Dodaj do ulubionych

Siedze sobie w cieniu

IP: *.dip.t-dialin.net 18.03.03, 21:24
Kochani,

W kazdym czlowieku jest iskra dobra.
Niezaleznie od narodowosci, koloru skory i rasy.

Dlatego nie moge zrozumiec, wrecz nie dochodzi to
do mnie, dlaczego niektorzy Zydzi ciesza sie,
ze kilka tysiecy Irakczykow straci zycie.

Filozofuja, dowodza ze Sadam jest zly.
Ze juz zabil kilka tysiecy swoich.

I to ma byc usprawiedliwienie, dla smierci
kolejnych tysiecy ludzi?

Nie ma w was nawet cienia wspolczucia dla tych
ludzi? Takze kobiet i dzieci?

Ale ja i tak wierze, ze w kazdy czlowieku jest
iskra dobra.

Potrzebuje ona tylko troche czasu, zeby rozpalic sie
jak ognisko.

Ogorek Medyk Wiejski
Medytator Aktualizator

P.S. Kropa ratuj mnie bo tone
Obserwuj wątek
    • sceptyk Siedze sobie w cieniu, i tak sobie pieprze w kolko 18.03.03, 21:26
      • Gość: Ogorek Re: Siedze sobie w cieniu, i tak sobie pieprze w IP: *.dip.t-dialin.net 18.03.03, 21:29
        Masz racje.
        Dawno powinienem przestac.
        Ta wojna w Iraku jakby mnie wyprowadzila z rownowagi.
        Ale nie ma sie czym martwic.
        W koncu, to nie dotyczy bezposrednio nas.

Ogorek

P.S. Serdeczne dzieki za przywolanie mnie do porzadku
        • sceptyk Do uslug. /nt 18.03.03, 21:31
          • Gość: Ogorek Re: Do uslug. /nt IP: *.dip.t-dialin.net 18.03.03, 21:44
            W miedzyczasie przyczytalem twoj watek, w ktorym mowisz, zebys sie nawet nie
            zastanowil do kogo sie przylaczyc - majac USA i Anglie po jednej stronie, a
            Chiny, Niemcy i Francje po drugiej.

Ludzie, ktorzy sie nie zastanawiaja, zanim dzialaja, budza moja wrodzona
            nieufnosc.

A zatem, ty tez masz jeszcze inne podstawy, przylaczenia sie do "wlasciwej
            strony".

Bylbym zapomnial o nich.

10 Lat temu nikt by sobie nie mogl wyobrazic, ze Zydzi tak bezkarnie moga
            mordowac w Palestynie. Mozna by pomyslec, ze skrzywdzeni przez wojne ludzie
            zawsze beda pamietac o tym, aby nie krzywdzic (w dodatku tak bestialsko)
            innych. Przeciez sami przyzyli tyle niesprawiedliwosci.

A zatem jest duzo powodow, zeby sie dobrze zastanowic, zanim sie czlowiek
            przylaczy do jednej czy tez do drugiej strony.

Nie zmienia to faktu, ze wierze w kazdego czlowieka, wlacznie w Ciebie, Sceptyk.

Ogorek Sprawiedliwy
            • sceptyk Za wiare dziekuje. Tez takowa posiadam. Wierze 18.03.03, 22:17
              w wolnosc i demokracje. I w ideowosc. Sklonnosc do poswiecen. Oraz znam co
              nieco historie. Jak i dzisiejszy swiat.

Niemcy - Joschka Fischer, zadymiarz z ramienia terrorystycznych, komunizujacych
              brygad, ustala polityke zagraniczna.

Rosja - kontynuator Sowietow, z partia komunistyczna jako najwiekszym
              ugrupowaniem (czy tam prawie najwiekszym) w parlamencie, oplakujaca i
              wzdychajaca za Stalinem. Kierowana przez ex-agenta KGB. Obecna ksywka -
              Prezydent. Kat Czeczenii.

Chiny - dyktatura komunistyczna. Nie bede tego rozwijal.

Francja - najpiekniejsza kurew Europy. Oslizly slimak. Badz zaba. A w Afryce
              bez przerwy wojny kontynuuja, nikogo sie o zdanie nie pytajac.

Z drugiej strony Amerykanie, ktorzy morze krwi wylali w najnowszej historii,
              broniac tego w co wierze, czyli wolnosci i demokracji.

Gdzie tu jest miejsce na rozszczepianie wlosa na czworo? Toc nawet dziecko
              (rozumne) musi widziec, po ktorej stronie jest racja.

Zas co do Zydow i Palestynczykow - bili sie, bija i beda sie bic. Ich wybor.
              Nic mi do tego.
              • Gość: Ogorek Re: Za wiare dziekuje. Tez takowa posiadam. Wierz IP: *.dip.t-dialin.net 18.03.03, 22:31
                sceptyk napisał:

> w wolnosc i demokracje. I w ideowosc. Sklonnosc do poswiecen. Oraz znam co
                > nieco historie. Jak i dzisiejszy swiat.
                >
                > Niemcy - Joschka Fischer, zadymiarz z ramienia terrorystycznych,
                komunizujacych brygad, ustala polityke zagraniczna.
                >
                > Rosja - kontynuator Sowietow, z partia komunistyczna jako najwiekszym
                > ugrupowaniem (czy tam prawie najwiekszym) w parlamencie, oplakujaca i
                > wzdychajaca za Stalinem. Kierowana przez ex-agenta KGB. Obecna ksywka -
                > Prezydent. Kat Czeczenii.
                >
                > Chiny - dyktatura komunistyczna. Nie bede tego rozwijal.
                >
                > Francja - najpiekniejsza kurew Europy. Oslizly slimak. Badz zaba. A w Afryce
                > bez przerwy wojny kontynuuja, nikogo sie o zdanie nie pytajac.
                >
                > Z drugiej strony Amerykanie, ktorzy morze krwi wylali w najnowszej historii,
                > broniac tego w co wierze, czyli wolnosci i demokracji.
                >
                > Gdzie tu jest miejsce na rozszczepianie wlosa na czworo? Toc nawet dziecko
                > (rozumne) musi widziec, po ktorej stronie jest racja.
                >
                > Zas co do Zydow i Palestynczykow - bili sie, bija i beda sie bic. Ich wybor.
                > Nic mi do tego.

Zgoda.

Kazdy z tych krajow ma dosc niesprawiedliwa historie.
                Czy to jest podstwa do tego, aby wyrazic zgode na dalsza niesprawiedliwosc?
                A dlaczego Polska ma brac udzial w niesprawiedliwym, czy wrecz zbrodniczym
                dzialaniu?

A teraz przejdzmy do ojczyzny w szczegolach zgodnie z Twoja metoda.

Dopisz kilka cytatow na temat:
                1. Adama Michnika, brat oprawca....
                2. Kwasniewskiego, ojciec oprawca...
                3. Borowskiego, ojciec wybitny oprawca...
                itd. jako ze przykladow jest, jak wiesz, dosc sporo.

W kazdym razie ofiarami byli Polacy, ktorzy wylali morze krwi.
                W kazdym razie oprawcami byli Zydzi z NKWD.
                W zadnym wypadku nie dosiegla ich kara.

Ale pokolenie ich potomkow decyduje o terazniejszej historii Polski.

Ogorek Kalkulator Mechaniczny

P.S. Dodaje, ze Polacy sa sami winni za ten stan rzeczy.
                • sceptyk Kompletne zamieszanie w glowie 18.03.03, 23:25
                  Gość portalu: Ogorek napisał(a):

> Czy to jest podstwa do tego, aby wyrazic zgode na dalsza niesprawiedliwosc?
                  > A dlaczego Polska ma brac udzial w niesprawiedliwym, czy wrecz zbrodniczym
                  > dzialaniu?
                  -----------------------------

Wedlug Ciebie niesprawiedliwosc, wedlug mnie sluszne dzialania demokratycznej
                  potegi w obronie drogich mi wartosci. Jak Ci ktoregos dnia jakis inny Saddamo-
                  podobny bandyta wystrzeli rakiete z pociskiem atomowym na Twoja chalupe, czy
                  dzielnice, to sie dwa razy zastanowisz nad swoim sprzeciwem, i moze sie nawet
                  zgodzisz, ze jednak trzeba bylo go rozbroic. I pomyslisz jeszcze raz nad
                  znaczeniem zwrotu 'zbrodnicze dzialanie'. Oczywiscie, o ile bedziesz jeszcze
                  zywy.

> Dopisz kilka cytatow na temat:
                  > 1. Adama Michnika, brat oprawca....
                  > 2. Kwasniewskiego, ojciec oprawca...
                  > 3. Borowskiego, ojciec wybitny oprawca...
                  > itd. jako ze przykladow jest, jak wiesz, dosc sporo.
                  >
                  > W kazdym razie ofiarami byli Polacy, ktorzy wylali morze krwi.
                  > W kazdym razie oprawcami byli Zydzi z NKWD.
                  > W zadnym wypadku nie dosiegla ich kara.

> Ale pokolenie ich potomkow decyduje o terazniejszej historii Polski.
                  ----------------------------

Co ma piernik do wiatraka. Swira masz czy co? Pojedz w Polske 'B?. Zobacz ile
                  tam oszustw i przekretow popelnianych przez eks-czerwonych. A potem policz tam
                  Zydow.

Komunizm w Polsce skladal sie z Zydow i chamow. Zydzi wyjechali 35 lat temu.
                  Zagadka dla Ogorka (za 1 pkt): kto zostal i kto czerwonom pajeczynom kraj
                  oplotl?

Terazniejsza historia Polski... Tyminskiego tez Zydzi naslali i mu glosow
                  napedzili?

Osoby o Twej mentalnosci dzialaja na szkode kraju. Bo czepiaja sie obsesyjnie
                  jednego wycinka problemu, minimalnego, rozdmuchuja go poza wszelkie logiczne
                  proporcje, tworzac w ten sposob informacyjny szum, ktory nie pozwala dojrzec,
                  gdzie zlo lezy. Eks-ubecja Cie oplaca? Przyznaj sie. Bo w sumie dzialasz na
                  rzecz eks-czerwonych. Chcesz czy nie. Taki jest efekt.
                  • rycho7 Re: Kompletne zamieszanie w glowie 19.03.03, 09:56
                    sceptyk napisał:

> Osoby o Twej mentalnosci dzialaja na szkode kraju. Bo czepiaja sie obsesyjnie
                    > jednego wycinka problemu, minimalnego, rozdmuchuja go poza wszelkie logiczne
                    > proporcje, tworzac w ten sposob informacyjny szum, ktory nie pozwala dojrzec,
                    > gdzie zlo lezy.

Diagnoza nad wyraz sluszna. Chcialbym jednak dostrzec na tym forum choc jedna
                    osobe, ktora nie funkcjonuje w obrebie jednego wycinka problemu. Widze
                    wszystkie kolory teczy, kazda kolor osobmo. Jakby wazny byl kolor gruszek na
                    wierzbie. Dyskusja bezkolorowa o szkodliwosci gruszek na wierzbie jest nie
                    mozliwa. Paplanie jest wylacznie o kolorach.
                  • Gość: Ogorek Re: Kompletne zamieszanie w glowie IP: *.dip.t-dialin.net 19.03.03, 14:27
                    sceptyk napisał:
                    > Wedlug Ciebie niesprawiedliwosc, wedlug mnie sluszne dzialania demokratycznej
                    > potegi w obronie drogich mi wartosci. Jak Ci ktoregos dnia jakis inny Saddamo-
                    > podobny bandyta wystrzeli rakiete z pociskiem atomowym na Twoja chalupe, czy
                    > dzielnice, to sie dwa razy zastanowisz nad swoim sprzeciwem, i moze sie nawet
                    > zgodzisz, ze jednak trzeba bylo go rozbroic. I pomyslisz jeszcze raz nad
                    > znaczeniem zwrotu 'zbrodnicze dzialanie'. Oczywiscie, o ile bedziesz jeszcze
                    > zywy.

Droga Ci demokracja musi dzialac zgodnie z demokratycznymi, miedzynarodowymi
                    zasadami wspolpracy, a nie jak terrorysta lub panstwo Izrael.
                    Nie jestes pierwszy, ktory tu na forum chce przekonac, ze ze wzgledu na jakies
                    niebezpieczenstwo mozemy wszyscy nagle zapomniec o tym, ze jestesmy ludzmi. I
                    ze nie obowiazuja juz zadne zasady demokratyczne i moralne.

Poslugujesz sie jednym ze znanych forteli Goebbelsa (jako ze mieszkam w
                    Niemczech nauczylem sie ich wszystkich na pamiec...).

> Co ma piernik do wiatraka. Swira masz czy co? Pojedz w Polske 'B?. Zobacz ile
                    > tam oszustw i przekretow popelnianych przez eks-czerwonych. A potem policz
                    > tam Zydow.

Wsrod "czerwonych" procent Zydow, jak wiesz, byl jeszcze wiekszy niz w
                    obecnym "demokratycznej" polityce panstwa polskiego. Roznica polega na
                    dostepnosci informacji na ten temat.

>
                    > Komunizm w Polsce skladal sie z Zydow i chamow.

Ciekawy podzial czerwonych: Zydzi i chamy. Domyslam si, ze chamy (polskie) to
                    beee a zydzi to dobrzy ludzie z NKWD. Niektory twoje wypowiedzi, troche wiecej
                    mowia o Tobie Sceptyk, niz przypuszczalnie chcesz.

Zydzi wyjechali 35 lat temu.
                    > Zagadka dla Ogorka (za 1 pkt): kto zostal i kto czerwonom pajeczynom kraj
                    > oplotl?

No oczywiscie Chamy Polaki, dobrze Zydy z NKWD zostali "wypedzeni".

> Terazniejsza historia Polski... Tyminskiego tez Zydzi naslali i mu glosow
                    > napedzili?
                    >
                    > Osoby o Twej mentalnosci dzialaja na szkode kraju. Bo czepiaja sie obsesyjnie
                    > jednego wycinka problemu, minimalnego, rozdmuchuja go poza wszelkie logiczne
                    > proporcje, tworzac w ten sposob informacyjny szum, ktory nie pozwala dojrzec,
                    > gdzie zlo lezy. Eks-ubecja Cie oplaca? Przyznaj sie. Bo w sumie dzialasz na
                    > rzecz eks-czerwonych. Chcesz czy nie. Taki jest efekt.

Eks-Czerwoni to Kwasniewski, Borowski, Balcerowicz, Olechowski, Olszewski i
                    inni Zydzi.
                    Uwierz mi Sceptyk, ze nie jestem za nimi.

Jestem za tym, zeby Bush i jego Zydzi zrozumieli wage zycia, ktore chca innym
                    bez przery odbierac.

Ogorek Sceptyk
                    Biologiczna Zagadka Syjonska
                    Z Traba Busha Patrioty Zydowskiego
                    • sceptyk Przymulony dyskutant Ogorek 19.03.03, 22:46
                      Gosc portalu: Ogorek napisal:

> Droga Ci demokracja musi dzialac zgodnie z demokratycznymi, miedzynarodowymi
                      > zasadami wspolpracy, a nie jak terrorysta lub panstwo Izrael.
                      > Nie jestes pierwszy, ktory tu na forum chce przekonac, ze ze wzgledu na jakies
                      > niebezpieczenstwo mozemy wszyscy nagle zapomniec o tym, ze jestesmy ludzmi. I
                      > ze nie obowiazuja juz zadne zasady demokratyczne i moralne.
                      --------------------------------

Przestan mi opowiadac o panstwie Izrael. Pytam sie ponownie, swir jestes?
                      Nic mnie ono nie obchodzi. A w kazdym razie nie w tym kontekscie. Jesli Ty
                      masz obsesje, to nie dowod ze inni tez je maja.

Zas takie teksty, ze 'jestesmy ludzmi' to zanies na kiermasz urzadzany na
                      1-go Maja przez SPD albo Zielonych. Moze ktos kupi je od ciebie. Ja tym
                      zainteresowany nie jestem. Nie uwazam sie za czlowieka z Twojej bajki. Jestem
                      sceptykiem. A Ty jestes ogorkiem. Albo raczej mizeria. Mizerna w dodatku.
                      Bardzo.
                      Podobnie 'zasady demokratyczne i moralne' wobec bandytow, tyranow i mordercow
                      wez ze soba przy okazji.

> Ciekawy podzial czerwonych: Zydzi i chamy. Domyslam si, ze chamy (polskie) to
                      > beee a zydzi to dobrzy ludzie z NKWD. Niektory twoje wypowiedzi, troche wiecej
                      > mowia o Tobie Sceptyk, niz przypuszczalnie chcesz.

Domyslasz sie, Skisly Korniszonie, zle. Zastanawialem sie, co by Ci poradzic na
                      poprawe logiki i uczciwosci w dyskusji. W koncu wybralem nastepujaca opcje: Wez
                      pierdolnij sie ogorkiem w glowe, przymulony interpretatorze, insynuacja braki w
                      logice nadrabiajacy. Moze Ci przejdzie. Chocby chwilowo.

> No oczywiscie Chamy Polaki, dobrze Zydy z NKWD zostali "wypedzeni".

Prosba jak wyzej. Pierdolnij sie w glowe. Mozesz ogorkiem, mozesz czym
                      innym. Byle mocno.

> Eks-Czerwoni to Kwasniewski, Borowski, Balcerowicz, Olechowski, Olszewski i
                      > inni Zydzi.
                      > Uwierz mi Sceptyk, ze nie jestem za nimi.

Olechowski nie byl nigdy w partii i Ty jestes od niego trzy razy wiekszym
                      zydem.

> Jestem za tym, zeby Bush i jego Zydzi zrozumieli wage zycia, ktore chca innym
                      > bez przerwy odbierac.

Na kiermasz 1-majowy z tym tekstem.

-----------------------------------

Nie czytywalem Cie w zasadzie i dziwilem sie nieco skad takie napastliwe
                      teksty na Twoj temat na Forum sie pokazuja, bo - przelotnie rzucajac okiem
                      na Twe pisanie - wydawalo mi sie, ze to nic ekstremalnego. Niestety, mylilem
                      sie. Jestes zeswirowanym obsesjonatem i nieuczciwym polemista. Oszustem
                      forumowym. Przypisujesz bezzasadnie adwersarzom poglady, z ktorymi nastepnie
                      polemizujesz. Takie podejscie tez zanies na kiermasz. Pierwszomajowy,
                      oczywiscie.

sc-k
                      • pan.scan Re: Przymulony dyskutant Ogorek 19.03.03, 23:21
                        Pomijając swoistą formę mizerii intelektualnej, przyrządzanej przez owego
                        Ogórka, a z którą w żaden sposób normalny człowiek dyskutować nie może ( bo nie
                        potrafi i nie chce) chciałbym dodać, że to bliski znajomy Euromira (Pana).
                        Mnie to tłumaczy wszystko - też to, skąd ta nić głębokiego porozumienia i
                        zrozumienia...
                        Scan
                        P.S.
                        Ostatnio nureń bardzo pochwalił Ogórka za całokształt - należy to wziąć pod
                        uwagę w dalszych dyskusjach (pseudo)z, tudzież wywodach konkombra.
    • Gość: abc Siedze sobie w ciemnosci IP: *.rdu.bellsouth.net 19.03.03, 05:50
      Dyktator zabija ludzi, odbiera wielu wolnosc, atakuje sasiadow, w rezultacie
      zabija milion wlasnych. Rozwiazanie Twoje:Nie atakowac, bo wiecej zginie.
      Pod rozwage: Zewnetrzny wrog na granicy. Poddajac sie (nic nie robiac w
      obliczu ataku na wartosci takie jak suwerennosc) mozna oszczedzic zycie i
      dobytek obywateli. Pytanie moje do ciebie: Poddac sie by osiagnac ten cel?
      Gość portalu: Ogorek napisał(a):

> Kochani,
      >
      > W kazdym czlowieku jest iskra dobra.
      > Niezaleznie od narodowosci, koloru skory i rasy.
      >
      > Dlatego nie moge zrozumiec, wrecz nie dochodzi to
      > do mnie, dlaczego niektorzy Zydzi ciesza sie,
      > ze kilka tysiecy Irakczykow straci zycie.
      >
      > Filozofuja, dowodza ze Sadam jest zly.
      > Ze juz zabil kilka tysiecy swoich.
      >
      > I to ma byc usprawiedliwienie, dla smierci
      > kolejnych tysiecy ludzi?
      >
      > Nie ma w was nawet cienia wspolczucia dla tych
      > ludzi? Takze kobiet i dzieci?
      >
      > Ale ja i tak wierze, ze w kazdy czlowieku jest
      > iskra dobra.
      >
      > Potrzebuje ona tylko troche czasu, zeby rozpalic sie
      > jak ognisko.
      >
      > Ogorek Medyk Wiejski
      > Medytator Aktualizator
      >
      > P.S. Kropa ratuj mnie bo tone
      • Gość: Ogorek Re: Siedze sobie w ciemnosci IP: *.dip.t-dialin.net 19.03.03, 08:15
        Gość portalu: abc napisał(a):

> Dyktator zabija ludzi, odbiera wielu wolnosc, atakuje sasiadow, w rezultacie
        > zabija milion wlasnych. Rozwiazanie Twoje:Nie atakowac, bo wiecej zginie.
        > Pod rozwage: Zewnetrzny wrog na granicy. Poddajac sie (nic nie robiac w
        > obliczu ataku na wartosci takie jak suwerennosc) mozna oszczedzic zycie i
        > dobytek obywateli. Pytanie moje do ciebie: Poddac sie by osiagnac ten cel?
        > Gość portalu: Ogorek napisał(a):

Najpierw zgodzil sie dyktator na zadania USA i wpuscil inspektorow, aby
        rozbroili kraj (zaklad, ze nie chcial wszystkiego im pokazac).

Potem USA zamiast inspektorow zwyczajnych szpiegow wyslali dyktatorowi i podali
        odpowiednie informacje USA.

Tego dyktator nie zaakceptowal i wyrzucil inspektorow.

Po pewnym czasie, wykorzystano niezwiazany z dyktatorem akt terrorystyczny, aby
        mu zagrozic wojna, jezeli sie nie rozbroi. Bo przeciez ma bron masowego razenia.

Dyktator przyjal inspektorow po masowa presja USA i ONZ.

Inspektorzy ONZ nie znalezli broni masowego razenia. A jaka znalezli to
        zniszczyli.

Jak juz ja zniszczyli, to USA (juz bez wykorzystywania humanistycznej roli ONZ)
        postawilo ultimatum dyktatorowi - ktore zaden dyktator naturalnie nie moze
        spelnic - grozajac natychmiastowa wojna. Teraz dyktator ma mniej broni i mozna
        go latwiej zalatwic.

Wniosek z tego ze USA i Zydy maja prawo lamac wszelkie prawa moralne, ale
        dyktator morderca nie. Zydow to ja od niedawna rozumie, maja swoj Talmud i
        pewne przekonania wzgledem gojow, ktore robia z nich zwierzeta. Zatem
        pociagniecia USA mozna tylko zrozumiec w kontekcie przewagi Zydow w senacie
        USA. USA mialo wspaniala tradycje demokratyczna i humanistyczna - to co USA
        obecnie wyprawia nie pasuje do historii tego kraju.

Ogorek Historyk i Histeryk
        Z Duza Iloscia Zydowskich Fanow na Forum GW
      • rycho7 otworz oczy to ciemnosc zniknie 19.03.03, 10:09
        A przy okazji dowiesz sie co to jest prawo miedzynarodowe i na czym polega
        lamanie tego prawa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka