Dodaj do ulubionych

Cios w stereotypy -

IP: *.icpnet.pl 21.02.03, 16:28
tak wlasnie od dawna widze moj udzial w tym Forum. Bardzo zreszta bogate w
wybitne umysly - nie wymieniam, aby ich nie zapeszać. I poniższa myśl nich
tez będzie dotkliwym ciosem zadanym pewnym stereotypom. Chodzi o aferę
Rywina. Dla mnie sprawa jest jasna - wszystko wynika z tasmy Michnika.
Natomiast wniosek, ktory przedstawie nizej moze okazać się zaskakujacy. Otóż:
W aferze tej uczciwi sa Zydzi (Michnik, Rapaczynska), zaś oszustami sa Polacy
(nie wymienie ktorzy /np. Pan Cz i Pan K./ , gdyz to takie sa ****, ze
jeszcze gotowi po sadach mnie wloczyć). I tyle. Komentarza nie bedzie. Do
przemyslenia dla kazdego z nas - i Polakow i Zydów.

A.
Obserwuj wątek
    • Gość: snajper Hipotezy. IP: *.acn.waw.pl 21.02.03, 16:51
      Gość portalu: AdamM napisał(a):

> tak wlasnie od dawna widze moj udzial w tym Forum. Bardzo zreszta bogate w
      > wybitne umysly - nie wymieniam, aby ich nie zapeszać. I poniższa myśl nich
      > tez będzie dotkliwym ciosem zadanym pewnym stereotypom. Chodzi o aferę
      > Rywina. Dla mnie sprawa jest jasna - wszystko wynika z tasmy Michnika.
      > Natomiast wniosek, ktory przedstawie nizej moze okazać się zaskakujacy. Otóż:
      > W aferze tej uczciwi sa Zydzi (Michnik, Rapaczynska), zaś oszustami sa Polacy
      > (nie wymienie ktorzy /np. Pan Cz i Pan K./ , gdyz to takie sa ****, ze
      > jeszcze gotowi po sadach mnie wloczyć). I tyle. Komentarza nie bedzie. Do
      > przemyslenia dla kazdego z nas - i Polakow i Zydów.

No to podziwiam Twoją pewność, że już wszystko jasne. Spróbuję zachwiać Twoją
      pewnością, podając wymysloną hipotezę, która pasuje do WSZYSTKICH faktów, a
      która różni się od wszystkich krążących hipotez.

Załóżmy, że Rapaczyńska wraz z Rywinem zorganizowali całą aferę, aby uderzyć w
      Kwiatkowskiego, Czarzastego i nowelizację ustawy. Michnik nie musi być niczego
      świadomy.

Taka hipoteza pasuje do wszystkich, znanych nam dziś faktów. Obrona
      Kwiatkowskiego bedzie słaba, bo Rywin oczywiscie dzwonił do niego w
      odpowiednich porach, a w razie czego palcem na niego wskaże. Ustawa została
      zablokowana i pewnie zostanie w szufladzie, a Czarzasty bruździć przestanie jak
      ze stołka spadnie.

Takich hipotez mozna wymysleć jeszcze kilka. A Ty piszesz, że już wszystko
      wiadomo...

Pozdrawiam.
      • Gość: Ania Re: Hipotezy. IP: 213.46.162.* 21.02.03, 16:54
        Gość portalu: snajper napisał(a):

> Gość portalu: AdamM napisał(a):
        >
        > > tak wlasnie od dawna widze moj udzial w tym Forum. Bardzo zreszta bogate w
        >
        > > wybitne umysly - nie wymieniam, aby ich nie zapeszać. I poniższa myśl nich
        >
        > > tez będzie dotkliwym ciosem zadanym pewnym stereotypom. Chodzi o aferę
        > > Rywina. Dla mnie sprawa jest jasna - wszystko wynika z tasmy Michnika.
        > > Natomiast wniosek, ktory przedstawie nizej moze okazać się zaskakujacy. Ot
        > óż:
        > > W aferze tej uczciwi sa Zydzi (Michnik, Rapaczynska), zaś oszustami sa Pol
        > acy
        > > (nie wymienie ktorzy /np. Pan Cz i Pan K./ , gdyz to takie sa ****, ze
        > > jeszcze gotowi po sadach mnie wloczyć). I tyle. Komentarza nie bedzie. Do
        > > przemyslenia dla kazdego z nas - i Polakow i Zydów.
        >
        > No to podziwiam Twoją pewność, że już wszystko jasne. Spróbuję zachwiać Twoją
        > pewnością, podając wymysloną hipotezę, która pasuje do WSZYSTKICH faktów, a
        > która różni się od wszystkich krążących hipotez.
        >
        > Załóżmy, że Rapaczyńska wraz z Rywinem zorganizowali całą aferę, aby uderzyć
        w
        > Kwiatkowskiego, Czarzastego i nowelizację ustawy. Michnik nie musi być
        niczego
        > świadomy.
        >
        > Taka hipoteza pasuje do wszystkich, znanych nam dziś faktów. Obrona
        > Kwiatkowskiego bedzie słaba, bo Rywin oczywiscie dzwonił do niego w
        > odpowiednich porach, a w razie czego palcem na niego wskaże. Ustawa została
        > zablokowana i pewnie zostanie w szufladzie, a Czarzasty bruździć przestanie
        jak
        >
        > ze stołka spadnie.
        >
        > Takich hipotez mozna wymysleć jeszcze kilka. A Ty piszesz, że już wszystko
        > wiadomo...
        >
        > Pozdrawiam.

Snajper zaskoczyles mnie,po kazdym bym sie tego spodziewala ale nie po Tobie.
        • Gość: snajper Re: Hipotezy. IP: *.acn.waw.pl 21.02.03, 17:01
          Gość portalu: Ania napisał(a):

> Snajper zaskoczyles mnie,po kazdym bym sie tego spodziewala ale nie po Tobie.

Lubię płynąć pod prąd. Swoją drogą w tę hipotezę nie wierzę, ale jest ładna i
          elegancka, nieprawdaż ? Wystarczą dwie osoby, aby taką aferę zorganizować.

Naprawdę uważam, że w tej aferze nie chodziło o pieniądze. Chodziło o
          skompromitowanie Agory i (byc może) Millera.

Pozdrawiam.
    • watto Re: Cios w stereotypy - 21.02.03, 17:14
      Rywin jest uczciwy?
      • Gość: AdamM Masz rację. IP: *.icpnet.pl 21.02.03, 17:20
        Rywin nie jest uczciwy. Czyli to zamazuje nieco obraz, ale jak to w ukladach
        miedzyludzkich te obrazy nigdy nie sa jednoznaczne. Mimo to obstaje, ze tu
        strona uczciwsza wydaje sie być Agora, zaś krętaczami Cz. i K. i Mill. Rywin
        chyba faktycznie byl zwyklym posrednikiem i chcial cos dla siebie uszczknąc.
        Wyslali go bo jest Zydem i mieli nadzieje, ze sie lepiej z Michnikiem dzieki
        temu dogada. A Michnika wkurzylo, ze:
        1. Rywin chce go zrobic (tzn. zleceniodawcy) na szaro finansowo - 17.5 mln za
        cos co i tak im sie nalezy (Agorze)
        2. Ze Rywin rozmawia z nim jak z kryminalista jakimś (porownanie z Solorzem)
        3. Ze wplata watki zydowskie (koszerny interes)
        4. Ze on tu pracuje ciezko a jakies chuje chca ta po prostu kase za nic.

Na miejscu Michnika poruszylbym niebo i ziemie, zeby tych gnoi zniszczyć z
        rodzinami i z kim tam sie jeszcze da.

A.
        • Gość: ktos Re: Masz rację. IP: *.acn.pl 21.02.03, 18:21
          Gość portalu: Zyd AdamM napisał(a):

> Rywin nie jest uczciwy. Czyli to zamazuje nieco obraz, ale jak to w ukladach
          > miedzyludzkich te obrazy nigdy nie sa jednoznaczne. Mimo to obstaje, ze tu
          > strona uczciwsza wydaje sie być Agora, zaś krętaczami Cz. i K. i Mill. Rywin
          > chyba faktycznie byl zwyklym posrednikiem i chcial cos dla siebie uszczknąc.

Jak pieknie to sobie wytlumaczyles. Ale w ten sposob mozna wszystko
          wytlumaczyc. Np. to, ze Cz., K. i M. zostali ofiarami Zydow z A. oraz R. I na
          dodatek, teraz na forum kolejny Zyd stara sie jak moze, zeby niezydow
          oczernic...

A wiec kolejny raz sie okazuje, ze Zydzi to nacja kretaczy i manipulatorow.

> Na miejscu Michnika poruszylbym niebo i ziemie, zeby tych gnoi zniszczyć z
          > rodzinami i z kim tam sie jeszcze da.

Jak pieknie. Wy sie jednak tylko do piecow nadajecie. Albo na mydlo.
          • Gość: AdamM A czy ty IP: *.icpnet.pl 21.02.03, 19:28
            masz swiadomosc, ze autor watku glownego nie jest Zydem? A swoje poglady idź i
            glos publicznie - zamkną cie i bedzie w towarzystwie, do ktorego i tak już
            mentalnie nalezysz.
            • Gość: ktos Re: A czy ty IP: *.acn.pl 21.02.03, 20:04

> masz swiadomosc, ze autor watku glownego nie jest Zydem?

Moze nie jestes Zydem z matki Zyda czy ojca Zyda, ale z ze wzgledu na
              przekonania - na pewno.

> A swoje poglady idź i glos publicznie - zamkną cie i bedzie w towarzystwie,
              > do ktorego i tak już mentalnie nalezysz.

Za prawde, jaka by nie byla i kogo dotyczyla, sie w normalnym kraju nie
              zamyka, a do Zydolandu lub USA sie tymczasem nie wybieram.

Zreszta, smialo, powiadom kogo trzeba. Z wytropieniem mojej skromnej osoby
              klopotu byc nie powinno.
              • Gość: AdamM Prawda IP: *.icpnet.pl 21.02.03, 20:10
                Gość portalu: ktos napisał(a):

> Za prawde, jaka by nie byla i kogo dotyczyla, sie w normalnym kraju nie
                > zamyka, a do Zydolandu lub USA sie tymczasem nie wybieram.
                >
                > Zreszta, smialo, powiadom kogo trzeba. Z wytropieniem mojej skromnej osoby
                > klopotu byc nie powinno.

Czy to poniżej to jest ta prawda, ktorej bronisz? Jestes nienormalny czy
                potencjalny zbrodniarz? Jedź do Auschwitz i na wlasne oczy zobacz co tam jest i
                co bylo. Ale jedź z kartka na której będziesz mial wydrukowane SWOJE SLOWA:

Cytuję:

"Jak pieknie. Wy sie jednak tylko do piecow nadajecie. Albo na mydlo."

• Gość: ktos Re: Prawda IP: *.acn.pl 21.02.03, 20:34

> Czy to poniżej to jest ta prawda, ktorej bronisz? Jestes nienormalny czy
                  > potencjalny zbrodniarz? Jedź do Auschwitz i na wlasne oczy zobacz co tam
                  > jest i co bylo. Ale jedź z kartka na której będziesz mial wydrukowane SWOJE
                  > SLOWA:
                  >
                  > Cytuję:
                  >
                  > "Jak pieknie. Wy sie jednak tylko do piecow nadajecie. Albo na mydlo."

Jest pewien problem. Polega on na tym, ze cytat jest wyrwany z kontekstu.
                  • andrzejg Re: Prawda 21.02.03, 20:36
                    Gość portalu: ktos napisał(a):

>
                    > > "Jak pieknie. Wy sie jednak tylko do piecow nadajecie. Albo na mydlo."
                    >
                    > Jest pewien problem. Polega on na tym, ze cytat jest wyrwany z kontekstu.

Nie sądzę.Był na dole tekstu.
                    A.
                    • Gość: ktos Re: Prawda IP: *.acn.pl 21.02.03, 21:08

> Nie sądzę.Był na dole tekstu.

Owszem, byl na dole. Pod wypowiedzia Adasia. W ktorej raczyl cos mowic
                      o "gnojeniu rodzin".
                  • Gość: AdamM Dam Ci rade, za IP: *.icpnet.pl 21.02.03, 20:38
                    ktora jak dorosniesz (albo zmadrzejesz) bedziesz mi wdzieczny. Jak ci sie
                    jeszcze raz cos takiego zdarzy (taka chamsko-bandycka gadka) to nie wykrecaj
                    sie gnoju od tego, co powiedziales tylko przepros i powiedz np. ze sie
                    zagolopowales. Ludzie to zrozumieja. To ludzkie. To natomiast, co teraz robisz
                    jest nieludzkie. Wzbudzasz we mnie odruch wymiotny.

A.

• andrzejg Re: Dam Ci rade, za 21.02.03, 20:41

> ktora jak dorosniesz (albo zmadrzejesz) bedziesz mi wdzieczny. Jak ci sie
                      > jeszcze raz cos takiego zdarzy (taka chamsko-bandycka gadka) to nie wykrecaj
                      > sie gnoju od tego, co powiedziales tylko przepros i powiedz np. ze sie
                      > zagolopowales. Ludzie to zrozumieja. To ludzkie. To natomiast, co teraz
                      robisz jest nieludzkie. Wzbudzasz we mnie odruch wymiotny.
                      >
                      > A.
                      >

Nie chcę się wtrącać , ale...
                      mógłbyś to napisac w sposób równie dobitny , ale bardziej elegancki.
                      Poczytaj #-a.

A.
                      • Gość: AdamM Niczego IP: *.icpnet.pl 21.02.03, 20:47
                        w jezyku nie cenie bardziej niz jasnosci sformulowan i ich prostoty (jesli da
                        sie to polaczyc). Dlatego z pewnym usmiechem czytam Euromira, choc go dosc
                        lubie. A propos - byc moze uratowalem temu gnojowi dupe, bo za cos takiego
                        nieopatrznie powiedziane gdzie nie trzeba moglby go ktos zastrzelić lub w inny
                        sposob zabic.

A.
                        • andrzejg Re: Niczego 21.02.03, 20:50

> w jezyku nie cenie bardziej niz jasnosci sformulowan i ich prostoty (jesli
                          da
                          > sie to polaczyc). Dlatego z pewnym usmiechem czytam Euromira, choc go dosc
                          > lubie. A propos - byc moze uratowalem temu gnojowi dupe, bo za cos takiego
                          > nieopatrznie powiedziane gdzie nie trzeba moglby go ktos zastrzelić lub w
                          inny
                          > sposob zabic.
                          >
                          > A.

No dobra.
                          To tak przed snem podaje Ci rekę i przepraszam za niezamierzone docinki.
                          Na razie.

A.
                          • Gość: AdamM ------- IP: *.icpnet.pl 21.02.03, 21:00
                            Cieszę sie, ze zrozumiales swoj blad. W tym stwierdzeniu nie ma ani pychy, ani
                            niczego w tym stylu. Jest konstatacja pewnego faktu i mojego stosunku do niego.

Pozdrawiam

AdamM
                            • andrzejg Re: ------- 21.02.03, 21:06

> Cieszę sie, ze zrozumiales swoj blad. W tym stwierdzeniu nie ma ani pychy,
                              ani niczego w tym stylu. Jest konstatacja pewnego faktu i mojego stosunku do
                              niego.
                              >
                              >
                              > Pozdrawiam
                              >
                              > AdamM

Miałem już iść spać , ale rozbawiłes mnie.
                              Jestes niesamowicie zapatrzony w siebie.

Pozdrawiam Andrzej
                              • Gość: AdamM Ne masz racji - IP: *.icpnet.pl 21.02.03, 21:12
                                nie musze sie w siebie zapatrywac. Powiem szczerze, ze bylo mi Cie szkoda, ze
                                zamiast szybko rozpoznac co jest zle a co dobre bladziles. Ot i tyle. I ciesze
                                sie, ze to zrozumiales. Ja nie raz sie do bledow przyznaje i zawsze szanuje
                                tych, ktorzy mnie wyprowafdzaja na prosta droge. Zrozum to. Na studiach
                                zloscilem soie na kolege, ktory mnie w czyms poprawial a on do mnie: czemu nie
                                chcesz zrozumiec, ze ja Ci oddaje przysluge? I zrozumialem. I rozumiem nadal. I
                                cieszy mnie, gdy mam wokol siebie osoby madre (niech nawet i beda madrzejsze
                                ode mnie).

Pozdrawiam

AdamM
                                • andrzejg Re: Ne masz racji - 21.02.03, 21:24
                                  Nie Adamie.Nie błądziłem.
                                  Nie miałem przyjemnosci z Toba rozmawiac i badałem Cię.
                                  Badałem na ile prawdziwe są tezy MadamM.
                                  W poczatkowym etapie neszej wymiany zdań,wydawało mi się ,
                                  że z nia współpracujesz-tak usilnie starałes sie byc arogancki i dokuczliwy.
                                  Zauważ jaka nastapiła zmiana.Jesteś dosadny i wbijający szpilę
                                  (mówie o Twoim pisani do mnie), ale to juz całkiem co innego.
                                  Naprawde.Da sie rozmawiac bez epitetów i bez osobistych wycieczek.

Pozdr.
                                  A.
                    • Gość: ktos Re: Dam Ci rade, za IP: *.acn.pl 21.02.03, 21:12

> ktora jak dorosniesz (albo zmadrzejesz) bedziesz mi wdzieczny. Jak ci sie
                      > jeszcze raz cos takiego zdarzy (taka chamsko-bandycka gadka) to nie wykrecaj
                      > sie gnoju od tego, co powiedziales tylko przepros i powiedz np. ze sie
                      > zagolopowales.

Moje zagalopowanie polega najwyzej na tym, ze nazwalem Cie Zydem, ktorym
                      podobno nie jestes.

> Ludzie to zrozumieja. To ludzkie. To natomiast, co teraz robisz
                      > jest nieludzkie. Wzbudzasz we mnie odruch wymiotny.

Rozumiem, ze "gnojenie rodzin" jest cakowicie ludzkie i odruchow wymiotnych
                      nie wzbudza?
                      • Gość: ktos Uzupelnienie IP: *.acn.pl 21.02.03, 21:14

> Moje zagalopowanie polega najwyzej na tym, ze nazwalem Cie Zydem, ktorym
                        > podobno nie jestes.

Chodzi oczywiscie o to, ze obrazilem zydowska nacje poprzez zakwalifikowanie
                        Twojej osoby do tego gatunku. I za to niniejszym Zydow przepraszam.
                        • Gość: AdamM Jesteś IP: *.icpnet.pl 21.02.03, 21:16
                          śmieciem. Spierdalaj.
                          • Gość: ktos Re: Jesteś IP: *.acn.pl 21.02.03, 21:17

> śmieciem. Spierdalaj.

Ostatnio czesto tak raczysz konczyc rozmowe. Mysle, ze przyjaciol masz coraz
                            wiecej.
                            • Gość: AdamM Tu sie IP: *.icpnet.pl 21.02.03, 21:22
                              smieciu okresliles:

"Jak pieknie. Wy sie jednak tylko do piecow nadajecie. Albo na mydlo."

I zgodnie z tym, co rzekles jestes traktowany.

Wiec spierdalaj stad.

• Gość: ktos Re: Tu sie IP: *.acn.pl 21.02.03, 21:33

> smieciu okresliles:
                                >
                                > "Jak pieknie. Wy sie jednak tylko do piecow nadajecie. Albo na mydlo."

Nie gorsze to, niz "gnojenie rodzin", nie uwazasz?

> I zgodnie z tym, co rzekles jestes traktowany.
                                >
                                > Wiec spierdalaj stad.

Poniewaz bardzo lubisz to okreslenie na literke "s", to niniejszym daje Ci
                                powod, abys go uzyl raz jeszcze.
                                • Gość: AdamM Wszystko co mialem ci IP: *.icpnet.pl 21.02.03, 21:35
                                  powiedziec powiedzialem. Szkoda, ze nie chcesz z tego z skorzystac.

• Gość: ktos Re: Wszystko co mialem ci IP: *.acn.pl 21.02.03, 21:40

> powiedziec powiedzialem. Szkoda, ze nie chcesz z tego z skorzystac.

Szkoda, ze Ty nie raczysz sie odniesc do "gnojenia"...

Zaprawde biedni sa Zydzi, ze maja takich poplecznikow...
    • Gość: AndrzejG A & #35 tak w Ciebie wierzył IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.02.03, 17:38
      Wiem to od niego.
      Jeśli chodzi o mnie -to jak na razie czytam

A.
      • Gość: AndrzejG P.S. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.02.03, 17:40
        W tytule było # - bez otoczki
    • indris Cios w rozum 21.02.03, 17:49
      Ciosem w rozum a nie w stereotypy jest podział ludzi wplątanych w jakąś sprawę
      na "Zydów" (a kto to jest ?) i nie-Żydów. Nota bene to jest właśnie stereotyp.
      A może podzielić na blondynów i brunetów ? Zazwyczaj do takich bredni się nie
      dopisuję, żeby ich nie podbijać, ale zawędrowało toto na szczyt i mnie poniosło.
      • karlin Jeździsz na psie? 21.02.03, 17:52
        indris napisał:
        >ale zawędrowało toto na szczyt i mnie poniosło<
        --------------------------------------------

(czarodziej z oz)
      • Gość: AdamM Opanuje się przez chwilę. IP: *.icpnet.pl 21.02.03, 17:55
        Agora jest silnie zydowska i w tym nie ma zadnych podtekstow. Ot jest i tyle.
        Fakty same. Michnik i Rapaczynska to Zydzi. Rywin też. Ktos Ci kiedys
        naopowiadal, ze o pewnych rzeczach nie należy glosno mowic (moze to o seks
        chodzilo smile a Ty to przenosisz na sprawy inne - tak oczywiste. W Anglii pisza
        wprost kto Zyd, kto Szkot, kto w jakiej aferze - to samo w USA i nikogo to nie
        boli. Tylko u nas co rusz jacyś obroncy przegranej już polit. poprawnosci.
        Jesli uwazasz ze w tej aferze watek zydowski nie istnieje to znaczy, ze
        zaprzeczasz faktom. To wlasnie dlatego Rywina wyslali (nie kogo innego) do
        Michnika. Tak sie sklada, ze w tej sprawie ich pozycja jest ladna i czysta a
        tej drugiej strony - niestety nie. Ot i tyle.

A.
        • Gość: AndrzejG Czy MadamM miała rację IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.02.03, 18:05
          że okażesz sie takim bucem(jakbys nie wiedział co to , to spytaj bykka),
          że nie rozmawiasz z osobami,którzy do niej się odezwali?

A.
          • Gość: AdamM Musisz IP: *.icpnet.pl 21.02.03, 18:07
            poczekać na Twojego wlasciwego [wybranego] dyskutanta (MadamM) - pewnie
            niedlugo sie zjawi, wiec sobie porozmawiasz.

A.
            • Gość: AndrzejG Nic nie muszę IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.02.03, 18:22

> poczekać na Twojego wlasciwego [wybranego] dyskutanta (MadamM) - pewnie
              > niedlugo sie zjawi, wiec sobie porozmawiasz.
              >
              > A.

Nie wiesz nawet jak się obnażasz.
              Na wspomnienie MadamM obleciał Cie strach?
              Nie jest ona moim ulubionym dyskutantem, a to z prostej przyczyny,że jej nie
              znam.Wymieniłem z nią kilka postów , ale ścisle związanych z Twoja osobą.
              To jest fakt.
              Faktem jest ,że # mówił pochlebnie o Tobie- tylko przekazuję.
              Żebys mnie źle nie zrozumiał - nie dopraszam sie o rozmowe z Tobą,
              badałem - nic więcej.
              Egzamin oblałeś.JESTEŚ PRZECZULONY NA PUNKCIE SWOJEJ OSOBY.

A.

• Gość: Ania Re:Do Andrzeja IP: 213.46.162.* 21.02.03, 18:29
                Gość portalu: AndrzejG napisał(a):

> Gość portalu: AdamM napisał(a):
                >
                > > poczekać na Twojego wlasciwego [wybranego] dyskutanta (MadamM) - pewnie
                > > niedlugo sie zjawi, wiec sobie porozmawiasz.
                > >
                > > A.
                >
                > Nie wiesz nawet jak się obnażasz.
                > Na wspomnienie MadamM obleciał Cie strach?
                > Nie jest ona moim ulubionym dyskutantem, a to z prostej przyczyny,że jej nie
                > znam.Wymieniłem z nią kilka postów , ale ścisle związanych z Twoja osobą.
                > To jest fakt.
                > Faktem jest ,że # mówił pochlebnie o Tobie- tylko przekazuję.
                > Żebys mnie źle nie zrozumiał - nie dopraszam sie o rozmowe z Tobą,
                > badałem - nic więcej.
                > Egzamin oblałeś.JESTEŚ PRZECZULONY NA PUNKCIE SWOJEJ OSOBY.
                >
                > A.
                >
                # sie dal nabrac tak jak i ja ,jak masz mozliwosc to pozdrow Go ode mnie i
                przyciagnij na forum.Brak Go tu strasznie.
                Ja mam w ogole zakaz pisania w watkach pana A.
                Ale,ze zakazy sa po to by je lamac to sobie pisze.
                • Gość: AndrzejG Re:Do Andrzeja IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.02.03, 18:38
                  Gość portalu: Ania napisał(a):

> >
                  > # sie dal nabrac tak jak i ja ,jak masz mozliwosc to pozdrow Go ode mnie i
                  > przyciagnij na forum.Brak Go tu strasznie.
                  > Ja mam w ogole zakaz pisania w watkach pana A.
                  > Ale,ze zakazy sa po to by je lamac to sobie pisze.

W poniedziałek do niego zadzwonię.
                  Ja tam do AdamaM nic nie mam.Nie miałem sposobności się posprzeczać.
                  Sprawa wyglada tak.MamadaM założyła wątek , w którym pisała ,że
                  jak ktos sie do niej odezwie to AdamM nie będzie z takim gosciem rozmawiał.
                  Z czystej ciekawości sprawdzam.
                  Odezwał się do mnie , ale w ten sposób ,że nie wiem jak to interpretować.
                  Kazdy sadzi według siebie Aniu.
                  Pamietam akcje -'nie rozmawiaj z Krzys52'!A dlaczego???
                  Forum jest do rozmowy i własnie sobie rozmawiałem.
                  Widac AdamM ma inne geny.

Pozdrawiam A.
                  • sceptyk Re:Do Andrzeja 21.02.03, 21:20
                    Gość portalu: AndrzejG napisał(a):

> Pamietam akcje -'nie rozmawiaj z Krzys52'!A dlaczego???
                    -----------------------

To nie jest specjalnie trudne do wytlumaczenia. Kretyn z premedytacja, w sposob
                    umyslny, z uporem bluznil z religii i jej symboli. Drwil z nich wulgarnie.
                    Ranil ludzkie uczucia. To co robil - nie ostatnio, ale przed jakims 6-12
                    miesiacami - kwalifikowalo sie do wytoczenia mu procesu o lamanie prawa.
                    Natomiast kwestie czy rozmawiac z takim osobnikiem kazdy musi sam sobie
                    rozstrzygnac.

pzdr
                    sc-k
                    • andrzejg Re:Do Andrzeja 21.02.03, 21:30
                      sceptyk napisał:

> -----------------------
                      >
                      > To nie jest specjalnie trudne do wytlumaczenia. Kretyn z premedytacja, w
                      sposob umyslny, z uporem bluznil z religii i jej symboli. Drwil z nich
                      wulgarnie.
                      > Ranil ludzkie uczucia. To co robil - nie ostatnio, ale przed jakims 6-12
                      > miesiacami - kwalifikowalo sie do wytoczenia mu procesu o lamanie prawa.
                      > Natomiast kwestie czy rozmawiac z takim osobnikiem kazdy musi sam sobie
                      > rozstrzygnac.
                      >
                      > pzdr
                      > sc-k

Rozmawiac trzeba z kazdym,jeżeli wyrazi na to ochotę.
                      W końcu forum polega na rozmowie.
                      Wychodzicie z założenia ,że ten z drugiej strony nie ma uczuć.Ma.
                      Może troche inne , ale ma.
                      Sam przyznałes ,że Krzy52 był gorszy kiedyś - ale nie ostatnio.
                      A może jakby tak na spokojnie porozmawiać to byłby jeszcze lepszy?

A.
                      • sceptyk Re:Do Andrzeja 21.02.03, 21:37
                        Andrzeju, mylisz sie w ocenie przyczyn zmiany zachowania Kretyna. Ja mu dalem
                        wyraznie do zrozumienia, ze mam jego dane osobowe i wpierw poinformuje jego
                        spolecznosc w Portland, Oregon o tym co on robi na portalu, a dwa, ze wezme
                        adwokata i podam go do sadu. I jestem wciaz zdeterminowany zrobic to, jesli
                        powroci do swych praktyk. To co Kretyn robil to nie jest prezentacja pogladow
                        badz opinii, ale bluznierczy, psychopatyczny atak na uczucia ludzi. A tego typu
                        uczucia sa akurat chronione prawem.
                        • Gość: AdamM Sceptyku, IP: *.icpnet.pl 21.02.03, 21:41
                          Jeśli prawdą jest, co napisales powyżej to jesteś czlowiekiem godnym szacunku.

Pozdrawiam

AdamM
                          • sceptyk Re: Sceptyku, 21.02.03, 21:51
                            Na Forum w zasadzie nie klamie. Czesto zartuje. Badz staram sie zartowac. Tu
                            akurat bylem serio. I nadal jestem.

pzdr
                            sc-k
              • Gość: AdamM Od dawna IP: *.icpnet.pl 21.02.03, 18:29
                wydawalo mi sie, ze twoje posty sa jakies takie nierozgarniete. No i tu sie
                wszystko potwierdza. Strach? Czy ty masz cos nie tak z glowa glupi czlowieczku?
                O czym ty w ogole piszesz? O jakimś kretynie, ktory wlóczy sie za moimi postami
                i nie pozwala mi pisac spokojnie? Co to ma wspolnego ze strachem? Egzamin? O
                czym ty tutaj znowu piszesz. Dalibog, nie pojmuję. Jaki egzamin? Coś ci sie
                plata po tej glowce, tylko nie wiesz jak to ując. Zacznij od tego, ze sprobuj
                być czlowiekiem slownym.
                1. Miales sie do mnie nie odzywać, wiec dotrzymaj slowa. Bedzie mi przyjemnie.
                2. Miales odejśc z forum - też dotrzymaj slowa. Tak dla zsady, gdyż tu akurat
                jest mi obojetne co zrobisz.

Pa

PS Ty glupeczko nawet nie pojmujesz, ze MadamM to pacyna, ktora upodobnila sie
                nazwa do mnie (AdamM) - ot i tyle. Nawet to do twojej ograniczonej glowki nie
                dotarlo. Tępy buc.

• Gość: AndrzejG Re: Od dawna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.02.03, 18:48

> wydawalo mi sie, ze twoje posty sa jakies takie nierozgarniete. No i tu sie
                  > wszystko potwierdza. Strach? Czy ty masz cos nie tak z glowa glupi
                  czlowieczku?>
                  > O czym ty w ogole piszesz? O jakimś kretynie, ktory wlóczy sie za moimi
                  postami i nie pozwala mi pisac spokojnie? Co to ma wspolnego ze strachem?
                  Egzamin? O czym ty tutaj znowu piszesz. Dalibog, nie pojmuję. Jaki egzamin?
                  Coś ci sie plata po tej glowce, tylko nie wiesz jak to ując. Zacznij od tego,
                  ze sprobuj być czlowiekiem slownym.

> 1. Miales sie do mnie nie odzywać, wiec dotrzymaj slowa.Bedzie mi przyjemnie.
                  > 2. Miales odejśc z forum - też dotrzymaj slowa. Tak dla zsady, gdyż tu akurat
                  > jest mi obojetne co zrobisz.
                  >
                  > Pa
                  >
                  > PS Ty glupeczko nawet nie pojmujesz, ze MadamM to pacyna, ktora upodobnila
                  sie nazwa do mnie (AdamM) - ot i tyle. Nawet to do twojej ograniczonej
                  glowki nie dotarlo. Tępy buc.
                  >
                  >
                  >
                  >

Widzę ,że wpadasz w swoje własciwe tony.
                  Nie wiem czy MadamM to jakaś pacyna.Wiem ,że nadaje z Poznania i mówi,
                  że widzi Cie na co dzień.Rozumiem ,że to uciązliwe.Jednak to Twój problem.

1.Sprawa nieodzywania się do Ciebie:
                  Zle rozumiesz.To nie ja miałem sie do Ciebie nie odzywać, ale Ty miałes
                  się nie odzywać do mnie, a to tylko dlatego ,że odezwałem się do MadamM.

2.Sprawa mojego odejścia z forum:
                  To nie tak ,że miałem odejść.Ja odszedłem i wróciłem.
                  Widzisz w tym cos niestosownego?Jezeli tak - to uzasadnij.

Zauważyłem podobieństwo pomiędzy AdamM i MadamM.Pewnie się dziwisz.
                  Jedank są to różne nicki i ponadto różnią się adresem.

A.
                  • Gość: AdamM Zeby byla jasnosc IP: *.icpnet.pl 21.02.03, 19:08
                    Tak sie sklada, ze MadamM zastosowal/a bardzo chamski i swiadczacy o
                    psychopatycznej osobowosci chwyt, ze niby zna mnie z realu, wiec UWAGA!!! BO!!!
                    (tylko nie wiadomo na co uwaga!) i z tej racji mial/a nadzieje, ze ja pewnie
                    zaraz zaczne po znajomych lub w pracy szukac kto to moze byc MadamM. Twoja
                    chorą wyobraznie, o ile pamietam, tez to podniecilo niezdrowo, gdyz zaraz do
                    tego nawiazales i teraz tez mi tu piszesz o jakims strachu - ze ja pewnie mam
                    sie bac bo ktos mnie zna z realu. I to jak widze Cie bardzo podnieca. No coz
                    chorych ludzi jest wokol nas sporo i tak bylo zawsze. Zeby jeszcze wyjasnic co
                    nieco weź pod uwage, ze niektorzy mogą (z racji zawodu, godzin pracy, liczby
                    osob, ktore znaja, z ktorymi sie widza na co dzien) szybko zdemaskowac takiego
                    podpierdalacza jak MadamM. Ty sie kurczowo uczepiles tego watku i dokonujesz na
                    nim onanizmu myslowego maly czlowieczku. Wez jeszcze pod uwage, ze kazdy kogos
                    zna (gdybys o tym nie wiedzial) i CO Z TEGO???????????? Weź też pod uwage (na
                    przyszlosc) ze sa osoby, ktorych poglady na forum nie roznia sie od wyznawanych
                    w realu. Tak bywa niekiedy!

I na litosc boska nie pisz do mnie wiecej idioto - dwa razy do mnie piszesz i
                    jeszcze sie pytasz czy to prawda ze nie odpowiadam. Doprawdy w kontakcie z
                    takimi osobnikami puszczają mi nerwy. Wiec wybacz moze zbyt ostre slowa.

A.

• Gość: AndrzejG Re: Zeby byla jasnosc IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.02.03, 19:19

> Weź też pod uwage (na
                      > przyszlosc) ze sa osoby, ktorych poglady na forum nie roznia sie od
                      wyznawanych w realu. Tak bywa niekiedy!
                      >
                      > I na litosc boska nie pisz do mnie wiecej idioto - dwa razy do mnie piszesz i
                      > jeszcze sie pytasz czy to prawda ze nie odpowiadam. Doprawdy w kontakcie z
                      > takimi osobnikami puszczają mi nerwy. Wiec wybacz moze zbyt ostre slowa.
                      >
                      > A.
                      >

Widzisz Adasiu.
                      Ja uważam ,że każdy biorący udział w dyskusjach na forum reprezentuje własne,
                      na codzień wyznawane poglądy.Chyba inaczej być nie może.Jak uważasz?

Sęk w tym ,że chcę z Tobą porozmawiać , a Ty mi odmawiasz tej przyjemności.
                      Przeciez możemy wymienic się pogladami zaczerpniętymi z tak róznych środowisk.

A.
                      • Gość: AdamM Ależ IP: *.icpnet.pl 21.02.03, 19:24
                        Ty wybrałeś sobie za partnera do dyskusji psychopatę forumowego o doraźnym
                        nicku MadamM (nie wiem pod jakimi innymi jeszcze wystepuje). I tego sie
                        trzymaj. Wedle stawu grobla. Ja widze sprawy prosto i jednoznacznie. Chcesz
                        rozmawiac z kims kto mnie po chamsku i w sposob obrzydliwy atakowal niszczac
                        moje watki i stosujac psychotechniki zastraszania (zalosne, ale zawsze)- w
                        takim razie z nim sobie rozmawiaj a ode mnie się odpierdol!

A.
                        • Gość: AndrzejG Re: Ależ IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.02.03, 19:45

> Ty wybrałeś sobie za partnera do dyskusji psychopatę forumowego o doraźnym
                          > nicku MadamM (nie wiem pod jakimi innymi jeszcze wystepuje). I tego sie
                          > trzymaj. Wedle stawu grobla. Ja widze sprawy prosto i jednoznacznie. Chcesz
                          > rozmawiac z kims kto mnie po chamsku i w sposob obrzydliwy atakowal niszczac
                          > moje watki i stosujac psychotechniki zastraszania (zalosne, ale zawsze)- w
                          > takim razie z nim sobie rozmawiaj a ode mnie się odpierdol!
                          >
                          > A.

Ależ nie.Nikogo sobie nie wybrałem.
                          Wiem ,że MadamM przesladuje Ciebie niemiłosiernie - to mnie nie obchodzi.
                          Czekam ,aż zdobędziesz się na ten gest i zadasz kłam jej tezom,
                          i zdobędziesz się na rozmowę , bez zamykających dyskusję wykrzykników.
                          Działając w dotychczasowy sposób , tylko potwierdzasz pomówienia MadamM.

Nie wiem ,czy MadamM występowała pod innymi nickami, ale wiem ,że Ty tak.
                          No więc jak jest z tymi oskarżeniami o pacynki?

A.
    • warchol3 Re: Cios w stereotypy - 21.02.03, 19:55

> tak wlasnie od dawna widze moj udzial w tym Forum. Bardzo zreszta bogate w
      > wybitne umysly - nie wymieniam, aby ich nie zapeszać. I poniższa myśl nich
      > tez będzie dotkliwym ciosem zadanym pewnym stereotypom. Chodzi o aferę
      > Rywina. Dla mnie sprawa jest jasna - wszystko wynika z tasmy Michnika.
      > Natomiast wniosek, ktory przedstawie nizej moze okazać się zaskakujacy. Otóż:
      > W aferze tej uczciwi sa Zydzi (Michnik, Rapaczynska), zaś oszustami sa Polacy
      > (nie wymienie ktorzy /np. Pan Cz i Pan K./ , gdyz to takie sa ****, ze
      > jeszcze gotowi po sadach mnie wloczyć). I tyle. Komentarza nie bedzie. Do
      > przemyslenia dla kazdego z nas - i Polakow i Zydów.
      >
      > A.

hahahahaha
      kurwa ha haha ales pierdolna. napuscilie cie jebany adminie aby o swich szfeach
      dobrze napisal ha hahaha
    • Gość: Lisek Do Andrzeja G. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.02.03, 22:01
      Andrzeju,

Jesli dobrze zrozumialem jeden z Twoich powyzszych postow, to masz kontakt z
      Haszem w realu. W takim razie mam drobna prosbe: przekaz mu przy najblizszej
      okazji pozdrowienia ode mnie.

Dziekuje,
      Lisek
      • Gość: AdamM I ode mnie też!!! nt IP: *.icpnet.pl 21.02.03, 22:11
        • Gość: AndrzejG Macie jak w banku/nt IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.02.03, 04:14

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka