hasz0 16.10.07, 08:52 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=70537173&a=70572327 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hasz0 _____________SiedmioKwadratura Koła_______________ 16.10.07, 09:18 Autor: rycho7☺ 16.10.07, 07:39 Odpowiedz cytując Odpowiedz cs137 napisał: > Nie spodziewałem sie, że poglady nas obu będą aż do tego stopnia > zbiezne. Dostatecznie dlugi pobyt w nowoczesnych panstwach sprawia, ze jestesmy nasaczeni tym samym ponczem. > Nadal operuje on wyłącznie zbiorem pojeć "ze starego portfela", z arsenału > poprzedniego rezimu. No i to powoduje ustawiczne zgrzyty. Obawiam sie, ze nie dotarles w swych badaniach nad Haszem dostatecznie gleboko. On posluguje sie zasobem pojec sprzed Lutra. On jest po prostu w niezepsutym feudalizmie. Ma w glowie porzadek swiata, "moralnosc", "cywilizacje" wyuzdanego, chciwego, uzurpatprskiego biskupa Rzymu. U niego wladze daje Bog za posrednictwem papistow a nie suweren narod w wyborach. Wyksztalciuchy z ciemnym ludem nie sa godne zastapic ojdyra. Hasz posluguje sie technologia propagandowa jezuitow. Zakonu powolanego do walki z wypaczeniami Lutra. Mantruje (1000 powtorzen jak Goebels) polprawdami i pisiackim odwracaniem kota ogonem. Ma skutecznosc na poziomie wojny 30-letniej. Nikly zysk dla papizmu, ogromne straty ludnosci (oszukanej, oszwabionej skakaniem przez plot). Wtedy nazywalo sie to szwedzki napoj. > To IQ może jest i powyżej 170, ale zastygło w innej epoce. To jest samotnosc IQ w czaszce. Samo IQ i brak innych kompetencji. Genialny wymyslacz kola. Zamiast isc do sklepu i kupic obwazanki. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 ______nasączenie ponczu__w nowoczesnym państwie___ 16.10.07, 09:19 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=70537173&a=70570248 Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Rychu ma rację: 16.10.07, 16:56 "Dziekuje za e-mali. Napisze do nich, czy moj kuzyn sluzyl w PSZ. W Wehrmachcie nie mial szans sluzyc akurat. To zweryfikuje rzetelnosc tego archiwum. Spodziewam sie raczej braku rzetelnosci bo przypadek "trudny". Trudnosc polega na braku niemieckiej dokladnosci." Kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: Rychu ma rację: 16.10.07, 17:40 jaceq napisał: > Kropka. Dziekuje Ci moj "partyjny" kolego/towarzyszu. Przy okazji, czy juz umowiles spotkanie z tym frajerem (funkcjonariuszem CBA), ktory chce zaplacic lapowke na kampanie (buraczano-gorzelniczo) wyborcza? Moge mu zaoferowac atrakcyjna dzialke kiszonego imbiru. Do tego piec ton suszonego wasabi na stype powyborcza PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Rychu ma rację: 16.10.07, 17:51 Umówiłem. Ale chyba nic z tego nie będzie. Leszcz żąda cysterny bimbru (trzeba by pogadać z Babaribą) i gwarancji, że w Firmie nie będą do niego mówić "mordo ty moja". Bimber możnaby oznaczyć podobnie jak oznacza się paliwo, a "mordo ty moja" już mówią do jego szefa, więc jest małe prawdopodobieństwo że i do niego. Jak już wszystko nagramy, to puścimy w codziennym "Z życia służb" (dawniej "W służbie narodu") w paśmie prajmtajmowym (wiesz może co to znaczy? bo ja nie) i będziemy sławni jak Jacek z Plackiem. Układ rządził i jeszcze porządzi! Mordo Ty moja. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 to lubie 16.10.07, 18:08 jaceq napisał: > Bimber możnaby oznaczyć podobnie jak oznacza się paliwo Na jakims forum trafilem na dyskusje kto, kiedy pierwszy raz "naleweczke". To chyba na temat bo paliwo oznacza sie na czerwono. Ja mialem do czynienia jak wtedy sadzilem z sokiem wisniowym. Gospodarze na wsi mieli sady wisniowe, bylo wesele i w drewutni z kanki do mleka dudlilismy emaliowanym kubkiem. Moglo wiec swobodnie byc 1/4-1/2 litra na glowe. Calkiem smaczne, ekologiczne. Obudzilismy sie z kolega gdzies pod wieczor nastepnego dnia. Mielismy po 7 lat. > w paśmie prajmtajmowym (wiesz może co to znaczy? bo ja nie) Na aniol panski na falach RM z Uralu. Fryzjersko trzykolorowo. > Mordo Hasz preferuje mordy Torquemady. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: to lubie 16.10.07, 21:06 > Mielismy po 7 lat. Ja tak wcześnie nie zaczynałem. Natomiast po pierwszej komunii poszliśmy sobie w kilku do kawiarni "Walentyna" by wypić sobie butelkę wina. Zostaliśmy obsłużeni kulturalnie, jak biali ludzie, nie to co teraz. Wino nazywało się "Mistella" i kosztowało 35 złociszy. Pierwsze wino i pierwszą dziewczynę się pamięta do końca życia. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder Tak sie ponawypinac Haszu w sprawie swojej... 16.10.07, 17:48 ..niecheci do Rycha, to chyba tylko ty potrafisz. Zastanawia mnie, czy zdajesz sobie sprawe, ze z zalozenia dyskredytujacy Rycha ten tutaj twoj watek, jedyne co zrobil, to znow domalowal wasy na twoim portrecie nieskazitelnego PiSdziaczka? Odpowiedz Link Zgłoś
cwaniakpo Re: ________Jak Wam Qa nie wstyd PO-pierać Rycha7 16.10.07, 19:12 Ano nie wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 dużo arogancji mało konkretów dla Polski same cuda 17.10.07, 11:16 dużo arogancji ,mało konkretów dla Polski, same cuda Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 kampania wyborcza bulteriera 17.10.07, 11:31 hasz0 napisał: > dużo arogancji ,mało konkretów dla Polski, > same cuda Tez tak to widze. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Ja tam Rycha nie popieram 16.10.07, 19:22 ale zastanowie sie nad tym na nowo. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: Ja tam Rycha nie popieram 16.10.07, 19:35 dachs napisał: > ale zastanowie sie nad tym na nowo. Jestes w tym zdaniu bardzo mily albo mi sie tak wydaje (chce wydawac). Absolutnie mi nie chodzi abys popieral mnie. Wystarczy aby byly dla nas zbiezne tematy. Jak w tym momencie dyskusji z Haszem: spoleczenstwo obywatelskie i sluzace mu panstwo. Zdziwilbym sie gdyby w wyniku Twojego zastanawiania sie wyszlo Ci cos innego. Ordnung must sein. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Ja tam Rycha nie popieram 16.10.07, 22:48 rycho7 napisał: > dachs napisał: > > > ale zastanowie sie nad tym na nowo. > > Jestes w tym zdaniu bardzo mily albo mi sie tak wydaje (chce > wydawac). > > Absolutnie mi nie chodzi abys popieral mnie. Wystarczy aby byly dla > nas zbiezne tematy. Jak w tym momencie dyskusji z Haszem: > spoleczenstwo obywatelskie i sluzace mu panstwo. Tu akurat jestem bliski Twojemu zdaniu, i nie uwazam, zeby Polakom jeszcze bardzo daleko do panstwa obywatelskiego. Ale gdy Hasz pisze: "Ty jesteś Rysiu7 jednak chory na głowę! Wszędzie widzisz czychających wysłanników Watykanu - już zjedli Ci musk!", to jedyne, co w tym zdaniu moglbym poprawic, to slowo "musk", gdyby nie przekonanie, ze Hasz napisal tak celowo. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Ja tam Rycha nie popieram 17.10.07, 09:18 dachs napisał: > Tu akurat jestem bliski Twojemu zdaniu, i nie uwazam, zeby Polakom > jeszcze bardzo daleko do panstwa obywatelskiego. Potem Dachs to przeczytal i sie zdumial, co za bzdure napisal. Chyba Dachs za duza Kuchcinskiego ostatnio sluchal. Zdanie mialo brzmiec: > Tu akurat jestem bliski Twojemu zdaniu, i uwazam, ze Polakom > jeszcze bardzo daleko do panstwa obywatelskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: Ja tam Rycha nie popieram 17.10.07, 10:48 dachs napisał: > Zdanie mialo brzmiec: Jak dla mnie niewielka roznica. Po prostu mozesz mies swoje zdanie. Najwazniejszy jest kierunek, dewocyjne czy obywatelskie. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: Ja tam Rycha nie popieram 17.10.07, 10:45 dachs napisał: > to jedyne, co w tym zdaniu moglbym poprawic, to slowo "musk", > gdyby nie przekonanie, ze Hasz napisal tak celowo. Nie bronie Ci byc podnozkiem biskupa Rzymu. Ja nie jestem K52 aby tracic czas. Wystarczy, ze bronie mej kieszeni przed zlodziejami w sutannach. Przykladowo ograniczajac pobyty w kaczolandii aby placic mniej VAT na KK. Wole czyn od przekonywania Ciebie. Ale zlodziej jest dla mnie zlodziejem niezaleznie od swiecen. A papistow w majtkach krolowej brytyjskiej widzisz w odroznieniu ode mnie? Ja sie juz wypowiedzialem. Ty w opozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Ja tam Rycha nie popieram 17.10.07, 10:53 rycho7 napisał: > A papistow w majtkach krolowej brytyjskiej widzisz w odroznieniu > ode mnie? Wiesz, ja rzadko ogladam majtki krolowej. Ale jak widze, ten szczegol garderoby wydaje sie byc dla Ciebie rownie wazny jak dla Krzysia. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: Ja tam Rycha nie popieram 17.10.07, 11:10 dachs napisał: > Ale jak widze, ten szczegol garderoby wydaje sie byc dla Ciebie rownie wazny ja > k > dla Krzysia. Odsylam Cie do mojej orginalnej wypowiedz. Tam znajdziesz cos bardziej dla mnie charakterystycznego. Tym zdecydowanie roznie sie od K52. Wole czyn. Odpowiedz Link Zgłoś
cs137 Re: Haszu, będę z Toba absolutnie szczery: 16.10.07, 19:58 Nie wstyd mi. Nic a nic. Nawiasem mówiąc, dryfujesz w strone coraz mniej skutecznej dydaktyki. Tu sa wyłacznie ludzie dorosli. Tymczasem smrodek dydaktyczny w rodzaju "Jak wam nie wstyd?!" działa dobrze, owszem, ale na poziomie przedszkola czy wczesnych lat szkolnych. Poźniej przestaje byc skuteczny, robi sie za to smieszny. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 sPoleczenstwo Obywatelskie i sluzace mu panstwo 16.10.07, 22:17 aha rozumiem... czyli tak! Odpowiedz Link Zgłoś