Dodaj do ulubionych

11 XI? Czy czujesz ze mieszkasz w wolnym kraju?

IP: *.net.bialystok.pl 09.11.01, 21:12
Bo ja NIE! na kazdym kroku "niepodległe" panstwo mnie oszukuje i zniewala!

To nie jest kraj wolnosci! teraz nastepuje przegiecie pały!
im szybciej post PRL ( IV rzeczpospolita? ) zdechnie tym lepiej!
rozkłada ją fiskalny socjalizm! ech...
Obserwuj wątek
    • Gość: Hiacynt Re: 11 XI? Czy czujesz ze mieszkasz w wolnym kraju? IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 09.11.01, 21:16
      Gość portalu: max napisał(a):

> Bo ja NIE! na kazdym kroku "niepodległe" panstwo mnie oszukuje i zniewala!
      >
      > To nie jest kraj wolnosci! teraz nastepuje przegiecie pały!
      > im szybciej post PRL ( IV rzeczpospolita? ) zdechnie tym lepiej!
      > rozkłada ją fiskalny socjalizm! ech...

Max!

Komuna rządzi - fakt. Ale po co?
      Tylko stołki, przecież to jasne. Nie mają tyłów na wschodzie. Spoko.
      • Gość: max po co?:) IP: *.net.bialystok.pl 10.11.01, 00:14
        Gość portalu: Hiacynt napisał(a):

> Gość portalu: max napisał(a):
        >
        > > Bo ja NIE! na kazdym kroku "niepodległe" panstwo mnie oszukuje i zniewala!
        > >
        > > To nie jest kraj wolnosci! teraz nastepuje przegiecie pały!
        > > im szybciej post PRL ( IV rzeczpospolita? ) zdechnie tym lepiej!
        > > rozkłada ją fiskalny socjalizm! ech...
        >
        > Max!
        >
        > Komuna rządzi - fakt. Ale po co?
        > Tylko stołki, przecież to jasne. Nie mają tyłów na wschodzie. Spoko.

po co?smile jest taki czas ze dom w ruinie taniej jest zniszczyc i wybudowac
        od podstaw ( fundamenty ) niz powlekac farba cos co w kazdej chwili grozi
        zawaleniem sie ...
        • Gość: Hiacynt Re: po co?:) przecież sam odpowiedziełem IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 10.11.01, 16:20

> Gość portalu: Hiacynt napisał(a):
          >
          > > Gość portalu: max napisał(a):
          > >
          > > > Bo ja NIE! na kazdym kroku "niepodległe" panstwo mnie oszukuje i znie
          > wala!
          > > >
          > > > To nie jest kraj wolnosci! teraz nastepuje przegiecie pały!
          > > > im szybciej post PRL ( IV rzeczpospolita? ) zdechnie tym lepiej!
          > > > rozkłada ją fiskalny socjalizm! ech...
          > >
          > > Max!
          > >
          > > Komuna rządzi - fakt. Ale po co?
          > > Tylko stołki, przecież to jasne. Nie mają tyłów na wschodzie. Spoko.
          >
          > po co?smile jest taki czas ze dom w ruinie taniej jest zniszczyc i wybudowac
          > od podstaw ( fundamenty ) niz powlekac farba cos co w kazdej chwili grozi
          > zawaleniem sie ...

Na zniszczenie za póżno, gruba kreska już była.
          Szansa została już zmarnowana.
          • Gość: max ja mowie o systemie :) IP: *.net.bialystok.pl 10.11.01, 17:39

> zniszczenie za póżno, gruba kreska już była.
            > Szansa została już zmarnowana.

szansa pojawia sie teraz! smile

szympans max
            • Gość: Hiacynt Re: ja mowie o systemie :) IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 10.11.01, 18:23

>
              > > zniszczenie za póżno, gruba kreska już była.
              > > Szansa została już zmarnowana.
              >
              > szansa pojawia sie teraz! smile
              >
              >
              > szympans max

chcesz, żebym z renty politycznej zrezygnował smile
              bolszewika, goń, goń, goń
              • Gość: max Re: ja mowie o systemie :) IP: *.net.bialystok.pl 10.11.01, 18:37

> Gość portalu: max napisał(a):
                >
                > > Gość portalu: Hiacynt napisał(a):
                > >
                > > > zniszczenie za póżno, gruba kreska już była.
                > > > Szansa została już zmarnowana.
                > >
                > > szansa pojawia sie teraz! smile
                > >
                > >
                > > szympans max
                >
                > chcesz, żebym z renty politycznej zrezygnował smile
                > bolszewika, goń, goń, goń

dla mnie słowo "demokracja" ( a scislej kwestionowanie jej irracjonalnych zasad )
                to nie jest TABU! :> gdy ktos zaczyna analizowac korzonki tego kuriozum
                i widzi tzw. przekrety krasnali to coz taki Hayek z jego demomonarchią moze
                znaczyc? smile albo libertarianie? tylko probe wyszukania skutecznych blokadek na
                rozpasany fiskal!

goń goń goń ;>
            • Gość: zyx Re: ja mowie o systemie :) IP: *.rdu.bellsouth.net 12.11.01, 05:32
              max. te malowanie to vox populi wybral. wiec gdzie ta szansa? ludzie boja sie , wiec, jak na bialorusi,
              glosuja za tym co znaja. kryzys nie pomaga w zwiekszaniu odwagi ludzi. oczywiscie, kosciol nie pomaga
              tutaj, raczej walczy o zachowanie status quo.

>
              > > zniszczenie za póżno, gruba kreska już była.
              > > Szansa została już zmarnowana.
              >
              > szansa pojawia sie teraz! smile
              >
              >
              > szympans max

• Gość: Balzer Re: 11 XI? Czy czujesz ze mieszkasz w wolnym kraju? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.01, 21:19

>

Max, a ktoz to taki Cie zniewala ? Czyzby wladze ograniczaly Twoje swobody
      obywatelskie ?
      • Gość: max wiec co to był zabór? IP: *.net.bialystok.pl 09.11.01, 21:38
        Gość portalu: Balzer napisał(a):

> Max, a ktoz to taki Cie zniewala ? Czyzby wladze ograniczaly Twoje swobody
        > obywatelskie ?

socjalistyczna demokracja!smile jasne?
      • Gość: Suwek Re: 11 XI? Czy czujesz ze mieszkasz w wolnym kraju? IP: *.acn.waw.pl 10.11.01, 01:20

> obywatelskie ?

Kolego Balzer pójdź sobie do sądu w sprawie która kosztuje coś skarb państwa,
        albo narusza przywileje uprzywilejowanych, napisz w tej sprawie skargę do
        Rzecznika Praw Obywatelskich, a następnie jeszcze spróbuj wnieść rewizję
        nadzwyczajną, a zobaczysz na własne oczy kto narusza i jakie swobody.
        Jak ktoś siedzi na dupie i chla piwo i nic nie ma, i nic nie robi to może i
        będzie żył w przeświadczeniu, że korzysta ze swobód przez jakiś czas.
      • Gość: emilian Re: 11 XI? Czy czujesz ze mieszkasz w wolnym kraju? IP: *.radom.pl 10.11.01, 15:16

> obywatelskie ?

A tak nie jest?
        Koncesje, pozwolenia, monopole, tabuny urzednikow, zus, krus, itp. istnieja
        przeciez nie po to aby obdarzyc nas wolnoscia.
        Czy zboj wymuszjacy od ciebie haracz nie ogranicza twej wolnosci?

• Gość: U Re: 11 XI? Czy czujesz ze mieszkasz w wolnym kraju? IP: 216.41.48.* 09.11.01, 23:54

> Bo ja NIE! na kazdym kroku "niepodległe" panstwo mnie
      oszukuje i zniewala!
      >
      > To nie jest kraj wolnosci! teraz nastepuje przegiecie
      pały!
      > im szybciej post PRL ( IV rzeczpospolita? ) zdechnie
      tym lepiej!

Luuuuuuuuudzieeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Mieliscie okres wyborow,kiedy mozna bylo wyglosowac
      wszelkie zolte,czerwone i rozowew swinstwo i porzywrocic
      Polsce jej Bialo-Czerwone barwy.Przestancie
      jeczec.Zcznijcie myslec!!!!!!!!Ile chcecie miec Zlotych
      Rogow??????????Byl tylko jeden.!!!!!!!!!!!
      • Gość: max moj sąsiad moze decydowac tylko o sobie ... i tyle IP: *.net.bialystok.pl 09.11.01, 23:58
        filozofija prosta!
        • Gość: ethanol Re: moj sąsiad moze decydowac tylko o sobie ... i tyle IP: 151.112.27.* 10.11.01, 02:03
          najgorsze, ze w zasadzie nie bylo za bardzo z czego wybierac, wszyscy tam sa
          umoczeniu w machloje i populizm
      • Gość: XXL Re: 11 XI? Czy czujesz ze mieszkasz w wolnym kraju? IP: *.echostar.pl 10.11.01, 05:39
        Cholera, świadomość komunistyczna ciągle
        jeszcze pokutuje w narodzie ( homo sowietikus ciągle straszy ).

My i ONI ( tzn. władza )
        My wspaniali, ONI najgorsza hołota, złodzieje, idioci .....
        My serce narodu, ONI nasłani przez ruskich, żydów, jankesów itp.

Ludzie obudźcie się !!!!!!!
        Ja wiem, że to może SZOKOWAĆ, ale wy naprawdę żyjecie w wolnym kraju !!!!
        To od was wyłącznie zależy co się w Polsce dzieje.

Przestańcie narzekać, nikt was już nie będzie prowadzić za rękę.
        Teraz trzeba SAMEMU.
        I myśleć o przyszłości i co gorsze wybierać i decydować.

Co ?? Nie tak łatwo ??
        Lepiej zwalić winę na tych "ONYCH" przy władzy ??

Do dzieła !
        Do szkoły, do pracy i do WYBORÓW.
        To niewiarygodne, ale dziś od ciebie zależy jakie będzie
        będzie prawo w Polsce.

Co ? Nie ma na kogo głosować ??
        Z nikim się nie identyfikujesz ???
        To sam stań do wyborów, przekonaj innych do swoich ideei,
        przekonaj ich, że to ty masz rację.
        Walcz o swoje ideały !!!

I cholera przestań narzekać....
    • Gość: doku Kilku rzeczy mi brakuje, ale generalnie jest wolno IP: *.mofnet.gov.pl 10.11.01, 10:17
      Zagraniczne kanały w telewizji, wolna prasa, prasa brukowa, wolny wybór towaru
      w sklepach, swoboda uprawiania działalności politycznej i pozarządowej, wolne
      wybory, nie trzeba mieć adresu zameldowania, wolno wyjechać za granicę, możesz
      pisać tutaj dowolne głupstwa a inni to przeczytają, ...

Jednak apetyt rośnie w miarę jedzenia. Jakieś dwa lata temu byłem w Czechach i
      kupiłem w sklepie hiszpańskie pomidory - były małe ale czerwone i dwa razy
      tańsze niż takie zwyczajne na straganach, wiec kupiłem kilogram. Od tamtej pory
      nie mogę przestać o tym myśleć i wciąż rozglądam się i czekam i jem to nasze
      polskie kwaśne i drogie świństwo, które mi kiedyś całkiem smakowało, ale teraz
      codziennie kiedy biorę pomidora do ust, to przeklinam tę naszą postsowiecką
      rolniczą mafię, która rządzi Polską i nie pozwala importować pomidorów z
      Hiszpanii, tańszej i lepszej pszenicy, cukru trzcinowego. Dlaczego nie wolno u
      nas sprzedawać taniego i dobrego piwa (ale wolno tanie i trujące polskie "wina"
      zaprawiane śmierdzącym spirytusem)? Wiem jak to jest zrobione, wiem w czyim
      interesie, ale dlaczego większość Polaków się z tym godzi? Tego chyba nie
      rozumiem - ze strachu przed odrodzeniem bolszewizmu, czy ze zwykłego owiectwa?

A propos owiec. Nauczyliśmy się być owcami za socjalizmu, tym łatwiej teraz
      Kościołowi rządzić nami. W telewizji publicznej ciągle wiadomości z kościelnych
      imprez i "wydarzeń" które żenują swoją nieważnością. Przygody Papieża
      relacjonują jakby był jakimś Sindbadem Żeglarzem - zupełnie jak podróże Gierka
      po fabrykach. Kościół jest mimo to dużo dyskretniejszy niż PZPR - żyjemy
      przecież w wolnym kraju.

I brakuje mi jeszcze prawa i sprawiedliwości. Bo wolność możliwa jest tylko
      tam, gdzie jest silna policja i skuteczne prawo, gdzie czujesz się wolny i
      bezpieczny także na ulicy i na podwórku. Nie można czuć się wolnym, kiedy nikt
      nie broni cię przed mafią wymuszającą haracze, przed bandą pijaków, którzy mają
      kaprys okupować teraz twój ulubiony skwer, podwórko czy park. Wolność nie
      polega na tym, że silnym wolno odbierać wolność słabszym, ale wolność jest
      wtedy, kiedy masz pewność, że nikomu nie wolno odebrać ci tej wolności. Tego
      własnie wciąż jeszcze w Polsce brakuje. Nasze prawo nie chroni wolności, nie
      broni słabych ani potencjalnych ofiar przestępstw, ale zajmuje się wymuszaniem
      przestrzegania złego prawa dla samej idei przestrzegania prawa. Ani sądy ani
      policja nie troszczą się o stworzenie bezpiecznego środowiska, ale tylko kręcą
      sie w kółko swoich wewnętrznych spraw.

Wolność to dla mnie także prawo do spania w nocy, czytania w tramwaju,
      oddychania na przystanku... Dopóki miastem rządzi motłoch: w nocy pod oknami
      przechadzają się wrzeszczące pijaki, w dzień śmierdzące pijaki leżą na ławkach
      zdemolowanych przystanków, młode menele w autobusie głośno i wulgarnie
      rozmawiają a śmierdzący palacze kopcą pod wiatą pełną ludzi w czasie deszczu,
      dopóty Polacy wciąż bedą dzikim ludem, który nie rozumie co to wolność.
      • Gość: max wolnosc a brak mozliwosci rozwiniecia skrzydel ... IP: *.net.bialystok.pl 10.11.01, 23:03
        Gość portalu: doku napisał(a):

> Zagraniczne kanały w telewizji, wolna prasa, prasa brukowa, wolny wybór towaru
        > w sklepach, swoboda uprawiania działalności politycznej i pozarządowej, wolne
        > wybory, nie trzeba mieć adresu zameldowania, wolno wyjechać za granicę, możesz
        > pisać tutaj dowolne głupstwa a inni to przeczytają, ...
        >
        > Jednak apetyt rośnie w miarę jedzenia. Jakieś dwa lata temu byłem w Czechach i
        > kupiłem w sklepie hiszpańskie pomidory - były małe ale czerwone i dwa razy
        > tańsze niż takie zwyczajne na straganach, wiec kupiłem kilogram. Od tamtej pory
        >
        > nie mogę przestać o tym myśleć i wciąż rozglądam się i czekam i jem to nasze
        > polskie kwaśne i drogie świństwo, które mi kiedyś całkiem smakowało, ale teraz
        > codziennie kiedy biorę pomidora do ust, to przeklinam tę naszą postsowiecką
        > rolniczą mafię, która rządzi Polską i nie pozwala importować pomidorów z
        > Hiszpanii, tańszej i lepszej pszenicy, cukru trzcinowego. Dlaczego nie wolno u
        > nas sprzedawać taniego i dobrego piwa (ale wolno tanie i trujące polskie "wina"
        >
        > zaprawiane śmierdzącym spirytusem)? Wiem jak to jest zrobione, wiem w czyim
        > interesie, ale dlaczego większość Polaków się z tym godzi? Tego chyba nie
        > rozumiem - ze strachu przed odrodzeniem bolszewizmu, czy ze zwykłego owiectwa?
        >
        > A propos owiec. Nauczyliśmy się być owcami za socjalizmu, tym łatwiej teraz
        > Kościołowi rządzić nami. W telewizji publicznej ciągle wiadomości z kościelnych
        >
        > imprez i "wydarzeń" które żenują swoją nieważnością. Przygody Papieża
        > relacjonują jakby był jakimś Sindbadem Żeglarzem - zupełnie jak podróże Gierka
        > po fabrykach. Kościół jest mimo to dużo dyskretniejszy niż PZPR - żyjemy
        > przecież w wolnym kraju.
        >
        > I brakuje mi jeszcze prawa i sprawiedliwości. Bo wolność możliwa jest tylko
        > tam, gdzie jest silna policja i skuteczne prawo, gdzie czujesz się wolny i
        > bezpieczny także na ulicy i na podwórku. Nie można czuć się wolnym, kiedy nikt
        > nie broni cię przed mafią wymuszającą haracze, przed bandą pijaków, którzy mają
        >
        > kaprys okupować teraz twój ulubiony skwer, podwórko czy park. Wolność nie
        > polega na tym, że silnym wolno odbierać wolność słabszym, ale wolność jest
        > wtedy, kiedy masz pewność, że nikomu nie wolno odebrać ci tej wolności. Tego
        > własnie wciąż jeszcze w Polsce brakuje. Nasze prawo nie chroni wolności, nie
        > broni słabych ani potencjalnych ofiar przestępstw, ale zajmuje się wymuszaniem
        > przestrzegania złego prawa dla samej idei przestrzegania prawa. Ani sądy ani
        > policja nie troszczą się o stworzenie bezpiecznego środowiska, ale tylko kręcą
        > sie w kółko swoich wewnętrznych spraw.
        >
        > Wolność to dla mnie także prawo do spania w nocy, czytania w tramwaju,
        > oddychania na przystanku... Dopóki miastem rządzi motłoch: w nocy pod oknami
        > przechadzają się wrzeszczące pijaki, w dzień śmierdzące pijaki leżą na ławkach
        > zdemolowanych przystanków, młode menele w autobusie głośno i wulgarnie
        > rozmawiają a śmierdzący palacze kopcą pod wiatą pełną ludzi w czasie deszczu,
        > dopóty Polacy wciąż bedą dzikim ludem, który nie rozumie co to wolność.

zwyklych ludzi...

wolnosc to posiadanie mozliwosci do przezycia! a ta mozliwosc sie niestety kurczy
        menele same przez sie nie biorą! gdy czlowiek widzi iz to co robi jest w tak
        drasyczny sposob golone, jak moze czuc ze jest wolny?
        czym jest wolnosc wtedy gdy nie mam mozliwosci obrony swoje osoby?
        i gdy tylko patrze na zly czy dobry chumor urzednika-policjanta ktory ma w dupie
        swoja prace?
    • Gość: Balzer Powiedzcie od razu ze chcecie ANARCHII IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 10.11.01, 15:28
      Wtedy nikt Was nie bedzie uciskal, panstwo sie rozpadnie, ale co z tego.
      A moze tesknota za socjalizmem Was tak meczy ? Panstwo Was nie zlupi
      ale gdzie ta wolnosc, no gdzie ?
      • Gość: max Zmiany zasad Demokracji ...ze chcecie ANARCHII?:) IP: *.net.bialystok.pl 10.11.01, 17:35

> Wtedy nikt Was nie bedzie uciskal, panstwo sie rozpadnie, ale co z tego.
        > A moze tesknota za socjalizmem Was tak meczy ? Panstwo Was nie zlupi
        > ale gdzie ta wolnosc, no gdzie ?

słyszałeś o czasach feudalizmu? wszyscy mysleli ze na wieki wiekow amen
        słyszales o czasach "demokracji" w ktorej jakis lumpek decyduje czy moze zabrac
        mi 50% czy nie!
        tu potrzeba zmiany samych ZASAD demokracji! by człowieczek decydował za siebie
        nie jako master polityk wrzucajac "karteczki" do urny a np.
        wrzucajac "pity"(?) do urny z wypełnionymi potrzebnymi usługami panstwa dla
        SIEBIE!dobrowolnie! jakie to proste? niee smile ( demokracja personalna? )
        tak by czlowiek ktory nie lubi przymusowej dotacji na "narkomanka" lub "artyste"
        miał wolnosc w rezygnacji z tego typu usług! itd itd

pozdrawiam tajnie i anarchicznie wink

mason max
    • Gość: mietek Re: 11 XI? Czy czujesz ze mieszkasz w wolnym kraju? IP: 10.0.210.* 10.11.01, 22:53
      Brawo doku!Nic dodać,nic ująć.
    • jacek#jw Re: 11 XI? Czy czujesz ze mieszkasz w wolnym kraju? 11.11.01, 23:46
      Wolny kraj, wolny człowiek w tym kraju i robię to co mi się podoba to zupełnie
      różne sprawy.
      • Gość: max kup np. "używany" samochód! :) IP: *.net.bialystok.pl 12.11.01, 00:03
        jacek#jw napisał(a):

> Wolny kraj, wolny człowiek w tym kraju i robię to co mi się podoba to zupełnie
        > różne sprawy.

możesz?smile
        • jacek#jw Re: kup np. 12.11.01, 00:07
          mogę, tylko po co?
          • Gość: max kup:)(mówie o ustawie zabraniajacej wwozic rzęchy) IP: *.net.bialystok.pl 12.11.01, 00:10
            jacek#jw napisał(a):

> mogę, tylko po co?

ja cały czas mowie o prawie! o koncesjach a nie ze mozesz chodzi po swoim
            domciu... itd wink
            • jacek#jw Re: kup:)(mówie o ustawie zabraniajacej wwozic rzęchy) 12.11.01, 00:14
              Wiem, tylko czasami nie ma co się nad tym zastanawiać. Rzęcy so mi do niczego
              niepotrzebne, za to każą mi płacić w wolnym kraju za mnóstwo różnych rzeczy, z
              których nigdy nie skorzystam i na dodatek po zapłaceniu okazuje się, że tego
              nie ma.
              • Gość: max Re: kup:)(mówie o ustawie zabraniajacej wwozic rzęchy) IP: *.net.bialystok.pl 12.11.01, 00:16
                jacek#jw napisał(a):

> Wiem, tylko czasami nie ma co się nad tym zastanawiać. Rzęcy so mi do niczego
                > niepotrzebne, za to każą mi płacić w wolnym kraju za mnóstwo różnych rzeczy, z
                > których nigdy nie skorzystam i na dodatek po zapłaceniu okazuje się, że tego
                > nie ma.

widzisz a są tacy których stac tylko na takie rzechy ich brak to zabranie
                wolnosci w poruszaniu sie!
                • jacek#jw Re: kup:)(mówie o ustawie zabraniajacej wwozic rzęchy) 12.11.01, 00:19
                  zgadzam się z tobą. Tylko ja jestem straszny egoista, który w pierwszej
                  kolejności myśli o sobie smile i swojej rodzinie, a dopiero póżniej o reszcie.
                  • Gość: max :)) IP: *.net.bialystok.pl 12.11.01, 00:26
                    jacek#jw napisał(a):

> zgadzam się z tobą. Tylko ja jestem straszny egoista, który w pierwszej
                    > kolejności myśli o sobie smile i swojej rodzinie, a dopiero póżniej o reszcie.

to tak jak ja! smile

PS. o mieć taki rzęch cadilaczek 8L echh! ;]
    • Gość: Egon Re: 11 XI? Czy czujesz ze mieszkasz w wolnym kraju? IP: *.proxy.aol.com 12.11.01, 00:07

>

Zal mi ciebie,przyjedz do Nas,to Nowy Swiat ujrzysz!!!
      • jacek#jw Re: 11 XI? Czy czujesz ze mieszkasz w wolnym kraju? 12.11.01, 00:09
        A gdzie to jest?
        • Gość: Egon Re: 11 XI? Czy czujesz ze mieszkasz w wolnym kraju? IP: *.proxy.aol.com 12.11.01, 00:34
          jacek#jw napisał(a):

> A gdzie to jest?

Greenland!!!Sama zielen,zwierzeta,ptaki i dupy polskie z R.F.N. na zasluzona
          emeryture z Repperbahn wyeksmitowane....
    • Gość: niunia Re: 11 XI? Czuje IP: *.opole.dialup.inetia.pl 12.11.01, 00:21
      tyle oszołomów mlóci naokoło, że czuję wolność
      • jacek#jw Re: 11 XI? Czuje 12.11.01, 00:42
        A co oni młócą?
        • Gość: niunia Re: 11 XI? Czuje IP: *.opole.dialup.inetia.pl 12.11.01, 00:44
          sieczkę
          • jacek#jw Re: 11 XI? Czuje 12.11.01, 00:45
            A po co ona, ta sieczka?
            • Gość: niunia Re: 11 XI? Czuje IP: *.opole.dialup.inetia.pl 12.11.01, 00:51
              to taka sieczka, żeby Ci czymś czaszkę wypelnić, matołku
              • jacek#jw Re: 11 XI? Czuje 13.11.01, 08:43
                Gość portalu: niunia napisał(a):

> to taka sieczka, żeby Ci czymś czaszkę wypelnić, matołku

Sieczka w czaszce pozwala jednak myśleć. Czy Twoja czaszka coś ma w sobie? A może
                to tylko pustka?
                • czarna_wdowka Re: 11 XI? Czuje 13.11.01, 09:12
                  lepsza własna pustka, niż czyjaś sieczka
                  • jacek#jw Re: 11 XI? Czuje 13.11.01, 10:19
                    czarna_wdowka napisał(a):

> lepsza własna pustka, niż czyjaś sieczka

Jeżeli ktoś ceni to co ma to w porządku. A teraz spróbuj wykazać, że lepsza
                    pustka w czaszce od sieczki.
            • Gość: q&e Re: 11 XI? Czuje IP: *.proxy.aol.com 12.11.01, 00:54
              jacek#jw napisał(a):

> A po co ona, ta sieczka?

Na Polaka obiad,przez 4 lata najblizsze,za to ,ze RZAD NOWY wybral!!!!
    • Gość: Balzer Max, po kiego grzyba Ci stary rzech ? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.11.01, 00:25
      Nie lepiej to sobie kupic porzadny pojazd. Nad rzechami nie ma co rozpaczac.
      I tak mamy ich mnostwo w kraju jezeli koniecznie w taki chcesz sie zaopatrzyc.
      • Gość: max tu chodzi o zasady :) IP: *.net.bialystok.pl 12.11.01, 00:31

> Nie lepiej to sobie kupic porzadny pojazd. Nad rzechami nie ma co rozpaczac.
        > I tak mamy ich mnostwo w kraju jezeli koniecznie w taki chcesz sie zaopatrzyc.

to tylko JEDEN przykład czy wymieniac inne? "lepsze"
        monopol tpsa
        cukrowniczy
        naftowy
        energetyczny
        kolejowy
        itd itd.
        • Gość: Balzer Re: tu chodzi o zasady :) IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.11.01, 00:33

> Gość portalu: Balzer napisał(a):
          >
          > > Nie lepiej to sobie kupic porzadny pojazd. Nad rzechami nie ma co rozpacza
          > c.
          > > I tak mamy ich mnostwo w kraju jezeli koniecznie w taki chcesz sie zaopatr
          > zyc.
          >
          > to tylko JEDEN przykład czy wymieniac inne? "lepsze"
          > monopol tpsa
          > cukrowniczy
          > naftowy
          > energetyczny
          > kolejowy
          > itd itd.

Niestety w naszym kraju jest wciaz wiele do zmienienia.
    • Gość: U Re: 11 XI? Czy czujesz ze mieszkasz w wolnym kraju? IP: 216.41.29.* 12.11.01, 05:44

> Bo ja NIE! na kazdym kroku "niepodległe" panstwo mnie
      oszukuje i zniewala!
      >
      > To nie jest kraj wolnosci! teraz nastepuje przegiecie
      pały!
      > im szybciej post PRL ( IV rzeczpospolita? ) zdechnie
      tym lepiej!

W wolnym kraju?A gdzie on jest?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka