jaceq Re: Ano, Giertych to porazka... 05.05.06, 15:40 A tak wogle - same sukcesy. A ten tu to sukces, czy porażka takoż? ____ Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Ano, Giertych to porazka... 05.05.06, 15:57 26.11.2001: "Wiceprzewodniczący klubu parlamentarnego Prawa i Sprawiedliwości Kazimierz Ujazdowski powiedział we Wrocławiu, że Andrzej Lepper to marny watażka, który demoluje państwo polskie i trzeba go jak najszybciej zatrzymać. "Andrzej Lepper powinien być odwołany z funkcji wicemarszałka Sejmu i nie ważne jest, który klub złoży taki wniosek" - mówił Ujazdowski. Według Ujazdowskiego, to, co robi Andrzej Lepper, to "obraza polskiego parlamentu" i "efekt zbyt wielkiej miłości własnej"." www.pis.org.pl/article.php?id=1013 * * * 22.11.2001: "Lech Kaczyński: Uważam, że pan Andrzej Lepper w ogóle nie powinien zostać wybrany wicemarszałkiem. Jego wybór był swoistą demonstracją lekceważenia prawa, ze strony mającego decydujący głos SLD. Podobnie było ze znacznie niższymi awansami pani Hojarskiej i pana Łyżwińskiego. Myślę, że dla tej części społeczeństwa, która orientuje się mniej więcej w mechanizmach polityki, był to zupełnie jasny sygnał. Prawo w tej chwili to wola SLD, tak jak przed rokiem 1989, o czym z pewnością ludzie nieco dojrzalsi pamiętają. Nie wierzę, by była to demonstracja niezamierzona, zarówno ta wicemarszłkowska, jak i mianowanie akurat pani Hojarskiej wiceprzewodniczącą komisji Sprawiedliwości i Praw Człowieka czy pana Łyżwińskiego, wiceprzewodniczącym Komisji Administracji i Spraw Wewnętrznych. Takie rzeczy nie dzieją się przypadkowo." www.pis.org.pl/article.php?id=1017 * * * 05.03.2003: "Wiesław Walendziak: Więc my gwarantujemy: Leszek Miller być może Andrzeja Leppera zaprosi do współrządzenia Polską, Prawo i Sprawiedliwość Andrzeja Leppera do współrządzenie Polską NIE zaprosi i TAKĄ GWARANCJĘ WYBORCOM wszystkim niezależnie od sympatii politycznych DAJEMY." [podkr. MOJE - j.] www.pis.org.pl/article.php?id=2903 * * * Wyborcy PiSu; jak wam teraz z tym? ____ Więcej na www.ooops.pl/blog/?p=1682 Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 pacjentko cały ten cyrk to jedna wielka porażka 05.05.06, 16:32 i jak ci się to podoba? Czy naprawdę na to czekałaś przez pół roku? Wszak głosowałaś na PiS.... Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_blankietowy Re: pacjentko cały ten cyrk to jedna wielka poraż 05.05.06, 17:16 abstrakt2003 napisał: > i jak ci się to podoba? Czy naprawdę na to czekałaś przez pół roku? > Wszak głosowałaś na PiS.... na co ty liczysz. przeciez chocby bylo 100 razy gorzej niz teraz ona sie nie przyzna do bledu. to taki typ czlowieka. co wiecej zaraz na twoje pytanie rzuci cos w stylu ze w PO kradna rowery lub cos. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: pacjentko cały ten cyrk to jedna wielka poraż 05.05.06, 17:25 wojtek_blankietowy napisał: > na co ty liczysz. przeciez chocby bylo 100 razy gorzej niz teraz ona sie nie > przyzna do bledu. to taki typ czlowieka. co wiecej zaraz na twoje pytanie rzuci cos w stylu ze w PO kradna rowery lub cos. ------ Napisz co jeszcze prócz rowerów kradną PO-wiaki Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: ...i pol Warszawy 05.05.06, 18:57 Gangsterzy odsunieci od wladzy na 4 lata. Po bandziorze w charakterze wicepremiera . WRONa zwyciezyla. Ide na emigracje wewnetrzna. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 nareszcie wykorzystasz swe kawalifikacje 07.05.06, 09:53 patience napisała: > Ide na emigracje wewnetrzna. Styropian wlasnie to najlepiej umie. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Ano, Giertych to porazka... 05.05.06, 17:16 Dziś w Warszawie już od rana krzyk i wrzawa niesłychana. Bo do rządu nam Kaczory Ślą Romana - a on chory. Cóż uczniowie, na kolana! Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: Głosami skazanych za afery korupcyjne (CBA)?/ 07.05.06, 10:00 Pierwszy raz musze przyznac, ze prognoza Hasza zgadza sie z jego checiami, planami i jak mam nadzieje czynami. Haszu zabieraj sie mocno do roboty aby do 2009 skazac conajmniej 7 milionow wyborcow, czyli przyszly elektorat PO/SLD. Licze na Twoj zapal rewolucjonisty moralnego. Gdybys jeszcze slazal 10 milionow to moze udaloby sie wprowadzic do konstytucji zakaz kaczyzmu/haszyzmu na rowni z jego komunistycznym pierwowzorem. Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 A kto powiedział że będą następne wybory? 05.05.06, 18:42 Może farsa wyborami zwana bedzie ale czy będą to wolne wybory? Któż to wie.... ===================== "Raz zdobytej władzy nigdy nie oddamy!" Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: W nastepnych wyborach wygra koalicja PO-SLD:( 05.05.06, 18:50 A wiesz co? Na tle tej "kułalicji" to i "premier z Krakowa" i "prezydent z zasadami" wydają się nie tacy straszni. Nie wróżę rządom nazzipopulistów zbyt długiej kariery, ale za pół roku i tak być może, że się nawet twarze Kalisza i Waniek elektoratowi mogą wydać miłe na "takim" tle; pamięć elektoratu jest dobra, ale krótka, a już się triumwirat Jarek-Romek-Jędrek o to postara, żeby "stare" szybciej się w pamięci zatarło. To i wszystko jest możliwe. ____ Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Wdzięcznością Panihanną dla Ojca Dyrektora przepeł 05.05.06, 19:53 nienni? Można było takową obejrzeć w lisim kurwniku wczoraj po 22 (za prezydencką kampanię wyborczą nabiło nieznańskiej RM aż 16% na bank... Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Jak Sylwia, Dominik i Piotr planują konferencje... 05.05.06, 23:40 serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34474,3321588.html?nltxx=961608&nltdt=2006-05-05-02-05 Odpowiedz Link Zgłoś
babariba-babariba logika jest to tego układu, dzidziołku... 05.05.06, 22:24 ...Koński Łeb ministrem oświaty, hehehe Palnick nawet by się uśmiał Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Re: logika jest to tego układu, dzidziołku... 05.05.06, 23:31 to Ty jesteś ta Łybacka czy ten na ...offman? Matury stare i nowe Ci się pokryły? Prawnik Ci on ale taki głupiby matmę z matury wywalić gdy sąsiedzi naokoło rachunki zdają... ech...... sam byś na to wpadł a i tak nie zrozumiesz KL szkoda na Ciebie! Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: logika jest to tego układu, dzidziołku... 06.05.06, 00:30 ...errrrmannn. ____ Odpowiedz Link Zgłoś
jaski Re: Ano, Giertych to porazka... 06.05.06, 23:10 He,he, kolko sie zamyka, czyli mozemy spoko zajodlowac- Gietrych, Gietrych mily bracie, co tam dalej dla nas macie.... . No moze juz nie my, bo nam to romus naskoczyc moze, ale zawsze sie milo wsponina.- Coz religia wam nie mila? Przeciez w tej nauce sila- przeciez bez niej nikt nie zwietrzy kto nam gospodarke spieprzyl. Filozofi zatem chcecie- po co w glowie takie smiecie- filozofie mamy jedna, urzedowa i powszewdnia......* * Taki lekko przerobiony text protest songu z 81, czas strajkow na UW i rozmow z owczesnym ministrem szkolnictwa niejako wyzszego. Gorski, czy tez Burski mu bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Ano, Giertych to porazka... 06.05.06, 23:38 > Gorski, czy tez Burski mu bylo. Górski mu było. Burski to był uczelniany aparatczyk grany przez T. Łomnickiego (też b. aparatczyka) w "barwach ochronnych" Zanudziego. "Górskiego" śpiewał chyba Olek Grotowski na pewnym festiwalu nie pokazywanym w tv. ____ Odpowiedz Link Zgłoś
jaski Re: Ano, Giertych to porazka... 06.05.06, 23:52 Ano, tez mi sie wydawalo, ze Gorski, pewny nie bylem. Chyba Grotowski, mialem to gdzies nagrane na kasprzaku przez mikrofon, na zywo, cos tam jeszcze pamietam- Gorski, Gorski mily bracie, daj nam wolnosc w lektoracie- A wy wiecie wy matoly, skad sie w ministerstwie wzialem?- Ja rosyjskim dobrze wladam i z naczalstwem sie dogadam. Ech, smutne i piekne to czasy byly. Ocet w sklepach, ZOMO na ulicach, lezka sie w oku kreci. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Ano, Giertych to porazka... 07.05.06, 00:11 Trza by teraz wymodzić wesję: "Kurski, Kurski, miły bracie..." ____ Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 _____________to my kanarki wyciskali______________ 07.05.06, 00:52 ..ordt czy ...td Wilbrodt? Pałacyk i Sala Lustrzana, lustrami odbijajaca ognisty taniec Hasza w Zorbie z nowopoznanym na drinku w Hadesie na dole pod salą kumplem, Grekiem - ...marynarka na żyrandolu a dziewczyny... oniemiałe wkoło... całkiem w innym natroju niz Ewa8!!!! Żakinady, Jazz n/O, Kalambur z Gołębiowskim, Jasio tekściarz smaży jedno jajko na kilogrammie cebuli a w nyży mieszkania ogrzewanego zimą (piwnica sprzedana na czysz za 3 lat po ostrym upomnieniu Administracji Lokalowej) jedynie grzańcami, gołymi dekoltami i udami, wystającymi spod mikro-mini siedziących pod scianą dziewcząt, Boguś kompozytor przy pianinie improwizuje pod monologi Leszka na stołeczku, aby dopasować jego wzrost do mojego ortalionu, z wąsami i kosmykiem Hitlera z sadzy pozostałej po gotowaniu wosku na Bizonaliach: "Jakmybyli na puszczy Sahara i nam waser brakło to my ...........nezin pili! Jakmybyli na puszczy Sahara i nam citron brakło to my kaaaaaaaanaaaaaaaaaaaaarrli wyciskali! Ej...łezka sie w oku kreci To były czasy Kabaretu Ojców a potem Tadziu co poratował w pociągu pozyczką po relikwidacji - ktoś dzis jeszcze jarzy?...i Jasiu co mi tyle błedów narobił w programie za sikacza że poprawiając trzy nastepne napsiałem sam w "MOSCIE" jak to we Wraclławiuu... zrobili KBARET :::Kabaret Elita rok powstania: 1969, Wrocław założyciele: Tadeusz Drozda, Jan Kaczmarek ok. 4 tys. występów w Polsce i na całym świecie ok. 200 programów telewizyjnych udział w dwóch serialach telewizyjnych:"Hej, szable w dłoń !" - dla TVN "Chłop i Baba" - dla Programu 2 TVP - główna nagroda na Festiwalu Filmów Komediowych w Lubomierzu w 2001 roku nagrania fonograficzne: 8 płyt oraz 10 kaset obecny skład: Jerzy Skoczylas, Leszek Niedzielski, Stanisław Szelc, Włodzimierz Plaskota radiowe wydanie Kabaretu Elita i jednocześnie protoplasta, to słynne Studio 202 rok powstania: 1956, Wrocław założyciele: Andrzej Waligórski, Ewa Szumańska ok. 6 tys. emisji na antenie lokalnej i ogólnopolskiej Jest to najstarsza na świecie cykliczna radiowa audycja satyryczna. Fakt ten spowodował zgłoszenie do księgi rekordów Guinnessa, trwa procedura zatwierdzająca. Odpowiedz Link Zgłoś
jaski Re: _____________to my kanarki wyciskali_________ 07.05.06, 00:55 Haszu, wybacz,ale jakos zupelnie nie jarze, zreszta nie dziw sie, do gieniustwa nie aspiruje, ale czy TY przypadkiem nie sadzisz(czasami), ze pisujesz sam do siebie?s Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: TAK!/n 07.05.06, 10:07 Hasz napisaj jak wyzej. A moglbys pisywac do siebie w kajeciku (moze byc nawet w Twoim wlasnym komputerze) i wezykiem, wezykiem ... Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Re: TAK!/n 10.05.06, 12:51 rycho7 napisał: > Hasz napisaj jak wyzej. > > A moglbys pisywac do siebie w kajeciku (moze byc nawet w Twoim wlasnym > komputerze) i wezykiem, wezykiem ... Rysiu! Przewrotny jesteś i niekonsekwentny, juz Ci to 100 razy udowodniłem. Nie pisywałem do Ciebie juz pare razy przez dłuższe okresy czasu ale Ty zawsze się przychrzaniałes, pod każdym moim nawet najgłupszym postem. Nie wspominającc o idiotycznych... Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 _____________a Lublin SWIR_________ 07.05.06, 01:01 Nagroda w Kokke PIERWSZA DLA KOMUNISTYCZNEJ TV Leszczyńskiego przepita na Króla Leszczyńskiego. Ojojoj widział kto te pan to ma fan toma panni ma a pa n t onima zara a gdzie ta ta pani i tamta pani skręcona czy skrucona pad tamtą i jeszce tamte dwie pantomimy ile to dni trza było pić taką zachodnią kwotę? Odpowiedz Link Zgłoś
terenia.nasweter Re: chyba tak, skoro nic o nim nie mówi n/t 07.05.06, 16:28 Determinacji działaczy LPR domagających się sojuszu z PiS, skupionych wokół posłanki Anny Sobeckiej i Macieja Eckardta, sprzeciwia się grupa regionalnych polityków związanych z posłem Witoldem Hatką. Ta jednak dosłownie topnieje z dnia na dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Giertych trzyma w łapach bombę z zapalonym lontem. 07.05.06, 22:43 Jarosław mu to zrobił On wie, że Koński Łeb nie usiedzi, żeby kogoś nie obrazić albo nie "wykombinować" jakiejś kosmicznej bzdury, którą będzie chciał z właściwym sobie uporem maniaka zrealizować. To spowoduje, że za kilka miesięcy trzeba będzie idiotę zdymisjonować bo skonfliktuje się z wszystkimi począwszy od przedszkolaków. Roman odejdzie w niebyt a LPR rozpłynie się w PiS-ie. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Z grubsza... 07.05.06, 22:57 ...fachowo wyjaśniłeś na czym polega szwindel Jarosława. Jeśli wierzyć sondażom, to ze 30% jeszcze wierzy, że Jarosławowi chodzi o Polskę a nie o własny (i brata) geszeft. Skąd się tacy biorą (nie chodzi mi tu o sasa15)? ____ Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Z grubsza... 07.05.06, 23:18 jaceq napisał: > > ...fachowo wyjaśniłeś na czym polega szwindel Jarosława. Jeśli wierzyć sondażom, to ze 30% jeszcze wierzy, że Jarosławowi chodzi o Polskę a nie o własny (i brata) geszeft. Skąd się tacy biorą (nie chodzi mi tu o sasa15)? > ____ Jarosławowi chodzi o Polskę. Dla Polski będzie dobrze jak Roman ruszy w kierunku ściany i na niej zginie Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Z grubsza... 07.05.06, 23:20 palnick napisał: > Jarosławowi chodzi o Polskę. > Dla Polski będzie dobrze jak Roman ruszy w kierunku ściany i na niej zginie baju baju piocieszaj sie pocieszaj A. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Z grubsza... 07.05.06, 23:32 palnick napisał: > Jarosławowi chodzi o Polskę. "Spotkałem kiedyś sztygara, miał on kawałek węgla, wewnątrz którego znajdował się złoty suweren z 1909 roku. Widziałem skamielinę amonitu rozdeptaną czyimś butem. W piwnicy Muzeum Historii Naturalnej mają pokój, który zawsze jest starannie zamknięty. Są tam różne ciekawostki, jak tyranozaur z zegarkiem na rękę albo czaszka neandertalczyka z trzema złotymi plombami. I co pan na to?" dr Carl Untermond The Overcrowded Eden ____ Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Z grubsza... 07.05.06, 23:19 jaceq napisał: Skąd się tacy biorą (nie chodzi mi tu o sasa15)? > ____ Skąd się bierze taki Palnick? Normalka Katolicka nauka społeczna o gospodarce jest czystym socjalizmem (żeby nie powiedzieć komunizmem) Słuchałem dzić mszy w TV ( za sprawka zónki, która to zawsze włącza telewizor na takie imprezy) i powiem wprost - Słowo Boże w sprawach ekonomi = socjalizm Nawróć się Palniczku, bo bedzie Ci niewygodnie A. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Z grubsza... 07.05.06, 23:29 andrzejg napisał: > Słuchałem dzić mszy w TV ( za sprawka zónki, która to zawsze włącza telewizor > na takie imprezy) i powiem wprost - Słowo Boże w sprawach ekonomi = socjalizm > > Nawróć się Palniczku, bo bedzie Ci niewygodnie > ------ Przegoń żonę bo zgłupiejesz do reszty Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Z grubsza... 08.05.06, 00:13 palnick napisał: > > > ------ > Przegoń żonę bo zgłupiejesz do reszty a Ty pisiaki ) A. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Ano, Giertych to porazka... 07.05.06, 23:50 Właśnie na tvp1 skończyła się "Fabryka Zła". Czyli jak będzie wyglądać edukacja pod rządami nowego ministra. ____ Odpowiedz Link Zgłoś
jaski Re: Ano, Giertych to porazka... 08.05.06, 17:45 Ale dopiero beda jaja jak G. okaze sie calkiem kumatym ministerem. Ja po prostu nie znam goscia, a wszystko mozna przypuscic. Bedziemy musieli wlasne posty zerzrec. BTW- zone pogonilem. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Ano, Giertych to porazka... 09.05.06, 18:57 No, będą. Jeśli... Raczej w to wątpię. "Nic nie zmieni cioci Gieni", choć faktycznie dzisiejszy Giertych taki jakby już nie taki jak choćby ten z Komisji ds. Orlenu. Sądzę, że dało mu w kość buntownictwo na łonie Ligi i skapcaniał nieco. Pytanie, ile jest w dzisiejszym Giertychu wszypolstwa: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3333714.html?skad=rss Ja sądzę, że nie tak mało. Nie może się jednak z nim tak otwarcie obnosić, ze zrozumiałych względów. 100 dni, o które tak grzecznie prosi, mogę mu dać. Nie mam już dzieci w szkole, a gdy przyjdzie czas na wnuki, to (mam nadzieję) wszypolstwo będzie już wspomnieniem. Jeśli jednak... to trudno, zeżrę własne posty. Kwestia jeszcze, jakie przyjąć warunki "kumatości", hehe. Pozdrawiam, j. ____ Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg bo zobacz Jacku 09.05.06, 19:35 jaceq napisał: > 100 dni, o które tak grzecznie prosi, mogę mu dać. Nie mam już dzieci w szkole, a gdy przyjdzie czas na wnuki, to (mam nadzieję) wszypolstwo będzie już > wspomnieniem. > to tak jak ja Ostatnia latorośl właśnie skończyła szkołę a wnuczek dopiro mówi 'gegege' Czyli patrząc z punktu własnego interesu wszystko jest OK A nasz cząstkowy interes jest częścia ogólnego interesssssssu A. Odpowiedz Link Zgłoś
patience 86 przeciw Giertychowi, 14 za. 11.05.06, 23:57 wynik sondy w dzisiejszym programie Lisa. Odpowiedz Link Zgłoś
wolomin_w_nocy Jest jeden pozytyw 18.05.06, 20:36 Jezeli wezmiemy pod uwage, ze w poprzednim rzadzie mielismy vicepremiere Jaruge, ze srednio nie jest tak zle. Wszystko to jest jakies Nieporozumienie Centrum. Odpowiedz Link Zgłoś