nova-lia 24.11.07, 16:08 Ten wątek wylądował na oslej. Wniosek: GW popiera niewolnictwo w Polsce. O to właśnie walczyły solidaruchy typu Tuska, Kaczyskiego i gazeciarzy. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=72456115&t=1195916689865 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
atolski21 Re: My Polacy żądamy referendum w sprawie KPP! 24.11.07, 16:11 My Polacy? Pokaz fi*uta , zeby twoje "Polactwo" udowodnic. Odpowiedz Link Zgłoś
nova-lia Re: My Polacy żądamy referendum w sprawie KPP! 24.11.07, 16:15 wasc sie onegdaj przyznal, ze do rodu konskiego nalezysz Odpowiedz Link Zgłoś
atolski21 Re: My Polacy żądamy referendum w sprawie KPP! 24.11.07, 16:18 Tak to prawda. Mam gigantyczny intelekt i gigantycznego wacka. Pan Bog bardzo szczodrze mnie obdarzyl jako gorliwego katolika. Odpowiedz Link Zgłoś
nova-lia Re: My Polacy żądamy referendum w sprawie KPP! 24.11.07, 18:19 mnie siem widzi, ze waszeci dar Boga jest konskiej natury. Moze kobyle by taki zaimponowal, choc podejrzewam, ze i ja by rozewal pa polami i ona by ze strachu uciekla w wonne stepy. A intelekt to czyms zgola innym sie mierzy, psze pana kunia. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Masz moje poparcie. Jestem za referendum. 24.11.07, 16:25 Ale Tusk nie jest solidaruchem. Kiedy w koncowce expose sie rozczulal nad (wrazajacym mu sie ponoć w pamięć) obrazem aktorow czytajacych robotnikom wiersze w sali bhp w stoczni, to zapomnial dodac, ze ten obraz to w wyobrazni wlasnej widzial, gdyz pomiedzy ta sala a miejscem po 2giej stronie plotu gdzie stal razem z setkami innych gapiow, jest ok 800 metrow. Za to ja jestem Solidaruch Odpowiedz Link Zgłoś
atolski21 Cienki Tusk 24.11.07, 16:38 Tak, ten Tusk to jest i cienki i krotki. Karykatura . Odpowiedz Link Zgłoś
nova-lia Re: Masz moje poparcie. Jestem za referendum. 24.11.07, 17:17 Patience, bez obrazy, pls Solidaruchami nazywam nie autentycznych zwiazkowcow takich jak Gwiazda czy Walentynowicz, walczacych o wolnosc i sprawiedliwosc, tylko cwaniakow lub agentow, ktorzy krecili sie kolo tego zwiazku w celu jego zdominowania, uzycia i zniszczenia, zeby dorwac sie do zlobu. Te solidaruchy stworzyly potem wladze Polski, i jakie one byly wszyscy wiemy. Polska zostala sprzedana w niewole globalnym mafiom, a Polacy okradzeni z cakego majatku i zdradzeni. Tusk sie wpisal te grupe, niezeleznie od tego co robil w r. 1980. Teraz, odmawiajac Polakom ludzkich praw pokazal swoja prawdziwa twarz. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Masz moje poparcie. Jestem za referendum. 24.11.07, 19:19 Ok, bez obrazy. Zwracam uwage na wyraz "Solidaruch" miedzy innymi dlatego, ze ci, co rzeczywiscie jakies zwiazki z pierwsza Solidarnoscia mieli, wiedza, ze strajkowali nie tylko ludzie z "S" ale i spora czesc PZPR. A Donaldu Tusku to podszywacz. Wyraz "solidaruch" nie powinien miec konotacji negatywnej bo to upokarza wiecej przyzwoitych ludzi, niz ci sie wydaje. Nie tylko solidarnosciowa lewice, ktora wymieniasz, ale i tych pezetpeerowcow, ktorzy postawili na Porozumienia Gdanskie i nie usprawiedliwiali uzycia sily sowieckim zagrozeniem, jak to pozniej zrobil jaruzelski. Znaczy sie, to byl prawdziwy, i prawdziwie honorowy consensus narodowy. Wszyscy jego uczzestnicy, ze wszystkich stron, sa dzis dla mnie "solidaruchami". W odroznieniu od tego, co potem zrobil Jaruzelski. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Masz moje poparcie. Jestem za referendum. 24.11.07, 19:29 > W odroznieniu > od tego, co potem zrobil Jaruzelski. Gwoli sprawiedliwosci winnam dodac, i tego, co potem robil przyslowiowy Michnik. Odpowiedz Link Zgłoś
nova-lia Re: Masz moje poparcie. Jestem za referendum. 24.11.07, 20:53 W zadnym wypadku nie ponizam tych, ktorzy uczciwie walczyli wtedy o wolna i lepsza Polske, tylko mam podarde dla tych, ktorzy wykorzystali ten ruch (jak dzis wiemy nie byl on spontaniczny tylko sterowany i fudowany z zachodu przez kapitalistow i to nie w interesie Polakow) dla wlasnych geszeftow. Dla uwlaszczenia sie majatkiem Polakow, zniewolenia Polakow nedza i zamienienia ich w pariasow i niewolnikow zachodu. Tych ludzi, czy to z PZPR, czy to z S. potepiam za zdrade interesow Polski. Byc moze Donaldu to podszywacz, ale jak widac, po tej najgorszej stronie. Teraz ujawnil swoje prawdziwe cele i zamiary, Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Masz moje poparcie. Jestem za referendum. 24.11.07, 21:21 Nikt tym nie sterowal. Ludzie naprawde chcieli wolnosci. Tego, co dzis jest zapisane w KPP. Mimo wszelkich falszow historycznych, to byl ruch ponad wszelkimi podzialami. Mysle ze jaruzelskiemu i MIchnikowi sie tego nie uda zniszczyc. Pamiec to pamiec. Odpowiedz Link Zgłoś
an.der.division F pónktah 24.11.07, 16:58 1. Przeciwstawiam się bezczelności cenzorów, zwykle raczej trzymam sie z daleka od forów, gdzie szaleją społeczne prostytutki, jacyś "opiekunowie" i temu podobne szemrane towarzystwo. 2. Przeciwstawiam się każdemu referendum. Jestem zwolennikiem demokracji przedstawicielskiej, demokracji parlamentarnej. Demokracja bezpośrednia znacznie mniej mi odpowiada. 3. Oczywiście jestem przeciwko Komunistycznej Partii Polski. Generalnie wszelkie opcje polityczne mogłyby sobie istnieć, ale w realiach naszego kraju, gdzie okradziono, zniszczono całe pokolenia, gdzie naród musiał się pogodzić z butem i butą imperium zła z centralą w oddalonej stolicy wrogiego nam tak naprawdę państwa - jakąś opcją jest, żeby może jednak was czerwonych dorżnąć. KPP mi nie odpowiada, a PZPR to coś jeszcze bardziej kiepskiego. I z niewolnictwem te rzeczy kojarzą się jak najbardziej. 4. Europka wytwarza przeróżne duperele typu "karta praw podstawowych". Nie są to wyraziste dokumenty, nie są to dokumenty godne wielkiego zainteresowania, nie ma tu z pewnością jakiegoś przełomu. Europka jest europką i tyle. Elitki próbują przeinterpretowywać te duperele. Może nawet nie warto zgadywać - dlaczego. 5. Sądzę, że GW nie popiera niewolnictwa, tylko próbuje się odnaleźć w robieniu miejsca dla wypowiedzi internautów. Nie dość refleksyjnie, a w sposób wygodnicki, powiela rozpanoszone wzorce, gdzie "sprawdzony" użytkownik zostaje "moderatorem" i sobie wywala w niebyt to lub tamto dla utrzymania autentycznego lub wydumanego porządku. Akurat Aqua jest trochę lepsze pod tym względem i to można ostrożnie pochwalić. Zresztą lubię zbitkę liter: "pochwa". Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: F pónktah - demokracja atenska ma swoje zalety 24.11.07, 17:07 Sokrates, Arystoteles, i tak dalej W dobie internetu vox populi raptownie zmadrzal. Np w KPP jest zakaz tortur podobny do tego, jaki przyjely USA jakis czas temu dzieki laczenej grupie Dems-Reps pod kierownictwem republikanina McCaina zreszta. Ma to pewien zasadniczy zwiazek z Polska, nieprawdaz? Zreszta nie tylko Polska, te osrodki byly umiejscowione w roznych krajach europejskich. Taktyka grupy McCaina polegala na tym, zeby przestac robic sledztwo w USA w zamian za ustawe ktora zabezpiecza przed takimi sytuacjami na przyszlosc. Odpowiedz Link Zgłoś
an.der.division Re: pónktah - demokracja atenska 24.11.07, 18:07 > Sokrates, Arystoteles, i tak dalej W dobie internetu vox populi > raptownie zmadrzal. Np w KPP jest zakaz tortur podobny do tego, > jaki przyjely USA jakis czas temu dzieki laczenej grupie Dems-Reps > pod kierownictwem republikanina McCaina zreszta. Ma to pewien > zasadniczy zwiazek z Polska, nieprawdaz? Zreszta nie tylko Polska, > te osrodki byly umiejscowione w roznych krajach europejskich. > Taktyka grupy McCaina polegala na tym, zeby przestac robic sledztwo > w USA w zamian za ustawe ktora zabezpiecza przed takimi sytuacjami > na przyszlosc. Jak zwykle się z Tobą całkowicie nie zgadzam. Owszem, demokracja ateńska jest wspaniała, ale to rzecz całkowicie nieaktualna. Etap dobry wtedy, a "wtedy" znaczy potwornie dawno temu. Sokratesa jeszcze zaakceptuję, ale Arystoteles to żaden demokrata. W dobie internetu vox populi zmądrzał stanowczo niewystarczająco. Nie sugeruj się Polakami. Polacy są mądrzy, przynajmniej na tyle, że raczej nie otruliby Sokratesa, ale popatrz na przykład na Rosjan. Są z tej samej nowoczesności, co Polacy, tak samo intensywnie łączą się z internetem, a gdyby Putin kazał otruć Sokratesa, to potem mógłby śmiało zrobić referendum z poparciem dla jakiegoś swojego pomysłu. Oczywiście vox populi mocno zmądrzał. Putin oficjalnie by nie nie głosił, że kazał otruć Sokratesa. Rownież ze względu na opinię wewnętrzną. Ale vox populi nie zmądrzał tak bardzo, JAK BARDZO skomplikowała się rzeczywistość społeczno-cywilizacyjna. W porównaniu z wyzwaniami vox populi relatywnie zgłupiał. I to jest dość oczywiste. Bo w konkretnej większości proporcjonalnie głupcy z natury rzeczy odgrywają znaczną rolę. Co z tego, że jeden dokument jest podobny do drugiego? Obszerne fragmenty konstytucji ZSRR też były podobne do rozwiązań z sensownych krajów, obiecywały sensowne rzeczy. Podobieństwo w tych sprawach to za mało. Nie probuj mi zrobić wody z mózgu, bo nie jesteś w stanie. Senator John McCain to porządny republikański kandydat na prezydenta. Jestem pewien, ze nie podpisałby się pod tym co wysmaliła europka. To klintonokerroidy są europoidalne. Łapiesz McCaina za cząstkowe elementy i krzyczysz - jesteś podobny nam. Otóż nie. To inny świat. On w ogóle nie przypomina Pawlaka, Cimoszewicza, Gosiewskiego czy Zapatero. Nie akceptuję treści kpp. Dla mnie jest to nie do zaakceptowania. Ale nie odrzucam europki, bo to jednak są pewne realia, odrzucanie europki zdaje mi się cokolwiek głupie. Europkę można zaakceptować, jeśli postrzega się ją jako coś, co może się mocno zmienić. Niekoniecznie w zmienić w jeszcze bardziej europkowatym kierunku. Kpp natomiast to raczej coś, co by szło w kierunku petryfikacji. I to jest oczywiście złe, choć petryfikacja ze swojej natury nie wnosi specjalnie nic nowego. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: pónktah - demokracja atenska 24.11.07, 19:11 an.der.division napisał: > Jak zwykle się z Tobą całkowicie nie zgadzam. Owszem, demokracja > ateńska jest wspaniała, ale to rzecz całkowicie nieaktualna. Tu sie faktycznie roznimy zasadniczo. Vox populi, moim zdaniem, nie jest motlochem. Mowi ci to przedstawicielka nieaktualnej arystokracji, ktora usiluja nasladowac rozmaite niedorobki nadwislanskie ze sloma w butach. Etap > dobry wtedy, a "wtedy" znaczy potwornie dawno temu. Sokratesa > jeszcze zaakceptuję, ale Arystoteles to żaden demokrata. Widocznie za malo wiesz o Sokratesie, bo to bys sie dopiero przerazil, skoro pomysly Arystotelesa ci sie wydaja radykalne > > W dobie internetu vox populi zmądrzał stanowczo niewystarczająco. Nikt nie jest doskonaly. Niemniej vox populi ma dzisiaj takie mozliwosci dostepu, przyswajania i obrobki informacji, jak nigdy wczesniej. I to robi, co mnie zreszta osobiscie bardzo cieszy. > Nie sugeruj się Polakami. Polacy są mądrzy, przynajmniej na tyle, że > raczej nie otruliby Sokratesa, ale popatrz na przykład na Rosjan. Z tym zroznicowaniem to podejrzana sprawa. Niektorzy startuja od projekcji negatywnych i nigdy sie z nich nie wyzwalaja. Od "Siedmiu grzechow glownych" narodu polskiego, po projektowanie tych samych grzechow w bardziej odlegle obszary. Co i tak percepcji w zaden sposob nie zmienia. Oraz tego, ze Putina raczej trudno zaszeregowac do "vox populi". Odpowiedz Link Zgłoś
szar.nyblask Re: pónktah - demokracja atenska 24.11.07, 19:35 Zgadzam się z historyczną koncepcją Sokratesa innego, niż ten, który jest tekstową paszczą Platona. Widzę, że mało wiesz o tych gościach, skoro Sokratesa i Arystotelesa chcesz uważać za radykałów. Obaj byli ludźmi umiaru, zwłaszcza ten drugi. Radykałem był Platon. Putin rzecz jasna nie jest vox populi, ale w skali całej Rosji, a nie najbardziej cywilizowanych osiedli w niektórych wielkich miastach, vox populi mu spokojnie towarzyszy. Było jasne, że to miałem na myśli. Niedoróbki ze słomą w butach usiłują cie naśladować? Cóż, bywa i tak. Staraj się tym nie przejmować, po co się denerwować. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: pónktah - demokracja atenska 24.11.07, 19:54 To wszystko prawda, tylko ze w dzisiejszej polsce odwrocily sie wektory najwyrazniej. I nie ja uwazam Sokratesa za radykala tylko moj rozmowca, pogubiony w filozofii > Niedoróbki ze słomą w butach usiłują cie naśladować? Cóż, bywa i > tak. Staraj się tym nie przejmować, po co się denerwować. To trudne, biorac pod uwage, ze niektore relacje spoleczne powinny byc dawno nieaktualne. Ale dziekuje za wsparcie. Odpowiedz Link Zgłoś
an.der.division Re: pónktah - demokracja atenska 24.11.07, 20:02 patience napisała: > To wszystko prawda, tylko ze w dzisiejszej polsce odwrocily sie > wektory najwyrazniej. Co masz na mysli? I nie ja uwazam Sokratesa za radykala tylko > moj rozmowca, pogubiony w filozofii Znaczek na końcu usprawiedliwia to, co napisałaś. Inaczej byśmy żądali cytatu/cytatów. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: pónktah - demokracja atenska 24.11.07, 20:08 an.der.division napisał: > patience napisała: > > > To wszystko prawda, tylko ze w dzisiejszej polsce odwrocily sie > > wektory najwyrazniej. > > Co masz na mysli? Kiedyś byliśmy narodem pośredników. Dosłownie. Np w mojej wielostuletniej tradycji kuchni rodzinnej daktyle rodzynki i inne przyprawy byly duzo wcześniejsze niż kuchnia włoska. I dużo powszechniej używane, niż to po epoce Hitlera i Stalina z ich rąbankamki i głodem. I te spalone na węgiel powojenne schabowe. Mamy realną szansę wrocic do wlasnej tradycji. Miedzy innymi dzięki KPP. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: pónktah - demokracja atenska 24.11.07, 20:12 Ps. Miłosz to rozumial, kiedy pisal Doline Issy. Przeczytaj to. To jest prawdziwa polska tradycja, bez Hitlera i Stalina. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 pamietam te dobre czasy gdy zbywalismy niewolnikow 24.11.07, 20:15 patience napisała: > Kiedyś byliśmy narodem pośredników. Dosłownie. Np w mojej > wielostuletniej tradycji kuchni rodzinnej daktyle rodzynki i inne > przyprawy byly duzo wcześniejsze niż kuchnia włoska. Pamietam jak Polowcy na rynku w Przemyslu dodawali lakocie do helmow i mieczy. Wina z Krymu tez nie zbywalo. Ale Twoj przodek Helgo/Olgo to chyba na rynku w Pradze bywal. Tam docierali kupcy z Iberii. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: pamietam te dobre czasy gdy zbywalismy niewol 24.11.07, 20:18 Arystokracja jest nieaktualna, Rychu. Najlepsze co dzis ma do zaoferowania, to nie pseudoobyczaje i imitacje tylko prawdziwa pamiec. Dla vox populi, ktory juz dawno przestal byc motlochem. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 prawda nie wygra z polityka historyczna 24.11.07, 20:39 patience napisała: > Arystokracja jest nieaktualna W Polsce (teoretycznie) nigdy jej nie bylo. W Rzeszy rozpanoszyla sie prawdziwie po 1522. Skonczyla sie wraz z kleska Hitlera. Oczywiscie walczac z nim przy pomocy muchow w nosie. > tylko prawdziwa pamiec. Kpisz czy o droge pytasz? Polska jako jedyna w naszych okolicach ma totalnie zaklamana najdawniejsza "historie". Rodzi sie ze slomy z lapci Piasta kolodzieja. Ktory nie byl ani Piastem, ani kolodziejem, nie nosil lapci i nie wypychal ich sloma lecz sianem. > Dla vox populi, ktory juz dawno przestal byc motlochem. Polska ma najdluzsza ciaglosc demokracji wojennej (stepowej, sarmackiej, scytyjskiej). Na swoja rozbiorowa zgube. A Ty cos beltasz o motlochu. Jasnie Panowie zapewnili sobie przywileje, jak na Wegrzech Zlota Bulle. Szybko zakonczylo sie to Mohaczem dla Ludwika II Jagiellonczyka. Gdzie "polska" racja stanu? Gdzie ten Twoj "populi"? To tkwi bezlitosnie w mentalnosci. Reytan broni Macierewicza w komisji. Spusc Panie Boze troche gazu z syfonu. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: prawda nie wygra z polityka historyczna 24.11.07, 21:04 rycho7 napisał: > W Polsce (teoretycznie) nigdy jej nie bylo. To nieprawda. Bylo kilka rodzin ktore to przez 100lecia ciagnely. Historia zapoznana dzisiaj, niemniej prawdziwa. Od obowiazkow administracyjnych po wojenne. Po prostu w Polsce nigdy nie bylo absolutyzmu, ale jednak ktos to robil. Ze szkolami dla kmieciow wlacznie, zreszta. Oraz opozycja do tych szkol > > Kpisz czy o droge pytasz? Polska jako jedyna w naszych okolicach ma > totalnie zaklamana najdawniejsza "historie". Rodzi sie ze slomy z > lapci Piasta kolodzieja. Ktory nie byl ani Piastem, ani kolodziejem, > nie nosil lapci i nie wypychal ich sloma lecz sianem. heheh a co moge na to powiedziec? prawda. > > > Dla vox populi, ktory juz dawno przestal byc motlochem. > > Polska ma najdluzsza ciaglosc demokracji wojennej (stepowej, > sarmackiej, scytyjskiej). Na swoja rozbiorowa zgube. A Ty cos > beltasz o motlochu. Jasnie Panowie zapewnili sobie przywileje, jak > na Wegrzech Zlota Bulle. Szybko zakonczylo sie to Mohaczem dla > Ludwika II Jagiellonczyka. Gdzie "polska" racja stanu? Gdzie ten > Twoj "populi"? To tkwi bezlitosnie w mentalnosci. Reytan broni > Macierewicza w komisji. Spusc Panie Boze troche gazu z syfonu. I to wszystko prawda. Ale, jak to zwykle bywa, nie cala. Sama zreszta napisalam o nieaktualnych sytuacjach. Ale jest tez pamiec, ktora nam wszystkim usilowal zabrac najpierw Hitler, potem Stalin. W zasadzie to jest jedyne co dzisiejsi potomkowi arystokracji maja do zaoferowania. Natomiast obyczaje, o ktorych piszesz, noway. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Sianowna Pani Hrabinio 24.11.07, 20:24 patience napisała: > Mowi ci to przedstawicielka nieaktualnej > arystokracji, ktora usiluja nasladowac rozmaite niedorobki > nadwislanskie ze sloma w butach. W Polszcze szlachcic na zagrodzie rowny wojewodzie. Tytul grafa to Wascka kupila sobie w zaulku Antwerpii. Albo dostala za odmrozenie sobie nozek przy eskortowaniu mietielszczikow za Ural. A hippicznych tradycji to Wascka najwyrazniej uczyla sie w alkierzu u pachciarza. Od onuc lepsze bylo wymoszczenie sianem. I stosowal to kazdy pracujacy na koniu i arystokrata i wojewoda i krol. Tylko Wasci pachciarze nie stosowali. Im wystarczaly skarpetki. > Putina raczej trudno zaszeregowac do "vox populi". Zalezy kto szereguje. Jemu wystarczy, ze grafini nie jest w jego elektoracie. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Sianowna Pani Hrabinio 24.11.07, 20:28 hippicznych tradycji tom sie uczyla w stadninie Lubomirskich. Ale Michal mi nie pasowal na mallzonka i nawzajem. Zesmy oboje olali tradycje ktoore naleza do przzeszlosci. Oboije jestesmy Solidaruchy Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: Sianowna Pani Hrabinio 24.11.07, 20:44 patience napisała: > hippicznych tradycji tom sie uczyla w stadninie Lubomirskich. Fornalom dziewki dowozili dla uciech? Pewne rzeczy wynosi sie z domu. Gdyby Wascka nie wiedziala. > Solidaruchy Postawu sukna nie bylo? Tkacze byli na saksach we Flandrii? Pojechali pozywic sie zbozem splawionym przez gorod Danzig. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Sianowna Pani Hrabinio 24.11.07, 21:13 Szczerze? za komuny dostalismy w doope. Mozna sie bylo tego latwo spodziewac, ale jednak jakas czesc rodziny zdecydowala sie zostac. To samo dotyczy czesci Lubomirskich. Oni maja konne tradycje, a wlasciwie to maja swira na tle koni. Po tym poznac prawdziwego Lubomirskiego od podszywki. Prawdziwi lubomirscy ci co zostali w Polssce, catrudnili sie w stadninie koni w Kadynach pod Elblagiem jako pacholki od wyrzucania gnoju. Ale konie to ich milosc. Nie wiem czy kapujesz takie decyzje, wszystko mi jedno. A moja rodzina byla administratorami panstwa. Czesc sie zgnoila i zaczela wspolprace z komuna. Co interesujace, komunisci lubia takie puste tytuly i puste formy. Bardzo udatnie nasladuja. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Link do oryginalnego tekstu KPP 24.11.07, 17:07 pl.wikisource.org/wiki/Karta_Praw_Podstawowych_Unii_Europejskiej Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Aurorko, 24.11.07, 17:29 Na ogół rozpoczynasz swoje bojowe okrzyki słowami ,,my naród polski’’. Poza tym – wypowiadaj się w swoim imieniu. Ja wcale nie żądam. No i po co znów zaśmiecasz portal nowymi nickami ? Odpowiedz Link Zgłoś
prof.penduszko K P P przehandlowana za poparcie za poparcie czarn 24.11.07, 17:37 Wbrew wcześniejszym obietnicom koalicja PO-PSL nie zaakceptuje całej Karty Praw Podstawowych, gwarantującej obywatelom Unii Europejskiej pełnię swobód obywatelskich i socjalnych. Premier Donald Tusk zasłonił się tu perspektywą zablokowania ratyfikacji Karty przez PiS oraz zastrzeżeniami do Karty ze strony „istotnych środowisk społeczno-politycznych w kraju”. Czytaj – Kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
nova-lia Re: K P P przehandlowana za poparcie za poparcie 24.11.07, 18:29 te "istotne srodowiska" to raczej oligarchowie, ktorzy zeruja na Polakach, bo KK popiera prawa czlowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: K P P przehandlowana za poparcie za poparcie 24.11.07, 19:46 nova-lia napisała: > te "istotne srodowiska" to raczej oligarchowie, ktorzy zeruja na > Polakach, bo KK popiera prawa czlowieka. Nie Auroro, to nie są żadni oligarchowie. Twoja ulubiona gazeta, ktorą tak lubisz cytować pisze wprost, że ,,istotne srodowiska’’ to wlaśnie kościół. www.trybuna.com.pl/n_show.php?code=2007112405 Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a ,,Oligarchowie'' kościelni i KPP 27.11.07, 09:20 W dalszym ciągu udajesz Aurorko, że nie wiesz gdzie jest pies pogrzebany? ,,Tekst Karty zaniepokoił biskupów do tego stopnia, że dyskutowali o niej na ostatnim zebraniu plenarnym na Jasnej Górze w czwartek. Oświadczyli potem w specjalnym komunikacie, że w Karcie zabrakło odwołania do Boga i zdefiniowania małżeństwa jako związku kobiety i mężczyzny. Kościołowi nie podoba się też artykuł 21 Karty, zakazujący dyskryminacji ze względu na płeć. Chociaż Karta pozostawia regulację prawa do zawierania małżeństw w gestii tylko i wyłącznie państw członkowskich, według biskupów art. 21 to pierwszy krok do legalizacji małżeństw homoseksualnych. '' wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,4709192.html Donald czule pogłaskany po główce. Już widać, że katolicyzm łagiewnicki będzie rozkwitał. Odpowiedz Link Zgłoś
nova-lia Re: Aurorko, 24.11.07, 18:27 Ja chce referendum, Patience chce, i chce 98% Polakow, ktorzy sa swiadomi tego, czym jest KPP. To jest juz Narod. O wolnosc i prawa czlowieka Polacy walczyli przez cala swa historie. Masz naturalnie prawo nie chciec tych praw, ale rozumiem, ze nie chcesz ich dla innych Polakow, bo sobie dzieki przywilejom, je gwarantujesz. Tusk i Kaczynscy zamienili Polakow w pariasow Europy. Okazalo sie ostatecznie, ze sa w tym zgodni. Odpowiedz Link Zgłoś
stan.borys Re: Aurorko, 24.11.07, 18:35 nova-lia napisała: > te "istotne srodowiska" to raczej oligarchowie, ktorzy zeruja na > Polakach, bo KK popiera prawa czlowieka. Coś Ty dziś jadła ?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nova-lia Re: Aurorko, 24.11.07, 20:59 same dobre rzeczy jadlam. Tak uwazam, ze Kaczynscy i Tusk wystepuja przeciw przyznaniu Polakom praw czlowieka w interesie polskich i swiatowych oligarchow, ktorzy zeruja na niewolniczej pracy tych Polakow. Nie mam uprzedzenia do KK i nie widze w nim zla, choc zdaje sobie sprawe, ze jak kazda ludzka organizacja, KK tez popelnia bledy. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: Aurorko, 24.11.07, 19:39 Przypuszczam, że wynik referendum byłby dla KPP niekorzystny. Naród może i w 98 % chce referendum, ale jak chce zagłosować tego nie wiesz, a po narodzie ogłupionym przez kościół wszystkiego można się spodziewać. Wolę mieć świadomość, że KPP została odrzucona przez tchórzliwych polityków, niż przez ,,narod’’. Odpowiedz Link Zgłoś
nova-lia wykazujesz skrajna pogarde dla Polakow 24.11.07, 21:02 oskarzajac ich o ciemnote, a ja jestem pewna, ze gdy zapoznaja sie z KPP, to wszyscy (z wyjatkiem mafii oligarchow) pod nia sie podpisza. Potepiam egoistycznych i zdradzieckuch politykow, ktorzy odmawiaja Polakom praw czlowieka. Tusk wart tu Kaczynskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: wykazujesz skrajna pogarde dla Polakow 24.11.07, 21:07 Daruj sobie te idiotyczne wnioski. Tego, że naród jest ogłupiony nie da się ukryć. > Potepiam egoistycznych i zdradzieckuch politykow, ktorzy > odmawiaja Polakom praw czlowieka. Tusk wart tu Kaczynskiego. A jak sądzisz, co leży u podstaw ich decycji ? Z ,,Trybuną'' juz się nie zgadzasz ? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=72457868&a=72465227 Odpowiedz Link Zgłoś
nova-lia widac w czyim interesie Tusk nie podpisal KPP 24.11.07, 18:34 W interesie globalnych mafii. lewica.pl/?id=15250 Odpowiedz Link Zgłoś
stan.borys Re: widac w czyim interesie Tusk nie podpisal KPP 28.11.07, 10:54 nova-lia napisała: > W interesie globalnych mafii. > lewica.pl/?id=15250 W intersie czarnych zboczków ! Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: widac w czyim interesie Tusk nie podpisal KPP 28.11.07, 11:05 stan.borys napisał: > W intersie czarnych zboczków ! Czyli ,,globalnej mafii''. Aurorka dobrze napisała, tylko linki jej się pochrzaniły. Odpowiedz Link Zgłoś
stan.borys Re: widac w czyim interesie Tusk nie podpisal KPP 28.11.07, 17:08 ewa8a napisała: > stan.borys napisał: > > > W intersie czarnych zboczków ! > > Czyli ,,globalnej mafii''. Aurorka dobrze napisała, tylko linki jej się > pochrzaniły. > > Czarna mafia globalna. Odpowiedz Link Zgłoś
atolski21 NIE- dla przywilejow homosexualistow 28.11.07, 17:51 KPP to chleb posmarowany gownem. Szary czlowieczku, jezeli chcesz paru slusznych praw socjalnych, to musisz rowniesz kupic gruba warstwe moralnego gowna w postaci przywilejow dla zboczonych glizd ateistycznych. Taki wybor daja ci Brukselscy pedo-lewacy. TAK -dla praw robotnikow. NIE - dla przywilejow dla gownojadow homosexualnych. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: NIE- dla przywilejow homosexualistow 28.11.07, 17:57 atolski21 napisał: > KPP to chleb posmarowany gownem. Kupą hipopotama ? ) S. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: NIE- dla przywilejow homosexualistow 29.11.07, 07:37 Snajper, pokładam się ze śmiechu ! Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 nie mozna glosowac w sprawach wiary 24.11.07, 20:09 nova-lia napisała: > Ten wątek wylądował na oslej. Przypadkowy narodek glosowal 12 pazdziernika 2007 i jakie oplakane skutki to przynioslo. Opamietaj sie ludu Bozy, Pan* wzywa. * Sloneczko Zoliborza. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: My Polacy żądamy referendum w sprawie KPP! 24.11.07, 21:15 A kogo obchodzi jeszcze Komunistyczna Partia Polski. Oprócz ciebie chyba nikogo. pl.wikipedia.org/wiki/Komunistyczna_Partia_Polski Odpowiedz Link Zgłoś
stan.borys Czarni nie pozwolą na to Miglancowi ! 27.11.07, 13:05 I to koniec Karty dla Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
cor-tex Komu Tusk sprzedal dusze? Oto jest pytanie 28.11.07, 19:55 Ja uwazam, ze globalnym mafiokapitalistom, ktorzy nie chca zrezygnowac z wyzysku Polakow. www.krytykapolityczna.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=2368&Itemid=63 Odpowiedz Link Zgłoś
stan.borys Re: Komu Tusk sprzedal dusze? Oto jest pytanie 28.11.07, 19:56 cor-tex napisała: > Ja uwazam, ze globalnym mafiokapitalistom, ktorzy nie chca > zrezygnowac z wyzysku Polakow. > > www.krytykapolityczna.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=2368&Itemid=63 Czarnym zbokom takim jak Amorek-Paetz. Odpowiedz Link Zgłoś
cor-tex OK, moze byc ze tez czarnym, ale jednak 28.11.07, 20:03 glownie mafiokapitalistom. Apologeta mafiokapitalistow, Fuckuyama, strofowal Polske, ze kiedys byla cacy i atrakcyjna dla mafii jako zaglebie niewolnikow, a teraz stala sie bezczelna bo Polacy domagaja sie rownych plac z ludzmi zachodu. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: Komu Tusk sprzedal dusze? Oto jest pytanie 29.11.07, 07:43 aurora + 100 innych nicków napisała: > Ja uwazam, ze globalnym mafiokapitalistom, ktorzy nie chca > zrezygnowac z wyzysku Polakow. A ty wciąż mamroczesz to samo ? Ustosunkuj się do linku, który ci wkleiłam powyżej i przestań klepać swoje mantry o globalnych mafiach. Odpowiedz Link Zgłoś