i-love-2-bike 03.04.08, 20:39 brawo,moze w ten sposob zatrzyma sie chociaz na jakis czas targowice i dobrowolny rozbior Polski,pod ktorym podpisaly sie sprzedawczyki europejsow. www.tvn24.pl/-1,1544566,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pan.scan Doczytała? To tylko okienko niżej, link ten sam. 03.04.08, 21:00 Ale prezes TK Jerzy Stępień powiedział w Radiu ZET, że nic z tego nie będzie. - Do momentu wejścia w życie Traktatu Lizbońskiego, ani posłowie, ani Rzecznik Praw Obywatelskich nie mogą zaskarżyć ratyfikacji traktatu. Ma do tego prawo tylko prezydent - tłumaczył Stępień. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Doczytała? To tylko okienko niżej, link ten s 03.04.08, 21:05 ty chyba nie doczytal,bo chciec to czas przyszly a na wszystko znajdzie sie odpowiedni paragraf,jak prawnik zna prawo i jego luki Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan Łaskawej nieuwadze 03.04.08, 21:25 i-love-2-bike napisała: "..brawo,moze w ten sposob zatrzyma sie chociaz... bo chciec to czas przyszly" Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Łaskawej nieuwadze 03.04.08, 21:30 ciekawe dlaczego debatuja nad tym co CHCA zrobic (czas przyszly) skoro taki tytan intelektu jak ty wie,ze nic poza siedzeniem na kamieniu juz sie zrobic nie da.. hm faktycznie powinni do ciebie zadzwonic i oszczedzis swoj czas. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan Polecę klasykiem - "ciemny lud to kupi" 03.04.08, 21:45 i kupił jak widać po tobie. A potem zapomni, zaś wrażenie "obrony polskich interesów" zostaje. Na forach, i u cioci na imieninach. Ustawa o TK Artykuł 25 Trybunał orzeka: 1) w pełnym składzie w sprawach: (..) d) z wniosku Prezydenta Rzeczypospolitej o stwierdzenie zgodności ustawy z Konstytucją przed jej podpisaniem lub umowy międzynarodowej z Konstytucją przed jej ratyfikacją, (..) www.trybunal.gov.pl/akty/UstawaTK/tk97_0.htm Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Polecę klasykiem - "ciemny lud to kupi" 03.04.08, 21:55 pan.scan napisał: > i kupił jak widać po tobie. > A potem zapomni, zaś wrażenie "obrony polskich interesów" zostaje. > Na forach, i u cioci na imieninach. > > >alez nie ja bede skarzyc te targowice, a ciemny lud w polsce faktycznie skoro pare bubkow i sprzedawczykow uwaza,ze ciemny narod nie musi sie juz sam wypowiedziec w refendum zanim pare lobuzow wymaze go z mapy. faktycznie cieszy mnie fakt,ze tam nie jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan Kiełbie we łbie ala Rydzyk w emigracyjnym chrzanie 03.04.08, 22:23 podanym u cioci na balandze. Pod łiski z sokiem malinowym, bez zakąski. UCHWAŁA Sejmu Rzeczypospolitej Polskiej z dnia 28 lutego 2008 r. w sprawie trybu wyrażenia zgody na ratyfikację Traktatu z Lizbony zmieniającego Traktat o Unii Europejskiej i Traktat ustanawiający Wspólnotę Europejską Na podstawie art. 90 ust. 4 Konstytucji Rzeczypospolitej Polskiej, Sejm Rzeczypospolitej Polskiej uchwala co następuje: § 1. W sprawie wyrażenia zgody na ratyfikację Traktatu z Lizbony zmieniającego Traktat o Unii Europejskiej i Traktat ustanawiający Wspólnotę Europejską zostanie uchwalona ustawa w trybie art. 90 ust. 2 Konstytucji Rzeczypospolitej Polskiej. § 2. Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia. KONSTYTUCJA RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ Art. 90 2. Ustawa, wyrażająca zgodę na ratyfikację umowy międzynarodowej, o której mowa w ust. 1, jest uchwalana przez Sejm większością 2/3 głosów w obecności co najmniej połowy ustawowej liczby posłów oraz przez Senat większością 2/3 głosów w obecności co najmniej połowy ustawowej liczby senatorów. GŁOSOWANIE Nr 3 - POSIEDZENIE 9. Dnia 28-02-2008 Godz. 09:07 Pkt 4. porz. dzien. Pierwsze czytanie przedstawionego przez Prezydium Sejmu projektu uchwały w sprawie trybu wyrażenia zgody na ratyfikację Traktatu z Lizbony zmieniającego Traktat o Unii Europejskiej i Traktat ustanawiający Wspólnotę Europejską Głosowanie nad przyjęciem w całości projektu uchwały w sprawie trybu wyrażenia zgody na ratyfikację Traktatu z Lizbony zmieniającego Traktat o Unii Europejskiej i Traktat ustanawiający Wspólnotę Europejską, w brzmieniu przedłożenia zawartego w druku nr 235 Głosowało - 419 Za - 357 Przeciw - 55 Wstrzymało się - 7 Nie głosowało - 41 Większość bezwzględna - 210 orka.sejm.gov.pl/SQL.nsf/glosowania?OpenAgent&6&9&3 i-love-2-bike napisała: pare bubkow i sprzedawczykow uwaza,ze ciemny narod nie musi sie juz sam wypowiedziec w refendum Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Kiełbie we łbie ala Rydzyk w emigracyjnym chr 03.04.08, 22:33 nie slyszalam ,zeby rydzyk wyemigrowal a zasada demokracji jest to,ze LUDZIE maja prawo do wyglaszania swoich opinii,a przedstawiciele narodu ,czyli rzad, zanim podejma jakas wazna dla CALEGO narodu decyzje powinni sie narod spytac,czy to akceptuje. pominiecie ludzi jest dowodem,ze rzad ma kazdego gdzies bo stoi na stanowisku dawnych komuchow:partia zawsze wiedziala lepiej co jest dobre dla ciemniakow. nie podawaj mi tu wytycznych z ustaw,bo nie o nic rozmawiamy,ale ZAWSZE znajdzie sie luka w ustawodawstwie,ktora ktos inny moze wykorzystac by wniesc protest. nie takie glowy jak twoja je znajduja i wykorzystuja by przedstawic inny niz twoj punkt widzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan Karty Polki byś nie dostała, co najwyżej 03.04.08, 22:48 volsklistę od Rydzyka. -love-2-bike napisała: przedstawiciele narodu ,czyli rzad, Abecadło Polaka/Polki: Naród wybiera SEJM. Sejm, jako przedstawiciel narodu - decyduje etc.etc... Rząd, powoływany przez prezydenta i akceptowany przez Sejm, inaczej zwany Radą Ministrów prowadzi politykę wewnętrzną i zagraniczną Rzeczypospolitej Polskiej. www.sejm.gov.pl/prawo/konst/polski/kon1.htm Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Karty Polki byś nie dostała, co najwyżej 03.04.08, 22:53 a po co mnie ona krasnalu..do czego powiedz ? tam gdzie mieszkam przynajmniej sie mnie pytaja o zgode jak przeprowadzaja wazne zmiany a tam gdzie ty mieszkasz kazdy ma gdzies nawet takiego madrego krasnala jak ty. trzymaj sobie sam te swoja kenkarte moze ci sie teraz przyda. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 A Ty co, ciemny lud chcesz oświecić ? 03.04.08, 22:10 Ciemnemu ludowi po ciemku dobrze. on sobie światła nie życzy. S. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: A Ty co, ciemny lud chcesz oświecić ? 03.04.08, 22:15 snajper55 napisał: > Ciemnemu ludowi po ciemku dobrze. on sobie światła nie życzy. > > S. nie wiedzialam zes na tyle ciemny,ze myslec nie umiesz i nie masz nawet prawa sie wypowiedziec w waznej sprawie narodowej,ale nie kazdy jest toba. no jak dla mnie to wiezieniem pachnie a nie europa. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike likwidacja i rozbior Polski 03.04.08, 22:00 nastapia nawet bez udzialu spoleczenstwa,temu nie zaproponowano nawet referendum w tej sprawie. dobre macie rzady,komuchy przy nich wysiadaja i tyle jestescie warci,ze nawet podczas tak waznej decyzji nikt nie pyta spoleczentwo o zdanie. nu antos tobie sie to podoba a ja nazywam to po prostu ciemnogrodem.ciocia na imieninach zyla przynajmniej u siebie w kraju a wy bedziecie mieli imieniny tylko wtedy jak jewropka wam na nie pozwoli faktycznie tacy jak ty sie ciesza bo w koncu czym dla ciebie byla polska i jej historia.. www.michalkiewicz.pl/tekst.php?tekst=326 Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: likwidacja i rozbior Polski 03.04.08, 22:03 rachelka weż coś mocnego na nerwy bo na serce wykopyrtniesz z tej troski o Polskę w której od lat nie mieszkasz. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: likwidacja i rozbior Polski 03.04.08, 22:05 ariadna-enta napisała: > rachelka weż coś mocnego na nerwy > bo na serce wykopyrtniesz z tej troski o Polskę > w której od lat nie mieszkasz. raczej ty skupuj slowniki jezyka polskiego,bo tobie,nie mnie sie one przydadza. nie jest ci wstyd,ze nikt sie ciebie nie pytal o zdanie. ja przynajmniej mieszkam w panstwie,ktore jak cos postanawia z ludzmi to sie ich pyta czy tego chca.poza tym to co ciebie obchodzi co MNIE obchodzi,nie przypominam sobie bym potrzebowla adwokata,szczegolnie takiego co lidka ma na imie. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike owacjom nie bylo konca 03.04.08, 22:09 kiedys dla czerwonych ruskich a teraz dla niemcow klaszczemy.no faktycznie wolna ta polska ci jest oj wolna.. Pan prezydent w swoim przemówieniu między innymi podziękował przywódcom innych państw europejskich. Charakterystyczne było, że kiedy wymienił niemiecką panią kanclerz Aniele Merkel, na sali sejmowej rozległy się oklaski. Jeszcze były nieśmiałe, ale bo też i posłowie jeszcze się nie przyzwyczaili, jeszcze się nie nauczyli, że na dźwięk nazwiska każdorazowego niemieckiego kanclerza, nie tylko trzeba będzie klaskać, ale również wstawać, by urządzić swemu nowemu panu owację na stojąco. Jeszcze się nie nauczyli, ale się nauczą. Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: likwidacja i rozbior Polski 03.04.08, 22:31 nie przypominam sobie,żeby w domu do mnie lidka mówili to raz a dwa po jaką cholerę mi słowniki jężyka polskiego może ty kup swoim dzieciom polska patryjotko zza oceanu. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: likwidacja i rozbior Polski 03.04.08, 22:37 ariadna-enta napisała: > nie przypominam sobie,żeby w domu do mnie lidka mówili > to raz > a dwa po jaką cholerę mi słowniki jężyka polskiego > może ty kup swoim dzieciom polska patryjotko zza oceanu. nie przypominam sobie bym ciebie pytala o zdanie a jesli juz wdepnelas i znowu niczego nie zrozumialas to jut TWOJ nie MOJ problem. pisz u tych,ktorych rozumiesz a nie u tych,ktorych ani nie lubisz ani nie pojmujesz o czym mowia. proste jak drut lidka bo na wieczne ciagniecie cie za uszy nie mam ochoty. poczytaj o czym tu mowa i albo sie zalapiesz na fale albo nie przynudzaj z glupimi radami i wyzywaniem mnie od patriotek. kazdy pojecie patriotyzmu widzi inaczej,wiec mi nie przysrywaj glupimi tekstami bo uslyszysz cos co cie zetnie i odpyniesz oburzona..na pare minut w...dal do wsiuta podkrakowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: likwidacja i rozbior Polski 03.04.08, 22:48 rachelka bez nerwów kobieto no o czym tu mowa? snujesz jakieś wizje,że w Polsce nie będziemy mówić po polsku,że przestaniemy istnieć,że V albo VI rozbiór Polski będzie,że,po ulicach same pedalskie pary będą chodzić kościoły zamkną i w ogóle sodoma i gomora nastąpi lubisz się bać i kupujesz te kassandryczne wizje twój problem,mogę się z tego pośmiać i właśnie to robię.) Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: likwidacja i rozbior Polski 03.04.08, 22:57 ariadna-enta napisała: > rachelka bez nerwów kobieto > no o czym tu mowa? > poczytaj artykul to bedziesz wiedziala. zgadzam sie z Michalkiewiczem,ze chyba sporo ludzi nie wie co sie stalo,a ty jestes jedna z nich. jak widac wielu zalezy na totalnej dezinformacji skoro tak malo ludzie wiedza co moze ich spotkac,co sie moze zmienic i jakie sa konsekwencje takiego posuniecia. w tak waznej sprawie powinno sie chyba wiecej na ten temat wiedziec niz decydowac samemu za cale spoleczenstwo. to uwazam za szczyt bezczelnosci wladzy. > Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: likwidacja i rozbior Polski 03.04.08, 23:10 a skąd u ciebie taka pewność,ze Rydzyk i Michałkiewicz nie dezinformują dasz mi gwarancję,że piszą najprawdziwszą prawdę,że nie mataczą nie kłamią? nie możesz jej dać. mnie rozum mówi,że te strachy,szerzenie paniki też mają jakiś cel. i jakoś jestem dziwnie spokojna,że nie będzie tak czarno jak to Ty i tobie podobni widzą. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: likwidacja i rozbior Polski 03.04.08, 22:11 ariadna-enta napisała: > Polskę w której od lat nie mieszkasz. Tak twierdzisz ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Vicky, ratuje nasz biedny kraj:) 03.04.08, 22:28 lavira.pl/okladka?action=view&zobacz=MjIxMzg7bGF3aXJhOzUwOTE0MDsxNDUyODVhZA%3D%3D Odpowiedz Link Zgłoś