Dodaj do ulubionych

___________Potęga intuicji______________

07.01.08, 19:33
Littlewood & Richardson w latach 40. odkryli regułę kombinatoryczną
na liczenie krotności reprezentacji nieprzywiedlnej pewnej grupy
liniowej w iloczynie tensorowym dwu takich reprezentacji.

Niestety w ich dowodzie znaleziono lukę, której nikt nie potrafił
uzupełnić poprawnym logicznie dowodem.

Reguła była jednakowoż tak sugestywna, że wszyscy byli tak
przekonani o jej słuszności - iż masowo stosowano ją w obliczeniach
programu Apollo.

Dzieki niej człowiek więc doleciał na Księżyc!

I powrócił!

Dopiero po kilku latach po tym sukcesie regułę udowodnił Marcel–Paul
Schutzenberger
i odtąd nazywa się ona
Regułą... „Littlewooda-Richardsona”
Obserwuj wątek
    • szach0 ___________Przywodzi to na myśl 07.01.08, 19:38
      inną intuicyjnie prawdziwą, czekająca na dowód regułę:

"Prwadziwie wielkich fortun nie można można zbić na bogatych
      tylko na biednych."

• rycho7 a co tu udowadniac? 07.01.08, 21:10
        szach0 napisał:

> "Prwadziwie wielkich fortun nie można można zbić na bogatych
        > tylko na biednych."

To jest abecadlo kazdego ministra finansow.

Wy Towarzyszu Haszolski dla dobra Partii Bolszewickiej podciagnijcie
        sie z ksiegowosci.

Regula 80/20 mowi, ze 80% ludnosci to ludzie biedni. Marks wykazal,
        ze dochod przynosi praca ludzi. Lepiej miec dochod z pracy 80%
        ludnosci. Oczywiscie nalezac do 20% ludnosci zagarniajacej 80%
        dochodow.

Haszolskiemu nie chcialo sie nosic teczki, ...
        • haszszachmat FolksDeutchu nie jestem towarzyszem partyjnym 08.01.08, 10:15
          PZPR, SLD, LiD-u czy nawet PiS-u ani żadnej innej partii.

A teczki sprzedawczyka za nikim nie nosiłem i nie noszę

• rycho7 Partia dala Wam zadanie bycia bezpartyjnym 08.01.08, 12:07
            haszszachmat napisał:

> A teczki sprzedawczyka za nikim nie nosiłem

Rozumiem, jak ktos ma 48 centymetrowego inteligenta to musi za soba
            ciagac adekwatne wory. To bolesne, wspolczuje Wam Towarzyszu stuku.
            Dla Wasz sluzyc dla antypolskiego Opus Dei to zaszczyt. Ten kto nie
            sluzy Watykanowi nie jest patriota, jest zdrajca Narodu Moherow.

Od dziecka donosicie Towarzyszu swemu spowiednikowi. To dla Wasz tak
            oczywiste, ze nawet nie widzicie powodu wypierac sie Towarzyszu
            Tajny Wspolpracowniku papizmu.

No i w koncu wyjasnijcie mi Towarzyszu w czym niewlasciwe jest byc
            Folksdeutschem? Czym analogicznie jest zle byc Polonia w
            Kazachstanie? Nie uczestnicza w coniedzielnych seansach nienawisci?
            • qwardian Re: Partia dala Wam zadanie bycia bezpartyjnym 08.01.08, 15:25
              > No i w koncu wyjasnijcie mi Towarzyszu w czym niewlasciwe jest byc
              > Folksdeutschem?

W Polskiej tradycji, pojęcie Folksdeutscha nie jest traktowane na
              równi z pojęciem Niemca. To okeślenie osoby o słabym charakterze,
              ponieważ nieodłącznie kojarzy się z wydarzeniami II wojny światowej.
              I tak w poznańskim około sto osiemdziesiąt tysięcy podpisało
              Volkslistę, co pokrywałoby się z przedwojennym spisem ludności
              tyczącym się osób narodowości niemieckiej. A po bitwie
              stalingradzkiej każdy w zasadzie Poznaniak mógł wstąpić do urzędu
              Gestapo na obecnej Alei Niezłomnych i złożyć takową deklarację. NIE
              ZROBIŁ TEGO PRAKTYCZNIE NIKT, z polskiej grupy etnicznej. To mówiąc
              zdaję sobie sprawę, jakie mnie czekały rozterki opuszczając kraj
              ojczysty ponad ćwierć wieku temu, czułem się jak zdrajca i było mi
              wstyd. Oczywiście, że tylko nieliczna garstka miałaby wyrzuty
              sumienia z takiego powodu, ale ja wolę zaliczać się do takiej grupy.
              Jak przypuszczasz Rycho, gdyby Żydom umożliwiono podpisywanie
              Volkslisty, w zamian za dodatkowe przydziały żywności ilu z nich
              ustawiłoby się w kolejce przed lokalnymi urzędami Geheime Staat
              Polizei?
              • rycho7 deportacje z Warthegau 08.01.08, 15:53
                qwardian napisał:

> NIE ZROBIŁ TEGO PRAKTYCZNIE NIKT, z polskiej grupy etnicznej.

Ciekawe, ze poczawszy od 1940 roku deportowano z Rzeszy wszelki
                element obcy rasowo. Twojego dziadka tez przymusowo wcielono do SS?
                I nie opowiadaj mi, ze do SS nie wcielano. "Przymusowosc" polegala
                jedynie na tym czy mial ktos odwage sie przeciwstawic. Za cene
                kwarantanny w Dachau.

> co pokrywałoby się z przedwojennym spisem ludności

Za demokracji mieli prawo a za okupacji nie?

> gdyby Żydom umożliwiono podpisywanie Volkslisty

W 1939 roku w Rzeszy bylo 90 tysiecy Zydow. Honecker podpisal z ZSRR
                umowe o przyjmowaniu rocznie 50 tysiecy Zydow z ZSRR. Umowa ta jest
                realizowana do dzis. Skorzystaly z niej chyba juz miliony Rosjan,
                ktorzy kupowali od rabinow papiery "emigracyjne". To by bylo na tyle
                o "dodatkowych przydzialach zywnosci".

Zadales bardzo trudne pytanie. Ja nie wiem, czy Zydzi z Rzeszy nie
                byli Niemcami. Jidisz jest dialektem niemieckiego. Czy Slowianie z
                NRD sa Niemcami? Czy protestanci w Bawarii sa Niemcami?
                • qwardian Re: deportacje z Warthegau 08.01.08, 16:25
                  > Ciekawe, ze poczawszy od 1940 roku deportowano z Rzeszy wszelki
                  > element obcy rasowo. Twojego dziadka tez przymusowo wcielono do
                  SS?

Niemcy kierowali się pewnymi kryteriami w deportacjach. Moja rodzina
                  od strony matki została wyrzucona z domu w przeciągu pół godziny,
                  ponieważ posiadała ładną nieruchomość.
                  Od strony ojca nie wysiedlono nikogo, ale była to mała pociecha.
                  Dziadek od razu trafił do więzienia w Żabikowie i następnie do obozu
                  Mathausen, z którego skierowano go do kamieniołomów w Melku
                  (Austria). Pradziadek był na liście Gestapo, poszukiwany na lewych
                  papierach uciekł w białostockie. Mój kilkunastoletni ojciec dostał
                  kartę i musiał pracować. Kuzyni wysiedleni do pracy w Kołobrzegu,
                  zginęli w 1945 roku...
                  W poznańskim wrogiem byli Niemcy nie Sowieci, bo o tych ostatnich
                  mało wiedziano. W 1945 ludność cywilna wspomagała armię radziecką i
                  wspólnie zdobywano cytadelę. Po wojnie ojciec był krótko strażnikiem
                  gdzie więziono Niemców, został zwolniony przez kobietę, oficer
                  sowiecką za złe traktowanie więźnia. Raich nie miał nic wspólnego z
                  rajem w czasie okupacji, w poznańskim panował terror.
                  • rycho7 Re: deportacje z Warthegau 08.01.08, 18:49
                    qwardian napisał:

> poszukiwany na lewych papierach uciekł w białostockie.

To typowy los Volksdeutschow (wedlug Haszolskiego). Moi widocznie
                    dostali zadanie od Gestapo uciec do Warschau. No i co sie kryjesz,
                    wyszlo szydlo w worka zdrajco Moherlandu.

> Raich nie miał nic wspólnego z rajem w czasie okupacji

Haszolski w Breslau oplywal jak paczek w masle. Tatiana z NKWD mu to
                    zalatwila.
                • hasz0 _________Mit stworzony wokół Volk 08.01.08, 16:39

www.dw-world.de/dw/article/0,2144,2971289,00.html
                  "Tylko sześć procent Niemców ma germańskie korzenie. Aż 30 procent
                  Niemców pochodzi od Słowian."

kartka24.pl/displayimage.php?album=20&pos=29

Niemcy nie potrafili zniszczyć wiary ani tradycji, sposobem okazało
                  się niszczenie wiosek i budowanie na ich miejscu Socjalistycznego

www.sciaga.pl/tekst/31814-32-faszyzm_niemiecki Państwa NRD.

Ideologia faszyzmu oparta na nacjonalistycznych doktrynach przyjmuje
                  zasadę, że obowiązki człowieka wobec własnego narodu zwalniają go od
                  wszelkich zobowiązań moralnych wobec innych narodów, jeśli te
                  zobowiązania nie są zgodne z dążeniami własnego narodu. Wyrażała się
                  w egoizmie narodowym – etnocentryzmie, w wyolbrzymianiu zalet
                  własnego narodu i żądań dla niego specjalnych przywilejów. Odznaczał
                  się pogardą, nietolerancją i wrogością wobec innych narodów,
                  wyznawał wyższość własnego narodu nad wrogiem. Nazizm wysuwał tezy o
                  nadrzędności rasy aryjskiej (Niemców), stanowiącej rasę panów. Miał
                  wychowywać lepszych ludzi i eliminować gorsze gatunki, dążył do
                  wyeliminowania jednostek kryminalnych, a zarazem do stworzenia
                  brutalnych zabójców „blond bestii” jako najdoskonalszych okazów
                  ludzkości.

Mit stworzony wokół Volk oraz rasizm były w Niemczech szczególnie
                  silne i odzwierciedlała ten mit doktryna. Zgodnie z doktryną
                  nazistowską i faszystowską, nadrzędnym celem i wartością była
                  potęga, a nie fałszywe bożki oświecenia jak równość ludzi i
                  humanizm. Za słuszne uważano to, co służy narodowi i państwu.
                  Według „Mein Kampf”, każdy naród jest naturalnym wrogiem
                  pozostałych. Zatriumfują te, które się odznaczają największą siłą
                  woli, najbardziej fanatyczne i brutalne. Hierarchia rasowa występuje
                  zarówno w obrębie jednego narodu, jak i pomiędzy nimi. Wyższa rasa
                  panów jest powołana do rządzenia, a te poślednie do posłuszeństwa
                  wobec rządzących. Ludzkość osiągnie postęp dzięki zachowaniu
                  czystości krwi (czystości ras). Niemieckie przewodzenie innym
                  państwom ma zaspokoić powszechną potrzebę, bo to naturalny porządek
                  rzeczy. Toteż każda wojna toczona przez Niemcy jest z definicji
                  słuszna. Niemcy i Francja to odwieczni wrogowie, a Słowianie
                  stanowią poślednią rasę.
                  www.sciaga.pl/tekst/31814-32-faszyzm_niemiecki
                  • rycho7 ein Volk, ein Reich, zwei Katschoren 08.01.08, 18:43
                    hasz0 napisał:

> Wyrażała się w egoizmie narodowym – etnocentryzmie, w
                    > wyolbrzymianiu zalet własnego narodu i żądań dla niego specjalnych
                    > przywilejów.

W koncu udalo mi sie przeczytac troche obszerniejszy program
                    polityczny Haszolskiego.

> Hierarchia rasowa występuje zarówno w obrębie jednego narodu, jak
                    > i pomiędzy nimi.

To faktycznie wyjasnia zla rasowa jakosc Volksdeutsche jako Polacken-
                    Rhomishe-Katholiken.

> niszczenie wiosek i budowanie na ich miejscu Socjalistycznego
                    > Państwa NRD.

Ty w to wierzysz? Bo ja bylem i widzialem. Szczegolnie
                    te "zniszczone" 200-100 letnie wioski. Przesmieszne bo ze
                    zdecydowanie slowianskimi nazwami. Prawde mowiac innych tam nie
                    bylo. Jedynie miasta potrafily miec nazwy Oldenburg-Stargard (maslo
                    maslane).

> Wyższa rasa panów jest powołana do rządzenia

Najwiekszym chichotem historii jest to, ze Austriaka Adolfa wybralo
                    glownie slowianskie (pozniej) NRD. Na tych samych terenach triumfuje
                    ponownie obecnie strukturalne bezrobocie i NPD. Marks ryje w grobie
                    ze smiechu.

Jak wszyscy wiedza do rzadzenia powolane jest Opus Dei. Nie mozna
                    polegac na przypadkowym narodku.

> fałszywe bożki oświecenia jak równość ludzi i humanizm.

W watku dwoch wrogow oswiecenia to cymesik.
                    • hasz0 ____Czy to te metody oświeceniowe wobec Polacken? 09.01.08, 18:45
                      Polacken-Rhomishe-Katholiken?

Atakować RM jednocześnie dwoma sprawdzonymi fobiami:
                      powiązaniami z Hitlerem i "OdeSSą"
                      oraz... Stalinem z antenami za Uralem.

1)
                      azraelk.wordpress.com/2006/08/18/stroessner-a-%E2%80%9Esprawa-polska%E2%80%9D/
                      2)
                      www.ipn.gov.pl/wai/pl/18/2876/PRZEGLAD_MEDIOW__10_sierpnia_2005_r.html
                      3)
                      www.myslpolska.org/?article=252
                      4)
                      www.polskiejutro.com/art.php?p=3523
                      • hasz0 _______Czy intucyjnie 09.01.08, 19:00
                        nie idzie im w tym oświecaniu o pozbawienie rzetelnej informacji, i
                        w konsekwencji prawdziwych bo świadomych, niezmanipulowanych
                        wyborów, szans na samostanowienie, pozbawionego własności, pracy,
                        domu i ziemi skazanego jest na tułaczkę i niewolę narodu?

Naród taki sprowadzany jest do poziomu żebraka Europy.

Nadzieja, że Niemcy, Anglicy, Francuzi przyzwyczajone do
                        łatwowierności narodów słowiańskich - zadbają o naszą przyszłość i
                        równe szanse w Unii jest naiwną ułudą. Jak cuda Tuska.

Znajdą usłużnych dyplomatołków by realizować swoje cele
                        na naszych garbach.
                        Ty im pomagasz świadomie.
                        • rycho7 panstwa sa bogate bogactwem swych obywateli 09.01.08, 20:13
                          hasz0 napisał:

> Ty im pomagasz świadomie.

Ja sobie pomagam tez swiadomie. Mam swiadomosc i doswiadczenie, ze
                          haszystowskie biurwy w Polsce utopilyby mnie w lyzce wody. Tradycja
                          polskiego piekla. Gdy pojawiles sie (spowrotem) na forum to mialem
                          nadzieje, ze z Polakami da sie cos zrobic. Teraz tez dzieki Tobie
                          juz wiem, ze Bismarck mial racje. Z Polakami nic nie da sie zrobic.

> zadbają o naszą przyszłość i równe szanse w Unii jest naiwną
                          ułudą.

Twoja uluda. Ja Ci od poczatku pisalem, ze o swoje trzeba UMIEJETNIE
                          walczyc. Ja wiem jak walczyc, ale Ty mnie nie lubisz. Jak nie chcesz
                          po dobroci to musisz zaplacic.

> Naród taki sprowadzany jest do poziomu żebraka Europy.

Nie rozumiesz bo nie chcesz rozumiec wspolczesnego kapitalizmu.
                          Zebrakow nie potrzeba.

> skazanego jest na tułaczkę i niewolę narodu?

Skazalismy sie 1000 lat temu niewola Watykanu. Wtedy niewola byla
                          korzystna bo powierzchnia upraw wzrosla w ciagu pokolenia
                          czterokrotnie. Technologia i khow-how. Teraz sukienkowe nie maja nic
                          do zaoferowania ale nie chca popuscic. Rozsadne wladze
                          zutylizowalyby ich jak 1000 lat temu slowianskich zercow. Rozsadne
                          wladze Polacken musza sobie za duze pieniadze wynajac z Niemiec.
                          Ewentualnie Haszolskiego mianowac aftoritetem onszczymurkowym
                          manadzmentu. Haszolski bedac prorokiem zna tego skutki wiec woli
                          milczec.
                          • hasz0 _____________te biurwy zostały dzięki takim jak Ty 10.01.08, 11:37
                            Bismark i Ty:

"z Polakami nie da się nic zrobić"
                            "Niewola watykanu"
                            " nie chcesz rozumieć wspolczesnego kapitalizmu"

"haszystowskie biurwy", które wykończyły... hasza!
                            itp. "prawdy"
                            • rycho7 Re: ________te biurwy zostały dzięki takim jak Ty 10.01.08, 14:20
                              Nie Haszolski, po to skakales przez ten plot aby byl b.rdel taki jak
                              jest. Chciales dobrze a wyszlo Ci jak zwykle, bo jestescie
                              popaprancami.

hasz0 napisał:

> "z Polakami nie da się nic zrobić"

Haszolski to nawet nie chce aby z nim cos zrobić. Jakby chcial to
                              najperw poszedlby do psychiatry.

> "haszystowskie biurwy", które wykończyły... hasza!

To akurat jest prawidlowosc. Tak sie mszcza zaniedbania. Wykopales
                              dolki ...
                              • hasz0 ______Wszystko Ci się poplątało biedaku 10.01.08, 16:36
                                Wandea, Watykan, Wańka Wstańka w polskiej polityce, konserwująca
                                PRL i te ich niezniszczalne "biurwy komusze" ochronione Okragłym
                                Stołem.

Te Twoje teorie Polaków PO-prańców pasuja jak ulał do polityków KO,
                                ROAD, UD, K-LD, UW, PO...i następnych oraz bocznych mutacji
                                komuszych typu PD i LiD.

Spójrz na ten rząd w rajtuzach.
                                Załosny widok.

Całe życie zwalczałem takich pazernych na lewy szmal szkodników.
                                I całe moje zawodowe życie takie pasożyty znajdowali ochronę
                                u takich durniów jak Ty i Twoi poplecznicy.
                                Zamącić, nakłamać, oszukać, omamić, okraść uczciwych, doprowadzić do
                                ruiny, sprzedać to później cwaniakom, zdradzić, podlizać się obcym,
                                zwalic winy na przyzwoitych, chronić przekupnych i niesłownych,
                                zwąchać się z silniejszym i bogatym i tak w kółko.

Lepiej kup szampon dla pani minister zamiast mącić.
                                • rycho7 Re: ______Wszystko Ci się poplątało biedaku 10.01.08, 17:01
                                  hasz0 napisał:

> Całe życie zwalczałem

Dobrymi checiami jest pieklo wybrukowane. Juz Ci napisalem, chciales
                                  dobrze a wyszlo jak zwykle, bo jestescie popaprancy. Odtracasz
                                  wszelkich mozliwych sojusznkow. Paranoicy tak juz maja.

> Lepiej kup szampon dla pani minister

Z checia. Jak jej bede wreczal to Twoi szpicle z CBA dostana wciry
                                  od mojej ferajny. Kazde Twoje slowo to jad i zdrada. Mnie nie
                                  nabierzesz.

> Spójrz na ten rząd w rajtuzach.

Jedyny piekny bylby z Opus Dei?
                                  • szach0 _____Chłopcze pracowałem 41 lat 10.01.08, 20:53
                                    i jesli obetrzesz smarki pod nosem to możesz się zapytać
                                    jak oceniali efekty pracy, ci którzy zyczyli sobie imiennie
                                    zarówno w kraju i jak za granicą tego konkretnego fachowca a nie
                                    żadnych innych

o innych predyspozycjach zmilczę choć na legendy juz nic nie poradzę

• rycho7 Re: _____Chłopcze pracowałem 41 lat 10.01.08, 21:04
                                      szach0 napisał:

> i jesli obetrzesz smarki

Typowy syndrom tesciowej.

Ty w ogole nie jestes w stanie przeczytac tego co ja pisze. Nie
                                      zrozumiesz bo nie chcesz. Ja nie oceniam Ciebie jako inzyniera. Ja
                                      oceniam Cie jako proroka, zarzadzajacego, proponujacego rozwiazania
                                      polityczne (czy tez namolnie nie proponujacego spojnych programow).

Jestes spolecznie popaprancem. Tu na forum nie przedstawiasz
                                      rozwiazan inzynierskich z Twej specjalnosci. W realu to ja mam jak
                                      najgorsza opinie o Twej firmie TPSA. Chcesz dobrze, a wszystko
                                      partolisz. Razem z Twoimi idolami.

> o innych predyspozycjach zmilczę

Wiem, wiem, 48 centymetrow doskonalosci. Haszolski ueber Alles.
                                      • hasz0 No właśnie. 11.01.08, 16:14
                                        TP S.A. to włąsnie przykład na spartolenie przez Twoich idoli.
                                        Pisałem o tym.
                                        Negatywna selekcja po OS doprowadziła do wysypu takich "sukcesów" z
                                        których nie korzystają Polacy.
                                        Dotyczy to pracowników i abonentów.

To samo z leczeniem: - tracą zarówno chorzy jak i lekarze.

Miliardy wypływają na wszelkie sposoby
                                        a to na handlujacych długami szpitali, a to na pośredników
                                        zaopatrujących szpitale, a to na komorników, na odetki....itd itp.

Oczywiście wąska grupa lekarzy i pracowników NFZ zarabia krocie
                                        a korzystają firmy w tym farmaceutyczne...

To samo w handlu węglem i zarobkami cwaniaków kosztem górników

no po prostu mafia
                                        ale dla Ciebie państwo to legalna mafia, która sama siebie nie
                                        zwalczy
                                        i dlatego polemikę merytoryczna zamieniasz w personalna.
                                        Chcesz na siłę odwrócić kota ogonem.

• rycho7 Bismarck w tym palcow nie maczal 11.01.08, 17:38
                                          hasz0 napisał:

> TP S.A. to włąsnie przykład na spartolenie przez Twoich idoli.

Chetnie bym sie dowiedzial kto to Ci moi idole. Bo jak tak
                                          systematycznie plujecie na mnie Towarzyszu Haszolski to jak juz nie
                                          wiem, z ktorego lancucha jako pies imperializmu sie urwalem.

> Negatywna selekcja po OS

Wicie, rozumicie Towarzyszu Haszolski a ktoren to z Komitetu
                                          Centralnego (Episkopatu) selektowal? Bo nasz na Akademiach
                                          Pierwszomajowych uczyli, ze w kapitalizmie selekcje przeprowadza
                                          wolny rynek lub w jego zastepstwie niewidzialna reka wolnego rynku.

> takich "sukcesów" z których nie korzystają Polacy.

Wicie, rozumicie Towarzyszu Haszolski nasz na Akademiach
                                          Pierwszomajowych uczyli, ze beneficjentami kapitalizmu sa
                                          kapitalisci (zlodzieje i krwiopijcy) a nie jacys tam Polacy, a juz
                                          napewno nie lud pracujacy miast i wsi. W odroznieniu od populacji
                                          Kuby to Wy Towarzyszu Haszolski skakaliscie przez plot aby wrocil
                                          kapitalizm. Skakaliscie i skakaliscie to i wyskakaliscie. Nie
                                          poczuwacie sie do skakania czy do skutkow skakania? Ja wiem, ze
                                          chcieliscie dobrze (jak zwykle) i wyszlo Wam jak zwykle. Dobrymi
                                          checiami jest pieklo wybrukowane.

> Dotyczy to pracowników i abonentów.
                                          > Miliardy wypływają na wszelkie sposoby

Trzeba bylo sprywatyzowac ta ruine po komunie. No to ruine wziela
                                          sobie panstwowa firma francuska. Tam widocznie Komuna Paryska lepiej
                                          myslala o zlocie w skarpecie.

> To samo z leczeniem: - tracą zarówno chorzy jak i lekarze.

Na ambicjach Religi stracili w kardiologii. Zero udupilo konkurencje
                                          alkoholika.

> a korzystają firmy w tym farmaceutyczne...

Moglbym cos napisac, ale nie bede Ci plul w twarz. Z Niemiec i za
                                          darmo.

> To samo w handlu węglem i zarobkami cwaniaków kosztem górników

Moglbym cos napisac, ale nie bede Ci plul w twarz. Z Niemiec i za
                                          darmo.

> no po prostu mafia

Zapewne sie zdziwisz. Kapitalizm, tak jak go opisywal MELS.

> ale dla Ciebie państwo to legalna mafia, która sama siebie nie
                                          > zwalczy

Panstwo moze ograniczyc jedynie spoleczenstwo obywatelskie. Moher
                                          kieruje wysilek spoleczny w maliny.

> i dlatego polemikę merytoryczna zamieniasz w personalna.

Idziesz na latwizne. Nie dlatego. Glownie bierze sie to stad, ze
                                          stracilem do Ciebie cierpliwosc jako do wybitnie nieuczciwego
                                          dyskutanta. Ty nie wiesz co to uczciwosc ale ponoc kiedys prawda Cie
                                          wyzwoli, nie Prawda i nie Twoja.

> Chcesz na siłę odwrócić kota ogonem.

Kiedys chcialem Ci wyjasnic, ze to nie kot, nie ma ogona i nie
                                          trzeba go odwracac lecz wspolnie uzgodnic czy isc, jak, gdzie i po
                                          co. Kluczowym slowem jest wspolnie. To taka przypowiesc o DzinGis
                                          Hanie. Poganin, ktory mial w d.pie, ze tacy jak Ty maja potrzebe
                                          ewangelizowac. Z tego mienia w d.pie podbil caly cywilizowany swiat
                                          swych czasow i osadzil swych potomkow jako swiatowe dynastie.
                                          Przypowiesc mowi jak to sie robi.
                                          • andrzejg o, własnie to 12.01.08, 04:21
                                            rycho7 napisał:

> > i dlatego polemikę merytoryczna zamieniasz w personalna.
                                            >
                                            > Idziesz na latwizne. Nie dlatego. Glownie bierze sie to stad, ze
                                            > stracilem do Ciebie cierpliwosc jako do wybitnie nieuczciwego
                                            > dyskutanta.

A.
                                            • hasz0 ____________POmocniku dyskutanta 12.01.08, 11:51
                                              1)Rychu7 dystansuje się od Platfusów.
                                              2)Uważa, że stan służby zdrowia winien jest Religa i Ziobro.
                                              3)Uważa za ruinę po komunie (TP S.A.)
                                              doinwestowaną z budżetu w latach 1989 - 2004 do wymogów
                                              nowoczesnej infrastruktury telekomunikacyjnej( wymiana starych
                                              central telefonicznych przekaźnikowych na elektroniczne i nowoczesne
                                              węzły komutacji pakietów, wymiana kanalizacji kablowej na
                                              światłowodową, starej sieci magistralnej i rozdzielczej na
                                              kompatybilna z nowoczesną techniką, infrastrukturę światłowodowę,
                                              satelitarną, szerokopasmową)
                                              z najlepszymi lokalizacjami w centrach miast i z siecią dostępową
                                              na nieopłacalnych peryferiach

a nie uważa, że stare układy ubeckie marnują potencjał i zyski
                                              prywatą, niekompetencja i służalczościa.

O stanie prawa i jego egzekucji lepiej zamilczeć.

Społeczeństwo obywatelskie niszczone jest właśnie przez wasze
                                              zakłamanie i faryzejstwo.
                                              I tyle.
                                              • andrzejg Re: ____________POmocniku dyskutanta 12.01.08, 12:00
                                                hasz0 napisał:
                                                >
                                                > Społeczeństwo obywatelskie niszczone jest właśnie przez wasze
                                                > zakłamanie i faryzejstwo.
                                                > I tyle.

Tylko jakos nie zdołałes mnie przekonać do swojego modelu.
                                                Dalej Popierasz Jarka?A dla mnie on mentalnoscia dalej siedzi w
                                                komunie. Te jego zarzuty o zbyt wielka prywatyzację....

Wspominasz o ubeckich układach. Przez dwa lata nie wykryli tych
                                                układów? Mimo taaakiej władzy? Zobaczymy jak bedą śpiewac przed
                                                komisjami. Wtedy zobaczysz prawdziwy układ - wykorzystywania służb
                                                do swoich partyjnych i osobistych celów.

Z Garlickim juz sie wyjaśnia. W sporej części prywata pijaków z
                                                PiSu przeciw abstynentowi.

Z Lepperem też. Superfachowiec Ziobro 'zapomniał' zachować oryginału
                                                nagrania rozmowy i w prokuraturze jest tylko kopia. Pewnie
                                                zmanipulowana.

Jak się bierze za władzę, to najpierw trzeba mieć poukładane w
                                                głowie.

A.
                                              • rycho7 kapitalizm polityczny 12.01.08, 15:35
                                                hasz0 napisał:

> doinwestowaną z budżetu w latach 1989 - 2004

Tak marnowano pieniadze Polakow, nie tylko na sukienkowych i
                                                Swiatynie Opacznosci Bozej.

> nie uważa, że stare układy ubeckie marnują potencjał

Nie wiem, moze i uwazam. Niestety nie mam wiedzy na temat takowych
                                                ukladow. A juz zupelnie mi nie wiadomo o marnowaniu potencjału przez
                                                bylych ubekow. Byc moze naiwnie sadze, ze to wolny rynek rozliczy
                                                bylych ubekow z ich wiedzy, zdolnosci, przedsiebiorczosci i
                                                umiejetnosci dostosowawczych. Po prostu jak marnuja to zbankrutuja.
                                                Natomiast jak nie marnuja to obedra ze skory lud pracujacy miast i
                                                wsi. Podobnie jak przedsiebiorczy nie ubecy.

> stare układy ubeckie marnują ... zyski
                                                > prywatą, niekompetencja i służalczościa.

To prywatna sprawa kapitalistow jak marnują SWOJE zyski. Jest takze
                                                prywatna sprawa kapitalistow jak sie zrzeszaja. Moga nawet w "stare
                                                uklady ubeckie".

> O stanie prawa i jego egzekucji lepiej zamilczeć.

Tu mam odwrotne doswiadczenia niz Haszolski.

> Społeczeństwo obywatelskie niszczone jest właśnie przez wasze
                                                > zakłamanie i faryzejstwo.

Ja w Polsce budowalem społeczeństwo obywatelskie zanim mnie
                                                haszystowskie biurwy nie zniechecily. Teraz wole korzystac z
                                                niemieckiego społeczeństwa obywatelskiego. Niczego w tym zakresie
                                                nie udaje. Zachecam innych aby z tego tez korzystali. Bedzie wiecej
                                                dla miejscowych kas chorych i funduszy emerytalnych. Dla ludzi
                                                normalnych to przeciez oczywiste.
                                                • andrew2008 Spokoj cmentarza 12.01.08, 17:20
                                                  Rybki aquanetu cos tam bulgoca i gaz blotny produkuja.
                                                  A tu wszystko w Polsce rozstrzygniete,zawlaszczone, ukradzione,
                                                  wyrezyserowane i za morde trzymane.
                                                  1)Monopartia POPiS u wladzy ad mortem defecatam.
                                                  2)Opozycja zniszczona i bez politycznej reprezentacji.
                                                  3)Zdrajcy i folksdojcze dobre rady daja.
                                                  4)Narod oglupiony, ze to 30 milionow na Swiatynie zrujnowalo
                                                  200 miliardowy budzet panstwa
                                                  5)Banki , Kopalnie i Fabryki to czarni ukradli i wydali na wino
                                                  mszalne i prostytutki.
                                                  Cisza i spokoj cmentarza
                                                  • hasz0 ____________To majaki w malignie____________ 13.01.08, 11:29
                                                    MOTTO:
                                                    Majaki w malignie:
                                                    "ciężki stan z wysoką gorączką i majaczeniem, chaos psychiczny w
                                                    polskich łepetynach, stąd zamęt ideowy w politycznych formacjach,
                                                    rozchwianie społeczne, maligna umysłowa"

Ad. DrM_G)

www.wprost.pl/ar/121376/Doktor-G-jednak-zabil/
                                                    "stenogramu rozmowy telefonicznej Mirosława G. z personelem szpitala
                                                    MSWiA:
                                                    1) odłączono by lekarze dyzurni mogli szybciej wyjść do domu i nie
                                                    musieli spędzać na dyżurze całego weekendu. Lekarze zwracali uwagę
                                                    doktora G., że odłączenie urządzeń oznaczać może natychmiastowy zgon"

Sa pytania Andrzejku-Pomagierze-Dyskutanta w malignie?

Ad. UB + wolny rynek)

1)- masz jakiś komentarz czym jest wolny a nie ubecki rynek?

2)- "haszystowskie biurwy w Polsce utopilyby mnie w lyzce wody"
                                                    - czytasz to zdanie i masz wątpliwości do paranoi Rycha7?

3)> O stanie prawa i jego egzekucji lepiej zamilczeć.
                                                    Tu mam odwrotne doswiadczenia niz Haszolski.
                                                    - podzielasz pochwały R7 stanu prawa i wydolności w RP?

4)
                                                    Kiedy to odsunięto ubeków od "reformowania" gospodarki
                                                    i rozliczono nieprawidłowości?

5)"stracilem do Ciebie cierpliwosc jako do wybitnie nieuczciwego
                                                    > dyskutanta."

- co w kontekście powyższego napisać o Tobie?

Są jakies adekwatne słowa?

• rycho7 krecisz sie jak ... w przereblu 13.01.08, 11:56
                                                    hasz0 napisał:

> 1)- masz jakiś komentarz czym jest wolny a nie ubecki rynek?

Masz Haszolski urojenie rozliczania ubekow. Nie porafia Ci
                                                    wystarczyc narzedzia normalnego panstwa. Potrzebna Ci jest
                                                    bolszewicka czerezwyczajka. Dla narodu znacznie lepiej by bylo
                                                    gdybys zaczal sie leczyc i brac pigulki.

Szare sieci i uklady sa w kazdej ludzkiej spolecznosci. Niedobre
                                                    definijuje kodeks karny. Kto Ci przeszkadza scigac przestepcow z UB
                                                    i spoza UB? Plwacz z Twej pustki czaszkowej ?

> 4)
                                                    > Kiedy to odsunięto ubeków od "reformowania" gospodarki
                                                    > i rozliczono nieprawidłowości?

W latach 2005-2007, mam nadzieje. Bo jezeli nie to po co bylo jesc
                                                    ta zabe? Teraz przyszedl czas na zapuszkowanie odsuwaczy i
                                                    rozliczaczy. Bo to, ze lamali prawo to kazdy widzial jak na dloni.
                                                    Wystarczy pogonic do pracy tych ktorzy zyja z naszych podatkow.
                                                    Leworucnonisci obszczymurkowi musza odejsc w niebyt.
                                                  • jaceq Re: Spokoj cmentarza 13.01.08, 15:00
                                                    > A tu wszystko w Polsce rozstrzygniete,zawlaszczone, ukradzione,
                                                    > wyrezyserowane i za morde trzymane.
                                                    > 1)Monopartia POPiS u wladzy ad mortem defecatam.
                                                    > 2)Opozycja zniszczona i bez politycznej reprezentacji.
                                                    > 3)Zdrajcy i folksdojcze dobre rady daja.
                                                    > 4)Narod oglupiony, ze to 30 milionow na Swiatynie zrujnowalo
                                                    > 200 miliardowy budzet panstwa
                                                    > 5)Banki , Kopalnie i Fabryki to czarni ukradli i wydali na wino
                                                    > mszalne i prostytutki.
                                                    > Cisza i spokoj cmentarza

A jakby jeszcze było mało, to eks-rektor J. z J. siedzi w anclu.
                                                  • rycho7 Re: Spokoj cmentarza 14.01.08, 16:30
                                                    jaceq napisał:

> A jakby jeszcze było mało, to eks-rektor J. z J. siedzi w anclu.

Zabili Redemptoryste bo Haszolski chcial, zeby mial spokoj.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka