aurora.una 21.05.06, 19:17 ubogich tego swiata. To jest prawdziwy globalny przywodca. Dlatego buszmeni go nienawidza. gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,3357709.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jaceq Re: Chavez znow godny podziwu i milosci 21.05.06, 19:52 Cholera jasna, zaczynam się zastanawiać, czy słusznie poszedłem "w gaz" zamiast "w olej". Na wszelki wypadek przygotuję posesję na przyjazd cystern Chaveza. Ogród pokryję folią z wymalowanym wysypiskiem śmieci. Dachówkę realistycznie wymaluję tak, by imitowała strzechę. Żywopłot wygolę w jakieś dzikie hrempoły. Na płocie powieszę fototapetę z wenezuelskimi slumsami. Na koniec wybiję sobie ze dwa przednie zęby. > Chavez znow godny podziwu i milosci Małżonka przyjrzała się obliczu Chaveza. Powiedziała, cytuję: "połeć nieświeżej wołowiny. Jak można nawet myśleć o pójściu z takim do łóżka"? Koniec cytatu. Oczywiście, zrugałem od stóp do głów za wybujały feminizm. ____ Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Jako rzekłem 21.05.06, 20:03 na ząbkach skończę. Pierwej muszę jednak mieć gwarancję darmowych dostaw oleju, by mi się opłaciła inwestycja w olejowy piec i zbiornik. Posiadana instalacja gazowa umożliwia mi zatankowanie samochodów. Przydałaby się więc gwarancja, że wymiana floty na zdizlowaną mi się opłaci. Przecież jestem globalistą. ____ Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Chavez znow godny podziwu i milosci 21.05.06, 20:28 Emily, Byłem w Wenezueli jakieś 15 lat temu. pamiętam, że byłem zszokowany niewyobrażalnym kontrastem pomiedzy city a resztą miasta w Caracas. Nie mogłem zrozumieć wtedy, jak to mozliwe, żeby kraj leżący na ropie dopuszczał do takiej nieprawiedliwości wobec swoich obywateli. Nie dziwiły mnie odgłosy strzałów na obrzeżach miasta. Miejscowi gruntownie wyjaśnili mi tę sprawę Powiedz, czy Chavez zrobił coś ze slumsami i nędzą? Odpowiedz Link Zgłoś
aurora.una Re: Chavez znow godny podziwu i milosci 21.05.06, 20:59 Palnicku, Nic dziwnego, ze 15 lat temu byla w Wenezueli niewyobrazalna nedza, bo globalni kapitalisci (glownie nafciarze) traktowali ten kraj, podobnie jak i inne kraje w AL, jak kolonie. Chavez przeznacza dzis wielkie sumy z dochodow ze sprzedazy ropy na edukacje, opieke medyczna i doplaty do mieszkan dla biednych oraz organizuje spoldzielnie pracy, likwidujac bezrobocie. Dzieki temu dzieci indianskie po raz pierwszy poszly do szkoly, do lekarza, zaczely odzywiac sie normalnie, pija czysta wode i maja dach nad glowa. On jest zbawca Wenezueli i calej AL, bo wiemy, ze inni przywodcy w tym regione poszli jego sladem. Niedlugo na droge socjalizmu wkroczy Meksyk, wowczas praktycznie cala AL bedzie lewicowa. pozdro E Odpowiedz Link Zgłoś
aurora.una dlaczego Chavez godny milosci ludzi szlachetnych 21.05.06, 21:19 a ze zlodzieje i oszusci go nienawiodza - nie dziwota. news.bbc.co.uk/2/hi/programmes/crossing_continents/4662169.stm Odpowiedz Link Zgłoś