżenia do polskiego prawa
                    w kontekście równości praw dla wszystkich obywateli naszego kraju ? A czy
                    zdajesz sobie sprawę, że wszelkie pomysły z przemycaniem kobiet do polityki czy
                    też gospodarki na zasadach kwotowych albo podobnych spowoduje powstanie
                    wątpliwości co do ich rzeczywistych kwalifikacji. A poza tym, czy twoim zdaniem
                    chłopom w życiu jest tak bardzo fajnie aby żywić do nich zawiść ?
                    Karp
            • lady_hawk Re: Konkrety - dla Maretiny 19.11.02, 17:37
              Nie wiem skad sa te statystyki, a przede wszystkim, jakich stanowisk dotycza.
              Widze doskonale, ze na tych naprawde wysokich kobiet jest bardzo malo. W tej
              chwili powstala przesmieszna maniera tytulowania dyrektorem osoby zarzadzajacej
              soba i asystentka/tem albo 1 salesem. I moze takich wlasnie tytulow
              dyrektorskich dosluzyl sie ten wysoki odsetek kobiet. sad

Jezeli jest tak w biznesie, to jak to ma byc w polityce? Nie do konca zgadzam
              sie, ze to zewnetrzne warunki decyduja, a nie same panie. Napewno wygodnie jest
              byc slaba bialoglowa i nie brac odpowiedzialnosci za domowy budzet.

Co najbardziej przeszkadza we wspinaniu sie po szczeblach kariery? Jesli juz
              odrzucimy nasza uleglosc wobec tych naszych wspanialych machos w duzych
              samochodach, dostojnie snujacych sie rano do pracy tamujac ruch, musimy zdawac
              sobie sprawe, ze we wszystkim MUSIMY byc duzo lepsze merytorycznie, bo kazde
              wahanie, czy najmniejszy blad bedzie nam stukrotnie wypomniany. Bo byle
              podwladny bedzie probowal udowodnic, ze jest lepszy.
              Niektorzy panowie maja pod skora uczulenie na zwierzchnosc kobiety. Wypominanie
              plci w pracy, oczywiscie jesli jest wykonywana jak nalezy - jest oburzajace.
              Nie mowie juz o tym "calowaniu raczek" - nawet na balu!
              Ja uwazam, ze kobiety nie awansuja z dwoch powodow:
              1. niewiele ma takie ambicje - drogie panie, odwagi!
              2. awansowanie kobiety grozi buntem ze strony panow stajacych sie jej
              podwladnymi.

Nie mysle, ze mozna pozostac "unisex", ale tak, jak przyjmuje sie,ze sa rozne
              style zarzadzania i kazdy dobry, inaczej pracuje kobieta a inaczej mezczyzna.
              Pozdro!

A do polityki to nikt by mnie sila nie zaciagnal! Niech sie panowie waaaadza
              napawaja. I zadne jej kolezanki.
              • _karp Manipulacji tu nie było 19.11.02, 17:55
                lady_hawk napisała:

> Nie wiem skad sa te statystyki, a przede wszystkim, jakich stanowisk dotycza.
                > Widze doskonale, ze na tych naprawde wysokich kobiet jest bardzo malo. W tej
                > chwili powstala przesmieszna maniera tytulowania dyrektorem osoby
                zarzadzajacej
                >
                > soba i asystentka/tem albo 1 salesem. I moze takich wlasnie tytulow
                > dyrektorskich dosluzyl sie ten wysoki odsetek kobiet. sad
                >
                Jak i kto liczył - nie wiem.
                Na niektórych stanowiskach ważne są pewne specjalne predyspozycje (
                prawdopodobnie ) zwiazane z płcią jak choćby odporność na stres. Jesli jakaś
                pani ma się roztrzaskać jak wspomniana wyżej pilot marines to chyba lepiej
                jesli zostanie gospodynią domową.
                • lady_hawk Re: Manipulacji tu nie było 19.11.02, 18:05
                  _karp napisał:

> lady_hawk napisała:
                  >
                  > > Nie wiem skad sa te statystyki, a przede wszystkim, jakich stanowisk dotyc
                  > za.
                  > > Widze doskonale, ze na tych naprawde wysokich kobiet jest bardzo malo. W t
                  > ej
                  > > chwili powstala przesmieszna maniera tytulowania dyrektorem osoby
                  > zarzadzajacej
                  > >
                  > > soba i asystentka/tem albo 1 salesem. I moze takich wlasnie tytulow
                  > > dyrektorskich dosluzyl sie ten wysoki odsetek kobiet. sad
                  > >
                  > Jak i kto liczył - nie wiem.
                  > Na niektórych stanowiskach ważne są pewne specjalne predyspozycje (
                  > prawdopodobnie ) zwiazane z płcią jak choćby odporność na stres. Jesli jakaś
                  > pani ma się roztrzaskać jak wspomniana wyżej pilot marines to chyba lepiej
                  > jesli zostanie gospodynią domową.

a dlaczego akurat ma sie roztrzaskac, bo kobieta? malo facetow to spotyka?
                  odpornosc na stres ma byc domena mezczyzn? od kiedy? babka sobie zaplacze w
                  kacie i juz jest odstresowana. Co innego, jesli trzeba dzwigac karabin.
                  Widzialam film o paniach w marines. te ktore tam sie dostaja maja wiecej
                  testosteronu niz niejeden facet!
                  • Gość: wikul Do lady_hawk IP: *.acn.waw.pl 19.11.02, 23:49
                    Nie ma nic pardziej przykrego niż widok kobiety z testosteronem . Oglądam takie
                    na stadionach , niestety z obrzydzeniem .
                    • maretina Re: Do lady_hawk 20.11.02, 08:00

> Nie ma nic pardziej przykrego niż widok kobiety z testosteronem . Oglądam
                      takie
                      >
                      > na stadionach , niestety z obrzydzeniem .

nie o testosteron tu chodzi. czy dla facetow rowne traktowanie kobiet i
                      mezczuzn do doszywania lub obcinanie penisa? panowie.... skonczcie myslec tylko
                      jajami, macie przeciez mozgi!smile
                      • lady_hawk Re: do Maretiny 20.11.02, 09:22
                        maretina napisała:

>
                        > > Nie ma nic pardziej przykrego niż widok kobiety z testosteronem . Oglądam
                        > takie
                        > >
                        > > na stadionach , niestety z obrzydzeniem .
                        >
                        > nie o testosteron tu chodzi. czy dla facetow rowne traktowanie kobiet i
                        > mezczuzn do doszywania lub obcinanie penisa? panowie.... skonczcie myslec
                        tylko
                        >
                        > jajami, macie przeciez mozgi!smile

Maretino, ja mysle, ze panowie tak bardzo boja sie utraty dominacji, ze
                        chcieliby poupychac nas gdzies po katach.
                        Perla napisal o przodowaniu w osilkostwie. Zobacz jaka determinacja w obronie
                        ostatnich przyczolkow: kiedy okazuje sie, ze niektore panie i w "sile" potrafia
                        byc rowne (albo i lepsze!) to reklamacje, ze to brzydko wyglada!
                        A wy panowie z zapadnietymi klatami, to ladny widok? Czy tak naprawde nie
                        powinniscie wybudowac pomnika wynalazcy poduszek do marynarek, uznajac je za
                        epokowy wynalazek?
                        smile)))
                        • maretina Re: do lady_hawk 20.11.02, 09:30
                          masz racjesmile
                          a tak powaznie to mysle, ze ci panowie tu sie panosza, krzycza i tupia, a w
                          domu boja sie zonywink))
                          jest jeszcze cos co mnie o mdlosci przyprawia:
                          popatrz na mode "meska" koszulki obcisle w serek, fryzury kobiece, balejaze,
                          solarium, pilowanie paznokci co dwa dni... jak ken z big brotherasmile.
                          prawdziwych facetow juz prawie nie ma. to co lazi teraz po ulicach to banda
                          unisexow, ktora nie wie kim chce byc, kobieta? czy tez moze facetem?
                          dziekuje bogu, ze moj mezczyzna jest normalny.
                      • Gość: wikul Do maretiny IP: *.acn.waw.pl 21.11.02, 00:08
                        maretina napisała:

>
                        > > Nie ma nic pardziej przykrego niż widok kobiety z testosteronem . Oglądam
                        > takie
                        > >
                        > > na stadionach , niestety z obrzydzeniem .
                        >
                        > nie o testosteron tu chodzi. czy dla facetow rowne traktowanie kobiet i
                        > mezczuzn do doszywania lub obcinanie penisa? panowie.... skonczcie myslec
                        tylko
                        >
                        > jajami, macie przeciez mozgi!smile

Gdybym był niegrzeczny , napisałbym żeby kobiety nie myślały kuciapkami , maja
                        przecież mózgi ale tylko wyrażę zdziwienie że tak się denerwujesz bo na tym
                        forum przeczytałem wiele twoich postów , wszystkie bardzo wyważone i rozsądne .
                        Nigdy nie przypominam sobie żeby mnie denerwowały ale tu przesadziłaś .
                        Zastanów się nad tym .

• maretina Re: Do maretiny 21.11.02, 17:45

> maretina napisała:
                          >
                          > >
                          > > > Nie ma nic pardziej przykrego niż widok kobiety z testosteronem . Ogl
                          > ądam
                          > > takie
                          > > >
                          > > > na stadionach , niestety z obrzydzeniem .
                          > >
                          > > nie o testosteron tu chodzi. czy dla facetow rowne traktowanie kobiet i
                          > > mezczuzn do doszywania lub obcinanie penisa? panowie.... skonczcie myslec
                          > tylko
                          > >
                          > > jajami, macie przeciez mozgi!smile
                          >
                          >
                          > Gdybym był niegrzeczny , napisałbym żeby kobiety nie myślały kuciapkami ,
                          maja
                          > przecież mózgi ale tylko wyrażę zdziwienie że tak się denerwujesz bo na tym
                          > forum przeczytałem wiele twoich postów , wszystkie bardzo wyważone i
                          rozsądne .
                          > Nigdy nie przypominam sobie żeby mnie denerwowały ale tu przesadziłaś .
                          > Zastanów się nad tym .
                          >

nie zamierzalam Cie denerwowac. tylko dziwnie postrzegasz problemy plci. serio
                          myslisz, ze to kwestia testosteronu?
                          Ty nie lubisz kobiet duzych, bez talii, dzwigajacych ciezary itd... ja nie
                          lubie facetow w damskich obcislych bluzeczkach z dekoldem w serek. oboje mamy
                          do tego prawo. tylko co to ma wspolnego z rownymi prawami obu plci?
                          • Gość: wikul Re: Do maretiny IP: *.acn.waw.pl 21.11.02, 20:49
                            maretina napisała:

>
                            > > maretina napisała:
                            > >
                            > > > Gość portalu: wikul napisał(a):
                            > > >
                            > > > > Nie ma nic pardziej przykrego niż widok kobiety z testosteronem
                            > . Ogl
                            > > ądam
                            > > > takie
                            > > > >
                            > > > > na stadionach , niestety z obrzydzeniem .
                            > > >
                            > > > nie o testosteron tu chodzi. czy dla facetow rowne traktowanie kobiet
                            > i
                            > > > mezczuzn do doszywania lub obcinanie penisa? panowie.... skonczcie my
                            > slec
                            > > tylko
                            > > >
                            > > > jajami, macie przeciez mozgi!smile
                            > >
                            > >
                            > > Gdybym był niegrzeczny , napisałbym żeby kobiety nie myślały kuciapkami ,
                            > maja
                            > > przecież mózgi ale tylko wyrażę zdziwienie że tak się denerwujesz bo na ty
                            > m
                            > > forum przeczytałem wiele twoich postów , wszystkie bardzo wyważone i
                            > rozsądne .
                            > > Nigdy nie przypominam sobie żeby mnie denerwowały ale tu przesadziłaś .
                            > > Zastanów się nad tym .
                            > >
                            >
                            > nie zamierzalam Cie denerwowac. tylko dziwnie postrzegasz problemy plci.
                            serio
                            > myslisz, ze to kwestia testosteronu?
                            > Ty nie lubisz kobiet duzych, bez talii, dzwigajacych ciezary itd... ja nie
                            > lubie facetow w damskich obcislych bluzeczkach z dekoldem w serek. oboje mamy
                            > do tego prawo. tylko co to ma wspolnego z rownymi prawami obu plci?

Nieuważnie czytasz , nie ja się zdenerwowałem tylko ty . Problemy płci
                            postrzegam tak jak one wyglądają a więc bardzo różnorodnie (w przeciwieństwie
                            do ciebie).
                            Na jakiej podstawie piszesz jakich kobiet nie lubię ? Przede wszystkim nie
                            lubię kobiet - głupich . Podobnie zresztą jak mężczyzn . Takich mężczyzn jakich
                            opisałaś również nie lubię , bardzo . Są również kobiety zachowujące się i
                            wyglądające jak mężczyźni . Zaoszczędzę ci opisu . Takich też bardzo nie lubię .
                            Oczywiście że to nie ma nic wspólnego z równymi prawami obu płci . W Polsce nie
                            ma równych praw dla obu płci . W Polsce mężczyźni są dyskryminowani . Przede
                            wszystkim w przepisach emerytalno rentowych . Kobiety mogą przechodzić na
                            emeryturę od 5 - 10 lat wcześniej . Co to znaczy dla człowieka zagrożonego
                            bezrobociem chyba nie muszę ci tłómaczyć .
                            • maretina Re: Do maretiny 21.11.02, 21:02
                              Przede wszystkim nie
                              > lubię kobiet - głupich . Podobnie zresztą jak mężczyzn . Takich mężczyzn
                              jakich

> opisałaś również nie lubię , bardzo . Są również kobiety zachowujące się i
                              > wyglądające jak mężczyźni . Zaoszczędzę ci opisu . Takich też bardzo nie
                              lubię
                              > .
                              > Oczywiście że to nie ma nic wspólnego z równymi prawami obu płci . W Polsce
                              nie
                              >
                              > ma równych praw dla obu płci . W Polsce mężczyźni są dyskryminowani . Przede
                              > wszystkim w przepisach emerytalno rentowych . Kobiety mogą przechodzić na
                              > emeryturę od 5 - 10 lat wcześniej . Co to znaczy dla człowieka zagrożonego
                              > bezrobociem chyba nie muszę ci tłómaczyć .

wiem, ze faceci tez sa dyskryminowani. nie zaprzeczam. z dyskryminacja nalezy
                              walczyc. najgorzej sie z nia pogodzic i popasc w przeswiadczenie, ze i tak nic
                              nie zmienie.
                              wiesz, ja moge miec ten wiek emerytalny i 5 lat pozniej, jesli ktos bedzie
                              chcial zatrudniac kobiete w tym wiekusmilelubie pracowac!smile
                • maretina Re: Manipulacji tu nie było 20.11.02, 07:58
                  _karp. kobiety maja mocniejsza psychike, wieksza odpornosc na bol.
                  takie "zalety" dala nam natura.
            • Gość: wikul Re: Konkrety - dla Maretiny IP: *.acn.waw.pl 20.11.02, 23:34
              _karp napisał:

> Wycięte z wiadomości sprzed tygodnia:
              >
              > Ileż to ja się nasłuchałem biadoleń o ciężkiej doli polskiej kobiety, jak to
              > panie są dyskryminowane na polskim rynku pracy i że dopiero jak wejdziemy do
              > Unii to dopiero wtedy nasze niewiasty w pełni rozwiną skrzydła i wreszcie
              > pokarzą na co je faktycznie stać.
              > W dzisiejszej Rzepie ukazała się statystyka ukazująca odsetek kobiet na
              > stanowiskach menedżerskich w krajach Europy:
              > Niemcy - 13
              > Szwajcaria - 14
              > Belgia - 17
              > Dania - 17
              > Francja - 20
              > Czechy - 21
              > Austria - 22
              > Włochy - 22
              > Szwecja - 23
              > POLSKA - 24
              > Jedynie Hiszpania i Węgry wyprzedzają nas w zestawieniu.
              > Z tym biadoleniem więc a zwłaszcza z powoływaniem się na europejskie
              > standardy to chyba jednak drobna przesada.
              > Karp

Gruba przesada ! W Polsce kobiety pełniły i pełnią najróżniejsze wysokie
              stanowiska , których w państwach wg ww.wykazu (może poza Szwecją) nawet nie
              mogły marzyć . Premiera ,marszałka Senatu i Sejmu , ministrów , wiceministrów ,
              rzecznika praw obywatelskich i wielu innych . Kobieta mogła być również
              prezydentem , gdyby kobiety na nia zagłosowały .

• maretina do wikula 21.11.02, 18:12
                > Gruba przesada ! W Polsce kobiety pełniły i pełnią najróżniejsze wysokie
                > stanowiska , których w państwach wg ww.wykazu (może poza Szwecją) nawet nie
                > mogły marzyć . Premiera ,marszałka Senatu i Sejmu , ministrów ,
                wiceministrów ,
                >
                > rzecznika praw obywatelskich i wielu innych . Kobieta mogła być również
                > prezydentem , gdyby kobiety na nia zagłosowały .
                >

wikul, ja nie twierdzilam, ze nie ma kobiet na wysokich stanowiskach.
                twierdzilam natomiast, ze trudniej im od facetow te stanowiska zdobyc.
                poczytaj sobie wypowiedzi # i paru innych facetow, zobacz jak tu traktuje sie
                kobiety: z przymrozeniem oka w najlepszym razie. na kazdym kroku czytamy: nie
                znasz sie... albo idz do garow.
                malo jest mezczyzn traktujacych kobiete jak partnera. my kobiety chcemy tylko
                tego i az tego.
                pozdrawiam
        • Gość: wikul Re: Howgh! IP: *.acn.waw.pl 19.11.02, 23:45

> Będą jaja, jak będą się odbywały uliczne łapanki na kandydatki, albo partyjni
          > funkcjonariusze będą postępować jak XVIII-wieczni brytyjscy werbownicy załóg
          na
          >
          > statki: spić - i zapisać na listę! Bomba!

Równolegle powinno sie przeprowadzić akcję nakłaniającą kobiety aby zamiast
          harlekinów i innych pism kobiecych zaczytywały się w Polityce , Wprost itp.
          aby przygotować sie należycie do przyszłej roli .
          • maretina Re: Howgh! 20.11.02, 08:04

> Gość portalu: piotrq napisał(a):
            >
            > > Będą jaja, jak będą się odbywały uliczne łapanki na kandydatki, albo party
            > jni
            > > funkcjonariusze będą postępować jak XVIII-wieczni brytyjscy werbownicy zał
            > óg
            > na
            > >
            > > statki: spić - i zapisać na listę! Bomba!
            >
            > Równolegle powinno sie przeprowadzić akcję nakłaniającą kobiety aby zamiast
            > harlekinów i innych pism kobiecych zaczytywały się w Polityce , Wprost itp.
            > aby przygotować sie należycie do przyszłej roli .

czytam te gazety. skad wy u diabla bierzeice te stereotypy? chyba, ze u was w
            domu zony tylko cosmo czytaja. albo moze sami kupujecie corkom te harlekiny?
            powiedzcie mi jakiej przyszlosci bedziecie chcieli dla waszych corek? mysle ze
            tej swuietlanej, gdzie ktos nie bedzie ich gorzej traktowal, tylko dlatego, ze
            nic im sie nie majta miedzy nogami. niech kryterium doboru fachowcow bedzie nie
            plec, ale wiedza, doswiadczenie.chodzi jedynie i az o to.
            • Gość: wikul Re: Howgh! - co się maretinie majta między nogami IP: *.acn.waw.pl 20.11.02, 23:45
              maretina napisała:

> > Równolegle powinno sie przeprowadzić akcję nakłaniającą kobiety aby zamias
              > t
              > > harlekinów i innych pism kobiecych
              > > aby przygotować sie należycie do przyszłej roli .
              >
              > czytam te gazety. skad wy u diabla bierzeice te stereotypy? chyba, ze u was w
              > domu zony tylko cosmo czytaja. albo moze sami kupujecie corkom te harlekiny?
              > powiedzcie mi jakiej przyszlosci bedziecie chcieli dla waszych corek? mysle
              ze
              > tej swuietlanej, gdzie ktos nie bedzie ich gorzej traktowal, tylko dlatego,
              ze
              > nic im sie nie majta miedzy nogami. niech kryterium doboru fachowcow bedzie
              nie
              >
              > plec, ale wiedza, doswiadczenie.chodzi jedynie i az o to.

A kto kupuje te książeczki i pisma kobiece , mężczyźni ?
              P.S. Mam dorosłą córkę , czyta co chce , pracuje na etacie , ma zarejestrowaną
              działalniść gospodarczą którą prowadzi razem ze swoim chłopakiem , nie czuje
              się dyskryminowana , śmieszą ja feministki a jak coś gotuje i nie wie jak to
              dzwoni do ojca .
              • maretina wikul to tobie sie cos majta w gatkach:) 21.11.02, 17:48
                >
                > A kto kupuje te książeczki i pisma kobiece , mężczyźni ?
                > P.S. Mam dorosłą córkę , czyta co chce , pracuje na etacie , ma
                zarejestrowaną
                > działalniść gospodarczą którą prowadzi razem ze swoim chłopakiem , nie czuje
                > się dyskryminowana , śmieszą ja feministki a jak coś gotuje i nie wie jak to
                > dzwoni do ojca .

kupuja to te kobiety, ktore to lubia. mja do tego prawo, tak samo jak panowie
                do swiewrszczykow z golymi paniami.
                wikul... serio myslisz, ze feminizm to olewanie obowiazkow domowych? myslisz,
                ze feministki nie gotuja, nie piora, nie robia zakupow? nonsens.one to robia,
                ale chca tez, zeby pomagal im w tym facet, to sie partnerstwo nazywa.
          • lady_hawk Re: Howgh! 20.11.02, 09:50

> Gość portalu: piotrq napisał(a):
            >
            > > Będą jaja, jak będą się odbywały uliczne łapanki na kandydatki, albo party
            > jni
            > > funkcjonariusze będą postępować jak XVIII-wieczni brytyjscy werbownicy zał
            > óg
            > na
            > >
            > > statki: spić - i zapisać na listę! Bomba!
            >
            > Równolegle powinno sie przeprowadzić akcję nakłaniającą kobiety aby zamiast
            > harlekinów i innych pism kobiecych zaczytywały się w Polityce , Wprost itp.
            > aby przygotować sie należycie do przyszłej roli .

Przeciez to jest Wasz ideal. A nie bylo widac tego w forum, jakis czas temu?
            Podgrzewarki do graznca szukaliscie po watkach, zeby zadnego intelektu nie
            wykazywala tylko, bo wtedy nie strach kapcie zalozyc i brzdakac cos bez sensu i
            skladu.
            Bo tak naprawde, to Wy sie tylko puszycie na codzien. Jak tylko usunac te
            wszystkie atrybuty, w postaci sekretarek, palm, gabinetow, innych osobnikow
            plci meskiej, ktorzy na rykowisku musieli uznac dominacje, czesto z powodu nie
            tak szerokich "plecow", ale kurcze nie w tym doslownym znaczeniu niestety -
            zostaje zwykle bezradny, smutny kapciuch.
            tak, tak sad

• lady_hawk znowu cos "powiedzialam"? 20.11.02, 12:27
              co tak wszystkich zatkalo?
              temat mialam nadzieje, rozwinie sie w piekny watek
              a tu
              cisza
              jak makiem zasial
              • maretina Re: znowu cos 'powiedzialam'? 20.11.02, 12:28
                lady_hawk napisała:

> co tak wszystkich zatkalo?
                > temat mialam nadzieje, rozwinie sie w piekny watek
                > a tu
                > cisza
                > jak makiem zasial

skonczyly im sie argumenty, albo robia kolejne statystyki, zeby nam pokazac
                czarno na bialaym jak fajnie byc kobieta w polandziesmile)))
                pozdrawiam
              • pro100 To nie tak 20.11.02, 13:30
                lady_hawk napisała:

> co tak wszystkich zatkalo?
                > temat mialam nadzieje, rozwinie sie w piekny watek
                > a tu
                > cisza
                > jak makiem zasial

Świat w złym kierunku zmierza jeśli chodzi o relacje damsko-męskie. Sama
                przykład podałaś chłopów niechłopów. A z czego to się bierze? Nadmiar
                estrogenów wszędzie w okolicy. Soja - estrogeny, w Tamizie ryby głownie samice
                (resztówki środków anty- wydalane z moczem, morze Północne - dno zasłane
                podpaskami nierozkładalnymi, dzieciaki w pampersach jak długo się da (Lenistwo
                matek, a jakie konsekwencje dla rozwoju gonad u chłopców?). Niedługo mężczyznę
                z nasieniem zdolnym do zapłodnienia w Zoologu będą pokazywać!

pozdr - anty (ostatni z dinozaurów?)

PS a faktem, że kobiety w miłości miłośniejsze a w nienawiści nienawistniejsze
                co i na F nie raz widocznym było, tylko czego to dowodzi?
                • Gość: siedem Re: To nie tak IP: 213.216.66.* 20.11.02, 13:35
                  pro100 napisał:

> z nasieniem zdolnym do zapłodnienia w Zoologu będą pokazywać!

w programie BBC Wild Life

5040
                • lady_hawk jak zwykle meska proznosc wygrala! Ratunku!!!!! 20.11.02, 18:51
                  pro100 napisał:

> lady_hawk napisała:
                  >
                  > > co tak wszystkich zatkalo?
                  > > temat mialam nadzieje, rozwinie sie w piekny watek
                  > > a tu
                  > > cisza
                  > > jak makiem zasial
                  >
                  > Świat w złym kierunku zmierza jeśli chodzi o relacje damsko-męskie.

Dlatego, ze panie wydaja z siebie bardziej donosne odglosy i nie wszystkie daja
                  sie wepchnac w kat kanapowy?

Sama
                  > przykład podałaś chłopów niechłopów. A z czego to się bierze? Nadmiar
                  > estrogenów wszędzie w okolicy.

zaraz, zaraz
                  uzgodnijmy cos:
                  te panie marines, czy atletki, to maja za duzo androgenow i sa zmaskulinizowne,
                  jakby ich organizm produkowal testosteron

Soja - estrogeny, w Tamizie ryby głownie samice
                  > (resztówki środków anty- wydalane z moczem, morze Północne - dno zasłane
                  > podpaskami nierozkładalnymi, dzieciaki w pampersach jak długo się da
                  (Lenistwo
                  > matek, a jakie konsekwencje dla rozwoju gonad u chłopców?). Niedługo
                  mężczyznę
                  >
                  > z nasieniem zdolnym do zapłodnienia w Zoologu będą pokazywać!
                  >
                  > pozdr - anty (ostatni z dinozaurów?)
                  >
                  > PS a faktem, że kobiety w miłości miłośniejsze a w nienawiści
                  nienawistniejsze
                  > co i na F nie raz widocznym było, tylko czego to dowodzi?

Czy uwazasz, ze jak Wam panowie ta zdolnosc pozostala, to juz wystarczy?
                  Teraz mnie olsnilo! Juz nie bede zloscic co ranek, bo to sa wiezione duzymi
                  autami godnie, powoli, kiedy kazda normalna ludzka istota sie spieszy (do
                  pracy, do szkoly, zawiezc dziecko, zdazyc przed szefem) zdolne do zapladniania
                  GONADY.

Czy jakies magiczne znaczenie ma to dostarczanie tych organow nad biala
                  linia znaczaca podzial jezdni na dwa pasy?

Dziekuje Ci Pro100! Jutro od rana bede miec bardzo dobry humor! Zwlaszcza, ze
                  dodatkowo zrozumialm, dlaczego byki, tak sie spiesza do domu, po poludniu.

Ratunku!!!!!!
                  • Gość: wikul Jak zwykle wygra zdrowy rozsądek !!! IP: *.acn.waw.pl 20.11.02, 23:22
                    Chciałbym przypomnieć że kwotowanie i limitowanie praktykowano w komuniźmie .
                    Tam jedyna i przodująca siła ustalała ilu w sejmie ma być kobiet , rolników ,
                    prawników ,ekonomistów , młodzieży itp., itd. Czy niektóre panie chca powrotu ?

A tak najlepiej gdyby pozwolić paniom na założenie własnego "państwa" gdzie
                    wszystkie stanowiska obsadziłyby kobiety . Chętnie bym to pooglądał z boku .
                    Ale to już nakręcił Machulski .
                    • lady_hawk Re: Jak zwykle wygra zdrowy rozsądek !!! 20.11.02, 23:40

> Chciałbym przypomnieć że kwotowanie i limitowanie praktykowano w komuniźmie .
                      > Tam jedyna i przodująca siła ustalała ilu w sejmie ma być kobiet , rolników ,
                      > prawników ,ekonomistów , młodzieży itp., itd. Czy niektóre panie chca
                      powrotu ?
                      >
                      > A tak najlepiej gdyby pozwolić paniom na założenie własnego "państwa" gdzie
                      > wszystkie stanowiska obsadziłyby kobiety . Chętnie bym to pooglądał z boku .
                      > Ale to już nakręcił Machulski .

Wikul,
                      ja juz myslalam, ze sie zaden facet do mnie nie odezwie na tym forum smile))))

Wracajac do kwotowania, to masz racje, ze to dziwne. Ale jest to moze i
                      potrzebne, zeby zachowac zdrowy rozsadek tych urzedow. Tylko, zeby bylo wiecej
                      woli w paniach do samostanowienia i formulowania wlasnych mysli. A czesto nie
                      robia tego chetnie, bo wiedza , ze mezowie mogliby poczuc sie niepewnie. Tak
                      mysle.
                      Pozdro!
                      • Gość: wikul Re: Jak zwykle wygra zdrowy rozsądek !!! IP: *.acn.waw.pl 20.11.02, 23:51
                        lady_hawk napisała:

>
                        > > Chciałbym przypomnieć że kwotowanie i limitowanie praktykowano w komuniźmi
                        > e .
                        > > Tam jedyna i przodująca siła ustalała ilu w sejmie ma być kobiet , rolnikó
                        > w ,
                        > > prawników ,ekonomistów , młodzieży itp., itd. Czy niektóre panie chca
                        > powrotu ?
                        > >
                        > > A tak najlepiej gdyby pozwolić paniom na założenie własnego "państwa" gdzi
                        > e
                        > > wszystkie stanowiska obsadziłyby kobiety . Chętnie bym to pooglądał z boku
                        > .
                        > > Ale to już nakręcił Machulski .
                        >
                        > Wikul,
                        > ja juz myslalam, ze sie zaden facet do mnie nie odezwie na tym forum smile))))
                        >
                        > Wracajac do kwotowania, to masz racje, ze to dziwne. Ale jest to moze i
                        > potrzebne, zeby zachowac zdrowy rozsadek tych urzedow. Tylko, zeby bylo
                        wiecej
                        > woli w paniach do samostanowienia i formulowania wlasnych mysli. A czesto nie
                        > robia tego chetnie, bo wiedza , ze mezowie mogliby poczuc sie niepewnie. Tak
                        > mysle.
                        > Pozdro!

Absolutnie nie mógłbym tego powiedzieć o swojej żonie . I to nie dlatego że ja
                        jestem na rencie a ona pracuje i jej dochody są obecnie trzykrotnie większe od
                        moich ale gdy było odwrotnie też nie miała z tym żadnych problemów .
                        Pozdrwiam serdecznie .
                        • lady_hawk to Ty widac jestes madry :-) 20.11.02, 23:59

> lady_hawk napisała:
                          >
                          > >
                          > > > Chciałbym przypomnieć że kwotowanie i limitowanie praktykowano w komu
                          > niźmi
                          > > e .
                          > > > Tam jedyna i przodująca siła ustalała ilu w sejmie ma być kobiet , ro
                          > lnikó
                          > > w ,
                          > > > prawników ,ekonomistów , młodzieży itp., itd. Czy niektóre panie chca
                          >
                          > > powrotu ?
                          > > >
                          > > > A tak najlepiej gdyby pozwolić paniom na założenie własnego "państwa"
                          > gdzi
                          > > e
                          > > > wszystkie stanowiska obsadziłyby kobiety . Chętnie bym to pooglądał z
                          > boku
                          > > .
                          > > > Ale to już nakręcił Machulski .
                          > >
                          > > Wikul,
                          > > ja juz myslalam, ze sie zaden facet do mnie nie odezwie na tym forum smile))
                          > ))
                          > >
                          > > Wracajac do kwotowania, to masz racje, ze to dziwne. Ale jest to moze i
                          > > potrzebne, zeby zachowac zdrowy rozsadek tych urzedow. Tylko, zeby bylo
                          > wiecej
                          > > woli w paniach do samostanowienia i formulowania wlasnych mysli. A czesto
                          > nie
                          > > robia tego chetnie, bo wiedza , ze mezowie mogliby poczuc sie niepewnie. T
                          > ak
                          > > mysle.
                          > > Pozdro!
                          >
                          >
                          > Absolutnie nie mógłbym tego powiedzieć o swojej żonie . I to nie dlatego że
                          ja
                          > jestem na rencie a ona pracuje i jej dochody są obecnie trzykrotnie większe
                          od
                          > moich ale gdy było odwrotnie też nie miała z tym żadnych problemów .
                          > Pozdrwiam serdecznie .

• maretina Re: Jak zwykle wygra zdrowy rozsądek !!! 21.11.02, 18:25
                          > Absolutnie nie mógłbym tego powiedzieć o swojej żonie . I to nie dlatego że
                          ja
                          > jestem na rencie a ona pracuje i jej dochody są obecnie trzykrotnie większe
                          od
                          > moich ale gdy było odwrotnie też nie miała z tym żadnych problemów .
                          > Pozdrwiam serdecznie .

to Twoja zona ma szczescie.
                          • Gość: wikul Re: Jak zwykle wygra zdrowy rozsądek !!! IP: *.acn.waw.pl 21.11.02, 20:56
                            maretina napisała:

> > Absolutnie nie mógłbym tego powiedzieć o swojej żonie . I to nie dlatego ż
                            > e
                            > ja
                            > > jestem na rencie a ona pracuje i jej dochody są obecnie trzykrotnie większ
                            > e
                            > od
                            > > moich ale gdy było odwrotnie też nie miała z tym żadnych problemów .
                            > > Pozdrwiam serdecznie .
                            >
                            > to Twoja zona ma szczescie.

Nie docenia tego .
                  • pro100 meska proznosc wygrala? Gdzie to widzisz? 21.11.02, 09:07
                    lady_hawk napisała:

> pro100 napisał:
                    >
                    > > lady_hawk napisała:
                    > >
                    > > > co tak wszystkich zatkalo?
                    > > > temat mialam nadzieje, rozwinie sie w piekny watek
                    > > > a tu
                    > > > cisza
                    > > > jak makiem zasial
                    > >
                    > > Świat w złym kierunku zmierza jeśli chodzi o relacje damsko-męskie.
                    >
                    > Dlatego, ze panie wydaja z siebie bardziej donosne odglosy i nie wszystkie
                    daja
                    >
                    > sie wepchnac w kat kanapowy?
                    >
                    > Sama
                    > > przykład podałaś chłopów niechłopów. A z czego to się bierze? Nadmiar
                    > > estrogenów wszędzie w okolicy.
                    >
                    > zaraz, zaraz
                    > uzgodnijmy cos:
                    > te panie marines, czy atletki, to maja za duzo androgenow i sa
                    zmaskulinizowne,
                    >
                    > jakby ich organizm produkowal testosteron
                    >
                    > Soja - estrogeny, w Tamizie ryby głownie samice
                    > > (resztówki środków anty- wydalane z moczem, morze Północne - dno zasłane
                    > > podpaskami nierozkładalnymi, dzieciaki w pampersach jak długo się da
                    > (Lenistwo
                    > > matek, a jakie konsekwencje dla rozwoju gonad u chłopców?). Niedługo
                    > mężczyznę
                    > >
                    > > z nasieniem zdolnym do zapłodnienia w Zoologu będą pokazywać!
                    > >
                    > > pozdr - anty (ostatni z dinozaurów?)
                    > >
                    > > PS a faktem, że kobiety w miłości miłośniejsze a w nienawiści
                    > nienawistniejsze
                    > > co i na F nie raz widocznym było, tylko czego to dowodzi?
                    >
                    > Czy uwazasz, ze jak Wam panowie ta zdolnosc pozostala, to juz wystarczy?

To warunek konieczny ale nie wystarczający!

> Teraz mnie olsnilo! Juz nie bede zloscic co ranek, bo to sa wiezione duzymi
                    > autami godnie, powoli, kiedy kazda normalna ludzka istota sie spieszy (do
                    > pracy, do szkoly, zawiezc dziecko, zdazyc przed szefem) zdolne do
                    zapladniania
                    > GONADY.
                    >
                    > Czy jakies magiczne znaczenie ma to dostarczanie tych organow nad biala
                    > linia znaczaca podzial jezdni na dwa pasy?
                    >
                    > Dziekuje Ci Pro100! Jutro od rana bede miec bardzo dobry humor! Zwlaszcza, ze
                    > dodatkowo zrozumialm, dlaczego byki, tak sie spiesza do domu, po poludniu.

Cieszę się, że dobry humor dopisuje. Zapytam czy znasz lepszy sposób
                    zapewnienia ciągłości istnienia ludzkości niźli tradycyjnie wypraktykowany? Jak
                    coś masz w zanadrzu to się podziel.

> Ratunku!!!!!!

??????????? Tak w ogóle "ratunku" czy kogoś konkretnie masz na myśli?
                    • lady_hawk Re: meska proznosc wygrala? Gdzie to widzisz? 21.11.02, 11:02
                      pro100 napisał:

> lady_hawk napisała:
                      >
                      > > pro100 napisał:
                      > >
                      > > > lady_hawk napisała:
                      > > >
                      > > > > co tak wszystkich zatkalo?
                      > > > > temat mialam nadzieje, rozwinie sie w piekny watek
                      > > > > a tu
                      > > > > cisza
                      > > > > jak makiem zasial
                      > > >
                      > > > Świat w złym kierunku zmierza jeśli chodzi o relacje damsko-męskie.
                      > >
                      > > Dlatego, ze panie wydaja z siebie bardziej donosne odglosy i nie wszystkie
                      >
                      > daja
                      > >
                      > > sie wepchnac w kat kanapowy?
                      > >
                      > > Sama
                      > > > przykład podałaś chłopów niechłopów. A z czego to się bierze? Nadmiar
                      >
                      > > > estrogenów wszędzie w okolicy.
                      > >
                      > > zaraz, zaraz
                      > > uzgodnijmy cos:
                      > > te panie marines, czy atletki, to maja za duzo androgenow i sa
                      > zmaskulinizowne,
                      > >
                      > > jakby ich organizm produkowal testosteron
                      > >
                      > > Soja - estrogeny, w Tamizie ryby głownie samice
                      > > > (resztówki środków anty- wydalane z moczem, morze Północne - dno zasł
                      > ane
                      > > > podpaskami nierozkładalnymi, dzieciaki w pampersach jak długo się da
                      > > (Lenistwo
                      > > > matek, a jakie konsekwencje dla rozwoju gonad u chłopców?). Niedługo
                      > > mężczyznę
                      > > >
                      > > > z nasieniem zdolnym do zapłodnienia w Zoologu będą pokazywać!
                      > > >
                      > > > pozdr - anty (ostatni z dinozaurów?)
                      > > >
                      > > > PS a faktem, że kobiety w miłości miłośniejsze a w nienawiści
                      > > nienawistniejsze
                      > > > co i na F nie raz widocznym było, tylko czego to dowodzi?
                      > >
                      > > Czy uwazasz, ze jak Wam panowie ta zdolnosc pozostala, to juz wystarczy?
                      >
                      > To warunek konieczny ale nie wystarczający!
                      >
                      > > Teraz mnie olsnilo! Juz nie bede zloscic co ranek, bo to sa wiezione duzym
                      > i
                      > > autami godnie, powoli, kiedy kazda normalna ludzka istota sie spieszy (do
                      > > pracy, do szkoly, zawiezc dziecko, zdazyc przed szefem) zdolne do
                      > zapladniania
                      > > GONADY.
                      > >
                      > > Czy jakies magiczne znaczenie ma to dostarczanie tych organow nad biala
                      > > linia znaczaca podzial jezdni na dwa pasy?
                      > >
                      > > Dziekuje Ci Pro100! Jutro od rana bede miec bardzo dobry humor! Zwlaszcza,
                      > ze
                      > > dodatkowo zrozumialm, dlaczego byki, tak sie spiesza do domu, po poludniu.
                      >
                      >
                      > Cieszę się, że dobry humor dopisuje. Zapytam czy znasz lepszy sposób
                      > zapewnienia ciągłości istnienia ludzkości niźli tradycyjnie wypraktykowany?
                      Jak
                      >
                      > coś masz w zanadrzu to się podziel.
                      >
                      > > Ratunku!!!!!!
                      >
                      > ??????????? Tak w ogóle "ratunku" czy kogoś konkretnie masz na myśli?

Porozumiec sie, jak widac miedzy gatunkami nie mozna. Pochodzimy od malpy
                      wszyscy, tyle, ze nie tej samej.
                      Ale optymizma mnie nie opuszcza: bawmy sie dalej. I my i kolejne pokolenia.
                      • d_nutka Re: meska proznosc wygrala? Gdzie to widzisz? 21.11.02, 11:15
                        lady_hawk napisała:

>
                        > Porozumiec sie, jak widac miedzy gatunkami nie mozna. Pochodzimy od malpy
                        > wszyscy, tyle, ze nie tej samej.
                        > Ale optymizma mnie nie opuszcza: bawmy sie dalej. I my i kolejne pokolenia.

czy to nie Osiecka napisała,ze życie to bal?
                        ale dla niektórych.
                        nie dla wszystkich i nie dla większosci.
                        nie kazdy nie wyrasta z pantofelka kopciuszka.
                        i wtedy dla takiego kopciuszka zycie to już nie bal.
                        chyba,że bal jako jedna z krzyżowych konstrukci.
                        czy to przypadkiem nie pałacowo-parkietowi baletmistrze się w tym specjalizują?
                        • lady_hawk Danka, znowu nie moge pojac o co Ci chodzi. 21.11.02, 12:15
                          d_nutka napisała:

> lady_hawk napisała:
                          >
                          > >
                          > > Porozumiec sie, jak widac miedzy gatunkami nie mozna. Pochodzimy od malpy
                          > > wszyscy, tyle, ze nie tej samej.
                          > > Ale optymizma mnie nie opuszcza: bawmy sie dalej. I my i kolejne pokolenia
                          > .
                          >
                          >
                          > czy to nie Osiecka napisała,ze życie to bal?

A Rodowicz zasmiewala. Bardzo to lubie.

> ale dla niektórych.
                          > nie dla wszystkich i nie dla większosci.

Wnioskujac z tego, co napisalas nizej - bal jest dla tych co maja male stopki i
                          caly czas w pantofelku Kopciuszka, Jednym, bo drugi zgubiony? Czyli pan
                          Twardowski na kogucie.....

> nie kazdy nie wyrasta z pantofelka kopciuszka.

zatem sa tacy, co wyrastaja.

> i wtedy dla takiego kopciuszka zycie to już nie bal.

czy wyrosnieci maja dobrze, czy slabo?

> chyba,że bal jako jedna z krzyżowych konstrukci.

Co to konstrukcja krzyzowa. Czy chodzilo Ci o krzyzowki?

> czy to przypadkiem nie pałacowo-parkietowi baletmistrze się w tym
                          specjalizują?

i tu qrcze, ni w zab nic nie pojac nie moge! Czy chodzi Ci o ukladanie
                          parkietow i polerowanie, czy harce?

Pozdrawiam,
                          L_h

• pro100 Re: meska proznosc wygrala? Gdzie to widzisz? 21.11.02, 11:32
                        lady_hawk napisała:

> Porozumiec sie, jak widac miedzy gatunkami nie mozna. Pochodzimy od malpy
                        > wszyscy, tyle, ze nie tej samej.
                        > Ale optymizma mnie nie opuszcza: bawmy sie dalej. I my i kolejne pokolenia.

Kolejne pokolenia to zapowiada się "seksmisja". Chetnie bym zahibernował na 200
                        lat, nie żeby teraz coś brakowało, ale dla czczej ciekawości (ba, i żeby wrócić
                        i opowiedzieć!!! To by było!)

anty

a tak pozatym kobiety zyją dłużej bo nie wywiązuja się ze swych historyczno-
                        biologicznych obowiązków
                        • lady_hawk Re: meska proznosc wygrala? Gdzie to widzisz? 21.11.02, 22:08
                          pro100 napisał:

> lady_hawk napisała:
                          >
                          >
                          > > Porozumiec sie, jak widac miedzy gatunkami nie mozna. Pochodzimy od malpy
                          > > wszyscy, tyle, ze nie tej samej.
                          > > Ale optymizma mnie nie opuszcza: bawmy sie dalej. I my i kolejne pokolenia
                          > .
                          >
                          > Kolejne pokolenia to zapowiada się "seksmisja". Chetnie bym zahibernował na
                          200
                          >
                          > lat, nie żeby teraz coś brakowało, ale dla czczej ciekawości (ba, i żeby
                          wrócić
                          >
                          > i opowiedzieć!!! To by było!)
                          >
                          > anty
                          >
                          > a tak pozatym kobiety zyją dłużej bo nie wywiązuja się ze swych historyczno-
                          > biologicznych obowiązków

eee tam!
                          najlepiej to podsumowala D_nutka

a w ogole, to glupi temat
    • d_nutka Re: ŁE i sprawa kobieca 20.11.02, 08:12

> Ponoć ŁE chce wprowadzić przymusowe wybieranie określonej liczby kobiet do
      > parlamentów krajów członkowskich. TO JEST SEKSIZM!

SEKSIZM?
      kobiety tylko z "tym" ci się kojarzą?
      co oni chcą w tym parlamencie robić z tym seksizmem?
      czy słusznie się domyślam?
      • Gość: piotrq wyjaśniam D_nutce IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 20.11.02, 15:39
        Seksizmem nazywa się poniżające drugą płeć poglądy, idee i zachowania. W tym
        przypadku uważam, że seksistowskie jest kwotowanie liczby kobiet na listach
        wyborczych, bo: a) poniża same kobiety, traktyując je nie jak wolnych i równych
        obywateli, tylko coś, co trzeba administracyjnym ukazem podeprzeć, bo nie dadzą
        sobie rady; b) dyskryminuje również mężczyzn, gdyż blokuje im wolny dostęp na
        listy wyborcze, co jest naruszeniem praw obywatelskich.

Cała ta inicjatywa jest naruszaniem praw obywatelskich. Nadawanie komuś
        specjalnych praw w społeczeństwie - czy to kobietom, Murzynom,
        homoseksualistom, facetom w czapkach uszankach, górnikom, wieśniakom, lub
        szefom partii politycznych - jest de facto poniżaniem i manifestacją
        uprzedzenia.

Tyle gwoli wyjaśnienia, pozdrawiam
        • d_nutka Re: wyjaśniam D_nutce 21.11.02, 10:20

> Seksizmem nazywa się poniżające drugą płeć poglądy, idee i zachowania. W tym
          > przypadku uważam, że seksistowskie jest kwotowanie liczby kobiet na listach
          > wyborczych, bo: a) poniża same kobiety, traktyując je nie jak wolnych i
          równych
          >
          > obywateli, tylko coś, co trzeba administracyjnym ukazem podeprzeć, bo nie
          dadzą
          >
          > sobie rady; b) dyskryminuje również mężczyzn, gdyż blokuje im wolny dostęp na
          > listy wyborcze, co jest naruszeniem praw obywatelskich.
          >
          > Cała ta inicjatywa jest naruszaniem praw obywatelskich. Nadawanie komuś
          > specjalnych praw w społeczeństwie - czy to kobietom, Murzynom,
          > homoseksualistom, facetom w czapkach uszankach, górnikom, wieśniakom, lub
          > szefom partii politycznych - jest de facto poniżaniem i manifestacją
          > uprzedzenia.
          >
          > Tyle gwoli wyjaśnienia, pozdrawiam

dzięki za poświęcenie mi czasu w wyjaśnieniu tak trudnej terminologii.
          ja myślałam do tej pory,że seksizm jest jakimś izmem tyle,że seksownym i
          dlatego byłam za.
          przekonałeś mnie jednak,ze się myliłam.
          i jestem teraz za równymi prawami dla wszystkich.
          zacznę od równego prawa do wyboru płci.
          i od razu dojrzałej no bo dzieci i ryby głosu nie mają.
        • maretina Re: wyjaśniam D_nutce 21.11.02, 18:18

> Seksizmem nazywa się poniżające drugą płeć poglądy, idee i zachowania. W tym
          > przypadku uważam, że seksistowskie jest kwotowanie liczby kobiet na listach
          > wyborczych, bo: a) poniża same kobiety, traktyując je nie jak wolnych i
          równych
          >
          > obywateli, tylko coś, co trzeba administracyjnym ukazem podeprzeć, bo nie
          dadzą
          >
          > sobie rady; b) dyskryminuje również mężczyzn, gdyż blokuje im wolny dostęp na
          > listy wyborcze, co jest naruszeniem praw obywatelskich.
          >
          > Cała ta inicjatywa jest naruszaniem praw obywatelskich. Nadawanie komuś
          > specjalnych praw w społeczeństwie - czy to kobietom, Murzynom,
          > homoseksualistom, facetom w czapkach uszankach, górnikom, wieśniakom, lub
          > szefom partii politycznych - jest de facto poniżaniem i manifestacją
          > uprzedzenia.
          >
          > Tyle gwoli wyjaśnienia, pozdrawiam

piotrq... wysoki stolek nie poniza... hmm powiedzialabym, ze nawet dodaje
          prestizusmile.panom jakos nie przeszkadza, ze kolega zalatwil lukratywna posade!
          a czy seksizmem, nie jest wpychanie na sile kobiet do garow, do cerowania
          skarpet meza? wyobraz sobie, ze czujemy tak samo jak wy-faceci. mamy podobne
          potrzeby. tak samo konczymy studai, uczymy sie jezykow obcych. zatem dlaczego
          ktos ma nam utrudniac zajmowanie dobrych posad? dlaczego jest tak, ze na
          studiach najczesciej najlepszymi studentami sa kobiety, a potem wszedzie
          panosza sie panowie?
          • Gość: piotrq wyjaśniam Maretinie :) IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 22.11.02, 20:13
            Kochana Maretino,
            czym innym jest ohydne postępowanie facetów na stanowiskach oraz praktyka
            społeczna, a co innego zapisy prawne, ograniczające bierne i czynne prawo
            wyborcze, a więc elementarne zasady demokracji. Z pierwszymi praktykami należy
            walczyć w sądach (od pań sędzin z sądów rodzinnych też wymagam zatem więcej
            obiektywizmu w sprawie prawa ojców do wychowania dzieci) - oraz zmieniać
            społeczne stereotypy, tego się szybko nie zrobi. Drugie - te z Łunii -
            naruszają Konstytucję RP W P R O S T.

Pozdrawiam serdecznie
    • Gość: siedem komunizm IP: 213.216.66.* 20.11.02, 08:17
      by mieć podkładkę ideologiczną rządził w imieniu proletaryatu. totalitaryzm
      wymaga walki klas. w nowym komunizmie postępowym tymi skrzywdzonymi są kobiety,
      pedały, konie jadące do włoch na kiełbasę więc naturalnie potrzebna jest walka.
      w najblizszym czasie możemy spodziewć się Nowych Albinów Siwaków w Spodnicach.
      Zresztą stalinowski czerep Łybackiej to pierwsza jaskółka

kto chce zobaczyc jak się konczą "lymyty" niech zapozna się z historią
      uczelnianych limitów dla czarnych w USA...

5040
    • Gość: banita Re: ŁE i sprawa kobieca IP: proxy / *.chello.pl 20.11.02, 12:47
      To nawet nie seksizm. To jakiś absurd.
      • Gość: # Czy Wy udajecie takie glupie? IP: *.wroclaw.tpsa.pl 21.11.02, 11:48
        Gość portalu: banita napisał(a):

> To nawet nie seksizm. To jakiś absurd.

Maretina, ktorą pare dni temu pytalem o plec,
        puscila farbe!
        Bo nie pasowala mi, ani na faceta, ani na babe!!!!
        Dyskutowala ze mna o politycznym balascie,
        nie pozwalajacym na normalny rozwoj spoleczenstwa polskiego
        i w polowie sie nadasala: "Udawaj, ze mnie nie zauwazasz"!

N to juz wiedzialem ze baba, tylko niedopieszczona!
        No bo chlopy - jak Jej tu nie zauwazyc!

Rozbiera ubierajac w jeszcze bardziej rozebrane slowa...

A juz takie jaja jak jaja zamiast mozgu u chlopow...
        Nota bene jaja sa u samic a jadra u mezczyzn.
        Stad "jadro: to synonim sedna sprawy tak jak "jajo" - zycia!

Pracuje, biedna w f-mie bez szefow mezczyzn i
        JEST TO OK!
        Czyli "ZYCIE bez SEDNA SPRAWY"

Maretinko! Cos Ci wyjasnie, drogie dziecko!
        Przeczytaj co 7 -ka napisal. Zamiast walki klas, na ktorej sie zasadzaly
        rzady lewych, wymyslono inne podzialy!

A ten podzial, ktory Ci tak przeszkadza i ktory, jak uwierzylas
        pewnym mediom, trza minimalizowac nakazowo -
        - to Pan Bog wymysli zeby nas lączyc!

To jedyny podzial, ktory nie dzieli a mnozy!
        Zapytaj po prostu swych Rodzicow!
        • d_nutka Re: Czy Wy udajecie takie glupie? 21.11.02, 12:26
          nie!
          my som głupie baby.
          my nawet nie udajemy,że my som jeszcze głupsze niż nas o to podejrzewasz.
          no bo jak baba,gdyby nie była głupia chciała dosięgnąć jądra!
          co najwyzej przecież może dosięgnąć jądra jędrusia czy jak tam ten jej ma na
          imię.
          tylko jak juz dosięga tego jadra,to się okazuje,że ono jakieś rozmnożone.
          i jak być tu mondrom babom?
          po co dwa?
          no i baba przestaje pytać tylko wie,że jądra są dwa.
          jedno to sedno a drugie to drugie sedno.
          i sprawa jasna.
          są zawsze dwa sedna.
          i wiadomo czyje.
          • pro100 Re: Czy Wy udajecie takie glupie? 21.11.02, 12:33
            d_nutka napisała:

> nie!
            > my som głupie baby.
            > my nawet nie udajemy,że my som jeszcze głupsze niż nas o to podejrzewasz.
            > no bo jak baba,gdyby nie była głupia chciała dosięgnąć jądra!
            > co najwyzej przecież może dosięgnąć jądra jędrusia czy jak tam ten jej ma na
            > imię.
            > tylko jak juz dosięga tego jadra,to się okazuje,że ono jakieś rozmnożone.
            > i jak być tu mondrom babom?
            > po co dwa?
            > no i baba przestaje pytać tylko wie,że jądra są dwa.
            > jedno to sedno a drugie to drugie sedno.
            > i sprawa jasna.
            > są zawsze dwa sedna.
            > i wiadomo czyje.

Ha, ha no w końcu ktoś poprawił MI humor z rana? popołudnia! Dzięki Danusiu!

pozdr anty smile)))))))))))))))))))))))))))
            • Gość: # Danka za co mi tak dolozylas, chcialem dobrze! IP: *.wroclaw.tpsa.pl 21.11.02, 13:40

Dwa sedna sprawy?

Tozsame czy wykluczajace?

Prawe czy nieprawe?

Zamienne na istote czy nie?

Moze oba lewe?

Ciemnosc jakowas mnie opadla przy samym sednie
              meskiego zrozumienia prajadra kobiecego jestestwa!

Do konca mych dni nie zgadne - jak Ty to wymyslilas?
              O_nie_mialem i czuje, ze pękam...

• maretina do # 21.11.02, 18:01
          # ty udajesz madrego, wiec moze my mamy kaprys udawac glupie.
          zamiast wyzywac sie na forum na mnie i na innych kobietach zaciagnij zone lub
          partnera do wyra, rozladuj stres... hmmm jesli jeszcze pamietasz jak sie "to"
          robismile))))))))
          a jeszcze jedno #, baby to masz w nosie. my jestesmy kobiety. zapamietasz? moze
          jednak sobie zapisz, w twoim wieku skleroza juz jest mozliwa.
          a moze ty masz demencje starcza? jesli tak, to pardon.
          • lady_hawk Re: do Maretiny 21.11.02, 22:13
            maretina napisała:

> # ty udajesz madrego, wiec moze my mamy kaprys udawac glupie.
            > zamiast wyzywac sie na forum na mnie i na innych kobietach zaciagnij zone lub
            > partnera do wyra, rozladuj stres... hmmm jesli jeszcze pamietasz jak sie "to"
            > robismile))))))))
            > a jeszcze jedno #, baby to masz w nosie. my jestesmy kobiety. zapamietasz?
            moze
            >
            > jednak sobie zapisz, w twoim wieku skleroza juz jest mozliwa.
            > a moze ty masz demencje starcza? jesli tak, to pardon.

Patrzac na to z innej strony, mozna uznac, ze najwieksza madroscia kobiet, jest
            umiejetnosc udawania glupich.
            pozdr
        • monopol Hasz - a jednak czasem się mylisz 21.11.02, 20:57
          Gdybyś kiedykolwiek był tak dopieszczony jak Maretina, nie wyżywałbyś się teraz
          zapewnie na osobie, której fałszywy obraz stworzyłeś sobie w głowie.

Podkreślasz często swoją dojrzałość - tym razem ona zawiodła...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka