Dodaj do ulubionych

Lepper nie powinien byc dluzej wicemarszalkiem

IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 23.11.01, 19:39
To jest zbyt powazna funkcja by pelnil ja taki burak. Lepper jako wicemarszalek
kompromituje caly Parlament i wszystkich Polakow. Nawet jezeli mial racje to
nie powinien publicznie nazywac ministra spraw zagranicznych KANALIA.
Biorac pod uwage ze ten czlowiek nie rokuje zadnych nadziei na poprawe,
obraza ludzi, lamie co rusz prawo, nie powinien on dluzej pelnic tak wysokiej
funkcji panstwowej.
Obserwuj wątek
    • Gość: kp Re: Lepper nie powinien byc dluzej wicemarszalkiem IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 23.11.01, 19:42
      Lepper nie może być nawet posłem: jemu nie dał bym nawet stogu siana do
      pilnowania, a co dopiero sejmu!
    • Gość: max Balzer czy zapomniałes co to DEMOKRACJA?:) IP: *.net.bialystok.pl 23.11.01, 19:46
      50.1%(?) posłów własnie go chce!smile) skieruj ten post do tych co na niego
      głosowali!
      • Gość: Balzer Demokracja obroci sie przeciw Lepperowi IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 23.11.01, 19:51
        Mysle ze po tej wypowiedzi poparcie dla buraka drastycznie spadnie.
        Jezeli SLD zaglosowaloby za odwolaniem Leppera razem z Platforma
        to moznaby sie go bylo pozbyc. Moze teraz SLD przejrzy na oczy.
        • Gość: max Lepper powinien siedzieć za blokady dróg! :)) IP: *.net.bialystok.pl 23.11.01, 19:57
          Gość portalu: Balzer napisał(a):

> Mysle ze po tej wypowiedzi poparcie dla buraka drastycznie spadnie.
          > Jezeli SLD zaglosowaloby za odwolaniem Leppera razem z Platforma
          > to moznaby sie go bylo pozbyc. Moze teraz SLD przejrzy na oczy.

tak juz jest kiedy jakis "uliczny bandziorek" bryka! ale to jest syndrom
          demokracji czy słyszałes o demo-monarchii F.Hayeka?smile jezeli tacy kolesie Ciebie
          denerwuja jak Lepper warto nad czyms takim sie zastanowic! ja osobiscie "inaczej"
          widze rozwiazanie tego problemu! aleee wink
        • Gość: Cezary Re: Demokracja obroci sie przeciw Lepperowi IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.11.01, 19:59

To po to jest Platforma, aby pomagać SLD? Podczas gdy Unie Pracy (Marek Pol)
          twierdzi, że nadal głosowałby za wyborem Leppera na wice marszałka? Panie Balzer,
          niech SLD teraz samo wybrnie z sytuacji, np.: niech wystąpi z takim wnioskiem SLD
          i UP. I niech wniosek ten poprze PSL.
          • Gość: Balzer Do Cezarego IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 23.11.01, 20:02
            PSL nie zaglosuje raczej przeciwko Lepperowi bo nie beda chcieli podpasc
            wiejskiemu elektoratowi. A w slusznych sprawach dlaczego PO nie mialoby
            pomoc SLD ?
        • Gość: Cezary Re: Demokracja obroci sie przeciw Lepperowi IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.11.01, 20:00

To po to jest Platforma, aby pomagać SLD? Podczas gdy Unie Pracy (Marek Pol)
          twierdzi, że nadal głosowałby za wyborem Leppera na wice marszałka? Panie Balzer,
          niech SLD teraz samo wybrnie z sytuacji, np.: niech wystąpi z takim wnioskiem SLD
          i UP. I niech wniosek ten poprze PSL.
      • Gość: igor Re: Balzer czy zapomniałes co to DEMOKRACJA?:) IP: *.wroc.gazeta.pl 23.11.01, 22:17
        I to właśnie jest przykre.

Nawiasem, choć nie porównuję obu postaci, przypominam, że demokracja
        jednego "wielkiego przywódcę" już w 1933 roku wybrała....
    • Gość: Blong Re: nie zgadzam sie IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 23.11.01, 19:54
      Co prawda Lepper zaczyna sie zachowywac coraz bardziej zenujaco, ale badz co
      badz jest reprezentantem 10% glosujacych i szefen trzeciego najwiekszego
      ugrupowania w Sejmie. Takie sa uroki demokracji, ze nie zawsze na wysokich
      stanowiskach sa ludzie co bysmy chcieli.
      Jest czesc zwolennikow teorii aby nami rzadzily tylko "elyty" namaszczone przez
      GW czy ludzi ktorym Kaczory wystawia pozytywna ocene. Ale ci ludzie nie maja
      zadnego demokratycznego mandatu /tak samo bym ja mogl twierdzic ze chce byc
      premierem bo jestem najlepszy/. Wiec Lepper i gdyby jego zachowanie nie uleglo
      poprawie powinien zostac na stanowisku. Moze to miec i pozytywny efekt bo albo
      powoli sie nauczy zachowywac ciwilizowanie, albo na tyle sie osmieszy, ze
      przerznie nastepne wybory /a pierwszy sprawdzian juz niedlugo w samorzadach/.
      • Gość: Balzer do Blonga IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 23.11.01, 19:58
        Alez ja nie mam nic przeciwko temu zeby przedstawiciel Samoobrony pelnil
        funkcje wicemarszalka, ale niech bedzie to czlowiek choc odrobine na poziomie
        Lepper nie jest jedynym czlonkiem tego klubu.
        • Gość: Blong Re: do Blonga IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 23.11.01, 20:06

> Alez ja nie mam nic przeciwko temu zeby przedstawiciel Samoobrony pelnil
          > funkcje wicemarszalka, ale niech bedzie to czlowiek choc odrobine na poziomie
          > Lepper nie jest jedynym czlonkiem tego klubu.

masz racje to by mnie tez zadowolilo, problem jest ale w tym ze egocentryczny
          Endrju raczej nikogo za siebie nie wpusci i jestesmy w patowej sytuacji.

• Gość: L eonid Re: do Blonga IP: *.czajen.pl 23.11.01, 20:06
          Jaki sejm tacy marszałkowie.
          • Gość: Cezary Re: do Blonga IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.11.01, 20:16
            Otóż znając nieżle polskie społeczeństwo (żyję w nim już 72 lata) sądzę, ze
            popularnośc pana wicemarszałka tylko wzrośnie.I SLD nie ujmie się za swoim
            ministrem spraw zagranicznych, a PSL będzie się cieszyło, ze taka rzecz
            przytrafiła się koalicjantowi.
            Wkrótce p. Lepper "przejedzie się" i po PSL. I wtedy też nic nie bedzie.
            • Gość: tete bedzie meczennikiem IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 23.11.01, 20:38
              jesli jednak cos sie wydarzy Lepper awansuje na I Meczennika RP - bedzie mogl stanac na czele niezadowolonych - ktorzy czegos innego oczekiwali po rzadzie SLD-UP-PSL. Przeciez Lepper znacznie lepiej czuje sie jako opozycja pozaparlamentarna - niz ani to koalicjant ani opozycja w parlamencie.

Poza tym - czyzbyscie byli zaskoczeni jego zachowaniem ? Przeciez on jest dokladnie i ciagle taki sam. Wizazysta + fryzjer + krawiec + specjalista od body longuage + jeszcze ktos - stworzyli jego zewnetrzny image - ale w srodku to taki sam A.Lepper jak 10 lat temu. On nie ewoluuje. On nabiera zewnetrznego poloru.

pozdrawiam, tete
    • Gość: Le Niuch Re: Lepper nie powinien byc dluzej wicemarszalkiem IP: *.gwl.koszalin.tpnet.pl 23.11.01, 20:36
      Lepper jest posłem i posłem zapewne pozostanie. Ten werdykt społeczeństwa jest
      praktycznie nieodwracalny. Lepper jednak nie musi zajmować żadnych funkcyjnych
      stanowisk w parlamencie. Dziś po raz kolejny dobitnie dowiódł bowiem, że do
      tego nie dojrzał. Póki co nie rokuje także poprawy.
      W tej chwili każdy szanujący się polityk powinien zadbać o sformułowanie i
      poparcie wniosku o odwołanie tego prostaczka z funkcji marszałkowskiej.
      Niezależnie od tego po której stronie sali sejmowej się siedzi.
      Bo o ile Lepper-poseł może być traktowany jako swoisty wybryk wyborczy, jako
      normalny w gruncie rzeczy efekt mechanizmów demokratycznych, o tyle Lepper-
      marszałek kompromituje wszystkich parlamentarzystów i całą elitę polityczną
      tego kraju (o ile kraj ten takową posiada).
      I mówię tu nie tylko o tych parlamentarzystach, którzy poparli go wynosząc do
      godności marszałkowskiej, ale o wszystkich posłach. Honorową sprawą dla każdego
      uczciwego polityka, dbającego o autorytet tego państwa i poważnie traktującego
      życie społeczne i polityczne w Polsce, powinno być teraz odwołanie A. Leppera z
      funkcji vicemarszałka.
      Dalsze pobłażanie temu człowiekowi nie tylko podmywać będzie autorytet władzy,
      nie tylko przynosić będzie jak najgorsze próbki warcholstwa, ale może
      doprowadzić do sytuacji naprawdę dramatycznych, gdy ten nie stroniący od
      bezprawia i przemocy człowiek obrośnie w polityczne piórka i poczuje, że jego
      metody uprawiania polityki nie napotykają znaczącego protestu nie tylko na
      drogowych barykadach, ale także na salonach politycznych.
      Za takiego vicemarszałka Sejmu jako Polak wstydzę się, a jego modus operandi
      potępiam.
      Jeśli człowiek ten pozostanie vicemarszałkiem będzie to dla mnie kompromitacja
      wszystkich posłów. Oznaczać to będzie, że za rzecz normalną, w pełni
      akceptowaną i stanowiącą wzór do naśladowania posłowie ci uznają zwracanie się
      do siebie w tym kraju per: "kanalio", "bandyto" (niekoniecznie z Pabianic) itp.
      Z takiego kraju chciałbym jak najszybciej wyjechać.
      • Gość: Cezary Re: Lepper nie powinien byc dluzej wicemarszalkiem IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.11.01, 20:45
        Gość portalu: Le Niuch napisał(a):

> Lepper jest posłem i posłem zapewne pozostanie. .....

Rozumiem, ze kieruje Pan ten apel do pp. Borowskiego, Pola, Millera, a także
        marszałka-seniora Małachowskiego. Ciekawe, jaki będzie odzew.
        • Gość: Le Niuch Re: Lepper nie powinien byc dluzej wicemarszalkiem IP: *.gwl.koszalin.tpnet.pl 23.11.01, 21:05
          Drogi Cezary!
          Twoje wypowiedzi, które znalazłem tu obok i na sąsiednim wątku o niejakim Panu
          Lepperze i z którymi się zgadzam, pokrzepiają mnie, bo sygnalizują, że jeszcze
          nie sami "Lepperzy" w tym kraju mieszkają.
          A swoją drogą, sam jestem ciekaw jak zareaguje nasz parlament, tyle że prawdę
          mówiąc podejrzewam, że scenariusz będzie taki jak przepowiedziałeś w którymś z
          wcześniejszych postów (czyli na stanowiskach marszałkowskich nic się nie
          zmieni...)
    • Gość: Ruby Oczywiście - nie powinien ani sekundy. Tylko ... IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.11.01, 20:59
      ... kto z tych oportunistów w Sejmie odważy się go zdjąć???!!!
      Nie pamiętacie jak parę dni temu się odgrażał? - "... ja chcę znać listę tych
      posłów, którzy będą głosować za dowołaniem mnie z funkcji ...".

Jest mocny strachem!!

Strachem sędziów, prokuratorów, policji, parlamentarzystów, koalicjantów
      (zawsze chwilowych), członków własnej partii wreszcie!!
      Ale też strachem jeszce pracujących przed stratą pracy, bezrobotnych przed
      przyszłością, mieszkańców wsi przed nieznanym,

A on te wszystkie strachy mistrzowsko podsyca i wykorzystuje bezwzględnie dla
      własnych - nawet nie partyjnych, ale wyłącznie własnych interesów.

W dodatku znakomicie zawładnął mediami! Większość dziennikarzy (na szczęśćie
      poza "GW") przy każdej próbie obnażenia go i zdewauowania w wywiadach
      bezwiednie robi mu darmową reklamę i promuje go. Znakomita dziennikarka pani
      Czajkowska, np. już nigdy nie powinna wdawać się z nim w rozmowę! Nigdy!!

• mram Re: Ruby ... 23.11.01, 21:17
        Gość portalu: Ruby napisał(a):

> ... kto z tych oportunistów w Sejmie odważy się go zdjąć???!!!
        > Może Niezmordowany Małachowski który uraczyłbył dziennikarzy po rozmowach w
        sprawie sejmowych koalicji stwierdzeniem że u posłów Samoob. zobaczył więcej
        troski i odpowiedzialności za Państwo niż u platformersów.Może Niezmordowany
        zmieni zdanie i uzna ze lepszy Kaczor niż Lepper? No ale Kaczor za swoich
        rządów "chciał torturować przestępców".
        >
        >

>
        > W dodatku znakomicie zawładnął mediami! Większość dziennikarzy (na szczęśćie
        > poza "GW") przy każdej próbie obnażenia go i zdewauowania w wywiadach
        > bezwiednie robi mu darmową reklamę i promuje go. Znakomita dziennikarka pani
        > Czajkowska, np. już nigdy nie powinna wdawać się z nim w rozmowę! Nigdy!!
        Brak zgody, trzeba podsuwać mu mikrofon przy każdej okazji tak jak robili to z
        Wałęsą...o efekty można być spokojnym.Choć pewne ryzyko jest : Wałęsa był głupszy.
        Wybiórczej nie wierzę...nie dowiedziałbym się o występach magistra w Charkowie.

• Gość: Balzer Re: Ruby ... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 24.11.01, 13:42

mram napisał(a):

> Brak zgody, trzeba podsuwać mu mikrofon przy każdej okazji tak jak robili to z
          > Wałęsą...o efekty można być spokojnym.Choć pewne ryzyko jest : Wałęsa był głups
          > zy.
          > Wybiórczej nie wierzę...nie dowiedziałbym się o występach magistra w Charkowie.
          >

No niewiem. Im czesciej beda podsuwac mu mikrofon tym wieksze bedzie mial poparcie wsrod motlochu. Oni lubia sluchac gdy obrzuca sie wyzwiskami kogos
          kogo nie lubia. Poza tym on wciaz kompromituje reszte Polakow. Lepiej delikatnie
          odsunac go od mediow.
    • Gość: U Re: Lepper nie powinien byc dluzej wicemarszalkiem IP: 216.41.30.* 23.11.01, 21:25

> To jest zbyt powazna funkcja by pelnil ja taki burak.
      Lepper jako wicemarszalek
      > kompromituje caly Parlament i wszystkich Polakow.
      Nawet jezeli mial racje to
      > nie powinien publicznie nazywac ministra spraw
      zagranicznych KANALIA.
      > Biorac pod uwage ze ten czlowiek nie rokuje zadnych
      nadziei na poprawe,
      > obraza ludzi, lamie co rusz prawo, nie powinien on
      dluzej pelnic tak wysokiej
      > funkcji panstwowej.

Lepper??!!!Heheheh
      Toc un je tref.!!!!!!
    • Gość: Balzer To juz jest koniec IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 27.11.01, 18:38
      Koniec Leppera jako wicemarszalka zbliza sie nieuchronnie. Pol godziny temu
      SLD zlozylo oficjalny wniosek o odwolanie go z funkcji. Wniosek popra PO i PiS.
      To da ponad 300 glosow ktore wystarcza do pozbycia sie buraka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka