monopol 13.06.03, 17:39 Wygrał niestety... A my na tym możemy tylko stracić Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andrzejg Re: Tym razem Miller się wywinął :( 13.06.03, 17:45 monopol napisał: > Wygrał niestety... A my na tym możemy tylko stracić > I pociągnie do końca kadencji i ludzie znów będą na niego głosować jak będą mieli do wyboru Leppera i kogoś tam jeszcze bo Kaczyńskiego jakos nie widzę na stołku prezydenckim A. Odpowiedz Link Zgłoś
monopol Andrzeju - tak mnie pocieszasz? :( 13.06.03, 17:48 andrzejg napisał: > I pociągnie do końca kadencji > i ludzie znów będą na niego głosować > jak będą mieli do wyboru Leppera i kogoś tam jeszcze > bo Kaczyńskiego jakos nie widzę na stołku prezydenckim Alternatywa wyboru między Millerem a Lepperem przeraża mnie... Nie, nie - coś musi się stać, co zmieni tą sytuację. Nie możemy wciąż dostawać w tyłek od marnych premierów i ich paskudnych rządów... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Andrzeju - tak mnie pocieszasz? :( 13.06.03, 17:55 monopol napisał: > > Alternatywa wyboru między Millerem a Lepperem przeraża mnie... Nie, nie - coś > musi się stać, co zmieni tą sytuację. Nie możemy wciąż dostawać w tyłek od > marnych premierów i ich paskudnych rządów... > Oczywiście może nie dotrwać do końca kadencji.SLD tak się sypie między innymi poprzez powstawanie frakcji popierających ewentualnych kandydatów na stołek prezydencki , bo raczej wystawią jednego kandydata.Kto to bedzie? Miller,Borowski,ktos inny? Na dzień dzisiejszy Miller umocnił pozycje lidera na lewicy. A. Odpowiedz Link Zgłoś
indris Lepsza grypa niż cholera 13.06.03, 17:56 Nie jestem fanem Millera, ale dobrze, że Platforma dostała po nosie. Wolę Millera niż platformersów z Kaczorami. A za nieszczęsny podatek liniowy jeszcze się będzie Miller tłumaczył na zjeździe swojej partii. Brawo Anita Błochowiak. Odpowiedz Link Zgłoś
proca_toya Re: Lepsza grypa niż cholera 13.06.03, 18:01 indris napisał: A za nieszczęsny podatek liniowy jeszcze > > się będzie Miller tłumaczył na zjeździe swojej partii. Brawo Anita Błochowiak. To ta Błochowiak podłożyła mu tę świnię podatkową. Popatrz, popatrz - nie jest taka głupia na jaką wygląda. Wie ktoś skąd można zassać wyniki głosowań, a szczególnie tego millerowego? Odpowiedz Link Zgłoś
indris Wyniki głosowań 13.06.03, 18:16 Są na stronie sejmowej www.sejm.gov.pl Trzeba trochę poszperać, ale jest dobry help. Tylko, że może byc pewien poślizg. Stenogramy np. są dostępne następnego dnia ROBOCZEGO po posiedzeniu, czyli dzisiejsze będą dostępne w poniedziałek. A wyniki głosowań bywały dostępne później niż stenogramy. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: Lepsza grypa niż cholera 13.06.03, 18:05 indris napisał: > Brawo Anita Błochowiak. Indris, przyznaj - ona Ci się po prostu podoba (nie martw się, o gustach się nie dyskutuje )) ). Nie uwiarzę, żeby ta beznadziejnie tępa i złośliwa baba, mająca poglądy najgorszego betonu PZPR-owskiego mogła wzbudzić Twój zachwyt "od strony ideologicznej" )) Odpowiedz Link Zgłoś
indris Grypa i cholera 13.06.03, 18:20 Nie znam całości poglądów Anity. Ale całkowicie się z nią solidaryzuję w sprzeciwie wobec podatku liniowego. I wolę beton od kauczuku,którym okazał się Miller w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Grypa i cholera 13.06.03, 18:22 podatek liniowy to jeden wielki bzdet chodzi bardziej o uproszczenie prawa podatkowego tak aby każdy burak mógł sam prowadzić księgę A. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: Grypa i cholera 16.06.03, 13:38 andrzejg napisał: > podatek liniowy to jeden wielki bzdet > chodzi bardziej o uproszczenie prawa podatkowego > tak aby każdy burak mógł sam prowadzić księgę > > A. A tu się z Tobą niezgodzę. Bardzo negatywnym efektem jaki powoduje podatek progresywny, jest wrażenie "karania za pracowitość". W przypadku podatku liniowego "karanie za pracowitośc" nie jest juz tak jaskrawo widoczne. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: Grypa i cholera 16.06.03, 13:46 indris napisał: > Nie znam całości poglądów Anity. Ale całkowicie się z nią solidaryzuję w > sprzeciwie wobec podatku liniowego. I wolę beton od kauczuku,którym okazał się > Miller w tej sprawie. Życiorys Anity Błochowiak to faktycznie przykład życiorysu typowego lewicowego działacza walczącego o "dobro" innych za cudze pieniądze. www.zyciepabianic.com.pl/artykul.php?nr=301 "Za pracę w komisji jej szeregowi członkowie nie biorą dodatkowych pieniędzy. To ich obowiązek - jako zawodowych posłów. Miesięczna pensja Błochowiakówny wynosi około 11 tys. zł brutto. (...) ANITA BŁOCHOWIAK (...) RODZINA: ojciec jest prezesem Pa-Co-Banku. Mama bierze emeryturę nauczycielską. Siostra rządzi przedszkolem miejskim, gdzie jest dyrektorem. (...) GDZIE PRACOWAŁA: w łódzkim Ortalu (producent krawatów) zajmowała się marketingiem. To samo robiła w pabianickiej Aflopie (producent i hurtownia leków). Była wiceprezesem spółki Eko-Pomoc, która zajmowała się załatwianiem publicznych pieniędzy z Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska. Od 2001 roku jest zawodowym posłem. (...) KARIERA POLITYCZNA: gdy miała 25 lat, została radną miejską. Dwa lata później była już wiceprzewodniczącą Rady Miasta. W 2001 roku wygrała wybory do Sejmu z okręgu sieradzkiego. Do tej pory jako poseł najbardziej zaangażowała się w sprawę przywrócenia do pubów i restauracji automatów do gier, tak zwanych jednorękich bandytów. GDZIE MIESZKA: ma 50-metrowe mieszkanie własnościowe w wieżowcu przy pętli tramwajowej. W Warszawie mieszka w hotelu dla posłów. CZYM JEŹDZI: peugeot 307. (...)" Spora pensja z podatków płaconych przez innych, ojciec prezes banku, przyzwoity samochód i mieszkanie - w takich warunkach działacz lewicowy może rozwijać skrzydła. Tylko dlaczego panna Błochowiak zaangażowała się w "sprawę przywrócenia do pubów i restauracji automatów do gier, tak zwanych jednorękich bandytów". To także wynika z lewicowej ideologii? )) Odpowiedz Link Zgłoś
indris Re: Grypa i cholera 16.06.03, 13:57 Jednym z beneficjentów podatku liniowego byłby chyba ojciec Anity - jako prezes banku. Tym lepiej więc o niej świadczy, że wypowiedziała się przeciw temu pomysłowi. Odpowiedz Link Zgłoś
balzer Głupi ma szczescie 13.06.03, 18:01 Ciekawe ktoż to oprócz SLDUPy pomogł Millerowi utrzymac sie na stołku. Tak czy siak czeka nas kolejny paskudny rok z Lesiem. Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: Tym razem Miller się wywinął :( 13.06.03, 18:39 24 głosy były potrzebne. Czy wszyscy "przeciw" wzięli udział? Było blisko. Odpowiedz Link Zgłoś
monopol Re: Tym razem Miller się wywinął :( 13.06.03, 20:34 alfalfa napisał: > 24 głosy były potrzebne. Czy wszyscy "przeciw" wzięli udział? Było blisko. Jednak za daleko... Liczyłem, że trochę ludzi z SLD się wyłamie. Jednak jeszcze widocznie nie nadszedł czas. Tak czy inaczej tą partię żre korozja i w końcu się sypnie. Wówczas, mam nadzieję, nastąpi ostateczny odstrzał Millera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr S. Re: podatek liniowy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.03, 18:54 podatek liniowy to nie jest zaden bzdet, i ciesze sie ze z ust nielubianego przeze mnie SLD padla taka mozliwosc. To wlasnie partia lewiciowa, majaca na sztandarze wypisane haslo "sprawiedliwosc spoleczna" (jakby nie mozna bylo po prostu "sprawiedliwosc"), jako pierwsz powinna byla dostrzec ze tylko podatek liniowy miesci sie w kryterium sprawiedliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
balzer Re: podatek liniowy 13.06.03, 18:59 O ile nie była to zagrywka pod publiczke. Odpowiedz Link Zgłoś
indris podatek liniowy - zagrywka 13.06.03, 19:20 Mam nadzieję, że był to ochłap - albo gest - dla kręgów pazernych biznesmenów. Został nagłośniony na tyle wcześnie przed zjazdem SLD, żeby uruchomić kontrakcję. W przypadku najbardziej optymistycznym zjazd może formalnie się od tego odciąć i wtedy Miller będzie miał wobec tych kręgów alibi. A jeżeli będzie to forsował, to może sie SLD rozlecieć, bo ludzi ideowych jak Anita może tam być więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
bykk Re: podatek liniowy - zagrywka? Oczywiście! 13.06.03, 19:42 Indris, co Ty kurwa dzisaj z tą Anitą? Przecie to tępa i durna baba. Jeśli dobrze oglądałeś, to powinieneś wiedzieć, że pytania posłowie z SLDUP-y dostali w łapę wydrukowane! Na TVN24 było pokazane i mówili o tym. Myślisz, że to Błochowiak wymyśliła? Bez jaj Indris, bez jaj)! Nigdy nie lubiłem Sierakowskiej, ale babsko przynajmniej nie zmieniła zdania mimo, że wiedziała co jej grozi. hej! Odpowiedz Link Zgłoś
indris Anita a podatek liniowy 13.06.03, 19:56 Nie widziałem transmisji, słyszałem w radiu. Nie znam też Anity osobiście, nie mogę więc nic powiedzieć o jej inteligencji lub jej braku. Była dla mnie raczej personifikacją oporu w SLD przeciw koncepcji podatku liniowego. Dlatego wysłałem jej maila z gratulacjami, żeby ta frakcja widziała poparcie. A im większą grupę w SLD reprezentowała tym lepiej. Bo są w SLD i zwolennicy liniowca, np baron podkarpacki, który sam to powiedział w wywiadzie dla "GW". Odpowiedz Link Zgłoś
monopol Re: podatek liniowy??? 13.06.03, 20:37 balzer napisał: > O ile nie była to zagrywka pod publiczke. Według mnie Miller blefuje. Nie będzie podatku liniowego i w ogóle uproszczenia systemu podatkowego, póki rządzi SLD. Odpowiedz Link Zgłoś