smitte 17.01.08, 20:56 Rzecz warta zobaczenia, moje drogie współfanki i drodzy współfani kryminałków www.sledztwo.pl Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eulalija Re: Sledztwo.pl 17.01.08, 22:03 Coś bliżej? Bo strona główna jeszcze mnie do niczego nie zachęciła. Czy muszę się tam zalogować? (rany kota, jeszcze jedno haslo!) Już mnie Stara Gropa w jeżdżenie tramwajem wpuściła, wprawdzie tramwaj opuściłam, ale nadal karmię zwierzęta w Zoo, w warszawskim ZOO. Odpowiedz Link
smitte Re: Sledztwo.pl 17.01.08, 22:16 No trzeba się zalogować, hasło możesz miec to samo co tu Jest trup, są poszlaki, rozwiązujemy zagadkę razem, co pewien czas Mistrz Gry dodaje nowe informacje, raporty, zeznania itp. I gramy, kto pierwszy rozwiąże zagadkę i wskaże mordercę. Odpowiedz Link
groha Re: Sledztwo.pl 18.01.08, 11:56 Rzecz na pewno fajna i bardzo chętnie bym się o tym osobiście przekonała, ale nie da rady - ciemne tło doprowadza mnie do szału. Nie dla mych ócz takie coś, niestety. Odpowiedz Link
rozmowy-z-monitorem Re: Sledztwo.pl 22.01.08, 15:22 a ja się pobawię Może uda mis ie coś wydedukować Odpowiedz Link
eulalija Re: Sledztwo.pl 22.01.08, 21:38 Poprosimy o jakieś sprawozdanie z postępów śledztwa. Ci, co tramwajem jeździli po Pradze, informowali na bieżąco Witaj na forum (Mnie też, niestety, zniechęciło tło. Ot, nie te lata, nie ten wzrok) Odpowiedz Link
lylika Re: Sledztwo.pl 22.01.08, 21:51 O tak, sprawozdanie. Sprawozdanie koniecznie potrzebne od zaraz. Ja tam nie wchodzę, boję się, ale spraawozdanie przeczytam jak najchętniej. Odpowiedz Link
madamepantalon Re: Sledztwo.pl 27.01.08, 10:59 Sprawa jest poważna- trup czeka na odnalezienie swojego kilera, ale towarzystwo śledcze wykazuje niezwykłe poczucie humoru (z naciskiem na NIEZWYKŁE). Przykłady: 1. papok pisze: (zachowano oryginalną pisownię) kogo nie lubiła ofiara . morderstwo w mieście dziwna sprawa kto wezwał policje a może nikt czasem może bć tak że ten kto zadzwoni może byc zabujcoł.a może jakis agent lub policjant to bandyta . bandzior może byc w szędzie odpowiedź smitte: Łoj, zabujcoł ci sie on w jakiejś panience i oto efekty. Przepraszam, nie mogłam sie powstrzymać. 2. karjur18- pytania do planowanego przesłuchania swiadka M. Waligórskiego (pisownia oryginalna): moim zdaniem jeszcze bym sie zapytal o jedno go czy wtedy przed wyjsciem z domu całował sie może z żona albo czy poprostu mial z nia kontakt usta usta?? Odpowiedź snoopy: Miał jej robić przed wyjściem sztuczne oddychanie? Takich perełek można wyłuskać jeszcze kilka. Jak wyszperam coś jeszcze, to podrzucę. madamepantalon/gacia/snoopy Odpowiedz Link
smitte Re: Sledztwo.pl 27.01.08, 11:55 A w ogóle to ja tutaj że tak powiem, pochwale się trochę, koleżanka nasza (Gacia vel Snoopy) w tej chwili znajduje się na pierwszym miejscu (tadam, fanfary!)z 35 punktami i nie odpuszcza! Trzymajcie kciuki, bądzcie z niej dumne! Troszku tam się pokomplikowało, zasady gry się pozmieniały, ale i tak jest ciekawie. Niżej podpisana jest na 4 miejscu, więc jakby poza podium na razie ale to przez to, że Gacia bardziej pyskata jest Jak widać więc młodzież na właściwych lekturach chowana każdą zagadkę kryminalną rozwiąże w trymiga Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Sledztwo.pl 27.01.08, 12:18 Gratulacje skladam z owacjami! Prosze o wiecej perel...tu nie ma wieprzy, wszystko doceniane, stop. Odpowiedz Link
bbbzyta Re: Sledztwo.pl 27.01.08, 12:59 Tadaaaaam, dziewczyny, trzymam kciuki za podium! Perełki śliczne )) Odpowiedz Link
eulalija Re: Sledztwo.pl 27.01.08, 20:33 Kciuk na Gacię, drugi, później, jak od klawiatury odejdę na Ciebie Smitte. Myć się dziś nie będę, na balkon na chwilę wyjdę, to mnie wywietrzy. Za Gacię się czuję odpowiedzialna jako matka chrzcząca. Odpowiedz Link
madamepantalon Re: Sledztwo.pl 27.01.08, 21:28 Łojbożesztymój! Ja tak nie mogę... ta presja...społeczeństwo się domaga... Postaram się godnie reprezentować Chmielewskich Forumowiczów, o ile mnie wkrótce za pyskowatość z gry nie usuną. W razie czego Smitte będzie dzierżyć ten balast w samotności. Da radę, bo dobra jest bestyja. Matuś chrzestna, dziękuję za słowa wsparcia w tych trudnych chwilach. Oszczędzaj się z tym wietrzeniem, żeby Cię tylko z lekka owiało (a nie podwiało ) Odpowiedz Link
eulalija Re: Sledztwo.pl 27.01.08, 21:41 Córko chrzestna, byle huragan na mnie wrażenia nie robi, żadne zatoki nie mają do mnie przystępu, o wilkach nie wspominając, nóg tylko nadmiernie przemoczonych posiadać nie mogę, bo katar za nimi idzie zaraz jak zaraza jakaś. Idź dziecię chrzestne w bój, ja za Cię trzymię. Odpowiedz Link
smitte Re: Sledztwo.pl 28.01.08, 22:43 > > Idź dziecię chrzestne w bój, ja za Cię trzymię. > > Się popłakałam ze śmiechu))))))) a kto jest moją matką chrzestną? Ta, co przykładnicą tego tamtego? Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Sledztwo.pl 28.01.08, 23:20 A temu co zabujcoł ci sie w jakiejś panience, to jak idzie? Trzyma sie chopak w czolowce ? Ja mu dobrze zycze i tez za niego trzymam. Dawajcie raport, prosze Odpowiedz Link
smitte Re: Sledztwo.pl 28.01.08, 23:32 To, że się był zabujcoł w panience było o ofierze, więc temu akurat idzie nieszczególnie))) (Swoja drogą kiedy pogrzeb? Muszę się dowiedzieć, detektywowi wypadałoby pójść). A autor genialnego sformułowania jakoś się odezwał raz i na tyle mu konceptu starczyło. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Sledztwo.pl 28.01.08, 23:37 > odezwał raz i na tyle mu konceptu starczyło. No szkoda on cie najwyrazniej inspirowal. Nie ma juz kogo cytowac? Odpowiedz Link
madamepantalon Re: Sledztwo.pl 19.02.08, 22:01 Posłusznie melduję- zadanie wykonane, główna nagroda zgarnięta. Od wczoraj dojeżdżam czerwonym Porsche do pracy. A tak serio, to ze Smittką chyba wykończyłyśmy głównych śledczych babską dociekliwością i obecnie po zakończeniu pierwszego śledztwa na stronie pojawił się komunikat: "Serwis tymczasowo zawieszony.Pracujemy nad nową koncepcją gry". Się narobiło... Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Sledztwo.pl 19.02.08, 22:08 Ta patrzaj, ja tylko pocijągnął... Gratulacje!!!!!!! Odpowiedz Link
lylika Re: Sledztwo.pl 19.02.08, 22:12 Jeszcze jakie.. gratulacje! P.S. Nie to, ze nie wiem o co chodzi, ale ponieważ nie doszłam nawet na pierwaszy poziom, tom neptek jest a gratulacje są niebotyczne. Odpowiedz Link
madamepantalon Re: Sledztwo.pl 19.02.08, 22:22 Piękny dyg z zakasaniem sukienusi. Dziękuję pięknie. Czego się nie robi dla Matki Chrzestnej Eulelijskiej! Odpowiedz Link
lylika Re: Sledztwo.pl 19.02.08, 22:29 madamepantalon napisała: > Piękny dyg z zakasaniem sukienusi. Dziękuję pięknie. Czego się nie robi dla > Matki Chrzestnej Eulelijskiej! ... Zakasana sukienusia mnie urzekła.Dawno mnie nic nie urzekło. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Sledztwo.pl 19.02.08, 22:34 Jak to Gacia! Z koroneczkami przy nogaweczkach? Odpowiedz Link
lylika Re: Sledztwo.pl 19.02.08, 22:38 Koroneczki przy nogaweczkach, skąd ja to znam. Biegaliśmy do ogrodu u babci oglądać prababciną bielizę, suszącą się na sznurkach i widzieliśmy majtki z klapą. ) Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Sledztwo.pl 19.02.08, 22:41 Ja tylko o nowoczesnych i chyba gorsząco-nieprzyzwoitych modelach z klapą czytałam (czy nie w "Godzinie pąsowej róży"?) i zawsze mnie ciekawiło, jak ta klapa wyglądała i w którą stronę sie ją otwierało/ Z`zadka czy z przodka? Odpowiedz Link
madamepantalon Re: Sledztwo.pl 19.02.08, 22:42 Dla dziecka takie rzeczy są zjawiskowe. Sama pamiętam, jak ukradkiem mierzyłam mamy pasy do pończoch, takie ze śmiesznymi żabkami. Ale się czułam w tym dorosła! Odpowiedz Link
madamepantalon Re: Sledztwo.pl 19.02.08, 22:36 Mersi boku. (Pssst, dla wyjaśnienia: ona tylko tak odrobinkę zakasana,żeby mi broń Boże pantalonów nie było widać). Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Sledztwo.pl 19.02.08, 22:41 > się komunikat: "Serwis tymczasowo zawieszony.Pracujemy nad nową > koncepcją gry". > Się narobiło... Gratuluje! Serwis wykonczyc to zaszczyt. Porschakiem dasz sie przejechac, co? W nagrode sukienusi nie bedziemy poddzierac Odpowiedz Link
madamepantalon Re: Sledztwo.pl 19.02.08, 22:44 Jasne, że dam pojeździć. Mogę nawet pożyczyć na następne wyścigi uliczne w Łodzi. Odpowiedz Link
groha Re: Sledztwo.pl 20.02.08, 00:15 Naprawdę wykończyłyście wszystko łącznie z autorami i serwerem? Fiu, fiu, duży wyczyn, padam do nóżek Odpowiedz Link
eulalija Re: Sledztwo.pl 20.02.08, 08:01 Gaciu, dziecię chrzestne ukochane, ja mać chrzestna Ci gratuluję, ja Cię podziwiam. Załatwić stronę to wielka rzecz ) Trzymaj rękę na pulsie, jak tylko otrząsną się z szoku, jak się uruchomią, leć, dobijaj ich ponownie. Może drugi porszaczek zielony dadzą? Dla kontrastu? Odpowiedz Link
madamepantalon Re: Sledztwo.pl 20.02.08, 08:38 To jest myśl! Ida będzie brykać zielonym Volvo, a ja zielonym Porschakiem. Czerwony opchnę taniuśko (wirtualne autka nie kosztują dużo). Boję się, czy Wy mnie tu jeszcze chcecie? Ostatnio jakieś problemy z pocztą były... jakieś znikające ulubione tematy... Może ja jestem wirtualny kiler i zabijam strony? Nie chcę mieć na sumieniu forum Guruy! Jak Rada Starszych orzeknie, że mam się wynosić, zamiotę sukienusią i zniknę, nie będę się narzucać (chlip, chlip). Odpowiedz Link
eulalija Re: Sledztwo.pl 20.02.08, 08:49 madamepantalon napisała: > Boję się, czy Wy mnie tu jeszcze chcecie? ... > Jak Rada Starszych orzeknie, że mam się wynosić, zamiotę > sukienusią i zniknę, nie będę się narzucać (chlip, chlip). Wariatka! Z kim się widziałaś ostatnio, że tak Ci zaszkodziło? A poczta hula bo gazeta po raz kolejny nam robi dobrze, cokolwiek by to nie znaczyło. Mnie to lotto, bo mam pocztę przekierowaną od razu do Outlooka, nie lubię latania po skrzynkach, życzę sobie posiadywać wszelką korespondencję w jednym miejscu Odpowiedz Link
madamepantalon Re: Sledztwo.pl 20.02.08, 09:05 Słyszeliście ten łomot? Klamoty z serca spadły mi lawiną ogromną. Dla mnie matuś chrzestna jest wyrocznią, słuchać się bedę. Zostaję więc (ale jakby co... to reklamacje do Eulalii składać, że sobie takie niewdzięczne dziecię przysposobiła ) Odpowiedz Link
eulalija Re: Sledztwo.pl 20.02.08, 09:11 Jeszcze coś gruchocze. Solidna ta lawina. Wszelkie reklamacje dotyczące destrukcyjnej działaności córy chrzestnej proszę kierować na Berdyczów. Kiedyś tam pojadę i przeczytam ) Odpowiedz Link