januszcz 17.02.06, 15:39 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3169112.html Głupcom nie należy wierzyć drogi palnicku. J. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rycho7 PiS wyciął mi portfel 17.02.06, 15:45 Dlatego wiekszosc podatkow place poza IV RP. Nie doszedlam jeszcze do tego aby przyjezdzac w klechostanu w walowka i nie placic VATu od wody mineralnej. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg czy to prawda,że 17.02.06, 16:10 na głosy o niezgodności z prawem polskim finansowania z budżetu budowli sakralnych , politycy PiSu przedstawiali argument,że to jest dofinansowanie budowy muzeum przy świątyni? A. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: czy to prawda,że 17.02.06, 16:36 andrzejg napisał: > na głosy o niezgodności z prawem polskim finansowania z budżetu budowli > sakralnych , politycy PiSu przedstawiali argument,że to jest dofinansowanie > budowy muzeum przy świątyni? > > A. -------- Tak, to prawda. Jest to niezgodne z prawem unijnym a wydatkować tych pieniędzy z budżetu nie można bez specjalnej ustawy, która będzie niezgodna z prawem o pomocy publicznej. Ten idiotyzm powinien więc umrzeć śmiercią naturalną. Odpowiedz Link Zgłoś
babariba-babariba założysz się, że nic nie umrze??? 18.02.06, 11:48 ...a następny budżet przed nami )) *** palnick napisał: (...)Jest to niezgodne z prawem unijnym a wydatkować tych pieniędzy > z budżetu nie można bez specjalnej ustawy, która będzie niezgodna z prawem o > pomocy publicznej. Ten idiotyzm powinien więc umrzeć śmiercią naturalną. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: założysz się, że nic nie umrze??? 18.02.06, 11:55 Nie załóżę się W tym kraju rządzą kiecuchy Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: założysz się, że nic nie umrze??? 18.02.06, 11:58 Masz rację Palnicku - rządzą kiecuchy, głównie przy pomocy Kaczek, Marcinkiewiczów i im podobnych. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: założysz się, że nic nie umrze??? 18.02.06, 12:01 ewa8a napisała: > Masz rację Palnicku - rządzą kiecuchy, głównie przy pomocy Kaczek, > Marcinkiewiczów i im podobnych. ------ Wspierani zza parawanu przez postępowych, europejskich ciemnogrodzian z PO Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: założysz się, że nic nie umrze??? 18.02.06, 12:06 Owszem wspierani. Siłą napędową jest tu jednak bez wątpienia PiS. Konformiści z PO jedynie płyną z prądem. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: założysz się, że nic nie umrze??? 18.02.06, 14:41 ewa8a napisała: > Owszem wspierani. Siłą napędową jest tu jednak bez wątpienia PiS. Konformiści z PO jedynie płyną z prądem. --------- Czy na tym polega bierne unoszenie sie z prądem?: "Do dalszych prac w komisjach trafią za to projekty ustaw, które zakładają przyznanie dotacji z budżetu państwa dla trzech uczelni katolickich. Projekty ustaw autorstwa PO przewidują, że Papieski Wydział Teologiczny w Warszawie, Wyższa Szkoła Filozoficzno-Pedagogiczna "Ignatianum" w Krakowie oraz Papieski Wydział Teologiczny we Wrocławiu mają otrzymywać dotacje i inne środki z budżetu państwa na zasadach określonych dla uczelni publicznych. Zgodnie z wyliczeniami autorów projektu, koszty wprowadzenia proponowanych zapisów to ok. 22 mln zł rocznie." Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: założysz się, że nic nie umrze??? 18.02.06, 14:56 palnick znowu zapytał: > Czy na tym polega bierne unoszenie sie z prądem? Owszem, z grubsza tak. PO, po kilku latach kamuflażu, znowu zaczyna odzyskiwać twarz tamtej tratwy ratunkowej dla AWS. Po bieżącej kadencji, PO przypuszczalnie zaludnią szczury spieprzające tym razem z S/S "PiS". > przyznanie dotacji z budżetu państwa dla trzech uczelni katolickich. Projekty > ustaw autorstwa PO przewidują, że Papieski Wydział Teologiczny w Warszawie, > Wyższa Szkoła Filozoficzno-Pedagogiczna "Ignatianum" w Krakowie oraz Papieski > Wydział Teologiczny we Wrocławiu Dotowanie instytucji stricte wyznaniowych, jak muzeum (nieistniejące, i czego muzeum) przy św. Op. czy wymienione szkoły jest oczywiście sprzeczne z prawem. Jednak nie sposób nie zauważyć, że (zwłaszcza warszawski PWT) jest w dość ostrej opozycji do toruńskiej sekty. Dlatego przyjmij, Palnicku, że jeżeli chodzi o platformerię, to first things first. Zaufaj mi. ____ Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: założysz się, że nic nie umrze??? 18.02.06, 15:00 Podpieranie się na każdym kroku cytatami z dokonań przeciwnika to chwyt bardzo prosty, na mnie nie robi żadnego wrażenia, bo sympatykiem PO także nie jestem. Popłuczyn po ZChN-owcach jest pełno w jednej partii, jak i w drugiej, dlatego będą się teraz ścigać w umizgach do kleru. Palniku, nie ma potrzeby byś odwracał uwagę od PiS poprzez podawanie przykładów zachowania PO. Wątek jest o TWOICH sympatiach, a my próbujemy wyjaśnić rozbieżności, jakie powstały na granicy Twoich dotychczasowych poglądów, a tych ostatnio przez Ciebie demonstrowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Kaczyzacja prawa 18.02.06, 12:02 palnick napisał: > Tak, to prawda. Jest to niezgodne z prawem unijnym a wydatkować tych pieniędzy > z budżetu nie można bez specjalnej ustawy, która będzie niezgodna z prawem o > pomocy publicznej. Ten idiotyzm powinien więc umrzeć śmiercią naturalną. Jak nazwać takie działanie? Za Wałęsy był taki jeden, który podobnie działał i stąd falandyzacja prawa Czy moge obecne działania PiSu nazwać tak jak w tytule? A. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: PiS wyciął palnickowi numer__________:)) 17.02.06, 16:33 To ewidentny idiotyzm. Ale i liberalne, laickie PO uległo och..eniu "Do dalszych prac w komisjach trafią za to projekty ustaw, które zakładają przyznanie dotacji z budżetu państwa dla trzech uczelni katolickich. Projekty ustaw autorstwa PO przewidują, że Papieski Wydział Teologiczny w Warszawie, Wyższa Szkoła Filozoficzno-Pedagogiczna "Ignatianum" w Krakowie oraz Papieski Wydział Teologiczny we Wrocławiu mają otrzymywać dotacje i inne środki z budżetu państwa na zasadach określonych dla uczelni publicznych. Zgodnie z wyliczeniami autorów projektu, koszty wprowadzenia proponowanych zapisów to ok. 22 mln zł rocznie." Zawsze twierdziłem, że Polacy to naród samobójczych wasali Watykanu. Tej opinii nie zmieniłem i nie zmieniam. Tu musi być jakaś potężna żyła wodna Odpowiedz Link Zgłoś
januszcz Re: PiS wyciął palnickowi numer__________:)) 17.02.06, 17:31 Nooo tak Kiedy ja piszę , że PiS etc., Ty piszesz, że PO bije Murzynów. J. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: PiS wyciął palnickowi numer__________:)) 17.02.06, 18:41 palnick napisał: > Ale i liberalne, laickie PO... Liberalne PO jest i do tego się przyznaje i tego broni, ale nigdy nie twierdziło, że jest laickie. Utajony Rydzykowiec z Ciebie wyłazi. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Januszcz i dachs, przypominam co napisałem: 17.02.06, 20:56 palnick napisał: > To ewidentny idiotyzm. --------- O próbie wyasygnowania 20 mln zł z budżetu na kolejną szopkę kiecuchów. P.S Jakoś nie mogę sobie przypomnieć najsubtelniejszej choćby Waszej krytyki przegłosowania przez liberalne PO podwójnego becikowego pod rękę z Koniem Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Januszcz i dachs, przypominam co napisałem: 17.02.06, 21:41 palnick napisał: > palnick napisał: > > > To ewidentny idiotyzm. > --------- > O próbie wyasygnowania 20 mln zł z budżetu na kolejną szopkę kiecuchów. > > P.S > Jakoś nie mogę sobie przypomnieć najsubtelniejszej choćby Waszej krytyki > przegłosowania przez liberalne PO podwójnego becikowego pod rękę z Koniem Masz na myśli tą pozycję budżetową którą dzisiaj Marcinkiewicz chwalił sie w sejmie ? Namawiasz do krytyki Marcinkiewicza ? Czy ty palnick nie siedzisz przypadkiem okrakiem na barykadzie ? Uważaj na przyrodzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Januszcz i dachs, przypominam co napisałem: 17.02.06, 23:08 wikul napisał: > Masz na myśli tą pozycję budżetową którą dzisiaj Marcinkiewicz chwalił sie w sejmie ? Namawiasz do krytyki Marcinkiewicza ? Czy ty palnick nie siedzisz > przypadkiem okrakiem na barykadzie ? Uważaj na przyrodzenie. -------- forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=37000111&a=37003660 Odpowiedz Link Zgłoś
januszcz Re: Januszcz i dachs, przypominam co napisałem: 19.02.06, 11:33 palnick napisał: > Jakoś nie mogę sobie przypomnieć najsubtelniejszej choćby Waszej krytyki > przegłosowania przez liberalne PO podwójnego becikowego pod rękę z Koniem ================= Odpowiem za siebie. Nie znajduję nic zdrożnego w becikowym, zatem dlaczego miałbym krytykować? Natomiast jeśli chodzi o całokształt poczynań PiS, to już inna bajka. Nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki palnicku. Ja już komunę przeżyłem i nigdy więcej... Tymczasem Prezes wszystkich Prezesów upolitycznia (czytaj obsadza swoimi) wszystkie sfery życia, od TK poczynając a na RPO kończąc. Szczególnie wqu..ające jest, że używa do tego celu mojej ukochanej demokracji. Na jaką sprawiedliwość będziesz mógł liczyć, kiedy Prezes zadzwoni do sędziego z TK i zażyczy sobie sprawiedliwości wg. wytycznych Prezesa? Przykłady można mnożyć i nie ma chyba dnia by nasi "milusińscy" nie dokładali jakiegoś nowego kwiatka do tego "bukietu". Pochlebiam sobie, że udało mi się ten mechanizm rozpoznać i zdefiniować: KOMUNA. Niby narzedzia inne, bo demokratyczne, ale tam, gdzie demokracji nie staje - szantaż. Wg. metody "cel uświęca środki". J. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Januszcz i dachs, przypominam co napisałem: 19.02.06, 13:27 januszcz napisał: > palnick napisał: > > Jakoś nie mogę sobie przypomnieć najsubtelniejszej choćby Waszej krytyki > > przegłosowania przez liberalne PO podwójnego becikowego pod rękę z Koniem > > ================= > Odpowiem za siebie. Nie znajduję nic zdrożnego w becikowym, zatem dlaczego > miałbym krytykować? ----------- To ciekawe, bo parę miesięcy wcześniej PO i jej zwolennicy nie znajdowali zupełnie niczego pozytywnego w becikowym Do momentu, kiedy wydało się im ono dobrym narzędziem do draznienia PiS i rozwalania budżetu. ---------- Natomiast jeśli chodzi o całokształt poczynań PiS, to już > inna bajka. Nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki palnicku. Ja już komunę przeżyłem i nigdy więcej... -------- Ja też przeżyłem i co najbardziej mnie dziwi, to fakt, ze komuna jest określana okresem mrocznego regresu w każdej dziedzinie a rozkradana od 15 lat Polska jeszcze nie została całkiem rozkradziona. Powstaje pytanie z czego, skoro nic nie było ??? --------- > Tymczasem Prezes wszystkich Prezesów upolitycznia (czytaj obsadza swoimi) > wszystkie sfery życia, od TK poczynając a na RPO kończąc. Szczególnie > wqu..ające jest, że używa do tego celu mojej ukochanej demokracji. > Na jaką sprawiedliwość będziesz mógł liczyć, kiedy Prezes zadzwoni do sędziego z TK i zażyczy sobie sprawiedliwości wg. wytycznych Prezesa? -------- Sprawiedliwość obecna ci pasuje? "Tymczasem stan polskiej legislacji wymaga reform. Jak stwierdziła prof. Sławomira Wronkowska-Jaśkiewicz: “system prawa powinien być spójny i stabilny, znajdować uzasadnienie w zespole powszechnie uznanych wartości, być funkcjonalny i przejrzyście skonstruowany. Polski system prawa nie spełnia żadnego z wymienionych warunków w stopniu, który moglibyśmy uznać za zadowalający. Przeciwnie, nadmiar regulacji prawnych i ich nie zharmonizowanie, nietrafność rozwiązań prawnych, ich skomplikowanie, nieczytelność osiągnęły taki stopień, że nawet sądy przestały sobie z prawem radzić i otwarcie o tym mówią”." To co zmieniać to przy pomocy zaufanych ludzi, czy dryfować dalej? ----------- > > Przykłady można mnożyć i nie ma chyba dnia by nasi "milusińscy" nie dokładali > jakiegoś nowego kwiatka do tego "bukietu". > Pochlebiam sobie, że udało mi się ten mechanizm rozpoznać i zdefiniować: KOMUNA ----- To ma być definicja? Przecież ty nie wiesz co to jest komuna, bo w Polsce był liberalny socjalizm. Komunę widziałem w północnej Korei - jest kolosalna różnica. Nie bredź więc i nie powielaj idiotyzmów. ------ > Niby narzedzia inne, bo demokratyczne, ale tam, gdzie demokracji nie staje - > szantaż. Wg. metody "cel uświęca środki". ---- Dalszy ciąg nieporozumienia wynikającego z wcześniejszych, błędnych założeń. Odpowiedz Link Zgłoś
januszcz Re: Januszcz i dachs, przypominam co napisałem: 19.02.06, 22:56 palnick napisał: > Dalszy ciąg nieporozumienia wynikającego z wcześniejszych, błędnych założeń. ============== Jakich założeń? Ja pisałem o faktach a nie o założeniach. Kaczyńscy tworzą fakty, które przywodzą na myśl te wypróbowane w czasach słusznie minionych. I to budzi u mnie odrazę tak silną jak Twój entuzjazm. Czy im się uda osiągnąć cele? - osobiście watpię. Już dzisiaj Lepper w lokalnym programie telewizyjnym odgrażał się, że będzie stawiał na ostrzu noża sprawę powstania Województwa Środkowopomorskiego. Nie tworzy sie układów z ludźmi nieobliczalnymi. Jeszcze w sprawie komuny. Istotnie to co było w Polsce nie daje się porównać z Koreą, jednakowoż obrońcy realnego socjalizmu twierdzili, że są komunistami. Sam słyszałem. J. Odpowiedz Link Zgłoś
danutki Re: PiS wyciął palnickowi numer__________:)) 18.02.06, 12:57 i chyba nie tylko Palnickowi innym naiwnym także ciekawi mnie jak rozróżnia się naiwniaka od głupca Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: PiS wyciął palnickowi numer__________:)) 18.02.06, 13:10 danutki napisała: > i chyba nie tylko Palnickowi > innym naiwnym także > ciekawi mnie jak rozróżnia się naiwniaka od głupca A to proste dość nawet. Naiwniak raz zagłosował. Odpowiedz Link Zgłoś
danutki Re: PiS wyciął palnickowi numer__________:)) 18.02.06, 14:18 dachs napisał: > danutki napisała: > > > i chyba nie tylko Palnickowi > > innym naiwnym także > > ciekawi mnie jak rozróżnia się naiwniaka od głupca > > A to proste dość nawet. Naiwniak raz zagłosował. jeszcze tak łatwego rozróżnienia naiwniaka od głupca nigdy w Polsce wcześniej nie było Odpowiedz Link Zgłoś
palnick PO poparło dotację na cyrk opaczności :)))) 18.02.06, 00:31 A ja dla porządku - bo nie podaje się tego w mediach - chciałem zamieścić listę posłów PO którzy poparli PiS w sprawie tejże poprawki (wszystko trochę się rozsypuje, to przez zapis na stronie sejmu): 1. Biernacki Marek 2. Biernat Andrzej 3. Chmielewski Stanisław Marcin 4. Fabisiak Joanna 5. Fedorowicz Jerzy Feliks 6. Gadowski Krzysztof 7. Grad Aleksander 8. Gut-Mostowy Andrzej 9. Hibner Jolanta 10.Jarmuziewicz Tadeusz 11. Jazłowiecka Danuta 12. Karpiński Włodzimierz Witold 13. Kleina Kazimierz 14. Kopacz Ewa 15. Kosecki Roman 16. Koźlakiewicz Mirosław 17. Kulesza Tomasz 18. Lipiński Dariusz 19. Litwiński Arkadiusz 20. Łukacijewska Elżbieta 21. Miodowicz Konstanty 22. Muchacki Rafał 23. Nowak Tomasz Piotr 24. Pierzchała Elżbieta 25. Plocke Kazimierz 26. Radziszewska Elżbieta 27. Raś Ireneusz 28. Rynasiewicz Zbigniew 29. Saługa Wojciech 31. Smirnow Andrzej 32. Świątkowski Maciej 33. Tomaka Jan Walenty 34. Tyszkiewicz Robert 35. Urbaniak Jarosław 36. Wałęsa Jarosław 37. Wilk Wojciech 38. Wolak Ewa 39. Żmijan Stanisław kilkanustu posłów PO wstrzyamło się, kilkunastu nie przyszło na głosowanie - w tym wszechmądry Jan Maria Rokita, który przestraszył się, że "będą kłopoty" Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: PO poparło dotację na cyrk opaczności :)))) 18.02.06, 04:23 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=37035061&a=37037807 Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 palnick DURNIU ty się odczep od PO! 18.02.06, 09:38 Czy mam podać listę posłów PiS tym głosowali!? PS Ty się lecz człowieku bo ta obsesja na punkcie PO odbiera ci zdolność racjonalnego myślenia! Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Proszę bardzo.Abstrakt Pacanie ty bądź dumny z PO! 18.02.06, 12:00 Czy nadal uważasz, że ta wasza ukochana PO to partia ludzi światłych, dbających o publiczny pieniądz bardziej niż o swój własny? Czy nadal uważasz, że to partia EUROPEJSKA? Czy nadal uważasz, że to partia POSTĘPOWA? Czy nadal uważasz, że pod ich rządami nie byłoby takiej samej klerykalizacji państwa jak pod światłym kierownictwem PiS? Czy nadal uważasz, że... Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Proszę bardzo.Abstrakt Pacanie ty bądź dumny 18.02.06, 15:01 > partia ludzi (...) dbających o publiczny pieniądz bardziej niż o swój własny? Zapewniam Cię, że i ja ZAWSZE i WSZęDZIE bardziej dbam o swój własny pieniądz, niż o publiczny. Nie widzę w tym nic złego, albowiem interes Polski jest wypadkową prywatnych interesów takich właśnie jacqów i innych, a nie wypadkową zapowietrzonych interesów jakichś w dópę dętych partii politycznych, jaczejek towarzyskich, elit z dópą na temblaku i innych tego rodzaju dziwolągów mentalnych i semantycznych. Eh, żeby nie ten kac, to bym był Ci wytłomaczył to bardziej przystępnie. ____ Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Proszę bardzo.Abstrakt Pacanie ty bądź dumny 18.02.06, 15:24 jaceq napisał: >Eh, żeby nie ten kac, to bym był Ci wytłomaczył to bardziej przystępnie. --------- Dzwoni telefon jacka. - Głos z drugiej strony: Klinika? - Nie! Pomyłka, mieszkanie prywatne! - Klinika??? - Toż mówię, że mieszkanie prywatne!!!!!! - To ja Palnick. Pytam, czy strzelimy klinika. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Teraz i zawsze! 18.02.06, 15:34 palnick napisał: > - To ja Palnick. Pytam, czy strzelimy klinika. ____ Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 Najpierw to trzeba nieźle pochlać 18.02.06, 15:36 A dopiero potem szukać klina. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Proszę bardzo.Abstrakt Pacanie ty bądź dumny 18.02.06, 23:14 jaceq napisał: > > > partia ludzi (...) dbających o publiczny pieniądz bardziej niż o swój wła > sny? > > Zapewniam Cię, że i ja ZAWSZE i WSZęDZIE bardziej dbam o swój własny pieniądz, > niż o publiczny. Nie widzę w tym nic złego, albowiem interes Polski jest > wypadkową prywatnych interesów takich właśnie jacqów i innych, a nie wypadkową > zapowietrzonych interesów jakichś w dópę dętych partii politycznych, jaczejek > towarzyskich, elit z dópą na temblaku i innych tego rodzaju dziwolągów > mentalnych i semantycznych. Eh, żeby nie ten kac, to bym był Ci wytłomaczył to > bardziej przystępnie. Jacqu, na kaca najlepsza jest praca. Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 Drogi (chory z nienawiści do PO) Palnicku 18.02.06, 15:34 Proble polega na tym że ja mam BARDZO krytyczny stosunek do niektórych działań i polityków PO! Parę razy nieźle mnie wkurzyli (czego wyraz dałem na forum)! GŁOSUJĘ JEDNAK NA PO i popieram jej działania ponieważ na obecnej scenie politycznej nie ma partii której program byłby lepiej zblizony do moich przekonań! ============= Ty natomiast nie potrafisz dostrzec zła w działaniach PiS! A nawet jeśli dostrzegasz to z uporem maniaka usiłujesz przerzucić winę na PO! ============= Lecz się chłopie z tej obsesji! Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Umiłowany (zdezorientowany przez PO) abstrakcie. 18.02.06, 15:42 abstrakt2003 napisał: > ============= > Ty natomiast nie potrafisz dostrzec zła w działaniach PiS! A nawet jeśli > dostrzegasz to z uporem maniaka usiłujesz przerzucić winę na PO! > ============= > Lecz się chłopie z tej obsesji! ------------ Dostrzegam zło tam gdzie ono jest a nie tam, gdzie mi Lisy, GW i TUSK 24 wmawia. Nie przerzucam winy na PO.Zawsze twierdziłem za babaribą, że koalicja POPiS to sojusz dupy z batem i jako taka jest niemożliwa. Przenosząc sprawę na poziom operacyjny - sojusz złodziei z policjantami jest fatalnym rozwiązaniem. Wolę złodzieja w twardej opozycji do policji Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 Widzisz świat tylko w czerni i bieli! 18.02.06, 15:52 A niestety nie dostrzegasz szarości i półcienia! ======================================================= Czy ty naprawdę sądzisz że w PO to sami złodzieje i aferzyścia a w PiS rycerze bez skazy i orleańskie dziewice!!!???? Napewno tak nie jest! PiS to nie jest stowarzyszenie świętych bezinteresownych! Dlatego tak przeraża wiara w nieomylność Jarka oraz przekonanie (bezpodstawne) w to że urzędzy pod wodzą PiSowców będzą działać fantastycznie! ======= Źródłem zła w Polsce jest oddziedziczona po PRL mentalność! Dlatego kluczem do sukcesu nie są ludzie (bo oni się nie zmienią) ale zmiany prawno-systemowe! Znasz przysłowie "okazja czyniz złodzieja" Należy skupić się na likwidacji OKAZJI! Tylko trzeba pamietać o poszanowaniu prawa! NIE MA ZGODY NA BOLSZEWIZM który uprawia PiS! Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Widzisz świat tylko w czerni i bieli! 18.02.06, 20:36 abstrakt2003 napisał: > A niestety nie dostrzegasz szarości i półcienia! > ======================================================= >A. Czy ty naprawdę sądzisz że w PO to sami złodzieje i aferzyścia a w PiS rycerze bez skazy i orleańskie dziewice!!!???? --------- P. W PO jest może paru rycerzy (to ci z zakutymi łbami) a w PiS kilku złodziei - i to właśnie jest różnica ---------- > A. Napewno tak nie jest! PiS to nie jest stowarzyszenie świętych bezinteresownych! -------- P. Świętych nie ma. Ale zdarzają się ludzie przyzwoici. ------- >A. Dlatego tak przeraża wiara w nieomylność Jarka oraz przekonanie (bezpodstawne) w to że urzędy pod wodzą PiSowców będzą działać fantastycznie! ------- P. Nie mam takich oczekiwań. Wystarczy, żeby działały tak jak należy --------- >A. Źródłem zła w Polsce jest oddziedziczona po PRL mentalność! Dlatego kluczem do sukcesu nie są ludzie (bo oni się nie zmienią) ale zmiany prawno- systemowe! -------- P. Ty naprawdę tak myslisz? )) Uważasz, że wystarczy napisać ustawę i sprawa załatwiona ? Ludzie nie są ważni, cikawe Dziecko we mgle, ty wogóle niczego nie widzisz, nawet czerni i bieli. --------- >A. Znasz przysłowie "okazja czyni z złodzieja" Należy skupić się na likwidacji > OKAZJI! -------- P. A wiesz, że człowiek przyzwoity nie korzysta z takich okazji? Bo to poniżej jego godności. Nie wszystko można zadekretować i nie wszystko jest regulowane przez prawo. Jeżeli tego nie rozumiesz - współczuję. -------- >A. trzeba pamietać o poszanowaniu prawa! -------- P. Sama pamięć nie wystarcza. Potrzebny jest solidny, skuteczny "przypominacz" )) --------- >A. NIE MA ZGODY NA BOLSZEWIZM który uprawia PiS! --------- P. Co uprawia? Żal mi ciebie (z powodu niezdolnosci do samodzielnego myslenia). Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Widzisz świat tylko w czerni i bieli! 18.02.06, 22:13 palnick napisał: > P. W PO jest może paru rycerzy (to ci z zakutymi łbami) Rycerze, Palnick, trafiają się wszędzie, nie tylko w PO. Anegdota: Od bladego świtu w szrankach potykają się dwaj rycerze, od stóp do czubka głów odziani we blachy, powiedzmy, że jeden z PO i drugi z PiSu. Okładają się mieczami, toporami, morgensternami po zakutych łbach, w szrankach walają się szczątki oporządzenia, tarcze i hełmy coraz bardziej pogięte. Minęło południe, przewaga nie zaznaczyła się po żadnej ze stron, tylko zmęczenie walką powoduje, że obaj coraz częściej robią sobie przerwy, sapiąc ciężko. W trakcie takiej właśnie przerwy, kiedy obaj, wsparci o wbite w ubitą ziemię miecze, oddychali z wysiłkiem, pierwszy rycerz przerywa milczenie: - Ty chu...u! Na co drugi z rycerzy podnosi osłonę przyłbicy i w te słowa się odzywa: - Przebóg! Poznał mnie! ____ Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Widzisz świat tylko w czerni i bieli! 19.02.06, 00:40 jaceq napisał: > > palnick napisał: > > P. W PO jest może paru rycerzy (to ci z zakutymi łbami) > > Rycerze, Palnick, trafiają się wszędzie, nie tylko w PO. > > Anegdota: > Od bladego świtu w szrankach potykają się dwaj rycerze, od stóp do czubka głów > odziani we blachy, powiedzmy, że jeden z PO i drugi z PiSu. Okładają się > mieczami, toporami, morgensternami po zakutych łbach, w szrankach walają się > szczątki oporządzenia, tarcze i hełmy coraz bardziej pogięte. Minęło południe, > przewaga nie zaznaczyła się po żadnej ze stron, tylko zmęczenie walką powoduje, że obaj coraz częściej robią sobie przerwy, sapiąc ciężko. > > W trakcie takiej właśnie przerwy, kiedy obaj, wsparci o wbite w ubitą ziemię > miecze, oddychali z wysiłkiem, pierwszy rycerz przerywa milczenie: > > - Ty chu...u! > > Na co drugi z rycerzy podnosi osłonę przyłbicy i w te słowa się odzywa: > > - Przebóg! Poznał mnie! ----------- Jacku to klejnocik ! )))))))))))) No to dowcip za dowcip : Polska jest jedynym krajem na świecie, który ma zapasową kopię prezydenta i rząd sterowany radiem. Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 ================================= ================= 19.02.06, 17:18 - nie mam zamiaru licytować się gdzie złodziei jest więcej a gdzie mniej. Od tropienia złodzieji jest Policja a od wymierzania kar sądy. Oby czyniły to zgodznie z prawem a nie wolą Wodza narodu! - HAHAH!!!! )) Akurat ludzi przyzwoitych w PiSie NIE MA! - Urzędy nie będą działały jak należy, bo spsób ich działania w niewielkim stopniu zależy od woli ludzi im przewodzącym! Poprawa w tejdziedzinie w znacznym stopniu zależy od głębokich zmian systemowych! Bez tego nik nic dobrego nie zrobi choćby niewiem jak się starał! (A W dobrą wolę PiSiaków nie wierzę!) - Człowieku! Jakie pisanie ustaw!? Wręcz przeciwnie! Większość ustaw należy zlikwidować! Problem polega na tym źe w Polsce życie jest PRZEREGULOWANE róznymi ustawami i rozporzedzeniami! Nad tym już nikt nie panuje! Prawnicy już się w tym wszystkim pogubili! A co dopiero zwykli obywatele! - Palnik ty naiwny jesteś strasznie!!!! A ilu przyzwoitych ludzi w Polsce jest!? A co z nie przyzwoitymi!? Do piachu? Do gazu? A może banicja!? Bo przecież większości narodu do więzienia nie wsadzisz!? Dlatego tak należy urządzić nasz kraj by okazji do korupcji było jak najmniej! PS A kt wykryje korupcje w Urzęcie Antykorupcyjnym? Kto bedzie inwigilował szefa tego urzedu!? - o szanowaniu prawa powinni pamietać rządzący! Niech ich Bóg broni przed jego łamaniem i nadużywaniem! - Bolszewizm to sposób sprawowania władzy! PiS właśnie to robi! Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: ================================= =========== 20.02.06, 00:02 > A kto wykryje korupcje w Urzęcie Antykorupcyjnym? Otóż właśnie. Kiedyś się gdzieś przymierzałem do skorumpowania przyszłego CBA. Nie mam najmniejszych podstaw przypuszczać, że ten mniej rozgarnięty z tych dwóch Kamińskich jest człowiekiem nieuczciwym, a wręcz przeciwnie. Ale: Roczny budżet 70 mln, czyli circa 5.83 mln na miesiąc. Policzmy, poszacujmy. W tego typu instytucjach koszty osobowe wynoszą od ok. 25 do 35% budżetu. Przyjmijmy arbitralnie, że 30%. 0.3 z 5.83 to daje 1.75 mln osobowego funduszu płac miesięcznie jak w mordę dał. Funkcjonariuszy ma być około 500. Czyli na statystyczny łeb wypada po około 3500 złotego przychodu brutto, czyli na tzw. rękę statystyczny funkcjonariusz weźmie po około 2000 złociszy. Z pewnością są w Polsce ludzie, dla których taka kwota stanowi swego rodzaju krainę dobrobytu, ale chyba nie z nich będzie Pan Kamiński rekrutował swój personel. Przypuszczam, że gdyby co i do czego doszło, to za skromną kwotę 25 000 (równowartość rocznego dochodu) mógłbym skorumpować najświętszego CBAistę. Przyznać trzeba, że nie jest to dużo. Zresztą celnikom (zarabiającym, co by nie powiedzieć, lepiej trochę) zdarza się pójść na lep za znacznie mniejsze kwoty. Nie wspominając już o sędziach sądzących za kawałek krakowskiej kiełbasy. Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 Obejrzy sobie coś :))) 18.02.06, 15:55 www.youtube.com/watch?v=WyxEdbyswKA Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Obejrzy sobie coś :))) 18.02.06, 16:08 abstrakt2003 napisał: www.youtube.com/watch?v=WyxEdbyswKA" target="_blank">www.youtube.com/watch?v=WyxEdbyswKA</a> --------- To jest dowód na to, że państwo opłacające katechetów robiących wodę z mózgu dzieciom już w przedszkolu wydaje publiczne pieniądze na uzyskanie w efekcie rezultatów jak na filmie. Z punktu prostackiego widzenia państwa ogłupiony i bezwolny religią obywatel jest łatwiejszy do manipulowania i zastraszania w okresie wieku produkcyjnego. Sprawa jest jednak nieco bardziej złożona, bo ci ludzie czują się odrzuceni przez własne państwo a przez to podatni na Rydzykowną propagandę. Gdyby nie próbowano od 1991 przerzucać kosztów reform na najbiedniejszych to ludzie z tego filmu byliby w tym czasie na plaży chocby nad Balatonem i cieszyli się zasłużonym odpoczynkiem po całym życiu pracy. Są jednak sfrustrowani, poniżeni, biedni i chorzy a w żadnej z tych spraw Polska się nimi nie interesuje, napędzając tłumy im podobnych w łapy serwującego im łatwe wyjaśnienia idioty. Ciekawe, że nic podobnego nie dzieje się w Czechach ? Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Obejrzy sobie coś :))) 18.02.06, 17:00 palnick napisał: > ...napędzając tłumy im podobnych w łapy serwującego im łatwe wyjaśnienia > idioty. A Ty w tłumie. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Obejrzy sobie coś :))) 18.02.06, 17:22 dachs napisał: > palnick napisał: > > > ...napędzając tłumy im podobnych w łapy serwującego im łatwe wyjaśnienia > > idioty. > > A Ty w tłumie. > ba! w pierwszym klęczniku..ups ...szeregu A. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Obejrzy sobie coś :))) 18.02.06, 17:29 andrzejg napisał: > dachs napisał: > Insynuacje i pierdoły. Skad w Waszych makówkach takie durnoty. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Obejrzy sobie coś :))) 18.02.06, 17:30 palnick napisał: > andrzejg napisał: > > > dachs napisał: > > > Insynuacje i pierdoły. Skad w Waszych makówkach takie durnoty. )) ano tak jakoś A. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Obejrzy sobie coś :))) 18.02.06, 17:32 to chyba przez to Twoje pisanie na klęczkach o Kaczorach. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Obejrzy sobie coś :))) 18.02.06, 17:34 Tylko komuchy wierzyły w taką sprawczą moc pisania Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Obejrzy sobie coś :))) 18.02.06, 17:40 palnick napisał: > Tylko komuchy wierzyły w taką sprawczą moc pisania Taż mówię. A wiara rzuca na kolana. ) Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Obejrzy sobie coś :))) 18.02.06, 19:48 dachs napisał: > Taż mówię. A wiara rzuca na kolana. ) ----- To tak trwaj Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Obejrzy sobie coś :))) 18.02.06, 19:54 A to ja pisze o pisie na kolanach?. To ja wierzę w kaczorki i czerwone gwiazdki? To ja smaruje miodem politycznych sponsorów telewizji TRWAM? A przecież nie pisze Ci : "trwaj". Wręcz przeciwnie, mówię Ci: wstań z kolan, przejrzyj i idź ku prawdziwej wolności Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Przeczytaj sobie coś :))) 19.02.06, 00:43 Ku pokrzepieniu Nauczycielka pyta Jasia: - Jasiu, kim są bracia Kaczynscy? - To są ci co zagrali w filmie "O dwóch takich co ukradli księżyc", a jak dorośli to założyli PiS. - A co oznacza skrót PiS? - Podpieprzymy i Słońce! Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: Obejrzy sobie coś :))) 18.02.06, 19:04 andrzejg napisał: > w pierwszym klęczniku..ups ...szeregu Mężczyzn w filmie niewielu. Jeden ostrzyżony na jeża, w koszuli w kratkę, wywijający pięściami, drugi to raczej spokojny pan z plikiem obrazków w dłoni. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Obejrzy sobie coś :))) 18.02.06, 19:50 ewa8a napisała: > Mężczyzn w filmie niewielu. Jeden ostrzyżony na jeża, w koszuli w kratkę, > wywijający pięściami, drugi to raczej spokojny pan z plikiem obrazków w dłoni. -------- Ciekawe dlaczego łatwiej klechom omamic kobiety? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: Obejrzy sobie coś :))) 19.02.06, 15:14 Palnicku, pisząc o tych dwóch nurtowało mnie zupełnie inne pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
abprall Re: Obejrzy sobie coś :))) obejrzyj !!!! 19.02.06, 15:24 cgfa.dotsrc.org/friedric/friedrich12.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Ewuniu 19.02.06, 16:41 ewa8a napisała: > Palnicku, pisząc o tych dwóch nurtowało mnie zupełnie inne pytanie. ------ Bez sensu Kilka hugonotek dla Ciebie: Fioł ojca Rydzyka - kukurydza Oblicze Platformy Obywatelskiej - potwarz Kaczyński - stereotyp Na przykład Rokita - posługa Wezwanie do ataku w szeregach PO - napis! Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: Ewuniu 19.02.06, 16:50 palnick napisał: > Bez sensu Nie takie bez sensu Palnicku, obyś nas jeszcze bardziej nie zaskoczył. Ja wiem, że tylko krowa ..... > Kilka hugonotek dla Ciebie: A ode mnie coś w tym stylu, z moim ulubieńcem w roli głównej : www.ekartka.net/kartki/wesole/czhumor/b_taczka_1.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: PiS wyciął palnickowi numer__________:)) 18.02.06, 01:53 januszcz napisał: > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3169112.html > Głupcom nie należy wierzyć drogi palnicku. > > J. Wytnie mu jeszcze niejeden. Odpowiedz Link Zgłoś
januszcz Re: PiS wyciął palnickowi numer__________:)) 18.02.06, 11:48 Palnick mnie zadziwia. Najpierw daje się poznać jako zawołany antyklerykał, człowiek postępowy...by dokonać wolty i wpaść w ramiona partii promowanej (czy bezinteresownie?) przez radykalnego Redemptorystę. Ja bym się pod ziemię zapadł ze wstydu. Nawet, jeżeli palnick się nawrócił, to nie ma w tym nic złego, bo kazdy ma do tego prawo, ale palnick popiera bezwarunkowo partię głosząca, że postępować będzie w sposób prawy i sprawiedliwy. Postawię zatem palnickowi pytanie: Jak to jest możliwe, że PiSowi po drodze jest z Ojczulkiem Dyrektorem, który obracając lewą forsą, łamiąc prawo a wykorzystując strach odpowiedzialnych urzędników państwowych umyka sprawiedliwości? Budowa Świątyni za pieniądze podatników jest również łamaniem prawa a przynajmniej wątpliwe moralnie jest obchodzenie prawa mydleniem oczu, że to dotacja na Muzeum. Jak się czujesz z mydełkiem w oczach? Szczypie? J. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: PiS wyciął palnickowi numer__________:)) 18.02.06, 11:56 Już dawno zauważyłam, że z Palnikiem dzieją się jakieś dziwne rzeczy. Zaczyna nawet tworzyć peany na cześć Kaczora Większego. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Ewuniu. 18.02.06, 12:04 ewa8a napisała: > Już dawno zauważyłam, że z Palnikiem dzieją się jakieś dziwne rzeczy. Zaczyna > nawet tworzyć peany na cześć Kaczora Większego. --------- Popieram Jarosława w tym, że bezwzględnie należy zmienić to: tiny.pl/mwz9 Jesteś innego zdania? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: Ewuniu. 18.02.06, 12:16 Walka z korupcją to rzecz, którą poprze niemal każdy. Kaczorki jednak mają to do siebie, że za szumem jaki robią wokół spraw, które leżą na sercu przeciętnemu obywatelowi, nie idą żadne czyny. Sam podawałeś bardzo obrazowe przykłady kaczej nieudolności w wątku ,,Kacza zupa”. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Ewuniu. 18.02.06, 12:17 ewa8a napisała: > Walka z korupcją to rzecz, którą poprze niemal każdy. Kaczorki jednak mają to > do siebie, że jak masz odmienne zdanie na rozwiązanie problemu, to z mety stajesz się udziałowcem systemu. A. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Ewuniu. 18.02.06, 14:44 andrzejg napisał: > ewa8a napisała: > > > Walka z korupcją to rzecz, którą poprze niemal każdy. Kaczorki jednak mają to do siebie, że ------- > jak masz odmienne zdanie na rozwiązanie problemu, to z mety stajesz się udziałowcem systemu. ------- A jakie Ty masz? Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Ewuniu. 18.02.06, 14:48 palnick zapytał: > A jakie Ty masz? Nie wiem, jakie ma Andrzej, ale ja mam odmienne od odmiennego. O szczegóły mnie nie pytaj; łeb mam dzisiaj jak szaflik. ____ Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Ewuniu. 18.02.06, 15:54 palnick napisał: > A jakie Ty masz? Maksymalna prywatyzacja, tak aby było jak najmniej punktów stycznych biznesu prywatnego z urzędnikami, czyli zminimalizowanie przyznawania koncesji, upoważnień i pozwoleń.Prywatny prywatnemu nie da łapówki, aby cos kupić. PiS natomiast idzie całkiem w drugą stronę.Praktycznie wstrzymana prywatyzacja o wycofaniu się z koncesji też nie słychać, ale za to słychac o silnum państwie, czyli znacznym udziale urzędników , wraz z ich ingerencją w zycie gospodarcze. Jako lekarstwo przedstawiaja kolejny urząd siłowy majacy zwalczać korupcję. Rodzi się pytanie - na ile ten urząd sam będzie uodporniony na korupcję.Z czasem skapcanieje i się zbiesi tak jak i inni.To jest chore. Swoboda działalności gospodarczej z jak najmniejszą ingerencja państwa. A. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a I jeszcze jedno Palnicku – 18.02.06, 12:36 palnick napisał: Popieram Jarosława w tym, że bezwzględnie należy zmienić to: tiny.pl/mwz9 Jesteś innego zdania? Ty zaczynasz bezwzględnie go popierać : ,,Jarosław Kaczyński przerasta wszystkich uwikłanych w politykę w stopniu niewiarygodnym. Jest logiczny, szczery, racjonalny. Co ten człowiek robi w miotanej emocjami Polsce? Chooj jeden wie. Ani razu nie sączył jadu. Ani razu nie silił się na felietonistyczne komentarze. Ani razu nie dowalił antagonistom. Ani razu nie kręcił. Całe szczęście, że jest ktoś taki’’. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=35708587&a=35708587 Dlatego zastanawiam się , czy pod nickiem Palnik nie kryje się jakaś inna osoba, mająca dostęp do hasła Palnicka, który kiedyś pisywał świetne posty. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Dawnych wspomnień czar? :) 18.02.06, 15:20 ewa8a napisała: > Dlatego zastanawiam się , czy pod nickiem Palnik nie kryje się jakaś inna > osoba, mająca dostęp do hasła Palnicka, który kiedyś pisywał świetne posty. ------- forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=4422974 Zapewniam Cię, że nic się nie zmieniło. Zawsze zależało mi i zależy (może to kogoś śmieszyć)na tym, żeby Polska nie samounicestwiała się (kolejność przypadkowa): tolerancją korupcji, postawą wasala wobec kleru, brakiem szacunku dla dobra wspólnego i pieniędzy publicznych, brakiem przyzwoitości ludzi pełniących funkcje publiczne, brakiem dbałości o edukację, brakiem umiejętności współpracy dla wspólnego celu, brakiem.... Dlatego poprę każdego, kto się tym zajmie. Czy to trudno zrozumieć? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: Dawnych wspomnień czar? :) 18.02.06, 15:38 Dlaczego wobec tego popierasz tych, którzy przyjęli postawę wasala wobec kleru ? Tylko nie pisz, że PO także taką przyjęła. Czy masz Palniku jakieś klapki na oczach ? W sytuacji, gdy szaleje dewocja wymieszana ze skrajnym socjalizmem, Ty piszesz, że NORMALNA POLSKA się rodzi, a przeciwników klerykalizacji widzisz w Kaczorach ? Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Dawnych wspomnień czar? :) 18.02.06, 15:53 ewa8a napisała: > Dlaczego wobec tego popierasz tych, którzy przyjęli postawę wasala wobec > kleru ? Tylko nie pisz, że PO także taką przyjęła. --------- Sondaże internetowe wskazują, że 90% obywateli jest przeciwnych dotowaniu KK z pieniędzy publicznych. Jeszcze kilka lat temu (za JP II) było 50/50 !!! Uważam, że warto zapłacić 20 mln jednorazowo, zeby taka tendencję utrzymać. To jeszcze trochę będzie nas kosztowało ale niedługo kk w Polsce zacznie licytować swoje majątki. To nie przypadek, że Glemp ani w Polsce ani w Kanadzie ani w Chicago nie zebrał przez lata więcej niż na fundamenty. Ta opaczna świątynia może okazać się kroplą przepełniającą kielich i paradoksalnie będzie katalizatorem odrodzenia i uwolnienia się z wampirzych objęć czerwonych beretów w jedwabnych stringach. Nie przeszkadza mi zatem PiS i jego stosunek do kk, ponieważ dla mnie jest ważny cel odleglejszy niż 3 olimpiady. ---------- > Czy masz Palniku jakieś klapki na oczach ? > W sytuacji, gdy szaleje dewocja wymieszana ze skrajnym socjalizmem, Ty piszesz, że NORMALNA POLSKA się rodzi, a przeciwników klerykalizacji widzisz w > Kaczorach ? ---------- Piszę, że normalna Polska się rodzi w tym kontekście, że powoli kształtuje się scena polityczna z trzema duzymi partiami - chadecką, liberalną i lewicową. Bez Romanów z mordą konia, red necków z PGR-u i prostytutek z PSL oraz innego planktonu. Taki układ jest dla Polski lepszy i nazywam go Normalną Polską w rozumieniu zagospodarowania sceny politycznej. Nie sądzę też, żeby Kaczory chciały i sprzyjały klerykalizacji w sensie długofalowym ale moge się mylić. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: Dawnych wspomnień czar? :) 18.02.06, 16:09 palnick napisał: > Sondaże internetowe wskazują, że 90% obywateli jest przeciwnych dotowaniu KK z pieniędzy publicznych. Jeszcze kilka lat temu (za JP II) było 50/50 !!! Uważam, że warto zapłacić 20 mln jednorazowo, zeby taka tendencję utrzymać. Nie wiem, czy dobrze zrozumiałam – chcesz dać na świątynię, by zwiększyć grono niezadowolonych ? Inwestycja raczej nieopłacalna – PiS nie okrywał swoich prokoscielnych sympatii i chęci spieszenia z finansowym wsparciem, a mimo wszystko ludzie na niego głosowali. Taka metoda walki bardzo ucieszy sukienkowych. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Dawnych wspomnień czar? :) 18.02.06, 16:11 palnick napisał: Ta opaczna świątynia może > okazać się kroplą przepełniającą kielich i paradoksalnie będzie katalizatorem > odrodzenia i uwolnienia się z wampirzych objęć czerwonych beretów w jedwabnych > stringach. Nie przeszkadza mi zatem PiS i jego stosunek do kk, ponieważ dla > mnie jest ważny cel odleglejszy niż 3 olimpiady. > ---------- Fantasta SLD nie zrobiłą nic aby uwalić Konkordat, to kto to zrobi za te 12 lat? Kaczyńscy?Im podobni? Hehe A. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: Dawnych wspomnień czar? :) 18.02.06, 16:18 Palnick zaczyna coraz bardziej przemawiać jak nawiedzony medrzec. Szkoda, bardzo lubiłam go czytać, a teraz - świątynia katalizatorem odrodzenia...ech, co to z niego zostało ? Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Dawnych wspomnień czar? :) 18.02.06, 16:25 ewa8a napisała: > Palnick zaczyna coraz bardziej przemawiać jak nawiedzony medrzec. Szkoda, > bardzo lubiłam go czytać, a teraz - świątynia katalizatorem odrodzenia...ech, > co to z niego zostało ? --- ))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Dawnych wspomnień czar? :) 28.02.06, 21:25 Panie prezydencie, chciałbym pana zaprosić do siebie... - Tak bardzo się panu podobam? - Nie, jestem dentystą... Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Dawnych wspomnień czar? :) 01.03.06, 17:24 Jak będzie wyglądał Kaczyński w spodniach Giertycha? -Przez rozporek... Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: I jeszcze jedno Palnicku – 18.02.06, 20:19 Ewo, palnick uwierzył po prostu że "Jarosław K. to samo dobro". A tymczasem panowie K. maja nas tu. unname_77.w.interia.pl/kupry.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
babariba-babariba oczyszczenie wielkie??? - 'Tymi ręcyma...' 18.02.06, 12:50 Kamińskiego de Laga Repulikańska w sojuszu z janczarami Antka Macierewicza??? Naimskimi i Woyciechowskimi??? Ubawiłem się... Jedyne, co się dzisiaj zmienia, to hierarchia dziobania, czyli porządek znany w każdym drobiowym stadzie. *** palnick napisał: (...) > Popieram Jarosława w tym, że bezwzględnie należy zmienić to: > > tiny.pl/mwz9 > Jesteś innego zdania? Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Re: oczyszczenie wielkie??? - 'Tymi ręcyma...' 18.02.06, 15:11 babaryba napisała : Kamińskiego Macierewicza??? Naimskimi Woyciechowskimi??? Cóż masz za zarzuty wobec nich? - prócz pustych i ośmieszonych poznanymi faktami, starych pijarowskich epitetów? Na ile lat trza ich skazać? Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: oczyszczenie wielkie??? - 'Tymi ręcyma...' 18.02.06, 15:23 Haszu, może jeszcze tak na wszelki wypadek dołącz do tego grona Parysa Jana. ____ Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: PiS wyciął palnickowi numer__________:)) 18.02.06, 15:09 ewa8a napisała: > Już dawno zauważyłam, że z Palnikiem dzieją się jakieś dziwne rzeczy. Ewo. A może najzwyczajniej w świecie zwallenrodział nam Palnick? ------\\- -//----- Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: To Wy? 18.02.06, 15:21 hasz0 napisał: > To Wy? A co, tak jako i ja widzisz dziś podwójnie? ____ Odpowiedz Link Zgłoś
palnick jaceq :) 18.02.06, 15:28 jaceq napisał: > A co, tak jako i ja widzisz dziś podwójnie? > ____ forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=37000111&a=37054646 Odpowiedz Link Zgłoś
palnick jaceq:) ta suchość w gardle to po imieninachZbysia 18.02.06, 16:43 Ziobro? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: PiS wyciął palnickowi numer__________:)) 18.02.06, 15:41 Sądzisz, że Palnick prowadzi jakąś skrytobójczą walkę i te jego zaloty do kaczek to blef ? Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: PiS wyciął palnickowi numer__________:)) 19.02.06, 01:01 ewa8a napisała: > Już dawno zauważyłam, że z Palnikiem dzieją się jakieś dziwne rzeczy. Zaczyna > nawet tworzyć peany na cześć Kaczora Większego. Pewnie wziął za dobrą monetę wywiad z Kaczorem Większym i zaufał mu bezgranicznie : serwisy.gazeta.pl/kraj/1,65649,3147234.html?as=1&ias=13 Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: PiS wyciął palnickowi numer__________:)) 19.02.06, 01:03 wikul napisał: > Pewnie wziął za dobrą monetę wywiad z Kaczorem Większym i zaufał mu > bezgranicznie. ----------- Wikul bezgranicznie to ty mnie rozśmieszasz od lat )) Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: PiS wyciął palnickowi numer__________:)) 19.02.06, 17:50 palnick napisał: > wikul napisał: > > > Pewnie wziął za dobrą monetę wywiad z Kaczorem Większym i zaufał mu > > bezgranicznie. > ----------- > Wikul bezgranicznie to ty mnie rozśmieszasz od lat )) I to jest powodem twojej fascynacji kaczym koglem-moglem ? Jezeli tak to mam wyrzuty sumienia. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: PiS wyciął palnickowi numer__________:)) 20.02.06, 20:38 > wikul napisał: > > palnick napisał: > > Wikul bezgranicznie to ty mnie rozśmieszasz od lat )) ------ > I to jest powodem twojej fascynacji kaczym koglem-moglem ? Jezeli tak to mam > wyrzuty sumienia. ------ Ja myślę tak: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=34994101 Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: PiS wyciął palnickowi numer__________:)) 20.02.06, 22:13 ...a Lepper Kaczorowi Większemu. www.wyborczy.pl/index.php?akcja=artykul&id=4871&sekcja=przeglad_prasy&polecil=newsletter Odpowiedz Link Zgłoś
januszcz Wczoraj na tefałenie_________________:)) 01.03.06, 09:21 Temat: wolność mediów. Pan Premier Marciniewicz: media nie są wolne - są szybkie... Spisek? - nie, to jest wiele spisków. Zaczynałem lubić tego premiera, ale się nie daje. Nie lubię go jak każdego skłonnego wierzyć w spiskową teorię dziejów. J. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Wczoraj na tefałenie_________________:)) 01.03.06, 18:18 januszcz napisał: > Temat: wolność mediów. > Pan Premier Marciniewicz: media nie są wolne - są szybkie... > Spisek? - nie, to jest wiele spisków. > > Zaczynałem lubić tego premiera, ale się nie daje. Nie lubię go jak każdego > skłonnego wierzyć w spiskową teorię dziejów. On bardziej się jak błazen zachowuje a nie jak premier. Jak się ministrowie pokłócili o WSI to prezydent musiał spór rozsądzać, bo premier w tym czasie bawił się na szkolnej zabawie lub opowiadał kawały w telewizji. S. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Wczoraj na tefałenie_________________:)) 12.03.06, 00:17 „To, do czego zmierza teraz PiS, jest porównywalne z katastrofą w Hiroszimie”. Jan Rokita, PO Odpowiedz Link Zgłoś
januszcz Re: Wczoraj na tefałenie_________________:)) 12.03.06, 22:45 palnick napisał: > „To, do czego zmierza teraz PiS, jest porównywalne z katastrofą w Hiroszi > mie”. > Jan Rokita, PO =============== To typowa dla Rokity licentia poetica. Nie grozi nam Hiroszima a co najwyżej Argentyna. J. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Dziś na tefałenie_________________:)) 12.03.06, 22:23 Dziś rano Donald Tusk ogłosił ambitny plan dla twardej opozycji, plan dostał kryptonim AKCJA WISŁA. Akcja ma polegać na pogłębianiu dna i trzymaniu się koryta. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: PiS wyciął palnickowi numer__________:)) 12.03.06, 22:36 Nie pierwszy i nie ostatni. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: PiS wyciął palnickowi numer__________:)) 06.04.06, 21:38 s146072992.onlinehome.us/100lat/swf/224.swf Odpowiedz Link Zgłoś