beebees Re: Ateizm tylko dla ludzi prymitywnych 17.12.07, 20:39 A jak murzyni pobiją białego skina, to mamy do czynienia z rasiezmem, tak? atolski21 napisał: > Ateisci przez sto lat zyli w zludzeniu , ze reprezentuja racjonalny > swiatopoglad. Rewolucyjny rozwoj kosmologii, fizyki i nauk > biologicznych dowodzi , ze Ateizm to irracjonalny mit ludzi > ograniczonych i prymitywnych. > 1) Bez watpienia Kosmos jest skonczony w kazdym aspekcie. > Runelo naiwne prezkonanie materializmu ateistycznego, ze kosmos jest > nieskonczony w czasie i przestrzeni. Runelo naiwne przekonanie , ze > kosmos to cykliczne jo-jo. > 2) Nauka potwierdzila , ze byl poczatek i bedzie koniec kosmosu. > Nauka stawia pytania o Kreacie i Kreatora. > 3) Nie ma ani jednego dowodu naukowego na SAMO-powstanie kosmosu Podobnie jak nie ma dowodu na Boskiego spiritus movens. Mamy remis. > 4) Nie ma zadnego dowodu naukowego na SAMO-powstanie zycia ze > zwiazkow chemicznych. Podobnie jak i nie ma "żadnego" (choć gratuluje braków w wiedzy lub nieścisłości ujmowania rzeczy w słowa, jeśli szanowny autor naprawde wierzy w owo "żadnego") dowodu na kreacjonistyczny początek życia. Znowu 1:1 > Reasumujac, ateizm to fanatyczna wiara bez Boga. A kto powiedział, ze ateści wierzą, jak powyżej? Do dzisiaj wydawało mi się, że ateizm ma więcej wspólnego z poglądami na Boga niż wiedzą lub poglądami naukowymi... ale być może sie myliłam... Podobnie jak jak być naukowcem, nie oznacza być ateista, tak być katolikiem nie oznacza być kreacjonistą - chyba że w poziomie postrzegania świata jest się na etapie św. Mikołaja i czarnej wołgi. > Ateizm to wiara fanatycznej sekty ateistycznej, agresywnej i > niebezpiecznej dla rozwoju cywilizacji. I to wynika z powyższych przykładów twierdzeń naukowych? Fascynujące! > Ateizm stoi w otwartym konflikcie z nauka, > Ateisci to niedouczeni,prymitywni ludzie kreujacy Uuuuu.... wieje mi tu ekumenizmem i miłością bliźniego... > terror inkwizycyjnej pseudo-poprawnosci intelektualnej Gdybym miała wybierać pod którą inkwizycję się poddać, wybrałabym tą ateistyczną, terroryzującą "poprawnością intelektualną" niż tą chrześcijańską, terroryzującą cęgami i stosem. Pozdrawiam szanownego autora! Odpowiedz Link Zgłoś
atolski21 Re: Ateizm tylko dla ludzi prymitywnych 17.12.07, 22:17 1) Nie ma dowodu na spritus movens i nie ma dowodu na SAMO-powstanie kosmosu? O to wlasnie chodzi. Bo to dowodzi , ze zarowno ateizm jak i teizm nie sa oparte na pewnosci ale na WIERZE. 2)Nie ma zadnego dowodu na SAMO-powstanie zycia i nie ma dowodu na kreacje zycia? I oto wlasnie chodzi. Bo to dowodzi ,ze zarowno kreacjonizm jak i abiogeneza nie sa oparte na pewnosci ale na WIERZE *Gratuluje bezczelnosci, bo prawda jest ze nie ma ZADNEJ udanej proby stworzenia replikatorow biologicznych ze zwiazkow organicznych. Wiec albo przyznac ignorancje albo odszczekac. 3)Masz watpliwosci pod ktora inkwizycje sie poddac? Proponuje inkwizycje ateistyczna , ktora obecne pokolenie jeszcze pamieta. Inkwizycje gulagow Stalina, "wielkiego skoku" Mao , czy "pola smierci" Pol Pota. Pol Pot re-edukowal na smierc wiecej Teistow w ciagu tygodnia niz na stosach chrzescijanstwa spalono w ciagu stulecia. Odpowiedz Link Zgłoś
atolski21 Czy pracoholizm zapelni ateistyczna pustke? 22.12.07, 09:40 Od 1996 roku siedmiokrotnie wzrosla ilosc ateistow pracujacych w Swieta Bozego Narodzenia. Dlaczego ? Poniewaz pracocholizm to frajerska odtrutka na beznadziejnosc i bezsens ateistycznej egzystencji. My katolicy nie mamy tego problemu. Z radoscia i hucznie swietujemy rocznice narodzin Jezusa Chrystusa , Czlowieka-Boga , ktory nadaje naszemu zyciu sens i przynosi radosc. Ja osobiscie swietuje bezstrosko Swieta Bozego Narodzenia w gronie swojej rodziny a potem drugiego dnia swiat, juz od lat wylatujemy na kilka tygodni na wyspy Karaibskie alb na narty do Szwajcarii. Ateisci ! Zycze wam abyscie odnalezli blask i sens zycia w Jezusie Chrystusie. Odpowiedz Link Zgłoś
atolski21 Tony Blair zostal Katolikiem 22.12.07, 18:45 Jak podaje Gazeta Pl byly premier Wielkiej Brytanii Tony Blair zostal katolikiem Witamy cie Tony w naszej miliardowej katolickiej rodzinie. Dziekujemy , ze zgodzies sie wystapic na antenie Radia Maryja. Odpowiedz Link Zgłoś
kremldown Re: Tony Blair zostal Katolikiem 22.12.07, 19:13 Pier***e waszego chrystusa,pierd*** waszego bozka.sram ciemniaki na wasz krzyz Odpowiedz Link Zgłoś
atolski21 Re: Tony Blair zostal Katolikiem 27.12.07, 15:32 Ja tez cie kocham bracie. Potrzebujesz egzorcysty - to bezsilny szatan tak toba miota. Odpowiedz Link Zgłoś
twister26 Re: Ateizm tylko dla ludzi prymitywnych 27.12.07, 15:47 Atolski, gnido dworska ( za całokształt) wyjątkowo zgadzam się z Tobą.Wzbiłeś się na wyżyny... Odpowiedz Link Zgłoś
atolski21 Nowy Rok . I co dalej? 01.01.08, 14:05 Nowy Rok. I radosnie i smutno. Radosnie - bo nowe szanse przed nami i nadzieja dalszego zycia. Smutno - bo to przeciez odliczanie do naszego konca. Memento Mori - pamietaj o smierci. Wszyscy jestesmy o rok blizej naszego osbistego konca. Za histeryczna, udawana radoscia tlumu , kryje sie sie strach przed nieuchronna smiercia o rok blizsza. Czy musimy sie bac smierci? Jak mowil Jezus zycie to most. Na moscie sie nie buduje. Most sie z radoscia przechodzi. Wyszlismy od Boga. I do Boga zmierzamy. Odpowiedz Link Zgłoś
andrew2008 Czy aborcja to morderstwo? Tak, straszne 09.01.08, 16:34 Aborcja to zamordowanie dziecka nienarodzonego. To grzech smiertelny zagrozony ekskomunika Kosciola Katolckiego. Tu Katolicy nigdy swego zdania nie zmienia. Przyzwolenie aborcji ze strony ateistow to piramida absurdu. 1) Dlaczego o aborcji ma decydowac matka? Plod to takze 50% kontrybucja ojca i jego zgoda musi warunkiem sine qua non. 2) Obecna technologia inkubatorowa umozliwia utrzymanie przy zyciu plody 4 miesieczne. Jezeli wyrodna samica ludzka nie chce ciazy nosic , to plod mozna przeniesc cesarskim cieciem do inkubatora i dac do adopcji. 3) Dlaczego jezeli matka wyrzuci zywego 7-miesiecznego wczesniaka do smietnika to prokuratora sciga ja z urzedu? Dlaczego tego samego wczesniaka mozna zabic wysysajac go 2 miesiace przedtem odkurzaczem w majestacie prawa? Tego typu absurdow rodem z koszmaru sa dziesiatki. Jest jedyne rozwiazanie: W czsie polaczenia haploidalnych komorek ojca i matki powstaje zywa istota ludzka absolutnie unikalna na skale kosmiczna. Jezeli jej nie zabijemy to bedzie rosla jako czlowiek w calym swym pieknie i godnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Czy aborcja to morderstwo? To nasladowanie natury 09.01.08, 18:19 andrew2008 napisał: > 1) Dlaczego o aborcji ma decydowac matka? Wiadomo powinien decydowac spowiednik. Zazwyczaj ojciec jest bardziej za aborcja niz matka. > plod mozna przeniesc cesarskim cieciem do inkubatora Wystarczy in vitro do odbytu ksiedza. > powstaje zywa istota ludzka absolutnie unikalna na skale kosmiczna. Odnosi sie to i do kijanek i do kurczakow. Co wiecej dotyczy to pszenicy. Czemu mordujesz zarodki pszenicy zrac chleb? > Jezeli jej nie zabijemy to bedzie rosla Przykladowo taka salata. Wyrosnie w ped, zakwitnie i wyda kosmiczne zarodki. > w calym swym pieknie i godnosci. Jak barkterie szamiace szambo. To brzmi dumnie. Odpowiedz Link Zgłoś
andrew2008 Nsladuj nature i spadnij 12 pieter jak lisc 09.01.08, 18:29 Poniewaz jestes taki entuzjasta zycia roslinnege to spadnij z 12 pietra jak lisc spadajacy z drzewa. Nie istniales, nie istniejesz i nie bedziesz istnial, ateisto roslinny. Odpowiedz Link Zgłoś
andrew2008 Utrata wiary to tragedia. 10.01.08, 13:32 Czlowiek ktory odrzuca religijna wiare i stacza sie w przepasc ateistyczna bez watpienia staje sie gorszym czlowiekiem. Ten proces jest dramatyczny u katolikow ale najbardziej tragiczny jest u Judaistow, ktorzy wraz z utrata wiary traca tozsamosc, narodowosc i osobowosc. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Utrata wiary to dla Haszolskiego tragedia. 10.01.08, 14:29 andrew2008 napisał: > Czlowiek ktory odrzuca religijna wiare i stacza sie Probowales? Czy jedynie streszczasz swe urojenia? Moze opowiedz jak sie staczales. > z utrata wiary traca tozsamosc, narodowosc i osobowosc. Czy odnosi sie to do pierwszego czy takze nastepnych pokolen? Bo znam z realu przypadki, ktore temu przecza. Przypadki i ateistow i przechsztow. Proponuje Ci leczenie u psychiatry. W pierwszej kolejnosci leczenie slowotoku poprzez gipsowanie ryja. Odpowiedz Link Zgłoś
andrew2008 Zobaczcie jak Bog niszczy ateistow. 09.01.08, 17:39 Bog niszczy ateistow przedewszystkim ich bezdzietnoscia. Zarowno w Izraelu jak i w Polse tylko religjna czesc populacji rosnie w liczebnosc, w sile i prosperuje. Odpowiedz Link Zgłoś
macrow Re: Ateizm tylko dla ludzi prymitywnych 10.01.08, 14:45 Atolski, Atolski... tak czytajac Twoje wypowiedzi zastanawiam sie, ile marzen is zludzen przemierzyles juz w swej podrozy duchowej... zgadzam sie w pelni, Bog jest stworzycielem, jak piszesz, zasad fizycznych, ktore pozwalaja bezdusznym molekulom polaczyc sie w zyjacy organizm, zyjacy w ciagle rozszerzajacym sie universum. ameryki nie odkryles, moj drogi. to jest skrot myslenia wolnomularzy, ktorzy wierza w wielkiego konstruktora i za to sa az tak znienawidzeni przez klechow. no a jednoczesnie namawiasz ludzi, by poszli do kosciola posluchac o polskosci, wartosciach narodowych, by krotko mowiac poszli na troche zapomniec o Bogu. dlaczego cytujesz Jezusa Chrystusa "jestescie stworzeni do wyzszego", a jednoczesnie chwalisz sie domkiem wczasowym i sluzaca? powinienes wiedziec, ze w ludziach zyjacych w zgodzie ze soba i Chrystusem nie wzbudzisz w ten sposob zazdrosci. kazdy z nas ma swoje szczescie - czy to rodzinne, towarzyskie, czy materialne. zastanow sie, czy nie powinienes przemyslec swojego wyznania, czy to nie ty wlasnie jestes tym ateista, ktorego karcisz. Odpowiedz Link Zgłoś
andrew2008 Re: Ateizm tylko dla ludzi prymitywnych 10.01.08, 15:12 Bycie chrzecijaninem powoduje przywrocenie prawidlowej hierarchi wartosci ,celow i dazen. 1) Tak jestem zamozny, ale to "marnosc nad marnosciami i wszystko marnosc" jak mowi mi moja religia i nawet bym nie zauwzyl jakby caly majatek przepadl 2) Tak cenie wyksztalcenie i pozycje ,ale "zycie to most ktory mamy przejsc" i jak powiedzial Jezus ,most sie przechodzi a nie buduje na nim. 3) Poznawanie swiata jest poznawaniem Boga. "Rozum i Wiara ida reka w reke" jak powiedzial Jan Pawel II Wielki i dlatego Matematyka, Fizyka, Kosmologia sa dla mnie jezykiem poznawania Boga tak samo jak Ewangelia. 4) Istnieje dobro i zlo zyznaczone przez prawo Boskie , czyli Naturalne. Odrzucajac Dekalog odrzucamy Prawo Naturalne, Rozum i Dobro. 5) Nawet szatan wierzy w Boga. Irracjonalizm i obrzydlowosc ateizmu to ateistyczne odrzucenie dekalogu. NIE dla ateistycznego zabijania w aborcji, w procesach in witro NIE dla ateistycznej egzystencjonalnej zwierzecosci i pogoni za zlotym cielcem. NIe dla ateistycznego nihilizmu , dekadencji, permissywizmu i dekadencji. Odpowiedz Link Zgłoś
macrow Re: Ateizm tylko dla ludzi prymitywnych 10.01.08, 15:32 Dziekuje za wyklad spolszczonej laciny i mase cytatow. Pieknie udowodniles, co z Ciebie za wyksztalcony i wspanialy chlopiec, mozemy wiec porozmawiac jak rowny z rownym oczywiscie, rozum i wiara ida reka w reke. dlaczego wiec pozwalasz na otumanienie religijnosci Twojego dziecka i prowadzasz je do kosciola, gdzie propaguje sie nacjonalistyczne pseudoreligijne poglady i zbiera pieniadze do koszyka? wspierasz i przyznajesz racje klechom, ktorzy probuja zabronic zaplodnienia pozaustrojowego w ten sposob, ze idziesz do nich z rodzina - dodajesz audiencji. propagujesz ich glupoty. wspierasz antychrzescijanska organizacje, ktora glosi nacjonalizm, nienawisc i materializm. do tego propaguje, ze nalezy zaniechac zaplodnienia in vitro, bo gonady-potencjalne-dzieci-nie-wykorzystane-przy-zabiegu sa "mordowane". tak samo jak wszystkie komorki jajowe, ktore wsiakniete w tampon koncza w kiblach tego swiata! czekam tylko na biskupa, ktory powie, ze wszystkie podczas miesiaczki wydalone komorki nalezy wetknac z powrotem! dlaczego wymieniasz polozenie Twojego domku wczasowego, jego sasiedztwo (imiennie), sluzaca oraz firme sprzedajaca ptaki w wiaderkach? widocznie bardzo wyraznie zauwazasz swoj status materialny i pragniesz poinformowac i nim wszystkich. tylko dlaczego? to jest otwarta, racjonalna wiara? hanba! Odpowiedz Link Zgłoś
andrew2008 Re: Ateizm tylko dla ludzi prymitywnych 10.01.08, 15:57 1) Co do Panow Klechow to sa oni moimi pracownikami. Bo kosciol to ja i miliard moch braci katolikow na calym swiecie i my klechow zatrudniamy i placimy w miare naszego uznania. Ja mam wysokie uznanie dla polskiego kleru i daje na tace rocznie 2400 zl dla mojej polskiej parafii. Co do niekatolikow - to mor*da w kubel , bo ja decyduje, jak ja wydaje swoje pieniadze. 2) "Gonady-potencjalne-dzieci" Prosze Pana, GONADY to jadra i jajniki. Z jadra nigdu panu dziecko nie wyrosnie ani z jaja. O czym chce pan mowic to CZLOWEK w stanie zygoty. Bo zygota to polaczone jajo i plemnik w CZLOWIEKA ktore napewno bedzie roslo w plod,niemowle,dziecko ,nastolatka i czlowieka doroslego. Taka zygota jest unikalna w czlym kosmosie i ma okreslone genetycznie cechy ludzkie- przyszly kolor oczu, wlosow, inteligencje temperament i cechy charakteru. Zygota napewno wyrosnie w pracownika spoleczenstwa. A pan juz tylko wyrosnie na starca-emeryta-pasozyta. Dlatego jestem calym sercem za zabijaniem starcow i staruszek po 60 roku zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
macrow Re: Ateizm tylko dla ludzi prymitywnych 10.01.08, 16:16 przepraszam, pomylilem pojecia, wstydze sie i od razu sprostuje: GAMETA. komorka haploidalna, czyli posiadajaca 23 chromosomy, mogaca dzielic sie wylacznie w drodze meiosy. nie jest wiec czlowiekiem - komorki jego organizmu zawieraja 46 chromosomow, a nie 23. klechy wcale nie argumentuja zygotami, lecz niszczeniem oocytow, ktore nie zostaja zaplodnione po izolacji. argumentuje wiec tym, ze marnuje sie komorki, jakich wiele ginie podczas kazdej kobiecej miesiaczki. i co? racjonalne? nastanow sie. jesli klechy to nasi pracownicy, to dlaczego ludzie boja sie ich? dlaczego sa przez klechow zniewazani, jak pokazal niedawno przyklad kosciola w chelmie - tu ksiadz wyczytywal z ambony tych, ktorzy za malo dali! jesli sa pracownikami ludzkosci, to powinni wspierac ludzkosc, a nie tworzyc panstwo koscielne, zamkniete wszystkim spoza jego granic nacjonalistyczno-ideologicznych! ... ostatnim swym zdaniem pokazales znowu swoja wspanialomyslnosc zgodna z dekalogiem: mordowac naszych rodzicow. jestes chory! kolejny w imie kosciola propagujacy nienawisc, a nwet morderstwo! fuj! ...tak na marginesie... znowu prezentujesz tutaj elementy swego dobrobytu materialnego, tak samo jak wczesniej, kiedy pisales o domku , okolicach jego polozenia, sasiedztwie itd itd... moge wiedziec po co to robisz? Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 pisuarowa sfora kompleksikow 10.01.08, 16:27 macrow napisał: > prezentujesz tutaj elementy swego dobrobytu materialnego Kaczysci-haszysci-moher maja kompleks mniejszosci. Wydaje im sie, ze ludzie ich niedoceniaja. A oni sa przeciez tacy wspaniali. Odpowiedz Link Zgłoś
macrow Re: pisuarowa sfora kompleksikow 10.01.08, 16:34 fajnie, tzn ze rydzyk tez niedlugo zaskoczy nas dluga lista swojego bogactwa endrju bedzie cieniutko przy nim wygladal i znowu beda mu dokuczaly kompleksy... ech, bledne kolo, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
andrew2008 Re: Ateizm tylko dla ludzi prymitywnych 10.01.08, 16:39 1)OJ, panie Marrow , po co ta sciema? Przeciez dobrze wiemy ,ze spor o zaplodnienie in vitro dotyczy wylacznie ludzi-ZYGOT. Czyli krotko mowiac: Rodzice z kilku braci i siostr w formie ludzi-zygot wybieraja jedno dziecko do zycia a reszte do kubla.I temu i ja i kosciol sie sprzeciwiamy. Panie Marrow przosze nie klamac w tym temacie bo to naprawde obrzydliwe. 2)O zabijaniu ludzi powyzej 60 roku powiedzialem po to , zeby panu uzmyslowic ,ze logicznie , "ateistycznie" i ekonomicznie,jest wiecej sensu aby utrzymac przy zyciu czlowieka-zygote niz czlowieka-starca jak pan. Mnie jako gorliwego katolikowi pan nie musi mowic o wartosci 4 przykazania Bozego"Czcij ojca swego i matke swoja". Niech sie pan raczej martwi o ateistow, ktorych tak pan tak popiera , bo to z ich punktu widzenia ,czlowiek starzec nadaje sie albo do eutanazji albo do gazu. 3) A co sie pan tak czepnal tych 2400 zlotych , ktore daje na tace. Byc moze to swiadczy bardziej o mojej ofiarnosci niz zamoznosci? Zreszta pracuje w USA to nic dziwnego ze jestem zamozniejszy niz przeciatny Polaczek w Polsce czy Zydek w Izraelu. Odpowiedz Link Zgłoś
macrow Re: Ateizm tylko dla ludzi prymitywnych 10.01.08, 17:05 fertylizacja in vitro najczesciej odbywa sie poprzez umieszczenie komorki jajowej i plemnika w probowce zawierajacej roztwor sprzyjajacy ich dzialalnosci biologicznej i polaczeniu. nastepuje spontaniczne zaplodnienie i plod jest umieszczany in utero kobiety, ktora wczesniej przeszla odpowiednie przygotowanie hormonalne. jesli plemniki partnera nie sa zdolne do zaplodnienia, stosuje sie spermoinjekcje intercytoplazmatyczna, czyli wstrzykniecie plemnika prosto do komorki jajowej. po zaplodnieniu postepowanie jest identyczne, jak w przypadku fertylizacji w probowce. nie dotad mozliwosci odczytania koloru wlosow, oczu itp. z zygoty. zreszta sama proba zaklocilaby jej rozwoj. gdyby taka technologia istniala, stosowanoby ja juz przy wyborze gamet, po czym wybieranoby allel dominujacy i laczylo komorki. nie jest to mozliwe - ani technicznie, ani moralnie. jednak do prob fertylizacji potrzeba kilku gamet zenskich oraz wielu, wielu meskich. po selekcji najaktywniejszych dwoch, reszta trafia do plynnego azotu w celu ich zamrozenia. nie sa wtedy zygotami. a wlasnie tego kosciol sie bez przerwy czepia. i nie mow, ze klamie. a czepia sie chyba na zasadzie powiesci starego testemantu o onanie, ktory marnowal gamety, zamiast wtrysnac je zonie... tyle ze wtedy nie wiedzieli o istnieniu oocytow w zenskiej miesiaczce poza tym pochwalam twoje wycofanie sie z teorii zabjania seniorow. tak, juz wszyscy wiemy, ze mieszkasz w wojnolubnym zwiazku kapitalistycznych republik antysocjalistycznych, nie chwal sie. chwalac sie swoimi zasobami finansowymi sam zaprzeczasz wlasnej teorii o ofiarnosci, skoro jestes zamoznym czlowiekiem. jak juz pisalem wczesniej, nie mamy powodu, by sie chwalic. i tak zawsze znajdzie sie rydzyk, przy ktorym jestesmy biedni - co doprowadzi do wtornych kompleksow mniejszosci. daj wiec spokoj. Odpowiedz Link Zgłoś
andrew2008 Zawisc czyni cuda 10.01.08, 19:06 Niedawno panu Senyszyn publicznie plakala nad bogactwem ksiezy. Bylem ostatnio na mszy u redemptorystow w Toruniu. Kosciol miesci sie przy klasztorze. Gdzie te bogactwa pani Senyszyn? Zakonnicy mieszakaja w jednopokojowych celach (Rydzyk takze) Spojrzalem na parking przy klastorze , same graty ponad 10-letnie. Posilki jedza wspolnie w stolowce. Gdzie ten zakonny luksus, palace, helikoptery, maybachy? Tylko w klamliwej wyobrazni pani Senyszyn Odpowiedz Link Zgłoś
macrow Re: Zawisc czyni cuda 10.01.08, 19:26 buehehehe teraz to dowaliles gdzie sa? tam gdzie takie owieczki jak ty tego nie widza, zeby nie wzbudzic w ich prymitywnych umyslach poczucia zazdrosci. za tym bowiem poszlaby niechec, zlosc i, co najwazniejsze, poczucie, ze nie trzeba juz dokladac do skarbca!! naiwny jestes, niesamowite! szkoda mi ciebie! Odpowiedz Link Zgłoś
andrew2008 Re: Zawisc czyni cuda 10.01.08, 20:41 Ja wierze w cuda Boga. Ale ja nie wierze w cuda zawisci. Zapraszam kazdego na wizje lokalna do Torunia, niewielkiego miasta ,gdzie wsszyscy wiedza o wszystkim: 1) Helikopter Rydzyka - a gdzie to dziwadlo mialo by ladowac? Dlaczego nikt zadnego helikoptera latajacego nad ulica Zwirki i Wigury nie widuje. Bo nie istnieje 2) Maybach - jedyny wjazd do RM tez jest od ulicy Zwirki. Wszedzie bloki. Jak to jest ,ze nikt tego Maybacha nie widuje? Bo nie istnieje 3) Te palace. Gdzie one do cholery sa? W takim malym wojewoedztwie jak Kujawsko-Pomorskie nic sie ukryc nie da. Palace nie istnieja. Rydzyk podlega regule zakonnej, mieszka w celi klasztornej i jada cienkie zupki w klasztornej stolowce. Przeciez sa parafianie , ktorzy go codziennie widuja i codziennie msze w kosciele odprawja. Wiec nie wmawiajcie mi , ze Rydzyk prowadzi drugie zycie na Marsie. To pani Senyszyn kaze nam wierzyc w cuda zawisci i w swoje cyniczne klamstwa dla ubogich duchem i mozgiem. Odpowiedz Link Zgłoś
andrew2008 Pan Bog rzadowi rozum odbiera 10.01.08, 22:34 Dlaczego Pan Bog odbiera rozum rzadowi Pana Tuska? Bo widocznie chce ich ukarac. 1) Jest europejski fundusz pomocy REGIONOM 2) Rzad polski odbiera europejskie pieniadze 19 malym REGIONALNYM szkolom i daje je takiej "regionalnej prowincji" jak Warszawa i Gdansk. Ale dlaczego rzad robi z siebie idiote i marnuje pieniadze przeznaczone dlo polskich regionow? A no, bo jedna z 19 szkol na liscie byla regionalna szkola zakonu Redemptorystow w regionie torunskim. A wiec woleli zmarnowac wszystko - aby tylko Redemptorystow "ukarac". Boze , ty widzisz i nie strzelisz Pana Tuska piorunem? Odpowiedz Link Zgłoś
macrow Re: Pan Bog rzadowi rozum odbiera 11.01.08, 08:14 buahaha!! nie dosc ze naiwny, to jeszcze glupi jak but!! nazwa "fundusz regionalny", jak juz wczesniejsze programy Interreg odnosza sie do regionow unii europejskiej! to nie jest fundusz wspierania regionow polskich, tak tez nie pochodzi od rzadu polski, tylko od unii. z tego samego funduszu wspierane sa uczelnie litewskie, estonskie, greckie... alez ty ograniczony jestes! oczywiscie, ze w skali europejskiej nie mozna uznawac niczego nie uczacej uczelni klecha! Odpowiedz Link Zgłoś
andrew2008 Re: Pan Bog rzadowi rozum odbiera 11.01.08, 10:05 Panie morrow, ze smutkiem stwierdzam ,ze jest pan podobny do innych ludzikow aquanetu - sama demagogia i epietety. No i w jednym zdaniu zawarl pan az potrojna demagogie: 1) Ja jestem glupi jak but 2)Rydzyk to glupi klecha 3) Szkola Rydzyka nie uczy niczego ad1) Jezeli ja jestem "glupi jak but" ze swoim wyksztalceniem i inteligencja to jak pana okreslic? Duren z Alzheimerem? ad2) Ojciec Rydzyk dziala w morzu Zydowskich i Polskich wrogow juz 20 lat i wygrywa. Na pewno glupi on nie jest ale bardzo,bardzo zreczny ad3)A dlaczego uczelnia katolicka Redemptorystow, niczego wedlug pana nie uczy? Przeciez to blaga i klamstwo. Jak panu nie wstyd tak bezczelnie klamac? Nailepsze szkoly w Europie i USA to wlasnie uczelnie katolickie. No i fundusze sa Europejskie , na Europejskie Regiony i rozdzielane przez Urzednikow w Brukseli wedlug Europejskich kryteriow. Jezeli Bruksela odmowi - nikt pretensji nie bedzie mial. ALE tu chodzi , ze Hucpiarze z Warszawy nie wysylaja listy 19 polskich szkol do Brulseli tylko po to aby "ukarac" Rydzyka. To jakby chcieli utopic wlasna tesciowa w wannie "na zlosc Rydzykowi". A my sie smiejemy z Hucpiarzy polsko-zydowskich. ha,ha,ha,ha,ha,ha. Nie bedzie Euro , to beda Dolary. Ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha Odpowiedz Link Zgłoś
macrow Re: Pan Bog rzadowi rozum odbiera 11.01.08, 10:13 twojego wyksztalcenia nie kwestionuje, bo go nie znam. mam jedynie nadzieje w twojej intencji, ze nie zdobyles go w szkole pana rydzyka. rydzyk nie wygrywa - patrz ostatnie wydarzenia. mam nadzieje, ze to jego ostateczny koniec. twierdze, ze uczelnia katoliczka moze uczyc teologii katolickiej. rydzyk tego nie potrafi, bo brak mu jakichkolwiek katolickich atutow, jest pazernym i pelnym nienawisci nacjonalista. niech utworzy szkole miedzynarodowego obrotu samochodami - z tego z pewnosci wielu chetnych skorzysta i sie czegos nauczy. unia europejska dziala, jak rowniez wiekszosc suwerennych panstw, na zasadzie subsydiarnosci. oznacza to, iz organ centralny deleguje decyzje organizacyjne mozliwie dalego w samorzadnosc, z narzuceniem pewnych zasad, ktorych ten przy podejmowaniu decyzji ma przestrzegac. na szczescie, dokladnie to sie dzieje. pieniadze sa wydawane w mysl dekretu centralnego, a nie wedlug trasy wlazenia w dupe klechowi! Odpowiedz Link Zgłoś
andrew2008 Re: Pan Bog rzadowi rozum odbiera 11.01.08, 10:44 To co pan twierdzi, a to co jest prawda ,to sa dwie rozne rzeczy. Uniwersytety takie jak Villanowa , Notre Dame ,St. Johns University naleza do czolowki najlepszych Universytetow Swiatowych. Do szkol katolickich sa kolejki chetnych , nawet zydow i innowiercow, ze wzgledu na dobry poziom nauczanie, bezpieczenstwo i wartosci wychowawcze. Uniwersytety katolickie maja wydzialy wszystkich nauk humanistycnych,scislych i medycznych. Uczelnia Redemptorystow jest w stanie rozwoju, jest objeta patronatem Uniwersytetow Amerykanskich i bedzie najlepszym, najbardziej prestizowym Uniwersytetem Polskim z angielskim jezykiem wykladowym. Naprawde te unijne i polskie grosze nic sie nie licza - chodzi raczej o zasade. Instytucje Ojcow Redemptoeystow sa czescia imperium miliarda katolikow w swiecie i tak naprawde to nasi wrogowie"go*wno" moga nam zaszkodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
macrow Re: Pan Bog rzadowi rozum odbiera 11.01.08, 10:58 znowu robisz sie nieracjonalny. szkoly katoliczkie wymienione wyzej sa uczelniami uznanymi wlasnie przez wladze panstwowe, nauczajace scislych przedmiotow. rydzyka uczelnia tych warunkow nie spelnia. jakies wymysly sa idealem wiesniakow, wysylajacych swoje zacofane dzieci przymusowo na studia. kultura medialna, czyli pozyskiwanie cudzych emerytur? czy co? zrob jakis papierek u rydzyka i postaraj sie o prace, bedziesz zaskoczony efektami. ja nie bede. jednak po porzadnych studiach na uniwersytecie mlodzi ludzie robia kariere, dlatego tez te uczelnie nalezy wspierac. a nie pralnie pieniedzy klecha. poza tym klech jest falszywy.najpierw siedzial u niemcow i zarabial (na lewo), kupowal jakies sprzety, a teraz na nich marudzi. tak samo marudzi na zydow i rzadzona przez nich ameryke, a dolary to juz mu nie smierdza. nie mam nic przeciwko redemptorystom, o ile sa oni wierni swoim zasadom, a nie pieniadzom rydzyka. nie jest prawda, ze za rydzykie stoi miliard katolikow. polsko-nacjonalistyczny katolicyzm wyznaje tylko ulamek pozbawionych rzeczywistosci polakow, a na pewno nie katolicy na calym swiecie. i nie mow, ze moje wypowiedzi mijaja sie z prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
andrew2008 Re: Pan Bog rzadowi rozum odbiera 11.01.08, 11:47 Niestety rozmijasz sie i z prawda i z rozumem. Bog z toba. Postaraj sie wrocic na lono prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
macrow Re: Pan Bog rzadowi rozum odbiera 11.01.08, 11:56 typowy moher... jak brakuje argumentow, to gadaja jakies nieracjonalne kalafiory... niezle wam mozgi przeprali. Odpowiedz Link Zgłoś
andrew2008 Re: Wybaczyc 11.01.08, 20:39 Swiety Tomaszu niewierny ze mna bylo inaczej On sam mnie dotknal wlozyl dlonie w rany mego grzechu bym uwierzyl ze grzesze i jestem kochany Bog grzechu nie pomniejsza ale go wybaczy. Za trudne i po co tlumaczyc Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: Wybaczyc 11.01.08, 20:49 andrew2008 napisał: > Swiety Tomaszu niewierny Nie masz mi Haszolski za co wybaczac. Ja tez zostane swietym, jak dotkne. Odpowiedz Link Zgłoś
andrew2008 Samotnosc 11.01.08, 21:49 Samotnosc posrod ludzi podrapana droga telefon jak ryba snieta skrzynka na listy dla serca pulapka moze pies cie pocieszy siwym juz ogonem jarzebina do ust zblizy swe usta czerwone inna jek na okraglo samotnosc bez Boga Odpowiedz Link Zgłoś
andrew2008 Re: Samotnosc 12.01.08, 10:18 Panie kolego, to nie zazywa sie psychol ale poezja. Czy pan kolega , widzial kiedys w zyciu poezje? Odpowiedz Link Zgłoś
andrew2008 Wszechmogacy 12.01.08, 13:05 Polubic zycie takie sobie slabe mialo byc wielkie a przebieglo male rozumie je jeszcze bliski kochany Bog wszechmogacy zbity nieudany Odpowiedz Link Zgłoś
andrew2008 Nie kocha, nie lubi, nie szanuje 12.01.08, 21:15 - Bluznisz ze Pan Jezus na smietniku nikt Go nie kocha lubi szanuje -Swiat sam swinstwa wszystkie zwymiotuje a On jak lza matki na starym kleczniku Odpowiedz Link Zgłoś
andrew2008 Spokoj 13.01.08, 16:28 Wciaz sie denerwujemy o nic tyle halasu rozdarty na przeszlosc i przyszlosc swiety spokoj czasu Odpowiedz Link Zgłoś
andrew2008 Ocal 14.01.08, 16:15 Zabierz mi grzechy moje pierwsze ostatnie wszystkie lecz glupie serce ocal przykryj figowym listkiem Odpowiedz Link Zgłoś
andrew2008 Jest 16.01.08, 14:13 Po wiosnie lato po lecie jesien po jesieni zima umiera Co z Panem Bogiem? Jest teraz Odpowiedz Link Zgłoś
andrew2008 Jak powstal kosmos ? Ateisci wierza w cuda 17.01.08, 12:23 Poglady ateistyczne i teistyczne na powstanie kosmosu sa oparte wylacznie na WIERZE. WIARA ateistyczna: 1) SAMO-powstanie przestrzeni i czasu bez istnienia stalych fizycznych i praw fizycznych 2) SAMO-powstanie materii i energii z przestrzeni i czasu bez istnienia stalych fizycznych i praw fizycznych 3) SAMO-powstanie zlozonej materii bez istnienia stalych fizycznych (stalej plancka, masy elektronu etc). Stale fizyczna powstaja spontanicznie po SAMO-powstaniu zlozonej materii. WIARA Teistyczna. 1) Nieskonczony Potencjal Nicosci 2) Nicosc Wzgledna (Grawitacja/Antygrawitacja w rownowadze) 3) Osobliwosc Pierwotna Big Bang (Grawitacja/antygrawitacja w nierownowadze) 4) Big Bang ( materia, energia, przestrzen, czas) Jak sadzicie , ktora wiara jest bardziej racjonalna? Wiara ateistyczna czy wiara teistyczna? Odpowiedz Link Zgłoś
andrew2008 ******* 18.01.08, 15:38 Ty co uciekales do Egiptu gdyy Herod krzyczal wszedzie rozumiesz nasze polskie jakos to bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
andrew2008 Nienawisc siana przez ateistow zabila ksiedza 18.01.08, 15:53 Pomodlmy sie za ubogiego, starego ksiedza Redemptoryste , ktory zostal zamordowany przez nienawisc ateistycznego ciemnogrodu Odpowiedz Link Zgłoś
andrew2008 Wzajemnosc 19.01.08, 16:06 Nie czekaj na wzajemnosc telefon i roze gdy ciebie nie chca nie piszcz, nie szlochaj Najwazniejsze przeciez ze ty kogos kochasz czy wiesz ze lzy sie smieja kiedy sa za duze Odpowiedz Link Zgłoś
andrew2008 Surowy 20.01.08, 13:37 Surowy i do rany przyloz dobry i milosierny opluty i ze zlota korona To co pozornie sprzeczne wyraza nieskonczonosc Odpowiedz Link Zgłoś
andrew2008 Westchnienie 23.01.08, 22:18 Na uczelniach teologicznych operowany przez docentow pilowany wierzacym udawadniany przez katechetki lukrowany w rece apologetow wydany Boze moj kochany Odpowiedz Link Zgłoś
andrew2008 Przyszla 24.01.08, 18:30 Znowu przyszla do mnie samotnosc choc myslalem ze przycichla w niebie Mowie do niej: -Co chcesz jeszcze, idiotko? a ona: - Kocham ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
andrew2008 Podziekowanie 26.01.08, 18:38 Dziekuje za list za kazde slowo przecinek i kropke caluje w raczke i stopke Odpowiedz Link Zgłoś
andrew2008 Jest 29.01.08, 20:46 Bogu nie potrzeba dowodow doktoratow tez Bogu tak jak milosci wystarcza ze jest Odpowiedz Link Zgłoś
andrew2008 Drodzy uczestnicy aquanetu 29.01.08, 21:47 Wiersze, ktore ponizej cytowalem to czywiscie poezja ksiedza Twardowskiego. Poezja lagodzi obyczaje i dlatego dobry ksiadz nie mialby nic przeciwko temu , ze cytowalem jego wiersze. Odpowiedz Link Zgłoś
andrew2008 Co wiesz 03.02.08, 16:09 Co wiesz o cierpieniu milosci gniewie o bolu koni pedzonych na wojne widze niebo burzliwe spokojne a dalej nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
andrew2008 Samotnosc 07.02.08, 16:56 Samotnosc- to droga do Boga najkrocej prosta szczesliwa nareszcie nikt nie przeszkadza soba nie zakrywa Odpowiedz Link Zgłoś
andrew2008 O spokoj 08.02.08, 15:40 Modla sie o spokoj duszy wyciagaja smierc z ukrycia a dusza tak jak serce prosi o spokoj za zycia Odpowiedz Link Zgłoś
andrew2008 Nawrocenie 18.02.08, 14:52 Kucyk pocieszy za krotkim ogonem jarzebina do ust zblizy swe usta czerwone rozum na glowie stanie i ukleknie krowa wszystko bez Boga prowadzi do Boga Odpowiedz Link Zgłoś
andrew2008 Czy lubia panstwo Teizm wyrazany poezja? 18.02.08, 23:00 Piekna idea Teizmu i Poezja to naturalny synergizm. Odpowiedz Link Zgłoś
andrew2008 Po staremu 19.02.08, 15:36 W niebie nie ma komputerow postep nie popedza- wszystko po staremu ta sama kapliczka serca Odpowiedz Link Zgłoś
andrew2008 Udalo sie 20.02.08, 16:11 Nie bojcie sie ponuracy nie placzcie w lozkach mazgaje tylko milosc udana co sie nie udaje Odpowiedz Link Zgłoś