Dodaj do ulubionych

o marcu 68 krociutko bo pozno

IP: *.solutions.net.pl 08.03.03, 23:04
walka o wladze w pzpr natolinczycy i pulawianie ci ostatni to prawie
wylacznie z zydow zlozony aparat stalinowski.mordercy wielu polakow.
walka o wladze
zwyciestwo moczarowcow
pulawianie przechodza do opozycji
powstaje kor zlozony prawie wylacznie z synow stalinowskich oprawcow
tzw.komandosi.
nastaje solidarnosc
przechwytuje solidarnosc kor
i oto mamy wolna rzeczpospolita zadzona tylko przypadkiem przez synow
desantu przyslanego przez jozefa wisarionowicza
i nikogo w tym dziwnym kraju nie dziwi dlaczego tatusiowie obecnych
ministrow byli stalinowskimi oprawcami
Obserwuj wątek
    • Gość: gomez Re: o marcu 68 krociutko bo pozno IP: *.solutions.net.pl 08.03.03, 23:17
      a jest tu jaki dyzurny
    • Gość: gomez Re: o marcu 68 krociutko bo pozno IP: *.solutions.net.pl 08.03.03, 23:19
      a jest tu jaki dyzurny starozakonny do dyskusji
      • Gość: Starozakonny Re: o marcu 68 krociutko bo pozno IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.03.03, 23:26
        Wpierw się naucz:

republika.pl/profesjonalista/
        • Gość: gomez Re: o marcu 68 krociutko bo pozno IP: *.solutions.net.pl 08.03.03, 23:28
          daj spokoj chodzi mi wypowiedz merytoryczna .cze
    • Gość: Alfa Re: o marcu 68 krociutko bo pozno. Wiec glupio? IP: *.netlandia.pl 08.03.03, 23:43
      Odechciewa sie powaznie dyskutowac z facetem ktory pewnie
      uwaza, ze jak mu nie staje to wina zydow.
      • Gość: +++IGNORANT mało znaczący epizod z zamierzchłej przeszlości... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.03.03, 01:55
        Sława!

Wązny jedynie dla byłych komadosów w rozdzaju ekipy Michnika...

Dwie frakcje walczyły i jedna przegrała...

A zwycięska dla zrobienia czystki wysuneła frazeologię antysyjonistyczną...

Bo żydów i tak wiele pozostało i nikt im nie robił najmniejszych trudności...

Wielu zachowalo swoje stanowiska, synekury i panaże...

Wielu żydów też awansowało czyli skorzystało na czystce...

Ale to byli ci inteligentniejsi, co wiedzieli na jakiego konia stawiać...

W piśmie JKM, uczestnika tych wydarzeń, czy wspomnieniach Dejmka nie wiele na
        ten temat...

Ot zwykla walka frakcyjna pomiędzy szczepami i klanami komunistów...

Mało znacząca...

Pozdrawiam!

Ignorant
        +++
      • Gość: gomez Re: o marcu 68 krociutko bo pozno. Wiec glupio? IP: *.solutions.net.pl 09.03.03, 08:50
        nie ten facet tak nie uwaza.wiem co teraz nastapi.zostanie narzucony plaszczyk
        antysemityzmu.a obszerny to jest plaszczyk.mieszcza sie pod nim wszyscy.od
        cyklistow przez filatelistow do sodomasochistow
    • Gość: Lisek o marcu 68 - prosba o kilka uscislen IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.03.03, 17:04
      Gość portalu: gomez napisał(a):

> walka o wladze w pzpr natolinczycy i pulawianie ci ostatni to prawie
      > wylacznie z zydow zlozony aparat stalinowski.mordercy wielu polakow.

A ci pierwsi to oczywiscie antykomunisci, nie majacy nic wspolnego ze
      stalinizmem??? Wskaz ktorzy: Zenon Nowak? Franciszek Jozwiak? Franciszek Mazur?
      Hilary Chelchowski? Kazimierz Witaszewski? Aleksander Zawadzki?

> zwyciestwo moczarowcow

Na czym mialo polegac zwyciestwo Moczara? Przeciez w 1968 r. Moczar stracil
      stanowisko ministra spraw wewnetrznych. Prawdziwym zwyciezca Marca byl Gomulka,
      ktory potrafil wykorzystac sytuacje dla umocnienia swojej wladzy (co prawda na
      krotko).

> powstaje kor zlozony prawie wylacznie z synow stalinowskich oprawcow

Bardzo interesujace. Czy mozesz wskazak, kto konkretnie z zalozycieli KOR byl
      synem stalinowskiego oprawcy: moze ksiadz Jan Zieja? Antoni Macierewicz? Piotr
      Naimski? Wojciech Ziembinski? Ludwik Cohn? Antoni Pajdak? Aniela Steinsbergowa?
      Jozef Rybicki? Edward Lipinski? Jerzy Andrzejewski? Stanislaw Baranczak? Jan
      Jozef Lipski? Jacek Kuron? Adam Szczypiorski?

> i nikogo w tym dziwnym kraju nie dziwi dlaczego tatusiowie obecnych
      > ministrow byli stalinowskimi oprawcami

Rzeczywiscie. Mnie bardzo dziwi, dlaczego przez polowe istnienia niepodleglej
      III Rzeczypospolitej rzadza w niej ex-komunisci. Przy okazji, czy masz moze
      jakies ciekawe informacje na temat tatusiow Millera, Janika, Szmajdzinskiego,
      Kurczuka... Czy moglbys sie podzielic?
      • Gość: Uściślenie Re: o marcu 68 - prosba o kilka uscislen IP: *.local / 192.168.1.* / *.icpnet.pl 09.03.03, 17:10
        Lisku,
        wydaje Ci się ,że jesteś chytruskiem ! aleś po prostu głupi jeśli sądzisz, ze
        czerwoni rządzili w III RP tylko połowę czasu ! Trzeba zdjąć okularki ,ze było
        widać to jak na dłoni !
        • Gość: Lisek Re: o marcu 68 - prosba o kilka uscislen IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.03.03, 17:13
          A mnie sie wydaje, ze ex-komunisci wygrywaje wlasnie dlatego, ze wielu ludzi -
          tak jak gomez - wierzy w ubecka propagande i jeszcze ja powtarza. Wizja
          historiozoficzna zawarta w poscie otwierajacym ten watek to wlasnie ubecka
          propaganda czystej wody.
          L.
          • Gość: Uściślenie Re: o marcu 68 - prosba o kilka uscislen IP: *.local / 192.168.1.* / *.icpnet.pl 09.03.03, 17:23
            Lisku, nibyś chytrusek a naiwniak !
            Nie widzisz komedii jaką odgrywają na Twych oczach "PUBLICZNE MEDIA", ktore 24
            godziny na dobę robią ci na okragło wodę z mózgu wmawiając na ten przykład, ze
            zbędny posrednikniejaki Gudzowaty w handlu gazem między Polską a Rosją to po
            prostu bezpłatne dobrodziejstwo dla Polaków . Widziałeś jak żyje ten dobrodziej
            z tego bezpłatnego pośrednictwa między Tobą a Gazpromem ??? A nie robią z niego
            czasem biznesmena , który "pomoże " polskiemu podatnikowi ??
            Zeby było smieszniej to zamówienie publiczne ( jakim jest zakup już za głupie
            11 tysięcy złotych) wymaga przetargu, a Gudzowaty ma monopol na pośrednictwo za
            roczną kwotę gdzieś w wysokości 700-800 mln dolarów !!! ale tutaj żeśwa
            zamówienia publicznego nie stosowali pewno przez przypadek co nie ?
            • lisekrudy Zdaje sie, ze mowimy na rozne tematy n/t 09.03.03, 17:48
              • felicia Jakie to smaczne! 09.03.03, 17:58
                Panie Gomez, mówisz Pan jak Benia z Mołodwanki - smacznie. Już dawno się tak
                nie uśmiałam, jak przed chwilą: z przedstawionej z taką swadą wizji dziejów.
                PS. No i te "panaże" w innej śmiałej myśli powyżej zamieszczonej.
                Pozdrawiam dyskutantów i - dziękuję.
              • Gość: Uściślenie Re: Zdaje sie, ze mowimy na rozne tematy n/t IP: *.local / 192.168.1.* / *.icpnet.pl 09.03.03, 18:04
                Lisku,
                cię dziwi, ze jesteś zdziwiony ?
                Mówimy o tym samym , czyli : kto rządził i rządzi zarówno PRL jak II RP i tak
                przez przypadek się składa, ze to towarzysze i starsi bracia i od czasu do
                czasu dochodzi do kłotni w tej koszernej rodzince !
                • Gość: gomez Re:w plaszczyku antysemityzmu czuje sie dobrze IP: *.solutions.net.pl 10.03.03, 10:03
                  bo lubie luzne ubrania.a przyjrzyjmy sie ostatniej aferze rywiana.jakiez to
                  mile twarzyczki tam sie przewijaja.teraz to sie nazywa grupa trzymajaca
                  wladze.przedtem sie nazywalo pulawianie ,przedtem jeszcze inaczej .jak zwal
                  tak zwal wazne ze zaleglo sie to w genialnej glowce jozefa wisarionowicza i
                  trwa do dzisiaj.
    • Gość: doku Obalenie władzy następców Rabina-Stalina IP: *.mofnet.gov.pl 10.03.03, 10:14

> pulawianie (...) to prawie
      > wylacznie z zydow zlozony aparat stalinowski

Niezależnie od tego jak pokrętny jest bełkot antysemitów, fakt pozostanie
      faktem - po 68 roku Polska zyskuje światową sławę kraju antysemickiego, a
      Polakom zostaje przyczepiona etykietka, że antysemityzm mają wyssany z mlekiem
      matki. Patrząc z perspektywy historycznej nie było chyba Polaka, który
      osobiście więcej by zaszkodził Polsce niż Moczar, który by bardziej niz on
      skompromitował nasz naród w oczach świata.
      • Gość: gomez Re: Obalenie władzy następców Rabina-Stalina IP: *.solutions.net.pl 10.03.03, 10:40
        to mnie nie dziwi .przewidzialem taka reakcje kilka postow wyzej.antysemityzm
        to smakowite.antysemita jestem ja ,jest zasadniczo kazdy kto domaga sie aby w
        tym kraju bylo w miare normalnie.antysemita nie jest i nigdy nie byl na
        przyklad niejaki shapper.ktorego wycignieto z niebytu po to aby podparl
        kulawe tezy niejakiego Grossa.
        • felicia Złudzenia 10.03.03, 12:09

> to mnie nie dziwi .przewidzialem taka reakcje kilka postow wyzej.antysemityzm
          > to smakowite.antysemita jestem ja ,jest zasadniczo kazdy kto domaga sie aby w
          > tym kraju bylo w miare normalnie.antysemita nie jest i nigdy nie byl na
          > przyklad niejaki shapper.ktorego wycignieto z niebytu po to aby podparl
          > kulawe tezy niejakiego Grossa.

Człowiek nie umie czytać ze zrozumieniem, ale umie przewidywać. Czy Go to nie
          niepokoi?
          "Smakowite" to nie "smaczne". Smaczny jest nie antysemityzm, czy jak tam chce
          Człowiek identyfikować swoje pisanie, ale głupota. Głuopta domagająca się, aby
          w kraju, sorry w "tym" kraju, było "w miarę" normalnie. Dlaczego tylko "w
          miarę", skąd taki minimalizm? I co to jest to normalnie? Znaleźć Żyda, wypędzić
          Żyda, bić Żyda? Oczywiście od razu wtedy zrobi się normalnie. I nam przybędzie.
          Człowieku, to ciebie Stalin nauczył dzielenia ludzi, szczucia ich na siebie w
          celu poprawienia swojego losu.
          PS. Czyś Ty aby prawdziwy Polak, gomez?
          • d_nutka Re: Złudzenia___Felicja ich nie ma 10.03.03, 13:00
            tak myślę, przynajmniej w tym temacie

i złudzeniem jest, że jak zniknie państwo Izrael, to skończy się problem z
            islamistami
          • Gość: gomez Re: Złudzenia IP: *.solutions.net.pl 10.03.03, 13:16
            nigdy nie dziele ludzi po tym z kad pochodza ale co robia.jest mi obojetne czy
            ktos jest zydem , niemcem ,etiopczykiem.nie jest mi obojetne jesli ktos jest
            stalinowskim morderca.wkurza mnie jesli syn jest ministrem w tym samym kraju w
            ktorym tato dokonywal rzezi i nigdy nie zostal osadzony.czy jest mozliwe aby
            syn wysokiego oficera ss zasiadal w rzadzie niemieckim,czy potomek malozenstwa
            rosenbergow moze zostac amerykanskim sekretarzem stanu. ? dlaczego dochodzi do
            takich rzeczy u nas? kazdy kto odwazy sie o tym mowic dostaje pieczatke
            antysemita.i po bolu.i fajnie
            • Gość: Jureek Re: Złudzenia IP: 212.185.202.* 10.03.03, 16:51

> nigdy nie dziele ludzi po tym z kad pochodza ale co robia.jest mi obojetne czy
              > ktos jest zydem , niemcem ,etiopczykiem.nie jest mi obojetne jesli ktos jest
              > stalinowskim morderca.wkurza mnie jesli syn jest ministrem w tym samym kraju w
              > ktorym tato dokonywal rzezi i nigdy nie zostal osadzony.czy jest mozliwe aby
              > syn wysokiego oficera ss zasiadal w rzadzie niemieckim,czy potomek malozenstwa
              > rosenbergow moze zostac amerykanskim sekretarzem stanu. ?

Tak, to jest możliwe. Ani niemieckie, ani amerykańskie prawo nie przewiduje odpowiedzialności odpowiedzialności dzieci za zbrodnie rodziców i tak jest w całym cywilizowanym świecie.

> dlaczego dochodzi do
              > takich rzeczy u nas?

O kim mówisz?

> kazdy kto odwazy sie o tym mowic dostaje pieczatke
              > antysemita.i po bolu.i fajnie

Kłamiesz. Jeśli ktoś mówi o rozliczeniu zbrodni stalinowskich to wcale automatycznie nie zostaje antysemitą. Przecież winnymi zbrodni komunizmu są nie tylko Zydzi.
              Jurek
              • Gość: emigrant Re:marzec 68 IP: 155.139.68.* 10.03.03, 17:35
                Marzec 68 to byla wspaniala rzecz. Wyjechalo sie , jak to widac z pieknych
                dyskusji na forum, z kraju gdzie tolerancja, milosc blizniego i wzajemny
                szacunek sa podstawa istnienia panstwa i cywilizowanego(?) spoleczenstwa.
                A propos - nikt z mojej rodziny nie nalezal do zadnych frakcji jak rowniez
                nikt nie byl partyjny. Gomulce nalezy sie od nas pomnik.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka