Gość: nowy IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 12.01.03, 22:37 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nowy Re: KTO z KIM? IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 12.01.03, 22:39 tutaj jest przeciwko komu? czytam i czytam i ciezko jakos sie polapac. Moze ktos wyjasni? zorientowalem sie ze np izraelczyk na pewno nie jest w druzynie z polishAM moglby ktos to jasno przedstawic? pzdr n. Odpowiedz Link Zgłoś
_helga W ten sposob sie nigdy nie polapiesz, bo... 12.01.03, 23:00 Gość portalu: nowy napisał(a): > tutaj jest przeciwko komu? czytam i czytam i ciezko jakos sie polapac. > Moze ktos wyjasni? zorientowalem sie ze np izraelczyk na pewno nie jest w > druzynie z polishAM > moglby ktos to jasno przedstawic? > pzdr > n. To nie jest mecz druzynowy, wszystko zalezy od tematu.Jesli juz musisz myslec w kategoriach kto z kim, to wyobraz sobie lepiej tymczasowe koalicje dla jakis konkretnych celw dyskusyjnych, a rownoczesnie w innych watkach moga byc zupelnie inne koalicje, cchoc skladajace sie z tych samych osob. Oczywiscie poza druzyna hiacyntowej laczki, ale ona i tak nigdy w zadnych dyskusjach nie bierze udzialu, wiec mozna ich nie uwzgledniac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: W ten sposob sie nigdy nie polapiesz, bo... IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 12.01.03, 23:04 Kto to jest hiacynt i dlaczego jego nie liczyc? duzo sie tu o nim pisze i w wielu watkach ale wciaz nie wiem co to za persona pzdr i dziki helgo za poprzedni odp Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Re: W ten sposob sie nigdy nie polapiesz, bo... 12.01.03, 23:20 Gość portalu: nowy napisał(a): > Kto to jest hiacynt i dlaczego jego nie liczyc? > duzo sie tu o nim pisze i w wielu watkach ale wciaz > nie wiem co to za persona > pzdr > i dziki helgo za poprzedni odp Jak rozumiem, pytales o osoby biorace udzial w dyskusjach? Hiacynt od roku niczego od siebie nie napisal, to raczej nie bedziesz mial okazji sie z nim zetknac. A cala reszta naprawde sie nie uklada w zadne druzyny. Mozesz co najwyzej zaputac kto jest (nie z kim, a po jakiej stronie) w jakims konkretnym sporze, a nie tak ogolnie. Np. kto jest za kto przeciw UE, kto antyamerykanski, kto proamerykanski, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
henning Re: W ten sposob sie nigdy nie polapiesz, bo... 12.01.03, 23:26 to moze Ty helgo najpierw powiesz w jakich sprawach jestes pro a w jakich anty? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Re: W ten sposob sie nigdy nie polapiesz, bo... 12.01.03, 23:41 henning napisał(a): > to moze Ty helgo najpierw powiesz w jakich sprawach jestes pro a w jakich anty? > pzdr Hmmm. Proamerykanska, za wejsciem do UE ale bez zachwytu, bo wolalabym NAFTA. Tyle ze wydaje mi sie ze realny wybor jest miedzy UE a wariantem bialoruskim. Za interwencja w Iraku i Korei, choc gdyby udalo sie rozwiazac problem na poziomie azylu dla Saddama w zamian za wolne wybory, to bym sie cieszyla. Nie lubie polskiej klasy politycznej jak leci, bo jest strasznie skorumpowana. Nie lubie Jaruzelskiego i Kiszczaka. Nie lubie antysemitow i rasistow oraz odlotow narodowych, choc za bardzo nie chce mi sie z nimi wojowac. Czesciej z nich dowcipkuje niz wojuje. Donosicieli tez nie lubie, tzn. Hiacynta, pod kazdym jego nikiem, hihih. Za to bardzo lubie ludzi z poczuciem humoru. Generalnie, to choc biore udzial w powazniejszych dyskusjach, to jednak traktuje to forum raczej na luzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan To dość przypomina poglądy normalne... IP: *.hispeed.ch 12.01.03, 23:57 ...to jest moje. sorry, ale taka jest moja norma Ładnie o Tobie świadczy, że po prostu odpowiedziałaś na pytanie, a mogłaś przecież zwyzywać. To znów przypomina mi kawał. Pyta pani w szkole: - Kto potrafi wykazać, że Lenin był dobrym człowiekiem? Zgłasza się Wania: - Ja mogę. - To powiedz. - Wychodzi w '18-tym Lenin przed Smolny na spacer. Mróz siarczysty. Zobaczył wychudzoną, wymarzniętą dziewczynkę. I co? Zagadał, pogłaskał... - I to wszystko? - Przecież mógł kazać rozstrzelać! Dobranoc. A gdyby mi przydzielili fundusze na badania, mógłbym na temat tego forum napisać doktorat, ale w własnym czasie mi się nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Re: To dość przypomina poglądy normalne... 13.01.03, 00:01 Gość portalu: Jan napisał(a): > > A gdyby mi przydzielili fundusze na badania, mógłbym na temat tego forum > napisać doktorat, ale w własnym czasie mi się nie chce. Heheeeeeee!!! A wiesz, ze ja juz tez o tym myslalam? Co za barwne typy tu przylaza Dobranoc, dzieki za kawal) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Temat na thriller IP: *.hispeed.ch 13.01.03, 00:16 _helga napisała: > Gość portalu: Jan napisał(a): > > A gdyby mi przydzielili fundusze na badania, mógłbym na temat tego forum > > napisać doktorat, ale w własnym czasie mi się nie chce. > > > Heheeeeeee!!! A wiesz, ze ja juz tez o tym myslalam? Co za barwne typy tu > przylaza Wczoraj tu dawali w telewizji "Network" z Sandrą Bullock. Przypomniał, że jesteśmy zdefiniowani przez te parę kart, które właściwie są numerami rekordów w bazie danych, na dysku. I co wieczór robią nam (mam nadzieję) backup i jak dobrze pójdzie rano będziemy dalej istnieć. Z tego forum byłby niezły thriller (ale nie taki jak w Jidische Wort ), tyle że bez przynajmniej jednego szaleństwa by się nie obeszło. Mam nadzieję, że w realu - bo wyobraźcie sobie, że wszystkie pacynkowe teksty wklepują prawdziwi, białkowi ludzie - to nas ominie. A jak już mówimy o zaplątanych historiach, polecam wątek o Italo Calvino www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=151&w=4134729&a=4137198 Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Re: Temat na thriller 13.01.03, 09:24 Gość portalu: Jan napisał(a): > > A jak już mówimy o zaplątanych historiach, polecam wątek o Italo Calvino > <a href="www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html? f=151&w=4134729&a > =4137198"target="_blank">www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html? f=151&w= > 4134729&a=4137198</a> Moj ulubiony MISZCZ prawie jak Pynchon albo Eco. To kuknij i zobacz co znalazlam, hihiii: www.msu.edu/~comertod/Calvino.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan A kto jest kto? IP: *.hispeed.ch 12.01.03, 23:05 A czy Ty _helga jesteś facet? Popraw mnie, jeśli się mylę: Perła to facet Perli to babka Perła i Perli to dwie różne osoby. Przypomina mi się dowcip o partyjnym z prowincji, który pojechał do Moskwy i dowiedział się, że Marksengels, to dwie osoby. PS. Nawet, jak mi wyjaśnisz, to i tak to mnie przerasta. Czy Carmina istnieje jako byt realny, bo różnie mówią. Chyba dostanę zwielokrotnienia jaźni Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Re: A kto jest kto? 12.01.03, 23:28 Gość portalu: Jan napisał(a): > A czy Ty _helga jesteś facet? > > Popraw mnie, jeśli się mylę: > Perła to facet > Perli to babka > Perła i Perli to dwie różne osoby. > > Przypomina mi się dowcip o partyjnym z prowincji, który pojechał do Moskwy i > dowiedział się, że Marksengels, to dwie osoby. > > PS. Nawet, jak mi wyjaśnisz, to i tak to mnie przerasta. > Czy Carmina istnieje jako byt realny, bo różnie mówią. > Chyba dostanę zwielokrotnienia jaźni hihih. Ja jestem dama, ktorej hiacyntowa laczka uporczywie zwis prosty meski przyprawia, a przynajmniej usiluje przyprawic Carmina to wlasnie taki Marksengels, tyle ze nie wiadomo dokladnie iloosobowy, miedzy innymi animuje tego nika Hiacynt. Nik zbiorowy. A poza tym na forum jest jeszcze wiele dziwnych postaci i nawet rozdwojenie jazni nie pomoze Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk Janie - wyjasniam 12.01.03, 23:52 Gość portalu: Jan napisał(a): > PS. Nawet, jak mi wyjaśnisz, to i tak to mnie przerasta. > Czy Carmina istnieje jako byt realny, bo różnie mówią. > Chyba dostanę zwielokrotnienia jaźni ------------------------- Dzis mielismy na ten temat krotka dyskusje (watek Carminy, a w nim wymiana rozpoczeta przez Siedem). Otoz wnioski sa nastepujace: istniejemy tu w wirtualnym swiecie nierzeczywistosci, postacie sie pojawiaja, znikaja, nie wiadomo jak kto wyglada (plec, wiek), kto kim jest (porzadny, czy ex-ubek) i ile ma nickow. I to trzeba zaakceptowac. Wchodzac na Forum opuszczasz (no chwilowo jedynie) swa powloke cielesna i stajesz sie nowym bytem, wirtualnym. Dusze Twa na ten czas przejmuje we wladanie Michnik. Podobnie dzieje sie z reszta uczestnikow. Dajesz sie ponosic wirowi Forum. Krecac sie wpadasz w trans, jak turecki derwisz. W zasadzie jeden ruch reka by wystarczyl, by wrocic do rzeczywistosci. Ba, ale jak go zrobic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan A ja istnieję w realu :-) IP: *.hispeed.ch 13.01.03, 00:03 I nie jestem pacynką. Mogę się nawet przyznać, że nie nazywam się Hermenegilda Kociubińska, ale po prostu Jan. Kto chce, niech wierzy Reszty nie ujawnię, bo mi podeślą spam i bomby w paczce. Nawet deklaracji podatkowej nie zamieszczę. sceptyk napisał: > Wchodzac na Forum opuszczasz (no > chwilowo jedynie) swa powloke cielesna i stajesz sie nowym bytem, wirtualnym. A kto pije realną kawę, która stoi na tym biurku? > Dusze Twa na ten czas przejmuje we wladanie Michnik. Podobnie dzieje sie z > reszta uczestnikow. Dajesz sie ponosic wirowi Forum. Krecac sie wpadasz w > trans, jak turecki derwisz. W zasadzie jeden ruch reka by wystarczyl, by wrocic > > do rzeczywistosci. Ba, ale jak go zrobic... Ctrl-Alt-Del Lecz działa ta siła fatalna... Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Re: A ja istnieję w realu :-) 13.01.03, 00:08 Gość portalu: Jan napisał(a): > I nie jestem pacynką. Mogę się nawet przyznać, że nie nazywam się Hermenegilda > Kociubińska, ale po prostu Jan. Kto chce, niech wierzy > Reszty nie ujawnię, bo mi podeślą spam i bomby w paczce. Nawet deklaracji > podatkowej nie zamieszczę. I bardzo slusznie, ze nie zamieszczasz, bo juz byli na forum i tacy, co po cudzych skrzynkach pocztowych biegali, albo podsylali wirusy za kare. A niektorzy do dzisiaj teczki na forumowych wrogow zakladaja. Bron swojego IP jak Zawisza Czarny! Odpowiedz Link Zgłoś
sabine Re: KTO z KIM? 12.01.03, 23:42 Bezwstydnie sie przyznaję, że czytam wasze tekściki. Dzięki "nowy", że zadałes pytanie. Z przerażeniem stwierdziłam dziś po południu, że nie rozumien o czym toczyła sie rozmowa, ktora urosła do ponad setki wątków. Ty zapytałeś. Odpowiedzi jakie dostałeś troche mi pomogły. Ale jednej rzeczy wciąż nie moge pojąć. Po cholere ten wątek był tak długo wleczony. Helga pożegnał/a/ sie juz jakis czas temu i "z godnością" walnęła drzwiami. Hiacynt - dla mnie zjawisko, mółby zrobić wspaniałą karierę jako bibliotekarz, albo pracownik archiwum. Mogłyby być tylko kłopoty z tym jego nawykiem wybiórczego traktowania tekstów. Ale z drugiej strony - może na tym polega operowanie cytatami. Lady - to niewiasta niebezpieczna - lepiej jej nie wkurzać. Carmina - nie mam zdania. Bykk- bardzo sprawny, niebezpieczny jako przeciwnik. Gdyby zechciał - załatwilby paskudnie wielu z forumowiczów - stosując po mistrzowsku sofistykę. Nie obraź sie bykk'u, napisałam - gdybyś zechciał. :o) niestety tylko tyle zrozumiałam z dzisiejszej lektury... Odpowiedz Link Zgłoś
henning Re: KTO z KIM? 12.01.03, 23:45 no tak, ale po co wciaz jedni scieraja sie z drugimi, a na koniec zawsze tak samo czyli wyzwiska itd pzdr h. Odpowiedz Link Zgłoś
lady_hawk Re: KTO z KIM? 13.01.03, 00:05 henning napisał(a): > no tak, ale po co wciaz jedni scieraja sie z drugimi, a na koniec zawsze tak > samo czyli wyzwiska itd > pzdr > h. Probowalam podejsc do tego analitycznie i zrobic zestawienie uzywanych epitetow. Wbrew ostatniemu komentarzowi Hiacynta czy Carminy (myla mi sie, ale chyba nie dziwota), to wlasnie oni przoduja w uzywaniu wyzwisk i obelg. Ja wcale taka starszna nie jestem, toz sama lagodnosc, mowia niektorzy..... Pozdro! L_h Odpowiedz Link Zgłoś
sabine Re: KTO z KIM? 13.01.03, 00:10 lady_hawk napisała: > Ja wcale taka starszna nie jestem, toz sama lagodnosc, mowia niektorzy..... Sabine: tu bym się z Toba nie zgodziła. Nawołuję kilka linijek wczesniej, że jesteś niewiasta niebezpieczna. I dalej tak twierdze. Odpowiedz Link Zgłoś
lady_hawk Re: KTO z KIM? 13.01.03, 00:30 A ktora z nas nie jest choc troszke niebezpieczna? Nie bujaj tylko, prosze sabine napisała: > lady_hawk napisała: > > > Ja wcale taka starszna nie jestem, toz sama lagodnosc, mowia niektorzy.... > . > > Sabine: tu bym się z Toba nie zgodziła. Nawołuję kilka linijek wczesniej, że > jesteś niewiasta niebezpieczna. I dalej tak twierdze. Odpowiedz Link Zgłoś
sabine Re: KTO z KIM? 13.01.03, 00:34 lady_hawk napisała: > A ktora z nas nie jest choc troszke niebezpieczna? Nie bujaj tylko, prosze Hmmm. Ale wiesz, że można być niebezpieczną jak lwica albo jak hiena. Powiedzmy, żeby uprościć przykład - albo niebezpieczną, bo silna, albo - niebezpieczna bo wredna i neiprzewidywalna. Ale masz rację kobiałki bywają niebezpieczne. Rany - idę spać. Padam na nos. Jaszcze raz sie gibne i rozwalę czołem klawiaturę, "a taka jest pięna, amerykańska"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Do Lady IP: *.hispeed.ch 13.01.03, 00:22 A na pewno nie jesteś Lord_Falcon? To żart, ale nie lubię (w tej kolejności): - pisania pod cudzami nickami - pisania pod stu nickami - jak stary dziad udaje sexy nastolatkę i vice versa Nie śmiejcie się, ale ja wciąż wierzę w wymianę MYŚLI. Odpowiedz Link Zgłoś
lady_hawk Nie jestem lord a ni falcon ani darth veder :-)))) 13.01.03, 00:27 A wymiana mysli? Masz na mysli Uniwersalny Intelekt? Gość portalu: Jan napisał(a): > A na pewno nie jesteś Lord_Falcon? > > To żart, ale nie lubię (w tej kolejności): > - pisania pod cudzami nickami > - pisania pod stu nickami > - jak stary dziad udaje sexy nastolatkę i vice versa > > Nie śmiejcie się, ale ja wciąż wierzę w wymianę MYŚLI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Wymiana MYŚLI IP: *.hispeed.ch 13.01.03, 00:32 lady_hawk napisała: > A wymiana mysli? Masz na mysli Uniwersalny Intelekt? Jestem prosty człowiek, myślałem o konwencjonalnych procesach zachodzących w białkowych mózgach, po jednym na forumowicza. A może to zbyt naiwne? Odpowiedz Link Zgłoś
lady_hawk Re: Wymiana MYŚLI 13.01.03, 00:41 tak normalnie, to nie mam czasu na myslenie. cale szczescie, ze jest forum. mozna poczytac co inni mysla i jak do konkluzji dochodza. krete te drogi czasem i dziwaczne ))))))) pozdrawiam L_h Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan A jeśli świat nie istnieje? IP: *.hispeed.ch 13.01.03, 00:51 A jeśli świat nie istnieje i jest tworem Twojej wyobraźni? A może istnieje, tylko to forum jest symulowane przez program sztucznej inteligencji z wbudowanym generatorem przypadkowości, by wyglądało realniej? Może pacynki i fałszywe nicki, to przekłamania, bo darmowe forum chodzi na sprzęcie z demobilu? Miłych snów Odpowiedz Link Zgłoś
lady_hawk Re: A jeśli świat nie istnieje? 13.01.03, 08:49 Gość portalu: Jan napisał(a): > A jeśli świat nie istnieje i jest tworem Twojej wyobraźni? tego sie obawiam.... pozdro! L_h Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Re: A jeśli świat nie istnieje? 13.01.03, 09:18 SOLIPSISM Solipsism, the dream of Sleeping Beauty unbelieving any Prince will ever wake her. Sleeping Beauty lives in tower of ivory unassailable, part of her dream, so that dream Prince never penetrates its hollowness. Sleeping Beauty lives, though, only in Dreamworld which is the Ogre's permanent, grim dream: his absentmindedness endows her total being. Should he awake, recall the dream he made, her existence then risks instant vanishment. O precarious figments of frangible life, of fancy's freedoms and impediments, balanced for now unstably on an artifice of disbelief, things unperceived and unperceivable - when balance fails, to what strange universe will Prince and all awake? Ralph Pearcy ))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan To chyba "f" pisał IP: *.hispeed.ch 13.01.03, 10:07 _helga napisała: > O precarious figments of frangible life, > of fancy's freedoms and impediments, Cóż za aliteracje Poświęciłem się i znalazłem pod: www.yourdictionary.com/ fig·ment n. Something invented, made up, or fabricated: just a figment of the imagination. fran·gi·ble adj. Capable of being broken; breakable. To ja też zacytuję lemowskie aliteracje: Cyprian cyberotoman, cynik, ceniąc czule Czarnej córy cesarskiej cud ciemnego ciała, Ciągle cytrą czarował. Czerwieniała cała, Cicha, co dzień czekała, cierpiała, czuwała... ...Cyprian ciotkę całuje, cisnąwszy czarnulę!! Pełny tekst historyjki: free.of.pl/a/adamsykut/literatura/WYPRAWA%20PIERWSZA%20A.html A w innym źródle znalazłem jeszcze fajne dowcipy: doida.republika.pl/dn010.htm - 500 tysięcy zlotych, albo strzelam! - krzyczy bandyta. - A czy bedzie mial pan wydac z miliona? - pyta się Kowalski. Jak nazywa się żona Herkulesa? Frau Kules. (Ja to znałem o żonie Herdegena) Skojarzenie: Co to jest salmonella? Córka łososia (salmon's daughter) Odpowiedz Link Zgłoś
lady_hawk No to chyba 13.01.03, 21:41 nie bede wspinac sie po Webstera, co na wysoko umieszczonej polce stoi i ktorego przez ciagle jeszcze w dobrej formie bedaca choinke, nawet z drabinki chyba nie siegne. A wracajac do tematu, to chyba jasne, ze ten wirtualny swiat, dla kazdego z nas jest inny. A liczne wojny forumowe pokazuja, ze kazdy broni swego, jak ..yhm sama nie wiem. To chyba musi byc jakos wazne, skoro tak wciaga. Pozdrawiam L_h Odpowiedz Link Zgłoś
henning Re: KTO z KIM? 13.01.03, 21:26 pytanie padlo a ja nadal wiem tyle ile na poczatku tzn nic no moze cos: tyle ze to wszystko tutaj jest STRASZNIE POGMATWANE pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Re: KTO z KIM? 12.01.03, 23:59 sabine napisała: > Bezwstydnie sie przyznaję, że czytam wasze tekściki. Dzięki "nowy", że zadałes > pytanie. Z przerażeniem stwierdziłam dziś po południu, że nie rozumien o czym > toczyła sie rozmowa, ktora urosła do ponad setki wątków. Ty zapytałeś. > Odpowiedzi jakie dostałeś troche mi pomogły. Ale jednej rzeczy wciąż nie moge > pojąć. Po cholere ten wątek był tak długo wleczony. Helga pożegnał/a/ sie juz > jakis czas temu i "z godnością" walnęła drzwiami. Hiacynt - dla mnie zjawisko, > mółby zrobić wspaniałą karierę jako bibliotekarz, albo pracownik archiwum. > Mogłyby być tylko kłopoty z tym jego nawykiem wybiórczego traktowania tekstów. > Ale z drugiej strony - może na tym polega operowanie cytatami. Lady - to > niewiasta niebezpieczna - lepiej jej nie wkurzać. Carmina - nie mam zdania. > Bykk- bardzo sprawny, niebezpieczny jako przeciwnik. Gdyby zechciał - > załatwilby paskudnie wielu z forumowiczów - stosując po mistrzowsku sofistykę. > Nie obraź sie bykk'u, napisałam - gdybyś zechciał. :o) niestety tylko tyle > zrozumiałam z dzisiejszej lektury... Zrobie poprawki, jesli pozwolisz, zaczne od konca. Bykk to chyba najbardziej przyjazny swiatu nik jaki buja po forum. Ja go nazywam Bykkiem Fernando, bo to do niego pasuje. Dzisiaj sie wkurzyl troszke, bo zostal bezsensownie zaczepiony. Ale to bardzo lagodny nik. Carmina to nik wieloosobowy (kilka osob sie loguje, przynajmniej dwie). jedna z tych osob jest Hiacynt, i jak sie te dwa niki nawzajem popieraja, to trzeba to traktowac z przymruzeniem oka. Lady Hawk jest bardzo inteligentna, lubie czytac jej posty. Rzeczywiscie juz rok temu wpadla na to ze nika carmina kilka osob animuje, a ja na to wpadlam dopiero, jak sie Hiacynt zasypal. I rozdziawilam gebe ze zdumienia, hih. Hiacynt cytatuje bardzo specyficznie, np. przedwczoraj w rozmowie z kims napisalam ze chyba cierpie na zboczenie zawodowe... (chodzilo o sklonnosc do myslenia w kategoriach przepisow), a Hiacynt z tego wycial "chyba cierpie na zboczenie" i "zacytatowal" w innym miejscu, jako dowod, ze moja skromna osoba jest zboczencem. Watpie czy z takimi kwalifikacjami sie nadaje na bibliotekarza, predzej na ubeka, producenta falszywek w czasach stanu wojennego. Odpowiedz Link Zgłoś
sabine Re: KTO z KIM? 13.01.03, 00:20 Może skorzystam,że jesteście w dobrych nastrojach i dowiem się jeszcze: - kto to jest "f"? - kto to jest Jerzy? - kto to jest _sociere? /ochrzaniła mnie już i nie wim, czy ona tak z natury, czy faktycznie musiałam narozrabiać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: KTO z KIM? IP: *.hispeed.ch 13.01.03, 00:29 sabine napisała: > Może skorzystam,że jesteście w dobrych nastrojach i dowiem się jeszcze: > - kto to jest "f"? > - kto to jest Jerzy? > - kto to jest _sociere? /ochrzaniła mnie już i nie wim, czy ona tak z natury, > czy faktycznie musiałam narozrabiać? To co wiem, lub myślę, że wiem: - f - ?????????? chyba z Tarnobrzega - patrz adres - Jerzy - ewangelik z Bielska, ostro atakowany przez antyklerykałów, nawracający katolików - _sorciere (fr. czarownica) - Ania z Belgii, zbyt często jak na mój gust reaguje "...a bo Żydzi", ale da się lubić. Czasem się denerwuje, ale nie jest pamiętliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk Do Sabine 13.01.03, 00:00 Ale co najsmieszniejsze, takich watkow mielismy juz tu dziesiatki, jesli nie setki. Te same postacie (z moim, oczywiscie, uczestnictwem tez), te same argumenty, te same obelgi. I to jest WSPANIALE! Odpowiedz Link Zgłoś
sabine Re: Do Sabine 13.01.03, 00:08 sceptyk napisał: > Ale co najsmieszniejsze, takich watkow mielismy juz tu dziesiatki, jesli nie > setki. Te same postacie (z moim, oczywiscie, uczestnictwem tez), te same > argumenty, te same obelgi. I to jest WSPANIALE! Sceptyk! Bój się - kogo tam chcesz!!! co w tym wspaniałego?!?!?! Mam z tego wszystkiego wypieki i nieznośne wrażenie, że podglądałam i podsłuchiwałam cudze rozmowy. :o) Helga - jak na prawnika - potrafisz wyjątkowo przejrzyście tłumaczyć. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk Re: Do Sabine 13.01.03, 00:27 Ja sie boje Boga. Uwazaj na Kretyna, bo ten z szatanem spiskuje. No to zamknij oczy, nabierz powietrza i hop! w swiat wirtualny (na poczatek mozesz przylozyc Wielkiemu Cytatorowi). Tylko o tej porze to glownie amerykanskie zjawy sie pokazuja. Odpowiedz Link Zgłoś
sabine Re: Do Sabine 13.01.03, 00:30 sceptyk napisał: > No to zamknij oczy, nabierz powietrza i hop! w swiat wirtualny... S: odpada. Zamykam oczy - i hop! do łóżka. Spadam. Dzięki za wieczór. Miły. :o) Dobrej nocy. Hej. Odpowiedz Link Zgłoś
psycholog.w ja z psychologiem.w! 13.01.03, 00:11 www.africa2000.com/PNDX/glossary.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re:To ja IP: *.upc.chello.be 13.01.03, 00:35 Czyli sorciere po polsku czarownica,trzeba na mnie uwazac bo jestem solistka ,czepiam sie do tego co kto pisze,jak napiszesz dobry post to sie nie czepne,bo nie bede miala do czego.Zaraz sie zaloguje cobys wiedzial ,ze ja to ja. Bo jedna pani to mi zronila z nicka naczynko do sosow. Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Re:To ja 13.01.03, 08:44 Gość portalu: Ania napisał(a): > Czyli sorciere po polsku czarownica,trzeba na mnie uwazac bo jestem > solistka ,czepiam sie do tego co kto pisze,jak napiszesz dobry post to sie nie > czepne,bo nie bede miala do czego.Zaraz sie zaloguje cobys wiedzial ,ze ja to > ja. > Bo jedna pani to mi zronila z nicka naczynko do sosow. Istnieje uzasadnione podejrzenie, ze pewna pani to w gruncie rzeczy pewien pan, specjalista od przerabiania nikow na brzmiace obrazliwie A raz jeszcze dziekuje za lekcje ciecia postow na czastki. Nawet nie wiedzialam ze tego nie umiem poki nie przeczytalam ze nie umiem. Nic to, praktyka czyni mistrza! Odpowiedz Link Zgłoś
sabine Dobra 13.01.03, 00:46 Zgadzam się - na swój własny użytek ustanowię 13 stycznia jako dzień zakłamanej "s". Mialam iść spać, ale własnie mi sie przypomniało, że nie zapytałąm - co sądzicie o "czyzuni"? Czy kroś mółby mi służyć opowiedzią? Odpowiedz Link Zgłoś
_sorciere Re: Dobra 13.01.03, 00:54 Czyzunia nie cierpi ksiezy,takie skrzywienie ,z tym,ze trzeba mu wytlumaczyc,ze nie kazdy ksiadz jest zly.Sa zli ksieza i dobrzy,tak jak sa zli ludzie i dobrzy ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
sabine Do _sorciere 13.01.03, 00:55 Acha. Teraz chyba juz naprawdę - spadam. Żegnaj dobra wiedźmo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Dobra IP: *.hispeed.ch 13.01.03, 00:56 _sorciere napisała: > Czyzunia nie cierpi ksiezy,takie skrzywienie ,z tym,ze trzeba mu wytlumaczyc,ze > > nie kazdy ksiadz jest zly.Sa zli ksieza i dobrzy,tak jak sa zli ludzie i > dobrzy ludzie. Ale on nie jest podatny na tłumaczenia, do tego ma równo jeden temat. Poza tym to facet. Chyba wykształcony, choć nie bardzo to przebija. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czyzunia Witam - to JA IP: *.acn.waw.pl 13.01.03, 02:19 Witam. To ja , czyzunia - rocznik 1948. Od razu informuje Cię ,że jestem JAWNY i ZDEKLAROWANY GEJ i na pewno ANTYKLERYKAŁ !!! Jestem wspolorganizatorem Antykleryklanej Partii Postepu RACJA Watykański „kosciol katolicki” wypowiedzial wojne gejom w Polsce w roku 1988, wchodzac w kolaboracje z wladzami owczesnej PRL przez to, ze wywieral naciski "dyplomatyczne" na wladzach administracyjnych Warszawy i Polski po dniu 24. marca 1988 – terminie zlozenia wniosku o rejestracje Warszawskiego Ruchu Homoseksualnego, aby niedopuscic tym samym do legalizacji tego stowarzyszenia! Wobec TAK podstepnych dzialan wobec gejow nie mozna miec watpliowsci co do zlych i wrogich zamiarow ze strony funkcjonariuszy Watykanu i ich kolaborantow, eufemistycznie zwanych "ksiezmi katolickimi" i "katolikami" wobec gejow w Polsce. Sytuacja jest o tyle przykra, ze sami ksieza-geje nie solidaryzuja sie z nami, gejami chcacymi zyc zgodnie ze swoja natura i przeznaczeniem! Przeraza tez fakt, ze homoseksualni ksieza-katoliccy sa najczesciej HOMOFOBAMI - czy to z zadrosci, czy to z faktu rozdwojenia swojej jazni, i najzwyczajniej w swiecie nam szkodza!!! Odpowiedz Link Zgłoś
psycholog.w witaj Paniu Czyzuniu! ;-> śpołećna errata! 13.01.03, 02:23 Gość portalu: czyzunia napisał(a): > Witam. > To ja , czyzunia - rocznik 1948. > Od razu informuje Cię ,że jestem JAWNY i ZDEKLAROWANY GEJ i na pewno > ANTYKLERYKAŁ !!! powinno(!) być tak: Gość portalu: czyzunia napisał(a): > Witam. > To ja , czyzunia - rocznik 1948. > Od razu informuje Cię ,że jestem JAWNA i ZDEKLAROWANA GEJKA i na pewno > ANTYKLERYKAŁKA !!! pozdrawiam(!) Odpowiedz Link Zgłoś
sabine Re: Witam - to JA 13.01.03, 06:52 Dziękuję Czyzunia za przedstawienie się. Jestem hetero, rocznik 1969. I jestem straszliwie zaspanaaaaaaaaaaaa :0) Odpowiedz Link Zgłoś
_sorciere Cham z IP acn.waw.pl 13.01.03, 08:08 Gość portalu: czyzunia napisał(a): > Witam. > To ja , czyzunia - rocznik 1948. > Od razu informuje Cię ,że jestem JAWNY i ZDEKLAROWANY GEJ i na pewno > ANTYKLERYKAŁ !!! > Jestem wspolorganizatorem Antykleryklanej Partii Postepu RACJA > Watykański „kosciol katolicki” wypowiedzial wojne gejom w Polsce w > roku 1988, > wchodzac w kolaboracje z wladzami owczesnej PRL przez to, ze wywieral > naciski "dyplomatyczne" na wladzach administracyjnych Warszawy i Polski po dniu > > 24. marca 1988 – terminie zlozenia wniosku o rejestracje Warszawskiego Ru > chu > Homoseksualnego, aby niedopuscic tym samym do legalizacji tego stowarzyszenia! > Wobec TAK podstepnych dzialan wobec gejow nie mozna miec watpliowsci co do > zlych i wrogich zamiarow ze strony funkcjonariuszy Watykanu i ich kolaborantow, > > eufemistycznie zwanych "ksiezmi katolickimi" i "katolikami" wobec gejow w > Polsce. > Sytuacja jest o tyle przykra, ze sami ksieza-geje nie solidaryzuja sie z nami, > gejami chcacymi zyc zgodnie ze swoja natura i przeznaczeniem! Przeraza tez > fakt, ze homoseksualni ksieza-katoliccy sa najczesciej HOMOFOBAMI - czy to z > zadrosci, czy to z faktu rozdwojenia swojej jazni, i najzwyczajniej w swiecie > nam szkodza!!! > Mozesz sie nie zgadzeac z tym co pisze czyzunia ale sie chamie nie podszywaj i nie pisz bzdur.Czyzunia pisze z IP poleczki. Odpowiedz Link Zgłoś
sabine Re: Cham z IP acn.waw.pl 13.01.03, 09:02 O rrrrany. Musze sie nauczyć zwracać uwage na adresy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pollak Re: Cham z IP acn.waw.pl IP: *.nasa.gov 14.01.03, 00:14 sabine napisała: > O rrrrany. Musze sie nauczyć zwracać uwage na adresy. Jednak nie sugeruj się nimi na 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maurycy Re: KTO z KIM? IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 13.01.03, 11:47 Hi, Jestem pro UE, i US-sceptykiem. Nie cierpię klerykałów i im pochodnych. Jestem agnostykiem i wrogiem szamanizmu w każdej postaci (od prymitywnych rytuałów do KK). Komuchów też nie cierpię, a sam uważam się za liberała. Nie jestem wrogiem Żydów - lecz mierzi mnie ich egocentryzm. Szkoda mi Palestynczyków, bo nieco przypominają Polaków próbujących wybić sie na niepodległość. Jestem zdecydowanym hetero i lubię orientalną kuchnię. Kocham poezję. Nie mam uprzedzeń rasowych. ) Odpowiedz Link Zgłoś
d_nutka Re: KTO z KIM? 13.01.03, 11:59 Gość portalu: maurycy napisał(a): > Hi, > > Jestem pro UE, i US-sceptykiem. Nie cierpię klerykałów i im pochodnych. Jestem > agnostykiem i wrogiem szamanizmu w każdej postaci (od prymitywnych rytuałów do > KK). Komuchów też nie cierpię, a sam uważam się za liberała. Nie jestem wrogiem > > Żydów - lecz mierzi mnie ich egocentryzm. Szkoda mi Palestynczyków, bo nieco > przypominają Polaków próbujących wybić sie na niepodległość. Jestem > zdecydowanym hetero i lubię orientalną kuchnię. Kocham poezję. Nie mam > uprzedzeń rasowych. > > ) to nie jest KTO z KIM tylko sam o sobie,czyli egocentrycznie,czyli to co u Żydów nie lubi. a siebie lubi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maurycy Re: KTO z KIM? IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 13.01.03, 15:01 Przepraszam, że nieco zboczyłem z tematu. Jak widzisz, mój swiatopoglad odzwierciedla wcześniej rzuconą teze, że na tutejszym forum nie ma stałych aliansów, a wszelkie dysputy toczą sie według punktu widzenia forumowiczów na dany temat. Szkoda, że nieraz ciekawie zaczęte tematy znizają sie do poziomu, a wy bijecie murzynów, lub do chamskiego opluwania adwersarza, tylko po to aby zgasic wątek i przestawić go na inne tory. Z poważaniem, Maurycy Odpowiedz Link Zgłoś
henning Re: KTO z KIM? 14.01.03, 00:09 jak kto? 0:00 i nikog nie ma? helgi? sabine? co sie stalo? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
henning Re: KTO z KIM? 15.01.03, 22:26 kto z kim? nadal nie wiadomo! ale juz wiadomo kto przeciw komu gra? po tych wszytkich informacjach,przesluchaniach, artykulach, konferencjach prasowych wychodzi na to ze od poczatku GW gra PRZECIW samej sobie. Co kolejna wypowiedz to sami sobie STRZELAJA GOLA - matactwo ma krotkie nogi. pzdr h. Odpowiedz Link Zgłoś