Dodaj do ulubionych

[z cyklu faszyzm III Rzeszy]3,5 tys. zł za brak OC

IP: *.net.bialystok.pl 14.12.01, 00:48
3,5 tys. zł za brak OC IAR 2001-12-12 (16:12)
Kierowcy pojazdów mechanicznych nie posiadający obowiązkowego ubezpieczenia od
wypadków zapłacą od nowego roku 3,5 tys. zł kary.

Od 5 do 10% kierowców porusza się po polskich drogach bez takiego
ubezpieczenia - poinformował w środę Zarząd Ubezpieczeniowego Funduszu
Gwarancyjnego.

Kierowca, który spowodował wypadek, a nie wykupił OC musi zapłacić karę za brak
ubezpieczenia oraz zwrócić funduszowi pieniądze, które ten wypłacił
poszkodowanemu.

Wiceprezes zarządu UFG Maciej Kisielewicz podkreślił, że nie liczy się
przyczyna, ale fakt niezawarcia umowy ubezpieczenia. Dodał, że niewiedza i
nieświadomość nie jest wobec tego żadnym usprawiedliwieniem.

Kisielewicz przypomniał, że w przypadku kupna nowego samochodu właściciel
zobowiązany jest zawrzeć umowę ubezpieczenia najpóźniej w dniu rejestracji
pojazdu.

Jeśli samochód nabywany jest z drugiej ręki, a więc jest już zarejestrowany,
nowy właściciel musi pamiętać o odebraniu od zbywającego pojazd dowodu zawarcia
ubezpieczenia obowiązkowego. Z ubezpieczenia tego może korzystać przez 30 dni.
Później musi zawrzeć nową umowę. (reb)
-----------------------------------------------------------------------------

smile oczywiscie ja nie mam pretensji ze to 3,5tys! ja mam pretensje co do
przymusu tego ubezpieczenia!
Obserwuj wątek
    • Gość: Scan Re: [z cyklu faszyzm III Rzeszy]3,5 tys. zł za brak OC IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.12.01, 01:07
      Maxiu, ty jesteś generalnie odjazdowiec nieszkodliwy. Ale teraz odjechałeś do
      Czarnej Białostockiej na ślepy tor. Zastanów się chłopie, jakie brednie
      wypisujesz. Chyba, że nie masz auta.
      Albo: jesteś Carusem kierownicy czy też jeździsz autem 12,5 km. na godz. W tym
      wypadku lepiej kup sobie rower. Damkę.
      Pzdr
      Scan
      • Gość: max ktory to juz raz faszyzmu bronisz?:) IP: *.net.bialystok.pl 14.12.01, 01:30
        Gość portalu: Scan napisał(a):

> Maxiu, ty jesteś generalnie odjazdowiec nieszkodliwy. Ale teraz odjechałeś do
        > Czarnej Białostockiej na ślepy tor. Zastanów się chłopie, jakie brednie
        > wypisujesz. Chyba, że nie masz auta.
        > Albo: jesteś Carusem kierownicy czy też jeździsz autem 12,5 km. na godz. W tym
        > wypadku lepiej kup sobie rower. Damkę.
        > Pzdr
        > Scan

proponuje byś zjął sie swoją osobą a ja swoją! i nie śmiem czegokolwiek
        proponowac jak Ty komuś tzw. fanatycznego chyba, czy też, w tym wypadku,
        proponuje dalej zając sie swoim mieniem a nie cudzym! :]

mi te ubezpieczenie nie jest potrzebne! a jak masz problem z polskimi sądami to
        poklaszcz klasie politycznej ktora ten burdel tworzy

słyszałeś o "filozofii" kołchozu? kolektywizmie?
        • Gość: Scan Re: ktory to juz raz faszyzmu bronisz?:) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.12.01, 01:43
          Jak zwykle Maxiu. Ja o zupie, Ty o dupie. Może byc na odwrót.
          Płacę OC mimo, że Carusem kierownicy od 20 lat jestem, a każdy wydatek nie na
          siebie - boli. Dziś na lodzie ( bo takie drogi) zrobiłem 300km. Niespokojnie.
          Ale spokojnie idę spać.
          Dobranoc.
          Scan
        • Gość: snajper Re: ktory to juz raz faszyzmu bronisz?:) IP: *.acn.waw.pl 14.12.01, 02:53
          Gość portalu: max napisał(a):

> proponuje byś zjął sie swoją osobą a ja swoją! i nie śmiem czegokolwiek
          > proponowac jak Ty komuś tzw. fanatycznego chyba, czy też, w tym wypadku,
          > proponuje dalej zając sie swoim mieniem a nie cudzym! :]
          >
          > mi te ubezpieczenie nie jest potrzebne!

Czyżby ? No to załóżmy, że nie jest ono obowiązkowe. Nie ma wtedy także funduszu
          dla ofiar wypadków, no bo i skąd miałby byc ? No i pewnego pięknego dnia niejaki
          Pan Max zostaje potrącony przez właściciela wiekowej syrenki. Tak nieszczęśliwie
          potrącony, że zostaje sparaliżowany. Właściciel samochodu biedny jest, więc o
          jakimkolwiek odszkodowaniu Pan Max może zapomnieć. Sam jest nieubezpieczony, jak
          każdy wierzący jedynie w samego siebie. Pracę traci, więc żadnych pieniędzy nie
          ma. ZUSu też nie płacił, na leczenie go mie stać, więc leczyć się nie może.
          Eutanazji też zwolennikiem nie jest. Cóż czeka naszego Pana Maxa ? Chyba jedynie
          smierć z głodu pod mostem. Tak, miałes rację. Po co Ci ubezpieczenia ? Precz z
          kolektywizmem. Lepsza smierć z głodu.

> a jak masz problem z polskimi sądami to
          >
          > poklaszcz klasie politycznej ktora ten burdel tworzy
          >
          > słyszałeś o "filozofii" kołchozu? kolektywizmie?

• Gość: max ktory to juz raz faszyzmu bronisz?:) IP: *.net.bialystok.pl 14.12.01, 06:47
            Gość portalu: snajper napisał(a):

> Czyżby ? No to załóżmy, że nie jest ono obowiązkowe. Nie ma wtedy także fundus
            > zu
            > dla ofiar wypadków, no bo i skąd miałby byc ? No i pewnego pięknego dnia niejak
            > i
            > Pan Max zostaje potrącony przez właściciela wiekowej syrenki. Tak nieszczęśliwi
            > e
            > potrącony, że zostaje sparaliżowany. Właściciel samochodu biedny jest, więc o
            > jakimkolwiek odszkodowaniu Pan Max może zapomnieć. Sam jest nieubezpieczony, ja
            > k
            > każdy wierzący jedynie w samego siebie. Pracę traci, więc żadnych pieniędzy nie
            >
            > ma. ZUSu też nie płacił, na leczenie go mie stać, więc leczyć się nie może.
            > Eutanazji też zwolennikiem nie jest.

czyżbyś chciał mi pod przymusem wskazac kto to lekarz? dla mnie lekarzem jest
            Znachor! wiec?

Cóż czeka naszego Pana Maxa ? Chyba jedyni
            > e
            > smierć z głodu pod mostem. Tak, miałes rację. Po co Ci ubezpieczenia ? Precz z
            > kolektywizmem. Lepsza smierć z głodu.

"Tak, miałes rację"

słyszałes cos o Goebelsie?:]

> > a jak masz problem z polskimi sądami to
            > >
            > > poklaszcz klasie politycznej ktora ten burdel tworzy
            > >
            > > słyszałeś o "filozofii" kołchozu? kolektywizmie?
            >

• Gość: jajacek Re: ktory to juz raz faszyzmu bronisz?:) IP: *.kabel.telenet.be 14.12.01, 07:06
              W Bialymstoku to juz pewno z minus 25°C.
              Nos Maxsiu czapke ,zeby glowa nie marzla smile))
              Pozdrawiam .
              PS.
              W Belgi najpierw trzeba ubezpieczyc samochod zeby go zarejestrowac,auto nie
              ubezpieczone nie ma prawa nawet parkowac na publicznej ulicy.
              Kara za brak OC 300.000 bf
              • Gość: siedem drogi maksie IP: *.tgory.pik-net.pl 14.12.01, 07:25
                ale cię ta bolszewia mentalna osaczyła.
                z humanitarnych pobudek muszę cię wesprzeć. piszę tylko do Pana bo ze
                zniewolonymi umysłami po tym co widziałem wczoraj w telewizji nie mogę
                polemizować by się nie zżygać.

Mogłeś tez zwrócić uwagę na podział kosztów OC co do pojemności skokowej silnika.
                [Zabrać bogatym myśląc o biednych by dac sobie].
                Tak jakby rozjechany przechodzień przez Mercedesa 600SEL różnił się od
                ukatrupionego przez TICIO ops TICO.
                6,98

• Gość: siedem Re: drogi maksie IP: *.tgory.pik-net.pl 14.12.01, 09:13
                  no dobra wiem że zżygać tak sie pisze "zrzygać"

Gość portalu: siedem napisał(a):

> ale cię ta bolszewia mentalna osaczyła.
                  > z humanitarnych pobudek muszę cię wesprzeć. piszę tylko do Pana bo ze
                  > zniewolonymi umysłami po tym co widziałem wczoraj w telewizji nie mogę
                  > polemizować by się nie zżygać.
                  >
                  > Mogłeś tez zwrócić uwagę na podział kosztów OC co do pojemności skokowej silnik
                  > a.
                  > [Zabrać bogatym myśląc o biednych by dac sobie].
                  > Tak jakby rozjechany przechodzień przez Mercedesa 600SEL różnił się od
                  > ukatrupionego przez TICIO ops TICO.
                  > 6,98
                  >

• rymka Re: [z cyklu faszyzm III Rzeszy]3,5 tys. zł za brak OC 14.12.01, 12:38
      W Rosji w ogóle nie mają ubezpieczeń komunikacyjnych.
    • ciebie Re: [z cyklu faszyzm III Rzeszy]3,5 tys. zł za brak OC 14.12.01, 14:10
      Jesli OC nie bedzie obowiazkowe, to kto pokryje straty
      jesli sprawdza zabije sie powodujac wypadek?
      • max_bialystock [z cyklu faszyzm III Rzeczy] :) 14.12.01, 15:37
        ciebie napisał(a):

> Jesli OC nie bedzie obowiazkowe, to kto pokryje straty
        > jesli sprawdza zabije sie powodujac wypadek?

czy samochod to była jedyna jego własnosc materialna?:]
        jezeli tak coz! zostały Ci tylko czesci zamienne po jego samochodzie...

jakbyś zareagował gdyby Adolf Belka wprowadził dekretem takie ubezpieczenie:

przymusowe ubezpieczenie wszystkich ludzi przed staniem sie mordercami i
        złodziejami? :]

• Gość: borsuk Re: [z cyklu faszyzm III Rzeszy]3,5 tys. zł za brak OC IP: *.dip.t-dialin.net 14.12.01, 14:21
      Maxiu kochany,
      posiadanie samochodu nie jest obowiazkowe.
      Ubezpieczenie od odpowidzialnosci cywilnej nie ma nic wspolnego z mentalnym
      bolszewizmem.
      Obowiazuje takze tam, gdzie rzadza konserwatysci.
      jakby 6.98 byl na swoim normalnym poziomie 7,7 to by tez o tym wiedzial. smile)
      To prawda, ze Bog czuwa nad polskimi kierowcami, inaczej kraj by sie juz dawno
      wyludnil, ale od czasu do czasu jednak niektorzy kierowcy wjezdzaja np. na
      przystanki autobusowe.
      Chyba lepiej zeby pieniadze na leczenie tych ofiar pochodzily ze skladek
      kierowcow, niz z podatkow.

• max_bialystock teorie względnosci "konserwatyzmu" juz znam! :) 14.12.01, 15:23
        Gość portalu: borsuk napisał(a):

> Maxiu kochany,
        > posiadanie samochodu nie jest obowiazkowe.
        > Ubezpieczenie od odpowidzialnosci cywilnej nie ma nic wspolnego z mentalnym
        > bolszewizmem.

klasyczna manipulacja typu gw :]

"Przymusowe ubezpieczenie od odpowidzialnosci cywilnej jest socjalistycznym
        bolszewizmem"

tak jak np to:

przymusowe ubezpieczenie wszystkich ludzi przed staniem sie mordercą lub
        złodziejem!

> Obowiazuje takze tam, gdzie rzadza konserwatysci.
        > jakby 6.98 byl na swoim normalnym poziomie 7,7 to by tez o tym wiedzial. smile)
        > To prawda, ze Bog czuwa nad polskimi kierowcami, inaczej kraj by sie juz dawno

Czy ten "Bóg" jest "konserwatystą" który mowi : ubezpiecz sie przymusowo przed
        znalezieniem sie w piekle?

> wyludnil, ale od czasu do czasu jednak niektorzy kierowcy wjezdzaja np. na
        > przystanki autobusowe.
        > Chyba lepiej zeby pieniadze na leczenie tych ofiar pochodzily ze skladek
        > kierowcow, niz z podatkow.

przymusowo lepiej to słowo socjalisty! :]

PS. ci "konserwatysci" to faszysci tylko uznaja prawo własnosci a ingeruja (w
        totalitarny sposob) w WOLNY RYNEK!
        • Gość: borsuk Re: teorie względnosci IP: *.dip.t-dialin.net 14.12.01, 16:18
          Maxiu,
          nie tego wroga sobie wybrales.
          To z wolnym rynkiem nie ma nic wspolnego. Auto-casco to wolny rynek.
          Mozesz nie musisz.
          Tamto to jest odpowiedzialnosc za swoje czyny. Nie mozesz zagwarantowac, ze
          nikomu samochodem krzywdy nie zrobisz. Wiec co chcsz zostawic ofiare na lasce
          losu?
          Prponowalbym walke z zapinaniem pasow i noszeniem helmu na motocyklu.
          To naprawde ogranicza wolnosc wyboru jednostki. A wprowadzone jest wylacznie po
          to, zeby ubezpieczenia mialy taniej. Okaleczenia sa mniejsze.

pozdrawiam Cie

borsuk

P.S.
          pasy osobiscie zapinam. Tez wole mniejsze okaleczenia. smile
          • max_bialystock teorie względnosci i Borsuk ... hmm :] 14.12.01, 16:49
            Gość portalu: borsuk napisał(a):

> Maxiu,
            > nie tego wroga sobie wybrales.

moj wrog to panstwo które depcze moją wolnosc

> To z wolnym rynkiem nie ma nic wspolnego. Auto-casco to wolny rynek.

zgadzam sie! to jest paranoidalny socjalizm!smile

> Mozesz nie musisz.

słuchaj Borsuk! :] chcesz mi powiedziec ze rzadowy przymus ubezpieczania sie jest
            dobry?

> Tamto to jest odpowiedzialnosc za swoje czyny.

jakie czyny? przed ich popełnieniem mam byc karany opłatą? stalinizm
            podaj do sądu tak jakby była kradzież lub zniszczenie cudzej własnosci
            ale nie badz bolszewikiem ktory karze kogos przed popełnieniem przestepstwa...

Nie mozesz zagwarantowac, ze
            > nikomu samochodem krzywdy nie zrobisz. Wiec co chcsz zostawic ofiare na lasce
            > losu?
            > Prponowalbym walke z zapinaniem pasow i noszeniem helmu na motocyklu.
            > To naprawde ogranicza wolnosc wyboru jednostki. A wprowadzone jest wylacznie po
            >
            > to, zeby ubezpieczenia mialy taniej. Okaleczenia sa mniejsze.
            >
            > pozdrawiam Cie
            >
            > borsuk
            >
            > P.S.
            > pasy osobiscie zapinam. Tez wole mniejsze okaleczenia. smile

przymus jakiegokolwiek ubezpieczenia nakazany przez faszyste to niewolnictwo smile

tak jak przymus emerytalny przymus edukacji itd...

masz swoj swiat! miej!
            przymus ubezpieczenia? np. ze ktos moze sie stac mordercą złodziejem szkodnikiem?

TOTALIZM!

• Gość: borsuk maksiu, maksiu :))) IP: *.dip.t-dialin.net 14.12.01, 16:57
              zebym Cie nie znal to bym Ci uwierzyl

pozdrawiam

borsuk
    • Gość: Mag Re: [z cyklu faszyzm III Rzeszy]3,5 tys. zł za brak OC IP: *.duke-energy.com 14.12.01, 18:27
      Maksiu, gdyby tak zniesc wszelkie przymusowe oplaty z powodu bycia czlonkiem
      jakiegos spoleczenstwa: podatki, ubezpieczenia, itp., to czy placilbys z
      wlasnej i nieprzymuszonej woli na fundusze, ktore zabezpieczalyby tych, ktorzy
      nie moga sobie sami pomoc ? A ile tak procentowo mniej wiecej ? A gdybys nie
      placil i sam znalazl sie w sytuacji, w ktorej potrzebowalbys pieniedzy, to
      poszedlbys i poprosil taki fundusz o pomoc? Napisz, ale szczerze. Czekam smile
      • Gość: max szczerze?:) IP: *.net.bialystok.pl 14.12.01, 20:52
        Gość portalu: Mag napisał(a):

> Maksiu, gdyby tak zniesc wszelkie przymusowe oplaty z powodu bycia czlonkiem
        > jakiegos spoleczenstwa: podatki, ubezpieczenia, itp., to czy placilbys z
        > wlasnej i nieprzymuszonej woli na fundusze, ktore zabezpieczalyby tych, ktorzy
        > nie moga sobie sami pomoc ? A ile tak procentowo mniej wiecej ? A gdybys nie
        > placil i sam znalazl sie w sytuacji, w ktorej potrzebowalbys pieniedzy, to
        > poszedlbys i poprosil taki fundusz o pomoc? Napisz, ale szczerze. Czekam smile

dobre uczynki wtedy są dobre kiedy nie są wymuszane pistoletem smile

to co napisze i tak nie ma najmniejszego znaczenia... liczy sie co kto czyni i
        jak traktuje drugiego człowieka

swiadomosc co jest dobre a co złe przekazują rodzice ( wspólnota ) przyjaciele
        znajomi przykładem?

gdy reka Tyrana Manipulatora znika nastepuje powrót do zródła prawdy w
        definiowaniu słowa - doborć dobry uczynek

Kazdy człowiek musi uswiadomic sobie ze decyduje o sobie samym!
        i gdy mu sie nie układa lub zle idzie nie moze zwalac winy na innych ludzi
        np.
        jakis narkoman: "czemu mnie nie chca leczyc?"
        jakis alkoholik: "dlaczego mi nie znajda pracy gdzie moglbym pic?"
        jakas prostytutka: "dlaczego nie chce łożyc na moje dziecko ktos kto nie widział
        jej na oczy" ( a czy On ma cywilną odwage zapukac do drzwi i powiedziec
        potrzebuje na pieluchy i prezerwatywy! kopsnij Pan stówke! )

BO MI SIE NALEZY?

BO PANSTWO POMOZE? ( tu zreczny cyrk odstawia jakis fanatyk religii panstwowizm )

JA MÓWIE NIE! bo nie ma zadnego wyIMAGINowanego:] "panstwa" to iluzja!

"oni" kradną! i wiedzą ze jak ich stołek i absurdalna narosl fiskalna zniknie
        ludzie zacznął ( wolny rynek ) lepiej radzic z wieloma niepojetymi dla socjała
        rzeczami...

"dobre uczynki" urzedasa ( pensje dla darmozjada ) to tylko parawan dla
        BLOKOWANIA prywatnych inicjatyw!
        dla mnie jest jasne im wiecej wolnosci wtedy człowiek sam czuje ze nikt mu nie
        narzuca limitów % od dochodu do czegos i od kiedy jest wiecej golony itd

wolny rynek usług pomocy dla kogo tam sie chce bez rzadowych koncesji i limitow...

a kto bedzie pomagał i komu ... "nie wie lewica co czyni prawica" ( to o rękach )
        • Gość: Mag Re: szczerze?:) IP: *.duke-energy.com 14.12.01, 21:04
          Maksiu, szczerze uniknales odpowiedzi na moje pytanie. Zapytalam sie, co TY bys
          zrobil, a Ty tego kota panie ogonem na druga strone.
          Mag
          P.S. Piszesz tak, jakby tylko zlym ludziom w zyciu sie nie powodzilo. Tzn.
          dobrym nie moze powinac sie noga albo dwie w tym samym czasie ?
          • Gość: max szczerze?:) IP: *.net.bialystok.pl 14.12.01, 21:33

> Maksiu, szczerze uniknales odpowiedzi na moje pytanie. Zapytalam sie, co TY bys
            >
            > zrobil, a Ty tego kota panie ogonem na druga strone.

co bym zrobił? strzeliłbym sobie w łeb! smile ( któs by poszedł i sąsiada okradł na
            pomoc społeczną? )
            • Gość: scan Re: szczerze?:) Mag - Max IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.12.01, 21:48
              Witaj Mag - Max. Nie dojdziesz za Maxem i jego meandrami. Ale on w łeb sobie
              strzeli, bo ktoś poszedł okrasc sasiada na pomoc społeczną. Maxiu, apeluje do
              Twej postawy - dzwon na policje, nie poddawaj się, nie emigruj do Somalii -
              tam internetu nie uswiadczysz.
              Wylewnie
              Scan
              • Gość: Mag Re: do Scana IP: *.duke-energy.com 14.12.01, 21:55
                Probuje Maksia przygwozdzic. Ale chyba dam mu spokoj: koniec Ramadanu, koniec
                swieta Chanuka, zblizaja sie swieta Bozego Narodzenia i jeszcze Kwanza (to
                takie afrykanskie swieto). Pokoj wszystkim !!!
                • Gość: max Re: do Scana(?) IP: *.net.bialystok.pl 14.12.01, 22:02

> Probuje Maksia przygwozdzic. Ale chyba dam mu spokoj.....

są Ci co przygważdzaja innych - w realu nazywają sie mordercy a sa tez tacy co
                  nosza na szyi szubienice przygwozdzonego mówiac ze batem bedą zbierac datki na
                  dobre uczynki...
                  • Gość: Scan Re: do Maxa IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.12.01, 22:04
                    Maxiu, dlaczego manipulujesz wypowiedziami Mag?
                    Scan

> Gość portalu: Mag napisał(a):
                    >
                    > > Probuje Maksia przygwozdzic. Ale chyba dam mu spokoj.....
                    >
                    >
                    > są Ci co przygważdzaja innych - w realu nazywają sie mordercy a sa tez tacy co
                    > nosza na szyi szubienice przygwozdzonego mówiac ze batem bedą zbierac datki na
                    > dobre uczynki...

• Gość: Mag Re: do Scana IP: *.duke-energy.com 14.12.01, 22:09
                      Scanie, nie ma wyjatkow na tym swiecie. Nawet Max ma czasem problemy ze
                      sledzeniem zawoalowanych mysli Maxa smile
                      • Gość: Scan Re: Mag IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.12.01, 22:31
                        Wirtualne witaj - Max jest dzisiaj strasznie "sierioznyj". Pewnie postanowił
                        kupić auto, musi opłacić OC ale ma shortage kasy. Więc pod pozorem strzelenia
                        sobie w łeb ( alibi) chce napaść na staruszke - sasiadke aby te braki wyrównać,
                        a nadwyzke oddac na jakis socjal. Max - Janosik from Whitestok.
                        Tak widze te maxiowe myśli. smile))
                        Serdecznie
                        Scan

> Scanie, nie ma wyjatkow na tym swiecie. Nawet Max ma czasem problemy ze
                        > sledzeniem zawoalowanych mysli Maxa smile

• Gość: max dlaczego to mowisz dla Mag a nie dla mnie?co?:) IP: *.net.bialystok.pl 14.12.01, 22:37

> Wirtualne witaj - Max jest dzisiaj strasznie "sierioznyj". Pewnie postanowił
                          > kupić auto, musi opłacić OC ale ma shortage kasy. Więc pod pozorem strzelenia
                          > sobie w łeb ( alibi) chce napaść na staruszke - sasiadke aby te braki wyrównać,
                          >
                          > a nadwyzke oddac na jakis socjal. Max - Janosik from Whitestok.
                          > Tak widze te maxiowe myśli. smile))
                          > Serdecznie
                          > Scan
                          >
                          > Gość portalu: Mag napisał(a):
                          >
                          > > Scanie, nie ma wyjatkow na tym swiecie. Nawet Max ma czasem problemy ze
                          > > sledzeniem zawoalowanych mysli Maxa smile
                          >

czesto tak robisz?smile)
                          • Gość: Scan Re: dlaczego to mowisz dla Mag a nie dla mnie?co?:) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.12.01, 22:48
                            Maxiu drogi, Ty to przeczytasz a zawsze lepiej z dziewczyną rozmawiać. Czujesz
                            to?
                            Scan
                            • Gość: max zawsze lepiej :) IP: *.net.bialystok.pl 14.12.01, 22:57

> Maxiu drogi, Ty to przeczytasz a zawsze lepiej z dziewczyną rozmawiać. Czujesz
                              > to?
                              > Scan

juz juz mialem na koncu jezyka ale ... zapomnialem jak to sie nazywa ... crying

kon..konwer ...
                              • Gość: Scan Re: zawsze lepiej :) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.12.01, 23:07
                                konwerter,konwergencja, konwers, konwersacja, konwersatorium - o coś z tego Ci
                                chodziło?

> Gość portalu: Scan napisał(a):
                                >
                                > > Maxiu drogi, Ty to przeczytasz a zawsze lepiej z dziewczyną rozmawiać. Czu
                                > jesz
                                > > to?
                                > > Scan
                                >
                                > juz juz mialem na koncu jezyka ale ... zapomnialem jak to sie nazywa ... crying
                                >
                                > kon..konwer ...

• Gość: max Re: zawsze lepiej :) IP: *.net.bialystok.pl 14.12.01, 23:11

> konwerter,konwergencja, konwers, konwersacja, konwersatorium - o coś z tego Ci
                                  > chodziło?

nie! moze hop hop! Mag poodpowie! wink
                                  • Gość: Mag Re: zawsze lepiej :) IP: *.duke-energy.com 14.12.01, 23:28

> Gość portalu: Scan napisał(a):
                                    >
                                    > > konwerter,konwergencja, konwers, konwersacja, konwersatorium - o coś z teg
                                    > o Ci
                                    > > chodziło?
                                    >
                                    > nie! moze hop hop! Mag poodpowie! wink

Convertible, najlepiej srebrne BMW.
                    • Gość: max od Maxa :) IP: *.net.bialystok.pl 14.12.01, 22:31

> Maxiu, dlaczego manipulujesz wypowiedziami Mag?
                      > Scan
                      >
                      > Gość portalu: max napisał(a):
                      >
                      > > Gość portalu: Mag napisał(a):
                      > >
                      > > > Probuje Maksia przygwozdzic. Ale chyba dam mu spokoj.....
                      > >
                      > >
                      > > są Ci co przygważdzaja innych - w realu nazywają sie mordercy a sa tez tac
                      > y co
                      > > nosza na szyi szubienice przygwozdzonego mówiac ze batem bedą zbierac datk
                      > i na
                      > > dobre uczynki...
                      >

w ktorym miejscu?smile chodzi o te "....."?
              • Gość: max co to jest przeinaczanie cudzych wypowiedzi? IP: *.net.bialystok.pl 14.12.01, 21:57
                Gość portalu: scan napisał(a):

> Ale on w łeb sobie
                > strzeli, bo ktoś poszedł okrasc sasiada na pomoc społeczną.

dlaczego manipulujesz moimi wypowiedziami?

• Gość: Scan Re: co to jest przeinaczanie cudzych wypowiedzi? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.12.01, 22:02
                  Bynajmniej Maxiu, nie manipuluje Twymi wypowiedziami - czasem zadaję sobie
                  trud nadążenia za Twymi myślami. Ciężko idzie.
                  Scan
                  • Gość: max i tez Scan powiedzial "nie manipuluje"! :) IP: *.net.bialystok.pl 14.12.01, 22:11

> Bynajmniej Maxiu, nie manipuluje Twymi wypowiedziami - czasem zadaję sobie
                    > trud nadążenia za Twymi myślami. Ciężko idzie.
                    > Scan

Moj tekst tj. MAXA

-------------------------------------------------------------------------------
                    szczerze?smile
                    Autor: Gość portalu: max
                    Data: 14-12-2001 21:33 adres: *.net.bialystok.pl

--------------------------------------------------------------------------------

> Maksiu, szczerze uniknales odpowiedzi na moje pytanie. Zapytalam sie, co TY bys
                    >
                    > zrobil, a Ty tego kota panie ogonem na druga strone.

co bym zrobił? strzeliłbym sobie w łeb! smile ( któs by poszedł i sąsiada okradł na
                    pomoc społeczną? )
                    --------------------------------------------------------------------------------

TWOJ TEKST

------------------------------------------------------------------------------
                    Re: szczerze?smile Mag - Max
                    Autor: Gość portalu: scan
                    Data: 14-12-2001 21:48 adres: *.warszawa.sdi.tpnet.pl

Witaj Mag - Max. Nie dojdziesz za Maxem i jego meandrami. Ale on w łeb sobie
                    strzeli, bo ktoś poszedł okrasc sasiada na pomoc społeczną. Maxiu, apeluje do
                    Twej postawy - dzwon na policje, nie poddawaj się, nie emigruj do Somalii -
                    tam internetu nie uswiadczysz.
                    Wylewnie
                    Scan
                    ------------------------------------------------------------------------------

napisałeś :

Ale on w łeb sobie
                    strzeli, bo ktoś poszedł okrasc sasiada na pomoc społeczną

ja napisalem:

pomoc społeczną? )

gdzie widzisz w tym zdaniu MOJ powod strzelenia w łeb ktory ty napisales???????
            • Gość: Mag Re: szczerze?:) IP: *.duke-energy.com 14.12.01, 21:51

>
              > co bym zrobił? strzeliłbym sobie w łeb!
              >
              To trzeba to zadekretowac !!!! Wszyscy, ktorym noga sie powinela i nie maja
              wyjscia z tragicznej sytuacji, maja strzelic sobie w leb. Ale panstwo nie bedzie
              placic za kulki.
              • Gość: Mag Re: szczerze?:) IP: *.duke-energy.com 14.12.01, 21:52
                Acha, zapomnialam Maksiu. Merry Christmas.
                • Gość: max translator... IP: *.net.bialystok.pl 14.12.01, 22:16

> Acha, zapomnialam Maksiu. Merry Christmas.

Christus Magikus Maskaradus?
                  • Gość: Mag Re: translator... IP: *.duke-energy.com 14.12.01, 22:19

>
                    > Christus Magikus Maskaradus?

Nem tudom sad((
                    • Gość: max Re: translator... i czego z tymi smutkami?:) IP: *.net.bialystok.pl 14.12.01, 22:24

>
                      > >
                      > > Christus Magikus Maskaradus?
                      >
                      > Nem tudom sad((

nie przejmuj sie! cały czas udawałem! wink
                      • Gość: Mag Re: translator... i czego z tymi smutkami?:) IP: *.duke-energy.com 14.12.01, 22:31

>
                        > nie przejmuj sie! cały czas udawałem! wink

Uff, ulzylo mi smile
                        • Gość: max:) Re: translator... i czego z tymi smutkami?:) IP: *.net.bialystok.pl 14.12.01, 22:44

>
                          > >
                          > > nie przejmuj sie! cały czas udawałem! wink
                          >
                          > Uff, ulzylo mi smile

ZARAZ(bakteria!) przestane i dopiero wtedy zacznie sie ... aabawa! wink
          • Gość: max szczerze drugie w iwekszym ogonem?:) IP: *.net.bialystok.pl 14.12.01, 21:42

> P.S. Piszesz tak, jakby tylko zlym ludziom w zyciu sie nie powodzilo. Tzn.
            > dobrym nie moze powinac sie noga albo dwie w tym samym czasie ?

nazwałaś ich Złymi ludzmi z powodu czego?smile
            dla mnie nie ma problemu ze ktos chce byc narkomanem alkoholikiem! smile i nie smiem
            ich nazywac złymi tylko dlatego! ale jak żadają grabiezy na swoje bolączki wtedy
            tak nazwe ich Złymi! tylko dlatego...
    • Gość: Blong Somalia IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 14.12.01, 18:44
      to taki wymarzony kraj, napewno OC i tych obrzydliwych podatkow bys tam nie
      musial placic. Nie pora zmienic klimat na przyjazniejszy?
      smile
      • Gość: max Somalia czy III Resza?czy Madagaskar?kim jestes? IP: *.net.bialystok.pl 14.12.01, 18:54
        Gość portalu: Blong napisał(a):

> to taki wymarzony kraj, napewno OC i tych obrzydliwych podatkow bys tam nie
        > musial placic. Nie pora zmienic klimat na przyjazniejszy?
        > smile

Słyszałeś o nazistach którzy "proponowali" Żydom Madagaskar?
        • Gość: Blong ale ale IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 14.12.01, 21:12
          Przeciez ja nie glosze liberalowie do Somalii, tylko sie grzecznie pytam, czy
          by Ci tam nie bylo przyjemniej, cieplutko, wolnosc, zadnych podatkow i
          urzednikow itd. itp.
          smile
          • Gość: max :) IP: *.net.bialystok.pl 14.12.01, 21:51

> Przeciez ja nie glosze liberalowie do Somalii, tylko sie grzecznie pytam, czy
            > by Ci tam nie bylo przyjemniej, cieplutko, wolnosc, zadnych podatkow i
            > urzednikow itd. itp.
            > smile

za gorąco!smile lubie np. islandie ( w powrocie do przeszłosci ...)

a teraz o innej "somalii" :]
            tygodnik.wprost.pl/index.php3?numer=993&art=11299&dzial=0
            • Gość: Blong to na Antarktyde IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 14.12.01, 23:16
              pingwiny tam fraki maja i podatkow nie sciagaja
              smile
              • Gość: max Re: to na Antarktyde:) IP: *.net.bialystok.pl 14.12.01, 23:23

> pingwiny tam fraki maja i podatkow nie sciagaja
                > smile

jak sie ociepli czemu niesmile reszta jak atlantyda lub Gommmora zniknie?
                nie raczej nie mozliwe Bozia obiecała ze nie bedzie juz zartu "śmigus-dygus-chlap-
                -chlap" wink
                • Gość: Blong eee IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 14.12.01, 23:41
                  a wyslesz mi pocztowke z libe-raju?
                  smile
                  • Gość: max Re: eee IP: *.net.bialystok.pl 14.12.01, 23:44

> a wyslesz mi pocztowke z libe-raju?
                    > smile

a dasz namiar?smile

• Gość: Blong Re: eee IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 14.12.01, 23:49
                      pomysle o tymsmile
    • Gość: ss Re: [z cyklu faszyzm III Rzeszy]3,5 tys. zł za brak OC IP: *.toya.net.pl 17.12.01, 13:11
      ja mam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka