vicky17 14.05.08, 17:29 tych zacnych ludzi tez Nobel ominal,nie wiedziec czemu. cala rodzina zacnych i zasluzonych a medali za odwage malo pl.wikipedia.org/wiki/Ozjasz_Szechter Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ariadna-enta Re: z cyklu:zasluzeni dla sprawy:) 14.05.08, 17:51 dla Bermana,albo Różańskiego nie wnosisz o nagrodę? no dawaj skoro silisz się na dowcip dość cięzki zresztą Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: z cyklu:zasluzeni dla sprawy:) 14.05.08, 17:54 ariadna-enta napisała: > dla Bermana,albo Różańskiego nie wnosisz o nagrodę? > no dawaj skoro silisz się na dowcip > dość cięzki zresztą mam nadzieje,ze w ich zacnym imieniu ty wniesiesz petycje,w koncu byli po linii twych swiatopogladow no i rasowo tez byli czysci o jakim dowcipie mowisz o NKWD moze?faktycznie dowcipny ten zyciorys. Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: z cyklu:zasluzeni dla sprawy:) 14.05.08, 18:08 rachelka nie wiedziałam,ze mam komunistyczny światopogląd,ale Ty wiesz lepiej no niech ci będzie z wariatami się nie sprzeczam. i przypominam ,że ten durny, wątek ty założyłaś. Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: z cyklu:zasluzeni dla sprawy:) 14.05.08, 18:13 ariadna-enta napisała: > rachelka nie wiedziałam,ze mam komunistyczny światopogląd,ale Ty > wiesz lepiej > no niech ci będzie z wariatami się nie sprzeczam. > > i przypominam ,że ten durny, wątek ty założyłaś. > a ja przypominam,ze na nim piszesz i dajesz durne przyklady swego intelektu. widze,ze stesknilas sie za mna,lub co gorsza nie masz wlasnych pomyslow na madre watki masz tu bambusa w nagrode,ten chociaz rosnie szybko i157.photobucket.com/albums/t53/sloneczko1/bambusy1.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: z cyklu:zasluzeni dla sprawy:) 14.05.08, 18:54 kotku moze nie zauważyłaś,ale w ogóle nie zakładam wątków nie chcę ci królowo intelektu robić konkurencji.)) Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: z cyklu:zasluzeni dla sprawy:) 14.05.08, 22:50 ariadna-enta napisała: > kotku moze nie zauważyłaś,ale w ogóle nie zakładam wątków > nie chcę ci królowo intelektu robić konkurencji.)) wogole jak wogole,ale cykora masz niezlego,ze ci nie wyjdzie koszernosc jak trza. Odpowiedz Link Zgłoś
bambuzek Re: z cyklu:zasluzeni dla sprawy:) 14.05.08, 22:08 vicky17 napisała: > ariadna-enta napisała: > > > rachelka nie wiedziałam,ze mam komunistyczny światopogląd,ale Ty > > wiesz lepiej > > no niech ci będzie z wariatami się nie sprzeczam. > > > > i przypominam ,że ten durny, wątek ty założyłaś. > > > > a ja przypominam,ze na nim piszesz i dajesz durne przyklady swego intelektu. > widze,ze stesknilas sie za mna,lub co gorsza nie masz wlasnych pomyslow na madr > e > watki > masz tu bambusa w nagrode,ten chociaz rosnie szybko > > i157.photobucket.com/albums/t53/sloneczko1/bambusy1.jpg c.wrzuta.pl/wi572/78008c8b0018239444f02877/Bambus...?type=i&key=klKsqy9bHW&ft=f Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick A może 14.05.08, 17:57 swojego zacnego palanta zaproponujesz: en.wikipedia.org/wiki/Edward_Moskal Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: A może 14.05.08, 18:05 Swietny pomysl! Juz widze zaganiana Rachelcie, jak biega i zalatwia formalnosci. A by the by, czy Edziu nie wyzional przypadkiem juz swego walecznego, patriotycznego ducha? Cos mi sie tak zdaje! Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: A może 14.05.08, 18:11 pozarski napisał: > Swietny pomysl! Juz widze zaganiana Rachelcie, jak biega i zalatwia formalnosci > . > A by the by, czy Edziu nie wyzional przypadkiem juz swego walecznego, > patriotycznego ducha? Cos mi sie tak zdaje! nie chce mi sie ganiac,wole raczej patrzec na szczyty intelektualne agory,ew. podziwiac odwage pana singera,ktory to przeciez troszczyl sie o swoich w taki patriotyczny sposob przykladow duzo pozarski,ale mi sie dzisiaj nic nie chce wiec chyba polezakuje i poczekam na madre wpisy medalowcow,lub poczciwych kandydatwo na medalowcow. dajcie nowe pomysly i157.photobucket.com/albums/t53/sloneczko1/foka1.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick A jakże 14.05.08, 19:08 wyzionął ale idee jego wiecznie żywe są a i wiernych zwolenników ma ów patriota pozarski napisał: Odpowiedz Link Zgłoś
webaholic oooo nie lubimy Moskala? dlaczego? 14.05.08, 20:03 bo nie chciał Polski rozkradać? i co Ci offnickowa z tych wypłacanych wszedzie odszkodowań przyjdzie? podatki Ci podwyższa i biedniejsza się staniesz po prostu. Powinnaś w interesie własnego portfela Moskala cenic Odpowiedz Link Zgłoś
webaholic wielkiego człowieka wydobyłas Vicky z czeluści 14.05.08, 19:58 zapomnienia. Jesli jest lista by uhonorować pośmiertnie Ozjasza (czymkolwiek) ja sie wpisuje. Dziękujemy Ci Vicky, mam już po dziurki w nosie Piłsudskiego potrzebny mi był taki bohatyr jak Ozjasz!! Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: wielkiego człowieka wydobyłas Vicky z czeluśc 14.05.08, 22:52 webaholic napisał: > zapomnienia. Jesli jest lista by uhonorować pośmiertnie Ozjasza (czymkolwiek) j > a > sie wpisuje. Dziękujemy Ci Vicky, mam już po dziurki w nosie Piłsudskiego > potrzebny mi był taki bohatyr jak Ozjasz!! no tak wielki nadredaktor nie moze nie poszczycic sie wysmienitymi koneksjami rodzinnymi,a ten Kosciol Sw. marcina juz mnie powalil kompletnie oj wawoj,zeby tak z katolikami reka w reka w czasie biedy,a co na to glowny rebe Odpowiedz Link Zgłoś
webaholic ciekawe kto uratował Morela od nazistów 14.05.08, 20:09 przyznawac się i top szybko!!! Scan jest sfrustrowany, zachowuje się jakby miał coś na sumieniu, pewnie to jego babcia własnie!! Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: ciekawe kto uratował Morela od nazistów 14.05.08, 21:01 ty zamknij paszczeke, webaholic.... i nie dotykaj babci scana... ty nie z jej narodu pochodzisz... won! Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Nie rozumiem Dano, o co ci chodzi. 14.05.08, 21:09 Scan przy jakiejs okazji powolywal sie na dzialalnosc swoich dziadkow w czasie okupacji. Teraz tutejszy antysemita prowokuje go swoim postem, a ty natychmiast reagujesz, jakby to mialo cos wspolnego z toba. Nie zauwazylem, zebys tak skakala do oczu komus, z kim sie nie zgadzasz w innych kwestiach. Odpowiedz Link Zgłoś
webaholic Re: Nie rozumiem Dano, o co ci chodzi. 14.05.08, 21:19 Pozarski jaki tam ze mnie antysemita???)Dana mi taka etykietę przykleiła, pewnie sama już nie pamięta dlaczegoJesteś Żydem, a uważam, że sympatyczny gośc z Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Nie rozumiem Dano, o co ci chodzi. 14.05.08, 21:22 No, niektore twoje posty sa niczego sobie. Ale jestem gotow ci uwierzyc na slowo. Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: Nie rozumiem Dano, o co ci chodzi. 14.05.08, 22:51 pozarski napisał: > No, niektore twoje posty sa niczego sobie. Ale jestem gotow ci uwierzyc na slow > o. pozarski,jako porzadny ZYD powinienes zawsze nas ganiac,a nie tak na pol gwizka,cieniutko i czasem. nu popraw mi ty sie zaraz bo za pejsy wytargam Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Nie rozumiem Dano, o co ci chodzi. 14.05.08, 23:06 vicky17 napisala: > > pozarski,jako porzadny ZYD powinienes zawsze nas ganiac,a nie tak na pol > gwizka,cieniutko i czasem. nu popraw mi ty sie zaraz bo za pejsy wytargam Eeee, juz za pozno na nauke. Chcialbym was skopac, ale nie umiem! Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: Nie rozumiem Dano, o co ci chodzi. 14.05.08, 23:25 pozarski napisał: > > > Eeee, juz za pozno na nauke. Chcialbym was skopac, ale nie umiem! e tam,to na pol gwizdka znowu. ja tam bym z toba na koszer kawke wskoczyla,ze smietanka bez fusow..z tych twoi bracia mi dobrze zycza. spoko pozarski,nie dac sie zwariowac to motto zycia i trzymac dobra kondycje fizyczna to rownie wazne w zdrowym ciele zdrowy duch,no i do tego trzeba medytowac w ogrodach japonskich,przy herbatce z jasminu ciiii ide sadzic kwiatki i157.photobucket.com/albums/t53/sloneczko1/budda.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Nie rozumiem Dano, o co ci chodzi. 14.05.08, 23:10 nu, widzisz, pozarski.... znamy to przeciez nie? zyd, ale mily czlowiek.... Odpowiedz Link Zgłoś
webaholic Re: Nie rozumiem Dano, o co ci chodzi. 14.05.08, 23:14 dana33 napisała: > nu, widzisz, pozarski.... znamy to przeciez nie? > zyd, ale mily czlowiek.... wiesz ile mnie obchodzi narodowość Pozarskiego? Dosłownie NIC Jest sympatycznym człowiekiem, przestań już jątrzyć i wpędzać każdego napotkanego Zyda w kompleks, że niby każdy lepszy się od niego czuje. Wsadz głowe pod zimna wode Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Nie rozumiem Dano, o co ci chodzi. 14.05.08, 23:17 webaholic napisał: > dana33 napisała: > > > nu, widzisz, pozarski.... znamy to przeciez nie? > > zyd, ale mily czlowiek.... > > wiesz ile mnie obchodzi narodowość Pozarskiego? Dosłownie NIC > Jest sympatycznym człowiekiem, przestań już jątrzyć i wpędzać każdego > napotkanego Zyda w kompleks, że niby każdy lepszy się od niego czuje. Wsadz > głowe pod zimna wode > )))) Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Nie rozumiem Dano, o co ci chodzi. 14.05.08, 23:31 jasne, webaholic.... nie obchodzi cie.... tylko tak ci sie wymsknelo przypadkowo "jestes zyd, ale sympatyczny"..... no i rochellina zaraz z pieszczotami do pozarskiego... "wytargam cie za pejsy".... nu, po prostu cuda.... Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: Nie rozumiem Dano, o co ci chodzi. 15.05.08, 00:39 dana33 napisała: > jasne, webaholic.... nie obchodzi cie.... tylko tak ci sie wymsknelo > przypadkowo "jestes zyd, ale sympatyczny"..... > no i rochellina zaraz z pieszczotami do pozarskiego... "wytargam cie > za pejsy".... > nu, po prostu cuda.... a co zazdroscisz,ze czlowiek moze sobie zartowac na luzie z pozarskim to robimy od wielu miesiecy i jakos koegzystujemy..on ma swoje pejsy a ja jestem antysemitka.. problem z toba jest taki,ze oprocz oddolnego chamstwa,insynuacji i grubianstwa nie zalapujesz sie o co ludziom biega. tu nie mowimy o rasach ,tu mowimy o idiotach,ktorzy ludziom wcoskaja swoje chore wizje.ty to robisz od lat rozpetujac burze w szklance wody. widac masz nudne zycie i potrzeba ci wirtualnej podniety,bo real ci ich nie dostarcza. przestan ty bawic sie tu w nasza mamusie,bo my nie potrzebujemy ani twoejej psychoanalizy,ani dobrych rad twoich grubianskich i chamskich przytupasow. ja zyje swoim zyciem i odpindol sie od tego co ja robie a zajmij sie swoja rodzina i swoimi kolesiami. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Nie rozumiem Dano, o co ci chodzi. 14.05.08, 23:15 dana33 napisala: > nu, widzisz, pozarski.... znamy to przeciez nie? > zyd, ale mily czlowiek.... Znamy, znamy. I znamy jeszcze pare innych rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Nie rozumiem Dano, o co ci chodzi. 14.05.08, 23:09 kazdy antysemita ma swego zyda.... Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Nie rozumiem Dano, o co ci chodzi. 14.05.08, 23:13 dana33 napisała: > kazdy antysemita ma swego zyda.... Podobno. Himmler w Poznaniu powiedzial, ze kazdy Niemiec ma swojego...No i co z tego? Uwazasz, ze jak cos powiesz, to slowo stanie sie cialem? Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Nie rozumiem Dano, o co ci chodzi. 14.05.08, 23:29 jak ja cos powiem???? to ci twoj nowy kolega powiedzial pozarski.. zes zyd, ale sympatyczny czlowiek... nu, tak to juz jest u tych antysemitow.... brakuje ci jak widac towarzystwa..... wiec sie zalapales... a te typy teraz wlasnie chodza z wypieta piersia, ze znalazl sie im "uczciwy" zyd.... moze i to twoje miejsce wlasnie, jak juz zmieniasz zdanie o ludziach, do ktorych nie tylko mnie, ale i tobie daleko. rozczarowanie pelne.... bye bye, pozarski.... Odpowiedz Link Zgłoś
webaholic Re: Nie rozumiem Dano, o co ci chodzi. 14.05.08, 23:32 dana33 napisała: > jak ja cos powiem???? to ci twoj nowy kolega powiedzial pozarski.. > zes zyd, ale sympatyczny czlowiek... Pozarski jeżeli użyłem zwrotu takiego jak opisuje wyżej dana, napisałem tak, ponieważ noszę etykietę antysemity.I nie miałem niczego takiego na mysli co insynuuje dana. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Nie rozumiem Dano, o co ci chodzi. 15.05.08, 00:29 Nie przejmuj sie Dana. Ona sie lubi soba przejmowac; niech jej bedzie na zdrowie! Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Nie rozumiem Dano, o co ci chodzi. 14.05.08, 23:34 dana33 napisała: > jak ja cos powiem???? to ci twoj nowy kolega powiedzial pozarski.. > zes zyd, ale sympatyczny czlowiek... > nu, tak to juz jest u tych antysemitow.... > brakuje ci jak widac towarzystwa..... wiec sie zalapales... a te > typy teraz wlasnie chodza z wypieta piersia, ze znalazl sie im > "uczciwy" zyd.... > moze i to twoje miejsce wlasnie, jak juz zmieniasz zdanie o > ludziach, do ktorych nie tylko mnie, ale i tobie daleko. > rozczarowanie pelne.... > bye bye, pozarski.... No widzisz...Mozna byc Zydem i sympatycznym czlowiekiem! Powinnas byc chyba zadowolona? Cholernie nie lubie moralizatorstwa, a to wlasnie cechuje twoje, i paru innych jeszcze ludzi, posty. Mnie osobiscie nie zalezy na tym, zeby mnie ktos lubial, a towarzystwo mam takie jakie sobie sam wybieram. Jak bede potrzebowal porady w tej materii, to sie moze do ciebie zglosze. Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: Nie rozumiem Dano, o co ci chodzi. 15.05.08, 00:52 dana33 napisała: > kazdy antysemita ma swego zyda.... na forum raczej odwrotnie..kazdy zyd ma paru polakow na muszce i wiecznie sie przysysa do kazdego z nas..od lat. nikt za toba idiotko nie lata,ty sie przysysasz do kazdego,bo masz kompleksy..na wiadomo jakim tle. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Nie rozumiem Dano, o co ci chodzi. 14.05.08, 23:08 tych, ktorzy ratowali zydow w czasie wojny nie daje ruszyc. teraz rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Nie rozumiem Dano, o co ci chodzi. 14.05.08, 23:12 dana33 napisała: > tych, ktorzy ratowali zydow w czasie wojny nie daje ruszyc. > teraz rozumiesz? Tez tak myslalem, ale zmienilem zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Nie rozumiem Dano, o co ci chodzi. 14.05.08, 23:26 to co masz do scana, to twoja sprawa, pozarski.... ale zmieniasz zdanie co do ludzi, ktorzy ratowali zydow w czasie wojny?????? nu, przegiales teraz i to porzadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Nie rozumiem Dano, o co ci chodzi. 14.05.08, 23:29 dana33 napisała: > to co masz do scana, to twoja sprawa, pozarski.... > ale zmieniasz zdanie co do ludzi, ktorzy ratowali zydow w czasie > wojny?????? > nu, przegiales teraz i to porzadnie. Chyba smy sie nie zrozumieli. Ja zmienilem zdanie co do scana; o innych ludziach, a zwlaszcza tych, co ratowali Zydow w czasie wojny, staram sie w tym watku nie wypowiadac. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Nie rozumiem Dano, o co ci chodzi. 14.05.08, 23:33 nu, ja zrozumialam dokladnie..... napisales, ze nie rozumiesz o co mi chodzi i potem poszlo zupelnie jasno: > tych, ktorzy ratowali zydow w czasie wojny nie daje ruszyc. > teraz rozumiesz? Tez tak myslalem, ale zmienilem zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Nie rozumiem Dano, o co ci chodzi. 14.05.08, 23:38 dana33 napisała: > nu, ja zrozumialam dokladnie..... napisales, ze nie rozumiesz o co > mi chodzi i potem poszlo zupelnie jasno: > > > tych, ktorzy ratowali zydow w czasie wojny nie daje ruszyc. > > teraz rozumiesz? > > Tez tak myslalem, ale zmienilem zdanie. Problem z toba Dana jest taki, ze ty po prostu nie czytasz, co ktos inny pisze, tylko wciskasz swoj kit za moj. Napisalem, co napisalem, ty zrozumialas to opacznie, ja wyjasnilem ci, ze zrozumialas to opacznie, no i teraz apiat spowrotem to samo. Bye bye dana. > Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: ciekawe kto uratował Morela od nazistów 14.05.08, 22:49 dana33 napisała: > ty zamknij paszczeke, webaholic.... i nie dotykaj babci scana... > ty nie z jej narodu pochodzisz... > won! ty prosiaczkowa masz jakis dziwny lek przed atakowaniem kogos z twojego szamberecyka,oczywiscie jak szamberecyk robi to w stosunku do nas to rechoczesz jak zabcia. nie ty prosiaczku rozdajesz tu karty wiec wonuj sama smieszne stworzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
webaholic Re: ciekawe kto uratował Morela od nazistów 14.05.08, 22:51 vicky17 napisała: > > ty prosiaczkowa masz jakis dziwny lek przed atakowaniem kogos z twojego > szamberecyka,oczywiscie jak szamberecyk robi to w stosunku do nas to rechoczesz > jak zabcia. nie ty prosiaczku rozdajesz tu karty wiec wonuj sama smieszne > stworzenie. jeszcze tylko raus brakuje Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: ciekawe kto uratował Morela od nazistów 14.05.08, 23:03 webaholic napisał: > jeszcze tylko raus brakuje > to chyba prosiaczek do swego mowi,ot takie kizi mizi na dobranoc,coby mogla troche popluc po nocach nie bedac zaczepiana niepotrzebnie. ta golona faktycznie zabawna jest niezmiernie a maniery,ze rynsztok wydaje sie wersalem przy tym co ona plodzi Odpowiedz Link Zgłoś
webaholic Re: ciekawe kto uratował Morela od nazistów 14.05.08, 23:07 vicky17 napisała: > to chyba prosiaczek do swego mowi,ot takie kizi mizi na dobranoc, heheh a byłem pewien, że jest vice versa, on głaska kałasza, a do swojej raus wrzeszczy )) Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: ciekawe kto uratował Morela od nazistów 14.05.08, 23:13 nie rob sobie zludzen, rochellino.... nie jestes wersalem.... nawet nie tym malym ciemnym korytarzykiem w wersalu.... Odpowiedz Link Zgłoś
12-nascie Re: z cyklu:zasluzeni dla sprawy:) 14.05.08, 23:43 zobacz ile ma nagrod zydowskich Aaaaaadas?Adddas-spawacz niegdys w fabryce gdzie szpiegowal napewno kolegow robotnikow Nagrody Nobla nie dostanie bo zrzekl sie jej elektrykowi ktory lacza kablarskie konserwowal w stoczni gdanskiej a mianowicie Bolek aka "Lech Walesa" * laureat Nagrody im. Andrzeja Kijowskiego (1985) * nagroda Praw Człowieka im. Roberta F. Kennedy'ego (1986) * laureat Prix de la Liberte francuskiego PEN-Clubu (1988) * Europejczyk Roku (1989) – nagroda przyznana przez czasopismo La Vie * Shofar Award (1991) – nagroda przyznana przez National Jewish Committee on Scouting * nagroda Stowarzyszenia Dziennikarzy Europejskich (1995) * medal imienia Imrego Nagya (1995) * Nagroda Dziennikarstwa i Demokracji Organizacji Bezpieczeństwa i Współpracy w Europie (OBWE) (maj 1996) * Krzyż Oficerski Orderu Zasługi Republiki Węgierskiej (1998) * order komandorski Bernardo O'Higginsa. (Chile, 1998) * umieszczony na liście 50 'Bohaterów wolności prasy' ogłoszonej 3 maja 2000 przez Międzynarodowy Instytut Prasy (IPI). * Wielki Krzyż Zasługi Orderu Zasługi Niemiec (2001) * Nagroda Erazma (Holandia, 2001) * Doktor honoris causa: nowojorskiej New School for Social Research, University of Minnesota, Connecticut College, University of Michigan. * Francuska Legia Honorowa (Francja, 2003) * Znalazł się na liście 20 najbardziej wpływowych dziennikarzy świata Financial Times[8] * Laureat Nagrody im. Jana Karskiego w 2007[9] Odpowiedz Link Zgłoś