perla 24.10.07, 16:02 przegrał to i odszedł. A ciekawe co z Lepperem? Odejdzie czy też po niego przyjdą? Zresztą, LPR i Samoobrony nie ma już. Nie dostaną kasy z budżetu i to ich koniec jest. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oleg3 Zgoda 24.10.07, 16:22 Odszedł z honorem, nie trzeba było go wyrzucać. Złożył też ważną deklarację - upłynie dużo czasu zanim ponownie zobaczymy go w polityce. JKM też odejdzie? Po raz 99-ty? Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: Zgoda 24.10.07, 16:31 oleg3 napisał: > JKM też odejdzie? Po raz 99-ty? ale czemu odejść miałby? On nie spadł z wysokiego konia właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Zgoda 24.10.07, 16:38 perla napisał: > ale czemu odejść miałby? On nie spadł z wysokiego konia właśnie. Bo to swietny felietonista i szkoda go w polityce Odpowiedz Link Zgłoś
dachs A Giertych 24.10.07, 16:41 mnie bardzo pozytywnie zaskoczyl. Tej klasy mozna zyczyc wielu innym bezjajowcom lub jednojajowcom. Odpowiedz Link Zgłoś
ada08 Re: A Giertych 24.10.07, 17:16 dachs napisał: > mnie bardzo pozytywnie zaskoczyl. Tej klasy mozna zyczyc wielu innym bezjajowco > m > lub jednojajowcom. > A Tusk to bezjajowiec czy jednojajowiec? Bo dwa razy przegrał wybory. A nie odszedł. Nie ma klasy (wg kryteriów Borsuka), czy co? a. Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: A Giertych 24.10.07, 17:27 ada08 napisała: > Bo dwa razy przegrał wybory. A nie odszedł. ale jednak to nie była klęska taka jak u Romka właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: A Giertych 24.10.07, 17:32 ada08 napisała: > A Tusk to bezjajowiec czy jednojajowiec? > Bo dwa razy przegrał wybory. A nie odszedł. Nie ma klasy (wg > kryteriów Borsuka), czy co? Nie obiecywal i slowa dotrzymal. Za co Ty wlasciwie tego Tuska tak nie lubisz? Za polityke nie bardzo masz powody. Znasz go osobiscie? Odpowiedz Link Zgłoś
ada08 Re: A Giertych 24.10.07, 17:38 dachs napisał: > > Nie obiecywal i slowa dotrzymal. A jednojajowcy czy tam bezjajowcy obiecywali? > Za co Ty wlasciwie tego Tuska tak nie lubisz? Za polityke nie bardzo masz > powody. Znasz go osobiscie? > Za co Ty właściwie tego Tuska tak lubisz? Za politykę nie bardzo masz powody. Znasz go osobiście? a. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: A Giertych 24.10.07, 17:46 Za polityke jeszcze nie ma powodow. Natomiast bardzo mi odpowiada jego program. Byc moze przestane go lubic teraz, gdyby sie mialo okazac, ze to wszystko tylko slowa byly. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Zgoda 24.10.07, 16:48 dachs napisał: > Bo to swietny felietonista i szkoda go w polityce On nawet w trakcie dyskusji z wyborcą pisze felieton. Nie nadaje się na demokratycznego polityka. Nie potrafi udawać głupiego by przypodobać się wyborcom. Kłopot polega na tym, że gra nie tylko na swój rachunek i systematycznie topi całą formację. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Zgadza sie. 24.10.07, 17:28 Zycze UPR-owi, zeby bez JKM znalazl wiecej zrozumienia wsrod wyborcow. Zyczenia sa szczere, bo im wiecej myslenia liberalnego w narodzie, tym lepiej dla Platfromy. Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Giertych honorowo odszedł z polityki 24.10.07, 16:40 Bez Giertycha PiS byłby dzisiaj fasadową partyjką liberalną z lichym programem, chwiejnym elektoratem, kiepskim przebiciem. Przejęto program Ligii Polskich Rodzin, następnie wyborców, a potem przejechano się walcem po najbardziej sympatycznej partyjce w post pereelowskiej Polsce. Taka widocznie jest prawidłowość, ale faktem jest, że ze słusznym programem można zrobić wiele i Giertych pozostawił po sobie trwały ślad w rzeczywistości polskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Giertych honorowo odszedł z polityki 24.10.07, 17:10 Na czym polegała "honorowość" zejścia Romana między adwokaty? Na tym, że odszedł, bo nie miał wyjścia? Na dobrowolności? Przecież mógłby teraz np. pisać felietony do "Angory", np. pod JKM-em. Szpak z Sobczakiem musieliby odejść w mniej eksponowane rejony tygodnika. A nie wiesz, co z Marko-Jurkami? Też odejdą? Też honorowo? Odpowiedz Link Zgłoś
perla Markowi Jurkowi epoki pomyliły się 24.10.07, 17:26 to człowiek z okolic XIX wieku jest. Ostatni polityk z zasadami właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Markowi Jurkowi epoki pomyliły się 24.10.07, 17:29 perla napisał: > to człowiek z okolic XIX wieku jest. > Ostatni polityk z zasadami właśnie. Z tym bym się zgodził (o ile akurat marszałkując nie drukuje sesji właśnie). Ale jest w tym sam jak ten palec, w tych zasadach. Odpowiedz Link Zgłoś
stan.borys Giertych wyrzygał się na UPR ! 24.10.07, 17:34 Dobrze, że się nie wysrał. UPRaki by się potem chwalili ... . Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Giertych honorowo odszedł z polityki 25.10.07, 01:09 jaceq napisał: > Na czym polegała "honorowość" zejścia Romana między adwokaty? Własnie na tym ze uznał swoja porażkę i odszedł. To może niewiele ale na tle innych ? Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Giertych honorowo odszedł z polityki 25.10.07, 01:05 perla napisał: > przegrał to i odszedł. > A ciekawe co z Lepperem? Odejdzie czy też po niego przyjdą? > Zresztą, LPR i Samoobrony nie ma już. Nie dostaną kasy z budżetu i > to ich koniec jest. Moje uznanie. Uczciwie i po męsku. Myśle że po jakmś czasie wróci, nie wytrzyma bez polityki. Ale tą decyzją mi zaimponował. A Lepper jeszcze sie łudzi. Przy swojej popularnosci może jeszcze odegrać jakąs role w samorządzie. Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: Giertych honorowo odszedł z polityki 25.10.07, 01:31 wikul napisał: > Moje uznanie. Uczciwie i po męsku. no właśnie, Romek jednak klasę pokazał. Mało takich postaw w polskiej polityce jest. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Giertych honorowo odszedł z polityki 25.10.07, 02:19 perla napisał: > wikul napisał: > > > Moje uznanie. Uczciwie i po męsku. > > no właśnie, Romek jednak klasę pokazał. Mało takich postaw w > polskiej polityce jest. Miałem do niego pretensje o rózne wypowiedzi, zwłaszcza te w których historię traktował dosyć dowolnie. Ale pamiętam jak skompromitował w Sejmie Kurskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: Giertych honorowo odszedł z polityki 25.10.07, 07:35 Teraz poczekamy na równie honorowe odejście z polityki jego tatusia. Odpowiedz Link Zgłoś
karol.kowalik5 Re: Giertych wyrzygał się na UPR ! 25.10.07, 09:18 Każdy chetnie rzyga i .... na tę żałosną kanapę. Odpowiedz Link Zgłoś