Dodaj do ulubionych

LEPPER - ZWIERCIADŁO POLAKÓW !

• Gość: Kopernik Re: LEPPER - jak Giordano Bruno IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.01, 18:30
      Kiedy Giordano Bruno publicznie podtrzymał tezę Kopernika o tym, że Ziemia
      krąży wokół Słońca Kościół spalił go na stosie. A jednak okazało się, że miał
      rację.
      Kiedy dziś Lepper mówi, że Ci, którzy chcą być światłym słońcem Polaków, to
      złodzieje, kłamcy i kanalie, to elyty polityczne też najchętniej by go spaliły
      na stosie, czy jak co zresztą zasugerował (komu???) Żakowski mówiąc, że
      Leppera trzeba „wpuścić do dołu z wapnem”.
      Za ile miesięcy stanie się jasne, że Lepper ma rację?
      Kiedyś Kościół też prał mózgi, tak jak to dzisiaj czynią najpotężniejsze media
      w znajdujące się w rękach, które dalej twierdzą, że Słońce krąży wokół Ziemii,
      a ten kto mówi inaczej (Lepper) jest niebezpiecznym heretykiem.
      • Gość: Cezary Re: LEPPER - jak Giordano Bruno IP: *.el-4100100.acn.pl 02.12.01, 18:47
        Gość portalu: Kopernik napisał(a):

> Kiedy Giordano Bruno publicznie podtrzymał tezę Kopernika o tym, że Ziemia
        > krąży wokół Słońca Kościół spalił go na stosie. A jednak okazało się, że miał
        > rację.
        > Kiedy dziś Lepper mówi, że Ci, którzy chcą być światłym słońcem Polaków, to
        > złodzieje, kłamcy i kanalie, to elyty polityczne też najchętniej by go spaliły
        >
        > na stosie, czy jak co zresztą zasugerował (komu???) Żakowski mówiąc, że
        > Leppera trzeba „wpuścić do dołu z wapnem”.
        > Za ile miesięcy stanie się jasne, że Lepper ma rację?
        > Kiedyś Kościół też prał mózgi, tak jak to dzisiaj czynią najpotężniejsze media
        > w znajdujące się w rękach, które dalej twierdzą, że Słońce krąży wokół Ziemii,
        > a ten kto mówi inaczej (Lepper) jest niebezpiecznym heretykiem.

Nie ma potrzeby palić Leppera na stosie. Sam się zapije na śmierc w jakiejś
        bramie albo zostanie zadźgany przez swoich.
      • Gość: wojtek Re: LEPPER - jak Giordano Bruno IP: *.devs.futuro.pl 03.12.01, 13:32
        Gość portalu: Kopernik napisał(a):

> Kiedy Giordano Bruno publicznie podtrzymał tezę Kopernika o tym, że Ziemia
        > krąży wokół Słońca Kościół spalił go na stosie. A jednak okazało się, że miał
        > rację. Za ile miesięcy stanie się jasne, że Lepper ma rację?

To mi się podoba! Lepper jako Giordano Bruno! Dodałbym: to umysłowość na miarę
        Einsteina i Edisona. A ileż wewnętrznej łagodności, ciepła i zwykłego ludzkiego
        dobra! Wykapany św. Franciszek.
    • Gość: on Cenzorzy z Wyborczaj - Gross, Ratajczak i inni IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.01, 18:46
      Wyborcza inkwizycja (dla jasności Gazeta Wyborcza) ściga nieprawomyślnych,
      tylko ddziś nie mówi o prawdzie Bożej, tylko o prawdzie własnej, czyli takiej,
      niebezpieczny, oszołom, cham, to ten, kto wypowiada poglądy, które nie służą
      politycznym celom środowisk związanych z Wyborczą. Wszystko działa na zasadzie
      podwójnych standardów - nasi mogą innych obrażać - wówczas bronią demokracji i
      wolności słowa; gdy wrogowie wyborczej mówią coś nie tak, wówczas są
      zagrożeniem dla demokracji i dobrych obyczajów.
      Jak to nazwać powiedzcie?
      Nie ładnie tak
      nieszlachetnie
      łobuzy
      a jeśli robią to z premedytacją to jak
      chamy?
      a może skurwiele?
      Sam sobie odpowiedz.
    • Gość: Oryx Re: LEPPER - ZWIERCIADŁO POLAKÓW ! IP: *.pppool.de 02.12.01, 18:52
      Gratuluje odwagi i trafnosci oceny.
      Po 25 latach obserwacji polskiej "ewolucji" (bo nie rewolucji), na posatawie
      ciaglych kontaktow prywatnych i sluzbowych moge z calym przekonaniem
      potwierdzic to co napisal Leprer.
      Polacy - tacy wlasnie jestescie.
      Nie wszyscy, ale znaczaca czesc....
      Ta czesc wlasnie domaga sie odebrania glosu innym, ktorzy maja odmienne,
      krytyczne zdanie.
      Kiedy czytam komentarze na Leprera "Zwierciadlo Polakow", robi mi sie niedobrze.
      Obrzucanie autora blotem zamiast argumentow.
      Ostatnio w Szwajcarii w toalecie przy autostradzie przed Luzern znalazlem
      Expose, napisane na bialych kafelkach:
      "i ja tu bylem, gowno zostawilem. Janek z Gorzowa"
      To jest dokladnie to samo, na co stac wiekszosc "dyskutantow". Zalosne to i
      nedzne.
      Tym, ktorzy nie traca nadzieji, zycze spelnienia tychze.
      Oryx

• Gość: Leppi Re: LEPPER - ZWIERCIADŁO POLAKÓW ! IP: *.sn.g.bonet.se 02.12.01, 19:23
        Gość portalu: Oryx napisał(a):

Nie unoś się większość ma podobne zdanie a obrażając innych stajemy się podobni
        do nich.
        Argumenty należy przdkładać powoli aby nie sprowokować Słowiańskiej wolności.
        Jak w Polsce przetłumaczysz, że każdy kraj ma swoją historię i kulturę, że
        najwięksi Polacy aby coś osiągnąć musieli wyemigrować.
        Wcale na świecie nie cieszymy się uznaniem, a słowo "Polak potrafi"
        to motto tak jak to słynne cwaniactwo i wolność słowiańska.
        Jeśli sami siebie krytycznie nie ocenią to wizerunek Polski będzie taki jaki jest,
        a za naszego życia to się nie uda choć bardzo bym chciał.

• Gość: Tdi Re: LEPPER - ZWIERCIADŁO POLAKÓW ! IP: *.acn.waw.pl 06.12.01, 14:59
          > Choc czasem bywam na tym forum to jednak ... tak pokretnej demagogii dawno
          nie
          > widzilem ...

To przeczytaj swojego posta dokladnie.

>
          > > POLACY.
          > > Wybrali go na podobieństwo swoje.
          >
          > Hm ... procentowo rzecz ujmujac wybrali go ci, ktorzy poprzednio glosowali na
          U
          > W
          > i AWS.

Co? Ty czlowieku chyba nie umiesz czytac badan procentowych. Leppera wybrali
          glownie ludzie w wyksztalceniem podstawowym, zagubieni, biedni i nie znajacy
          sie wogole na polityce. Jakby sie znali to by na niego nie glosowali. Elektorat
          AWS i UW jest jednak troszku inny niz Samoobrony.
          > ponad "tymi", ktorzy go wybrali - trudniej o wiele przyznac do tego, ze jest
          si
          > e
          > w jakis tam sposob wspolwinnym tej sytuacji ...

A ja sie nie czuje wspolwinny wyboru Leppera i owszem stawiam sie ponad jego
          wyborcami.

>
          > > Szanują prawo, jak i on szanuje.
          >
          > > Jeżdżą po pijanemu,
          >
          > Bez komentarza - moze Ty tak jezdzisz, ale nawet jeśli tak to nie masz prawa
          te
          > go
          > uogólniać.

Jezdza jezdza.... O tym wiemy wszyscy. "juz jade tylko sie jeszcze napije..."

> > przekupują konduktorów, kradną z pracy ołówki i flamastry,
          > > dzwonią na koszt pracodawców,
          >
          > No właśnie - jak myślisz - dlaczego ? Czy w Polsce żyją sami kleptomani ? Nie
          > sądzę, i nie mam zamiaru nikogo usprawiedliwiać - jednak - czy pomyślałeś
          kiedy
          > ś
          > nad przyczyną takiego zjawiska ? Czy to normalne, że ceny mamy unijne a
          płace .
          > ..
          > z okresu PRLu ? Pomyśl trochę i odpowiedz - kto jest temu winien ?
          >

No to to miszcz jest. Wolno krasc bo jestesmy biedni. Czyli wolno tez zabic jak
          ktos na ciebie krzywo spojrzy? To znaczy ze jak sie jest biednym to mozna byc
          od razu zlodziejem? Biednych ludzi nie obowiazuje ani przyzwoitosc ani zwykle
          obowiazki obywatelskie?

> > na widok sexownej kobiety mówią "kurwa idzie",
          >
          > I wbrew pozorom prawdopodobienstwo tego, ze sie nie myla jest spore. Wyobraz
          > sobie, ze wlasnie jestes piękną dziewczyną (ok - wiem, że może bedzie to
          > trudne wink pochodzącą z robotniczej dzielnicy niegdysejszej metropolii.
          Rodzice
          > na
          > rencie, zasilu albo i nie, brak szans na uzyskanie wylksztalcenia,
          chlopak ...
          > własnie "szuka pracy" - mając w perspektywie 600 zł na miesiać za 12 godzin w
          > jakims sklepiku (lub supermarkecie) co byś wybrał ?
          >

Tu kolejny miszcz. Moja matka to w takim razie tez jest kurwa, i wiekszosc
          moich dobrze ubranych i ladnych kolezanek tez. Piekna dziewczyna z robotniczej
          dzielnicy ma teraz takie same szanse zostania na przyklad modelka jak
          dziewczyna z innej dzielnicy...

> > widok dobrego samodu "złodziej jedzie".
          >
          > Nie wiem czy wiesz, ze w ubieglym roku 96 % Polakow zmieściło się pod
          pierwszym
          >
          > progiem podatkowym - więc skąd są te samochody ? Czy Ty na prawdę nie widzisz
          c
          > o
          > się dzieje ?

NIe wiem czy wiesz, ale w naszym kraju caly czas przybywa samochodow. Ja wiem
          ze w Polsce nie jest latwo sie dorobic, ale to nie jest tak ze kazdy kto ma
          kase to jest zlodziej. 50 lat komuny przyzwyczailo nas do takiego myslenia i
          teraz mamy efekty - nie mozna miec pieniedzy bo to jest w zlym tonie tak?
          Trzeba byc biednym jak 90% spoleczenstwa?

>
          > > Na widok policjanta mówią "pies",
          >
          > Pewnie by tak nie mówili, gdyby korupcja była mniejsza ...
          >

No tu sie zgodze bo akurat policje to mamy do dupy za przeproszeniem panstwa.
          Fakt ze wiekszosc gliniarzy mozna przekupic. Ale korupcja wynika z niskich
          zarobkow, a niskie zarobki....

> > na widok Araba - "dziki".
          >
          > Ja sie nie spotkalem z takim zachowaniem, ale jesli ktos tak postepuje to z
          > pewnością nie jest to poprawne zachowanie.
          >

A ja sie spotkalem. A moj znajomy Brazylijczyk (czarny) jak byl w Radomsku trzy
          razy mial wlasnie takie sytuacje i malo go nie pobili, a jego biala dziewczyne
          zwyzywali od kurew (a wcale nie byla tak ladnie ubrana) za to ze prowadza sie z
          murzynem. Polacy to ksenofobi. Zydow widza wszedzie mimo ze wiekszosc z nich
          Zyda na oczy nie widziala, albo nawet o tym nie wiedziala. Za czarnym na ulicy
          ogladaja sie jakby byli w zoo. W ogole wszystkim problemom naszego kraju winni
          sa obcy. Nigdy my tylko zawsze "oni" a teraz jeszcze tajemniczy "wy" Leppera.
          Ja jestem "wy" w takim razie.

> > Po powrocie z kościoła rozpijają flaszkę we trzech i
          > > potem z kopa lutują swoim żonom.
          >
          > Pozwolisz, ze tego nie skomentuje.
          >

A co nie jest tak? Nigdy w zyciu nie slyszales jak sasiad leje swoja zone? To
          dziwne. Ciekawe skad sie wziela niebieska linia?

> > Miliony Lepperów wokół nas.

No na razie jeszcze nie miliony i miejmy nadzieje ze nie bedzie.

>
          > To zalezy co rozumiesz przez "Leppery" - jesli to co nie skomentowałem to
          przyk
          > ro
          > mi że masz takie doświadczenia.
          >
          > > Zostawmy go na tym stanowisku, a nawet godnie wyekspediujmy go na fotel
          > > prezydenta, admirała i namiestnika.
          > > To jest najprwadziwszy Polak właśnie i przecież.
          >
          > Nie Ty dawałeś mu to stanowisko i nie do Ciebie należy ocena. Demokracja
          wlasni
          > e
          > na tym polega, że choć być maże coś nam się nie podoba to jednak szanujemy
          wolę
          >
          > większości.

A ocena to wlasnie nalezy do niego. Do niego, do mnie, do kazdego z nas. Na tym
          wlasnie polega demokracja i wolnosc slowa.

Jak na razie Lepper jeszcze nie jest "wola wiekszosci" i modlmy sie zeby tak
          sie nie stalo bo mamy wszyscy przerabane.

Mam szczera nadzieje ze w koncu podwinie mu sie nozka i wszyscy zobaczymy jaka
          z niego ostatnia kurew.

• Gość: Tdi Re: LEPPER - ZWIERCIADŁO POLAKÓW ! IP: *.acn.waw.pl 02.12.01, 19:50
        Byl kiedys taki artykul w Polityce o pewnej fabryce kolo Lodzi zajmujacej sie
        szyciem pokryc do Renault. Fabryka oferowala 800 miejsc pracy (z mozliwoscia
        rozwoju i dalszego powiekszania zatrudnienia), a do tego autobusy dowazace
        ludzi z okolicznych wiosek. BEzrobotnych pod Lodzia (jak i zreszta wszedzie
        oproczy chyba Wawy)nie brakuje. Do tego 2000 na reke, socjal i tak dalej.
        Zglosilo sie 350 osob. Jak potem pytali ludzi dlaczego nikt tam nie chce
        pracowac to co mowili?
        "eee. bo tam komputery sprawdzaja jakosc, a ja sobie nie zycze zeby mi maszyna
        sprawdzala jak pracuje"
        "eeee.. ja sie nie bede przekwalifikowywala (dziewczyna 24 lata), bo komputery
        to dla mnie za skomplikowane (maszyne szwalnicza obslyuguje sie z kompa)"
        "eeee.... to przeciez nie jest praca dla chlopa! co ja bede przy maszynie do
        szycia stal?"
        I tak dalej i tak dalej...

To tak a propos tego ze w Polsce ludzie sa biedni i nie maja pracy.

Lepper to niebezpieczny populista za ktorym ciagna sie sprawy karne jak smrod
        po gaciach. Naciagnal kilkadziesiat osob na grube pieniadze, mowi ze broni
        najubozszych. Ma najwieksza chate we wsi, kupe kasy na koncie (w ogole ciekawe
        jest to ze w Samoobronie jest tylu milionerow - moze powinni zaczac sie dzielic
        pieniedzmi z wyborcami?), samochody, dwa kombajny. Jak na wsi jest tak zle to
        jak jemu sie udalo? Moze zamiast burzyc ludzi, blokowac drogi, bluzgac na
        innych powinien isc miedzy prosty lud i uczyc jak zarobic taka kase jak on?

A do wszystkich obroncow Leppera - wspolczuje Wam ze jestescie tak naiwni ze
        daliscie sie nabrac na jego gadke. Nie zauwazyliscie ze on od poczatku kampanii
        wyborczej powtarza dokladnie te same slowa? NIezaleznie od tego o co go ktos
        zapyta, to kazda wypowiedz konczy sie stwierdzeniem ze w Konstytucji zapisano
        ze ludzie maja prawo do godnego zycia. Ciekawe czy Lepper wogole przeczytal
        Konstytucje?

Lepper to taki maly zapluty czlowieczek z rozbudowanym kompleksem nizszosci.
        Stworzyl sobie partie w ktorej wszyscy go chwala. Robi wszystko po to zeby go
        zauwazono i chwalono, albo besztano. Jemu i tak wszystko jedno.
        Jako Polaka zenuje mnie ze moi znajomi z innych krajow dowiaduja sie ze w
        naszym parlamencie jest posel ktory nie posiada zadnego wyksztalcenia (w
        Samoobronie jest taki aparat), zenuje mnie ze na stanowisku marszalka sejmu
        siedzial chamek, ktory nauczyl sie na pamiec kilku sformulowan i zaglusza
        wszystkich pokrzykujac wkolo jaki to on jest wazny i ilu ludzi moze wyciagnac
        na ulice.

Wlasciwie to powinnismy zglosic Leppera do jakiejs nagrody.. przeciez on wie
        wszystko. Ma wiec gwarantowanego Nobla w kazdej kategorii.
        • Gość: Cezary Re: LEPPER - ZWIERCIADŁO POLAKÓW ! IP: *.el-4100100.acn.pl 02.12.01, 21:24
          Gość portalu: Tdi napisał(a):

> Byl kiedys taki artykul w Polityce o pewnej fabryce kolo Lodzi zajmujacej sie
          > szyciem pokryc do Renault. Fabryka oferowala 800 miejsc pracy (z mozliwoscia
          > rozwoju i dalszego powiekszania zatrudnienia), a do tego autobusy dowazace
          > ludzi z okolicznych wiosek.
          Zgadzam się z Panem całkowicie.
          Mój bliski kuzyn jest gospodarzem na roli. Narzeka na zmiany przez to, ze kiedyś
          do ZSRR eksportował ziemniaki prawie zgiłe, woda się z nich lała, i było dobrze.
          Nikt nie kontrolował, "wszystko brali", a teraz to kazdego ziemniaka trzeba myć i
          zawijać w papierek, a i to grymaszą. Więc "za komuny było lepiej".
          Tak rozumuje duża częsc tego społeczeństwa.
    • manix20 Re: LEPPER - ZWIERCIADŁO POLAKÓW ! 02.12.01, 23:52
      Gość portalu: Leprer napisał(a):

> POLACY.
      > Wybrali go na podobieństwo swoje.
      > Szanują prawo, jak i on szanuje.
      > Jeżdżą po pijanemu, przekupują konduktorów, kradną z pracy ołówki i flamastry,
      > dzwonią na koszt pracodawców, na widok sexownej kobiety mówią "kurwa idzie", na
      >
      > widok dobrego samodu "złodziej jedzie". Na widok policjanta mówią "pies", na
      > widok Araba - "dziki". Po powrocie z kościoła rozpijają flaszkę we trzech i
      > potem z kopa lutują swoim żonom.
      > Leppery.
      > Miliony Lepperów wokół nas.
      > Zostawmy go na tym stanowisku, a nawet godnie wyekspediujmy go na fotel
      > prezydenta, admirała i namiestnika.
      > To jest najprwadziwszy Polak właśnie i przecież.
      >
      To, co napisałeś jest smutne, ale,niestety prawdziwe. Zgadzam się z Tobą..
      Pozdrawiam!

• Gość: bee Re: LEPPER - ZWIERCIADŁO POLAKÓW ! IP: *.tor.pathcom.com 03.12.01, 01:48
        tacy jestesmy
    • Gość: Krystian Re: LEPPER - ZWIERCIADŁO POLAKÓW ! IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 03.12.01, 00:05
      Do antylepperowców
      To,co się tu wygaduje na temat Leppera,to tylko popłuczyny po wiekopomnym stwierdzeniu
      Nowiny-Konopczyny,iż Polacy to przypadkowe społeczeństwo.I na tym proponuję zakończyć tą jałową
      dyskusję -przecież nic genialniejszego już nie wymyslicie.
      • Gość: Tdi Re: LEPPER - ZWIERCIADŁO POLAKÓW ! IP: *.acn.waw.pl 03.12.01, 00:19
        Pani Nowina Konopczyna nie jest dla mnie autorytetem. Polacy to spoleczenstwo
        jeszcze nieuformowane, ale zamieniajace sie i to bardzo szybko. Ludzie sa
        zdezorientowani wiec tym latwiej wierza takim ludziom jak Leppi. W tym kraju w
        25% ludzi rozumie tresc tego co czyta a wiedza czerpana jest przede wszystkim z
        TV w ktorej Lepper zaglusza i zastrasza kazdego rozmowce i dlatego go przestali
        zapraszac. A ze ludziom sie to podoba to jeszcze bardziej przerazajace. Lepper
        to taki Kiepski polityki. I to straszne ze ma takie poparcie.
    • Gość: Inżynier Re: LEPPER - ZWIERCIADŁO POLAKÓW ! IP: 212.160.128.* 03.12.01, 12:35
      Lepper jest zwierciadłem zdecydowanej mniejszości Polaków. Zdecydowana
      większość to ludzie pracowici i uczciwi. Niejednokrotnie mogłem się przekonać,
      że Polacy są bardzo zdolnym narodem. W każdym społeczeństwie znajdzie się grupa
      ludzi którzy nigdy nie splamili się pracą. Winą za swoją nieudolność i lenistwo
      chcą obarczyć innych, a najlepiej i njwygodniej Balcerowicza. Większość ludzi
      która ciężko pracuje i "coś z tego ma" nie wychodzi na ulicę i nie protestuje.
      Dlatego niezadowolona mniejszość która głośno krzyczy może sprawiać wrażenie
      niezadowolenia "społecznego". Jnna sprawa, że kolejne rządy do tego
      doprowadziły. Podlizywanie się wyborcom i ustępowanie związkom zawodowym zawsze
      prowadzi w ślepą uliczkę. Wyborcy Leppera są jednak w mniejszości i tak
      pozostanie.
      • Gość: Profesor Re: LEPPER - ZWIERCIADŁO POLAKÓW ! IP: *.sn.g.bonet.se 03.12.01, 20:50
        Polak zdolny i pracowity co ten inżynier głupoty gada.
    • Gość: Śleper A JEŚLI LEPPER JEST TYLKO PROSTYM CHUJEM? IP: *.dostep.pl 03.12.01, 13:09
      A JEŚLI LEPPER JEST TYLKO PROSTYM CHUJEM?
      To wszyscy polacy są też prostymi chujami? Kobiety też? I księżą? No, nie... On
      musi być jakimś innym organem jednak.
    • Gość: Jacek G. Re: LEPPER - ZWIERCIADŁO POLAKÓW ! IP: *.core.net.pl 03.12.01, 13:31
      Święta Prawda... niestety!
      "Z kogo się śmiejecie..."
    • Gość: STG Re: LEPPER - ZWIERCIADŁO POLAKÓW ! IP: *.toya.net.pl 03.12.01, 22:22
      A jacy mają być Polacy jeśli przez ponad 50 lat byli pozbawieni wzorców.
      Komuniści zrobili wszystko, żeby wzorce zniszczyć. I udało się. Zamiast tego na
      piedestał postawiono człowieka pracy - nie czytaty, nie pisaty ale uczciwy -
      prawdziwy Polak. Siedem klas i przeświadczenie o wyższości nad każdym, kto
      chocby odrobinę więcej się w życiu nauczył. Toż to w ekonomii niedoborów
      sprzedawca na stacji benzynowej, kierowniczka w mięsnym, urzędnik wydający
      kartki, przekupny milicjant, itp. to byli królowie życia. Żyli naprawdę jak
      królowie śmiejąc się z uczonych, pracujących w "budżetówce" tradycyjną w Polsce
      inteligencję nazywając m.in. "pierdolencją". Dzisiaj część z nich
      prowadzi "biznesy bazarowe" i ma żal do całego świata, że na godne (nadal
      jednak godne) życie musi coraz więcej pracować. To oni stanowią elektorat
      Leppera - w nosie mamy wiedzę, Europę, NATO - ma być dużo i dobrze, reszta się
      nie liczy. To, że Leppera popiera część ludzi biednych, zagubionych,
      przegranych i odrzuconych, to tylko zły los i desperacja ich do tego popycha.
      Oni wiedzą, że Lepper to oszust, łobuz, cham i łajdak, ale widząc beznadzieję
      skorumpowanej i złodziejskiej klasy politycznej, klasy którą interesuje
      wyłącznie własne "mieć" mówią - "skoro nie może być lepiej, niech będzie
      chociaż inaczej". Czy można mieć o to do nich pretensje ? Czy można się na nich
      gniewać, skoro własne, niepodległe państwo ma ich za nic. To państwo ich
      zupełnie nie potrzebuje. Dlaczego zatem państwo miałoby być im potrzebne ?
      • manix20 Re: LEPPER - ZWIERCIADŁO POLAKÓW ! 03.12.01, 23:28
        Gość portalu: STG napisał(a):

> A jacy mają być Polacy jeśli przez ponad 50 lat byli pozbawieni wzorców.
        > Komuniści zrobili wszystko, żeby wzorce zniszczyć. I udało się. Zamiast tego na
        >
        > piedestał postawiono człowieka pracy - nie czytaty, nie pisaty ale uczciwy -
        > prawdziwy Polak. Siedem klas i przeświadczenie o wyższości nad każdym, kto
        > chocby odrobinę więcej się w życiu nauczył. Toż to w ekonomii niedoborów
        > sprzedawca na stacji benzynowej, kierowniczka w mięsnym, urzędnik wydający
        > kartki, przekupny milicjant, itp. to byli królowie życia. Żyli naprawdę jak
        > królowie śmiejąc się z uczonych, pracujących w "budżetówce" tradycyjną w Polsce
        >
        > inteligencję nazywając m.in. "pierdolencją". Dzisiaj część z nich
        > prowadzi "biznesy bazarowe" i ma żal do całego świata, że na godne (nadal
        > jednak godne) życie musi coraz więcej pracować. To oni stanowią elektorat
        > Leppera - w nosie mamy wiedzę, Europę, NATO - ma być dużo i dobrze, reszta się
        > nie liczy. To, że Leppera popiera część ludzi biednych, zagubionych,
        > przegranych i odrzuconych, to tylko zły los i desperacja ich do tego popycha.
        > Oni wiedzą, że Lepper to oszust, łobuz, cham i łajdak, ale widząc beznadzieję
        > skorumpowanej i złodziejskiej klasy politycznej, klasy którą interesuje
        > wyłącznie własne "mieć" mówią - "skoro nie może być lepiej, niech będzie
        > chociaż inaczej". Czy można mieć o to do nich pretensje ? Czy można się na nich
        >
        > gniewać, skoro własne, niepodległe państwo ma ich za nic. To państwo ich
        > zupełnie nie potrzebuje. Dlaczego zatem państwo miałoby być im potrzebne ?

Drogi „STG”! Podałeś bardzo trafną diagnozę choroby, która toczy nasze
        społeczeństwo i która nosi wszelkie znamiona choroby przewlekłej. Boję się, że
        nie uleczalnej.
        Co dalej? Ludzie, o których pisałeś, opanowali nie tylko bazary. Oni są w
        szkołach!!!!!
        Jak z tym walczyć? Ja nie wiem.
        Pozdrawiam!
    • Gość: TikTak Re: LEPPER - ZWIERCIADŁO POLAKÓW ! IP: *.sieradz.sdi.tpnet.pl 04.12.01, 00:01
      Choc czasem bywam na tym forum to jednak ... tak pokretnej demagogii dawno nie
      widzilem ...

> POLACY.
      > Wybrali go na podobieństwo swoje.

Hm ... procentowo rzecz ujmujac wybrali go ci, ktorzy poprzednio glosowali na UW
      i AWS. Skoro wiec wybrali go na "podobienstwo swoje" to ... co stalo sie z "nimi"
      przez 4 lata rzadow poprzedniej koalicji ??? Kto jest winien degeneracji narodu i
      kto (jesli w ogole) za to odpowie ? Łatwo jest oceniac, stawiajac się tym samym
      ponad "tymi", ktorzy go wybrali - trudniej o wiele przyznac do tego, ze jest sie
      w jakis tam sposob wspolwinnym tej sytuacji ...

> Szanują prawo, jak i on szanuje.

Poszanowanie prawa to jedna sprawa - a to o czym dowiadujemy sie my
      (czyli "pospólstwo") to już zupełnie co innego ... Poza tym lepiej poczekac z
      wydawaniem pospiesznych wyroków bo już nie raz się okazało, że
      niegdysiejsi "przestepcy" są teraz bohaterami.

> Jeżdżą po pijanemu,

Bez komentarza - moze Ty tak jezdzisz, ale nawet jeśli tak to nie masz prawa tego
      uogólniać.

> przekupują konduktorów, kradną z pracy ołówki i flamastry,
      > dzwonią na koszt pracodawców,

No właśnie - jak myślisz - dlaczego ? Czy w Polsce żyją sami kleptomani ? Nie
      sądzę, i nie mam zamiaru nikogo usprawiedliwiać - jednak - czy pomyślałeś kiedyś
      nad przyczyną takiego zjawiska ? Czy to normalne, że ceny mamy unijne a płace ...
      z okresu PRLu ? Pomyśl trochę i odpowiedz - kto jest temu winien ?

> na widok sexownej kobiety mówią "kurwa idzie",

I wbrew pozorom prawdopodobienstwo tego, ze sie nie myla jest spore. Wyobraz
      sobie, ze wlasnie jestes piękną dziewczyną (ok - wiem, że może bedzie to
      trudne wink pochodzącą z robotniczej dzielnicy niegdysejszej metropolii. Rodzice na
      rencie, zasilu albo i nie, brak szans na uzyskanie wylksztalcenia, chlopak ...
      własnie "szuka pracy" - mając w perspektywie 600 zł na miesiać za 12 godzin w
      jakims sklepiku (lub supermarkecie) co byś wybrał ?

> widok dobrego samodu "złodziej jedzie".

Nie wiem czy wiesz, ze w ubieglym roku 96 % Polakow zmieściło się pod pierwszym
      progiem podatkowym - więc skąd są te samochody ? Czy Ty na prawdę nie widzisz co
      się dzieje ?

> Na widok policjanta mówią "pies",

Pewnie by tak nie mówili, gdyby korupcja była mniejsza ...

> na widok Araba - "dziki".

Ja sie nie spotkalem z takim zachowaniem, ale jesli ktos tak postepuje to z
      pewnością nie jest to poprawne zachowanie.

> Po powrocie z kościoła rozpijają flaszkę we trzech i
      > potem z kopa lutują swoim żonom.

Pozwolisz, ze tego nie skomentuje.

> Miliony Lepperów wokół nas.

To zalezy co rozumiesz przez "Leppery" - jesli to co nie skomentowałem to przykro
      mi że masz takie doświadczenia.

> Zostawmy go na tym stanowisku, a nawet godnie wyekspediujmy go na fotel
      > prezydenta, admirała i namiestnika.
      > To jest najprwadziwszy Polak właśnie i przecież.

Nie Ty dawałeś mu to stanowisko i nie do Ciebie należy ocena. Demokracja wlasnie
      na tym polega, że choć być maże coś nam się nie podoba to jednak szanujemy wolę
      większości.

• Gość: Nicinikt Oj, biedny ty jesteś... i GŁUPI JAK LEPPER. IP: *.dostep.pl 04.12.01, 02:18
        Jeśli twierdzisz, że Polacy kradną, bo nie mają pieniędzy, gdyż są ograbieni
        przez jakiś system - to znaczy, że jest to nacja okradana przez każdy system.
        Kradną w Niemczech, w USA, w Rosji - wszedzie.

Są synonimem alkoholizmu w całym świecie.

Sorki, ale moja żona (ubrana i wyglądająca świetnie), nie jest kurwą, pracuje
        ciężko jako tłumacz, bo się uczyła w tym celu mozolnie. A jednak od takich jak
        ty słyszy na ulicy, że kurwą być musi, skoro jej się powiodło, a tobie nie.
        Skądinąd - skąd masz na internet, biedaku?

Ja na swój samochód pracowałem jako rolnik, co Cię pewnie i zaskoczy, i dobije.
        Ryzykując strasznie, zastawiając co tylko się dało, uruchomiłem produkcję
        takich odmian, które po kilku latach zaczęto importować ode mnie dp Niemiec i
        Holandii. Do dziś mam w oczach bandycki napad Leppera na człowieka, który
        zażądał od niego zwrotu traktora i długów. Pamiętam, jak Lepper go strzygł na
        łyso, jak hitlerowskiego kolaboranta.

Nie mam słów do Ciebie, ignorancie.

wstyd mi za Leppera, powinien siedzieć w klatce, obwożony po wsiach i
        pokazywany, jakim być NIE NALEŻY.
        • Gość: wujZamer Re: Oj, biedny ty jesteś... i GŁUPI JAK LEPPER. IP: 205.207.175.* 04.12.01, 18:55
          Niestety takie jest podejscie do Polakow ktorym sie powiodlo. Czesc
          spolezenstwa (lepperowska) w Polsce wrocila by chetnie do szarych mundorkow i
          kazdemu po rowno.

Nie mamy niestety w Polsce wyksztalconych elit politycznych. W wiekszosci, tak
          zwane elity polityczne to zwykli zlodzieje na wieksza skale. Oficjalne zrodla
          amerykanskie podawaly cenninki za zawetowanie ustawy w sejmie lub jej
          przeforsowanie.

PS.Holmsowska dociekliwosc Tick-Taka o seksownej dziewczynie to juz prypadek
          kliniczny i wymaga leczenia.
      • Gość: Tdi Re: LEPPER - ZWIERCIADŁO POLAKÓW ! IP: *.acn.waw.pl 06.12.01, 14:48

> Choc czasem bywam na tym forum to jednak ... tak pokretnej demagogii dawno nie
        > widzilem ...

To przeczytaj swojego posta dokladnie.

>
        > > POLACY.
        > > Wybrali go na podobieństwo swoje.
        >
        > Hm ... procentowo rzecz ujmujac wybrali go ci, ktorzy poprzednio glosowali na U
        > W
        > i AWS.

Co? Ty czlowieku chyba nie umiesz czytac badan procentowych. Leppera wybrali
        glownie ludzie w wyksztalceniem podstawowym, zagubieni, biedni i nie znajacy sie
        wogole na polityce. Jakby sie znali to by na niego nie glosowali. Elektorat AWS i
        UW jest jednak troszku inny niz Samoobrony.
        > ponad "tymi", ktorzy go wybrali - trudniej o wiele przyznac do tego, ze jest si
        > e
        > w jakis tam sposob wspolwinnym tej sytuacji ...

A ja sie nie czuje wspolwinny wyboru Leppera i owszem stawiam sie ponad jego
        wyborcami.

>
        > > Szanują prawo, jak i on szanuje.
        >
        > > Jeżdżą po pijanemu,
        >
        > Bez komentarza - moze Ty tak jezdzisz, ale nawet jeśli tak to nie masz prawa te
        > go
        > uogólniać.

Jezdza jezdza.... O tym wiemy wszyscy. "juz jade tylko sie jeszcze napije..."

> > przekupują konduktorów, kradną z pracy ołówki i flamastry,
        > > dzwonią na koszt pracodawców,
        >
        > No właśnie - jak myślisz - dlaczego ? Czy w Polsce żyją sami kleptomani ? Nie
        > sądzę, i nie mam zamiaru nikogo usprawiedliwiać - jednak - czy pomyślałeś kiedy
        > ś
        > nad przyczyną takiego zjawiska ? Czy to normalne, że ceny mamy unijne a płace .
        > ..
        > z okresu PRLu ? Pomyśl trochę i odpowiedz - kto jest temu winien ?
        >

No to to miszcz jest. Wolno krasc bo jestesmy biedni. Czyli wolno tez zabic jak
        ktos na ciebie krzywo spojrzy? To znaczy ze jak sie jest biednym to mozna byc od
        razu zlodziejem? Biednych ludzi nie obowiazuje ani przyzwoitosc ani zwykle
        obowiazki obywatelskie?

> > na widok sexownej kobiety mówią "kurwa idzie",
        >
        > I wbrew pozorom prawdopodobienstwo tego, ze sie nie myla jest spore. Wyobraz
        > sobie, ze wlasnie jestes piękną dziewczyną (ok - wiem, że może bedzie to
        > trudne wink pochodzącą z robotniczej dzielnicy niegdysejszej metropolii. Rodzice
        > na
        > rencie, zasilu albo i nie, brak szans na uzyskanie wylksztalcenia, chlopak ...
        > własnie "szuka pracy" - mając w perspektywie 600 zł na miesiać za 12 godzin w
        > jakims sklepiku (lub supermarkecie) co byś wybrał ?
        >

Tu kolejny miszcz. Moja matka to w takim razie tez jest kurwa, i wiekszosc moich
        dobrze ubranych i ladnych kolezanek tez. Piekna dziewczyna z robotniczej
        dzielnicy ma teraz takie same szanse zostania na przyklad modelka jak dziewczyna
        z innej dzielnicy...

> > widok dobrego samodu "złodziej jedzie".
        >
        > Nie wiem czy wiesz, ze w ubieglym roku 96 % Polakow zmieściło się pod pierwszym
        >
        > progiem podatkowym - więc skąd są te samochody ? Czy Ty na prawdę nie widzisz c
        > o
        > się dzieje ?

NIe wiem czy wiesz, ale w naszym kraju caly czas przybywa samochodow. Ja wiem ze
        w Polsce nie jest latwo sie dorobic, ale to nie jest tak ze kazdy kto ma kase to
        jest zlodziej. 50 lat komuny przyzwyczailo nas do takiego myslenia i teraz mamy
        efekty - nie mozna miec pieniedzy bo to jest w zlym tonie tak? Trzeba byc biednym
        jak 90% spoleczenstwa?

>
        > > Na widok policjanta mówią "pies",
        >
        > Pewnie by tak nie mówili, gdyby korupcja była mniejsza ...
        >

No tu sie zgodze bo akurat policje to mamy do dupy za przeproszeniem panstwa.
        Fakt ze wiekszosc gliniarzy mozna przekupic. Ale korupcja wynika z niskich
        zarobkow, a niskie zarobki....

> > na widok Araba - "dziki".
        >
        > Ja sie nie spotkalem z takim zachowaniem, ale jesli ktos tak postepuje to z
        > pewnością nie jest to poprawne zachowanie.
        >

A ja sie spotkalem. A moj znajomy Brazylijczyk (czarny) jak byl w Radomsku trzy
        razy mial wlasnie takie sytuacje i malo go nie pobili, a jego biala dziewczyne
        zwyzywali od kurew (a wcale nie byla tak ladnie ubrana) za to ze prowadza sie z
        murzynem. Polacy to ksenofobi. Zydow widza wszedzie mimo ze wiekszosc z nich Zyda
        na oczy nie widziala, albo nawet o tym nie wiedziala. Za czarnym na ulicy
        ogladaja sie jakby byli w zoo. W ogole wszystkim problemom naszego kraju winni sa
        obcy. Nigdy my tylko zawsze "oni" a teraz jeszcze tajemniczy "wy" Leppera. Ja
        jestem "wy" w takim razie.

> > Po powrocie z kościoła rozpijają flaszkę we trzech i
        > > potem z kopa lutują swoim żonom.
        >
        > Pozwolisz, ze tego nie skomentuje.
        >

A co nie jest tak? Nigdy w zyciu nie slyszales jak sasiad leje swoja zone? To
        dziwne. Ciekawe skad sie wziela niebieska linia?

> > Miliony Lepperów wokół nas.

No na razie jeszcze nie miliony i miejmy nadzieje ze nie bedzie.

>
        > To zalezy co rozumiesz przez "Leppery" - jesli to co nie skomentowałem to przyk
        > ro
        > mi że masz takie doświadczenia.
        >
        > > Zostawmy go na tym stanowisku, a nawet godnie wyekspediujmy go na fotel
        > > prezydenta, admirała i namiestnika.
        > > To jest najprwadziwszy Polak właśnie i przecież.
        >
        > Nie Ty dawałeś mu to stanowisko i nie do Ciebie należy ocena. Demokracja wlasni
        > e
        > na tym polega, że choć być maże coś nam się nie podoba to jednak szanujemy wolę
        >
        > większości.

A ocena to wlasnie nalezy do niego. Do niego, do mnie, do kazdego z nas. Na tym
        wlasnie polega demokracja i wolnosc slowa.

Jak na razie Lepper jeszcze nie jest "wola wiekszosci" i modlmy sie zeby tak sie
        nie stalo bo mamy wszyscy przerabane.

Mam szczera nadzieje ze w koncu podwinie mu sie nozka i wszyscy zobaczymy jaka z
        niego ostatnia kurew.

• Gość: MZ Re: LEPPER - ZWIERCIADŁO POLAKÓW ! IP: 195.198.208.* 04.12.01, 08:31
      Uderz w stół nożyce się odezwą.
      Tyle lat minęłło od upadku komuny i wszyscy znowu płaczą, że ceny jak
      w EU a płace po dawnemu.
      Pokaż mi chociaż jeden wyrób konkurencyjny z zachodnim nie cenowo
      ale jakościowo, nawet żywność to tylko wmawiany mit.
      Jak Polska wejdzie do Unii dopiero okaże się jak wszyscy są oszukiwani,
      jak firma po firmie zacznie plajtować jak znowu będziemy pracować dla innych.
      Lepper jest zwierciadłem Polaków i dopóki to się nie zmieni zawsze będziemy
      w trzeciej lidze.
      Autor tego artykułu ma rację jest to prawda przykra lecz prawdziwa.

• Gość: liskut Masz rację IP: *.dostep.pl 04.12.01, 19:01
      • Gość: shookee Re: LEPPER - ZWIERCIADŁO POLAKÓW ! IP: *.gtsgroup.com 06.12.01, 10:34
        > Pokaż mi chociaż jeden wyrób konkurencyjny z zachodnim nie cenowo
        > ale jakościowo, nawet żywność to tylko wmawiany mit.

Tak sie zdarzylo ze mieszkam w Unii od dluzszego czasu i jakos nie moge sie z tym
        zgodzic. Zywnosc w Unii mimo ze z reguly wyglada rewelacyjnie i czy same by ja
        jadly, jest 5 razy drozsza, a do tego niestety w wiekszosci przypadkow nie nadaje
        sie do jedzenia dla kogos kto wychowal sie np. na brzydkich ale jakze smacznych
        warzywach i owocach.
    • Gość: hiena Pamiętacie świnię z napisem "PZPR"? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.12.01, 14:43
      To był Lepper, tylko jeszcze nie do końca utuczony.
    • Gość: Skucha Re: LEPPER - ZWIERCIADŁO POLAKÓW ! IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 08.12.01, 00:24
      Debile!
      Nie wiecie skąd tyle smrodu w "sprawie" Leppera?Po prostu Lepper ruszył gówno.
      Nie czas żałować róż,gdy płoną lasy.Nie żal mi absolutnie polityków,bo należą się im jeszcze większe
      cięgi.W większosci politycy to łajno tyle,że w jedwabnych pończoszkach (kto to powiedział mądrale?)
    • Gość: polak Re: LEPPER - ZWIERCIADŁO POLAKÓW ! IP: *.ny5030.east.verizon.net 08.12.01, 23:09
      do administratora: MOW ZA SIEBIE , PROSTAKU, JA SIE Z LEPPEREWM POR0WNYWAC
      NIE POZWOLE!!!
      a jak nie, to w dymy zakuc kaze i batogami okladac cztery doby!!!
      • Gość: Profesor Re: LEPPER - ZWIERCIADŁO POLAKÓW ! IP: *.sn.g.bonet.se 08.12.01, 23:40
        Gość portalu: polak napisał(a):

> do administratora: MOW ZA SIEBIE , PROSTAKU, JA SIE Z LEPPEREWM POR0WNYWAC
        > NIE POZWOLE!!!
        > a jak nie, to w dymy zakuc kaze i batogami okladac cztery doby!!!

Lustra w domu nie masz.
      • Gość: litwin Wyjaśnie ci po polsku IP: *.dostep.pl 09.12.01, 00:14
        jesteś chujem, co?
        i rozumiesz po polsku, co?
        wiesz, kurwa, no tego, jeśli nie jesteś zerem, kurwa, ale podpierdoliłeś z
        samolotu mydełko, w morde, to kurwa kim jesteś, co? nie?
        zalarujesz kiblarą, kapujesz, nie? kurwa?
        I tak dalej, polaku.
    • Gość: BOLO LEPPER - zwierciadło POLITYKÓW !!!!!! IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 09.12.01, 16:50
      POLACY.
      Poniższe słowa napisał chyba idiota:
      <<"Wybrali go na podobieństwo swoje.
      Szanują prawo, jak i on szanuje.
      Jeżdżą po pijanemu, przekupują konduktorów, kradną z pracy ołówki i flamastry,
      dzwonią na koszt pracodawców, na widok sexownej kobiety mówią "kurwa idzie", na
      widok dobrego samodu "złodziej jedzie". Na widok policjanta mówią "pies", na
      widok Araba - "dziki". Po powrocie z kościoła rozpijają flaszkę we trzech i
      potem z kopa lutują swoim żonom.">>

Facet ktory tak twierdzi zupełnie sie nie zastanowił. Lepper nie jest obrazem
      Polaków ( czy przeciętnego Polaka ) lecz obrazem przeciętnego polityka lub
      urzędnika poństwowego. Lepper wypłynął na fali społecznego buntu przeciw
      tysiącom afer i temu urzędniczemu kurestwu jakie sie w Polsce rozpleniło.
      Ludzie krytykujący Leppera chyba należą wlaśnie do takich środowisk. Leppera
      nie można krytykować tak jak nie można krytykować cegły która spadła z dachu na
      głowę jakiemuś przechodniowi - krytykować trzeba tego który ten dach zaniedbał.
      W Polsce takich zaniedbań dopuścili sie wlaśnie politycy i urzędnicy państwowi
      dbający o wlasny interes i wlasnej partii. To oni szastali społecznymi ( a
      więc naszymi) pieniedzmi. To kurwę - urzędnika przekupuje byle gangster-
      kombinator kupując za bezcen dom, zakład, ziemię... a następnie najczesciej
      rozprzedaje wszystko znikając z forsą. Jak się uda go złapać to najczęściej
      okazuje sie że facet jest bez grosza i ma kłopoty z sercem i byłoby
      niehumanitarnie wsadzic go do pierdla. A polityk/urzędnik? On za to co dostał
      buduje sobie jakieś przyjemny domek np. w Gdańsku na Matemblewie. I przecieyny
      Polak może im skoczyć! Jeśli sie jakiemuś uda cokolwiek udowodnić to i tak nie
      da sie go posadzić bo po pierwsze obronią go koledzy/partia/kościół a po
      drugie zanim sprawa trafi na wokande to facet zdąży sie zestarzeć.
      ...
      Dla mniejszości krytykującej Leppera nie liczy sie w istocie uczciwość, prawda,
      obowiązek, troska o sprawy państwa i społeczeństwa lecz tylko czy mówi poprawną
      polszczyzną i nie używa inwektyw.
      ...
      To że Lepper ma takie poparcie świadczy że tzw. władza elita intelektualna
      całkowicie straciły kontakt ze społeczeństwem. Zamiast siedzieć w Warszawie i
      pierdzielić głupoty za pieniądze z naszych podatków należałoby wybrać sie na
      wycieczke np w elbląskie, olsztyńskie, białostockie, słupskie, tpruńskie......
      i zobaczyć jak i z czego żyje obywatel tego kraju.
      Polityk-oszust jest dla nich więcej wart niż Lepper.
    • horwicz Re: LEPPER - ZWIERCIADŁO POLAKÓW ! 10.12.01, 14:35
      niezly tekscik
      ubawilem sie po pachy
      i niestety racji w tym jest bardzo duzo
      wink
    • Gość: Z Re: LEPPER - ZWIERCIADŁO POLAKÓW ! IP: *.toya.net.pl 11.12.01, 01:59
      TAAAAAA
    • Gość: vezuvio Re: LEPPER - ZWIERCIADŁO POLAKÓW ! IP: *.pekao.com.pl 12.12.01, 12:59
      Do podanego tu opisu polskiego społeczeństwa brakuje jeszcze informacji, że
      rząd (i ogólnie władza - administracja terenowa, zarządy firm państwowych) nie
      zajmują się rządzeniem lecz załatwianiem 'prywaty'. Potocznie mówi się, że rząd
      i parlament to banda złodziei. Natomiast oficjalnie i głośno mówi o tym tylko
      Lepper. Za to Nowak-Jeziorański bezczelnie wymienia go jednym tchem z hitlerem.
      Sprawujący władzę żyją ponad stan a w Polsce stale rośnie bezrobocie. Nie tak
      powinno być!!!
    • Gość: ppp Zjedli forum? IP: *.dostep.pl 12.12.01, 14:08
    • Gość: wiocha Lepper i Kwaśniewski IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.12.01, 03:47
      ... w jednym stali domku.
      Chwilowo jeden na górze, a drugi na dole.
      A potem zamiana.
      Polska kochana.
      • Gość: Przemysl Re: Lepper i Kwaśniewski IP: *.25.124.247.Dial1.Stamford1.Level3.net 17.12.01, 06:04
        Ciesze sie iz jeden na gorze mowi zlodziejom iz takimi sa.Biedni doszli do
        glosu zaczynaja przemawiac przez Leppera.Polska dzisiejsza to nedza ciemnota
        przez uniemozliwienie dostepu do szkol biednym.Stworzenie panstwa dzungli,zanik
        humanizmu i czlowieczenstwa.To jest dzisiejsza demokracja,sprzedaz za bezcen
        majatku narodowego np.zaglebia miedziowego za 100mil.$ wycena5 bilionow$
        zaginal po drodze czek na3mil$.Taka jest reprewatyzacja lapowki sa normalna
        droga zycia.Lepper nazwany jest Hitlerem wszystkim co zle prawda w oczy kole,na
        zlodzieju czapka gore.Tyle inwektyw dlatego,ze sie mowi prawde,ze za biednymi
        ktos sie ujmie.Faktycznie wejscie EWG to nie jest dla Polski ostatnia szansa i
        niewiadomo jaki raj.Zach.nigdy nic zadarmo nie daje,polskie towary zostaly
        wyeliminowane.Powstalo bezrobocie zaczyna pojawiac sie ciemnota z braku dostepu
        do szkol,panstwu brakuje pieniedzy bo niema kto placic.Bogaci zostaja zwalniani
        z podadkow.Polska cofa sie do tylu mimo hymnow jak jest dobrze,prasa i tak jest
        w rekach niemieckich.Powroccie do historii Polska byla w Unii z Litwa,Ukraina
        iBialorusia.Czas ten byl najlepszym okresem swietnosci,sprobujmy jeszcze raz
        zacznijmy rozmawiac sami bez posrednikow.Mimo iz jestesmy biedni mozemy dojsc
        dalej i zgodnie z naszymi aspiracjami narodowymi.Lepper jest potrzebny bo
        wprowadzil swiezosc i mowi glosno co wszyscy wiedza i widza.Jak sie pisze
        trzeba miec kulture osobista i odpowiedzialnosc za to co sie chce napisac.
    • Gość: . Re: LEPPER - ZWIERCIADŁO POLAKÓW ! IP: *.toya.net.pl 17.12.01, 14:35
      a kto to jest reper
      • Gość: Profesor Re: LEPPER - ZWIERCIADŁO POLAKÓW ! IP: *.sn.g.bonet.se 17.12.01, 19:12
        Gość portalu: . napisał(a):

> a kto to jest reper

To ten co rapuje
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka