Dodaj do ulubionych

Przyznanie rent specjalnych przez Buzka -tfu...!

12.11.01, 08:25
Co Wy forumowicze na to ?
Nie piszcie , że komuna też tak robiła , bo wiem że to też jest wstrętne, ale
wcale to nie usprawiedliwia tego łotra Buzka.
Grześkowiak - baba , że koła nią łamać , willa etc. , zawód i wykształcenie ,
oraz bezpieczeństwo pracy zapewnione , dzieci ustawione na stanowiskach
wyższych niż ich umiejętności ...Jaki był tego cel ? Beztroskie pławienie sdięw
luksusie , wgdy naród cierpi biedę ?!
Pałubicki - rentier zawodowych benificji , z zapewnioną rentą ( nie prawda
to , że 346 zł . - to było jego wredne kłamstwo , bo ta renta po 4 latach
wyżerania pieniędzy z pastwowej posadki byłaby dużo , dużo większa ...)Po co
to , mało się nachapał nie dając nic w zamian Panstwu ...same śweiadome
zamieszania i błędy , np. sprawa GROMU itd...
Podsumowanie .
Tym ludziom to się nie należy. To oni w Polsce wyrzucili na bruk z pracy
miliony ludzi , to oni doprowadzili kraj do ruiny gospodarczej ...jakie renty
skoro tysiące ludzi jest na bezrobociu , tysiące popełnia samobójstwa z
bezsilności utrzymania dzieci przy życiu .
Spraweiedliwość dziejowa spełniłaby swoją rolę gdyby ci ludzie , nie mieli
żadnej , ale to żadnej renty , i żadnej ,ale to żadnej pracy ...wtedy by
wiedzieli co to jest bezrobocie , niemożność nakarmienia dzieci ...Wtedy może
pwładcy by się opamiętali , i takiej biedy nie zgotowaliby własnemu
społeczeństwu....
To jest moja opinia .! A co Wy na to ?!!!!
Obserwuj wątek
    • eliot Re: Przyznanie rent specjalnych przez Buzka -tfu...! 12.11.01, 08:48
      Jeeezu!!! Napij sie kawy i wyluzuj. Temat juz nieco odgrzewany.Grzeskowiak to
      stara pieczeniara, powinna dostac kopa w dupe na pozegnanie zamiat specjalnej
      renty. Reszcie z tych czy innych powodow "sie nalezy".
      Eliot
      • Gość: LIMAK Re: Przyznanie rent specjalnych przez Buzka -tfu...! IP: 172.16.51.* 12.11.01, 13:36
        eliot napisał(a):

> Jeeezu!!! Napij sie kawy i wyluzuj. Temat juz nieco odgrzewany.Grzeskowiak to
        > stara pieczeniara, powinna dostac kopa w dupe na pozegnanie zamiat specjalnej
        > renty. Reszcie z tych czy innych powodow "sie nalezy".
        > Eliot

Eliocie .
        Przeraziło mnie Twoje oburzenie , ale dziwnym trafem nikt go nie
        poruszał...zeżarłem wiązke siana i zastanowiłem sie gdzie ja dotychczas byłem ..?
        Może rozpieprzałem AWS , może rozpieprzałem SKL , razem z moim kumplem ministrem
        ze Szczecina , może poprostu Kocyba mnie opił ...A ten w sweterku ( błagający o
        litościwie o rente ) wcale mnie nie wzruszył ...konie nie mają litości dla tych
        którzy też jej nie mieli...Kop noga uzbrojona w podkowe , należy się obu
        palantom ...
        Pozdrawiam serdecznie na łączce politycznej ...nareszcie Koń zosta
        ochrzczony ...jak Ci si ę podoba jego nowe imię ...nie widziałes gdzies Ady ?
        LIMAK

• eliot Re: Przyznanie rent specjalnych przez Buzka -tfu...! 12.11.01, 16:38
          Gość portalu: LIMAK napisał(a):
          > Eliocie .
          > Przeraziło mnie Twoje oburzenie , ale dziwnym trafem nikt go nie
          > poruszał...zeżarłem wiązke siana i zastanowiłem sie gdzie ja dotychczas byłem .
          > .?
          > Może rozpieprzałem AWS , może rozpieprzałem SKL , razem z moim kumplem ministre
          > m
          > ze Szczecina , może poprostu Kocyba mnie opił ...A ten w sweterku ( błagający o
          >
          > litościwie o rente ) wcale mnie nie wzruszył ...konie nie mają litości dla tych
          >
          > którzy też jej nie mieli...Kop noga uzbrojona w podkowe , należy się obu
          > palantom ...
          > Pozdrawiam serdecznie na łączce politycznej ...nareszcie Koń zosta
          > ochrzczony ...jak Ci si ę podoba jego nowe imię ...nie widziałes gdzies Ady ?
          > LIMAK
          >
          AAAA!!!Witaj!!!!
          Wybacz ale nie sprawdzam nick'ow. Gdzies Ty widzial moje oburzenie? Toz ja Cie
          uspokajalem! Sweterkowy jaki jest, kazdy widzi! Glupie to bylo i uposledzone.
          Fakt on do innych nie mial tyle wyrozumialosci co inni dla niego maja...
          Orzel to nie byl nie poleci, chyba ze w g.wna...
          Inna sprawa, ze "rozczulil" mnie niejaki Buzek (pamietasz toto jeszcze...?),
          ktory z zatroskaniem mowil o tym jak to sweterkowy mialby zyc za 400 zl renty.
          Jakos nie przejal sie faktem, ze jest w Polsce osob zyjacych z takiej kwoty jest
          sporo, liczy sie ich w tysiace...
          Jesli chodzi o rozpieprzenie AWS to udalo Ci sie setnie... Moje gratulacje!!! wink)
          A i UW, bidule, zes tak po drodze potraktowal jak bura suke...
          Grzeskowiakowa zasie ze swych zaslug ma jeno czlonkostowo w agenturalnym
          Stronnictwie Demokratycznym i wyslugiwanie sie "czarnym". Co wedle Buzka jest
          wystarczajceym powodem do przyznania tejze pani renty czy tez emerytury
          specjalnej. Episkopat niestety nie docenil i nie przyznal...
          Pozdrawiam
          Rowniez Konia, Kocybe, porucznika Kocybe
          Ady dawno nie widzialem na forum, ale bywam tu dosc okazjonalnie. Mam malo czasu,
          za to mnostwo roboty.
          Eliot

• Gość: LIMAK Re: Przyznanie rent specjalnych przez Buzka -tfu...! IP: 172.16.51.* 13.11.01, 12:26
            eliot napisał(a):

> Gość portalu: LIMAK napisał(a):
            > > Eliocie .
            > > Przeraziło mnie Twoje oburzenie , ale dziwnym trafem nikt go nie
            > > poruszał...zeżarłem wiązke siana i zastanowiłem sie gdzie ja dotychczas by
            > łem .
            > > .?
            > > Może rozpieprzałem AWS , może rozpieprzałem SKL , razem z moim kumplem min
            > istre
            > > m
            > > ze Szczecina , może poprostu Kocyba mnie opił ...A ten w sweterku ( błagaj
            > ący o
            > >
            > > litościwie o rente ) wcale mnie nie wzruszył ...konie nie mają litości dla
            > tych
            > >
            > > którzy też jej nie mieli...Kop noga uzbrojona w podkowe , należy się obu
            > > palantom ...
            > > Pozdrawiam serdecznie na łączce politycznej ...nareszcie Koń zosta
            > > ochrzczony ...jak Ci si ę podoba jego nowe imię ...nie widziałes gdzies Ad
            > y ?
            > > LIMAK
            > >
            > AAAA!!!Witaj!!!!
            > Wybacz ale nie sprawdzam nick'ow. Gdzies Ty widzial moje oburzenie? Toz ja Cie
            > uspokajalem! Sweterkowy jaki jest, kazdy widzi! Glupie to bylo i uposledzone.
            > Fakt on do innych nie mial tyle wyrozumialosci co inni dla niego maja...
            > Orzel to nie byl nie poleci, chyba ze w g.wna...
            > Inna sprawa, ze "rozczulil" mnie niejaki Buzek (pamietasz toto jeszcze...?),
            > ktory z zatroskaniem mowil o tym jak to sweterkowy mialby zyc za 400 zl renty.
            > Jakos nie przejal sie faktem, ze jest w Polsce osob zyjacych z takiej kwoty jes
            > t
            > sporo, liczy sie ich w tysiace...
            > Jesli chodzi o rozpieprzenie AWS to udalo Ci sie setnie... Moje gratulacje!!! ;
            > -))
            > A i UW, bidule, zes tak po drodze potraktowal jak bura suke...
            > Grzeskowiakowa zasie ze swych zaslug ma jeno czlonkostowo w agenturalnym
            > Stronnictwie Demokratycznym i wyslugiwanie sie "czarnym". Co wedle Buzka jest
            > wystarczajceym powodem do przyznania tejze pani renty czy tez emerytury
            > specjalnej. Episkopat niestety nie docenil i nie przyznal...
            > Pozdrawiam
            > Rowniez Konia, Kocybe, porucznika Kocybe
            > Ady dawno nie widzialem na forum, ale bywam tu dosc okazjonalnie. Mam malo czas
            > u,
            > za to mnostwo roboty.
            > Eliot
            >
            >
            Eliocie
            U mnie tez kupe roboty, ale moze od dzisiaj będzie lepiej...na forum tez często
            nie zaglądałem , chociaż widze , że inni tęsknią za Kocybą ( dziwię się , że tak
            tęskni byyk którego kiedyś starałem się polubiec , ale wszystko zniszczył ). Jas
            dowód na to , że spokojne przesmiewcze rozmowy , są potrzebne...
            Cieszę sie , że Koń wiedział gdzie kopac i jak , teraz kolej na PiSie i LPR , a
            potem trzeba namięszać na platwormie ( zreszta już Kon zaczął ), i innym tez nie
            darujmy...
            Nicka zmieniłem po chęci rozstania się z forum , ale potrzeba gadania większa...i
            wróciłem..co mi niektórzy mocno zarzucali ..bo wpadłem jak to Kon , z iskrami u
            kopyt...i trochę porozrabiałem , innych starych adweersarzy poprzepraszałem , ale
            głupi koński łeb i tak ponosił .
            Te czarnuchy , cenią tylko tych którzy moga im się przydać...oni jak Kon ...nic
            nie znaczysz to kop w d...ę .
            za pozdrowienia dziękuje i napewno im przekażę ...będą niezmiernie radośni , że
            znaleźli swojego przyjaciela Eliota ...tylko Ady , tylko Ady , Ady brak... a moze
            się też odnajdzie , coś nieco już mi kiedyś o sobie napisała...ale spowrotem
            znikneło to miłe dziewczę ....
            Pozdrawiam i zapraszam do walki na łączce zwanej " informacje dnia "...
            LIMAK ( ale nie drzewo )
            • eliot Re: Przyznanie rent specjalnych przez Buzka -tfu...! 13.11.01, 12:53

> >
              > Eliocie
              > U mnie tez kupe roboty, ale moze od dzisiaj będzie lepiej...na forum tez często
              >
              > nie zaglądałem , chociaż widze , że inni tęsknią za Kocybą ( dziwię się , że ta
              > k
              > tęskni byyk którego kiedyś starałem się polubiec , ale wszystko zniszczył ). Ja
              > s
              > dowód na to , że spokojne przesmiewcze rozmowy , są potrzebne...
              > Cieszę sie , że Koń wiedział gdzie kopac i jak , teraz kolej na PiSie i LPR , a
              >
              > potem trzeba namięszać na platwormie ( zreszta już Kon zaczął ), i innym tez ni
              > e
              > darujmy...
              > Nicka zmieniłem po chęci rozstania się z forum , ale potrzeba gadania większa..
              > .i
              > wróciłem..co mi niektórzy mocno zarzucali ..bo wpadłem jak to Kon , z iskrami u
              >
              > kopyt...i trochę porozrabiałem , innych starych adweersarzy poprzepraszałem , a
              > le
              > głupi koński łeb i tak ponosił .
              > Te czarnuchy , cenią tylko tych którzy moga im się przydać...oni jak Kon ...nic
              >
              > nie znaczysz to kop w d...ę .
              > za pozdrowienia dziękuje i napewno im przekażę ...będą niezmiernie radośni , że
              >
              > znaleźli swojego przyjaciela Eliota ...tylko Ady , tylko Ady , Ady brak... a mo
              > ze
              > się też odnajdzie , coś nieco już mi kiedyś o sobie napisała...ale spowrotem
              > znikneło to miłe dziewczę ....
              > Pozdrawiam i zapraszam do walki na łączce zwanej " informacje dnia "...
              > LIMAK ( ale nie drzewo )

Witaj LIMAK !!!
              Ruchy robaczkowe (worm) na platformie zaczynaja byc urzekajace. Ta "partia" to
              typowa partia tych, ktorzy chca sie dorwac do wladzy, jest to skladowisko tych,
              ktorzy juz zdarzyli sie przyssac (to takie tęgoryjce)i odstawienie od karmy jest
              dla nich baaardzo bolesne. Szczegolnie "urzeka" mnie ich "gleboko moralna"
              retoryka spiewana na wysokich diapazonach przez "trzech tenorow". Kazdy jeden to
              istna wyrocznia...madre to takie, sliczne i moralne. I jeszcze ta banda glupcow,
              ktora swiecie wierzy... oczywiscie mam na mysli polityczne malolactwo, ktore na
              nich glosowalo a nie tych wiernych akolitow, ktorzy przebieraja nerwowo nozkami
              by dorwac sie do cycka... Ci ostatni wiedza co jest grane...
              Nawet jesli trafil Ci sie blad ortograficzny to (platworma)to jest to baaardzo
              udana gra slow na okreslenie PO. Np. platitude (plaskosc, plytkosc, plytkie
              powiezenie) i worm (robak). Biegli w jezykach moga sie podjac dalszej zabawy...
              Pozostali, jak przypuszczam, dostarcza nam rowniez jeszcze wielu wzruszen a i
              rozrywki (moze czasem niezbyt wybrednej) rowniez... Mam na mysli oczywiscie
              pozostale partie polityczne a nie forumowiczow...wink))

Pozdrawiam serdecznie
              Eliot
              • Gość: LIMAK Re: Przyznanie rent specjalnych przez Buzka -tfu...! IP: 172.16.51.* 14.11.01, 10:13
                eliot napisał(a):

>
                > Witaj LIMAK !!!
                > Ruchy robaczkowe (worm) na platformie zaczynaja byc urzekajace. Ta "partia" to
                > typowa partia tych, ktorzy chca sie dorwac do wladzy, jest to skladowisko tych,
                >
                > ktorzy juz zdarzyli sie przyssac (to takie tęgoryjce)i odstawienie od karmy jes
                > t
                > dla nich baaardzo bolesne. Szczegolnie "urzeka" mnie ich "gleboko moralna"
                > retoryka spiewana na wysokich diapazonach przez "trzech tenorow". Kazdy jeden t
                > o
                > istna wyrocznia...madre to takie, sliczne i moralne. I jeszcze ta banda glupcow
                > ,
                > ktora swiecie wierzy... oczywiscie mam na mysli polityczne malolactwo, ktore na
                >
                > nich glosowalo a nie tych wiernych akolitow, ktorzy przebieraja nerwowo nozkami
                >
                > by dorwac sie do cycka... Ci ostatni wiedza co jest grane...
                > Nawet jesli trafil Ci sie blad ortograficzny to (platworma)to jest to baaardzo
                > udana gra slow na okreslenie PO. Np. platitude (plaskosc, plytkosc, plytkie
                > powiezenie) i worm (robak). Biegli w jezykach moga sie podjac dalszej zabawy...
                > Pozostali, jak przypuszczam, dostarcza nam rowniez jeszcze wielu wzruszen a i
                > rozrywki (moze czasem niezbyt wybrednej) rowniez... Mam na mysli oczywiscie
                > pozostale partie polityczne a nie forumowiczow...wink))
                >
                > Pozdrawiam serdecznie
                > Eliot

Eliocie .
                To był poprostu błąd pisania z tą " platwormą " ( ale nie dlatego , ze nie
                wiem ) ...ale mu dorobiłeś świetną otoczkę ( worm - robak )...świetna gra słów ,
                a jaka prawdziwa ! Samo wyszło , ale czy tonie prawda , że tam ukryło sie całe
                robactwo polityczne Polski , powiem więcej ...LPR to psychole , ale nie
                robactwo , ale tu miałeś rację ( no , mój błąd też ma swoje zasługi ).Wczoraj
                słuchałem w TV1 geniusza Olechowskiego , a potem w TVN24 jakiegoś palanta z
                Center Bissnes Club ...co ci ludzie wygadują to się w pale nie mieści
                Krytykują wszestkie programy naprawy gospodarki ( SLD ) , a sami na pytanie o
                własna receptę na jej naprawę , odpowiadają : " obniżenie podatków "...To tak
                jakby brakowało w domu pieniędzy do pierwszego , a ktoś by doradził " przeznacz
                25 % swoich poborów na np. kościół , to będzie Ci lżej "- miałby rację , byłoby
                lżej, ale w kieszeni ...i tylko takie byłyby realia ich pomysłów .
                Nie jestem językowcem ,i w tej zabawie jestem pytki ( jak to Koń ), ale inni
                forumowicze ? ...znam ich możliwości...
                Jedno co mi się kojarzy w uzupełnieniu Twojego spostrzeżenia to , podsumowamie :
                PO - płytkość
                worm - robak
                ma - ma - końcówka

Reasumując: "PŁYTKOŚĆ tego ROBACTWA , MA " ta partia jak w ruskim banku ...tyko
                dlaczego to robactwo rozłazi się , już na początku po całym Sejmie ...Koń Kocyby
                robi swoje ?
                Ciekawy jestem co na Twój apel forumowicze językoznawcy ...bo i PiSia wymaga
                koentarza , a LPR , aż się prosi ...a może Samoobrona , PSL , SLD ...ciekawy
                jestem co z tego wyniknie ? Czy potrafią podjąć zabawę .
                Pozdrawiam
                LIMAK z Końskim łbem
                • Gość: eliot Re: Przyznanie rent specjalnych przez Buzka -tfu...! IP: *.bn.org.pl 14.11.01, 11:50

> Krytykują wszestkie programy naprawy gospodarki ( SLD )

Wlasnie dlatego je krytykuja. Inna sprawa, ze ZADEN program naprawczy nie da nam
                  odetchnac przez najblizsze dwa lata. Niezapomniany premier "Nasza Szkapa"
                  Mariana, pospolicie znany jako Buzek lub Docent, ma tu wiekopomne zaslugi.
                  Przyszly (2002) i nastepny (2003)rok mamy przej...ne. Pierwsze oznaki ozywienia
                  gospodarczego mozga wystapic pod koniec 2003 r. jesli takowe nastapi na glownych
                  rynkach swiatowych. Jesli nie to dopiero w 2004 roku zlapiemy oddech. Niezalenie
                  od tego jaki rzad bedzie przy wladzy. Oczywiscie pomijam polityczne kurioza typu
                  LRP, czy Samoobrone. Jesli zalamanie gospodarcze, ktore nam Docent w prezencie
                  zostawil bedzie na tyle duze, ze wyniesie do wladzy parie, ktore wlasnie
                  wspomnialem, to mamay oczywiscie przerabane nie dwa, trzy lata ale nastepne
                  dwadziescia.

> Ciekawy jestem co na Twój apel forumowicze językoznawcy ...bo i PiSia wymaga
                  > koentarza , a LPR , aż się prosi ...a może Samoobrona , PSL , SLD ...ciekawy
                  > jestem co z tego wyniknie ? Czy potrafią podjąć zabawę .
                  > Pozdrawiam
                  > LIMAK z Końskim łbem

Raczej watpie by ktos podjal. Mamy tu co prawda specjalistow od lzenia wszystkich
                  myslacych, ale obelgi a uzywanie jezyka do gry slow to jednak zupelnie rozne
                  rzeczy smile))
                  Wracajac jeszcze na moment do polityki, to zauwaz, ze wymaga ona pewnych dosc
                  specyficznych kwalifikacji, wsrod ktorych cynizm i bezwzglednosc i umiejetnosc
                  zdrady w odpowiednim momencie wioda prym.
                  Naiwni przegrywaja. Pani Piwnik np. jest zapewne sprawnym sedzia ze swietnie
                  opanowana procedura procesowa, ale w polityce okazala sie jak osesek.
                  Potrzebny jej byl ktos rownie sprawny a i spolegliwy na niwie politycznej. Kaucz
                  zasie byl jest i bedzie moralnie zwykla kanalia, co w polityce bywa zaleta
                  wszelako trzeba byc w obozie ktory takie laurki wystawia. I jak dlugo byl (W 1990
                  r. pozytywnie przeszedl weryfikacje, w 1998 r.? bodaj, zostal nieusuwalnym
                  prokuratorem krajowym z namaszzcenia Suchockiej) byl cacy. W polityce wszelako
                  obowiazuje moralnosc Kalego, przeszedl na "zla" strone. Kali obudzil sie wiec w
                  Gazecie Wyborczej. I Kaucz dal glowe. Glowa tez powinna zaplacic Piwnik bo w
                  polityce sentymentow niet, a Miller juz wie ze Pani Basienka to jego baaardzo
                  slaby punkt.
                  Jesli ja zostawi to musi jej dodac kogos, kto rzeczywiscie bedzie kierowal
                  resortem a Basienka bedzie robila za paprotke... wink))

Pozdrawiam serdecznie
                  Eliot
                  • Gość: LIMAK Re: Przyznanie rent specjalnych przez Buzka -tfu...! IP: 172.16.51.* 15.11.01, 08:05
                    Eliocie
                    Kiedyś po wyborach , przesłałem do druku w lokalnej gazecie , komplet fraszek
                    na kazda z partii wyborczych . Jedna z nich nadaje sie jak ulał do gry słów
                    jaka Ty tu zastosowałeś , dlatego też dedykuję ją na forum Tobie :

LPR i SAMOOBRONA

Narodowy zryw ,, gorący „
                    Te dwie partie dziwnie złączył
                    Więc wypowiedź taka , jest nad wymiar szczera
                    W skrócie eLPR-u mamy
                    coś z LePeRa !

Coś panowie , politycy dziwnie jakoś ostatnio przysnęli ...i dlatego humoru na
                    tym polu mało ...zastanawiam się tylko , czy to nie "rozpizdziaj" jaki im czyni
                    Koń w ich partiach nie jest przyczyną wyciszenia .
                    A swoją drogę ta sprawa Kaucza , to tez nieprzyjemny zgrzyt w SLD...
                    Wczorej ubawiły mnie opinie J. Nowaka - Jeziorańskiego...faciu gada , gada ...a
                    nie pamięta , że sam ma jeszcze gorsza niewyjasnioną karte w swoim życiorysie.
                    Chodzi mi o jego przegrany proces w Niemczech , dotyczący jego współpracy z
                    wiadopmo kim ...Oskarżenia Moskala w tym temacie , tez zbył milczeniem , bez
                    słowa obrony ...on chce mówic o moralności i czystej karcie w życiorysie , a
                    sam ma plamę większą niż Kaucz...Metoda Kalego ?
                    Cos to forum ostatnio straciło rezon , i kwiecista mowa prawicy jakoś
                    przywiędła ( czyżby jesien ? ), a i koncept im zanikł ...tylko bykk próbuje
                    ratowac sytuacje , ale facet się plącze...i za dużo u niego prostackiego
                    obskurantyzmu , dlatego uczyniłem go dla siebie niewidzialnym ...poprawi się
                    może u mnie zaistniec .
                    Zastanawiam sie gdzie sie podziały tuzy forumiarskiej roboty : Vist , Miriam ,
                    Perła ,Hiacynt , Tyu , Jajacek , Jolka i wielu innych których tu jednak
                    polubiłem ( mimo sprzeczek - było minęło ) , a nie wymieniam , za co ich mocno
                    przepraszam . Kazdy z nich , tych którzy dyskutowali na temat , wniósł tu
                    czastke siebie...a jednak po wyborach połamali sobie skrzydła...zastanawiam
                    sier czy warto tak się załamywać , przeciez życie idzie naprzód , a chwile
                    refleksji buduja nasze opamiętanie.
                    Całe grono Kocybów czuje sie dobrze , dzekujac Ci za pozdrowienia ( zreszt a
                    bykk nawet zauwazył , ze Kon rży )...Ko0ń nawet pomachał Ci kulawą nogą ...
                    Jeszcze jedno . Dostrzegam w opcji "lewo " , pewna rysę na poziomie pałacu
                    prezydenckiego i grupy premiera Millera ...to co zrobiła Labuda , dla mnie było
                    niesmaczne , a i dorównywało poziomowi AWS ...coś może więcej wiesz na ten
                    temat.
                    Wiem , o tym , że miała ona prawo sie oburzyc , ale czy w taki sposób ? To
                    było płytkie ...a ceniłem ta Panią ...ale coś czuję , że to czyjaś
                    sprężyna ...czyżby Kocyba się znowu opił i poszedł w ministry do Prezydenta , a
                    teraz rozrabia jak pijany Koń ...
                    Pozdrawiam
                    LIMAK

• eliot Re: Przyznanie rent specjalnych przez Buzka -tfu...! 15.11.01, 14:53
                      >
                      > LPR i SAMOOBRONA
                      >
                      > Narodowy zryw ,, gorący „
                      > Te dwie partie dziwnie złączył
                      > Więc wypowiedź taka , jest nad wymiar szczera
                      > W skrócie eLPR-u mamy
                      > coś z LePeRa !
                      >
                      Fraszka wielce mi sie pooba!
                      Gratuluje! Zawsze bolalem, ze Bog poskapil mi talentow rymotworczych. Ale coz
                      trzeba sie gozic z boskimi wyrokami...wink))
                      Wybacz ale nie rozpisze sie dzis na temety polityczne, ale wlasnie jestem w
                      trakcie pakowania. Mam wyjazd nagly a niespodziewany. Jesli wroce w poniedzialek
                      to sie odezwe, jesli pozniej to trudno. Jak sie pojawie na forum tzn., ze juz
                      jestem oczywiscie...wink
                      Pozdrawiam serdecznie
                      Eliot
                      • Gość: LIMAK Re: Przyznanie rent specjalnych przez Buzka -tfu...! IP: 172.16.51.* 16.11.01, 07:16
                        eliot napisał(a):

> Gość portalu: LIMAK napisał(a):
                        > >
                        > > LPR i SAMOOBRONA
                        > >
                        > > Narodowy zryw ,, gorący „
                        > > Te dwie partie dziwnie złączył
                        > > Więc wypowiedź taka , jest nad wymiar szczera
                        > > W skrócie eLPR-u mamy
                        > > coś z LePeRa !
                        > >
                        > Fraszka wielce mi sie pooba!
                        > Gratuluje! Zawsze bolalem, ze Bog poskapil mi talentow rymotworczych. Ale coz
                        > trzeba sie gozic z boskimi wyrokami...wink))
                        > Wybacz ale nie rozpisze sie dzis na temety polityczne, ale wlasnie jestem w
                        > trakcie pakowania. Mam wyjazd nagly a niespodziewany. Jesli wroce w poniedziale
                        > k
                        > to sie odezwe, jesli pozniej to trudno. Jak sie pojawie na forum tzn., ze juz
                        > jestem oczywiscie...wink
                        > Pozdrawiam serdecznie
                        > Eliot

Eliot
                        Miłej podróży ...Jak spotkasz Konia to go pozdrów...cholernik gdzieś uciekł !
                        A w polityce jakoś ostatnio smutno , to nie to co było za czasów tych
                        nieudaczników z AWS ...kazdy dzień to był kabaret .
                        Pozdrawiam ...do poniedziałku.
                        LIMAK

• eliot Re: Przyznanie rent specjalnych przez Buzka -tfu...! 19.11.01, 14:30

> Miłej podróży ...Jak spotkasz Konia to go pozdrów...cholernik gdzieś uciekł !
                          > A w polityce jakoś ostatnio smutno , to nie to co było za czasów tych
                          > nieudaczników z AWS ...kazdy dzień to był kabaret .
                          > Pozdrawiam ...do poniedziałku.
                          > LIMAK
                          >

Czesc!
                          KONIA spotkalem, lazil srodkiem drogi w sztok pijany wink)). Odprowadzilem
                          grzecznie na lake, razem z woznica, rownie pijanym jak ON! To byles Ty Franku?
                          Czy moze porucznik Kocyba, na przepustce???
                          Jestem tylko przelotem. Zaraz wyjezdzam znowu i raczej do konca tygodnie mnie nie
                          bedzie. Chyba ze zlapie wolna chwile i dorwe sie gdzies do zaprzyjaznionego
                          komputera.
                          W polityce faktycznie niewiele ciekawego. Ot Miller gdzies sie ukrywa razem z
                          rzadem, ale coz tylko na chwile.... Rano zas sluchalem dzielnego Antosia
                          Macerewicza. Musze przyznac, ze stany chorobowe poglebiaja Mu sie z kazdym
                          rokiem, a znam go hoho! Cos ze cwierc wieku. W zasadzie zapraszajac Go do radia
                          red. Skowronski uczynil Mu (choc pewnie nieswiadomie) ogromna krzywde...
                          Jednak uwazam, ze opinia lekarska powinna tu byc decydujaca...i Antosia nalezy
                          zostawic w spokoju, ot najwyzej Piotrus [Naimski - kazdy Pan ma swojego
                          Zyda... wink)] moze Mu przyniesc uspokajajace ziolka...
                          W polityce zagranicznej zasie rozbawil mnie proroczy sen mully Omara.
                          Ten "odkupiciel ummy", "swiatlosc islamu" i "oko Proroka", ze zostane tylko przy
                          co skromniejszych tytulach tego zacnego meza cierpi na lokalna odmiane (znacznie
                          zjadliwsza, a moze juz bardziej zaawansowana) schorzenia naszego dzielnego
                          Antosia...
                          Mam nadzieje, ze dobrotliwa reka skroci jego meki... mam oczywiscie na mysli
                          Omara a nie Antosia...wink))
                          Pozdrawiam Ciebie
                          Uklony rowniez dla Bykka
                          Eliot
                          • Gość: LIMAK Re: Przyznanie rent specjalnych przez Buzka -tfu...! IP: 172.16.51.* 20.11.01, 08:55
                            eliot napisał(a):

> Czesc!
                            > KONIA spotkalem, lazil srodkiem drogi w sztok pijany wink)). Odprowadzilem
                            > grzecznie na lake, razem z woznica, rownie pijanym jak ON! To byles Ty Franku?
                            > Czy moze porucznik Kocyba, na przepustce???
                            > Jestem tylko przelotem. Zaraz wyjezdzam znowu i raczej do konca tygodnie mnie n
                            > ie
                            > bedzie. Chyba ze zlapie wolna chwile i dorwe sie gdzies do zaprzyjaznionego
                            > komputera.
                            > W polityce faktycznie niewiele ciekawego. Ot Miller gdzies sie ukrywa razem z
                            > rzadem, ale coz tylko na chwile.... Rano zas sluchalem dzielnego Antosia
                            > Macerewicza. Musze przyznac, ze stany chorobowe poglebiaja Mu sie z kazdym
                            > rokiem, a znam go hoho! Cos ze cwierc wieku. W zasadzie zapraszajac Go do radia
                            >
                            > red. Skowronski uczynil Mu (choc pewnie nieswiadomie) ogromna krzywde...
                            > Jednak uwazam, ze opinia lekarska powinna tu byc decydujaca...i Antosia nalezy
                            > zostawic w spokoju, ot najwyzej Piotrus [Naimski - kazdy Pan ma swojego
                            > Zyda... wink)] moze Mu przyniesc uspokajajace ziolka...
                            > W polityce zagranicznej zasie rozbawil mnie proroczy sen mully Omara.
                            > Ten "odkupiciel ummy", "swiatlosc islamu" i "oko Proroka", ze zostane tylko prz
                            > y
                            > co skromniejszych tytulach tego zacnego meza cierpi na lokalna odmiane (znaczni
                            > e
                            > zjadliwsza, a moze juz bardziej zaawansowana) schorzenia naszego dzielnego
                            > Antosia...
                            > Mam nadzieje, ze dobrotliwa reka skroci jego meki... mam oczywiscie na mysli
                            > Omara a nie Antosia...wink))
                            > Pozdrawiam Ciebie
                            > Uklony rowniez dla Bykka
                            > Eliot

Witaj
                            Dzięki za opiekę nad koniem. Ten pijany to nie ja ...wysłałem jako wożnice
                            swojego przyjaciela doktora honoriskausa nauk matemAtycznych ...lubie go bo
                            zdrowo ciągnie ...chłop się nie może pozbierać jak się dowiedział , że w 40 mln.
                            kraju znaleźliśmy w Popowie "jednego godnego" stanowiska Prezydenta...
                            Wyjechałeś , a tu się trochę ruszyło ...histeria prawicy ...przemówienie
                            Millera , jak zawsze ze specyficznym polotem i humorem , przypadek
                            samolotu ...już pomyślałem , czy aby naukowca Karola nie skierowali jako szefa
                            nadzoru mechaników LOT-u ...on potrafi wszystko spieprzyc ...dzisiaj dowiedziałem
                            się PR , że Wielki Lech ma dwa komputery...nie chce nawet tego komentować ...Czy
                            ci ludze w Polsce doszczętnie zgłupieli głosując na naszych talibów - LPR...
                            Tyle dzisiaj , bo i tak Cie nie będzie ...właściwie to piszę do forumiarskiego
                            świata ...może ktoś się odszczeknie ( jkiś polski talib ), a może nie ? , bo i z
                            czasem krótko...
                            Pozdrawiam w podróży...matematyka odstaw do lekarzxa AA ...dobry człowiek !
                            LIMAK

• eliot Re: Przyznanie rent specjalnych przez Buzka -tfu...! 22.11.01, 13:35
                              Wielki Lech ma dwa komputery...nie chce nawet tego komentować ...Cz
                              > y
                              > ci ludze w Polsce doszczętnie zgłupieli głosując na naszych talibów - LPR...
                              > Tyle dzisiaj , bo i tak Cie nie będzie ...właściwie to piszę do forumiarskiego
                              > świata ...może ktoś się odszczeknie ( jkiś polski talib ), a może nie ? , bo i
                              > z
                              > czasem krótko...
                              > Pozdrawiam w podróży...matematyka odstaw do lekarzxa AA ...dobry człowiek !
                              > LIMAK
                              >

Czesc LIMAK!
                              Ja znowu w przelocie, moze w poniedzialek wroce na dluzej.
                              Lechu ma dwa komputery ale dla rownowagi tylko jedna polkule... tak ze w sumie
                              wychodzi na zero...wink
                              Ale On tez tylko w przelocie, tu wyklady, tam wyklady... jest wprost rozrywany...
                              Co do LPR to popatrz na sklad spoleczny elektoratu tegoz ugrupowania. Bez trudu
                              zauwazysz, ze jest to elektorat specjalnej troski... W demokracji maja prawo do
                              wyrazania swojego glosu, chociaz sam rozumiesz, ze tu raczej potrzebna by byla
                              dobra opieka spoleczna i medyczna...:-]]]
                              KONIA po drodze napoilem, bo mial strasznego kaca. Potwornie Go suszylo!
                              Wiaderko "Kapra" dobrze MU zrobilo... woznice zgodnie z Twoim zyczeniem
                              zaprowadzilem do AA, ale On biedak myslal, ze idziemy do knajpy...
                              Jak zobaczyl, ze nie to dal noge i tyle Go widzialem...
                              Jesli zobaczysz skacowanego faceta szukajacego KONIA to pewnie ON...postaw Mu
                              litosciwie piwo...wink))

Pozdrawiam i znikam
                              Eliot

• Gość: gomez Re: Przyznanie rent specjalnych przez Buzka -tfu...! IP: *.solutions.net.pl 15.11.01, 08:14
            dajcie spokoj sweterkowi on potrzebuje kasy na remont ukladu zasilania.bez
            nowego transformatora jest po chlopie
    • Gość: komodor Re: Przyznanie rent specjalnych przez Buzka -tfu...! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 12.11.01, 09:27
      nic dodać, nic ująć. święta prawda.
    • Gość: karol3 Re: Przyznanie rent specjalnych przez Buzka -tfu...! IP: 212.160.238.* 12.11.01, 17:02
      A pamiętacie jak ta obrzydliwa "dama" niejaka A.Grzeskowiak poleciała do
      jednego z krajów arabskich ???
      Pech chciał, że zepsuł się samolot. Natychmiast wyslano tej siódmej kurwie
      DRUGI !!! Mokra, śmierdząca ściera, bez ambicji. To za nasze pieniądze tłukła
      się "pani marszałek" po całym świecie !!!
      Pozdrowienia dla córeczki z domu Grzeskowiakównej do Gdańska , do Orlenu.
      • bykk Re:KOŃ Kocyby rży nadal 12.11.01, 21:14
        I tak rżyj,TY(czyli LIMAK) i koniu Kocyby!!!
        A Ty Eliot(dziwię sie osobiście) widzę starasz się dotrzymać mu "kroku"!
        Cóż Wam zostało?
        Stare, dobre Wasze czasy,no nie TY czyli JA,czyli Koń???
        Wątek Wasz zanikał,więc postanowiłeś od innej strony?
        • eliot Re:KOŃ Kocyby rży nadal 13.11.01, 08:45
          bykk napisał(a):

> I tak rżyj,TY(czyli LIMAK) i koniu Kocyby!!!
          > A Ty Eliot(dziwię sie osobiście) widzę starasz się dotrzymać mu "kroku"!
          > Cóż Wam zostało?
          > Stare, dobre Wasze czasy,no nie TY czyli JA,czyli Koń???
          > Wątek Wasz zanikał,więc postanowiłeś od innej strony?

A coz Ty Bykku taki nerwowy. Toz wlasnie radzilem napic sie spokojnie kawki, jak
          kto pali, zapalic i dac sobie luzu.
          Co do Pani Marszalek mam taki poglad a nie inny, zawsze byla pieczniara.
          Jesli zas chodzi o sweterkowego, to chocaz go nie cenilem i nie cenie, bo jest
          poprostu glupi to renty mu nie zaluje. Pani Marszalek w dupe nie zbierala,
          sweterek zas dostal wiecej niz inni.
          Uklony.
          Eliot
          • bykk Re:do Eliota 13.11.01, 11:32
            Witaj i więcej o konia nie pytaj smile))(mam nadzieję,że LIMAK się nie obrazi)!
            Zgadzam się z Tobą,co do tej Pani,ja jej nie cierpiałem,nie cierpię i cierpiał
            nie będę!Jednak z tego co mi wiadomo,to Buzek wyszedł z zasady,że (jak w tym
            kawale)jak wszystkim,to wszyskim,babci też(chodziło o b.marszałków senatu)
            pozdrawiam Cię
            • eliot Re:do Bykka 13.11.01, 12:32
              bykk napisał(a):

> Witaj i więcej o konia nie pytaj smile))(mam nadzieję,że LIMAK się nie obrazi)!
              > Zgadzam się z Tobą,co do tej Pani,ja jej nie cierpiałem,nie cierpię i cierpiał
              > nie będę!Jednak z tego co mi wiadomo,to Buzek wyszedł z zasady,że (jak w tym
              > kawale)jak wszystkim,to wszyskim,babci też(chodziło o b.marszałków senatu)
              > pozdrawiam Cię

Tak wiec "babcia" sie zalapala, jak zwykle...
              A nam, szaraczkom, jak zwykle przyjdzie alimenty za ten "raptus" placic...wink))
              Pozdrawiam
              Eliot

• Gość: trawisni Re: Przyznanie rent specjalnych przez Buzka -tfu...! IP: *.x-net.gliwice.pl 13.11.01, 12:19
      Czy ktoś potrafi obliczyć koszt całości rządów / lotów / pani matki
      senackiej.Ile zarabia jej córeczka w PŁOCKU ? Czy to się nie kłóci z jej
      katolickim morale ,,
      Bóg ,Honor , Ojczyzna ''?
      • eliot Re: Przyznanie rent specjalnych przez Buzka -tfu...! 13.11.01, 12:59
        Gość portalu: trawisni napisał(a):

> Czy ktoś potrafi obliczyć koszt całości rządów / lotów / pani matki
        > senackiej.Ile zarabia jej córeczka w PŁOCKU ? Czy to się nie kłóci z jej
        > katolickim morale ,,
        > Bóg ,Honor , Ojczyzna ''?

Czesciowo moze urzad skarbowy, reszta wchodzi w koszta funkcjonowania Senatu.
        Danych szczegolowych nie dostaniesz. Tylko ogole np. laczny koszt wizyt
        poselskich itp.
        Coreczka jest dorosla, wiec mamusia musi utrzymac sie sama wink))
        Bog, Honor, Ojczyzna to przeciez drugie imie Pani Marszlek!!! wink)))))))))

Eliot
      • Gość: Lutek Re: Przyznanie rent specjalnych przez Buzka -tfu...! IP: *.plaszew.sdi.tpnet.pl 15.11.01, 08:31
        Gość portalu: trawisni napisał(a):

> Czy ktoś potrafi obliczyć koszt całości rządów / lotów / pani matki
        > senackiej.Ile zarabia jej córeczka w PŁOCKU ? Czy to się nie kłóci z jej
        > katolickim morale ,,
        > Bóg ,Honor , Ojczyzna ''?

Klika miesięcy temu, jak tą francę wywiało z "gospodarską" wizytą do Kazachstanu,
        proponowałem, aby ją tam zostawić-byłoby taniej dla nas. Niestety, nikt nie
        posłuchał i znowu musimy jej płacić za to, że z nami jest. Tfu...

• Gość: LIMAK Re: Przyznanie rent specjalnych przez Buzka -tfu...! IP: 172.16.51.* 15.11.01, 08:54
          Gość portalu: Lutek napisał(a):

> Gość portalu: trawisni napisał(a):
          >
          > > Czy ktoś potrafi obliczyć koszt całości rządów / lotów / pani matki
          > > senackiej.Ile zarabia jej córeczka w PŁOCKU ? Czy to się nie kłóci z jej
          > > katolickim morale ,,
          > > Bóg ,Honor , Ojczyzna ''?
          >
          > Klika miesięcy temu, jak tą francę wywiało z "gospodarską" wizytą do Kazachstan
          > u,
          > proponowałem, aby ją tam zostawić-byłoby taniej dla nas. Niestety, nikt nie
          > posłuchał i znowu musimy jej płacić za to, że z nami jest. Tfu...
          >

Lutek
          A ile takich kwiatków sprawiła nam przesłaqwna AWS , razem z Balcerowiczem ...A
          gdzie Treybunał Stanu dla minimum Docenta , za rozpieprzenie
          gospodarki...własciwie to sąd kryminalny ...wtedy ci panowie wiedzieliby , że
          trzeba się bac bata , a tu im sie przyznaje specjalne renty ...to woła o pomstę
          do nieba...Solidaerność likwideowała " chlebowe madale " , specjalne przywileje
          dla komuszków ...ciekawy jestem co na to Miller...
          Bóg u nich był w portfelu ( pieni ądze ) ...Honor - do dzisiaj niektórzy szukaja
          na forum honoru Krzaka ... a Ojczyzna przy tych pieniądzach jakie nakradli może
          byc wszedzie ...tylko Ty biedaku musisz cierpiec ...
          Pamiętasz Konopnicką ..." a najdzielniej walczą króle , a najgęściej giną
          chłopi...", , czy taki jest nasz los ...a może tak po kazdych niespełnonych
          obietnicach ( gdzieś ok. 3/4 kadencji ) , dac takiego wspólnego kopa jaki już
          nieraz dostawali Gomułka , Gierek ...bo przcież ta nowa klika wywądząca się ze
          steropianu przerosła swojego mistrza ...
          Co Ty na to ?
          Pozdrawiam
          LIMAK

• Gość: Lutek Re: Przyznanie rent specjalnych przez Buzka -tfu...! IP: *.plaszew.sdi.tpnet.pl 15.11.01, 10:10

> Gość portalu: Lutek napisał(a):
            >
            > > Gość portalu: trawisni napisał(a):
            > >
            > > > Czy ktoś potrafi obliczyć koszt całości rządów / lotów / pani matki
            > > > senackiej.Ile zarabia jej córeczka w PŁOCKU ? Czy to się nie kłóci z
            > jej
            > > > katolickim morale ,,
            > > > Bóg ,Honor , Ojczyzna ''?
            > >
            > > Klika miesięcy temu, jak tą francę wywiało z "gospodarską" wizytą do Kazac
            > hstan
            > > u,
            > > proponowałem, aby ją tam zostawić-byłoby taniej dla nas. Niestety, nikt ni
            > e
            > > posłuchał i znowu musimy jej płacić za to, że z nami jest. Tfu...
            > >
            >
            > Lutek
            > A ile takich kwiatków sprawiła nam przesłaqwna AWS , razem z Balcerowiczem ...A
            >
            > gdzie Treybunał Stanu dla minimum Docenta , za rozpieprzenie
            > gospodarki...własciwie to sąd kryminalny ...wtedy ci panowie wiedzieliby , że
            > trzeba się bac bata , a tu im sie przyznaje specjalne renty ...to woła o pomstę
            >
            > do nieba...Solidaerność likwideowała " chlebowe madale " , specjalne przywileje
            >
            > dla komuszków ...ciekawy jestem co na to Miller...
            > Bóg u nich był w portfelu ( pieni ądze ) ...Honor - do dzisiaj niektórzy szukaj
            > a
            > na forum honoru Krzaka ... a Ojczyzna przy tych pieniądzach jakie nakradli może
            >
            > byc wszedzie ...tylko Ty biedaku musisz cierpiec ...
            > Pamiętasz Konopnicką ..." a najdzielniej walczą króle , a najgęściej giną
            > chłopi...", , czy taki jest nasz los ...a może tak po kazdych niespełnonych
            > obietnicach ( gdzieś ok. 3/4 kadencji ) , dac takiego wspólnego kopa jaki już
            > nieraz dostawali Gomułka , Gierek ...bo przcież ta nowa klika wywądząca się ze
            > steropianu przerosła swojego mistrza ...
            > Co Ty na to ?
            > Pozdrawiam
            > LIMAK
            >
            Konopnickiej nie pamiętam, ale myśl jest bardzo dobra. A, co do obietnic, to
            proponuję nie po 3/4 wymierzać kopa, ale już po 1/2. A w przypadku bardzo
            zasłużonych już po 1/4 kadencji. Przykład: Po jaką cholerę posłem został niejaki
            Grabowski Dariusz. Chyba nie po to aby nam zrobić lepiej, jeśli już to sobie.
            Takich kwiatków jak on można znaleźć w Sejmie ok. 300 osób, jeśli przesadzam to
            niewiele. I po co oni są nam potrzebni? No chyba nie po to, żeby im później
            przyznawać renty (jacy oni zasłużeni!).
            Pozdr.

• limakty Re: Przyznanie rent specjalnych przez Buzka -tfu...! 15.11.01, 10:40
              Gość portalu: Lutek napisał(a):

> >
              > Konopnickiej nie pamiętam, ale myśl jest bardzo dobra. A, co do obietnic, to
              >
              > proponuję nie po 3/4 wymierzać kopa, ale już po 1/2. A w przypadku bardzo
              > zasłużonych już po 1/4 kadencji. Przykład: Po jaką cholerę posłem został niejak
              > i
              > Grabowski Dariusz. Chyba nie po to aby nam zrobić lepiej, jeśli już to sobie.
              > Takich kwiatków jak on można znaleźć w Sejmie ok. 300 osób, jeśli przesadzam to
              >
              > niewiele. I po co oni są nam potrzebni? No chyba nie po to, żeby im później
              > przyznawać renty (jacy oni zasłużeni!).
              > Pozdr.

Lutek
              Ta Konopnicka , to wiersz " A jak poszedł król na wojnę ' ...ale to tylko gawoli
              przypomnienia...jestem , człowiekiem wiekowym , a wtedy ( komputerów nie było ) ,
              ale poza tym w szkole uczyli normalnie ...Elementarz Falskiego , był
              tam "Murzynek bambo"- wiesz ,że do dzisiaj jak się mnie pytają jak poznać murzyna
              ( teraz trudno - patrz przypadek Majchela J. ) zawsze odpowiadam , że murzyn to
              taki który nie lubi mleka i boi się mycia...ale to tylko żart ?...
              Zgadzam się na przyspieszenie kopa ( jeżeli to bedzie uzasadnione ), ale " kop
              musi być solidny , za zmarnowane lata ..." ...tak jak w tej piosence Elity...
              le nie załamuj sie myślę jednak , ze tam w Sejmie ( bo inaczej to po co żyć ) też
              są ludzie porządni ...problem w tym , żeby ich " władzia " nie zepsuła ...tak jak
              w tej fraszce :

Kolega z niego był jedyny,
              Kochanym był Józefem .
              Dziś robi często gęste miny ,
              Albowiem został szefem .
              "Tak sunąc w góre jak po mydle ,
              Często się człowiek zmienia w bydle ."

To tyle refleksji z mo0jej strony...
              Pamiętaj , nie wazne czy to lewica , czy prawica ,bo wszędzie moga być zwykłe
              świnie ...Tylko się pytam DLACZEGO NA PRAWICY ICH TAK DUŻO !!!!!!
              Pozdrawiam
              LIMAK
              >

• Gość: doku Co nazywasz prawicą? IP: *.mofnet.gov.pl 15.11.01, 11:02
                limakty napisał(a):

>
                > Pamiętaj , nie wazne czy to lewica , czy prawica ,bo wszędzie moga być zwykłe
                > świnie ...Tylko się pytam DLACZEGO NA PRAWICY ICH TAK DUŻO !!!!!!
                > Pozdrawiam
                > LIMAK
                >

Na prawicy nie ma świń, to jest część definicji. Podobne słowa o zabarwieniu
                superlatywnym: "prawy", "prawica", "prawiczek", "prawdziwy", "praworządny",
                "Prawo i Sprawiedliwość", ...; a to słowa o zabarwieniu pejoratywnym: "lewak",
                "lewus", "lewizna", "na lewo", "lewe interesy"

Część polskich lewicowców nazwała siebie prawicą - jest to chwyt poniżej pasa,
                charakterystyczny dla świń
                • limakty Re: Co nazywasz prawicą?do doku.... 15.11.01, 14:26
                  Gość portalu: doku napisał(a):

> limakty napisał(a):
                  >
                  > >
                  > > Pamiętaj , nie wazne czy to lewica , czy prawica ,bo wszędzie moga być zwy
                  > kłe
                  > > świnie ...Tylko się pytam DLACZEGO NA PRAWICY ICH TAK DUŻO !!!!!!
                  > > Pozdrawiam
                  > > LIMAK
                  > >
                  >
                  > Na prawicy nie ma świń, to jest część definicji. Podobne słowa o zabarwieniu
                  > superlatywnym: "prawy", "prawica", "prawiczek", "prawdziwy", "praworządny",
                  > "Prawo i Sprawiedliwość", ...; a to słowa o zabarwieniu pejoratywnym: "lewak",
                  > "lewus", "lewizna", "na lewo", "lewe interesy"
                  >
                  > Część polskich lewicowców nazwała siebie prawicą - jest to chwyt poniżej pasa,
                  > charakterystyczny dla świń

Doku
                  Przyznaję Ci rację . Rzeczywiście część polskich lewicowców nazwała siebie
                  prawicą , złaczyła się w szeregach ( nieistotne w jakiej partyjce utknęli : PiS ,
                  PO , LPR, AWS...) i nareszcie Lewica Polska uległa w taki sposób
                  samooczyszczeniu...Chyba jednak nie myślisz ,że ta rozwora była marszałkowa , to
                  prawiczka .../ To byłby dobry żart !To takie podłe rozmodlone nieszczerze
                  babsko...brrrrrrrrrrrrrr... fe .....
                  Nic dodać , nic ująć .
                  Pzdr
                  LIMAK
                  • Gość: doku Prawie sie zgadzam, ale lewica... oczyszczona?! IP: *.mofnet.gov.pl 15.11.01, 16:07
                    limakty napisał(a):

> Lewica Polska uległa w taki sposób
                    > samooczyszczeniu.

Lewica sama w sobie jest brudem, nie może ulec oczyszczeniu, chyba że przeobrazi
                    się w centrum.
                    • Gość: LIMAK Re: Prawie sie zgadzam, ale lewica... oczyszczona?! IP: 172.16.51.* 16.11.01, 07:19
                      Gość portalu: doku napisał(a):

> limakty napisał(a):
                      >
                      > > Lewica Polska uległa w taki sposób
                      > > samooczyszczeniu.
                      >
                      > Lewica sama w sobie jest brudem, nie może ulec oczyszczeniu, chyba że przeobraz
                      > i
                      > się w centrum.

Doku
                      Ściemniasz !ĄŚwiadomie lub przez przypadek .
                      Tabletki Centrum ( popatrz w aptece ) to jest remedium na różne
                      dolegliwości....Czy o to Ci chodziło ?
                      LIMAK
                      Wiesz

• Gość: Lutek Re: Przyznanie rent specjalnych przez Buzka -tfu...! IP: *.plaszew.sdi.tpnet.pl 15.11.01, 11:30
                limakty napisał(a):

> Gość portalu: Lutek napisał(a):
                >
                >
                > > >
                > > Konopnickiej nie pamiętam, ale myśl jest bardzo dobra. A, co do obietni
                > c, to
                > >
                > > proponuję nie po 3/4 wymierzać kopa, ale już po 1/2. A w przypadku bardzo
                > > zasłużonych już po 1/4 kadencji. Przykład: Po jaką cholerę posłem został n
                > iejak
                > > i
                > > Grabowski Dariusz. Chyba nie po to aby nam zrobić lepiej, jeśli już to sob
                > ie.
                > > Takich kwiatków jak on można znaleźć w Sejmie ok. 300 osób, jeśli przesadz
                > am to
                > >
                > > niewiele. I po co oni są nam potrzebni? No chyba nie po to, żeby im późnie
                > j
                > > przyznawać renty (jacy oni zasłużeni!).
                > > Pozdr.
                >
                > Lutek
                > Ta Konopnicka , to wiersz " A jak poszedł król na wojnę ' ...ale to tylko gawol
                > i
                > przypomnienia...jestem , człowiekiem wiekowym , a wtedy ( komputerów nie było )
                > ,
                > ale poza tym w szkole uczyli normalnie ...Elementarz Falskiego , był
                > tam "Murzynek bambo"- wiesz ,że do dzisiaj jak się mnie pytają jak poznać murzy
                > na
                > ( teraz trudno - patrz przypadek Majchela J. ) zawsze odpowiadam , że murzyn to
                >
                > taki który nie lubi mleka i boi się mycia...ale to tylko żart ?...
                > Zgadzam się na przyspieszenie kopa ( jeżeli to bedzie uzasadnione ), ale " kop
                > musi być solidny , za zmarnowane lata ..." ...tak jak w tej piosence Elity...
                > le nie załamuj sie myślę jednak , ze tam w Sejmie ( bo inaczej to po co żyć ) t
                > eż
                > są ludzie porządni ...problem w tym , żeby ich " władzia " nie zepsuła ...tak j
                > ak
                > w tej fraszce :
                >
                > Kolega z niego był jedyny,
                > Kochanym był Józefem .
                > Dziś robi często gęste miny ,
                > Albowiem został szefem .
                > "Tak sunąc w góre jak po mydle ,
                > Często się człowiek zmienia w bydle ."
                >
                > To tyle refleksji z mo0jej strony...
                > Pamiętaj , nie wazne czy to lewica , czy prawica ,bo wszędzie moga być zwykłe
                > świnie ...Tylko się pytam DLACZEGO NA PRAWICY ICH TAK DUŻO !!!!!!
                > Pozdrawiam
                > LIMAK
                > >
                > Po '89, jak czerwonych zepchnęli na margines, nasi pożal się Boże prawicowcy
                uznali, że mają monopol na moralność, prawość, "prawdziwy, polski, narodowy
                katolicyzm". I ich podstawowym problemem jest to, że do dziś w to wierzą.
                Zapomnieli przede wszystkim, że są nomalnymi ludźmi i też jak wszyscy ludzie mają
                słabości. A jedną z nich jest chciwość- na piniądze, władzę itd. Efekt był taki,
                że prawą rękę maczali w święcownej wodzie, a lewą zgarniali kasę (też lewą). Poza
                tym zapomnieli, żę "przypadkowe społeczeństwo" (cyt. Halina Nowina Konopczyna)ma
                oczy i to wszystko doskonalie widzi. I to jest podstawową przyczyną
                fatalnego wizerunku prawicy w oczach społeczeństwa. Być może tych świń nie jest
                tam tak dużo, ale to oni kreują wizerunek prawicy. Przykkłady: Grześkowiak-
                władza+pieniądze, Krzaklewski-chorobliwa żądza władzy, bohater otatnich
                przegrupowań prawicowych: Balazs-władza, Szeremietiew-pieniądze, itd, itd.
                A przytoczona przez Ciebie fraszka - bomba.
                Lutek. Pozdr.
    • Gość: doku Zastanówcie się przez chwilę! IP: *.mofnet.gov.pl 14.11.01, 16:39
      Za co Hitler zasłynął jako największy zbrodniarz ludzkości? Dlaczego musiał
      poprzez samobójstwo uciekać od hańby? Czy tej biedny mały antysemicki dupek,
      jakich wciąż wielu na świecie, a nawet w Polsce, który pewnie nawet nie
      potrafiłby sam poderżnąć Żydkowi gardła, czy ten podskakujący gnojek z wąsikiem
      kogokolwiek zabił? Nikogo. Dlaczego więc musiał popełnić samobójstwo? Bo wziął
      na siebie odpowiedzialność za żądnych krwi Niemców i Austriaków.

Odpowiedzialność, to słowo kluczowe, to najważniejszy koszt i najcięższe
      brzemię w pracy, to przyczyna wysokich zarobków polityków i ludzi na
      stanowiskach kierowniczych, którzy "nic nie robią, a tylko kierownikują". Tylko
      idiota zgadza się brać odpowiedzialność bez godziwego wynagrodzenia. Czy jeżeli
      robol źle pracuje, to zostaje za to publicznie upokorzony? Nie. Dlatego mało
      zarabia. Grześkowiak owszem źle pracowała i jest słusznie upokarzana, za to
      właśnie jej zapłaciliśmy, żebyśmy mieli prawo się na niej wyżywać - każdy
      polityk za to bierze grube pieniądze i nie może być inaczej. Podejmuje ryzyko,
      żyje w stresie i należy mu się za to więcej niż specjaliście w danej dziedzinie.

I drugi aspekt. Od zawsze w dziejach ludzie wywyższali lepszych, tak aby ci
      byli wyżej w hierarchi i żyje w luksusie. W systemie demokratycznym wywyższamy
      wspólnie pewnych ludzi, więc tylko do siebie możemy mieć pretensje, że płacimy
      im więcej. Na tym polega wywyższenie kogoś w hierarchi społecznej, dać mu
      włądzę i pieniądze, bez tego wysoka pozycja jest fikcją.
      • bykk Re: do LIMAKA 15.11.01, 15:33
        LIMAK,czy mogę prosić o odpowiedż na kilka pytań?
        1.Co to jest wg.Ciebie "sąd kryminalny"?
        2."pomsta do nieba"-przecież o ile wiem TY w "niebo" nie wierzysz!
        3."jestem wiekowy człowiek"-przecież TY jesteś młody sld-owiec,nie ściemniaj!
        4."elementarz Falskiego"-chyba Ci babcia 10 lat temu czytała!
        oczywiście tak jak chciałeś nie pozdrawiam(bo się obrazisz)!
        • Gość: LIMAK Re: do LIMAKA IP: 172.16.51.* 16.11.01, 07:28
          bykk napisał(a):

> LIMAK,czy mogę prosić o odpowiedż na kilka pytań?
          > 1.Co to jest wg.Ciebie "sąd kryminalny"?
          > 2."pomsta do nieba"-przecież o ile wiem TY w "niebo" nie wierzysz!
          > 3."jestem wiekowy człowiek"-przecież TY jesteś młody sld-owiec,nie ściemniaj!
          > 4."elementarz Falskiego"-chyba Ci babcia 10 lat temu czytała!
          > oczywiście tak jak chciałeś nie pozdrawiam(bo się obrazisz)!

Bykk-u
          Nie nudź ...juz wszystkim ( i Tobie tułmaczyłem ) ...Ty ., Ja ...już nie ma...czy
          jeszcze długo Tobie mam to tułmaczyć ?!!!
          " Sąd kryminalny " to taka przenośnia ( przez tumasnków zwana
          przerzutnią )....ciężko łapiesz ...a już myślałem , że jesteś Bykk-iem rasowym ,
          a okazuje się , ze ty taki zwykły opas.
          W niebo nie wierze , do kleru mi daleko , ale spraw mijej Wielkiej wiary , nie
          tykaj ...nie przystoi ...i boli...gdybyś był żydem , Mużułmaninem ,
          Bramistą ...uszanuję to w pokorze ...więc...
          Bykk-u ..ja naprawdę mam już swoje latka (nie ma się czym chwalić )...tu na forum
          to nie istotne ..skorzystaj z IP ...więcej można , bo prywatnie...
          A ja Cię pozdrawiam , bo widz ę , że pomału , pomału , ale coś do Ciebie dociera
          Ściemniony LIMAK

• bykk Re: do LIMAKA 16.11.01, 11:31
            LIMAK,przecież ja nic nie wspominałem w poprzednim poście do Ciebie
            o Twoich starych nickach!Zwracałem się tylko "TY" jako do osoby!
            Co do Twoich "latek",to wiesz,że ja wiem,więc nie mów "jestem wiekowy"!
            Co do "nieba" tylko przypomniałem Ci,że o ile mnie pamięć nie myli,to w niebo
            nie wierzysz,więc nie pomstuj do czegoś,czego wg.Ciebie nie ma!(to tak jak ja
            bym napisał:to woła o pomstę do lenina!)
            Sąd kryminalny?Przestań pisać bzdury,napisz "pomyliłem się" i tyle!
            Na żadne pytanie nie otrzymałem odpowiedzi,ale trudno,Ty zawsze tak odpowiadasz.
            nadal boję się pozdrawiać,żebyś się nie obrażał
            • Gość: doku Ale dlaczego to jest pod moim postem?! IP: *.mofnet.gov.pl 16.11.01, 12:22
            • Gość: LIMAK Re: do LIMAKA IP: 172.16.51.* 16.11.01, 13:05
              bykk napisał(a):

> LIMAK,przecież ja nic nie wspominałem w poprzednim poście do Ciebie
              > o Twoich starych nickach!Zwracałem się tylko "TY" jako do osoby!
              > Co do Twoich "latek",to wiesz,że ja wiem,więc nie mów "jestem wiekowy"!
              > Co do "nieba" tylko przypomniałem Ci,że o ile mnie pamięć nie myli,to w niebo
              > nie wierzysz,więc nie pomstuj do czegoś,czego wg.Ciebie nie ma!(to tak jak ja
              > bym napisał:to woła o pomstę do lenina!)
              > Sąd kryminalny?Przestań pisać bzdury,napisz "pomyliłem się" i tyle!
              > Na żadne pytanie nie otrzymałem odpowiedzi,ale trudno,Ty zawsze tak odpowiadasz
              > .
              > nadal boję się pozdrawiać,żebyś się nie obrażał

Bykk-u
              Jest OK masz moją grabę ...dzisiaj totalny brak czasu, juza ię widze , pogadamy
              jeszczev nie raz .
              POzdrawiam serdecznie
              LIMAK

• bykk Re: do LIMAKA 16.11.01, 13:43
                O Q... czy to Ty LIMAK pisałeś?smile))
                Coś niesamowitego,no,no,chyba Ci cosik spasiło?
                Przyjemnego weekendu!
              • Gość: # Wpadka # -a IP: *.wroclaw.tpnet.pl 16.11.01, 14:00
                Gdybym przypadkowo nie "wpadl" na kamiLa i ukoDa
                ,nie podejrzewajac, ze interesuja sie problemami rencistow
                - ominelo by mnie z cala pewnoscia odkrycie
                doniosle a jakze charakterystyczne dla
                mentalnosci nieambitnej ale roszczeniowej i pazernej.
                Mianowicie chodzi o teze "zamiany ilosci w jakosc"
                - jesli wezmiemy miernote niemierzelna i wynagrodzimy ja ponad norme
                to ilosc wynagrodzenia zamieni sie w jakosc prestizu.

Odpryski tego rozumowania wylapalem w innym watku gdzie chodzilo
                o "autorytet zewnetrzny" i ujego uszczerbek zwiazany z obnizeniem apanazy RPP.

Mozna maleszkowac dalej i kalczowac nizej dochadzac do tezy Lou Berta
                o wyzszosci zbrodniarza w dziedzinie milosierdzia nad samarytaninem.

Tez sie boje pzdr

• Gość: LIMAK Re: do Kratki i Byyk-a IP: 172.16.51.* 16.11.01, 14:16
                  Gość portalu: # napisał(a):

> Gdybym przypadkowo nie "wpadl" na kamiLa i ukoDa
                  > ,nie podejrzewajac, ze interesuja sie problemami rencistow
                  > - ominelo by mnie z cala pewnoscia odkrycie
                  > doniosle a jakze charakterystyczne dla
                  > mentalnosci nieambitnej ale roszczeniowej i pazernej.
                  > Mianowicie chodzi o teze "zamiany ilosci w jakosc"
                  > - jesli wezmiemy miernote niemierzelna i wynagrodzimy ja ponad norme
                  > to ilosc wynagrodzenia zamieni sie w jakosc prestizu.
                  >
                  > Odpryski tego rozumowania wylapalem w innym watku gdzie chodzilo
                  > o "autorytet zewnetrzny" i ujego uszczerbek zwiazany z obnizeniem apanazy RPP.
                  >
                  > Mozna maleszkowac dalej i kalczowac nizej dochadzac do tezy Lou Berta
                  > o wyzszosci zbrodniarza w dziedzinie milosierdzia nad samarytaninem.
                  >
                  > Tez sie boje pzdr

Widzicie Kochani jak może być miło mimo różnicy poglądów na pewne sprawy...mOŻE
                  TO MIŁOŚĆ , A MOŻE PRZED WEEKENDEM ?
                  Mam dzisiaj skomplikowany czasowo dzien i dlatego tak krótko
                  Pozdrawiam
                  LIMAK ( niech to będzie LIMAK ) - OK
                  >

• Gość: modaR Re: Przyznanie rent specjalnych przez Buzka -tfu...! IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 17.11.01, 11:03
      Ludzie przecież żeby się wypowiadać w jakiś kwiestiach trzeba znać jak
      najwięcej opinii z różnych stron!!! Moja żona pracuje w kiosku na jednym z
      osiedli gdzie jest kserokopiarka. Ostatnio kserowała odcinek renty
      emerytowanego szeredowego-powtarzam:szeregowego! - pracownika SB. Jego
      emerytura wynosiła 3.580 zł netto !!! Poprośmy wszyscy , niech Wyborcza dotrze
      do tego typu danych i je opublikuje.Z tymże w obecnej chwili przy braku
      chołubionej parti UW , sympatia Wyborczej jest po stronie SLD i Trybuny. Ale to
      już inna inność.
      • Gość: LIMAK Re: Przyznanie rent specjalnych przez Buzka -tfu...! IP: 172.16.51.* 19.11.01, 06:59
        Gość portalu: modaR napisał(a):

> Ludzie przecież żeby się wypowiadać w jakiś kwiestiach trzeba znać jak
        > najwięcej opinii z różnych stron!!! Moja żona pracuje w kiosku na jednym z
        > osiedli gdzie jest kserokopiarka. Ostatnio kserowała odcinek renty
        > emerytowanego szeredowego-powtarzam:szeregowego! - pracownika SB. Jego
        > emerytura wynosiła 3.580 zł netto !!! Poprośmy wszyscy , niech Wyborcza dotrze
        > do tego typu danych i je opublikuje.Z tymże w obecnej chwili przy braku
        > chołubionej parti UW , sympatia Wyborczej jest po stronie SLD i Trybuny. Ale to
        >
        > już inna inność.

Kochany , pamiętaj ! Jedno świństwo nie rozgrzesza , sdrugiego śwuiństwa . A taki
        był cel tego wątku .
        LIMAK

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka