Dodaj do ulubionych

I jak tu utrzymać nerwy na wodzy :-)

23.07.06, 10:03
www.opozycja.net/go/reszort/21
Obserwuj wątek
    • jaceq Re: I jak tu utrzymać nerwy na wodzy :-) 23.07.06, 10:42
      Masz, oczywiście, rację (jak radio Erewań). Nie "nerwy" jednak, ale coś innego:

www.opozycja.net/go/czarno-biale-expose-j-kaczynskiego/17
    • jaceq I jeszcze: 23.07.06, 10:46
      www3.youtube.com/watch?v=Qux6fA00rEg&mode=related&search=kaczy%C5%84ski
      • palnick Jaceq 23.07.06, 11:00
        Czyś ty ocipiał od upału. Wkleiłem skrót do śmiesznego lapsusa w czasie
        ZUPEŁNIE OBOJĘTNEGO politycznie programu. Tak dla relaksu. A ty? Wyluzuj smile
        • jaceq Palnicku,... 23.07.06, 11:04
          Mnie przyświecał całkiem podobny do Twojego cel. Twój lapsus rozbawił mnie,
          podobnie jak wcześniejsze "Q" i "Ch" T. Lisa, czy te mamrotane przez marszałka
          Zycha. Mam nadzieję, że expose przełożonego obecnego Prezydenta RP też Ciebie
          ubawiło, tak jak mnie.
          • ewa8a Re: Palnicku,... 23.07.06, 11:08

Obawiałam się Jacku, że to, co zamieściłeś mogło nie przypaść Palnickowi do
            gustu i nie pomyliłam się. Naszukałam się w wyszukiwarce, ale wreszcie
            znalazłam ten wzruszajacy post.

,,Jarosław Kaczyński przerasta wszystkich uwikłanych w politykę w stopniu
            niewiarygodnym. Jest logiczny, szczery, racjonalny. Co ten człowiek robi w
            miotanej emocjami Polsce? Chooj jeden wie.
            Ani razu nie sączył jadu. Ani razu nie silił się na felietonistyczne
            komentarze. Ani razu nie dowalił antagonistom. Ani razu nie kręcił.
            Całe szczęście, że jest ktoś taki.’’

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=35708587&a=35708587

Ja jednak cały czas mam nadzieję, że Palnick powróci do zdrowia.
            • jaceq Re: Palnicku,... 23.07.06, 11:13
              > Ja jednak cały czas mam nadzieję, że Palnick powróci do zdrowia.

Ja też mam taką nadzieję i nawet pozwalam sobie wierzyć, że ten cud uzdrowienia
              pomoże sprawić ukochane radio Palnicka, Radio M.:

www.youtube.com/watch?v=j8qrn67eF5E&NR
              • jaceq Re: Palnicku,... 23.07.06, 11:19
                www.youtube.com/watch?v=A_Yw1zPv0jk&mode=related&search=
              • ewa8a Re: Palnicku,... 23.07.06, 11:20
                Religa się wyłamał ? Nie wymamrotał tej kwestii chyba przez przypadek, a może z
                powodu sklerozy, bo to konformista jakich mało.
                • jaceq Re: Palnicku,... 23.07.06, 12:25
                  Tak, profesor nauk konformistycznych.
            • wikul Re: Palnicku,... 23.07.06, 21:08
              ewa8a napisała:

>
              > Obawiałam się Jacku, że to, co zamieściłeś mogło nie przypaść Palnickowi do
              > gustu i nie pomyliłam się. Naszukałam się w wyszukiwarce, ale wreszcie
              > znalazłam ten wzruszajacy post.
              >
              > ,,Jarosław Kaczyński przerasta wszystkich uwikłanych w politykę w stopniu
              > niewiarygodnym. Jest logiczny, szczery, racjonalny. Co ten człowiek robi w
              > miotanej emocjami Polsce? Chooj jeden wie.
              > Ani razu nie sączył jadu. Ani razu nie silił się na felietonistyczne
              > komentarze. Ani razu nie dowalił antagonistom. Ani razu nie kręcił.
              > Całe szczęście, że jest ktoś taki.’’
              >
              > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=35708587&a=35708587
              >
              > Ja jednak cały czas mam nadzieję, że Palnick powróci do zdrowia.

Cóż za wstrząsające wyznanie. Jak mogłem tego nie zauważyć. A moze zauwazyłem
              tylko juz nie pamiętam. Prawdziwa perełka !
          • jaceq Re: Palnicku,... 23.07.06, 11:09
            A tu Twój Idol wypowiada się o "wolności słowa" i o jej "świętości". Jest to ten
            sam człowiek, który obecnie przywłaszcza sobie media tzw. "publiczne" w celu
            zamknięcia im mord:

www.youtube.com/watch?v=0p6mUK89tZU&NR
            • ewa8a Re: Palnicku,... 23.07.06, 11:38
              jaceq napisał:

> A tu Twój Idol wypowiada się o "wolności słowa" i o jej "świętości".
              No i gdzieś się ten Palniczek zawieruszył.

A film stanowi komplet z moją sygnaturką.
              • jaceq Re: Palnicku,... 23.07.06, 12:24
                ewa8a napisała:
                > No i gdzieś się ten Palniczek zawieruszył.

W taki upał miał prawo zawieruszyć się gdzieś nad wodą. Zazdroszczę trochę, bo
                dziś czczę boginię Mamonę.

> A film stanowi komplet z moją sygnaturką.

Twoją sygnaturkę po prostu wpisałem do wyszukiwarki nieomal w całości.
          • palnick Re: Palnicku,... 23.07.06, 13:27
            jaceq napisał:

> Mnie przyświecał całkiem podobny do Twojego cel. Twój lapsus rozbawił mnie,
            > podobnie jak wcześniejsze "Q" i "Ch" T. Lisa, czy te mamrotane przez marszałka
            > Zycha. Mam nadzieję, że expose przełożonego obecnego Prezydenta RP też Ciebie
            > ubawiło, tak jak mnie.
            ----------
            Lapsus z białym-białym, czrnym-czarnym jest pyszny smile
            Wolę jednak grzmiącego Giertycha zmieniającego dowolnie płeć marszałka bez
            nazwiska smile
    • ewa8a jeszcze jeden bomba filmik 23.07.06, 14:01
      nawiązujący do nowej Polski, która zgodnie z zapowiedzią Palnicka urodziła się
      parę miesiecy temu.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=45707380
      • jaceq Re: jeszcze jeden bomba filmik 23.07.06, 16:17
        My tu sobie tak gadugadu o filmie, a tymczasem Pan Prezydent uznał, że
        wykazujemy nerwowość:

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3502216.html?skad=rss

Niewykluczone, że zostaniemy oskarżeni o cyt.: "stosowanie obstrukcji". Wszak
        już widać pierwsze symptomy tzw. zaziobryzmu:

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3502164.html?skad=rss

"Matka 13-letniego chłopaka, która zgłosiła się na komendę, była pod wpływem
        alkoholu - miała 0,6 promila alkoholu w wydychanym powietrzu. 15-latkiem
        opiekował się jego 80-letni dziadek" -dodała rzeczniczka policji.

0,6 promila dla niezbyt ciężkiej kobiety to może być np. niecałe piwo. Strasznie
        też dziwne, że dziadek się opiekował wnukiem.
        Coraz częściej ostatnio mam wrażenie, że policja, chcąc sobie poprawić
        wykrywalność w oczach "ziobraków", w przypadku jakiegoś nieszczęścia, zamiast
        ustalać "jak było", w pierwszej kolejności bada trzeźwość jego ofiar (co może
        sugerować, że koalicja, po uzdrowiskach, szykuje się do skoku na polmosy). Wynik
        pozytywny natychmiast jest roztrąbiany ustami rzeczniczek prasowych.
        • ewa8a Re: jeszcze jeden bomba filmik 23.07.06, 16:56
          Co to za filipki wynajdujesz ? Poprzez nagłaśnianie takich historii chcesz
          ośmieszyć juz zupełnie naszą ojczyznę. Na FK bardzo modna jest
          ostatnio ,,antypolskość’’ i zastanawiam się, czy Ty przypadkiem nie podpadasz
          pod tą nazwę.
          Doskonałe:
          ,, Pytany w niedzielę w Krakowie o ocenę zachowania opozycji prezydent
          powiedział, że "opozycja czasami stosuje obstrukcję’’
          Musi być jakaś przeciwwaga, bo u pana prezydenta jest dokładnie odwrotnie.

Wiadomością o pozostawionych bez opieki dzieciach jestem po prostu
          zbulwersowana. Matka, zamiast opiekować się trzynastolatkiem pije piwo, a inny
          piętnastoletni dzieciak zostawiony pod opieką starca. Ja proponuję odebrać tym
          matkom prawa rodzicielskie.
          • jaceq Re: jeszcze jeden bomba filmik 23.07.06, 17:22
            ewa8a napisała:
            > Poprzez nagłaśnianie takich historii chcesz
            > ośmieszyć juz zupełnie naszą ojczyznę. Na FK bardzo modna jest
            > ostatnio ,,antypolskość’’ i zastanawiam się, czy Ty przypadkiem nie
            > podpadasz pod tą nazwę.

Rzeczywiście, i jestem już przerażony tym, co robię. Nowa ustawa o tzw.
            lustracji w jednym z artykułów ustala wszak chyba "do 3 lat" za to.

> Ja proponuję odebrać tym matkom prawa rodzicielskie.

Ja bym poszedł o krok dalej i odebrał prawa rodzicielskie także dziadkowi.
            Wprawdzie był trzeźwy, ale pozwolił sobie mieć aż 80 lat.
            • ewa8a Re: jeszcze jeden bomba filmik 23.07.06, 17:26
              jaceq napisał;

> Ja bym poszedł o krok dalej i odebrał prawa rodzicielskie także dziadkowi.
              > Wprawdzie był trzeźwy, ale pozwolił sobie mieć aż 80 lat.

Słusznie, a jeszcze na dodatek nie opiekował się wnukiem tak, jak należało !
              • jaceq Re: jeszcze jeden bomba filmik 23.07.06, 17:35
                Może to nawet on skonstruował ten niebezpieczny łuk?
                A może teraz zainteresują się nim (łukiem, nie dziadkiem) służby ds. zakupów
                naszej armii? Nawiasem, czy to prawda, że w ramach koalicyjnego dzielenia łupów
                stanowisko szefa Sztabu Generalnego nasz zwierzchnik sił zbrojnych chce ponownie
                przydzielić gen. Wileckiemu? Eee, chyba nie! Po tym, jak ABW dało się Układowi
                sprowokować i aresztowało naszego najważniejszego dedektywa, dzielnego
                Krzysztofa R.?
                • jaceq Przyznać trzeba, że 23.07.06, 17:37
                  gen. Wilecki jest bardzo dzielnym oficerem. Nie zawahał się okazać sympatii
                  drowi Lepperowi w czasach, gdy ten znaczył niewiele więcej niż wiechcie, które
                  nosi w butach.
                  • palnick Dwuosobowe szkło kontaktowe?Skomentujcie ten cymes 23.07.06, 20:27
                    Donald Tusk dla "Gazety Wyborczej" 20-09-2005:

Witold Gadomski:

Czym się różni Platforma od Kongresu Liberalno-Demokratycznego oraz Unii
                    Wolności, których był Pan ważnym działaczem?

Donald Tusk:

Platforma różni się od tamtych partii między innymi zdolnością do wygrywania.
                    ----------
                    smile)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
                    • jaceq Dwuosobowe szkło kontaktowe?Skomentujcie ten cymes 23.07.06, 22:38
                      A niby po co? Gdyby Donald rządził, to z pewnością możnaby, tylko że wtedy to
                      już nie był cymes. Komentowanie opozycji bojaźliwie pochowanej po kątach
                      okrągłego budynku sejmowego, to nie taka frajda, co komentowanie rządzących,
                      zwłaszcza takich rządzących.

Aby nie być posądzonym o stronniczość mojego poczucia humoru uprzedzę, że na
                      pytanie "a Tusk cię nie śmieszy?" odpowiem, że owszem, że mnie śmieszy.
                      Najzabawniejszy wydał mi się podczas tłumaczenia przemówienia Pana Prezydenta na
                      język migowy:

www3.youtube.com/watch?v=Qux6fA00rEg&mode=related&search=kaczy%C5%84ski
                      • palnick Re: Dwuosobowe szkło kontaktowe?Skomentujcie ten 24.07.06, 07:53
                        To jest śmieszniejsze:

www.bankier.pl/wiadomosc/Czy-fundacja-CASE-cos-ukrywa-1460110.html
        • wikul Re: jeszcze jeden bomba filmik 23.07.06, 21:21
          jaceq napisał:

> My tu sobie tak gadugadu o filmie, a tymczasem Pan Prezydent uznał, że
          > wykazujemy nerwowość:

Dla pana prezydenta piesek Irasiad też wykazuje nerwowość.
          • jaceq Piesek nerwowy? 23.07.06, 22:15
            wikul napisał:
            > Dla pana prezydenta piesek Irasiad też wykazuje nerwowość.

Dla głów koronowanych, utytułowanych i innych prominenckich tego rodzaju
            zwierzyna, która dostąpiła zaszczytu być im przedstawiona, to istny dopust boży.
            Wróżę pieskowi Irasiadowi pewną karierę.
            Przed wojną podobną karierę zrobił koń o wdzięcznym imieniu "Ch..cidotego". Nie
            zrobiłby jej, gdyby nie pewien generał, który raczył zapytać, jak ów konik ma na
            imię. Mastalerz, zgodnie z prawdą odpowiedział: "Melduję, że Ch..cidotego, panie
            generale". No... działo się, postępowanie dyscyplinarne itd. (Kaczorkin pewnie
            domagałby się plutonu egzekucyjnego, skoro tak nerwowo zareagował na zwykłego
            kartofelka), ale tak czy siak konisko miało swoje 5 minut.
    • palnick To jest prawdziwy hicior :-) 24.07.06, 08:51
      www.opozycja.net/go/sejmowy-muppet-show/28
      • jaceq Re: To jest prawdziwy hicior :-) 25.07.06, 23:01
        Niespecjanie (napiszę później, dlaczego).

Hicior, to jest jak gościu gra 'time' pinków flojdów:

www.youtube.com/watch?v=p5Pki9yOFNg&search=pink%20floyd
        Miłego słuchania, na razie. j.
    • palnick Ratujmy dolinę Rospudy 25.07.06, 17:31
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/0,74178,3491896.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka