Dodaj do ulubionych

PRAWDZIWE PRZYCZYNY AWANTUR W OŻAROWIE

IP: *.he.net 03.12.02, 21:14
Pracownicy fabryki kabli w Ożarowie:
- zarabiali średnio 3500 zł miesięcznie,
- otrzymali odprawy w wysokości ok. 30 tysięcy złotych,
- sprzedali swoje pakiety akcji pracowniczych po ok. 50-80 tysięcy złotych.
Byli pracownicy strajkowali ponieważ żądali 5-letniej gwarancji zatrudnienia
z dotychczasowa płacą.
Ich nie interesuje praca, której przeciez w Warszawie i okolicach nie
brakuje, oni żądają wysokich
poborów, stałego etatu w odległości co najwyżej 500 metrów od własnego wyrka,
zakładowego przedszkola, szkoły i kotłowni ogrzewającej bloki mieszkalne. I
niech tylko ktoś podskoczy PANOM ROBOTNIKOM to dostanie kamieniem, petardą
lub zostanie oblany benzyną i podpalony. Jedynym ich usprawiedliwieniem jest
to, że robotnicy sami tego nie wymyslili. To działacze związkowi obiecali, że
im to załatwią. A ty głupi narodzie wierz w ich krzywdę, utrzymuj tych
darmozjadów na zasiłkach i dopłacaj do specjalnych stref ekonomicznych i
podatkowych tworzonych dla tych chuliganów.
Obserwuj wątek
    • slon2002 zupelnie Ci sie we lbie pojebalo od alkoholizmu... 04.12.02, 03:03
      Opublikuj to w "Prawdzie".
      Tam publikowali tylko i wylacznie prawde obiektywna tzn. proletariacka.
    • Gość: rybak Re: PRAWDZIWE PRZYCZYNY AWANTUR W OŻAROWIE IP: *.client.attbi.com 04.12.02, 03:12
      Gość portalu: dziennikarz napisał(a):

> Pracownicy fabryki kabli w Ożarowie:
      > - zarabiali średnio 3500 zł miesięcznie,
      > - otrzymali odprawy w wysokości ok. 30 tysięcy złotych,
      > - sprzedali swoje pakiety akcji pracowniczych po ok. 50-80 tysięcy złotych.
      > Byli pracownicy strajkowali ponieważ żądali 5-letniej gwarancji zatrudnienia
      > z dotychczasowa płacą.
      > Ich nie interesuje praca, której przeciez w Warszawie i okolicach nie
      > brakuje, oni żądają wysokich
      > poborów, stałego etatu w odległości co najwyżej 500 metrów od własnego wyrka,
      > zakładowego przedszkola, szkoły i kotłowni ogrzewającej bloki mieszkalne. I
      > niech tylko ktoś podskoczy PANOM ROBOTNIKOM to dostanie kamieniem, petardą
      > lub zostanie oblany benzyną i podpalony. Jedynym ich usprawiedliwieniem jest
      > to, że robotnicy sami tego nie wymyslili. To działacze związkowi obiecali, że
      > im to załatwią. A ty głupi narodzie wierz w ich krzywdę, utrzymuj tych
      > darmozjadów na zasiłkach i dopłacaj do specjalnych stref ekonomicznych i
      > podatkowych tworzonych dla tych chuliganów.

i tak ich popieram
    • Gość: natt dawno w warszawie nie byles, co? IP: 148.81.254.* 04.12.02, 08:21

> Ich nie interesuje praca, której przeciez w Warszawie i okolicach nie
      > brakuje, oni żądają wysokich poborów...

chyba dawno w warszawie nie byles, bo co do tej pracy, to straszne glupoty
      wypisujesz.
    • Gość: siedem Yo! dziennikarz IP: 213.216.66.* 04.12.02, 08:24
      czy ty czasem nie jesteś tym pizdusiowatym wymoczkiem Ćiupiałki? co w
      telewizorze bywa

5040
    • oszolom2002 chyba masz na imie Ocipiala na czesc twojego szefa 04.12.02, 08:34
      I tak popieram slabszych, bo oni kiedys zroboia rewolucje i porzadek z "Panami"
      jak juz nie raz w przeszlosci bylo.
      • Gość: Karol Re: chyba masz na imie Ocipiala na czesc twojego IP: *.chello.pl 04.12.02, 08:53
        oszolom2002 napisał:

> I tak popieram slabszych, bo oni kiedys zroboia rewolucje i porzadek
        z "Panami"
        >
        > jak juz nie raz w przeszlosci bylo.

Hm, z jednej strony tak, ale jak popatrzę na ten rozparzony
        motłoch "podgrzewany" przez związkowych bonzów z "S" i "OPZZ", to nie
        wiem ... .
        • Gość: Ciekawy Re: chyba masz na imie Ocipiala na czesc twojego IP: *.lama.net.pl / 192.168.9.* 04.12.02, 09:05
          nawet karolcio pedal sie odzywa lizales dzis juz
          portet lenincia/?paszla czerwona zdziro/.

• Gość: Karol Re: chyba masz na imie Ocipiala na czesc twojego IP: *.chello.pl 04.12.02, 09:13
            Gość portalu: Ciekawy napisał(a):

> nawet karolcio pedal sie odzywa lizales dzis juz
            > portet lenincia/?paszla czerwona zdziro/.
            >
            Ciekawy to typowy solidaruch. Typowa retoryka, poziom, wdzięk i lekkość umysłu.
    • d_nutka Re: PRAWDZIWE PRZYCZYNY AWANTUR W OŻAROWIE 04.12.02, 09:43
      a 3500 PLN brutto to wydaje ci się za dużo?
      po odliczeniu podatków i ubezpieczeń to ile ci wychodzi?
      za dużo jak np. na 4 osobową rodzinę z małymi dziećmi i opieką matki w domu?
      bo mnie wtedy po moich obliczeniach wychodzi niecałe 600zł na osobę na miesiąc
      licząc najniższy podatek dochodowy.
      to za dużo twoim zdaniem?
      a ile potrzebuje świnia lub krowa albo pies u kapitalisty?
      porównaj sobie te liczby.
      • Gość: oleg Re: PRAWDZIWE PRZYCZYNY AWANTUR W OŻAROWIE IP: debian:* / 192.168.1.* 04.12.02, 09:50
        W moim miasteczku, bardzo odległym o warszawki, dogorywa kilka zakładów. Pracę
        straciło półtora tysiąca pracowników. Kilkuset jeszcze pracuje. Prawie wszyscy
        zarabiają minimum. Takich miasteczek jest w Polsce mnóstwo. Jakoś nie było
        wizyty ministra i państwowego szmalu.

d_nutka napisała:

> a 3500 PLN brutto to wydaje ci się za dużo?
        > po odliczeniu podatków i ubezpieczeń to ile ci wychodzi?
        > za dużo jak np. na 4 osobową rodzinę z małymi dziećmi i opieką matki w domu?
        > bo mnie wtedy po moich obliczeniach wychodzi niecałe 600zł na osobę na
        miesiąc
        > licząc najniższy podatek dochodowy.
        > to za dużo twoim zdaniem?
        > a ile potrzebuje świnia lub krowa albo pies u kapitalisty?
        > porównaj sobie te liczby.
    • indris Prawdziwy problem Ożarowa 04.12.02, 10:21
      Dobrze pracujący nowoczesny rentowny zakład jest kupiony po to, żeby go
      zlikwidować. Motywuje się to tym, że "prawo własności jest święte" i
      że "właściciel ma prawo zrobić ze swoją własnością co zechce". Otóż takie
      postawienie sprawy wzbudza u ogromnej większości naturalny odruch sprzeciwu.
      Kapitalizm pokazał swój wilczy pysk. Nie wyjdzie mu to chyba na zdrowie.
    • Gość: gaduła Re: stary zgłoś sie do TV !!!! IP: 149.156.4.* 04.12.02, 13:53
      zgłoś sie do TV i tam przed kamerami przedstaw swoje odkrycie,
      ciekawe jaki bedzie odzew
      • indris Dobra rada w uzupełnieniu 04.12.02, 15:34
        Niech poprosi, żeby nie pokazywali jego twarzy. W przeciwnym razie mógłby mieć
        kłopoty na ulicy i wśród znajomych.
    • Gość: piotrq wierzę ci, IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 04.12.02, 17:00
      a wszyscy ci, co tak załamują ręce nad tymi głupkami i chuliganami, niech
      sobie popatrzą, co oni wygadują do mikrofonów: pytają się takiej paniusi, czy
      jeżeli tu będzie jakiś inny zakład, to czy będzie zadowolona i czy będzie tam
      chciała pracować, a ona na to: Ja chcę robić kable, tego się naumiałam, i nie
      chcę robić nic innego, i tak ma być jak ja chcę.

Moje zdanie: jak tak, to zdychaj z głodu, torbo. Setki tysięcy ludzi w tym
      kraju zmieniło zawód, dojeżdża ileś kilometrów, zarabia na chleb, setki tysięcy
      już przeszły utratę pracy i jakoś próbuje dawać sobie radę, a tu banda debili
      grozi kierowcom śmiercią (za to się idzie do pudła, to są groźby karalne),
      atakuje policję i niszczy nie swój majątek. Ja bym ich po prostu bez litości
      pogonił, a w razie potrzeby wyprowadził czołgi.

Problemem podstawowym tego kraju jest, iż przeciętny Polak jest niedouczonym,
      lecz pewnym siebie i zepsutym przez socjalizm głupkiem. Taka jest smutna i
      gorzka prawda. Dlatego teraz chuligani z Ożarowa spotykają się ze współczuciem
      różnych kolesi, w tym Indrisów itp. lewicowych intelektualistów. A jeżeli
      któryś Polak chce wyrosnąć ponad to całe gówno i założyć sobie np. własną
      firmę, to jego własne skorumpowane i socjalistyczne państwo natychmiast wali go
      w zęby - a to podateczek, a to łapóweczka (nieodzowny w socyalizmie element), a
      to jakiś urzędas przychodzi na kontrolę i chce prezent, a jeszcze jak ci
      pracownik weźmie chorobowe i idzie robić fuchę gdzie indziej, to przez miesiąc
      płacisz za niego z własnej kieszeni - bo tak to złodziejskie i skurwysyńskie
      państwo rękami swoich przedstawicieli postanowiło. A jak cię ktoś okradnie
      (zwłaszcza przedsiębiorstwo państwowe) to państwo już stoi na straży, żeby
      przez przypadek sąd nie rozstrzygnął twojej sprawy szybko i sprawnie. Kolego
      bezrobotny, spróbuj założyć firmę: z 20 tys. kredytu jeszcze zanim go
      dostaniesz zapłacisz 2 tys. urzędasowi, żeby ci go dał, a zaraz potem przyjdzie
      ZUS i zabierze ci następne 7 stów. Tracisz prawie 14 procent sumy w kilka dni,
      a nic jeszcze nie zdążyłeś zrobić!!! I tu jest problem, a nie kurwa w
      likwidacji zakładów albo Cupiale.

Przez 13 lat Polakom nie udało się stworzyć sobie państwa, bo to co jest to
      jest sterta gówna, do której coraz to kolejny lewicowy bałwan dokłada swoją
      kupkę. Dziennikarz Wrona z TVN robi program o Ożarowie, który poleca słowami:
      kto doprowadził tych ludzi do desperacji?, a w tle goście rozpierdalają
      budynki. Jeżeli bystry skądinąd gość (pamiętam go sprzed lat) wali takiego
      umysłowego wrzoda na środku ekranu, to się nie dziwię, że przeciętny Polak
      umacnia się w swojej głupocie. A nikt już nawet nie przyjmuje do wiadomości, że
      niszczenie komuś czegoś (w tym publicznych budynków) albo blokowanie jakimś
      osobom (postronnym) przejazdu na drodze publicznej jest skurwysyństwem i
      powinno się skończyć natychmiastowym rozgonieniem hołoty, która tego próbuje.
      Normalny obywatel tego powinien od państwa żądać, bo państwo jest od pilnowania
      prawa i gwarantuje prawa każdego obywatela. Ja tego żądam.

Chyba że to wszystko jest po to, żeby ludzie poparli wejście do ŁE - bo ja
      zacząłem popierać. Dlaczego? Bo wszystko mi jedno, że ŁE jest do chrzanu - jest
      w każdym razie lepsze od tego gówna, któregośmy sobie sami narobili, i może jak
      nas przyłączą do euroreichu, to przynajmniej trochę się tu więcej zrobi
      porządku. A jak nie, łatwiej mi będzie wyjechać np. do Irlandii, gdzie każdego,
      kto tylko chce cokolwiek produkować albo robić, rząd chroni, pieści i całuje na
      dobranoc w pupkę. W Polsce albo każe się pomodlić, spuszcza wpierdol i idzie
      pić, albo zakazuje się modlić, spuszcza wpierdol i idzie pić. Takieśmy sobie
      kurwa stworzyli państewko. Mamy szczęście, że teraz i tu, bo kiedy i gdzie
      indziej dawno by nas już ktoś zawojował albo wyrżnął. I miałby rację.
      • hazet_95 No własnie... 04.12.02, 18:09
        ...piękna diagnoza.

Tylko dlaczego mi się wydaje, że zostaniesz zaraz
        zakrakany? Bo to przecież wina Cupiała... smile

Pozdrawiam - HZ95
        • Gość: piotrq Dzięki, ... IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 04.12.02, 19:28
          ... to był wylew goryczy, bo jak się włącza dziennik jakiś, to człowiek nie
          może tego skretynienia wytrzymać. Bo co tu dużo ukrywać, to jest moje państwo i
          mój kraj, i ja widzę, jak na moich oczach odbywa się oszukańcza transakcja
          kupna-sprzedaży między pożal się Boże politykami a tzw. elektoratem: politycy
          kupują sobie elektorat płacąc mu... jego własnymi pieniędzmi (pomniejszywszy je
          wprzódy o własną dolę), tylko dzieląc raz tak, raz siak. A elektorat nie widzi
          oszustwa, tylko się cieszy jak dostaje. Niczego się nie nauczyli, jest jak za
          gierkowszczyzny. I coraz bardziej durnieją a każde dokonane w tym kraju
          socyalistyczne kretyństwo tylko ich w ich zdurnieniu krzepi.
          A moje państwo i mój kraj rozpada się jak domek z kart i coraz bardziej stoi
          nierządem (kurestwem).
          Uff...

pozdrawiam, dziękuję jeszcze raz, smutno mi
      • alfalfa Re:Racja, piękny tekst!! Brawo!!! /nt 04.12.02, 21:01
    • Gość: dragon To nie TELE-FONIKKA jest winna !!! IP: *.autocom.pl / *.net.autocom.pl 04.12.02, 17:43
      Problemy Ożarowa rozpoczęły się nie przez Tele - Fonikę ale przez TP SA która
      to przestała w tej fabryce zamawiać kable. Teraz robią to we francuskkim
      Alcatelu , bo tak wybrał udziałowiec TP SA - FRANCE TELECOM. Wiadomo, każdy
      wspiera swoich.

A osoba B.Cupiała i jego Tele-fonika jest tylko "kozłem ofiarnym" środowisk
      rządowych , które po części odpowiadają za ową sytuację ( część akcji Tepsy ma
      przecież skarb państwa !! - patrz tabela poniżej )

Akcjonariusz Ilość akcji

France Telecom SA 33.93 %
      SKARB PAŃSTWA 17.93 % <
      • Gość: dragon miało być (...) TELE - FONIKA (...) IP: *.autocom.pl / *.net.autocom.pl 04.12.02, 17:45
        j.w.
    • Gość: V.C Re: PRAWDZIWE PRZYCZYNY AWANTUR W OŻAROWIE IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 04.12.02, 21:30
      Nigdy nie uwierzę , że robotnicy z Ożarowa zarabiali 3.500 zł !

To tylko jedno z całego steku kłamstw w wątku "dziennikarza" .

Nie wiem też o co chodziło mu z tym oblewaniem kogoś benzyną o podpalaniem .

Do takiego desperackiego kroku może doprowadzić właśnie takie postępowanie ,
      jakie zaprezentowała Tele-Fonika do spółki z osiłkami z Impelu .

• Gość: kabelek Re: PRAWDZIWE PRZYCZYNY AWANTUR W OŻAROWIE IP: 209.234.157.* 04.12.02, 23:30
        Średnia płaca w FKO wynosiła 3522 złote brutto.
        Wystarczy poczytać sprawozdania giełdowe TELEFONIKI. Ale
        skoro ty NIGDY NIE UWIERZYSZ, to pewnie fakty nie mają
        dla ciebie żadnego znaczenia. Pozostałe informacje są
        również faktami - sami protestujący nim nie zaprzeczają.
        • Gość: Ania Re: PRAWDZIWE PRZYCZYNY AWANTUR W OŻAROWIE IP: *.chello.be / 213.46.162.* 04.12.02, 23:59
          Gość portalu: kabelek napisał(a):

> Średnia płaca w FKO wynosiła 3522 złote brutto.
          > Wystarczy poczytać sprawozdania giełdowe TELEFONIKI. Ale
          > skoro ty NIGDY NIE UWIERZYSZ, to pewnie fakty nie mają
          > dla ciebie żadnego znaczenia. Pozostałe informacje są
          > również faktami - sami protestujący nim nie zaprzeczają.

Sluchaj skoro tyle wynosila srednia placa to wcale nie znaczy,ze robotnik
          zarabial 3.500 zl.Moze nie naciagajcie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka