Dodaj do ulubionych

Burel w LO!

IP: *.acn.pl 27.06.03, 09:12
Dzisiaj rano, budze się specjalnie o 7:00, zeby wyjechac z moja mamuską do LO
i zobaczyć czy się gdzies dostałem z rezerwówek. Jade do pierwszej szkoly,
patrze na listy a tam dokładnie to samo co w środe. Ide do sekretariatu żeby
się zapytać czy cos się zmieniło a tam mi mówią że cokolwiek będą wiedziec
dopiero do 17:00. Jade dalej i słysze dokładnie to samo, o 17:00 będą wyniki.
Do tzeciej szkoły nawet nie jechałem.

Ja więc sie pytam: Jak się dostać gdziekolwiek z rezerwówki jak w żadnej
szkole nic nie wiedzą? Głupia zarzadzenie każe oddac oryginał świadectwa jak
się gdzies dostało przed 13:00 dnia dzisiajszego (27.06) ale jak mam gdzies
oddać papiery jak wszędzie mówia żebym przylazł o 17:00?!

Wyjdzie na to że do jakiejś szkoły moge się dostać z listy rezerwowej, ale
poniewaz nikt mi tego nie zapewni, to nie oddam papierów do 13:00 i moje
miejsce może zająć ktoś inny kto na rezerwie był dalej i złozył oryginał do
danego LO albo ktoś z drugiego naboru, kto nawet "moich" szkoł nie brał pod
uwage gdy składął podania i papiery!

A może to ze mną jest nie tak i nie umiem nikomu powiedziec w LO, żeby mi
powiedział gdzie jestem aktualnie na liście?

J... ten kraj, j... tych ministów!!!
Obserwuj wątek
    • uriel1 Re: Burel w LO! 27.06.03, 09:19
      Nie wiem, co Ci poradzić. Jedyne co mi przychodzi do głowy to marne
      zabezpieczenie w postaci zaświadczenia - na piśmie z tych Twoich dwóch szkół,
      że sprawa sie wyjaśni dopiero o 17-tej dnia 27 czerwca br. Potem z takim
      papierem możesz się chyba próbować odwoływać od decyzji o nieprzyjęciu Cię do
      szkoły. Ale sam nie jestem przekonany, czy to pomoże.
      • Gość: babariba a może trzeba się było 'postarać' o świadectwo IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 27.06.03, 09:26
        które by ci gwarantowało przyjęcie w 'pierwszym rozdaniu'???
        Pzdr

uriel1 napisał:

> Nie wiem, co Ci poradzić. Jedyne co mi przychodzi do głowy to marne
        > zabezpieczenie w postaci zaświadczenia - na piśmie z tych Twoich dwóch szkół,
        > że sprawa sie wyjaśni dopiero o 17-tej dnia 27 czerwca br. Potem z takim
        > papierem możesz się chyba próbować odwoływać od decyzji o nieprzyjęciu Cię do
        > szkoły. Ale sam nie jestem przekonany, czy to pomoże.
        • uriel1 Re: a może trzeba się było 'postarać' o świadectw 27.06.03, 09:29
          cześć babariba. Teraz to już trochę za późno na takie gdybanie. Trzeba się
          zastanowić co dalej. Biedny młody.
          • Gość: babariba Re: a może trzeba się było 'postarać' o świadectw IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 27.06.03, 09:41
            że młody biedny, z tym się zgodzę. Bo system rekrutacji jest idiotyczny. Jeśli pozwala się składać (wstępnie) dokumenty do kilkunastu nawet szkół (może się gdzieś uda!!!)- to zwalnia się młodego człowieka z elementarnej choćby odpowiedzialności za własne decyzje. Zwalnia się go z obowiązkowości, uporu w dążeniu do osiągania zaplanowanego celu.
            I zamiast 'liczyć zamiary na siły', podstawą wyboru szkoły jest liczenie na łut szczęścia...
            Ale naględziłem, nie?... CZsem mi się tak robi, szczególnie rano smile))
            pzdr
            uriel1 napisał:

> cześć babariba. Teraz to już trochę za późno na takie gdybanie. Trzeba się
            > zastanowić co dalej. Biedny młody.
            • Gość: snajper Re: a może trzeba się było 'postarać' o świadectw IP: *.acn.waw.pl 27.06.03, 15:39
              Gość portalu: babariba napisał(a):

> że młody biedny, z tym się zgodzę. Bo system rekrutacji jest idiotyczny. Jeśli
              > pozwala się składać (wstępnie) dokumenty do kilkunastu nawet szkół (może się
              > gdzieś uda!!!)- to zwalnia się młodego człowieka z elementarnej choćby odpowie
              > dzi alności za własne decyzje. Zwalnia się go z obowiązkowości, uporu w dąże
              > niu do osiągania zaplanowanego celu.

System to rzeczywiście jest idiotyczny, ale nie dlatego, że pozwala składać
              dokumenty do kilkunastu szkół, bo nie pozwala. Możan złożyć jedynie do trzech.
              System jest idiotyczny, bo trzeba papiery składać, a więc decydować się na
              konkretne licea, NIE ZNAJĄC JESZCZE WYNIKÓW EGZAMINU.

Snajper.
              • Gość: babariba masz jakiś pomysł alternatywny? IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 27.06.03, 16:05
                Gość portalu: snajper napisał(a):

> Gość portalu: babariba napisał(a):
                (...)
                ja myślę, że TRZY szkoły, do których można składać na raz dokumenty, to O DWIE za dużo. Trzeba sobie umieć wybrać miejsce w ŻYCIU, a nie na los szczęścia liczyć. I zapracować sobie na to!!!
                Może wtedy nie byłoby 'BURELA' w LO, jak w tytule wątku.
                I jakby kto chciał wiedzieć, wiem dokładnie, że odzywka ta jest 'nie fair'
                PZDR

> System to rzeczywiście jest idiotyczny, ale nie dlatego, że pozwala składać
                > dokumenty do kilkunastu szkół, bo nie pozwala. Możan złożyć jedynie do trzech.
                > System jest idiotyczny, bo trzeba papiery składać, a więc decydować się na
                > konkretne licea, NIE ZNAJĄC JESZCZE WYNIKÓW EGZAMINU.
                >
                > Snajper.
        • Gość: GP Re: a może trzeba się było 'postarać' o świadectw IP: *.acn.pl 27.06.03, 09:47
          Wiesz kolego, chodzi o to że rok temu, z moimi ocenami ludzie się do tych szkoł
          podostawali ale genialne rozporządzenie MENiS, które zakazuje składania
          papierów do więcej niż 3 szkoł, doprowadziło do sytuacji że wiele osób
          się "nabrało" na poziom szkół które poziom mają raczej średni. A dlaczego sie
          wielu nabrało? Bo większośc kujonów bało się ryzykowac i składać do najlepszych
          LO, więc poskładało do szkoł o poziomie nizszym (tam gdzie rok temu szli
          średniacy i gdzie teraz złożyłem ja i wielu moich kolegów którzy także się nie
          dostali z pierwszej tury i nie wiedza co robić).
    • Gość: Ilona A gdzie składałeś? IP: *.acn.pl 27.06.03, 15:00
      j.w.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka