Dodaj do ulubionych

Fast Languages

18.09.13, 11:53
hej, chciałem zapytać co sądzicie o metodzie Grzesiaka fast languages: www.youtube.com/watch?v=qXEnJ_EUl3k ?? prowadzę swoją firmę i niestety (a może stety) coraz częście stykam się z anglojęzycznymi klientami, wstyd się przyznać, ale zawsze wtedy zabieram kogoś z firmy, żeby służył za tłumacza :/ chciałbym się umieć dogadać, tak po prostu, może nie super biznesowo, bo jak już wspomniałem od umów i negocjacji po angielsku mam człowieka :D ale chciałbym umieć tak zwyczajnie zagadać do klienta, pogadać o pogodzie, jego kraju czy coś... znalazłem tę metodę, podobno w tydzień można się nauczyć 800 słów do codziennej komunikacji, wszystko na zasadzie skojarzeń i techniki pamięciowe. Czy ktoś z Was może coś więcej o tej metodzie powiedzieć?
Obserwuj wątek
    • odinkawu Re: Fast Languages 01.10.13, 14:35
      Niestety nie znam osobiście nikogo, kto uczestniczył w takim kursie, ale też poszukiwałam informacji na temat różnych metod nauczania (w tym fast languages) i na różnych forach i stronach czytałam trochę o tym kursie. Jest głównie oparty na technikach pamięciowych i skojarzeniowych. Tydzień bardzo intensywnej nauki, ktoś tam pisał, że po zakończeniu kursu dostajesz jeszcze materiały na następny tydzień nauki w domu, ale nie wiem czy nadal to jest w standardzie. Po kursie masz 800 zwrotów zapamiętanych, takich, których możesz używać w codziennej komunikacji (raczej nie biznesowych, ale jeśli chce Pan tylko tak dla siebie to całkiem fajna sprawa). To jest kurs dla osób, które w ogóle nie znają jezyka lub tylko troche, choć czytałam, że osoby z poziomem średniozaawansowanym też mogą się tam podszkolić. Wszystko zależy oczywiście od motywacji i samozaparcia w nauce. No nie oczekujmy, że będziemy siedzieć na kursie, jak przysłowiowe "pustaki" i że ktoś nam tą wiedzę wbije do głowy. Trzeba pracować :) Także powodzenia życzę :) Więcej info tutaj może Pan znaleźć:
      • odinkawu Re: Fast Languages 01.10.13, 14:35
        www.grmg.pl/szkolenia/mateusz-grzesiak/fast-languages/angielski-w-7-dni
    • active-learning 10 godzin angielskiego przez Skype do wygrania !!! 05.01.14, 13:43
      Wygraj kurs językowy przez Skype !!! www.facebook.com/KursyAngielskiegoPrzezSkype/posts/226350894212343

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka