Gość: Blong IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 14.11.01, 01:50 A to ze prokurator Kaucz mial sie swietnie za poprzednich rzadow to dzis "prawym" nie przeszkadza. Ciekawe Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ethanol Re: Kaucz i IP: 151.112.27.* 14.11.01, 03:36 co innego Blong prokuratorzyna, a co innego wiece-minister no nie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajacek Re: Kaucz i IP: *.kabel.telenet.be 14.11.01, 06:49 Gość portalu: ethanol napisał(a): > co innego Blong prokuratorzyna, a co innego wiece-minister no nie ??? Nie byle... tylko KRAJOWY a awansowal go Iwanicki co nie przeszkadzalo Michnikowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol3 Re: Kaucz i IP: 212.160.238.* 14.11.01, 08:22 Gość portalu: jajacek napisał(a): > Gość portalu: ethanol napisał(a): > > > co innego Blong prokuratorzyna, a co innego wiece-minister no nie ??? > > Nie byle... tylko KRAJOWY a awansowal go Iwanicki co nie przeszkadzalo Michniko > wi. > ============================= A czy poparłbyś mnie drogi Jajacku, że SLD i AWS to ta sama banda łobuzów. Jedni warci są 18 groszy a drudzy 20 bez dwóch groszy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: # Re: Kaucz i IP: *.wroclaw.tpnet.pl 14.11.01, 09:06 Gość portalu: karol3 napisał(a): > A czy poparłbyś mnie drogi Jajacku, że SLD i AWS to ta sama banda łobuzów. Jedn > i warci są 18 groszy a drudzy 20 bez dwóch groszy !!! Od dawna tu pisze, ze do okraglego stolu usiedli selektorzy i wyselekcjonowani Komisja Rokity nie znalazla sprawcow 100 zlikwidowanych dzialaczy Solidarnosci w stanie wojennym, b. wielu pozostalych przy zyciu sprawiedliwychi nie zgodzilo sie usiasc przy nim np. Gwiazda, Morawiecki... Niedobitki odpadly w trakcie ciaglego procesu tzw. "rozpadu partii prawicowych" w przeciweinstwie do monolitu SLD I PSL. Widzimy ten "proces" w nowym Sejmie po paru tygodniach rozpad klubu PO - chyba z rozpedu bo juz od dawna niepotrzebny. Trzeba duzo zmienic by nic nie zmienic. Michnika diagnoza o baranach polskich na spotkaniu z diaspora w Melbourne sie sprawdza. Albo przyslowie z fraszki Kochanowskiego. Lustro pryslo w oczy przeciwnikom lustracji !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ż Re: Kaucz i IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.01, 19:42 Gość portalu: karol3 napisał(a): > A czy poparłbyś mnie drogi Jajacku, że SLD i AWS to ta sama banda łobuzów. Jedn > i > warci są 18 groszy a drudzy 20 bez dwóch groszy !!! Och Karolu 3! Masz u mnie pięć za tę piękną wycenę!!!!!!1 Scyro prowda!!!!!! Cześć, Żywy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.01, 20:53 Gość portalu: Blong napisał(a): > A to ze prokurator Kaucz mial sie swietnie za poprzednich rzadow to > dzis "prawym" nie przeszkadza. > Ciekawe > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: A kogo to .... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.01, 21:10 Gość portalu: Blong napisał(a): > A to ze prokurator Kaucz mial sie swietnie za poprzednich rzadow to > dzis "prawym" nie przeszkadza. > Ciekawe > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: A kogo to... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.01, 21:25 Gość portalu: Blong napisał(a): > A to ze prokurator Kaucz mial sie swietnie za poprzednich rzadow to > dzis "prawym" nie przeszkadza. > Ciekawe > Do trzech razy sztuka. A mnie to w ogóle nie interesują tematy zastępcze w stylu czy Kaucz kłamał i dlaczego oraz kto mu kazał; są to rozgrywki personalne pomiędzy byłymi i obecnymi pracownikami Kancelarii Prezydenta (Labuda, Kalisz) ex Przewodniczącego SLD a obecnym Przew. SLD Premierem zresztą i jego pracownikami. Są to sprawy wewnętrzne SLD. Mnie interesuje i to bardzo dlaczego zaraz po dymisji Kaucza Belka wyrwał mi o wiele za dużą dziurę w moim portfelu osobistym. Wolę chleb niż igrzyska. A co do poprzednich Rządów to Kaucz był pod "kontrolą" i to dobrą. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajacek Re: A kogo to... / witaj Jola :) IP: *.kabel.telenet.be 14.11.01, 21:52 Na biedna nie trafilo A to co Buzek z kasy panstwowej przgwizdal trzeba wyrownac ! Ja to bym zrobil na miejscu Belki tak : Wszyscy co glosowali na AWS i UW dubeltowy podatek powinni zaplacic ,a reszta po staremu ))) Pozdrawiam ! PS. Oczywiscie ci co glosowali na AWS i UW w poprzedniej kadecji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: A kogo to... / witaj Jajacku :) IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.01, 22:15 Gość portalu: jajacek napisał(a): > Na biedna nie trafiło Biedną nie biedną ale biedniejącą ponad miarę; podobno Belka sobie zawyżył o 5 mld PLN dochody a przy lokatach 1o letnich, na które ludzie teraz wrzucają Kasę to i tak rynek się oczyści co nieco z gotówki. > A to co Buzek z kasy panstwowej przgwizdal trzeba wyrownac ! > Ja to bym zrobil na miejscu Belki tak : > Wszyscy co glosowali na AWS i UW dubeltowy podatek powinni zaplacic ,a reszta > po staremu ))) Z tym gwizdaniem, Jajacek to uważaj bo Cię w bransoletkach z tej emigracji do Kraju przywiozą; Kaucz miał wyjaśniać te sprawy AWS - no ale wiesz od wczoraj jest wakat; on to może i po Twojej myśli te "gwizdy" by rozliczył ale tak to nie wiadomo, czy się znajdzie ktoś równie dyspozycyjny. Buzek to nawet muchy nie... Pomysł z tymi głosującymi to może i dobry ale wiesz jeden z atrybutów aktu głosowania to tajność .... > Oczywiscie ci co glosowali na AWS i UW w poprzedniej kadecji. No i Ci co nie głosowali na SLD ; bo jakby głosowali to już w poprzedniej kadencji byśmy mieli te kauczowo rozrywki nie ? Pozdrawiam mimo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiacynt Re: A kogo to... Hiacynta Jolu, Hiacynta IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 14.11.01, 22:10 Gość portalu: jolka napisał(a): > Gość portalu: Blong napisał(a): > > > A to ze prokurator Kaucz mial sie swietnie za poprzednich rzadow to > > dzis "prawym" nie przeszkadza. > > Ciekawe > > > > Do trzech razy sztuka. > A mnie to w ogóle nie interesują tematy zastępcze w stylu czy Kaucz kłamał i > dlaczego oraz kto mu kazał; są to rozgrywki personalne pomiędzy byłymi i obecny > mi > pracownikami Kancelarii Prezydenta (Labuda, Kalisz) ex Przewodniczącego SLD a > obecnym Przew. SLD Premierem zresztą i jego pracownikami. > Są to sprawy wewnętrzne SLD. > Mnie interesuje i to bardzo dlaczego zaraz po dymisji Kaucza Belka wyrwał mi o > wiele za dużą dziurę w moim portfelu osobistym. Wolę chleb niż igrzyska. > A co do poprzednich Rządów to Kaucz był pod "kontrolą" i to dobrą. > > Pozdr. Jolu! Jaki miało sens umieszczania Kaucza w MS pod kontrolą? Może wcale nie należało jego umieszczać? Wybacz, nie jestem sympatykiem Barbary Labudy, ale przyznaję, że ma własne zdanie, chadza własnymi drogami i to doceniam. Kaucz musiał wyjątkowo podle się zachowywać, skoro do dzisiaj tak to ona odczuwa. Był nadgorliwym . . . . pozdrawiam Nie jest to osoba warta Twojej obrony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: A kogo to... Hiacynta ? a mnie nie .... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.01, 22:26 Gość portalu: Hiacynt napisał(a): > Gość portalu: jolka napisał(a): > > > > Do trzech razy sztuka. >A mnie to w ogóle nie interesują tematy zastępcze w stylu czy Kaucz kłamał i dlaczego oraz kto mu kazał; są to rozgrywki personalne pomiędzy byłymi i obecnymi pracownikami Kancelarii Prezydenta (Labuda, Kalisz) ex Przewodniczącego SLD a > > obecnym Przew. SLD Premierem zresztą i jego pracownikami. > > Są to sprawy wewnętrzne SLD. >Mnie interesuje i to bardzo dlaczego zaraz po dymisji Kaucza Belka wyrwał mi o > > wiele za dużą dziurę w moim portfelu osobistym. Wolę chleb niż igrzyska. > > A co do poprzednich Rządów to Kaucz był pod "kontrolą" i to dobrą. > > Jolu! > Jaki miało sens umieszczania Kaucza w MS pod kontrolą? > Może wcale nie należało jego umieszczać? > Wybacz, nie jestem sympatykiem Barbary Labudy, ale przyznaję, > że ma własne zdanie, chadza własnymi drogami i to doceniam. > Kaucz musiał wyjątkowo podle się zachowywać, skoro do dzisiaj > tak to ona odczuwa. Był nadgorliwym . . . . > Nie jest to osoba warta Twojej obrony. Hiacyncie Najdroższy! Kaucz kasę i tak bierze - to chociaż musiał coś robić pod okiem zwierzchnika (ad.AWS); a tak teraz będzie tylko siedział z nogą na nodze i gwizdał, za moją kasę. Kaucza nie bronię co do Labudy się nie wypowiadam. Belka nas zarzyna za bardzo. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajacek Re: A kogo to... Belka zarzyna ? IP: *.kabel.telenet.be 14.11.01, 22:38 Jolu masz racje podatki sa drakonskie jak na tak biedny kraj,ale jakos nie slyszalem ani jednej negatywnej opini polskich autorytetow ekonomicznych na temat planow Belki . Badz raz obiektywn i przyznaj ,ze twoj idol Buzek namieszal okrutnie !!! Moze i on jest krysztalowo uczciwy ale jako premier ponosi odpowiedzialnosc za caloksztalt . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: A kogo to... Belka zarzyna mnie m.in. IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.01, 22:52 Gość portalu: jajacek napisał(a): > Jolu masz racje podatki sa drakonskie jak na tak biedny kraj,ale jakos nie > slyszalem ani jednej negatywnej opini polskich autorytetow ekonomicznych na > temat planow Belki . Gomułka i Gierek nie tylko nie słyszeli ale i nie widzieli.)) A ja czytałam art. w Rzepie autorstwa J. Jankowiaka z BRE, który powoływał się na prof. nazwiska nie pamiętam i szczegółowo analizował zamierzenia wicepremiera; wniosek zawyżenie o 5 mld dochodów, które prawdopodobnie zostaną skonsumowane jako pozaplanowe wydatki. Trochę Ci daleko do nas ale masz też Rzeczpospolitą on- line; interesujące poglądy ludzi z różnych opcji politycznych - polecam. > Badz raz obiektywn i przyznaj ,ze twoj idol Buzek namieszal okrutnie !!! > Moze i on jest krysztalowo uczciwy ale jako premier ponosi odpowiedzialnosc za > caloksztalt . Staram się być zawsze obiektywna ale i tak z punktu widzenia innych (także Jajacka )będę subiektywna.). Całokształt Jajacku to także wpływy na Polską gospodarkę otoczenia zewnętrznego - a tu nie ma winnych,"spróbuj choć raz" i Ty to uwzględnić i zrozumieć. Pozdrawiam radośnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiacynt do Joli Hiacynt IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 15.11.01, 19:14 Gość portalu: jolka napisał(a): > Hiacyncie Najdroższy! > Kaucz kasę i tak bierze - to chociaż musiał coś robić pod okiem zwierzchnika > (ad.AWS); a tak teraz będzie tylko siedział z nogą na nodze i gwizdał, za moją > kasę. > Kaucza nie bronię co do Labudy się nie wypowiadam. > Belka nas zarzyna za bardzo. > > Pozdr. Droga Jolu! Mamy kilka tematów ledwie napoczętych, na długie mroźne zimowe wieczory (lewicowe). Zdążę Ciebie przekonać. nie spiesząc się serdecznie pozdrawiając kreśli się Twój Hiacynt Polemiczny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doku Kogo nazywasz "prawym", związkowców-lewicowców? IP: *.mofnet.gov.pl 15.11.01, 14:51 Jaki jest rodowód naszych ostatnich rządzących? To związkowcy! A związki to zawsze była, jest i będzie lewica! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blong Re: nazywam tych IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 15.11.01, 14:58 co nie widzieli nic nagannego w tym kiedy zajmowal swoje stanowisko za poprzednich rzadow. Tych co go zauwazyli dopiero teraz i zrobili sobie z niego nastepny srodek na dokopanie lewicy. A moze juz dwa miesiace temu na forum i w mediach krytykowano tego pana. No coz chyba nie zauwazylem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doku tych IP: *.mofnet.gov.pl 15.11.01, 16:24 Gość portalu: Blong napisał(a): > Tych co go zauwazyli dopiero teraz Wcześniej nie było go widać, nie zajmował tak eksponowanych stołków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blong Re: Bij Komucha IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 17.11.01, 14:04 > Wcześniej nie było go widać, nie zajmował tak eksponowanych stołków. Alez zajmowal a dzis ci sami ludzie ktorzy jeszcze niedawno nie mieli nic przeciwko niemu domagaja sie jego odwolania tez z postu prokuratora krajowego. A GW oczywiscie wtedy nie widziala nic nagannego w tym ze byl powolany na takie stanowisko /zreszta tak jak inne media, politycy i forumowicze/. Uwielbiam sytuacje kiedy ktos jest cacy jak go powoluja nasi ideowi sojusznicy a be jak go awansuje SLD. To miedzy innymi tez wyjasnia czemu tzw. prawice roznego rodzaju /od zwiazkowych po liberalne/ nie maja w Polsce powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zsypek Re: Kaucz i ... nastepni IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.11.01, 14:57 Po dymisji Kaucza - pierwsze zwyciestwo nad Brygada Tygrysa cieszy, ale trudno jes nazwac pelnym. Funkcja prokuratora krajowego, ktora Kauczowi pozostala po dymisji, jest nie do odebrania w trybie administracyjnym, jest to mozliwe tylko w trybie dyscyplinarnym. Funkcja prokuratora krajowego wiaze sie, o ile sie nie myle, z uposazeniem "skromnym, acz godziwym". Rzeczpospolita wziela na tapete nastepnego czlonka Brygady Tygrysa - to Wojciech Kubiński, od czterech tygodni prokurator okręgowy we Wrocławiu. A oto fragment z Rzeczpospolitej o Kubinskim, swiadczacy zarazem o bezdennej glupocie prawicy: "Z przechowywanych w Ossolineum dokumentów wrocławskiego Arcybiskupiego Komitetu Charytatywnego wynika, że obok Andrzeja Kaucza jednym z najaktywniejszych oskarżycieli w procesach politycznych z lat 80. był Wojciech Kubiński, od czterech tygodni prokurator okręgowy we Wrocławiu. Nominację Kubiński otrzymał w ostatnich godzinach urzędowania ministra Stanisława Iwanickiego. Podpisał ją Włodzimierz Blajerski, prokurator krajowy w rządzie Jerzego Buzka. W środę powiedział on "Rz", że nic nie wiedział o działalności Kubińskiego w stanie wojennym." Z czego wynika, ze wroclawska prawica nic nie wiedziala kto kogo sadzil w stanie wojennym. Zgadnijcie dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś