Gość: ravel IP: *.visp.energis.pl 03.09.03, 09:14 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: siedem Re: IZRAEL ZWYCIEZY!!!!!!!! IP: 213.216.66.* 03.09.03, 09:15 juz zwyciężył. to już było 5040 Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: IZRAEL ZWYCIEZY!!!!!!!! 03.09.03, 09:18 Gość portalu: siedem napisał(a): > juz zwyciężył. to już było > > 5040 Widac uznali, ze nie calkowicie, wiec oznacza, ze beda wojowac dalej .Tylko czyimi rekami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myszuge Re: IZRAEL ZWYCIEZY!!!!!!!! IP: 213.155.168.* 04.09.03, 01:08 Na pewno zwyciezy! To tak pewne jak Cyklon B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dawid I mało tego... IP: *.perfopol.pl / 172.16.0.* 03.09.03, 09:18 ... nikt już go nie pokona. Izrael ma bombę atomową, która zapewnia mu bezpieczeństwo i przetrwanie wśród setek milionów pałajacych nienawiścią Arabów. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: I mało tego... 03.09.03, 09:20 Gość portalu: Dawid napisał(a): > ... nikt już go nie pokona. Izrael ma bombę atomową, która zapewnia mu > bezpieczeństwo i przetrwanie wśród setek milionów pałajacych nienawiścią Arabów > . Dodam jeszcze od siebie innej masci antysemitow, co antysemityzma wyssaly z mlekiem matki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos troszke nie na temat... IP: *.acn.pl 03.09.03, 09:37 czy ty jestes ten sam dawid, ktory mi jakis czas temu pobiciem grozil? na forum swiat? byles wtedy dosc mocno zdeterminowany w checi obicia mojej gojowej buzi. ja odmowilem wtedy (bo madry glupszemu ustepuje), ale teraz chetnie sie spotkam (bo nie chce, zebys sie rozczarowal - to zawsze bolesne jest). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dawid Re: troszke nie na temat... IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.03, 20:30 Gość portalu: ktos napisał(a): > > czy ty jestes ten sam dawid, ktory mi jakis czas temu pobiciem grozil? na forum > swiat? byles wtedy dosc mocno zdeterminowany w checi obicia mojej gojowej buzi > . ja odmowilem wtedy (bo madry glupszemu ustepuje), ale teraz chetnie sie spotk > am (bo nie chce, zebys sie rozczarowal - to zawsze bolesne jest). A....rzeczywiście znamy się, stary antysemita z acn.pl się pojawił. Mój drogi wcale nie odmówiłeś mi prawa do obicia twojej brudnej, antysemickiej mordki ale ze (tak charakterystycznego dla polskich chojraków i bohaterów) strachu po prostu nie odpowiedziałeś. Oczywiście możemy się spotkać - ja i moi znajomi (którzy, tak jak ja, lubią Żydów) przeciw tobie (oczywiście możesz też wziąć paru zawszony polaczko-skinów). Izrael będzie istniał zawsze ( tzn. do czasów ostatecznych)!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: troszke nie na temat... IP: *.acn.pl 04.09.03, 09:34 Po pierwsze, to ja nie zamierzam tlumaczyc pewnych faktow calej gminie, tylko tobie, nie wciagaj wiec do tego reszty parchow. Zamierzam cie zreszta zostawic w takim stanie, abys mogl przekazac swoim plemiencom prawdy, ktore ci przekaze. Po drugie nie wciagaj do tego moich przyjaciol. Pomijajac inne powody, dysponujemy tylko jednym szczelnym kombinezonem. A ten smieszny kraik rozsypie sie w momencie, kiedy Amerykanie przejrza na oczy i zamkna kurek z forsa. Czyli juz niedlugo, mam nadzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mosul Re: IZRAEL ZWYCIEZY!!!!!!!! IP: *.smlw.pl / 10.0.2.* 03.09.03, 13:17 Izrael nie prowadzi wojny.Dlatego nie mozna stawiać pytania,czy zwycięży.Bardziej uprawnione jest pytanie,czy przetrwa wobec nasilającego się terroryzmu i palestyńskiego bandytyzmu.Mam nadzieję,że przetrwa.Przy pomocy państw,które rozumieją istotę konfliktu.Islam musi mieć wroga,aby utrzymywać jedność wyznawców.Gdyby go brakło/Żydów/,zaraz sobie znajdą następnego. Komunizm,aby sie trzymać musiał mieć wroga/klasowego/.Na niego mozna było zrzucać odpowiedzialność za porażki.Kiedy brakło wroga,prawdziwego czy urojonego,komunizm upadł.Nie dało sie już dłużej ukrywać,że był niewydolnym ekonomicznie ustrojem.Oprócz tego,że był to system antyludzki od powstania.Czołowi jego przedstawiciele to najzwyczajniejsi bandyci i mordercy.Popatrzcie teraz,jak długo zmuszano miliony ludzi,aby czcili bandytów/Lenina,Stalina,Dzierżyńskiego/ i innych pomniejszych kacyków.Niemcy w demokratycznych wyborach,wybrali sobie Hitlera na przywódcę.Chora ideologia narodowych socjalistów doprowadziła do ludobójstwa na skalę dotychczas nieznaną.Tylko zbrodnie Stalina są porównywalne.Trzeba z historii ludzkości wyciągać wnioski.A przynajmniej jeden: nienawiść do jakiegokolwiek narodu,czy grupy etnicznej prowadzi na manowce i do zguby człowieczeństwa.Oprawcą nie zostaje się z urodzenia,lecz z wyboru.Niechby o tym pamietali ci wszyscy,którzy zieją nienawiścią do drugiego,tylko dlatego,że jest inny/w wierze,kolorze skóry,zaradniejszy itp/. Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly3 Re: IZRAEL ZWYCIEZY!!!!!!!! 03.09.03, 22:06 izrael bedzie walczyc do konca czyli do usranej smierci heheheh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doku Jest za miękki, ale dobro musi w końcu zyciężyć IP: *.chello.pl 04.09.03, 00:32 Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Podyskutujmy serio 03.09.03, 22:25 Obecna populacja Żydów w świecie jest niewielka. Po wiekach asymilacji, lokalnych i powszechnych holocaustów, upartego trwania i odradzania się, ucieczek i przesiedleń, dziś jest ich 13 - 14 milionów - a więc niewiele więcej niż w czasach rzymskich (a ludność globu powiększyła się w tym czasie ponad 10 - krotnie). Jest to jednak społeczeństwo jakościowo inne niż wtedy - miejsce ciemnych rolników, pasterzy, wyrobników miejskich zajęli inteligenci i intelektualiści, uczeni, specjaliści zawodów wolnych, bankierzy, inżynierowie, menadżerowie. Z tego względu rola Żydów w świecie jest dziś nieporównanie większa niż ongiś. Dziś, podobnie jak przed powstaniem Bar - Kochby tylko około 1/3 Izraelitów bytuje we własnym państwie a reszta w diasporze (dziś skoncentrowanej głównie w USA). Państwo Izrael, wywalczone mieczem, jak Kanaan za czasów Jozuego, bytuje w otoczeniu trwale wrogim. Arabowie nieprędko zapomną, że Żydzi, po wiekach pokojowego i, w porównaniu z sytuacją w świecie chrześcijańskim, sielskiego egzystowania w krajach islamskich, wyzuli ich palestyńskich braci z ziemi na której ci mieszkali dłużej niż Żydzi. Specyficzny splot uwarunkowań sprawił, że syjonistyczne odrodzenie państwa żydowskiego zbiegło się (i stało istotnym impulsem) z odrodzeniem Islamu i rozwoju aspiracji narodowych Arabów. A także przekształciło Palestyńczyków z małego, peryferyjnego ludu o słabo wykształconej tożsamości, w najbardziej prężny i wykształcony naród arabski - żyjący głównie w diasporze (!!). Te wszystkie uwarunkowania stawiają przed narodem żydowskim trudne zadanie i problemy. - Dotychczas Izrael trwa i umacnia się dzięki talentom, uporowi i umiejętnościom swych obywateli (jest to najwyżej wykształcony naród świata). Ale nie przetrwałby on bez olbrzymiej pomocy materialnej i moralnej ze strony potężnej diaspory i bez ochronnego parasola mocarstw zachodnich, głównie USA, które do dziś nie mogą się otrząsnąć (o co troskliwie dbają filosemickie ośrodki i media) z ciężaru zbrodni holocaustu, za który odpowiedzialność ponoszą nie tylko Niemcy hitlerowskie. - Ale ani te wszystkie atuty ani posiadanie najwcześniejszego uzbrojenia, nie dają Izraelowi gwarancji bezpiecznego bytu w przyszłości. Warunkiem przetrwania tego państwa w otoczeniu krzepnących i potężniejących państw arabskich jest pojednanie z Arabami, przekształcenie Izraela w normalne państwo i naród nie mający żadnych cech złowrogiego dla tego narodu i dla jego sąsiadów piętna "narodu wybranego". www.sierpc.com.pl/czytelnia/burakowski/czy_kres_wedrowki_narodu_wybranego.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babariba w poprzednim wątku o tej samej nazwie... IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 03.09.03, 22:50 ... był umowa, że Izrael zwycięży, jak ja wygram w totolotka. Dzisiaj kolejna kumulacja mi oprzeszła koło kuponu. Hłe... i 'daj boh sztob nieposlednij' Odpowiedz Link Zgłoś
alef1 vision of the spiritual capacities of humankind !! 04.09.03, 01:52 Maimonides accomplished his teaching on this subject by reinterpreting Hebrew terms and metaphors drawn from the biblical and rabbinic traditions against the background of the neoaristotelian and sufi usages of his intellectual milieu. In doing so, he called upon common conceptualities and formulated a new and stunning vision of the spiritual capacities of humankind. The interpretive tendencies of the nineteenth and twentieth centuries notwithstanding, it seems to me quite fair to apply the term "philosophic- mystic" to Maimonides Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Synai goral Re: IZRAEL ZWYCIEZY!!!!!!!! IP: *.tnt2.northbrook.il.da.uu.net 04.09.03, 02:19 A jezeli nie to smierzc bedziy miol piyknom. Odpowiedz Link Zgłoś