Dodaj do ulubionych

Dlaczego powinniśmy popierać USA?

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.02.03, 02:59
Sława!

Nie dlatego, że Saddanm jest rzeźnikiem, bo jest paru innych...

Nie po to aby uzuskać dostęp do warteg0o miliardy rynku irackiego, bo jest
pare innych...

I oczywiście nie dla bezpieczeństwa Izraela tego państewka sezonowego
utrzymywanego wyłącznie dzięki kaprysowi i za pieniądze USA, zresztą
założonego i rządzonego przez terosrystów i patologicznych megalomanów...

Ale własnie dlatego,że jest nam potrzebny sojusz z USA aby przestawić stojącą
na głowie unie europejską razem z Hiszpanią, UK i krajami jagielońskimi,
które zresztą same sobie dadzą świetnie radę bez ue...

Ale ue powinna zostać zniszczona, bo jest bastion euro-komunizmu, pedalstwa i
wszelkiej lewackiej patologii!

Pozdrawiam!
Ignorant
+++

Obserwuj wątek
    • Gość: abc powinniśmy popierać USA? IP: *.rdu.bellsouth.net 20.02.03, 05:18
      Jesli nie dla tego ze jest to poparcie dla sprawy moralnej, to moze dla
      rozwagi:
      Mniejszosciowy partner nie decyduje o kierunku w jakim spolka idzie. Tak w
      biznesie jak i w polityce.
      Przyklad: Kurdowie: sa naszym partnerem, ale niepodleglosci nie dostana bo to
      nie jest w naszym interesie. Panstwa nie maja sentymentow , tylko interesy. A
      interesy silniejszego maja pierwszenstwo w realizacji.
      Gość portalu: +++IGNORANT napisał(a):

> Sława!
      >
      > Nie dlatego, że Saddanm jest rzeźnikiem, bo jest paru innych...
      >
      > Nie po to aby uzuskać dostęp do warteg0o miliardy rynku irackiego, bo jest
      > pare innych...
      >
      > I oczywiście nie dla bezpieczeństwa Izraela tego państewka sezonowego
      > utrzymywanego wyłącznie dzięki kaprysowi i za pieniądze USA, zresztą
      > założonego i rządzonego przez terosrystów i patologicznych megalomanów...
      >
      > Ale własnie dlatego,że jest nam potrzebny sojusz z USA aby przestawić
      stojącą
      > na głowie unie europejską razem z Hiszpanią, UK i krajami jagielońskimi,
      > które zresztą same sobie dadzą świetnie radę bez ue...
      >
      > Ale ue powinna zostać zniszczona, bo jest bastion euro-komunizmu, pedalstwa
      i
      > wszelkiej lewackiej patologii!
      >
      > Pozdrawiam!
      > Ignorant
      > +++
      >
    • Gość: xyz Re: Dlaczego powinniśmy popierać USA? IP: 195.94.208.* 20.02.03, 13:27
      Jest w tym dużo racji!
      • Gość: +++IGNORANT No widzisz abc potrafisz rozsądnie... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.02.03, 13:49
        Sława!

Z tym, że co do Kurdystanu nie byłbym taki pewien, bo iracki Krdystan, to quasi
        niepodległe państwo...

Choć podobno sami Kurdowie chcą raczej autonomii i federacji z Irakiem, zresztą
        kiedyś założyłem taki wątek: United States of Iraq.

Co do sentymentów, to one sa dobre dla propagandy i jako zasłona dymna...

Pozatem jako casus belli...

Np w tej chwili propagując sojusz z USA muszę jakoś równoważyć propagandę
        izraelasko-palestyńską, bo ważniejszy jest kierunek na sprowadzenie Niemiec do
        własciwych rozmiarów, które zresztą w tej chwili nie zagrażają nam jeszcze, ale
        stanowią niebezpieczny potencjał...

I np mogę kochać Francuzów ( dosłownie to raczej Francuzki, ale mocno
        przeciwstawiać się polityce Paryża...

I odwrotnie mogę być skrajnym antysemitą i jednocześnie robić interesy z
        Arabami czy Żydami...

Jako katolik mogę być antyjudaistyczny, ale koniecznie antyizraelski...

Tych zależności jest bardzo wiele...

I dlatego właśnie tak bardzo szanuję Narodową Demokrację, że oni byli
        pragmatykami i nawet ten ich wyolbrzymiany antysemityzm był chłodno
        skalkulowanym programem w rzeczywistości antyniemieckim, gdy jednocześnie Roman
        Dmowski popierał i współpracował z syjonistami, może nawet część nacisków
        antysemickich była uzgodniona z syjonistami..?

Pozdrawiam Cię abc i liczę że będziesz w przyszłości równie rozsądnie
        dyskutował...

Ignorant
        +++
        • Gość: abc what's fair is fair Mr. +++I IP: *.rdu.bellsouth.net 20.02.03, 17:17
          Nie mysl ze slowami Niemcow pomniejszysz. Potega ekonomiczna Niemiec jest
          dostateczna zeby im miejsce wlasciwe dac w swiecie. USA ich potrzebuje, takze
          Europa. Ciesz sie z EU, bo przy euro nikt nie ma szans finansowac wojny
          samemu, bo nie moze drukowac pieniedzy. Takze Niemcy. Dlatego USA tak usilnie
          pielegnowala mysl Schumana przez dziesiatki lat. Oczywiscie, pomaga nam to
          zachowac pozycje JEDYNEGO supermocarstwa. Taka jest zreszta oficjalna doktryna
          militarma USA; powstrzymac jakiegolwiek proby doscigniecia nas w dominacji
          ekonomicznej i militarnej. To co widzisz na Bliskim Wschodzie to czesc
          realizacji tego planu. Pare dekad uplynie znim balans sil sie zmieni. Teraz
          Niemcy sa potezne ekonomicznie ale militarny karzel. Odpowiada nam to , choc
          czasami niekonsekwentnie USA chcialoby miec pomoc RFN, a oni posluchali nas i
          sa ultra pokojowi. Mniejsze zlo i nikt naprawde nie narzeka. Bush lubi
          posluszenstwo i dlatego zly na Schroedera. Minie Bushowi. Ciesz sie z EU, bo
          to dobre i dla Polski.
          Gość portalu: +++IGNORANT napisał(a):

> Sława!
          >
          > Z tym, że co do Kurdystanu nie byłbym taki pewien, bo iracki Krdystan, to
          quasi
          >
          > niepodległe państwo...
          >
          > Choć podobno sami Kurdowie chcą raczej autonomii i federacji z Irakiem,
          zresztą
          >
          > kiedyś założyłem taki wątek: United States of Iraq.
          >
          > Co do sentymentów, to one sa dobre dla propagandy i jako zasłona dymna...
          >
          > Pozatem jako casus belli...
          >
          > Np w tej chwili propagując sojusz z USA muszę jakoś równoważyć propagandę
          > izraelasko-palestyńską, bo ważniejszy jest kierunek na sprowadzenie Niemiec
          do
          > własciwych rozmiarów, które zresztą w tej chwili nie zagrażają nam jeszcze,
          ale
          >
          > stanowią niebezpieczny potencjał...
          >
          > I np mogę kochać Francuzów ( dosłownie to raczej Francuzki, ale mocno
          > przeciwstawiać się polityce Paryża...
          >
          > I odwrotnie mogę być skrajnym antysemitą i jednocześnie robić interesy z
          > Arabami czy Żydami...
          >
          > Jako katolik mogę być antyjudaistyczny, ale koniecznie antyizraelski...
          >
          >
          > Tych zależności jest bardzo wiele...
          >
          > I dlatego właśnie tak bardzo szanuję Narodową Demokrację, że oni byli
          > pragmatykami i nawet ten ich wyolbrzymiany antysemityzm był chłodno
          > skalkulowanym programem w rzeczywistości antyniemieckim, gdy jednocześnie
          Roman
          >
          > Dmowski popierał i współpracował z syjonistami, może nawet część nacisków
          > antysemickich była uzgodniona z syjonistami..?
          >
          > Pozdrawiam Cię abc i liczę że będziesz w przyszłości równie rozsądnie
          > dyskutował...
          >
          > Ignorant
          > +++
          • Gość: +++IGNORANT I dokladnie dlatego powinniśmy... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.02.03, 19:21
            Sława!

Balansować wpływy innych...

Np popierać USA kosztem RFN czy Francji...

Trochę Holandii, Szwajcarii, Japonii, UK, a mniej Niemiec...

Podobnie Wspólpracować z Izraelem ale Egiptem, nowym Irakiem...

A Pakistanem ale i z Indiami

Nie tylko z Brazylią, bo i Argentyną

Nie tytlko z Europą ale i Azją i Ameryką...

A tu usiłuje się nas zamknąć w getcie europejskim, na co nigdy się nie zgodzę...

A Niemcy zawsze będą nie tylko ze względu na swój potencjał, ale na bliskość...

Pozdrawiam!

Ignorant
            +++

Gość portalu: abc napisał(a):

> Nie mysl ze slowami Niemcow pomniejszysz. Potega ekonomiczna Niemiec jest
            > dostateczna zeby im miejsce wlasciwe dac w swiecie. USA ich potrzebuje, takze
            > Europa. Ciesz sie z EU, bo przy euro nikt nie ma szans finansowac wojny
            > samemu, bo nie moze drukowac pieniedzy. Takze Niemcy. Dlatego USA tak usilnie
            > pielegnowala mysl Schumana przez dziesiatki lat. Oczywiscie, pomaga nam to
            > zachowac pozycje JEDYNEGO supermocarstwa. Taka jest zreszta oficjalna
            doktryna
            > militarma USA; powstrzymac jakiegolwiek proby doscigniecia nas w dominacji
            > ekonomicznej i militarnej. To co widzisz na Bliskim Wschodzie to czesc
            > realizacji tego planu. Pare dekad uplynie znim balans sil sie zmieni. Teraz
            > Niemcy sa potezne ekonomicznie ale militarny karzel. Odpowiada nam to , choc
            > czasami niekonsekwentnie USA chcialoby miec pomoc RFN, a oni posluchali nas i
            > sa ultra pokojowi. Mniejsze zlo i nikt naprawde nie narzeka. Bush lubi
            > posluszenstwo i dlatego zly na Schroedera. Minie Bushowi. Ciesz sie z EU, bo
            > to dobre i dla Polski.
            > Gość portalu: +++IGNORANT napisał(a):
            >
            > > Sława!
            > >
            > > Z tym, że co do Kurdystanu nie byłbym taki pewien, bo iracki Krdystan, to
            > quasi
            > >
            > > niepodległe państwo...
            > >
            > > Choć podobno sami Kurdowie chcą raczej autonomii i federacji z Irakiem,
            > zresztą
            > >
            > > kiedyś założyłem taki wątek: United States of Iraq.
            > >
            > > Co do sentymentów, to one sa dobre dla propagandy i jako zasłona dymna...
            > >
            > > Pozatem jako casus belli...
            > >
            > > Np w tej chwili propagując sojusz z USA muszę jakoś równoważyć propagandę
            > > izraelasko-palestyńską, bo ważniejszy jest kierunek na sprowadzenie Niemie
            > c
            > do
            > > własciwych rozmiarów, które zresztą w tej chwili nie zagrażają nam jeszcze
            > ,
            > ale
            > >
            > > stanowią niebezpieczny potencjał...
            > >
            > > I np mogę kochać Francuzów ( dosłownie to raczej Francuzki, ale mocno
            > > przeciwstawiać się polityce Paryża...
            > >
            > > I odwrotnie mogę być skrajnym antysemitą i jednocześnie robić interesy z
            > > Arabami czy Żydami...
            > >
            > > Jako katolik mogę być antyjudaistyczny, ale koniecznie antyizraelski...
            > >
            > >
            > > Tych zależności jest bardzo wiele...
            > >
            > > I dlatego właśnie tak bardzo szanuję Narodową Demokrację, że oni byli
            > > pragmatykami i nawet ten ich wyolbrzymiany antysemityzm był chłodno
            > > skalkulowanym programem w rzeczywistości antyniemieckim, gdy jednocześnie
            > Roman
            > >
            > > Dmowski popierał i współpracował z syjonistami, może nawet część nacisków
            > > antysemickich była uzgodniona z syjonistami..?
            > >
            > > Pozdrawiam Cię abc i liczę że będziesz w przyszłości równie rozsądnie
            > > dyskutował...
            > >
            > > Ignorant
            > > +++
    • Gość: ABACAB Za dolary. Turcja żąda 10 mld$ za pomoc p. Irakowi IP: *.pekao.com.pl 20.02.03, 14:50
    • maaax Dlatego, że zachęca do tego ignorant.To mówi samo 20.02.03, 14:53
      za siebie; wyjasnie łopatologicznie: tylko ignoranci popierają usa
    • indris Dlaczego NIE powinniśmy popierać USA? 20.02.03, 15:01
      Dokładnie z tych powodów, które wskazał Ignorant, żeby popierać. W obronie
      europejskiego modelu społecznego przeciw "turbokapitalizmowi". Może z
      wyłączeniem "pedalstwa", bo ono ma się w USA nie gorzej niz w Europie.
      • Gość: +++IGNOR Re: Dlaczego NIE powinniśmy popierać USA? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.02.03, 15:16
        indris napisał:

> Dokładnie z tych powodów, które wskazał Ignorant, żeby popierać. W obronie
        > europejskiego modelu społecznego przeciw "turbokapitalizmowi". Może z
        > wyłączeniem "pedalstwa", bo ono ma się w USA nie gorzej niz w Europie.

Sława!

Ja wcale nie nawołuję do prześladowania tych zboczeńców...

Ale jestem przeciw uprzywilejowywaniu ich

A w USA jeszcze "małżeństw" pedalskich nie ma...

POzdrawiam!

Ignorant
        +++
        • Gość: Alex Re: Dlaczego NIE powinniśmy popierać USA? IP: 195.94.196.* 20.02.03, 16:43
          Gdyby podążyć śladem Twoich oczekiwań to powinniśmy poprzeć Arabię Saudyjską,
          Nigerię (zwłaszcza płn.) i parę innych krajów, w których społeczeństwo jest
          trzymane z mordę.
          • Gość: +++IGNORANT Zupełnie bez związku i nie na temat... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.02.03, 17:01
            Gość portalu: Alex napisał(a):

> Gdyby podążyć śladem Twoich oczekiwań to powinniśmy poprzeć Arabię Saudyjską,
            > Nigerię (zwłaszcza płn.) i parę innych krajów, w których społeczeństwo jest
            > trzymane z mordę.

Sława!

A myslałem, że potrafisz zrozumieć trzy proste zdania napisane po polsku...

Pozdrawiam iżyczę większj jasności umysłu.

ignorant
            +++
            • Gość: Ania Re:Ignoran t czy ty umiesz czytac?? IP: 213.46.162.* 20.02.03, 17:11
              Gość: abc 20-02-2003 05:18 odpowiedz na list odpowiedz cytując

Jesli nie dla tego ze jest to poparcie dla sprawy moralnej, to moze dla
              rozwagi:
              Mniejszosciowy partner nie decyduje o kierunku w jakim spolka idzie. Tak
              w
              biznesie jak i w polityce.
              Przyklad: Kurdowie: sa naszym partnerem, ale niepodleglosci nie dostana
              bo to
              nie jest w naszym interesie. Panstwa nie maja sentymentow , tylko
              interesy. A
              interesy silniejszego maja pierwszenstwo w realizacji.

Tak sie ucieszyles z tego co ci zyxior napisal a on ci dal wyraznie,do
              zrozumienia,ze nasze interesy nie licza sie w ogole.Liczy sie interes USA ,a
              wiec tak jak glupie Kurdy beda nadstawiac karku i nic nie beda z tego mieli tak
              samo i my. .
              • Gość: +++IGNORANT Aniu nie koniecznie... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.02.03, 19:26
                Gość portalu: Ania napisał(a):

> Gość: abc 20-02-2003 05:18 odpowiedz na list odpowiedz cytując
                >
                > Jesli nie dla tego ze jest to poparcie dla sprawy moralnej, to moze dla
                > rozwagi:
                > Mniejszosciowy partner nie decyduje o kierunku w jakim spolka idzie.
                Tak
                > w
                > biznesie jak i w polityce.
                > Przyklad: Kurdowie: sa naszym partnerem, ale niepodleglosci nie dostana
                > bo to
                > nie jest w naszym interesie. Panstwa nie maja sentymentow , tylko
                > interesy. A
                > interesy silniejszego maja pierwszenstwo w realizacji.
                >
                >
                > Tak sie ucieszyles z tego co ci zyxior napisal a on ci dal wyraznie,do
                > zrozumienia,ze nasze interesy nie licza sie w ogole.Liczy sie interes USA ,a
                > wiec tak jak glupie Kurdy beda nadstawiac karku i nic nie beda z tego mieli
                tak
                >
                > samo i my. .

Sława!

Bo jeśli jestem udziałowcem mniejszościowym...

Gdy mam np 5% akcji IBM...

To zawsze mi zależy na sukcesach IBM...

Pozatem mogę zaufać większemu wspólnikowi, który ma np 30% akcji tegoż IBM, że
                chce on dobra firmy, bo sam najwięcej zyskuje...

Co oczywiście nie wyklucza mojego zysku proporcjonalnie do udziałów...

Bo przy wzroście o 100% on zarobi jego 30% a ja też zarobię swoje 5%

Więc o co Wam chodzi..?

Ale moja dopowiedź była do Alexa...

Pozdrawiam!

Ignorant
                +++

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka