Dodaj do ulubionych

2 dniowa manipulacja z refererndum do UE

IP: 80.51.29.* 18.04.03, 12:56
manupulują jak mogą z referendum do UE. to zwyczajne oszustwo zmiana polskiej
konstytucji tylko pod referendum do UE. ja początkowo zamierzałem iść i
głosować za unią, teraz olewam to referendum i nawet jak będzie tydzień też
nie pójde.
Obserwuj wątek
    • piotr33k2 Re: 2 dniowa manipulacja z refererndum do UE 18.04.03, 13:12
      i komu zrobisz na złość?swoim dzieciom?pomysl o tym .
    • cichy.bob Re: 2 dniowa manipulacja z refererndum do UE 18.04.03, 13:15
      Gość portalu: andoria napisał(a):

> manupulują jak mogą z referendum do UE. to zwyczajne oszustwo zmiana polskiej
      > konstytucji tylko pod referendum do UE. ja początkowo zamierzałem iść i
      > głosować za unią, teraz olewam to referendum i nawet jak będzie tydzień też
      > nie pójde.

Jaki to może mieć wpływ na Twoją decyzję dotyczącą wstąpienia kraju do unii?
      Przecież to skrajny infantylizm - na złość babce odmrożę uszy?
      • Gość: andoria Re: 2 dniowa manipulacja z refererndum do UE IP: 80.51.29.* 18.04.03, 13:18
        żądne oszyustwo nie moze być premiowane. wynik i tak jest przesądzony. kiedyś
        byłem gorącym zwolennikiem unii. ale teraz po tym jak s... kombinuja z
        referendum to mnie odstręczyło. Zresztą nie mnie samego. Mój znajomy takze
        zwolennik UE mysli podobnie. Mieliśmy pójśc i głosować za UE, aby przeciwnicy
        nie zyskali przewagi. ale teraz poprostu pozostaniemy w domu. nie będziemy
        głoswać ani na nie ani na tak

cichy.bob napisał:

> Gość portalu: andoria napisał(a):
        >
        > > manupulują jak mogą z referendum do UE. to zwyczajne oszustwo zmiana polsk
        > iej
        > > konstytucji tylko pod referendum do UE. ja początkowo zamierzałem iść i
        > > głosować za unią, teraz olewam to referendum i nawet jak będzie tydzień te
        > ż
        > > nie pójde.
        >
        >
        > Jaki to może mieć wpływ na Twoją decyzję dotyczącą wstąpienia kraju do unii?
        > Przecież to skrajny infantylizm - na złość babce odmrożę uszy?
        • cichy.bob Re: 2 dniowa manipulacja z refererndum do UE 18.04.03, 15:01
          Ale przecież sposób wprowadzania jekiejś idei nie rzutuje na wartość samej
          idei. Jeśli kupujesz w sklepie telewizor, to fakt czy sprzedawca będzie
          sympatyczny czy antypatyczny nie ma wpływu na sama jakość telewizora! Chodzi
          tylko o to, zebyś miał dobry telewizor!
        • sothis666 Wyluzuj... 18.04.03, 16:07

> żądne oszyustwo nie moze być premiowane. wynik i tak jest przesądzony. kiedyś
          > byłem gorącym zwolennikiem unii. ale teraz po tym jak s... kombinuja z
          > referendum to mnie odstręczyło. Zresztą nie mnie samego. Mój znajomy takze
          > zwolennik UE mysli podobnie. Mieliśmy pójśc i głosować za UE, aby
          przeciwnicy
          > nie zyskali przewagi. ale teraz poprostu pozostaniemy w domu. nie będziemy
          > głoswać ani na nie ani na tak
          >

Bądź precyzyjny. Oszustwo w przypadku głosowania polegać może na tym że głos
          na 'tak' zostanie policzony jako 'nie' (lub odwrotnie), ew. na tym że jakieś
          głosy nie zostana uwzględnione lub ktoś nie bedzie miał możliwości oddania
          głosu. To nie jest ten przypadek, więc odpuść zamiast się obrażać. Ja na
          przykład mam delegację, z której sie nie wyslizgam i wieczorem w niedziele
          muszę być w austrii. Dzięki temu "oszustwu" nie muszę ganiać o świcie do urny
          bo mam jeszcze sobotę. I podejrzewam że to nie tylko mi zrobili dobrze taka
          decyzją.
    • Gość: tomek nie bój nie bój IP: *.dhl.com / 10.85.101.* 18.04.03, 13:17
      i tak za ciebie wybiorą - sejm już powiedział że w przypadku negatywnego
      wyniku - przegłosuje wstapienie więc spij spokojnie iśc nie trzeba
      • Gość: andoria Re: nie bój nie bój IP: 80.51.29.* 18.04.03, 13:20
        no i dlatego też nie pójdzie wielu. skoro wynik przesądzony to po co iść i
        głosować za? to bezsens skoro i tak podjęto juz decyzję? lepiej wytedy dla
        siebie wykorzstać czas zamiast pędzić do urny

Gość portalu: tomek napisał(a):

> i tak za ciebie wybiorą - sejm już powiedział że w przypadku negatywnego
        > wyniku - przegłosuje wstapienie więc spij spokojnie iśc nie trzeba
      • Gość: Jureek Re: nie bój nie bój IP: 212.185.202.* 22.04.03, 15:43
        Gość portalu: tomek napisał(a):

> i tak za ciebie wybiorą - sejm już powiedział że w przypadku negatywnego
        > wyniku - przegłosuje wstapienie więc spij spokojnie iśc nie trzeba

Jesteś pewien, że tak będzie w przypadku, gdy w ważnym referendum (frekwencja powyżej 50%) większość zagłosuje przeciw przystąpieniu do Unii? Bo mi coś wydaje się, że Sejm będzie się wypowiadał tylko wtedy, gdy referendum okaże się nieważne z powodu zbyt niskiej frekwencji.
        J.
    • Gość: wikul Bezsilna wściekłość przeciwników Unii IP: *.acn.waw.pl 18.04.03, 13:33

> nie pójde.

A na czym polega manipulacja . Może jasniej ? To że zamiast skłóconego Sejmu
      większa ilość Polaków może podjąć decyzję ? Mam wrażenie graniczące z pewnością
      że jesteś przeciwnikiem Unii i ta decyzja rozsierdziła ciebie i tobie podobnym
      bo wymyka się sytuacja w której można by manipulować ewentualnym brakiem qorum
      ( 50 % frekwencja ).
      P.S. Zmień nick na jakiś męski bo to glupio wygląda i mo że wzbudzać określone
      podejrzenia .

• piotr33k2 Re: Bezsilna wściekłość przeciwników Unii 18.04.03, 14:56
        polska w uni to konieczność dziejowa i żeby było wszystko jasne będzie
        dwudniowe referendum ,przeciwnicy dzięki tym dwóm dniom też mają wiekszą
        szanse na zmobilizowanie się ,chodzi o to aby naród wybrał a nie posłowie jak
        nie bedzie 50 procent.
      • Gość: andoria Bezsilność idioty jak ty IP: 213.134.138.* 21.04.03, 21:01
        jesteś zwykłym debilem jak uważasz mnie za przeciwnika UE. czytaj kretynie a
        nie pluj bezsensu. ja byłem i jestem zwolenikiem UE. ale wkurza mnie
        manipulacja. uważam ,że i tak wygra UE w jedodniowym referendum. a naciąganie
        konstytucji dla UE to zwykłe skurwielstwo. dlatego nie pójdę głosować (
        prawdopodobnie). ale gdybym poszedł to tylko po to żeby zagłosować za. przweciw
        nie głosowałbym tak czy tak. ale nie lubię ewidentnego szustwa. nawet jak
        prowadzi do tego za czym ja sam się opowiadam. a ty jesteś zwykłym histerycznym
        kretynem

Gość portalu: wikul napisał(a):

> Gość portalu: andoria napisał(a):
        >
        > > manupulują jak mogą z referendum do UE. to zwyczajne oszustwo zmiana polsk
        > iej
        > > konstytucji tylko pod referendum do UE. ja początkowo zamierzałem iść i
        > > głosować za unią, teraz olewam to referendum i nawet jak będzie tydzień te
        > ż
        > > nie pójde.
        >
        >
        > A na czym polega manipulacja . Może jasniej ? To że zamiast skłóconego Sejmu
        > większa ilość Polaków może podjąć decyzję ? Mam wrażenie graniczące z
        pewnością
        >
        > że jesteś przeciwnikiem Unii i ta decyzja rozsierdziła ciebie i tobie
        podobnym
        > bo wymyka się sytuacja w której można by manipulować ewentualnym brakiem
        qorum
        > ( 50 % frekwencja ).
        > P.S. Zmień nick na jakiś męski bo to glupio wygląda i mo że wzbudzać
        określone
        > podejrzenia .
        >
        • Gość: wikul Bezsilność i wściekłość hemafrodyty andorii IP: *.acn.waw.pl 21.04.03, 22:22

> jesteś zwykłym debilem jak uważasz mnie za przeciwnika UE. czytaj kretynie a
          > nie pluj bezsensu. ja byłem i jestem zwolenikiem UE. ale wkurza mnie
          > manipulacja. uważam ,że i tak wygra UE w jedodniowym referendum. a naciąganie
          > konstytucji dla UE to zwykłe skurwielstwo. dlatego nie pójdę głosować (
          > prawdopodobnie). ale gdybym poszedł to tylko po to żeby zagłosować za.
          przweciw
          > nie głosowałbym tak czy tak. ale nie lubię ewidentnego szustwa. nawet jak
          > prowadzi do tego za czym ja sam się opowiadam. a ty jesteś zwykłym
          histerycznym kretynem

Zdaje mi sie że nikt cię zdrowo po męsku nie opierdolił , schamiały tumanie .
          O jakiej manipulacji bredzisz sypiąc inwektywami ? Nie chcesz iść głosować to
          ch.. z toba złamasie . Pomysł żeby więcej ludzi poszło głosować to wg ciebie
          manipulacja ? To nie wiesz że od wielu lat frekfencja wewszelkich głosowania
          nie przekraczają 50 % ? Jesteś za UE i wolisz żeby decyzję podejmował Sejm a
          nia Naród ? Wejdź na strony Sejmu i sprawdź że wszystko jest lege artis -
          Art.62 p.1 i p.2 Konstytucji mówi ogólnie o referendum a Art.4 p.1,2 i 3 Ustawy
          o referendum ogólnokrajowym , wyraźnie dopuszcza głosowanie w ciagu dwóch dni
          wolnych od pracy . Jaka to qrwa manipulacja , chyba w twojej chorej wyobraźni
          hemafrodyto .
          • tore.andre.flo Bezsilność/wściekłość hemafrodyty wikula zlamasa 21.04.03, 22:30
            • Gość: wikul Bezinteresowna głupota dziwoląga tore.andre.flo IP: *.acn.waw.pl 21.04.03, 22:37
    • Gość: holger Re: 2 dniowa manipulacja z refererndum do UE IP: *.dtvk.tpnet.pl 22.04.03, 15:09
      to jest manipulacja. fakt. ale ja i tak póje głoswować na tak. bo uważam ,że
      musimy ejśc do UE. a ostatnio pokazyją badania, że POlacy opowiedzą sie przeciw
      UE. 2 dniowe referendum to zwykłe oszustwo nie ulega wątplwości, ale ja ie
      opowiadam za wszelkimi metodami aby wejść do UE

> nie pójde.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka