Gość: Fazi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.03, 09:32 Żadna strata dla ludzkości... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jo Re: Twórca bomby wodorowej nie żyje. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.03, 09:35 gdyby nie bomba wodorowa to bys bucu jadł ryż albo pił herbatę z samowaru do ksiazaek glupolu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Te,pak Re: Twórca bomby wodorowej nie żyje. IP: *.imbigs.org.pl 10.09.03, 09:46 Gość portalu: jo napisał(a): > gdyby nie bomba wodorowa to bys bucu jadł ryż Bardzo zdrowe, pozywne i o niebo lepsze niz amerykanskie fast food'y :] > albo pił herbatę z samowaru Faktycznie, wielkie "nieszczescie" - przynajmniej prawdziwa herbata, a nie jakies pomyje.... > do ksiazaek glupolu No wlasnie kolego/kolezanko.... Doksztalc sie troche w temacie innych kultur itp. :] Pozdrawiam Cie goraco (atomowo, jesli wolisz...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toni Re: Twórca bomby wodorowej nie żyje. IP: *.nhn.no / 172.20.6.* 10.09.03, 10:36 Gość portalu: Te,pak napisał(a): > Gość portalu: jo napisał(a): > > gdyby nie bomba wodorowa to bys bucu jadł ryż > Bardzo zdrowe, pozywne i o niebo lepsze niz amerykanskie fast food'y :] > > > albo pił herbatę z samowaru > Faktycznie, wielkie "nieszczescie" - przynajmniej prawdziwa herbata, a nie > jakies pomyje.... > > > do ksiazaek glupolu > No wlasnie kolego/kolezanko.... Doksztalc sie troche w temacie innych kultur > itp. :] > > Pozdrawiam Cie goraco (atomowo, jesli wolisz...) Oboje nie macie racji, "dzieki" niejakiemu Adolfowi, ktory mialby dosyc czasu aby do bomby dojsc i potem zrealizowac program redukcji narodow slowianskich, po prostu ani Was ani mnie by nie bylo. Czytac, uczyc sie i nie piepszyc glupot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tygiel... Widać, że Polacy są rozmiłowani w waśni o prymat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.03, 10:54 lewicowo - prawicowych wartości. Mają poglądy szlachty zagrodowej i trzymają z z tym co akurat wytoczył beczkę piwa. I tu sedno, waśń idzie o to kto to piwo będzie chlał i rzygał nam w ekran telewizorów, czy tutaj. Europejczycy o tym wiedzą, dlatego jedni Polacy wolą pić u siebie jak LPR, a drudzy z lewicy dostrzegli, że napili się za darmo i myślą,że tak będzie zawsze. Twórców to oni w ogóle nie rozumieją,czego oni szukają, przecież życie jest takie normalne , popić se i dupnąć se! Wiedział ten człowiek co robi, szkoda go. Gość portalu: Te,pak napisał(a): > Gość portalu: jo napisał(a): > > gdyby nie bomba wodorowa to bys bucu jadł ryż > Bardzo zdrowe, pozywne i o niebo lepsze niz amerykanskie fast food'y :] > > > albo pił herbatę z samowaru > Faktycznie, wielkie "nieszczescie" - przynajmniej prawdziwa herbata, a nie > jakies pomyje.... > > > do ksiazaek glupolu > No wlasnie kolego/kolezanko.... Doksztalc sie troche w temacie innych kultur > itp. :] > > Pozdrawiam Cie goraco (atomowo, jesli wolisz...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *<:o) Misiek! Chodzi o bombę,czy o wiedzę???? IP: *.acn.pl 10.09.03, 11:36 Gość portalu: Tygiel... napisał(a): > lewicowo - prawicowych wartości. Mają poglądy szlachty zagrodowej i trzymają z > z tym co akurat wytoczył beczkę piwa. I tu sedno, waśń idzie o to kto to piwo > będzie chlał i rzygał nam w ekran telewizorów, czy tutaj. Europejczycy o tym > wiedzą, dlatego jedni Polacy wolą pić u siebie jak LPR, a drudzy z lewicy > dostrzegli, że napili się za darmo i myślą,że tak będzie zawsze. Twórców to oni > > w ogóle nie rozumieją,czego oni szukają, przecież życie jest takie normalne , > popić se i dupnąć se! > Wiedział ten człowiek co robi, szkoda go. > > Gość portalu: Te,pak napisał(a): > > > Gość portalu: jo napisał(a): > > > gdyby nie bomba wodorowa to bys bucu jadł ryż > > Bardzo zdrowe, pozywne i o niebo lepsze niz amerykanskie fast food'y :] > > > > > albo pił herbatę z samowaru > > Faktycznie, wielkie "nieszczescie" - przynajmniej prawdziwa herbata, a nie > > > jakies pomyje.... > > > > > do ksiazaek glupolu > > No wlasnie kolego/kolezanko.... Doksztalc sie troche w temacie innych kult > ur > > itp. :] > > > > Pozdrawiam Cie goraco (atomowo, jesli wolisz...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *<:o) PYTANIE: SKĄD SIĘ BIORĄ IDIOCI???? IP: *.acn.pl 10.09.03, 11:34 Gość portalu: Te,pak napisał(a): > Gość portalu: jo napisał(a): > > gdyby nie bomba wodorowa to bys bucu jadł ryż > Bardzo zdrowe, pozywne i o niebo lepsze niz amerykanskie fast food'y :] > > > albo pił herbatę z samowaru > Faktycznie, wielkie "nieszczescie" - przynajmniej prawdziwa herbata, a nie > jakies pomyje.... > > > do ksiazaek glupolu > No wlasnie kolego/kolezanko.... Doksztalc sie troche w temacie innych kultur > itp. :] > > Pozdrawiam Cie goraco (atomowo, jesli wolisz...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Twórca bomby wodorowej nie żyje. IP: *.dip.t-dialin.net 10.09.03, 10:07 Gość portalu: jo napisał(a): > gdyby nie bomba wodorowa to bys bucu jadł ryż albo pił herbatę z > samowaru > do ksiazaek glupolu ...a Ty madrolu nie odrozniasz baby wodorowej od atomowej. Do szkoly!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misek Re: Twórca bomby wodorowej nie żyje. IP: *.espol.com.pl 10.09.03, 09:36 nie powinien wogule się narodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jax Re: Twórca bomby wodorowej nie żyje. IP: 217.8.161.* 10.09.03, 09:50 Gość portalu: misek napisał(a): > nie powinien wogule się narodzić. uwazam, ze nie ludzkosc nie ponioslaby zadnej straty, gdyby tacy jak "misek" i im podobni wcale sie nie narodzili. Misek naucz sie najpierw ortografii, bo sie kompromitujesz, cwoku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noname Re: Twórca bomby wodorowej nie żyje. IP: *.inter.tuniv.szczecin.pl 10.09.03, 10:39 Gość portalu: Jax napisał(a): > uwazam, ze nie ludzkosc nie ponioslaby zadnej straty, gdyby tacy > jak "misek" i im podobni wcale sie nie narodzili. Ściślej: byłaby to strata ujemna. Ale bardziej serio - Teller wielkim fizykiem był. R.I.P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacper Re: Twórca bomby wodorowej nie żyje. IP: *.crowley.pl 10.09.03, 09:54 skoro się urodził i na dodatek urodził potwora..to pewnie tak miało być ( tak mi się wydaje ) Natomiast co do ryżu i herbaty ...to marny akurat argument - bo większości by się podobało ...tylko nie wiem akurat jaki ma bezpośredni związek ten wynalazek z tym że jakby go nie było to bysmy jedli ryż...niby USA trzymają w atomowym szachu Chiny...?? Chyba muszę się dokształcić .......( dla usprawiedliwienia powiem ze z Historii to noga jestem ) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kot Behemot Współtwórca. Razem ze Stanisławem Ulamem IP: *.client.attbi.com 10.09.03, 09:45 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.R. Re: Współtwórca. Razem ze Stanisławem Ulamem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.03, 10:00 Tak naprawde to Ulam mial wiekszy wklad. Ale o tym i u nas i w USA wiedza tylko srodowiska naukowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 600 Re: Współtwórca. Razem ze Stanisławem Ulamem IP: *.psi.ch 10.09.03, 14:29 tak naprawde to ulam wpadl na pomysl uzycia ladunku nuklearnego jako zapalnika, tak wiec to on jest autorem pomyslu i wklad ma 99%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzes Re: Współtwórca. Razem ze Stanisławem Ulamem IP: *.acn.waw.pl 10.09.03, 18:12 Ulam wymyslil nie tyko to, by uzyc bobmby atomowej jako zapalnika. Rowniez jego byl pomysl umieszczenia wszystkiego w styropianie, ktory pod wplywem bombardowania neutronami generuje silne promienowanie roentgenowskie, ktore przekazuje energie rdzeniowi z deuterku litu z plutonowa rura w srodku. Odpowiedz Link Zgłoś
cs137 Grzesiu, jak chcesz tłumaczyć, to zrób to do końca 10.09.03, 20:08 Gość portalu: Grzes napisał(a): > Ulam wymyslil nie tyko to, by uzyc bobmby atomowej jako > zapalnika. Rowniez jego byl pomysl umieszczenia wszystkiego w > styropianie, ktory pod wplywem bombardowania neutronami > generuje silne promienowanie roentgenowskie, ktore przekazuje > energie rdzeniowi z deuterku litu z plutonowa rura w srodku. Grzesiu, skoro już zacząłeś to wyjaśniać, to może jeszcze wytłumacz czytelnikom, po co ten deuterek litu tam w ogóle jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek_w1 Na pewno większa niż strata Faziego IP: *.lan.pop.pl 10.09.03, 09:59 Gość portalu: Fazi napisał(a): > Żadna strata dla ludzkości... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arty Re: Twórca bomby wodorowej nie żyje. IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 10.09.03, 10:05 zadna strata dla ludzkosci? waz słowa fazi, energia atomowa moze sei okazac niedlugo jedynym zrodlem energii mozliwym do racjonalnego wykorzystania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Twórca bomby wodorowej nie żyje. To i dobrze. IP: *.dip.t-dialin.net 10.09.03, 10:09 Gość portalu: Fazi napisał(a): > Żadna strata dla ludzkości... ...a w ch.olere z nim. Odpowiedz Link Zgłoś
d_nutka Re: Twórca bomby wodorowej nie żyje 10.09.03, 10:18 podobno Wszechświat stworzył człowieka. ciekawe, czy człowiek za garść ryżu popitą herbatą ma ochotę podwójny bis czyli dwie garście ryżu popite lepszą herbatą. tylko, że jak dwie ręce są już zajęte i buzia też, to jak domagać się bisu? d_nutka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Twórca bomby wodorowej nie żyje IP: *.dip.t-dialin.net 10.09.03, 10:24 d_nutka napisała: > podobno Wszechświat stworzył człowieka. > ciekawe, czy człowiek za garść ryżu popitą herbatą ma ochotę podwójny bis czyli > > dwie garście ryżu popite lepszą herbatą. > tylko, że jak dwie ręce są już zajęte i buzia też, to jak domagać się bisu? > > d_nutka ...co chcesz nam przez to powiedziec.? Odpowiedz Link Zgłoś
d_nutka Re: Twórca bomby wodorowej nie żyje 10.09.03, 10:38 Gość portalu: Pawel napisał(a): > d_nutka napisała: > > > podobno Wszechświat stworzył człowieka. > > ciekawe, czy człowiek za garść ryżu popitą herbatą ma ochotę podwójny bis > czyli > > > > dwie garście ryżu popite lepszą herbatą. > > tylko, że jak dwie ręce są już zajęte i buzia też, to jak domagać się bisu > ? > > > > d_nutka > > ...co chcesz nam przez to powiedziec.? Pawle ważniejsze jest co ty zrozumiesz z tego co ja chciałam powiedzieć to co powiedziałam to był "twór mojego umysłu" jakby napisał Rychu a twór mojego umysłu to przecież nie bomba wodorowa, którą tylko zapisałam jako słowny symbol w postaci literek d_nutka Odpowiedz Link Zgłoś
d_nutka Re: Pawle____ małe wyjaśnienie 10.09.03, 10:50 na osnowie mojego poprzedniego postu podeprę się pewną mądrością (chyba) "lepiej mieć jedną garść pełną, a przy tym spokój, niż dwie garście pełne, a przy tym trud i gonitwę za wiatrem" d_nutka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morfius Re: Twórca bomby wodorowej nie żyje. IP: *.w80-15.abo.wanadoo.fr 10.09.03, 10:11 Przykro ze twôrcy naszego rodzaju ludzkiego poddaja sie dzis smierci , wiecej postepu i madrosci a ludzkosc bedzie zbawiona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Theodor Eicke Czy to aby nie byl przedstawiciel syjonistycznej IP: 62.181.161.* 10.09.03, 10:38 mniejszosci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcio Też odniosłem takie wrażnie IP: *.sti.net.pl / 192.168.133.* 10.09.03, 13:04 zresztą wystarczy spojrzec na zdjecie z charakterystycznym nochalem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bez odszedl wielki Amerykanin IP: 192.120.171.* 10.09.03, 10:54 dzieki takim ludziom jak on, Amerykanie poradzili sobie z komunizmem i poradza sobie rowniez z islamskim dziadostwem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mosul Re: odszedl wielki Amerykanin IP: *.smlw.pl / 10.0.2.* 10.09.03, 19:44 Gość portalu: bez napisał(a): > dzieki takim ludziom jak on, Amerykanie poradzili sobie z komunizmem > i poradza sobie rowniez z islamskim dziadostwem. Odszedł wielki człowiek.Węgierski Żyd,który USA obrał sobie za Ojczyznę i do końca pozostał im wierny.Mozna powiedzieć,że jest to wzór patrioty. Odpowiedz Link Zgłoś
cs137 Twórca? Najwyżej współtwórca amerykańskiej bomby. 10.09.03, 11:06 Ja mam do Edwarda Tellera ogromny szacunek jako do fizyka. Między innymi z tego powodu, że używam pewnego równania wyprowadzonego przez panów Hendricksa i Tellera w roku 1942 w swojej pracy naukowej (akurat to równanie nie ma nic wspólnego z żadną bombą, a tylko odnosi sie do dyfrakcji promieni X w kryształach o strukturze warstwowej i do tego troszeczkę "popsutej"). Ktoś tu pytał, czy Teller był "syjonistą" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kleszcz Sacharow nie był Żydem... IP: *.sympatico.ca 10.09.03, 14:42 Andriej Sacharow nie był Żydem. Pół-Żydówką była jego żona, Jeliena Bonner. Sacharow pisze o tym w jednym z listów z zesłania. Pozdro cs137 napisała: > Nawiasem mówiac, Sacharow i Chałatnikow też byli Żydami. Nie mówie tego > bynajmniej ze złośliwości czy antysemityzmu. Podaje to tylko jako jeszcze > jedną ilustrację faktu, że Żydzi mają niesamowity łeb do fizyki. Jako fizyk i > goj, patrzę na nich z zazdrosnym podziwem. Odpowiedz Link Zgłoś
cs137 Re: Sacharow nie był Żydem... 10.09.03, 19:52 Gość portalu: kleszcz napisał(a): > Andriej Sacharow nie był Żydem. Pół-Żydówką była jego żona, Jeliena Bonner. > Sacharow pisze o tym w jednym z listów z zesłania. > > Pozdro > > > cs137 napisała: > > > Nawiasem mówiac, Sacharow i Chałatnikow też byli Żydami. Nie mówie tego > > bynajmniej ze złośliwości czy antysemityzmu. Podaje to tylko jako jeszcze > > jedną ilustrację faktu, że Żydzi mają niesamowity łeb do fizyki. Jako fiz > yk > i > > goj, patrzę na nich z zazdrosnym podziwem. Najwyraźnjiej coś źle pamiętałem. Dziękuję za sprostowanie mylnej informacji. Zaś co do Chałatnikowa, to na pewno moja informacja nie jest mylna. Chałatnikow jest bohaterem jednego z rozdziałów w książce Henryka Grynberga "Drohobycz, Drohobycz" i Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkk Re: Twórca? Najwyżej współtwórca amerykańskiej bo IP: *.fuw.edu.pl 10.09.03, 15:06 cs137 napisała: > Ja mam do Edwarda Tellera ogromny szacunek jako do fizyka. Między innymi z > tego powodu, że używam pewnego równania wyprowadzonego przez panów Hendricksa > i Tellera w roku 1942 w swojej pracy naukowej (akurat to równanie nie ma nic > wspólnego z żadną bombą, a tylko odnosi sie do dyfrakcji promieni X w > kryształach o strukturze warstwowej i do tego troszeczkę "popsutej") To ciekawe, mógłbyś coś o tym więcej (pyta fizyk innej specjallności)? > > Co zaś dotyczy określenia "twórca bomby". Amerykanie, owszem, przeprowadzili > pierwszą EKSPLOZJĘ termojądrową, ale nie była to bomba, tylko INSTALACJA o > wadze coś 80 ton. A bomba to coś, co można zrzucić na cel, nie? Otóz w tym > przypadku Amerykanów ubiegli Sowieci. Pierwszy wybuch czegoś takiego, co > nadawało się do zrzucenia na cel, przeprowadzili właśnie oni. Więc ja uważam, > że tytuł "twórcy BOMBY WODOROWEJ" należy się raczej Sacharowowi, Chałatnikowi > i innym, którzy nad nią pracowali w Sowietach. Nie Jako ciekawostkę można też podać to, że największa zdetonowana bomba w historii to radziecka Car-bomba, moc 50MT, zrzucona z samolotu (!) nad Nową Ziemią. A do tego był to egzemplarz o zredukowanej sile wybuchu, w pełnej konfiguracji miała mieć ponad 100MT... Była to jednak typowa radziecka gigantomania, bo taki ładunek byłby całkowicie niepraktyczny podczas wojny. mkk Odpowiedz Link Zgłoś
cs137 cs137 --> mkk 10.09.03, 20:37 Cześć, Bardzo możliwe, że się w ogóle znamy, bo ja też mam adres e-mailowy (jeden z moich kilku) w domenie fuw.edu.pl, Hoza to moje "gniazdo rodzinne" i wpadłem tam jeszcze przedwczoraj na chwilkę! Jakbyś mi podesłał swój adres e-mailowy na cs137@gazeta.pl, to ja bym Ci mógł z kolei podrzucić kopię artykułu z PRB, który popełniłem wraz kilku kolegami (w tej liczbie jest dwóch ludzi z Hożej, jeden z nich jest nawet pierwszym autorem, a drugi, J.B., juz od 10 miesięcy nie żyje, niestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yan Re: Twórca bomby wodorowej nie żyje. IP: *.ifd.uni.wroc.pl 10.09.03, 11:06 Dlaczego nie piszecie o Ulamie, ktorego wklad byl moze i bardziej istotny ? Odpowiedz Link Zgłoś
cs137 Kto wniósł większy wkład? 10.09.03, 11:18 Gość portalu: yan napisał(a): > Dlaczego nie piszecie o Ulamie, ktorego wklad byl moze i > bardziej istotny ? Dla nas Polaków byłoby niewątpliwie czymś sympatycznym, gdyby Ulam, matematyk wykształcony we Lwowie, wniósł większy wkład. W szczególnosci, ja, jako wnuk lwowskiego matematyka cieszyłbym się naprawde bardzo-bardzo-bardzo! Ale tego sporu pomiędzy Ulamem i Tellerem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FIZYK Prozba do WNUKA STANISLAWA ULAMA IP: *.MAN.atcom.net.pl 10.09.03, 12:56 Szanowny Panie Bardzo prosze o kontakt, jestem autorem artykulu o Stanislawie Ulamie i nadal zbieram na jego temat materialy. Prosze o kontakt na adres bartok@modem2002.pl Fizyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fizyk jądrowy Re: Twórca bomby wodorowej nie żyje. IP: *.crowley.pl 10.09.03, 11:08 > Żadna strata dla ludzkości... Widząc "bomba wodorowa" czytasz tylko bomba. A tak się składa, że to dość istotne dla energetyki jądrowej zjawisko. A że dla wojska zostało początkowo stworzone? No trudno, postęp w nauce się dokonał i o to chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
cs137 Re: Twórca bomby wodorowej nie żyje. 10.09.03, 11:21 Gość portalu: fizyk jądrowy napisał(a): > > Żadna strata dla ludzkości... > > Widząc "bomba wodorowa" czytasz tylko bomba. A tak się składa, > że to dość istotne dla energetyki jądrowej zjawisko. A że dla > wojska zostało początkowo stworzone? No trudno, postęp w nauce > się dokonał i o to chodzi. Trudno o trafniejszy komentarz! Cs137 (też fizyk, choć niejądrowy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *<:o) "uzyskał reakcję łańcuchową" - ciekawe sformułowanie. IP: *.acn.pl 10.09.03, 11:28 NIE MATURA, LECZ CHĘĆ SZCZERA ZROBI Z CIEBIE REPORTERA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *<:o) Z całą pewnością większa niż twoja głupota, fazi. IP: *.acn.pl 10.09.03, 11:33 Gość portalu: Fazi napisał(a): > Żadna strata dla ludzkości... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D. Re: Twórca bomby wodorowej nie żyje. IP: *.wtb.tue.nl 10.09.03, 11:34 Pisze sie uniwersytetu Stanford a nie Stanforda ... notabene to najpiekniejszy Campus uniwersytecki i jedna z lepszych uczelni ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morka Pisze sie "Stanforda". IP: *.sympatico.ca 10.09.03, 13:50 Mnie to tez brzmi idiotycznie, ale takie sa reguly polskiej pisowni. Jesli uniwersytet jest nazwany czyims nazwiskiem (Harvarda, Stanforda, Adama Mickiewicza), to pisza w dopelniaczu, niezaleznie od tego, czy to jest nazwisko polskie czy obce. pozdr Gość portalu: D. napisał(a): > Pisze sie uniwersytetu Stanford a nie Stanforda ... > notabene to najpiekniejszy Campus uniwersytecki i jedna > z lepszych uczelni ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pyrlandczyk Re:A już myślałem, że zabiła go bomba wodorowa. IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 10.09.03, 12:38 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ISO Wspoltworca - bo bez polskiego matematyka Stanislawa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.09.03, 12:54 Ulama bomba termojadrowa by nie powstala w ramach projektu, ktorym zarzadzal Teller. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fizyk PROSBA DO WNUKA ULAMA IP: *.MAN.atcom.net.pl 10.09.03, 13:02 Szanowny Panie Bardzo prosze o kontakt, jestem autorem artykulu o Stanislawie Ulamie i nadal zbieram na jego temat materialy. Prosze o kontakt na adres bartok@modem2002.pl Fizyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amator Re: PROSBA DO WNUKA ULAMA IP: *.cg.shawcable.net 11.09.03, 08:51 Jak piszesz o Ulamie, durniu, to powinienes wiedziec ze on mial tylko jedno dziecko, corke Claire. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kocio Re: Twórca bomby wodorowej nie żyje. IP: *.umcs.lublin.pl 10.09.03, 13:18 Ten Autor listu to nie Szillard? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U Re: Twórca bomby wodorowej nie żyje. IP: *.75.50.25.Dial1.Boston1.Level3.net 10.09.03, 13:35 Dobic,zeby nie wstal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom jeżeli na lekcjach historii dochodzi się do 1945 r IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.03, 13:35 a za najważniejsze uchodzą obiady czwartkowe, legiony polskie Dąbrowskiego i strój legionisty rzymskiego, to do cholery mają się prawo pojawiać durne opinie pochodzące od osób, dla których "stan wojenny", "grudzień '70" , "generał Franco" czy "wojna w Wietnamie" są bardziej tajemnicze od powstania styczniowego czy wojen Greków z Persami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aussie Re: Twórca bomby wodorowej nie żyje. IP: *.its.unimelb.edu.au 10.09.03, 14:11 Smutno ze umarl czlowiek, ale coz on zrobil dobrego dla ludzkosci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janosik Re: Twórca bomby wodorowej nie żyje. IP: *.tac.net 10.09.03, 17:42 Jednego zyda mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mosiek Re: Twórca bomby wodorowej nie żyje. IP: *.wbrmfd01.mi.comcast.net 10.09.03, 18:03 Prawdziwy "lud polski" sie odezwal w postaci Janosika i to naprawde cieszy - kretynizm i milosc blizniego w narodzie prawdziwie chrzescjanskim nie ginie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzes Re: Twórca bomby wodorowej nie żyje. IP: *.acn.waw.pl 10.09.03, 18:09 Ze odszedl wybitny naukowiec?? Ty to nazywasz mala strata... Pogratulowac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor umarl wyjatkowy padalec IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 10.09.03, 18:39 moze i wniosl cos do fizyki ale dla ludzkosci tylko zlo odbjajac jego poglady w lustrze faszyzmu mozemy zobaczyc taki poglad moze i komory gazowe byly zle , ale jak wygladal by swiat bez nich Odpowiedz Link Zgłoś