Dodaj do ulubionych

Kaucz i "prawa prawica"

IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 14.11.01, 01:50
A to ze prokurator Kaucz mial sie swietnie za poprzednich rzadow to
dzis "prawym" nie przeszkadza.
Ciekawe
smile
Obserwuj wątek
    • Gość: ethanol Re: Kaucz i IP: 151.112.27.* 14.11.01, 03:36
      co innego Blong prokuratorzyna, a co innego wiece-minister no nie ???
      • Gość: jajacek Re: Kaucz i IP: *.kabel.telenet.be 14.11.01, 06:49
        Gość portalu: ethanol napisał(a):

> co innego Blong prokuratorzyna, a co innego wiece-minister no nie ???

Nie byle... tylko KRAJOWY a awansowal go Iwanicki co nie przeszkadzalo Michnikowi.

• Gość: karol3 Re: Kaucz i IP: 212.160.238.* 14.11.01, 08:22
          Gość portalu: jajacek napisał(a):

> Gość portalu: ethanol napisał(a):
          >
          > > co innego Blong prokuratorzyna, a co innego wiece-minister no nie ???
          >
          > Nie byle... tylko KRAJOWY a awansowal go Iwanicki co nie przeszkadzalo Michniko
          > wi.
          >
          =============================
          A czy poparłbyś mnie drogi Jajacku, że SLD i AWS to ta sama banda łobuzów. Jedni
          warci są 18 groszy a drudzy 20 bez dwóch groszy !!!

• Gość: # Re: Kaucz i IP: *.wroclaw.tpnet.pl 14.11.01, 09:06
            Gość portalu: karol3 napisał(a):

> A czy poparłbyś mnie drogi Jajacku, że SLD i AWS to ta sama banda łobuzów. Jedn
            > i warci są 18 groszy a drudzy 20 bez dwóch groszy !!!

Od dawna tu pisze, ze do okraglego stolu usiedli selektorzy i wyselekcjonowani
            Komisja Rokity nie znalazla sprawcow 100 zlikwidowanych dzialaczy Solidarnosci w stanie wojennym,
            b. wielu pozostalych przy zyciu sprawiedliwychi nie zgodzilo sie usiasc przy nim np. Gwiazda, Morawiecki...

Niedobitki odpadly w trakcie ciaglego procesu tzw. "rozpadu partii prawicowych"
            w przeciweinstwie do monolitu SLD I PSL. Widzimy ten "proces" w nowym Sejmie po paru tygodniach
            rozpad klubu PO - chyba z rozpedu bo juz od dawna niepotrzebny.

Trzeba duzo zmienic by nic nie zmienic. Michnika diagnoza o baranach
            polskich na spotkaniu z diaspora w Melbourne sie sprawdza.
            Albo przyslowie z fraszki Kochanowskiego. Lustro pryslo w oczy przeciwnikom lustracji !!!
          • Gość: ż Re: Kaucz i IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.01, 19:42
            Gość portalu: karol3 napisał(a):

> A czy poparłbyś mnie drogi Jajacku, że SLD i AWS to ta sama banda łobuzów. Jedn
            > i
            > warci są 18 groszy a drudzy 20 bez dwóch groszy !!!

Och Karolu 3!
            Masz u mnie pięć za tę piękną wycenę!!!!!!1
            Scyro prowda!!!!!!
            Cześć, Żywy
    • Gość: jolka Re: IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.01, 20:53
      Gość portalu: Blong napisał(a):

> A to ze prokurator Kaucz mial sie swietnie za poprzednich rzadow to
      > dzis "prawym" nie przeszkadza.
      > Ciekawe
      > smile

• Gość: jolka Re: A kogo to .... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.01, 21:10

> Ciekawe
      > smile

• Gość: jolka Re: A kogo to... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.01, 21:25

> Ciekawe
      > smile

Do trzech razy sztuka.
      A mnie to w ogóle nie interesują tematy zastępcze w stylu czy Kaucz kłamał i
      dlaczego oraz kto mu kazał; są to rozgrywki personalne pomiędzy byłymi i obecnymi
      pracownikami Kancelarii Prezydenta (Labuda, Kalisz) ex Przewodniczącego SLD a
      obecnym Przew. SLD Premierem zresztą i jego pracownikami.
      Są to sprawy wewnętrzne SLD.

Mnie interesuje i to bardzo dlaczego zaraz po dymisji Kaucza Belka wyrwał mi o
      wiele za dużą dziurę w moim portfelu osobistym. Wolę chleb niż igrzyska.

A co do poprzednich Rządów to Kaucz był pod "kontrolą" i to dobrą.

Pozdr.
      • Gość: jajacek Re: A kogo to... / witaj Jola :) IP: *.kabel.telenet.be 14.11.01, 21:52
        Na biedna nie trafilo smile
        A to co Buzek z kasy panstwowej przgwizdal trzeba wyrownac !
        Ja to bym zrobil na miejscu Belki tak :
        Wszyscy co glosowali na AWS i UW dubeltowy podatek powinni zaplacic ,a reszta
        po staremu smile)))

Pozdrawiam !

PS.
        Oczywiscie ci co glosowali na AWS i UW w poprzedniej kadecji.
        • Gość: jolka Re: A kogo to... / witaj Jajacku :) IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.01, 22:15

> Na biedna nie trafiło smile

Biedną nie biedną ale biedniejącą ponad miarę; podobno Belka sobie zawyżył
          o 5 mld PLN dochody a przy lokatach 1o letnich, na które ludzie teraz wrzucają
          Kasę to i tak rynek się oczyści co nieco z gotówki.

> A to co Buzek z kasy panstwowej przgwizdal trzeba wyrownac !
          > Ja to bym zrobil na miejscu Belki tak :
          > Wszyscy co glosowali na AWS i UW dubeltowy podatek powinni zaplacic ,a reszta
          > po staremu smile)))

Z tym gwizdaniem, Jajacek to uważaj bo Cię w bransoletkach z tej emigracji do
          Kraju przywiozą; Kaucz miał wyjaśniać te sprawy AWS - no ale wiesz od wczoraj
          jest wakat; on to może i po Twojej myśli te "gwizdy" by rozliczył ale tak to nie
          wiadomo, czy się znajdzie ktoś równie dyspozycyjny. Buzek to nawet muchy nie...
          Pomysł z tymi głosującymi to może i dobry ale wiesz jeden z atrybutów aktu
          głosowania to tajność ....

> Oczywiscie ci co glosowali na AWS i UW w poprzedniej kadecji.

No i Ci co nie głosowali na SLD ; bo jakby głosowali to już w poprzedniej
          kadencji byśmy mieli te kauczowo rozrywki nie ?

Pozdrawiam mimo.
      • Gość: Hiacynt Re: A kogo to... Hiacynta Jolu, Hiacynta IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 14.11.01, 22:10
        Gość portalu: jolka napisał(a):

> Gość portalu: Blong napisał(a):
        >
        > > A to ze prokurator Kaucz mial sie swietnie za poprzednich rzadow to
        > > dzis "prawym" nie przeszkadza.
        > > Ciekawe
        > > smile
        >
        > Do trzech razy sztuka.
        > A mnie to w ogóle nie interesują tematy zastępcze w stylu czy Kaucz kłamał i
        > dlaczego oraz kto mu kazał; są to rozgrywki personalne pomiędzy byłymi i obecny
        > mi
        > pracownikami Kancelarii Prezydenta (Labuda, Kalisz) ex Przewodniczącego SLD a
        > obecnym Przew. SLD Premierem zresztą i jego pracownikami.
        > Są to sprawy wewnętrzne SLD.
        > Mnie interesuje i to bardzo dlaczego zaraz po dymisji Kaucza Belka wyrwał mi o
        > wiele za dużą dziurę w moim portfelu osobistym. Wolę chleb niż igrzyska.
        > A co do poprzednich Rządów to Kaucz był pod "kontrolą" i to dobrą.
        >
        > Pozdr.

Jolu!
        Jaki miało sens umieszczania Kaucza w MS pod kontrolą?
        Może wcale nie należało jego umieszczać?
        Wybacz, nie jestem sympatykiem Barbary Labudy, ale przyznaję,
        że ma własne zdanie, chadza własnymi drogami i to doceniam.
        Kaucz musiał wyjątkowo podle się zachowywać, skoro do dzisiaj
        tak to ona odczuwa. Był nadgorliwym . . . .

pozdrawiam

Nie jest to osoba warta Twojej obrony.
        • Gość: jolka Re: A kogo to... Hiacynta ? a mnie nie .... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.01, 22:26
          Gość portalu: Hiacynt napisał(a):

> Gość portalu: jolka napisał(a):
          > >
          > > Do trzech razy sztuka.
          >A mnie to w ogóle nie interesują tematy zastępcze w stylu czy Kaucz kłamał i
          dlaczego oraz kto mu kazał; są to rozgrywki personalne pomiędzy byłymi i obecnymi
          pracownikami Kancelarii Prezydenta (Labuda, Kalisz) ex Przewodniczącego SLD a
          > > obecnym Przew. SLD Premierem zresztą i jego pracownikami.
          > > Są to sprawy wewnętrzne SLD.
          >Mnie interesuje i to bardzo dlaczego zaraz po dymisji Kaucza Belka wyrwał mi o
          > > wiele za dużą dziurę w moim portfelu osobistym. Wolę chleb niż igrzyska.
          > > A co do poprzednich Rządów to Kaucz był pod "kontrolą" i to dobrą.
          >
          > Jolu!
          > Jaki miało sens umieszczania Kaucza w MS pod kontrolą?
          > Może wcale nie należało jego umieszczać?
          > Wybacz, nie jestem sympatykiem Barbary Labudy, ale przyznaję,
          > że ma własne zdanie, chadza własnymi drogami i to doceniam.
          > Kaucz musiał wyjątkowo podle się zachowywać, skoro do dzisiaj
          > tak to ona odczuwa. Był nadgorliwym . . . .

> Nie jest to osoba warta Twojej obrony.

Hiacyncie Najdroższy!
          Kaucz kasę i tak bierze - to chociaż musiał coś robić pod okiem zwierzchnika
          (ad.AWS); a tak teraz będzie tylko siedział z nogą na nodze i gwizdał, za moją
          kasę.
          Kaucza nie bronię co do Labudy się nie wypowiadam.
          Belka nas zarzyna za bardzo.

Pozdr.
          • Gość: jajacek Re: A kogo to... Belka zarzyna ? IP: *.kabel.telenet.be 14.11.01, 22:38
            Jolu masz racje podatki sa drakonskie jak na tak biedny kraj,ale jakos nie
            slyszalem ani jednej negatywnej opini polskich autorytetow ekonomicznych na
            temat planow Belki .
            Badz raz obiektywn i przyznaj ,ze twoj idol Buzek namieszal okrutnie !!!
            Moze i on jest krysztalowo uczciwy ale jako premier ponosi odpowiedzialnosc za
            caloksztalt wink.
            • Gość: jolka Re: A kogo to... Belka zarzyna mnie m.in. IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.01, 22:52

> Jolu masz racje podatki sa drakonskie jak na tak biedny kraj,ale jakos nie
              > slyszalem ani jednej negatywnej opini polskich autorytetow ekonomicznych na
              > temat planow Belki .

Gomułka i Gierek nie tylko nie słyszeli ale i nie widzieli.smile))
              A ja czytałam art. w Rzepie autorstwa J. Jankowiaka z BRE, który powoływał się
              na prof. nazwiska nie pamiętam i szczegółowo analizował zamierzenia wicepremiera;
              wniosek zawyżenie o 5 mld dochodów, które prawdopodobnie zostaną skonsumowane
              jako pozaplanowe wydatki. Trochę Ci daleko do nas ale masz też Rzeczpospolitą on-
              line; interesujące poglądy ludzi z różnych opcji politycznych - polecam.

> Badz raz obiektywn i przyznaj ,ze twoj idol Buzek namieszal okrutnie !!!
              > Moze i on jest krysztalowo uczciwy ale jako premier ponosi odpowiedzialnosc za
              > caloksztalt wink.

Staram się być zawsze obiektywna ale i tak z punktu widzenia innych (także
              Jajacka )będę subiektywna.smile).
              Całokształt Jajacku to także wpływy na Polską gospodarkę otoczenia zewnętrznego -
              a tu nie ma winnych,"spróbuj choć raz" i Ty to uwzględnić i zrozumieć.

Pozdrawiam radośnie.
          • Gość: Hiacynt do Joli Hiacynt IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 15.11.01, 19:14
            Gość portalu: jolka napisał(a):

> Hiacyncie Najdroższy!
            > Kaucz kasę i tak bierze - to chociaż musiał coś robić pod okiem zwierzchnika
            > (ad.AWS); a tak teraz będzie tylko siedział z nogą na nodze i gwizdał, za moją
            > kasę.
            > Kaucza nie bronię co do Labudy się nie wypowiadam.
            > Belka nas zarzyna za bardzo.
            >
            > Pozdr.

Droga Jolu!

Mamy kilka tematów ledwie napoczętych,
            na długie mroźne zimowe wieczory (lewicowe).
            Zdążę Ciebie przekonać.
            nie spiesząc się
            serdecznie pozdrawiając
            kreśli się

Twój Hiacynt Polemiczny
    • Gość: doku Kogo nazywasz "prawym", związkowców-lewicowców? IP: *.mofnet.gov.pl 15.11.01, 14:51
      Jaki jest rodowód naszych ostatnich rządzących? To związkowcy! A związki to
      zawsze była, jest i będzie lewica!
      • Gość: Blong Re: nazywam tych IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 15.11.01, 14:58
        co nie widzieli nic nagannego w tym kiedy zajmowal swoje stanowisko za
        poprzednich rzadow. Tych co go zauwazyli dopiero teraz i zrobili sobie z niego
        nastepny srodek na dokopanie lewicy.
        A moze juz dwa miesiace temu na forum i w mediach krytykowano tego pana. No coz
        chyba nie zauwazylem.
        smile
        • Gość: doku tych IP: *.mofnet.gov.pl 15.11.01, 16:24

> Tych co go zauwazyli dopiero teraz

Wcześniej nie było go widać, nie zajmował tak eksponowanych stołków.
          • Gość: Blong Re: Bij Komucha IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 17.11.01, 14:04

> Wcześniej nie było go widać, nie zajmował tak eksponowanych stołków.

Alez zajmowal a dzis ci sami ludzie ktorzy jeszcze niedawno nie mieli nic
            przeciwko niemu domagaja sie jego odwolania tez z postu prokuratora krajowego.
            A GW oczywiscie wtedy nie widziala nic nagannego w tym ze byl powolany na takie
            stanowisko /zreszta tak jak inne media, politycy i forumowicze/.
            Uwielbiam sytuacje kiedy ktos jest cacy jak go powoluja nasi ideowi sojusznicy a
            be jak go awansuje SLD. To miedzy innymi tez wyjasnia czemu tzw. prawice roznego
            rodzaju /od zwiazkowych po liberalne/ nie maja w Polsce powodzenia.
    • Gość: Zsypek Re: Kaucz i ... nastepni IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.11.01, 14:57
      Po dymisji Kaucza - pierwsze zwyciestwo nad Brygada Tygrysa cieszy, ale trudno
      jes nazwac pelnym. Funkcja prokuratora krajowego, ktora Kauczowi pozostala po
      dymisji, jest nie do odebrania w trybie administracyjnym, jest to mozliwe tylko
      w trybie dyscyplinarnym. Funkcja prokuratora krajowego wiaze sie, o ile sie nie
      myle, z uposazeniem "skromnym, acz godziwym".

Rzeczpospolita wziela na tapete nastepnego czlonka Brygady Tygrysa - to
      Wojciech Kubiński, od czterech tygodni prokurator okręgowy we Wrocławiu.

A oto fragment z Rzeczpospolitej o Kubinskim, swiadczacy zarazem o bezdennej
      glupocie prawicy:

"Z przechowywanych w Ossolineum dokumentów wrocławskiego Arcybiskupiego
      Komitetu Charytatywnego wynika, że obok Andrzeja Kaucza jednym z
      najaktywniejszych oskarżycieli w procesach politycznych z lat 80. był Wojciech
      Kubiński, od czterech tygodni prokurator okręgowy we Wrocławiu. Nominację
      Kubiński otrzymał w ostatnich godzinach urzędowania ministra Stanisława
      Iwanickiego. Podpisał ją Włodzimierz Blajerski, prokurator krajowy w rządzie
      Jerzego Buzka. W środę powiedział on "Rz", że nic nie wiedział o działalności
      Kubińskiego w stanie wojennym."

Z czego wynika, ze wroclawska prawica nic nie wiedziala kto kogo sadzil w
      stanie wojennym. Zgadnijcie dlaczego?

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka