Dodaj do ulubionych

Ano, Giertych to porazka...

05.05.06, 15:08
sad((
Obserwuj wątek
    • jaceq Re: Ano, Giertych to porazka... 05.05.06, 15:40

A tak wogle - same sukcesy.

A ten tu to sukces, czy
      porażka takoż?
      ____
    • jaceq Re: Ano, Giertych to porazka... 05.05.06, 15:57

26.11.2001:

"Wiceprzewodniczący klubu parlamentarnego Prawa i Sprawiedliwości Kazimierz
      Ujazdowski powiedział we Wrocławiu, że Andrzej Lepper to marny watażka, który
      demoluje państwo polskie i trzeba go jak najszybciej zatrzymać.

"Andrzej Lepper powinien być odwołany z funkcji wicemarszałka Sejmu i nie ważne
      jest, który klub złoży taki wniosek" - mówił Ujazdowski.

Według Ujazdowskiego, to, co robi Andrzej Lepper, to "obraza polskiego
      parlamentu" i "efekt zbyt wielkiej miłości własnej"."

www.pis.org.pl/article.php?id=1013
      * * *

22.11.2001:

"Lech Kaczyński: Uważam, że pan Andrzej Lepper w ogóle nie powinien zostać
      wybrany wicemarszałkiem. Jego wybór był swoistą demonstracją lekceważenia prawa,
      ze strony mającego decydujący głos SLD. Podobnie było ze znacznie niższymi
      awansami pani Hojarskiej i pana Łyżwińskiego. Myślę, że dla tej części
      społeczeństwa, która orientuje się mniej więcej w mechanizmach polityki, był to
      zupełnie jasny sygnał. Prawo w tej chwili to wola SLD, tak jak przed rokiem
      1989, o czym z pewnością ludzie nieco dojrzalsi pamiętają. Nie wierzę, by była
      to demonstracja niezamierzona, zarówno ta wicemarszłkowska, jak i mianowanie
      akurat pani Hojarskiej wiceprzewodniczącą komisji Sprawiedliwości i Praw
      Człowieka czy pana Łyżwińskiego, wiceprzewodniczącym Komisji Administracji i
      Spraw Wewnętrznych. Takie rzeczy nie dzieją się przypadkowo."

www.pis.org.pl/article.php?id=1017
      * * *

05.03.2003:

"Wiesław Walendziak: Więc my gwarantujemy: Leszek Miller być może Andrzeja
      Leppera zaprosi do współrządzenia Polską, Prawo i Sprawiedliwość Andrzeja
      Leppera do współrządzenie Polską NIE zaprosi i TAKĄ GWARANCJĘ WYBORCOM wszystkim
      niezależnie od sympatii politycznych DAJEMY." [podkr. MOJE - j.]

www.pis.org.pl/article.php?id=2903
      * * *

Wyborcy PiSu; jak wam teraz z tym?

____

Więcej na www.ooops.pl/blog/?p=1682

• abstrakt2003 pacjentko cały ten cyrk to jedna wielka porażka 05.05.06, 16:32
      i jak ci się to podoba? Czy naprawdę na to czekałaś przez pół roku?
      Wszak głosowałaś na PiS....
      • wojtek_blankietowy Re: pacjentko cały ten cyrk to jedna wielka poraż 05.05.06, 17:16
        abstrakt2003 napisał:
        > i jak ci się to podoba? Czy naprawdę na to czekałaś przez pół roku?
        > Wszak głosowałaś na PiS....

na co ty liczysz. przeciez chocby bylo 100 razy gorzej niz teraz ona sie nie
        przyzna do bledu. to taki typ czlowieka. co wiecej zaraz na twoje pytanie rzuci
        cos w stylu ze w PO kradna rowery lub cos.
        • palnick Re: pacjentko cały ten cyrk to jedna wielka poraż 05.05.06, 17:25
          wojtek_blankietowy napisał:

> na co ty liczysz. przeciez chocby bylo 100 razy gorzej niz teraz ona sie nie
          > przyzna do bledu. to taki typ czlowieka. co wiecej zaraz na twoje pytanie
          rzuci cos w stylu ze w PO kradna rowery lub cos.
          ------
          Napisz co jeszcze prócz rowerów kradną PO-wiaki smile
          • jaceq Jeszcze pompki 05.05.06, 18:43

od rowerów
            ____
            • patience Re: ...i pol Warszawy 05.05.06, 18:57
              Gangsterzy odsunieci od wladzy na 4 lata. Po bandziorze w charakterze
              wicepremiera . WRONa zwyciezyla. Ide na emigracje wewnetrzna.
              • rycho7 nareszcie wykorzystasz swe kawalifikacje 07.05.06, 09:53
                patience napisała:

> Ide na emigracje wewnetrzna.

Styropian wlasnie to najlepiej umie.
    • andrzejg przynajmniej wysoki jest.../nt 05.05.06, 16:43
    • palnick Re: Ano, Giertych to porazka... 05.05.06, 17:16
      Dziś w Warszawie już od rana
      krzyk i wrzawa niesłychana.
      Bo do rządu nam Kaczory
      Ślą Romana - a on chory.
      Cóż uczniowie, na kolana!
    • antithesis Nic jeszcze nie wiadomo, za wczesnie na oceny 05.05.06, 17:38
      • patience W nastepnych wyborach wygra koalicja PO-SLD:(/nt 05.05.06, 17:44

• hasz0 Głosami skazanych za afery korupcyjne (CBA)?/n 05.05.06, 17:53
          • rycho7 Re: Głosami skazanych za afery korupcyjne (CBA)?/ 07.05.06, 10:00
            Pierwszy raz musze przyznac, ze prognoza Hasza zgadza sie z jego checiami,
            planami i jak mam nadzieje czynami. Haszu zabieraj sie mocno do roboty aby do
            2009 skazac conajmniej 7 milionow wyborcow, czyli przyszly elektorat PO/SLD.
            Licze na Twoj zapal rewolucjonisty moralnego. Gdybys jeszcze slazal 10 milionow
            to moze udaloby sie wprowadzic do konstytucji zakaz kaczyzmu/haszyzmu na rowni
            z jego komunistycznym pierwowzorem.
        • abstrakt2003 A kto powiedział że będą następne wybory? 05.05.06, 18:42
          Może farsa wyborami zwana bedzie ale czy będą to wolne wybory? Któż to wie....
          =====================
          "Raz zdobytej władzy nigdy nie oddamy!"
        • jaceq Re: W nastepnych wyborach wygra koalicja PO-SLD:( 05.05.06, 18:50

A wiesz co?

Na tle tej "kułalicji" to i "premier z Krakowa" i "prezydent z zasadami" wydają
          się nie tacy straszni.

Nie wróżę rządom nazzipopulistów zbyt długiej kariery, ale za pół roku i tak być
          może, że się nawet twarze Kalisza i Waniek elektoratowi mogą wydać miłe na
          "takim" tle; pamięć elektoratu jest dobra, ale krótka, a już się triumwirat
          Jarek-Romek-Jędrek o to postara, żeby "stare" szybciej się w pamięci zatarło.

To i wszystko jest możliwe.

____
          • hasz0 Wdzięcznością Panihanną dla Ojca Dyrektora przepeł 05.05.06, 19:53
            nienni?

Można było takową obejrzeć w lisim kurwniku
            wczoraj po 22 (za prezydencką kampanię wyborczą nabiło nieznańskiej
            RM aż 16% na bank...
            • hasz0 Cie choroba lubię teraz słuchać JacqaZakowskiego/n 05.05.06, 19:55
        • wikul Jak Sylwia, Dominik i Piotr planują konferencje... 05.05.06, 23:40
          serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34474,3321588.html?nltxx=961608&nltdt=2006-05-05-02-05
    • babariba-babariba logika jest to tego układu, dzidziołku... 05.05.06, 22:24
      ...Koński Łeb ministrem oświaty, hehehe
      Palnick nawet by się uśmiał
      • hasz0 Re: logika jest to tego układu, dzidziołku... 05.05.06, 23:31
        to Ty jesteś ta Łybacka czy ten na ...offman?

Matury stare i nowe Ci się pokryły?
        Prawnik Ci on ale taki głupiby matmę z matury wywalić
        gdy sąsiedzi naokoło rachunki zdają...
        ech...... sam byś na to wpadł a i tak nie zrozumiesz
        KL szkoda na Ciebie!
        • jaceq Re: logika jest to tego układu, dzidziołku... 06.05.06, 00:30

...errrrmannn.
          ____
    • jaski Re: Ano, Giertych to porazka... 06.05.06, 23:10
      He,he, kolko sie zamyka, czyli mozemy spoko zajodlowac- Gietrych, Gietrych mily
      bracie, co tam dalej dla nas macie.... . No moze juz nie my, bo nam to romus
      naskoczyc moze, ale zawsze sie milo wsponina.- Coz religia wam nie mila?
      Przeciez w tej nauce sila- przeciez bez niej nikt nie zwietrzy kto nam
      gospodarke spieprzyl. Filozofi zatem chcecie- po co w glowie takie smiecie-
      filozofie mamy jedna, urzedowa i powszewdnia......*

* Taki lekko przerobiony text protest songu z 81, czas strajkow na UW i rozmow
      z owczesnym ministrem szkolnictwa niejako wyzszego. Gorski, czy tez Burski mu
      bylo.
      • jaceq Re: Ano, Giertych to porazka... 06.05.06, 23:38

> Gorski, czy tez Burski mu bylo.

Górski mu było. Burski to był uczelniany aparatczyk grany przez T. Łomnickiego
        (też b. aparatczyka) w "barwach ochronnych" Zanudziego. "Górskiego" śpiewał
        chyba Olek Grotowski na pewnym festiwalu nie pokazywanym w tv.
        ____
        • jaski Re: Ano, Giertych to porazka... 06.05.06, 23:52
          Ano, tez mi sie wydawalo, ze Gorski, pewny nie bylem. Chyba Grotowski, mialem
          to gdzies nagrane na kasprzaku przez mikrofon, na zywo, cos tam jeszcze
          pamietam- Gorski, Gorski mily bracie, daj nam wolnosc w lektoracie- A wy wiecie
          wy matoly, skad sie w ministerstwie wzialem?- Ja rosyjskim dobrze wladam i z
          naczalstwem sie dogadam. Ech, smutne i piekne to czasy byly. Ocet w sklepach,
          ZOMO na ulicach, lezka sie w oku kreci.
          • jaceq Re: Ano, Giertych to porazka... 07.05.06, 00:11

Trza by teraz wymodzić wesję: "Kurski, Kurski, miły bracie..."
            ____
          • hasz0 _____________to my kanarki wyciskali______________ 07.05.06, 00:52
            ..ordt czy ...td Wilbrodt?

Pałacyk i Sala Lustrzana, lustrami odbijajaca ognisty taniec Hasza w Zorbie z
            nowopoznanym na drinku w Hadesie na dole pod salą kumplem, Grekiem -
            ...marynarka na żyrandolu a dziewczyny... oniemiałe wkoło... całkiem w
            innym natroju niz Ewa8!!!!

Żakinady, Jazz n/O, Kalambur z Gołębiowskim,
            Jasio tekściarz smaży jedno jajko na kilogrammie cebuli a w nyży mieszkania
            ogrzewanego zimą (piwnica sprzedana na czysz za 3 lat po ostrym upomnieniu
            Administracji Lokalowej) jedynie grzańcami, gołymi dekoltami i udami,
            wystającymi spod mikro-mini siedziących pod scianą dziewcząt, Boguś kompozytor
            przy pianinie improwizuje pod monologi Leszka na stołeczku, aby dopasować jego
            wzrost do mojego ortalionu, z wąsami i kosmykiem Hitlera z sadzy pozostałej po
            gotowaniu wosku na Bizonaliach: "Jakmybyli na puszczy Sahara i nam waser brakło
            to my ...........nezin pili!
            Jakmybyli na puszczy Sahara i nam citron brakło to my
            kaaaaaaaanaaaaaaaaaaaaarrli wyciskali!
            Ej...łezka sie w oku kreci
            To były czasy Kabaretu Ojców a potem Tadziu co poratował w pociągu pozyczką po
            relikwidacji - ktoś dzis jeszcze jarzy?...i Jasiu co mi tyle błedów narobił w
            programie za sikacza że poprawiając trzy nastepne napsiałem sam
            w "MOSCIE" jak to we Wraclławiuu... zrobili KBARET :::Kabaret Elita
            rok powstania: 1969, Wrocław założyciele: Tadeusz Drozda, Jan Kaczmarek
            ok. 4 tys. występów w Polsce i na całym świecie ok. 200 programów telewizyjnych
            udział w dwóch serialach telewizyjnych:"Hej, szable w dłoń !" - dla TVN
            "Chłop i Baba" - dla Programu 2 TVP - główna nagroda na Festiwalu Filmów
            Komediowych w Lubomierzu w 2001 roku nagrania fonograficzne: 8 płyt oraz 10
            kaset obecny skład: Jerzy Skoczylas, Leszek Niedzielski, Stanisław Szelc,
            Włodzimierz Plaskota radiowe wydanie Kabaretu Elita i jednocześnie protoplasta,
            to słynne Studio 202 rok powstania: 1956, Wrocław założyciele: Andrzej
            Waligórski, Ewa Szumańska ok. 6 tys. emisji na antenie lokalnej i ogólnopolskiej
            Jest to najstarsza na świecie cykliczna radiowa audycja satyryczna. Fakt ten
            spowodował zgłoszenie do księgi rekordów Guinnessa, trwa procedura
            zatwierdzająca.

• jaski Re: _____________to my kanarki wyciskali_________ 07.05.06, 00:55
              Haszu, wybacz,ale jakos zupelnie nie jarze, zreszta nie dziw sie, do gieniustwa
              nie aspiruje, ale czy TY przypadkiem nie sadzisz(czasami), ze pisujesz sam do
              siebie?s
              • hasz0 TAK!/n 07.05.06, 01:02
                • rycho7 Re: TAK!/n 07.05.06, 10:07
                  Hasz napisaj jak wyzej.

A moglbys pisywac do siebie w kajeciku (moze byc nawet w Twoim wlasnym
                  komputerze) i wezykiem, wezykiem ...
                  • hasz0 Re: TAK!/n 10.05.06, 12:51
                    rycho7 napisał:

> Hasz napisaj jak wyzej.
                    >
                    > A moglbys pisywac do siebie w kajeciku (moze byc nawet w Twoim wlasnym
                    > komputerze) i wezykiem, wezykiem ...

Rysiu!
                    Przewrotny jesteś i niekonsekwentny, juz Ci to 100 razy udowodniłem.
                    Nie pisywałem do Ciebie juz pare razy przez dłuższe okresy czasu
                    ale Ty zawsze się przychrzaniałes, pod każdym moim nawet najgłupszym postem.
                    Nie wspominającc o idiotycznych...

• hasz0 Re: TAK!/n identycznie tak jak teraz/n 10.05.06, 12:52
            • hasz0 _____________a Lublin SWIR_________ 07.05.06, 01:01
              Nagroda w Kokke PIERWSZA DLA KOMUNISTYCZNEJ TV Leszczyńskiego przepita na Króla
              Leszczyńskiego. Ojojoj widział kto te pan to ma fan toma panni ma a pa n t
              onima zara a gdzie ta ta pani i tamta pani skręcona czy skrucona pad tamtą i
              jeszce tamte dwie pantomimy ile to dni trza było pić taką zachodnią kwotę?
    • andrzejg a tak swoją drogą, to Leppera przłknęłaś?/nt 07.05.06, 10:32
      • abstrakt2003 chyba tak, skoro nic o nim nie mówi n/t 07.05.06, 11:46

• terenia.nasweter Re: chyba tak, skoro nic o nim nie mówi n/t 07.05.06, 16:28
          Determinacji działaczy LPR domagających się sojuszu z PiS, skupionych wokół
          posłanki Anny Sobeckiej i Macieja Eckardta, sprzeciwia się grupa regionalnych
          polityków związanych z posłem Witoldem Hatką. Ta jednak dosłownie topnieje z
          dnia na dzień.
    • palnick Giertych trzyma w łapach bombę z zapalonym lontem. 07.05.06, 22:43
      Jarosław mu to zrobił smile
      On wie, że Koński Łeb nie usiedzi, żeby kogoś nie obrazić albo
      nie "wykombinować" jakiejś kosmicznej bzdury, którą będzie chciał z właściwym
      sobie uporem maniaka zrealizować. To spowoduje, że za kilka miesięcy trzeba
      będzie idiotę zdymisjonować bo skonfliktuje się z wszystkimi począwszy od
      przedszkolaków.
      Roman odejdzie w niebyt a LPR rozpłynie się w PiS-ie.
      • andrzejg hehe/nt 07.05.06, 22:55
        a jak jesteś ciekaw txt to se znajdź
      • jaceq Z grubsza... 07.05.06, 22:57

...fachowo wyjaśniłeś na czym polega szwindel Jarosława. Jeśli wierzyć sondażom,
        to ze 30% jeszcze wierzy, że Jarosławowi chodzi o Polskę a nie o własny (i
        brata) geszeft. Skąd się tacy biorą (nie chodzi mi tu o sasa15)?
        ____
        • palnick Re: Z grubsza... 07.05.06, 23:18
          jaceq napisał:

>
          > ...fachowo wyjaśniłeś na czym polega szwindel Jarosława. Jeśli wierzyć
          sondażom, to ze 30% jeszcze wierzy, że Jarosławowi chodzi o Polskę a nie o
          własny (i brata) geszeft. Skąd się tacy biorą (nie chodzi mi tu o sasa15)?
          > ____
          Jarosławowi chodzi o Polskę.
          Dla Polski będzie dobrze jak Roman ruszy w kierunku ściany i na niej zginie smile
          • andrzejg Re: Z grubsza... 07.05.06, 23:20
            palnick napisał:

> Jarosławowi chodzi o Polskę.
            > Dla Polski będzie dobrze jak Roman ruszy w kierunku ściany i na niej zginie smile

baju baju
            piocieszaj sie pocieszaj

A.
          • jaceq Re: Z grubsza... 07.05.06, 23:32
            palnick napisał:
            > Jarosławowi chodzi o Polskę.

"Spotkałem kiedyś sztygara, miał on kawałek węgla, wewnątrz którego znajdował
            się złoty suweren z 1909 roku. Widziałem skamielinę amonitu rozdeptaną czy­imś
            butem. W piwnicy Muzeum Historii Naturalnej mają pokój, który zawsze jest
            starannie zamknięty. Są tam różne ciekawostki, jak tyranozaur z zegarkiem na
            rękę albo czaszka neandertalczyka z trzema złotymi plombami.
            I co pan na to?"

dr Carl Untermond
            The Overcrowded Eden
            ____
        • andrzejg Re: Z grubsza... 07.05.06, 23:19
          jaceq napisał:

Skąd się tacy biorą (nie chodzi mi tu o sasa15)?
          > ____

Skąd się bierze taki Palnick?
          smile

Normalka
          Katolicka nauka społeczna o gospodarce jest czystym socjalizmem
          (żeby nie powiedzieć komunizmem)

Słuchałem dzić mszy w TV ( za sprawka zónki, która to zawsze włącza telewizor
          na takie imprezy) i powiem wprost - Słowo Boże w sprawach ekonomi = socjalizm

Nawróć się Palniczku, bo bedzie Ci niewygodnie

A.
          • palnick Re: Z grubsza... 07.05.06, 23:29
            andrzejg napisał:

> Słuchałem dzić mszy w TV ( za sprawka zónki, która to zawsze włącza telewizor
            > na takie imprezy) i powiem wprost - Słowo Boże w sprawach ekonomi = socjalizm
            >
            > Nawróć się Palniczku, bo bedzie Ci niewygodnie
            >
            ------
            Przegoń żonę bo zgłupiejesz do reszty smile
            • andrzejg Re: Z grubsza... 08.05.06, 00:13
              palnick napisał:
              > >
              > ------
              > Przegoń żonę bo zgłupiejesz do reszty smile

a Ty pisiaki

smile)

A.
    • jaceq Re: Ano, Giertych to porazka... 07.05.06, 23:50

Właśnie na tvp1 skończyła się "Fabryka Zła". Czyli jak będzie wyglądać edukacja
      pod rządami nowego ministra.

____
      • jaski Re: Ano, Giertych to porazka... 08.05.06, 17:45
        Ale dopiero beda jaja jak G. okaze sie calkiem kumatym ministerem. Ja po prostu
        nie znam goscia, a wszystko mozna przypuscic. Bedziemy musieli wlasne posty
        zerzrec. BTW- zone pogonilem.
        • jaceq Re: Ano, Giertych to porazka... 09.05.06, 18:57

No, będą. Jeśli...
          Raczej w to wątpię. "Nic nie zmieni cioci Gieni", choć faktycznie dzisiejszy
          Giertych taki jakby już nie taki jak choćby ten z Komisji ds. Orlenu. Sądzę, że
          dało mu w kość buntownictwo na łonie Ligi i skapcaniał nieco. Pytanie, ile jest
          w dzisiejszym Giertychu wszypolstwa:

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3333714.html?skad=rss

Ja sądzę, że nie tak mało. Nie może się jednak z nim tak otwarcie obnosić, ze
          zrozumiałych względów.
          100 dni, o które tak grzecznie prosi, mogę mu dać. Nie mam już dzieci w szkole,
          a gdy przyjdzie czas na wnuki, to (mam nadzieję) wszypolstwo będzie już
          wspomnieniem.

Jeśli jednak... to trudno, zeżrę własne posty. Kwestia jeszcze, jakie przyjąć
          warunki "kumatości", hehe. Pozdrawiam, j.
          ____
          • andrzejg bo zobacz Jacku 09.05.06, 19:35
            jaceq napisał:

> 100 dni, o które tak grzecznie prosi, mogę mu dać. Nie mam już dzieci w szkole, a gdy przyjdzie czas na wnuki, to (mam nadzieję) wszypolstwo będzie już
            > wspomnieniem.
            >

to tak jak ja
            Ostatnia latorośl właśnie skończyła szkołę
            a wnuczek dopiro mówi 'gegege'
            smile

Czyli patrząc z punktu własnego interesu wszystko jest OK
            A nasz cząstkowy interes jest częścia ogólnego interesssssssu

smile

A.
    • wolomin_w_nocy Dream Team 10.05.06, 10:05
      sie nie podobuje?
      • drf Re: Dream Team 10.05.06, 22:37

68.org.pl/forum/read.php?5,180,391#msg-391
        wink
        • pozarski Re: Dream Team 19.05.06, 16:56
          Tin-Tin
    • patience 86 przeciw Giertychowi, 14 za. 11.05.06, 23:57
      wynik sondy w dzisiejszym programie Lisa.
    • wolomin_w_nocy Jest jeden pozytyw 18.05.06, 20:36
      Jezeli wezmiemy pod uwage, ze w poprzednim rzadzie mielismy vicepremiere
      Jaruge, ze srednio nie jest tak zle.
      Wszystko to jest jakies Nieporozumienie Centrum.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka