Dodaj do ulubionych

Masakra. Kamil Dąbrowa

12.07.06, 10:25
W ogole nie wiedziałem, ze jest (własciwe był) dyrektorem. Znałem go jako
mlodego człowieka (po glosie sądząc - mlodego), inteligentnego, ze swietnym
poczuciem humoru, a przede wszystkim ze swietnym muzycznym gustem, co w danej
sytuacji mialo ogromne znaczenie. Słucham dużo radia bis, malo słucham innych
stacji, troche dwójkę, troche inne (była stacja lokalna bardzo dobra, ale
systematycznie obniżała loty).

Ale wszystko wskazuje mna to, że za chwilę nie będzie ich po co słuchać.
Faszystowska cenzura wszystko depcze, zniszczy wartość muzyczną stacji prawie
na pewno. I o tą wartość mi w praktyce chodzi. Ale i o pewnego ducha swobody
też.

O wszypolakach ani slowa (no chyba że dobrze, nie..., dobrze to juz prędzej).

Przykre i dla mnie malo wygodne. No ale zobaczymy.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3478049.html
Obserwuj wątek
    • patience Cenzura 12.07.06, 15:16
      "Jestem zdania, że media publiczne nie są miejscem do stawiania takich tez -
      powiedział "Gazecie"."
      • maureen2 Re: Cenzura 12.07.06, 15:32
        no cóż,powiedział prawdę i poległ za prawdę. Będzie mu to zapamiętane.
      • nick.kertiz Początek i koniec 13.07.06, 19:24
        Nadszedł czas cenzorów, Pati? Jak długo potrwa ten czas? Co lub kto to zmieni?

pozdrawiam
    • ada08 Re: Masakra. Kamil Dąbrowa 12.07.06, 18:38
      sen.dzia.li napisał:

> malo słucham innych
      > stacji, troche dwójkę, troche inne

Przynajmniej Dwójkę oszczędzili, no i dobrze, bo to "moje" radiosmile
      Słuchalność niska, na granicy błędy statystycznego smile, politykierstwa żadnego
      w niej nie ma, to i nie był to łakomy kąsek, na szczęście smile
      a.
      • dachs Ado! 12.07.06, 18:53
        nie chcę krakać, ale Lepperowi "należy się" jeszcze 20 stanowisk...
        Renata?
        • ada08 Re: Ado! 12.07.06, 19:06
          dachs napisał:

> nie chcę krakać, ale Lepperowi "należy się" jeszcze 20 stanowisk...
          > Renata?

Borsuku,

krakanie krakaniem, a Ty nie zapominaj, że wkrótce zacznie się Bayreuth. Zawsze
          przy tej okazji proponujesz mi Loriota (w końcu znamy sie już parę lat), a
          potem nie pamiętasz, ale ja pamiętam wdzięcznie smile
          a.
          Renata by się nadawała do Bayreuth, z postury. I do radia też, z wyglądu smile
          a.
          • dachs Re: Ado! 12.07.06, 19:14
            ada08 napisała:
            > Zawsze
            > przy tej okazji proponujesz mi Loriota (w końcu znamy sie już parę lat), a
            > potem nie pamiętasz, ale ja pamiętam wdzięcznie smile

O kuuuurczę, to ja juz taki stary jestem? sad((
            • ada08 Re: Ado! 12.07.06, 19:27
              dachs napisał:

>
              > O kuuuurczę, to ja juz taki stary jestem? sad((
              >

No skąd!!!

"Starość to tylko morał przy życiu zbrodniarza" napisała Wisława Sz. smile

Ja tylko tak żartobliwie o tym Loriocie smile Ale naprawdę kiedyś mi go
              przysłałeś, zabawne kawałki smile
              a.
              • dachs Re: Ado! 12.07.06, 19:40
                To już mnie skołowałaś. Przysłałem więc czy nie? Może tylko I-szy kawałek. Sa
                trzy, moge go w każdej chwili wstawić na swoją domenę ale teraz to już nie wiem.
                sad((
                • ada08 Re: Ado! 12.07.06, 20:18
                  dachs napisał:

> To już mnie skołowałaś. Przysłałem więc czy nie? Może tylko I-szy kawałek. Sa
                  > trzy, moge go w każdej chwili wstawić na swoją domenę ale teraz to już nie
                  wiem
                  > .
                  > sad((

Borsuku smile))

Przysłałeś jednego roku, naprawdę przysłałeś smile Dziękuję, chociaz już
                  dziękowałam, ale podziękowań za takie przesyłki nigdy za wiele smile A w
                  następnym roku tez chciałes mi przysłać, bo zapomniałeś, że już przysłałeś,
                  więc sobie pomyślałam, że i w tym roku zechcesz przysłać to sobie z Ciebie
                  pożartowałam, no nie gniewaj się i nie przejmuj się tak moją paplaniną
                  !!! smile))
                  a.
      • lux_et_veritas Re: Masakra. Kamil Dąbrowa 14.07.06, 01:48
        > politykierstwa żadnego
        > w niej nie ma,

Jaaasne. Tow. Środy tudzież obrońcy konfidentów z Lublina (tego co to się w
        ornat zwykł ubierać) w ogóle tam nie uświadczysz. Nic a nic smile Nadmienię, iż
        dwójki słucham raczej wybiórczo, a w przypadki nie wierzę.
        • ada08 Re: Masakra. Kamil Dąbrowa 14.07.06, 09:30
          lux_et_veritas napisał:

> > politykierstwa żadnego
          > > w niej nie ma,
          >
          > Jaaasne. Tow. Środy tudzież obrońcy konfidentów z Lublina (tego co to się w
          > ornat zwykł ubierać) w ogóle tam nie uświadczysz. Nic a nic smile Nadmienię, iż
          > dwójki słucham raczej wybiórczo, a w przypadki nie wierzę.
          >

Raczej przypadkowo niż wybiórczo smile Podrzucam typową jednodobową ramówkę,
          żeby Ci ułatwić wybiórczość smile

www.polskieradio.pl/ramowka/program.asp?p=2
    • jaceq Re: Masakra. Kamil Dąbrowa 12.07.06, 20:32
      Pamiętam Sobalę z tiwi Plusk. Nie zaskoczył mnie.

Serdecznie życzę miłego i łagodnego zdechu wszystkim "publicznym" mediom (może
      oprócz "domów"), które w swej łaskawości raczę finansować. Dobrej śmierci życzę
      krajowej radzie, która też pozostaje na moim utrzymaniu. Dobroczynny wpływ ich
      zgonu może (nie musi) objawić się powstaniem swego rodzaju próżni, która może
      wessać radiostacje komercyjne. Obok istniejącego RMF "dla ambitniejszych dresów"
      być może derechcja tej firmy dostrzeże opłacalność ubiegania się o nową koncesję
      na nowy kanał "RMF dla normalnych".

Kaczor (wszystko jedno który, pies ich wszystkich trącał) powiedział, że media
      "nie są wolne". Ręcamy Sobali właśnie więc je "uwalnia". Hurt mu w detal.
      Niechby skręcił przy tym kark, bo ja jednak zdecydowanie wolę te "niewolne"
      media. I mam prawo, bo za to płacę.
    • lux_et_veritas Pieprzenie. 14.07.06, 01:36
      Znam Sobalę: to raczej lewicowiec, niemniej z tych co to na łatwe kompromisy
      nie ida. Przeto pewnie poleciał z TOK FM-u, kiedy to Agora postanowila je
      rozpirzyc i uczynic zen politpoprawna szczekaczke. A teraz słusznie wywala
      kolesia sugerującego, iz elperowcy mieliby miec cos wspolnego z mordami na tle
      rasowym tudziez za zapraszanie zadymiarzy i oszolomow z Nigdy Więcej, Antif czy
      prześwietnych, przetolerancyjnych i w ogóle przeantyfaszystowskcih
      lewackich "think tanków" podobnego sortu. Bo jezeliby trzymac taki poziom to
      dlaczego by nie oddac anteny na kilka audycji chopakom z ONR-u czy innego NOP-u
      (choć ci przynajmniej, w przeciwieństwie do Antify z Nigdy Więcej powiązanej,
      nie biją 80-letnich narodowców odwiedzających cmentarze na swych wózkach
      inwalidzkich)? Dlaczego by nie cytowac co tydzien po jednym rozdziale
      z "Protokolow Medrcow Syjonu"? Jak pieprzyc glupoty, to na calego, w imie
      pluralizmu!

> Ale wszystko wskazuje mna to, że za chwilę nie będzie ich po co słuchać.

A cóż się takiego stanie? Bez Maksia przecież BiSka nie umrze, a z muzy wyleci
      tylko jakiś ostry hardkor. Raz, że być może na ową muzę zapotrzebowania po
      prostu nie było, a dwa, że jest jakieś 158 innych gatunków niepuszczanych tamże
      i nikt tego faktu pod sztandary walki o wolność słowa czy sztuki nie wciąga.
      Może będzie kapkę mniej lewackiego oszołomstwa, ale na Boga, takie jest prawo
      zgarniającego władzę. Śmieszą mnie ci, którzy wierzą, że media reżymowe mogą
      być "publiczne" i "bezstronne", a już najbardziej owa hipokryzja, że niby jak
      rządzili lewi czy inni różowi, to było cacy, o żadnej cenzurze nie wspominając,
      a jak następują prawi (a raczej ci, którzy się za prawicę uważają - wszak to
      marna chadecyjka jest) to od razu mamy faszyzm, zamordyzm i tym podobne bajania.
      • jaceq Re: Pieprzenie. 14.07.06, 13:48
        > biją 80-letnich narodowców odwiedzających cmentarze na swych wózkach
        > inwalidzkich

Błąd. Nie ma takich. Jak się ma 80 lat, to (przeważnie) ma się zarazem bagaż
        życiowych doświadczeń, który powoduje, że typowo lewackie głupoty (typu:
        narodostwo) z głów bezpowrotnie ulatują.

> a z muzy wyleci tylko jakiś ostry hardkor. Raz, że być może na ową muzę
        > zapotrzebowania po prostu nie było, a dwa, że jest jakieś 158 innych
        > gatunków niepuszczanych tamże

Jak na przykład narodowe diskopolo. Wyleci wszystko, co ostre, zostanie muzyczka
        łatwa, tania i "tępa", jak w rmfce.

> dlaczego by nie oddac anteny na kilka audycji chopakom z ONR-u czy innego NOP-u

No właśnie. Dlaczego nie oddać anteny siedzącemu w anclach Pruszkowowi,
        siedzącemu w Izraelu Art-B, wreszcie siedzącemu na Białorusi Łuce, by
        naświetlił, jak te sprawy wyglądają z jego punktu widzenia? Przecież to jedno i
        to samo.
        Odpowiedź jest w sumie dość prosta. Przez pewną analogię do kodeksu Boziewicza:
        są osoby, które nie mają zdolności honorowej i są osoby, które nie mają
        zdolności "dyskusyjnej" (w tym właśnie nazzi-narodowcy). Oto, dlaczego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka