Dodaj do ulubionych

- Człowiek Roku 2001 by Forum - LAUREACI !!!

IP: 213.17.161.* 09.01.02, 09:46
Forum, 09 stycznia 20002

Rada Plebiscytu Człowiek Roku 2002 by Forum

OŚWIADCZENIE
----------------------
O północy z 8 na 9 stycznia br. minął termin zgłaszania kandydatów w naszym
plebiscycie. Dziś (9.01.2002) z samego rana do działania przystąpiła Komisja
Skrutacyjna. Efektem jej godnej uznania pracy są wyniki w/w plebiscytu. Wolą
głosujących Laureatami konkursu zostali:

KRAJ – Adam Małysz

ŚWIAT – Prezydent G.W.Bush

FORUM - Hiacynt

Rada gratuluje zwycięzcom i wyraża ufność iż laureaci godnie będą nosić tytuł
Człowieka Roku 2001 by Forum.
-----------------------

za Radę Plebiscytu
Galba, galba@poczta.gazeta.pl

Przebieg Plebiscytu można prześledzić w wątku „-Człowiek Roku 2001 by Forum-”.
Obserwuj wątek
    • Gość: borsuk Hurra, Hurra, Hurra dla laureatow IP: *.dip.t-dialin.net 09.01.02, 09:55
      a szanownej komisji w jej calym, okazalym gremium serdeczne podziekowania za
      wlozony trud.

borsuk
      • Gość: Galba Komisja - diety IP: 213.17.161.* 09.01.02, 09:58
        Gość portalu: borsuk napisał(a):

> a szanownej komisji w jej calym, okazalym gremium serdeczne podziekowania za
        > wlozony trud.
        >
        > borsuk

---

Komisja nie ma czasu podziękować za podziękowania gdyż stoi właśnie w kolejce do
        kasy (ach te diety!)

Galba

• Gość: kunce Gratulacje IP: *.chello.pl 09.01.02, 10:03
          Gratulacje dla zwycięzcy Hiacynta oraz wyrazy uznania dla tych, którzy w
          wyścigu po laur deptali mu po piętach.
        • Gość: borsuk Re: Komisja - diety IP: *.dip.t-dialin.net 09.01.02, 10:05
          Bierz szybko diety i uciekaj na zachod. Zaraz zaczna sie telefony o
          manipulacjach.
          A tu sobie wymienisz na Euro smile i bedziesz bezpieczny.

pozdrawiam
          borsuk
          • Gość: Galba Komisja - diety - Szwajcaria IP: 213.17.161.* 09.01.02, 10:10

> Bierz szybko diety i uciekaj na zachod. Zaraz zaczna sie telefony o
            > manipulacjach.
            > A tu sobie wymienisz na Euro smile i bedziesz bezpieczny.
            >
            > pozdrawiam
            > borsuk

---

Mam już bilet do Zurychu na 10.45. Sekretarka mówi żebym wyszedł przez okno bo na
            korytarzu kręcą się jakieś pismaki.

• Gość: luka Re: Komisja - diety - Szwajcaria IP: 217.67.196.* 09.01.02, 10:35
              Gość portalu: Galba napisał(a):

> Mam już bilet do Zurychu na 10.45. Sekretarka mówi żebym wyszedł przez okno bo
              > na korytarzu kręcą się jakieś pismaki.

Tylko nie próbuj nas zwodzić! Dobrze wiemy, że specjalnie ujawniłeś informację o
              podróży do Zurychu, abyśmy myśleli, że wcale nie masz tam zamiaru się udać, ale
              my wiemy, że kłamałeś, i tak naprawdę zamierzasz wyjachać do Zurychu!
              • Gość: Galba Re: Komisja - diety - Szwajcaria - Tel Aviv IP: 213.17.161.* 09.01.02, 10:46
                Gość portalu: luka napisał(a):

> Tylko nie próbuj nas zwodzić! Dobrze wiemy, że specjalnie ujawniłeś informację
                > o
                > podróży do Zurychu, abyśmy myśleli, że wcale nie masz tam zamiaru się udać, ale
                >
                > my wiemy, że kłamałeś, i tak naprawdę zamierzasz wyjachać do Zurychu!

---

Kurka wodna! Wszystko się rypło! Na dodatek tak mi namieszałeś, że sam już nie
                wiem dokąd miałem lecieć... zaraz, zaraz co tu jest napisane na tym bilecie?....
                Tel Aviv czy jakoś tak... cholera! Gdzie są moje walizki z forsą?! Chyba nie
                zostawiłem w taksówce?! Aaaa! Przecież zdeponowałem je w skrytce na Okęciu!
                Hmmmmm, który paszport wybrać?

Galba

• Gość: borsuk Komisja - diety - Szwajcaria - Tel Aviv-paszport IP: *.dip.t-dialin.net 09.01.02, 11:08
                  Galba,
                  najlepiej ten po Bagsiku, jak go jeszcze masz.

borsuk
                  • galba I to ma być konspiracja?! Banda partaczy ! 09.01.02, 11:13

> Galba,
                    > najlepiej ten po Bagsiku (paszport - przyp. G.), jak go jeszcze masz.
                    >
                    > borsuk

---

Cholera!!! To i o tym wiecie?! Ktoś sypie – nie ma innej możliwości! Jak ja dorwę
                    tego skunksa to mu...

Galba

• Gość: borsuk Re: I to ma być konspiracja?! Banda partaczy ! IP: *.dip.t-dialin.net 09.01.02, 11:18
                      Wystawny tryb zycia Cie zgubil.
                      Sekretarki, bankieciki, referenda, to byloby jeszcze do zniesienia.
                      Ale po cholere ci 10 ha ogrodu?
                      A ogrodnik - jak wiadomo - zawsze winien.
                      Wiej przez Odre, poki zamarznieta

zyczliwy
                      • galba Wszystko przez Terenię !!! 09.01.02, 11:30

> Wystawny tryb zycia Cie zgubil.
                        > Sekretarki, bankieciki, referenda, to byloby jeszcze do zniesienia.
                        > Ale po cholere ci 10 ha ogrodu?
                        > A ogrodnik - jak wiadomo - zawsze winien.
                        > Wiej przez Odre, poki zamarznieta
                        >
                        > zyczliwy
                        ---

A mówiłem Tereni, że ten ogród to już lekka przesada! Ale nie! Prywatny
                        odrzutowiec jej nie wystarczy! Bo Jola ma taki sam! Mówiłem, cholera mówiłem!

Galba

PS. No to trzeba kupić gumiaki i przez tę Odrę.

• Gość: luka Re: Komisja - diety - Szwajcaria - Tel Aviv IP: 217.67.196.* 09.01.02, 11:12

> Kurka wodna! Wszystko się rypło! Na dodatek tak mi namieszałeś, że sam już nie
                  > wiem dokąd miałem lecieć... zaraz, zaraz co tu jest napisane na tym bilecie?...
                  > .
                  > Tel Aviv czy jakoś tak... cholera! Gdzie są moje walizki z forsą?! Chyba nie
                  > zostawiłem w taksówce?! Aaaa! Przecież zdeponowałem je w skrytce na Okęciu!
                  > Hmmmmm, który paszport wybrać?

Uwaga wszystkie wozy, malwersant znajduje się w okolicy portu lotniczego Okęcie.
                  Rysopis: chytre, rozbiegane oczka, w kącikach resztki antysemickiego mleka,
                  obwisłe ramiona, drżące ręce, prawdopodobnie chrząka jak każda męska
                  szowinistyczna świnia. Rozkazuję uniemożliwić podejrzanemu wejście na pokład
                  samolotu, a przede wszystkim uniemożliwić to walizkom z forsą - okradać obywateli
                  ma prawo tylko państwo, a nie prywatna inicjatywa; wicie, rozumicie, zwalczamy
                  nieuczciwą konkurencję.
                  Uwaga, informacja dodatkowa: panowie w ciemnych okularach, osadzonych na długich
                  nosach, mają pierwszeństwo aresztowania tego osobnika. Nie pomylcie, proszę was,
                  bo nasz prezydent będzie znowu musiał przepraszać. Odbiór!
                  • galba No to klops! 09.01.02, 11:26
                    Mają mój rysopis (skąd, pytam się: SKĄD!) i wiedzą o walizkach! Co robić? Co
                    robić? .... Wybory dopiero za 3 lata więc koncepcja z immunitetem odpada...

Mamusiuuuu! Na co mi to było?!

Galba
                    • Gość: jerry Re: No to klops! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.02, 11:34
                      galba napisał(a):

> Mają mój rysopis (skąd, pytam się: SKĄD!) i wiedzą o walizkach! Co robić? Co
                      > robić? .... Wybory dopiero za 3 lata więc koncepcja z immunitetem odpada...
                      >
                      > Mamusiuuuu! Na co mi to było?!
                      >
                      > Galba
                      Nie histeryzuj , zafunduj fundację.
                      Najlepiej na biedne dzieci. Sfinansuj pare artykułów w pismach z obrazkami
                      a dalej to już samo pójdzie.
                      jerry
                      • galba Fundacja 09.01.02, 11:40
                        Wraca mi wiara w ludzi! To jest myśl!

Galba

---

Gość portalu: jerry napisał(a):

> Nie histeryzuj , zafunduj fundację.
                        > Najlepiej na biedne dzieci. Sfinansuj pare artykułów w pismach z obrazkami
                        > a dalej to już samo pójdzie.
                        > jerry

• Gość: luka Re: Fundacja IP: 217.67.196.* 09.01.02, 11:48
                          galba napisał(a):

> Wraca mi wiara w ludzi! To jest myśl!

No widzicie, możemy się jednak dogadać. To ile tego macie w walizkach? Opłacicie
                          nam koszty administracyjne, porządkowe, kadrowe, wykupicie znaczki skarbowe za
                          jakieś 1 mln wstrętnych, bo lepiących się nam do palców dularów, i możecie sobie
                          zakładać tyle fundacji, ile dusza zapragnie! Na odpowiedni procent, oczywiście.
                          A my pogadamy z prokuratorem - akurat w sobotę jest u niego biba, będzie tam też
                          sędzia i śmietanka Pruszkowa - on nie jest zbytnim pedantem, pójdzie wam na rękę
                          (tylko nie pomylcie liczby zer w prośbie o łaskę, bo tego nie lubi).
                          • Gość: jerry Re: Fundacja IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.02, 11:58

> galba napisał(a):
                            >
                            > > Wraca mi wiara w ludzi! To jest myśl!
                            >
                            > No widzicie, możemy się jednak dogadać. To ile tego macie w walizkach? Opłacici
                            > e
                            > nam koszty administracyjne, porządkowe, kadrowe, wykupicie znaczki skarbowe za
                            > jakieś 1 mln wstrętnych, bo lepiących się nam do palców dularów, i możecie sobi
                            > e
                            > zakładać tyle fundacji, ile dusza zapragnie! Na odpowiedni procent, oczywiście.
                            > A my pogadamy z prokuratorem - akurat w sobotę jest u niego biba, będzie tam te
                            > ż
                            > sędzia i śmietanka Pruszkowa - on nie jest zbytnim pedantem, pójdzie wam na ręk
                            > ę
                            > (tylko nie pomylcie liczby zer w prośbie o łaskę, bo tego nie lubi).

Scenariusz , scena 28 - ostatnia.
                            Plan ogólny, zachód słońca, w tle muzyka gitarowa.
                            Bohater odjeżdza na białym koniu w kierunku zachodzącego słonca.
                            Gdzieś tam daleko są jeszcze krainy w których mozna tyle zrobić ...
                    • Gość: # Re: No to klops! IP: *.wroclaw.tpnet.pl 09.01.02, 11:36
                      galba napisał(a):

> Mamusiuuuu! Na co mi to było?!
                      >
                      > Galba

Na Belke w oku prezydenta okiem Millera
                      swiatlowod ukryty pod gazociagiem Gudzami
                      Polise pod dyplomem moskiewskim
                      prywatne "wasy" Wasacza
                      papiery bolkowe prezydenta
                      Michnika "sa narody ktore tworza literature
                      i literatura (z okazji Nike Pil-chla), ktora stworzyla narod (polski)"
                      - czyli wyj. "polski narod opilski"

jeszcze nie nauczyles sie na tych pzrykladac co robic ?
                      • galba Ale...-do # -a 09.01.02, 11:39
                        Ale ja pod upadły gabinet podwieszony byłem!

Galba

---

Gość portalu: # napisał(a):

> Na Belke w oku prezydenta okiem Millera
                        > swiatlowod ukryty pod gazociagiem Gudzami
                        > Polise pod dyplomem moskiewskim
                        > prywatne "wasy" Wasacza
                        > papiery bolkowe prezydenta
                        > Michnika "sa narody ktore tworza literature
                        > i literatura (z okazji Nike Pil-chla), ktora stworzyla narod (polski)"
                        > - czyli wyj. "polski narod opilski"
                        >
                        > jeszcze nie nauczyles sie na tych pzrykladac co robic ?

• Gość: # Re: Komisja - diety - Szwajcaria IP: *.wroclaw.tpnet.pl 09.01.02, 10:48

>Tylko nie próbuj nas zwodzić!Dobrze wiemy, że specjalnie ujawniłeś informację
                >o podróży do Zurychu, abyśmy myśleli, że wcale nie masz tam zamiaru się udać,
                >ale my wiemy, że kłamałeś, i tak naprawdę zamierzasz wyjachać do Zurychu!

Luka zachowales sie jak
                wyksztalcony doradca, o ktorych mawial Walesa:

- "Oni kombinuja tydzien i po tygodniu wiedza to co ja wiem od razu !"

Tym sie roznisz o nieanalizujacych.
                A kazdemu wyszlo, ze jedzie.
                Moje gratulacje.
                P.S. Po co na euro czyzby Szwajcarom tez odbilo?
    • Gość: tete Szanowny Galbo ! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 09.01.02, 13:15
      Wyrazy podziękowania za trud !!! Serdeczne gratulacje dla Laureata - Hiacynta !

Czy już uciekłeś ... ? W trakcie ucieczki ? Czy znalazłeś dobrą kryjówkę ?

Wariant - lodem przez Odrę jest niezły - coś z kina niepokoju moralnego (lub
      nie): zdyszany Galba w rozwianym kożuchu, z plączącym się szalikiem i średniej
      wielkości sakwojażem, ścigany przez ujadające wściekle psy... biegnie, pada,
      łamie rękę, psy są tuż - tuż ... zaraz go dopadną ... może jednak ujdzie cało ?

pozdrowienia serdeczne dla Jerry'ego !

smile)tete
      • Gość: Galba Droga Tete !!! IP: 213.17.161.* 09.01.02, 13:25
        1. Trochę dokładniejsze wyniki Plebiscytu znaleźć możesz w „wątku matce” (-
        Człowiek ...). Dowiesz się z nich między innymi, że zajęłaś 2 miejsce wraz z Tyu
        w kategorii Forum. Gratuluję!
        2. Finalna scena z zamarzniętą Odrą – faktycznie niezłe, musi to skręcić Zanussi
        (koniecznie na taśmie z lat 70-ych żeby kolorki były takie sine), psy oczywiście
        muszą mnie dopaść (wina – kara), ostatni kadr – skulone ciało w czarnym palcie na
        białym śniegu, z otwartej walizki wysypują się dolary rozwiewane przez wiatr,
        kamera powoli oddala się, wychwytuje zrywającą się do lotu wronę, napisy. Mam
        nawet tytuł: „Barwy ochronne”. Dobry?

Galba

---

Gość portalu: tete napisał(a):

> Wyrazy podziękowania za trud !!! Serdeczne gratulacje dla Laureata - Hiacynta !
        > Czy już uciekłeś ... ? W trakcie ucieczki ? Czy znalazłeś dobrą kryjówkę ?
        > Wariant - lodem przez Odrę jest niezły - coś z kina niepokoju moralnego (lub
        > nie): zdyszany Galba w rozwianym kożuchu, z plączącym się szalikiem i średniej
        > wielkości sakwojażem, ścigany przez ujadające wściekle psy... biegnie, pada,
        > łamie rękę, psy są tuż - tuż ... zaraz go dopadną ... może jednak ujdzie cało ?
        >
        >
        > pozdrowienia serdeczne dla Jerry'ego !
        >
        > smile)tete

• Gość: tete Re: Drogi Galbo ! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 09.01.02, 14:27

> 1. Trochę dokładniejsze wyniki Plebiscytu znaleźć możesz w "wątku matce&#
          > 8221; (-
          > Człowiek ...). Dowiesz się z nich między innymi, że zajęłaś 2 miejsce wraz z Ty
          > u
          > w kategorii Forum. Gratuluję!

To szokująca informacja !!! Muszę koniecznnie przeczytać. Cieszę się niezmiernie
          choć mam świadomość, że nie zasługuję na takie wyróżnienie.

> 2. Finalna scena z zamarzniętą Odrą - faktycznie niezłe, musi to skręcić
          > Zanussi
          > (koniecznie na taśmie z lat 70-ych żeby kolorki były takie sine),

O właśnie. Dokładnie wyczułeś klimaty, Galbo.

psy oczywiście muszą mnie dopaść (wina - kara),

To wcale nie jest takie oczywiste... Siła kina niepokoju polega również na
          niedopowiedzeniach ...

ostatni kadr - skulone ciało w czarnym palcie na białym śniegu,

Jeśli już skulony - to w KOŻUCHU rozwianym !!!!! z szalikiem przekręconym i
          plączącym się !!!!

z otwartej walizki wysypują się dolary rozwiewane przez wiatr,
          > kamera powoli oddala się, wychwytuje zrywającą się do lotu wronę, napisy. Mam
          > nawet tytuł: "Barwy ochronne". Dobry?

Czy ja wiem ? Może coś innego, np "Koniec karnawału" ? albo "Próba spektaklu" ?
          albo "Ostatki" ?>

Może dopiszemy jeszcze jakieś role (ta sekretarka np., niby pomaga w ucieczce a
          tak naprawdę romansuje z oficerem UOP, w tle próby Jasełek w przygranicznej
          wiejskiej szkole, miejscowy strażak z ambicjami, helikopter z mafią czeczeńską,
          brygada antyterrorystyczna w kominiarkach itd)... ? Oczywiście w kolorkach,
          zmrożone brakiem ogrzewania i wszyscy strasznie dużo piją whisky JD lub samogonu.

smile)tete
          >
          • Gość: Galba Film IP: 213.17.161.* 09.01.02, 14:56
            Rozmawiałem z ludźmi od szmalcu – mówią, że na ten projekt gotowi są wysupłać
            jakieś 20.000.000 USD, jednakże pod warunkiem „product placementu” (mówiąc po
            polsku: musimy w każdej scenie pokazywać ich zupki w proszku).

Rozpocząłem rozmowy z aktorami, mnie oczywiście grać może wyłącznie Robert
            Redford. Scenariusz na ukończeniu. Psy dopadają - jednak ja (znaczy Redford)
            wyjmuję miotacz promieni Y i koszę wszystkich w promieniu 10 km. Sponsorzy
            zażądali również więcej seksu więc sekretarka sprzedaje informacje o mnie
            podczas kąpieli w jednej wannie z UOP-mannem.

Dałem do przeczytania Zanussiemu, odmówił, nie wiem dlaczego?!

Galba
            • Gość: Carmina Gratulacji nigdy dosc.....:) IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.02, 15:12
              ...ja winszowalam juz w watku zasadniczym, ale to okazja tak mila, tak przyjemna,
              ze, pozwolcie - uczynie to jeszcze raz. Hiacynt, tete, tyu - najserdeczniej,
              najserdeczniej gratuluje! Ja mam oko do talentów, zawsze powtarzam smile))
              No i Galbie - duze DZX.
              Pa smile

• Gość: tete Re: Film IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.02, 00:32

> Rozmawiałem z ludźmi od szmalcu – mówią, że na ten projekt gotowi są wysu
              > płać
              > jakieś 20.000.000 USD, jednakże pod warunkiem „product placementu”
              > (mówiąc po
              > polsku: musimy w każdej scenie pokazywać ich zupki w proszku).

Dlaczego nie ? w końcu - jest zimno, dużo plenerów, mogą nieustannie robić
              sobie "gorący kubek". Kisielek w zasadzie też moznaby włączyć.

Rozpocząłem rozmowy z aktorami, mnie oczywiście grać może wyłącznie Robert >
              Redford.

Redford - w żadnym wypadku. Za mało mroczny jest. Trzeba koniecznie rozważyć inną
              kandydaturę.

Scenariusz na ukończeniu. Psy dopadają - jednak ja (znaczy Redford)
              > wyjmuję miotacz promieni Y i koszę wszystkich w promieniu 10 km. Sponsorzy
              > zażądali również więcej seksu więc sekretarka sprzedaje informacje o mnie
              > podczas kąpieli w jednej wannie z UOP-mannem.
              >
              > Dałem do przeczytania Zanussiemu, odmówił, nie wiem dlaczego?!
              >
              No właśnie. Psy nie mogą dopaść ... wrony powinny krążyć domyślnie ... seks - nie
              w wannie - tylko w stajni (obok parskające konie). Wtedy byc może Zanussi się
              skusi. Ale on chyba tych zupek nie strawi.

Wiesz Galbo - tak sobie myslę, że ten od Młodych Wilków byłby zainteresowany ...
              Ucieczki, gangsterzy, kąpiele, ucieczka przez granicę - no i ten Szwedes ...gdyby
              Ciebie zagrał albo Winicjusz Deląg ?

pozdrawiam, smile)tete
    • Gość: Vi@tr´ ___ HIACYNT______________ 2001__ Forum___ IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 10.01.02, 00:46

>
      > FORUM - Hiacynt
      >

Gratuluję Hiacyncie smile))

Uznanie wyrażone Tobie przez Forumowiczów jest zasłużone.

Szacunek, sympatia i zaufanie jakimi jesteś obdarzony zasługują na uwagę smile)

Będę czytał uważnie Twoje posty smile)) / uważniej niż dotąd/.

Życzę Ci powtórzenia tego osiągnięcia w Nowym 2002 Roku.

smile))

Vi@tr´________________[☻]
      • Gość: V.C. Re: ___ HIACYNT______________ 2001__ Forum___ IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.02, 00:57
        A gdzie laureat ?
        Już świętuje ? wink
        • Gość: Hiacynt Szanowny Galbo Szanowni Forumowicze IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 10.01.02, 11:56
          Gość portalu: V.C. napisał(a):

> A gdzie laureat ?
          > Już świętuje ? wink

Szanowny Galbo!

Powinienem kilka słów powiedzieć, a dla mnie, reakcjonisty, nie ma
          nic gorszego niż konieczność.
          Teraz krótko, a później napiszę szerzej.
          Dziękuję Tobie za pomysł - jest to oczywiście zabawa, ale nie do końca.
          Dziękuję tym którzy na mnie oddali swój głos. Cieszę się, gdyż są to osoby,
          które bardzo cenię, z których zdaniem się liczę, a ponadto uzasadnienia miały
          swoją wagę. Jednak jestem Hiacyntem z Ciemnogrodu - i moje poglądy są dość
          skrajne. Dziękuję wszystkim którzy w wzięli udział w głosowaniu, a głosowali na
          inne nicki - zdaję sobie sprawę, że wynik jest loterią.

Teraz chciałbym tylko o dwóch rzeczach wspomnieć.
          Po pierwsze - gdyby głosowanie odbyło się w miesiącach letnich, bezapelacyjnym
          zwyciężcą byłaby Miriam.
          Gdyby głosowanie odbywało się w miesiącach jesiennych bez wątpienia zwyciężyłaby
          Carmina - nie uzasadniam, ale Ci którzy są na forum dość aktywni i uważnie je
          obserwują, bez wątpienia przyznają mi rację.
          Jest wiele wspaniałych piór - w drugim liście o nich wspomnę, jest wiele osób
          doskonale uzasadniających swoje zdanie i swój punkt widzenia - ale ponieważ
          głosowanie było nie na pióra, a na człowieka forum, bez wątpienia te nicki by
          wygrały Miriam i Carmina.

Druga sprawa. Czym jest forum? Nie wiem.
          Kompletnie nie wiem, dlaczego jeszcze jestem na forum i piszę.
          Wiele nicków odeszło, pamiętam wszystkie - szkoda, że ich nie ma.
          Napiszę o tym w drugim liście - teraz brak czasu.

A na koniec dwa cytaty, związane z tym czym jest forum. Dwóch osób, które
          najwięcej takich wątków założyły i które najwięcej sympatyków miały i mają.
          Wiele osób krytykuje wątki kwietne, czyli wątki przyjacielskie - przykładowo -
          Groszki i Róże, Barek Kara Mustafa, Magiel, Bezludna Wyspa, Piwnica pod Buranami
          i wiele, wiele innych, w których ukazywało się bardzo dużo listów.
          Ja uważam, że bez tych wątków forum by nie było tym czym jest.
          Informacje Dnia to właśnie te wątki bez nich, ...... uzasadnię w drugim liście.

Miriam - Groszki i Róże, po raz pierwszy pojawia się nazwa wątek "kwietny".

Rodacy i Rodaczki, Czworacy i Czworaczki - niniejszym
          rozpoczynam watek "kwietny" poniewaz doszly mie
          wiescia gminna sluchy ize Rodzynki z migdalami -
          przeladowane. Zapraszam tych, co pierwszy raz klikna
          tutaj, do lektury Rodzynków... i poetyki tych postów -
          nie bójmy sie tego slowa.

Carmina, najwięcej wątków założyła kwietnych, jej Piwnica pod Buranami jest
          rekordzistą w ilości listów 541.

Pisała- cytowała w wątku "Sieć"

Co mnie trzyma przy życiu,
          co mnie trzyma przy Tobie?

Każe wstawać codziennie,
          choć zmęczona nie mogę?

Co mnie zmusza do śmiechu
          chociaż smutek mam w sobie?

Co mnie trzyma przy życiu,
          co mnie trzyma przy Tobie?

Sieć - odpowiedź jest prosta
          Sieć - pułapka radosna
          Sieć - raz lepiej, raz gorzej
          Sieć - do nogi , przy nodze!

( wg. ......?)

Hiacynt
          • bykk Re: do Hiacynta 10.01.02, 12:18
            Witaj Hiacyncie!
            Masz szczęście,odpowiedziałeś na czas,za 5 dwunasta!smile))
            pozdrawiam
            hej!
          • Gość: Galba Ekscelencjo! IP: 213.17.161.* 10.01.02, 12:30
            Myślę, że mogę nadal używać tego tytułu (mimo iż misja Pańskiego Forumowego
            Gabinetu swego czasu nie powiodła się)?

Więc: Panie Premierze! Proszę przyjąć czołobitne gratulacje Rady naszego
            Plebiscytu oraz zapewnienie o nieustającej naszej do Pana atencji.

za Radę Plebiscytu,
            Galba
            • bykk Re: do Galby 10.01.02, 12:41
              Cze Galba!
              A gdzie bukiet biało-czerwonych goździków?smile))
              Mam właściwie czarno-biały monitor,ale...nie widzę czarnego koloru!
              Może wręczyłeś naszemu Hiacyntowi tylko białe?
              pozdrawiam i Ciebie i Laureata i wszystkich
              hej!
              • Gość: Galba G(w)oździki biało-czerwone IP: 213.17.161.* 10.01.02, 12:51
                bykk napisał(a):

> Cze Galba!
                > A gdzie bukiet biało-czerwonych goździków?smile))
                > Mam właściwie czarno-biały monitor,ale...nie widzę czarnego koloru!
                > Może wręczyłeś naszemu Hiacyntowi tylko białe?
                > pozdrawiam i Ciebie i Laureata i wszystkich
                > hej!

---

W związku z chwilowymi kłopotami z wypłacalnością Organizatorów Plebiscytu
                (skarbnik zwiał z forsą przez zamarzniętą Odrę) laureaci zamiast zwyczajowych
                bukietów biało-czerwonych goździków będą zmuszeni zadowolić się torebką mało
                używanych gwoździków w kolorze nierdzewnym. Odbiór w terminie 14 dni od daty
                wyrażenia zainteresowania wejściem w posiadanie (za zaliczeniem pocztowym 20 zł
                netto; 4,40 VAT).

Galba

• Gość: tete do Hiacynta IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 10.01.02, 12:35
            Gość portalu: Hiacynt napisał(a):

> Po pierwsze - gdyby głosowanie odbyło się w miesiącach letnich, bezapelacyjnym
            >
            > zwyciężcą byłaby Miriam.
            > Gdyby głosowanie odbywało się w miesiącach jesiennych bez wątpienia zwyciężyłab
            > y
            > Carmina - nie uzasadniam, ale Ci którzy są na forum dość aktywni i uważnie je
            > obserwują, bez wątpienia przyznają mi rację.
            > Jest wiele wspaniałych piór - w drugim liście o nich wspomnę, jest wiele osób
            > doskonale uzasadniających swoje zdanie i swój punkt widzenia - ale ponieważ
            > głosowanie było nie na pióra, a na człowieka forum, bez wątpienia te nicki by
            > wygrały Miriam i Carmina.

Hiacyncie ! Bardzo dziękuje Ci za te słowa. Doskonale to wyraziłeś.
            >
            >
            > A na koniec dwa cytaty, związane z tym czym jest forum. Dwóch osób, które
            > najwięcej takich wątków założyły i które najwięcej sympatyków miały i mają.
            > Wiele osób krytykuje wątki kwietne, czyli wątki przyjacielskie - przykładowo -
            > Groszki i Róże, Barek Kara Mustafa, Magiel, Bezludna Wyspa, Piwnica pod Buranam
            > i
            > i wiele, wiele innych, w których ukazywało się bardzo dużo listów.
            > Ja uważam, że bez tych wątków forum by nie było tym czym jest.
            > Informacje Dnia to właśnie te wątki bez nich, ...... uzasadnię w drugim liście.

Zgadzam się z Tobą. To właśnie te wątki w Informacji Dnia czytałam jako
            początkująca "bywalczyni" forum Kraj (gdzie z Galbą rozmawiałam często).
            Nieśmiało przyglądałam się i zazdrościłam TYM, którzy JUŻ byli w nich
            zadomowieni. Dzięki Jerry'emu i Hiacyntowi - a później Witkowi, Abe i Carminie -
            i ja poczułam się "zadomowiona".

Dobrze, że przypomniałeś nam o tym Hiacyncie. Napisałeś pięknie.

pozdrawiam, smile)tete

• bykk Re: do Tete zadomowionej 10.01.02, 13:03
              Tete,ahoj!
              Nie martw się,miesiące letnie mają być też i w tym Nowym Roku 2002!
              Piszę "mają",bo nie wiem czy SLD&s-ka nie zmieni naszego kalendarzasmile))?
              Jeśli,to musisz czekać do zimy niestety,ale co się odwlecze,to...i takie tam!!!
              pozdrawiam i nie martw się,może "oni" do lata stracą większość?
              hej!
            • Gość: Hiacynt do Tete IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 10.01.02, 13:14
              Gość portalu: tete napisał(a):

> Zgadzam się z Tobą. To właśnie te wątki w Informacji Dnia czytałam jako
              > początkująca "bywalczyni" forum Kraj (gdzie z Galbą rozmawiałam często).
              > Nieśmiało przyglądałam się i zazdrościłam TYM, którzy JUŻ byli w nich
              > zadomowieni. Dzięki Jerry'emu i Hiacyntowi - a później Witkowi, Abe i Carminie
              > - i ja poczułam się "zadomowiona".
              > Dobrze, że przypomniałeś nam o tym Hiacyncie. Napisałeś pięknie.
              >
              > pozdrawiam, smile)tete
              >

Droga Tete!

Ja również zaczynałem pisanie na forum od Kraju i Kultury, ale w kilka dni
              póżniej zacząłem zaglądać na Informacje Dnia. Potem zrezygnowałem z Kraju,
              jeżeli pisałaś tam, to wiesz dlaczego. Uważam, że nasz dział to jest oaza
              spokoju.
              Dziękuję za twoje bardzo miłe słowa, pamiętam wszystkie wątki i myślę, że szkoda,
              że nie wybraliśmy wątków roku. Chociaż wybór byłby bardzo trudny, ja w wielu
              świetnie się bawiłem i w wielu z przyjemnością polemizowałem.

serdecznie pozdrawiam Hiacynt

• Gość: # Drogi i nieoceniony laureacie - 99 % TAK. IP: *.wroclaw.tpnet.pl 10.01.02, 13:29

> Chociaż wybór byłby bardzo trudny, ja w wielu
                > świetnie się bawiłem i w wielu z przyjemnością polemizowałem.
                >
                > serdecznie pozdrawiam Hiacynt

Gratulacje z nutka zazdrosci, jak latwo sobie radzisz
                elektronicznie z Damami.

Szkoda, dla mnie wielka szkoda, ze nie starlismy sie obaj o wielka sprawe
                - choc jak mozna byc z drugiej strony "barykady prawosci"
                ktoremukolwiek z nas.

No coz Moj Przypisany Data Urodzin Swiety i Apastol
                - to patron SPRAW BEZNADZIEJNYCH.

Nie wszyscy to czuja
                przypisujac mi idealizm, kulture,
                czy odwrotnie.

Jak odwrotnie dla mnie, w wielu watkach tzw.
                kwietno-konsolidujacych widzialem
                bastion umeczonych mych przeciwnikow
                w fazie lizania ran i rekreacji.

I moje motywy sa PROSTE.
                Chce by na polskie kwiaty nie plul nawet Tuwim.

A coz dopiero ... Tuwicie cdnn.

Dla niedomyslnych zwyzciestwa wyborzcego SLD i Olka
                cdnn. = ciag dalszy nie nastapi..
                TO JUZ WIDAC.
                Jeszcze raz badz pewien, ze nie spodziewalem sie nigdy,
                by typ tak bliski moich pogladow wygral.
                Oby tak w realu !

A ja sie tam zamartwialem na piwie z utrwalaczem !
                • Gość: Hiacynt do #-a IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 10.01.02, 13:49
                  Gość portalu: # napisał(a):

> Gratulacje z nutka zazdrosci, jak latwo sobie radzisz
                  > elektronicznie z Damami.

Drogi Haszu,
                  czyż mam cytować jak zdobyłeś względy Carmen?
                  Któż to, jak nie Ladyhawk, dostrzegła w Tobie szarmanckość?
                  Coś, co ja dostrzegłem już w sierpniu i tylko to jest moją zasługą.
                  Piszesz o swoim komplecie zwycięstw w polemikach. Najmocniejszą grupę
                  na forum stanowi grupa dolnośląska. Chociaż nas obydwu z Lublina zaimportowano.

pozdrawiam Hiacynt
              • Gość: tete Re: do Bykk-a i Hiacynta IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 10.01.02, 13:50
                Ahoj! radość byłaby w moim domu ! A co do pór roku : czasami na forum
                niespodziewanie pojawia się słońce, błękitne niebo, wyspy na oceanie, w
                Buranach przechadzają się poeci i zwierzęta różne, rodzynki z migdałami dla
                literackich łasuchów, łąki, lasy, jeziora, plaże ... nawet magle, bary, dworki,
                piwnice, kawiarenki - i wtedy nawet zima całoroczna nie jest straszna (Dzień
                Świstaka ? pod warunkiem że dotyczyłby II połowy grudnia !!! i świątecznej
                atmosfery a nie przełomu wrzesień/październik - bo to i WTC i triumf L. Millera
                oraz A.Leppera). No i jak tu ma być smutno ? W żadnym razie.

Hiacyncie !!! To fantastyczna myśl : Wątek 2002. JESTEM ZA.

serdecznie Panów pozdrawiam, smile)tete
          • Gość: borsuk Drogi laureacie IP: *.dip.t-dialin.net 10.01.02, 13:41
            Pozwol, ze bede Cie nadal poufale Hiacyntem zwal.
            Ucieszyles swoim pisaniem nie tylko nas, ktorzy glosy na Ciebie oddali,
            ale oddales sprawiedliwosc tym, ktorym bezlitosna konkurencja Twoja,
            szanse odebrala.
            Jest rzecza niewatpliwa, ze gdyby nie Twoje istnienie, kto inny by wygral.
            Ale czy to powod, zeby tak malo istniec jak czynisz to ostatnio?
            Grono sympatykow przeczesuje platanine watkow w poszukiwaniu Ciebie, nadaremno.
            Ale co tam sympatycy?
            Rzesze wielbicielek przemierzaja zamarzniete pola w poszukiwaniu kwiecia
            puszystego, a ono jakby sie naprawde prze mrozem schronilo, glowy nie wychyla.

Dobrze, zes chociaz zagrozil rozwinieciem swej przemowy.

peczek bialych konserwatywnych roz laureatowi

borsuk

• Gość: Hiacynt Drogi Borsuku IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 10.01.02, 13:54

> Pozwol, ze bede Cie nadal poufale Hiacyntem zwal.
              > Ucieszyles swoim pisaniem nie tylko nas, ktorzy glosy na Ciebie oddali,
              > ale oddales sprawiedliwosc tym, ktorym bezlitosna konkurencja Twoja,
              > szanse odebrala.
              > Jest rzecza niewatpliwa, ze gdyby nie Twoje istnienie, kto inny by wygral.
              > Ale czy to powod, zeby tak malo istniec jak czynisz to ostatnio?
              > Grono sympatykow przeczesuje platanine watkow w poszukiwaniu Ciebie, nadaremno.
              > Ale co tam sympatycy?
              > Rzesze wielbicielek przemierzaja zamarzniete pola w poszukiwaniu kwiecia
              > puszystego, a ono jakby sie naprawde prze mrozem schronilo, glowy nie wychyla.
              > Dobrze, zes chociaz zagrozil rozwinieciem swej przemowy.
              > peczek bialych konserwatywnych roz laureatowi
              >
              > borsuk
              >

Borsuku Miły!

Teraz tylko potwierdzam przeczytanie Twojego listu, wiesz co robię - wytwarzam
              dochód narodowy - stąd taka lakoniczność. Z braku czasu pośpieszny list wysłałem,
              natomiast obiecany napiszę. Napiszę o wielu wspaniałych nickach, z których każdy
              w czym innym się specjalizuje i każdy inne ma zalety. Twoje zalety znane mi są
              doskonale, nieraz dawałem wyraz swej zazdrości.

Znikam

Twój Hiacynt
            • bykk Re: do Tete błękitem zauroczona 10.01.02, 14:00
              Tete,wszystko się zgadza,ale mnie nie chodzi o słońce,błękit,poetów!
              Chodzi mi tylko,aby nie zmieniano nam kalendarza,bo zbyt długo będziesz
              czekała na miesiące letnie!smile))))))))))))))))
              Nie martw się,to tylko żart!
              z uśmiechem od rogu do rogu pozdrawia Cię bykk!(nie myl ze skurczybykkiem!)
              hej!
              • Gość: Hiacynt do Bykka o SLD i kalendarzu IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 10.01.02, 14:07
                bykk napisał(a):

> Tete,wszystko się zgadza,ale mnie nie chodzi o słońce,błękit,poetów!
                > Chodzi mi tylko,aby nie zmieniano nam kalendarza,bo zbyt długo będziesz
                > czekała na miesiące letnie!smile))))))))))))))))
                > Nie martw się,to tylko żart!
                > z uśmiechem od rogu do rogu pozdrawia Cię bykk!(nie myl ze skurczybykkiem!)
                > hej!

Bykku, nie uważasz, że lewica ma wywczasy z nami?
                Gdy sobie przypomnę ataki na rządy AWS, słuszne czy niesluszne, za wszystko,
                to myslę, że my na forum, jesteśmy dla SLD nazbyt wyrozumiali.
                CZY STO DNNI JUż MINĘŁO ?

pozdrawiam Hiacynt
                • Gość: # Re: do Bykka o SLD i kalendarzu IP: *.wroclaw.tpnet.pl 10.01.02, 14:22

> ...za wszystko
                  > to, myslę, że my na forum, jesteśmy dla SLD nazbyt wyrozumiali.
                  > CZY STO DNNI JUż MINĘŁO ?
                  >
                  > pozdrawiam Hiacynt

Laureacie!

Oni od pierszej chwili jako fachowcy z czystymi rekami
                  narobili tyle gaf, afer i blamazy
                  od wystapienia "Seniora" i jego tresci,
                  przez wypowiedzi warte Pijanego Mlynarza a Moulin Rouge
                  czz jak tam po niemiecku , przez Cimoszki 3 latke
                  do Gudzowatego Kaczmarzowania pod niezlym Gazem.

A dywergencja gradientu spadku krzywej
                  czerwonej podpieranej Lepperowszczyzna niekaralna
                  zaskakujaca - na nieszczescie dla nich
                  i na nieszczescie kraju toczonego robactwem
                  korupcji, kumoterstwa, ahoryzontalnosci predykcji
                  gospodarczej i kazde.

Brak slow i teorii politycznych
                  nawewt greckim filozofom i rzymskim prawnikom
                  by to nad ranem nie zaswitalo
                  po orgii...
                • bykk Re: do Hiacynta-Laureata 10.01.02, 14:26
                  Hiacynt,100 dni już minęło,sam wiesz!
                  Różnica między prawą a lewą jest taka,że prawa uznaje wolę innych,lewica
                  niestety NIE! Tak było i jest!
                  Tylko zauważ,nie podoba się lustracja: Zmieniamy!; nie podoba się NBP: Zmieniamy
                  nie podoba się matura:Zmieniamy; nie podoba się UOP: Zmieniamy;
                  nie podoba się kasa chorych:Zmieniamy;itd.,itp.!!!!
                  Ale już bojąc się o elektorat: nie podoba się aborcja? nie podoba się konkordat?
                  nie podoba się religia w szkole?
                  OOOOOOOO!!!OOOOOOOO!!! tego nie zmieniamy!(chociaż w czasie kampanii wyborczej
                  było głośno)!
                  Miller u Papieża,Miller u Glempa,Glemp z Kwasem?!!!!
                  Czy to nie hipokryzja?
                  Boże coś Polskę!!!!!!!!!!!!!!
                  pozdrawiam
                  hej!
                  • bykk Re: do Hasza 10.01.02, 14:56
                    Hasz,widzę,że qfelek jednak pomógł!
                    Trzym tak dalej!
                    Wiem,że się czasem wqrzasz,ale...
                    pozdrawiam i ...
                    hej!
                    • Gość: # Re: do Hasza IP: *.wroclaw.tpnet.pl 11.01.02, 09:52
                      bykk napisał(a):

> Hasz,widzę,że qfelek jednak pomógł!
                      > Trzym tak dalej!

Pomogl nie spelniajac prawa Archimedesa
                      w stosunku do utopionego kieliszka.

Wcisnalem cytryne, szczypte pieprzu i...

zobaczylem co sie porobilo:

> komunisci ida w zaparte we wszystkim < -
                      - jak slusznie zauwazyles.

Kandydat do komisji Sluzb Specjalnych co nie mial papierow,
                      juz dawno je ma a Siemiatkowski woli robic czystki w UOPie
                      w tajemnicy przed Sejmem.

Kaczmarek wywalil wszystkich, ktorzy przygotowywali rozmowy
                      o Gazie w Moskwie i utajnil wszystko pzred spoleczenstwem...

A Miller zaslabl po rozmowach z przedst. Zydow w USA.
                      To jaka sume on tam uslyszal ???!!!
                      Uciekam do Unii, albo do Szwajcarii - bo oni sie juz oplacili
                      i to mniejszymi sumami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka