05.03.03, 23:46
Helgo, doszly mnie sluchy ze wysunelas moja kandydytute na jakas prominentna
pozycje. Dziekuje uprzejmie. Jeszcze nie znam propozycji, bo nie wszystko po
dzisiejszej przerwie przejrzalem. Czy ta funkcja wiaze sie z mozliwoscia
jakiegos drobnego przekretu? Finansowego, oczywiscie. Bylbym zainteresowany.
W zamian co ponizej.
sc-k

NYT, 5.03.2003

Europe Hacker Laws Could Make Protest a Crime
By PAUL MELLER

BRUSSELS, March 4 — The justice ministers of the European Union have agreed
on laws intended to deter computer hacking and the spreading of computer
viruses. But legal experts say the new measures could pose problems because
the language could also outlaw people who organize protests online, as
happened recently, en masse, with protests against a war in Iraq.

The agreement, reached last week, obliges all 15 member states to adopt a new
criminal offense: illegal access to, and illegal interference with an
information system. It calls on national courts to impose jail terms of at
least two years in serious cases.

Critics from the legal profession say the agreement makes no legal
distinction between an online protester and terrorists, hackers and spreaders
of computer viruses that the new laws are intended to trap.

Last Wednesday, protesters against a possible war against Iraq barraged the
White House and Senate offices with tens of thousands of messages by phone,
fax and e-mail, as part of what was billed as the first-ever "virtual protest
march."

Under the new agreement, if European Union citizens undertook a similar
electronic bombardment of the e-mail, fax and phone lines of the British
prime minister, Tony Blair, they might be liable for prosecution, said Leon
de Costa, chief executive of Judicium, a legal consultancy based in London.
The new code "criminalizes behavior which, until now, has been seen as lawful
civil disobedience," Mr. de Costa said.

Ulrich Sieber, a professor of law at Munich University, urged lawmakers to
amend the code to add a specific reference to the right to free expression as
outlined in the European Union's Charter of Fundamental Human Rights.

Marco Cappato, a European Parliament deputy from Italy, said he failed to
persuade the ministers to insert wording that differentiates between the
online equivalent of trespassing and someone breaking and entering. The role
of the European Parliament is consultative, so it cannot force changes to the
law.

A European Union diplomat involved in the drafting of the measures agreed
that protection mechanisms in the code are soft and said that amendments
could still be made.
Obserwuj wątek
    • ms.helga Oooooooo!!!!! 06.03.03, 14:38
      Sceptyku, dziekuje ze pamietales! W trybie natychmiasowym lece ogladac gazety,
      moze cos wiecej znajde.

PS. Stanowisko sie wiaze niestety z brakiem mozliwosci do robienia przekretow
      finansowych, chyba ze sie zbiorke zrobi?
    • Gość: borsuk Lepperki w sieci IP: 217.7.62.* 06.03.03, 15:00
      "But legal experts say the new measures could pose problems because
      the language could also outlaw people who organize protests online, as
      happened recently, en masse, with protests against a war in Iraq."

Czy to sie rozni w sposob istotny od blokady drog?
      • ms.helga W tym artykule jest kilka bledow 06.03.03, 15:17
        Po pierwsze i najwazniejsze, to nie hakerzy robia takie rzeczy. Po drugie,
        chodzi o atakowanie pakietami wybranego serwera zeby spowolnic jego dzialanie.
        To moze zrobic 1 czlowiek poslugujac sie 1 komputerem podlaczonym do sieci za
        pomoca bardzo wolnego modemu, bo sie po prostu robi petle i nie ma znaczenia na
        jakim laczu siedzi ten, co atakuje.

A to, co oni pisza, to normalna akcja obywatelska, do ktorej ludzie maja prawo.
        Na przyklad przed przyjeciem Polski do NATO Bialy dom byl dokladnie w taki sam
        sposob bombardowany mailami i faxami przez Polonie amerykanska. I bardzo dobrze!
        • sceptyk Re: W tym artykule jest kilka bledow 06.03.03, 15:32
          a new criminal offense: illegal access to, and illegal interference with an
          information system.
          ----------------------

Ja mysle jednak, ze tu sa dwie rzeczy zawarte. 'Illegal access to...' - no to
          wlasnie bedzie hackerstwo, czy jak tam to zwac. Wlamywanie sie do czyjegos
          systemu. Tu sie nowemu prawu nie sprzeciwiam.

Natomiast 'illegal interference' - no to pod to mozna podciagnac -troche na
          sile, rzecz jasna - masowy protest, badz popieranie etc. I tu chyba lezy
          niebezpieczenstwo. Ale trzeba by cale nowe prawo przeczytac. W kazdym
          razie 'illegal interference' powinno byc jasno i dokladnie zdefiniowane, by
          bylo wiadomo o co chodzi. Poniewaz prawo ulozyli biurokraci, ktorzy protestow
          nie lubia, to zapewne specjalnie dali niejasne sformulowanie, aby potem
          interpretowac na swa korzysc. Ale z kolei nie bardzo sobie wyobrazam sciganie
          miliona internautow, wysylajacych w dodatku protest z anonimowych kont na
          wielkich portalach. Strachy na Lachy.
          • gini Re: W tym artykule jest kilka bledow 06.03.03, 15:38
            A jak myslicie?Czy nastepny nick Messalina bedzie dobry
            Kleopatra to nie dla mnie , macie jakies inne pomysly?
            Sceptyk co myslisz o Messalinie?
            • sceptyk Panna Gini 06.03.03, 15:48
              Ania (skoro juz nie odmieniamy), mysle, ze w nicku Messalina bedzie Ci
              wyjatkowo do twarzy.
              • ankakoch Gini tyś Lukrecja (nie Borgia lecz wierna jak...) 06.03.03, 16:10
                jeśli nazwiesz sie Messalina, to wszyscy wezmą Cie za kolejne już wcielenie
                Mirmusi
              • gini Re: Panna Gini 06.03.03, 16:27
                sceptyk napisał:

> Ania (skoro juz nie odmieniamy), mysle, ze w nicku Messalina bedzie Ci
                > wyjatkowo do twarzy.

Juz sie rozmyslilam , Klaudiusz byl kalekai pedofil .Nie to nie dla mnie, jak
                wynajde cos nowego to dam zna.Ca Va?
                • pulbek Re: Panna Gini 06.03.03, 16:36
                  gini napisała:

> Juz sie rozmyslilam , Klaudiusz byl kalekai pedofil .Nie to nie dla mnie, jak
                  > wynajde cos nowego to dam zna.Ca Va?

Skoro interesuje Cie glownie jakosc partnera zyciowego, to moze Ksantypa?

Pulbek.
          • ms.helga Re: W tym artykule jest kilka bledow 06.03.03, 17:21
            sceptyk napisał:

> a new criminal offense: illegal access to, and illegal interference with an
            > information system.
            > ----------------------
            >
            > Ja mysle jednak, ze tu sa dwie rzeczy zawarte. 'Illegal access to...' - no to
            > wlasnie bedzie hackerstwo, czy jak tam to zwac. Wlamywanie sie do czyjegos
            > systemu. Tu sie nowemu prawu nie sprzeciwiam.

Ja protestuje przeciwko wyrazowi "hakerzy" bo nie hakerzy robia rzeczy opisane
            w artykule tylko lamerzy. Ale sprawa jest chyba beznadziejna, bo dziennikarze
            nazywaja hakerem kazdego kto cokolwiek na komputerze robisad

A z ciagiem dalszym to zgoda absolutna. Strachy na lachy. Chyba ze im chodzi o
            dopadanie pomyslodawcow akcji protestacyjnych - bo musi byc przeciez jakas
            strona www. Ta strona wisi na serwerze, serwer ma logi, to mozna wyslac policje
            i zazadac tych logow. A nastepnie przypuszkowac.
          • Gość: jaski Re: W tym artykule jest kilka bledow IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 06.03.03, 23:53
            sceptyk napisał:

> a new criminal offense: illegal access to, and illegal interference with an
            > information system.
            > ----------------------
            >
            > Ja mysle jednak, ze tu sa dwie rzeczy zawarte. 'Illegal access to...' - no to
            > wlasnie bedzie hackerstwo, czy jak tam to zwac. Wlamywanie sie do czyjegos
            > systemu. Tu sie nowemu prawu nie sprzeciwiam.

Witam Szanownego Kolege. To tez niestety dosc plynne jest, illegal access moze
            byc calkiem legal w pewnych okolicznosciach, zalezy od definicji accessu. Taka
            ksiazeczke moge polecic,"Hacker-Cracker" autora juz nie wspomne, mozesz na
            amazom czy borders znalezc, od hackera do anty. Sporo mitow tam autor wyjasnia
            z pierwszej reki.
            > Natomiast 'illegal interference' - no to pod to mozna podciagnac -troche na
            > sile, rzecz jasna - masowy protest, badz popieranie etc. I tu chyba lezy
            > niebezpieczenstwo.

Jak najbardziej sie zgadzam. Chocby ostatnia akcja floodowania serverow bialego
            domu w intencji war protests. Wszystko przeciez legalne, kazdy moze maila
            wyslac, ale skutki dla systemu moga byc beee.

Ale trzeba by cale nowe prawo przeczytac. W kazdym
            > razie 'illegal interference' powinno byc jasno i dokladnie zdefiniowane, by
            > bylo wiadomo o co chodzi. Poniewaz prawo ulozyli biurokraci, ktorzy protestow
            > nie lubia, to zapewne specjalnie dali niejasne sformulowanie, aby potem
            > interpretowac na swa korzysc. Ale z kolei nie bardzo sobie wyobrazam sciganie
            > miliona internautow, wysylajacych w dodatku protest z anonimowych kont na
            > wielkich portalach. Strachy na Lachy.

He, He, juz nie na lachy Panie Sceptyk, to se juz ne wrati. Internet przestal
            byc anonimowy, zobacz chocby co w swoiej wlasne pececie siedzi, niezle zdziwko
            moze Cie chwycic.
            A poza tym, to....

do Jaskiego
            Autor: sceptyk@NOSPAM.gazeta.pl
            Data: 03-03-2003 23:49 + odpowiedz na list

+ odpowiedz cytujac

--------------------------------------------------------------------------------
            Oczywiscie masz racje. Jak zwykle, zreszta...
            pozdr
            sc-k

• pollak Re: W tym artykule jest kilka bledow 07.03.03, 00:04
              Gość portalu: jaski napisał(a):

> Witam Szanownego Kolege. To tez niestety dosc plynne jest, illegal access moze
              >
              > byc calkiem legal w pewnych okolicznosciach, zalezy od definicji accessu.

Ale definicja illegal jest chyba jasna.

> He, He, juz nie na lachy Panie Sceptyk, to se juz ne wrati. Internet przestal
              > byc anonimowy, zobacz chocby co w swoiej wlasne pececie siedzi, niezle zdziwko
              > moze Cie chwycic.

Co siedzi i jak to sprawdzić?
              • Gość: jaski Re: W tym artykule jest kilka bledow IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 07.03.03, 00:19
                pollak napisał:

Poniekad. Czy uzywanie sniffera do polaczenia chocby z FA to juz nielegalne?
                > Ale definicja illegal jest chyba jasna.
                >

> Co siedzi i jak to sprawdzić?
                Jakiego os uzywasz? W microsoft od cookies zacznij.
                • pollak Re: W tym artykule jest kilka bledow 07.03.03, 00:41

> Jakiego os uzywasz? W microsoft od cookies zacznij.

[pollak(Time: 00:38:46)]# uname -a
                  Linux piano 2.2.19 #2 śro kwi 24 14:54:47 CEST 2002 i586 unknown

smile fakt - w w3m coś z tymi cookies jest nie tak wink tzn. działają ale nie
                  tak jak powinny

A w MS to co jeszcze posprawdzać (chociaż w domu się raczej nie łączę z
                  siecią używając Windows)
                  • jaski Re: W tym artykule jest kilka bledow 07.03.03, 00:46
                    E, nie , zabiles mnnie, z linuxa to praktycznie wiem, ze istnieje, taki troche
                    unix. Z Europy nadajesz?
                    • pollak Re: W tym artykule jest kilka bledow 07.03.03, 00:48
                      jaski napisał:

> E, nie , zabiles mnnie, z linuxa to praktycznie wiem, ze istnieje, taki troche
                      > unix. Z Europy nadajesz?

Nie. Z Polski. Ponoć jeszcze nie weszliśmy, czy coś.
                      • jaski Re: W tym artykule jest kilka bledow 07.03.03, 00:58
                        Europa. A pytalem, bo smieszne roznice i czasen dogadac sie trodno. Moj kumpel
                        w Sttudgarcie(czy jakos tak) na lotnisku na LAN robi i tam novella uzywaja, a
                        tu novell to juz zdechl jakies pare lat temu i to wcale nie dlatego, ze zly.
                        • pollak Re: W tym artykule jest kilka bledow 07.03.03, 01:25
                          jaski napisał:

> Europa. A pytalem, bo smieszne roznice i czasen dogadac sie trodno. Moj kumpel
                          > w Sttudgarcie(czy jakos tak) na lotnisku na LAN robi i tam novella uzywaja, a
                          > tu novell to juz zdechl jakies pare lat temu i to wcale nie dlatego, ze zly.

U nas Novell jest bardzo popularny. Jest dobry (mówię to jako nieadministrator wink).
                          • jaski Re: W tym artykule jest kilka bledow 07.03.03, 01:54
                            pollak napisał:

> U nas Novell jest bardzo popularny. Jest dobry (mówię to jako
                            nieadministrator
                            > wink).
                            Hej, ja tez juz pare lat na localnym nie dzialam, CISCO teraz cwicze, ale novell
                            (5.0) tez mi sie podobal. Tu Msoft panuje, jak w takiej firmie robilem co sieci
                            zakladala to 90% NT bylo ( a szkoda). Z ciekawszych raz sie na appletalk
                            nadzialem. Przejebane.
    • sabine Re: Dla Helgi 07.03.03, 00:22
      Witaj Helgo. Dziękuję za programik. Przydał się. Ze zdumienia oczy mi zaszły
      mgłą. Dzięki sporej pomocy zaprzyjaźnionej duszy, której dłonie tańczyły po
      klawiaturze długo i szybko - możliwe było przypisanie adresu nadawcy listów do
      mnie pewnemu forumowiczowi. Szok. Już wiem kto zaatakował moją skrzynkę.
      Prześledziłam jego wątki na forum i znalazłam sporo miejsc, gdzie wymieniliście
      miłe wątki. To w ogóle facet robiący "dobre wrażenie". Zakładam, że banowanie
      mojej poczty to był po prostu wybryk, dlatego nie wymienię nika, którym się tu
      posługuje. Żegnam. Znalazłam zabawne forum na innej domenie. Jeszcze raz -
      dzięki za pomoc. S.
      • ms.helga Re: Dla Helgi 07.03.03, 00:27
        sabine napisała:

> Witaj Helgo. Dziękuję za programik. Przydał się. Ze zdumienia oczy mi zaszły
        > mgłą. Dzięki sporej pomocy zaprzyjaźnionej duszy, której dłonie tańczyły po
        > klawiaturze długo i szybko - możliwe było przypisanie adresu nadawcy listów
        do
        > mnie pewnemu forumowiczowi. Szok. Już wiem kto zaatakował moją skrzynkę.
        > Prześledziłam jego wątki na forum i znalazłam sporo miejsc, gdzie
        wymieniliście
        >
        > miłe wątki. To w ogóle facet robiący "dobre wrażenie". Zakładam, że banowanie
        > mojej poczty to był po prostu wybryk, dlatego nie wymienię nika, którym się
        tu
        > posługuje. Żegnam. Znalazłam zabawne forum na innej domenie. Jeszcze raz -
        > dzięki za pomoc. S.

Ok. Zawsze chetnie sluze pomoca, do uslugsmile)
        A jakby ci sie nudzilo na tym innym forum, to zajrzyj i do Kachalota/ Link
        ponizejsmile)))
        • Gość: jaski Re: Dla Helgi z kaszalota IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 07.03.03, 00:30
          Sie ma, co to za cacko podrzucilas kolezance?
          • ms.helga Re: Dla Helgi z kaszalota 07.03.03, 00:50

> Sie ma, co to za cacko podrzucilas kolezance?

Malutka pomoc naukowa do lapania spamerowsmile
            • jaski Re: Dla Helgi z kaszalota 07.03.03, 01:01
              K*#$%@!, najlepiej powiedziec tak zeby nic nie powiedziec. Nie ze mna Brunner!
              • ms.helga Re: Dla Helgi z kaszalota 07.03.03, 01:05
                jaski napisał:

> K*#$%@!, najlepiej powiedziec tak zeby nic nie powiedziec. Nie ze mna Brunner!

Specjalnie nie podaje blizszych namiarow na forum, zeby nie douczac
                ewentualnych spamerow w sprawie czego maja unikac. I tak lapanie spamerow to
                ciezka praca, a jak jeszcze sie trafi na takiego wyedukowanego, to przerypanesmile
                • aei helga fantasta 07.03.03, 01:22
                • jaski Re: Dla Helgi z kaszalota 07.03.03, 01:23
                  ms.helga napisała:

> Specjalnie nie podaje blizszych namiarow na forum, zeby nie douczac
                  > ewentualnych spamerow w sprawie czego maja unikac. I tak lapanie spamerow to
                  > ciezka praca, a jak jeszcze sie trafi na takiego wyedukowanego, to
                  przerypanesmile
                  No to calkiem zrozumiale, wycofuje wiec te K#####. Ide teraz na kaszalota, moze
                  jakis turniej rycerski?

P>S> Twoj pop czy smtp nie robi tego za Ciebie?
                  • ms.helga Re: Dla Helgi z kaszalota 07.03.03, 01:28
                    jaski napisał:
                    >
                    > P>S> Twoj pop czy smtp nie robi tego za Ciebie?

Konto pocztowe jest bezdennie glupie i nie jestem w stanie go namowic, zeby
                    latalo po necie i lapalo spamerowsmile
      • aei helgo nie spamuj 07.03.03, 00:29
        sabine napisała:

> Witaj Helgo. Dziękuję za programik.

helgo nie spamuj
        • ms.helga Sabine to nie ja/..nt 07.03.03, 00:48
          aei napisał:

> sabine napisała:
          >
          > > Witaj Helgo. Dziękuję za programik.
          >
          > helgo nie spamuj
          • pollak Re: Sabine to ona/..nt ;) 07.03.03, 00:56
      • pollak Re: Dla Helgi 07.03.03, 00:54
        sabine napisała:

> mnie pewnemu forumowiczowi. Szok. Już wiem kto zaatakował moją skrzynkę.
        > Prześledziłam jego wątki na forum i znalazłam sporo miejsc, gdzie wymieniliście
        >
        > miłe wątki. To w ogóle facet robiący "dobre wrażenie". Zakładam, że banowanie
        > mojej poczty to był po prostu wybryk, dlatego nie wymienię nika, którym się tu
        > posługuje. Żegnam. Znalazłam zabawne forum na innej domenie. Jeszcze raz -
        > dzięki za pomoc. S.

To powiedz kto to. Wiesz, ja robię dobre wrażenie, wymieniłem miłe wątki
        (co to qwa wogóle znaczy? wink).

Głównie demaskuje mnie jednak to dobre wrażenie.
        • ms.helga Re: No faktycznie podejrzany jestes, heheee 07.03.03, 01:02
          pollak napisał:

> To powiedz kto to. Wiesz, ja robię dobre wrażenie, wymieniłem miłe wątki
          > (co to qwa wogóle znaczy? wink).
          >
          > Głównie demaskuje mnie jednak to dobre wrażenie.

Nie da sie ukryc,m dobre wrazenie wywierasz oraz wymieniles ze mna pare milych
          watkow, heheeee. A to pech, teraz wszyscy beda na ciebie podejrzliwie
          patrzecsmile))))

PS. A wpisz sie w koncu do tego kaszalota, poczty nie odbierasz, czy co? Bo nie
          wiem jak to jest z ta lista rycerstwa, czy ja moge wydluzac w nieskonczonosc.
          Grozi ci, ze kmieciem zostaniesz.
          • velma od velmy 07.03.03, 01:09

Podziwiam Was

w-s-z-y-s-t-k-i-c-h

napisalam do kwietnych

zobaczymy

• ms.helga Re: od velmy 07.03.03, 01:12
              velma napisała:

>
              > Podziwiam Was
              >
              > w-s-z-y-s-t-k-i-c-h
              >
              > napisalam do kwietnych
              >
              > zobaczymy

Sprawozdanie napisalas z wizyty w Kaszalocie?
              smile
          • pollak ZDRAJCY____________BRAK MI SŁÓW ;) 07.03.03, 01:23
            ms.helga napisała:

> PS. A wpisz sie w koncu do tego kaszalota, poczty nie odbierasz, czy co? Bo nie
            > wiem jak to jest z ta lista rycerstwa, czy ja moge wydluzac w nieskonczonosc.
            > Grozi ci, ze kmieciem zostaniesz.

No nie mogę. Zostałem w przedpokoju. Próbowałem nawet z obstawą.
            • ms.helga Re: ZDRAJCY____________BRAK MI SŁÓW ;) 07.03.03, 01:30
              pollak napisał:

> ms.helga napisała:
              >
              > > PS. A wpisz sie w koncu do tego kaszalota, poczty nie odbierasz, czy co? B
              > o nie
              > > wiem jak to jest z ta lista rycerstwa, czy ja moge wydluzac w nieskonczono
              > sc.
              > > Grozi ci, ze kmieciem zostaniesz.
              >
              > No nie mogę. Zostałem w przedpokoju. Próbowałem nawet z obstawą.

Jak to probowales? Nie probowales! Nawet majla ci pracowicie wyslalam a ty sie
              zadymasz!
              • pollak Re: ZDRAJCY____________BRAK MI SŁÓW ;) 07.03.03, 01:33
                ms.helga napisała:

> Jak to probowales? Nie probowales! Nawet majla ci pracowicie wyslalam a ty sie
                > zadymasz!

No jak. No clickam na linka i mówi mi że muszę zostać wpisany na listę
                żeby móc czytać. Mówię - przedpokój czy jak? W kulki gumowe grają? Inne
                prywatne ukryte działają czyli ktoś spieprzył sprawę nie dopisując mnie
                do listy. Monitowałem nawet. Z obstawą.
                • ms.helga Re: ZDRAJCY____________BRAK MI SŁÓW ;) 07.03.03, 01:36
                  pollak napisał:

> ms.helga napisała:
                  >
                  > > Jak to probowales? Nie probowales! Nawet majla ci pracowicie wyslalam a ty
                  > sie
                  > > zadymasz!
                  >
                  > No jak. No clickam na linka i mówi mi że muszę zostać wpisany na listę
                  > żeby móc czytać. Mówię - przedpokój czy jak? W kulki gumowe grają? Inne
                  > prywatne ukryte działają czyli ktoś spieprzył sprawę nie dopisując mnie
                  > do listy. Monitowałem nawet. Z obstawą.

Bo musisz wkliknac ze sie zglaszasz, bo inaczej to jak wejdziesz? ale ok. skoro
                  klikac nie umiesz to wpisze twojego nika i tak. A przez ciebe bede miala wiecej
                  roboty. Tak, to tylko klikam, a ciebie to bede musiala sie zmeczyc i pisac.
                  • pollak Re: ZDRAJCY____________BRAK MI SŁÓW ;) 07.03.03, 01:38
                    ms.helga napisała:

> Bo musisz wkliknac ze sie zglaszasz, bo inaczej to jak wejdziesz? ale ok. skoro
                    >
                    > klikac nie umiesz to wpisze twojego nika i tak. A przez ciebe bede miala wiecej
                    >
                    > roboty. Tak, to tylko klikam, a ciebie to bede musiala sie zmeczyc i pisac.

Clickałem PŻECIEŻ!!!! NIE ZNARZ SIEM! To te monity szły w czarny kosmos?
                    • maharani Re: ZDRAJCY____________BRAK MI SŁÓW ;) 07.03.03, 01:42
                      pollak napisał:
                      >
                      > Clickałem PŻECIEŻ!!!! NIE ZNARZ SIEM! To te monity szły w czarny kosmos?

Czarny i pusciutki!!!!!
            • pan.scan Re: ZDRAJCY____________BRAK MI SŁÓW ;) 07.03.03, 01:32
              "Według rozeznania ( Pollak) jest zdrowy i całymi dniami wałęsa się z elementem
              przestępczym i nie pracuje. Ostatnio kombinuje z chorobami na nogi, wrzody i
              płuca".
              Stąd brak umiejętności.
              Scan
              • pollak Re: ZDRAJCY____________BRAK MI SŁÓW ;) 07.03.03, 01:36
                pan.scan napisała:

> "Według rozeznania ( Pollak) jest zdrowy i całymi dniami wałęsa się z elementem
                >
                > przestępczym i nie pracuje. Ostatnio kombinuje z chorobami na nogi, wrzody i
                > płuca".
                > Stąd brak umiejętności.

Na zeza też. I na blak wsystkich tsech zembóf tes.
                • pan.scan Re: ZDRAJCY____________BRAK MI SŁÓW ;) 07.03.03, 01:41
                  No to na co cekas? As zabraknie tych cterech, bracie Pollaku?
                  Scan
                  • maharani Re: ZDRAJCY____________BRAK MI SŁÓW ;) 07.03.03, 01:43
                    pan.scan napisała:

> No to na co cekas? As zabraknie tych cterech, bracie Pollaku?
                    > Scan

Scan. Przez ciebie bogini sie zachowuje nieprzystojnie i kwiczy!
    • velma mr sceptyk 07.03.03, 01:01

Przekręt?

Niezle.

Velma
    • Gość: Krzys52 Helgo, a czy Posikany Septyk robi wam Labedzia... IP: *.proxy.aol.com 07.03.03, 01:16
      ....na tym Twoim prywatnym forum? Jesli nie to wystarczy na niego huknac -
      zrobi. A swoja droga to wierze, ze masz w stosunku do tej glizdy jakis
      wyjatkowo perfidny plan. Nie potrafie inaczej wytlomaczyc septykowej tam
      obecnosci.
      A jakby co to spusc gnojka po schodach a baletki wyrzuc za nim przez okno. Masz
      moje poparcie. surprised)
      ..
      Pzdr.
      K.
      • aei nikt ciebie nie chce 07.03.03, 01:20
        zostales przehandlowany paluchu
      • ms.helga Nic z tego!!!!! 07.03.03, 01:26
        Sceptyk to swietny facet i koniec! Jak wiadomo, nie przyjmuje do wiadomosci
        cudzych opiniismile)) Rzeklabym, ze nowe forum, to mozna powiedziec, nowa karta,
        startujemy od kont wyzerowanych. Mniej wiecej, rzecz jasna. Czy moglbys wiec
        sobie ewentualnie wyobrazic, ze na jakims nowym forum bylbys przesladowal
        Sceptyka co najwyzej umiarkowanie?
        smile
        • Gość: Krzys52 Re: Nic z tego!!!!! IP: *.proxy.aol.com 07.03.03, 01:29
          ms.helga napisała:

> Sceptyk to swietny facet i koniec! Jak wiadomo, nie przyjmuje do wiadomosci
          > cudzych opiniismile)) Rzeklabym, ze nowe forum, to mozna powiedziec, nowa karta,
          > startujemy od kont wyzerowanych. Mniej wiecej, rzecz jasna. Czy moglbys wiec
          > sobie ewentualnie wyobrazic, ze na jakims nowym forum bylbys przesladowal
          > Sceptyka co najwyzej umiarkowanie?
          > smile
          ..
          ::
          Helgus, przeciez wiesz, ze wyobraznie mam, ze hooooho!
          ..
          Tylko dlaczego pytasz?
          ..
          K.
          • ms.helga Re: Nic z tego!!!!! 07.03.03, 01:33
            Gość portalu: Krzys52 napisał(a):

> ..
            > ::
            > Helgus, przeciez wiesz, ze wyobraznie mam, ze hooooho!
            > ..
            > Tylko dlaczego pytasz?
            > ..
            > K.

W twoja wyobraznie wierze absolutnie! A pytam, bo jak sie wlogujesz, to cie
            wpisze, no nie?
            • Gość: Krzys52 (O: - Kochana Jestes, Helgo - :O) IP: *.proxy.aol.com 07.03.03, 01:53
              ms.helga napisała:

> Gość portalu: Krzys52 napisał(a):
              >
              > > ..
              > > ::
              > > Helgus, przeciez wiesz, ze wyobraznie mam, ze hooooho!
              > > ..
              > > Tylko dlaczego pytasz?
              > > ..
              > > K.
              >
              >
              > W twoja wyobraznie wierze absolutnie! A pytam, bo jak sie wlogujesz, to cie
              > wpisze, no nie?
              ..
              :::
              I wierz mi - sprawilabys mi ogromna przyjemnosc zapisujac mnie do swojej grupy,
              a i zaszczycony czulbym sie tez, ale...
              ..
              Oczywiscie mniejsza o Septyka, bo i potrafilbym opanowac odruch wymiotny z
              powodu jego obecnosci w moim towarzystwie (Sila Spokoju to przy mnie nerwussmile,
              niemniej nawet na to ogolnie dostepne(!) F. Aktualnosci nie nastarcza mi
              ostatnio czasu, oraz sil. Ponadto mam tu ciagle troche propagandy do odwalenia,
              a Twoje Forum, jak sadze, nie bardzo wspolbrzmialoby z moimi celami. Nie
              sadzisz?
              ..
              Tak czy owak SERDECZNIE DZIEKUJE Ci za propozycje dolaczenia, majac nadzieje,
              ze pozostawisz furtke lekko uchylona, jako ze przyjemniej zyje sie holubiac
              taka przyjazna Helge jak Ty w pamieci...
              ..
              Serdecznosci
              K.
              • ms.helga Re: (O: - Kochana Jestes, Helgo - :O) 07.03.03, 02:43
                Furtka jest nie tylko uchylona, ale i otwarta szeroko. A dlatego poganiam, bo z
                powodow technicznych moze zabraknac mozliwosci zeby cie na rycerza przerobic,
                bo chyba tworcy tego portalu nie przewidzieli takiej ilosci moderatorow na
                jednym forum. A na status rycerski sobie w pelni zasluzyles sam, raz, ze nie
                jestes pacyna, dwa, ze mimo wlasnych klotni nie wykorzystales sytuacji z Miriam
                i zachowales sie prawdziwie po rycersku.
                • jaski Re: (O: - Kochana Jestes, Helgo - :O) 07.03.03, 02:47
                  Hi,Hi, He, He(cytat z Helgi) niedlugo na FA juz nikt nie zostanie, wszyscy sie
                  na kaszalota przeniosa. No i dobrze.
                • Gość: Krzys52 (O: - Kochana Jestes, Helgo - :O) IP: *.proxy.aol.com 07.03.03, 02:56
                  ms.helga napisała:

..
                  ::::
                  Przyznam, ze nie bardzo rozumiem co masz na mysli, Helgo, gdy mowisz o tych
                  moderatorach... Hmmm, moze wiec i masz racje, twierdzac, ze kwalifikuje sie
                  na "podwojnego rycerza" z powodu niesamowicie zakutego lba... Jak by nie
                  patrzec nadal nie orientuje sie "w powodach technicznych" oraz "moderatorach".
                  Oswiec mnie zatem poprosze, ale nie poprzez wetniecie mi kaganka pod przylbice.
                  ..
                  K.
                  • Gość: Krzys52 Re: (O: - Kochana Jestes, Helgo - :O) IP: *.proxy.aol.com 07.03.03, 03:03

> ms.helga napisała:
                    >
                    ..
                    ::::
                    Przyznam, ze nie bardzo rozumiem co masz na mysli, Helgo, gdy mowisz o tych
                    moderatorach... Hmmm, moze wiec i masz racje, twierdzac, ze kwalifikuje sie
                    na "podwojnego rycerza" z powodu niesamowicie zakutego lba... Jak by nie
                    patrzec nadal nie orientuje sie "w powodach technicznych" oraz "moderatorach".
                    Oswiec mnie zatem poprosze, ale nie poprzez wetniecie mi kaganka pod przylbice.
                    ..
                    K.
                    ..
                    PS...Dot. tego oto fragmentu: "A na status rycerski sobie w pelni zasluzyles
                    sam, raz, ze nie jestes pacyna, dwa, ze mimo wlasnych klotni nie wykorzystales
                    sytuacji z Miriam i zachowales sie prawdziwie po rycersku." Bo przyznam
                    szczerze, iz teraz to zupelnie zbaranialem, czym na status rycerski zasluzylem
                    sobie niewatpliwie po raz trzeci. To chyba musial byc jakis przypadek albo
                    przeoczylem, ze jest ktos jeszcze do prania. Bo ja jak ten Kosma z Damianem -
                    tylko patrze zeby prac. surprised)

• ms.helga Re: (O: - Kochana Jestes, Helgo - :O) 07.03.03, 03:11

> ..
                      > PS...Dot. tego oto fragmentu: "A na status rycerski sobie w pelni zasluzyles
                      > sam, raz, ze nie jestes pacyna, dwa, ze mimo wlasnych klotni nie
                      wykorzystales
                      > sytuacji z Miriam i zachowales sie prawdziwie po rycersku." Bo przyznam
                      > szczerze, iz teraz to zupelnie zbaranialem, czym na status rycerski
                      zasluzylem
                      > sobie niewatpliwie po raz trzeci. To chyba musial byc jakis przypadek albo
                      > przeoczylem, ze jest ktos jeszcze do prania. Bo ja jak ten Kosma z Damianem -
                      > tylko patrze zeby prac. surprised)
                      >

Heh. Rycerstwo jak wiadomo bywalo rozne, takze tacy Podbipietowie, co to sie
                      tylko pytali ojca czy prac? - ale chodzi o to, ze prali wrogow pod wlasnymi
                      gebami, nazwiskami i tytulami, a nie pod cudzymi (czyli pacynami). No i ten
                      warunek spelniasz, no nie? A drugi dotyczy sytuacji podbramkowych, i przed ta
                      cala akcja przeciwko Miriam miales z nia i z Perla ostro na Pienku, a mimo to
                      nie wykorzystales sytuacji i nie kopales lezacego tylko wrecz przeciwnie. Czyli
                      drugi warunek tez spelniony.
                      • Gość: Krzys52 Re: (O: - Kochana Jestes, Helgo - :O) IP: *.proxy.aol.com 07.03.03, 03:19
                        ms.helga napisała:

> Gość portalu: Krzys52 napisał(a):
                        >
                        ..
                        PS...Dot. tego oto fragmentu: "A na status rycerski sobie w pelni zasluzyles
                        sam, raz, ze nie jestes pacyna, dwa, ze mimo wlasnych klotni nie wykorzystales
                        sytuacji z Miriam i zachowales sie prawdziwie po rycersku." Bo przyznam
                        szczerze, iz teraz to zupelnie zbaranialem, czym na status rycerski
                        zasluzylem sobie niewatpliwie po raz trzeci. To chyba musial byc jakis
                        przypadek albo przeoczylem, ze jest ktos jeszcze do prania. Bo ja jak ten Kosma
                        z Damianem - tylko patrze zeby prac. surprised)
                        > >
                        >
                        >
                        Heh. Rycerstwo jak wiadomo bywalo rozne, takze tacy Podbipietowie, co to sie
                        tylko pytali ojca czy prac? - ale chodzi o to, ze prali wrogow pod wlasnymi
                        gebami, nazwiskami i tytulami, a nie pod cudzymi (czyli pacynami). No i ten
                        warunek spelniasz, no nie? A drugi dotyczy sytuacji podbramkowych, i przed ta
                        cala akcja przeciwko Miriam miales z nia i z Perla ostro na Pienku, a mimo to
                        nie wykorzystales sytuacji i nie kopales lezacego tylko wrecz przeciwnie. Czyli
                        drugi warunek tez spelniony.
                        ..
                        Czyli tak jak przypuszczalem, psia krew: przeoczylem. A ja tak lubie glanowac
                        lezacych. No bo, w koncu, kiedy ich glanowac? Jak stoja?! surprised)
                        ..
                        K.
                  • ms.helga Re: (O: - Kochana Jestes, Helgo - :O) 07.03.03, 03:05

> ms.helga napisała:
                    >
                    > Furtka jest nie tylko uchylona, ale i otwarta szeroko. A dlatego poganiam, bo
                    z
                    >
                    > powodow technicznych moze zabraknac mozliwosci zeby cie na rycerza przerobic,
                    > bo chyba tworcy tego portalu nie przewidzieli takiej ilosci moderatorow na
                    > jednym forum. A na status rycerski sobie w pelni zasluzyles sam, raz, ze nie
                    > jestes pacyna, dwa, ze mimo wlasnych klotni nie wykorzystales sytuacji z
                    Miriam
                    >
                    > i zachowales sie prawdziwie po rycersku.
                    > ..
                    > ::::
                    > Przyznam, ze nie bardzo rozumiem co masz na mysli, Helgo, gdy mowisz o tych
                    > moderatorach... Hmmm, moze wiec i masz racje, twierdzac, ze kwalifikuje sie
                    > na "podwojnego rycerza" z powodu niesamowicie zakutego lba... Jak by nie
                    > patrzec nadal nie orientuje sie "w powodach technicznych" oraz "moderatorach".
                    > Oswiec mnie zatem poprosze, ale nie poprzez wetniecie mi kaganka pod
                    przylbice.
                    > ..
                    > K.

Kaszalot zaludniaja dwa stany: stan rycerski oraz stan kmiecy. Stan rycerski to
                    ci, co sie zachowuja jak rycerze. Czyli nie atakuja wrogow pod milionem nikow
                    oraz potrafia sie zachowac w sytuacjach podbramkowych. Stan rycerski posiada
                    bron ostra w lapach, czyli nozyce. Moze ciac sie nie tylko na pyskowanie, ale
                    takze na nozyce adminskiesmile Kmiecie nie posiadaja nozyc, ale bycie kmieciem to
                    tez nie taka hanba, no nie? Na przyklad pojawila sie jakas velma, a z
                    wyszukiwarki wyszlo ze przed pojawieniem sie w Kaszalocie zawiesila 0 postow.
                    To do srodka wlazla, ale jest kmieciem.
                    • Gość: Krzys52 Re: (O: - Kochana Jestes, Helgo - :O) IP: *.proxy.aol.com 07.03.03, 03:13
                      Czy mozesz mnie jeszcze objasnic co do moich watpliwosci z PS. w watku tuz nad
                      Toba (ten z RE zamiast PS, tak glupio wyszlo, ktory wyglada jakby byl
                      powtorzony).
                      ..
                      K.
                      • ms.helga Re: (O: - Kochana Jestes, Helgo - :O) 07.03.03, 03:19

> Czy mozesz mnie jeszcze objasnic co do moich watpliwosci z PS. w watku tuz
                        nad
                        > Toba (ten z RE zamiast PS, tak glupio wyszlo, ktory wyglada jakby byl
                        > powtorzony).
                        > ..
                        > K.

Juz odpisalam. No to ide spac, dobranocsmile)
                      • sceptyk Jesli chodzi o mnie 07.03.03, 03:36
                        to chcialem powiedziec, zwlaszcza ze w tej sprawie nie mam nic do gadania, ze w
                        zasadzie jest mi wszystko jedno gdzie spuszczam wpie..ol Kretynowi. Juz wiem
                        jak to robic, tak ze czy to Aktualnosci czy inny ssak morski - makes no
                        difference. A ponadto jestem demokrata, a nie oregonskim przyglupem, czy jakims
                        tam kwietnym. Reasumujac: WON z Forum (dowolnego), Kretynie. Albo, wersja
                        modern - "go ahead, make my day".
                        • Gość: Krzys52 Zasikany Jezusku, o ciebie nie chodzi absolutnie.. IP: *.proxy.aol.com 07.03.03, 04:00
                          sceptyk napisał:

> to chcialem powiedziec, zwlaszcza ze w tej sprawie nie mam nic do gadania,
                          ..
                          K.P.) a w jakiej ty niby sprawie, debilku, miales cos do gadania(?) Idz lepiej
                          zrob szpagat, ino nie przyssij sie znowu.
                          ..
                          A ponadto jestem demokrata...
                          ..
                          K.P.) Najbardziej to ty jestes... smieszny, dupo wolowa.
                          ..
                          ..
                          Ten kretynizm to musi byc genetyczny w twojej rodzinie, Septyku... sad(((
                          • sceptyk Kretynie, 07.03.03, 04:16
                            Prawdopodobnie masz racje w tym co piszesz. Choc tego nie przeczytalem.
                            Niemniej jednak - WON z Forum, rzadki chamie.
                            • d_nutka Re: Kretynie, 07.03.03, 07:41
                              sceptyk napisał:

> Prawdopodobnie masz racje w tym co piszesz. Choc tego nie przeczytalem.
                              > Niemniej jednak - WON z Forum, rzadki chamie.

co najwyzej mogłeś sceptyku napisać won z wątku

a jak ci się nie podoba na FA załóż sobie prywate

z Krzysiem można się nie zgadzać
                              Krzyś nie zawsze jest kulturalny
                              Krzyś nie zawsze uszanuje swojego wroga
                              Krzyś nie zawsze poda wystarczajace argumenty na swoje racje
                              ale Krzyś ma coś do powiedzenia a nie tylko umizgi w klubie wzajemnej adoracji

podpadłeś mi Krzysiu trochę że się mnie przedwcześnie czepiłeś.
                              ja przyjaciołom też potrafię powiedzieć swoje zdanie ryzykując utratę tej
                              przyjaźni.
                              jeśli jednak za pewne niewygodne prawdy tracę "przyjaciela" jest we mnie wtedy
                              tylko smutek, że po niewłaściwej stronie ulokowałam swoje uczucia
                              ludzie jednak dojrzewają
                              ale wtedy i tylko wtedy kiedy nie upierają się przy wygodnych dla siebie
                              kłamstwach

pozdrawiam d_nutka
                              • ms.helga D_nutka, oni maja testosteron 07.03.03, 14:35
                                ... i tak musza, im tego nie przetlumaczysz. Jak faceci nie wojuja, to ten
                                testrosteron im sie zbiera w watrobie albo i gdzie indziej oraz gnije, pfuj.

ps. maharani cie juz jakis czas temu wpisala na liste i nie mam pojecia czy
                                poinformowala jakims listem czy nie? To znaczy watpie czy cokolwiek napisala,
                                ale czy jakis list automatyczny sie wysyla czy nie wysyla? Bo nie wiem?
                                • Gość: Krzys52 Septyk Nie Ma Testosteronu, Helgo. To Mocz :O) IP: *.proxy.aol.com 08.03.03, 05:25
                                  popatrz tylko jaki zasikany ten Septyk, sad(

• jaski Re: Nic z tego!!!!! 07.03.03, 01:56
          Jasne, ze Sceptyk to swietny facet. Ty wiesz co mi napisal:

do Jaskiego
          Autor: sceptyk@NOSPAM.gazeta.pl
          Data: 03-03-2003 23:49 + odpowiedz na list

+ odpowiedz cytujac

--------------------------------------------------------------------------------
          Oczywiscie masz racje. Jak zwykle, zreszta...
          pozdr
          sc-k

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka