Dodaj do ulubionych

zefirek kultury powiewa wdziecznie:)

10.07.08, 20:15
ja cie krece,ale popis koszernego katolstwa w najlepszym wydaniu..no,no ta
kultura ,jak ortografia,udziela sie jak widac najbardziej cnotliwym, a jak
wiadomo najlepsza kultura wonieja HOmaniscismile)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=81894744&a=81955143
Obserwuj wątek
    • chalerka Re: zefirek kultury powiewa wdziecznie:) 20.08.08, 05:32
      A Ty, isza zono, wez z niego przyklad, rachelka jasna i tez zrob jak drzewo - leave.
    • dana33 Re: zefirek kultury powiewa wdziecznie:) 20.08.08, 11:28
      jest w tym watku, rochellino, rowniez popis zupelnie niekoszernego
      wulgaryzmu i chamstwa.... chyba nie zauwazylas, to ci tu podaje:

po raz 1001 z kazdego forum,zapluty jak zwykle chamsko i smierdzaco
      udajac kogos kim kazdy wie,ze nie jestes. jeszcze jedna chamska
      zagrywka koszernej zdziecinnialej choloty.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=81894744&a=81988842
    • tygrys6789 Czy katolicyzm jest koszerny? 20.08.08, 11:58
      Katolicyzm jest koszerny i nie jest koszerny. Jest Uniwersalny.
    • ariadna-enta Re: zefirek kultury powiewa wdziecznie:) 20.08.08, 15:01
      teraz wyciagamy stare wątki?
      • off_nick ;-))))))) 20.08.08, 15:10
        No jak konceptu zabrakło to można w nieskończonośćwink
        Aby się kręciłowink

ariadna-enta napisała:
        • snajper55 Re: ;-))))))) 20.08.08, 15:17
          off_nick napisała:

> No jak konceptu zabrakło to można w nieskończonośćwink
          > Aby się kręciłowink

To chyba jakaś posezonowa wyprzedaż wątków. wink

S.
          • tomek404 Re: ;-))))))) 20.08.08, 15:36
            U nas jezdzi taki woz konny, na ktorym dwoje Arabow przez megafon
            krzyczy w Idisz "ALTE ZACHEN".
            To wlasnie skojarzylo mi sie z tym starym watkiem.
          • vicky17 Re: ;-))))))) 20.08.08, 15:37
            snajper55 napisał:

>
            >
            > To chyba jakaś posezonowa wyprzedaż wątków. wink
            >
            > S.

lenin i wasza chalarka zyja wiecznie,jak roniez wasza kultura tak widoczna co
            wpis.. prawda trolu? widze,ze chalarce odbilo nie jedno,ale czego mozna sie
            spodziewac po kulturalnych uczestnikach kulturalnego forum,gdzie kulturalne
            trole,plus pare kultury przyziemnej i polskawej pisuje u kulturalnej
            ..paszteciary? hm.. tylko trwac jak stac..kutury (chalarka ..spluniecie..jedna)
            • tomek404 Re: ;-))))))) 20.08.08, 15:44
              vicky, mam do ciebie pytanie. Pytanie nie zlosliwe, tylko z
              ciekawosci. Czy ty dysponujesz w domu jakas stacja wczesnego
              ostrzegania, ktora daje ci znac kiedy pojawic sie na forum?
              Pojawiasz sie dokladnie wtedy, kiedy powinnas sie pojawic i znikasz,
              po czym znowu dostajesz sygnal i wracasz, tak jakbys stala za
              winklem i podgladalasmile)
              • vicky17 Re: ;-))))))) 20.08.08, 15:52
                tomek404 napisała:

> vicky, mam do ciebie pytanie. Pytanie nie zlosliwe, tylko z
                > ciekawosci. Czy ty dysponujesz w domu jakas stacja wczesnego
                > ostrzegania, ktora daje ci znac kiedy pojawic sie na forum?
                > Pojawiasz sie dokladnie wtedy, kiedy powinnas sie pojawic i znikasz,
                > po czym znowu dostajesz sygnal i wracasz, tak jakbys stala za
                > winklem i podgladalasmile)

poczytalam twe rozterki duchowo-materialno-intelektualne i odpowiem jak ty
                szefowej paszteciarce..czystom polszczyznom "nie rozumie o co ci chodzi". jedno
                co rozumiem,ze paru z was juz ma porzadnego bzika na mym punkcie,zastanawiam sie
                tylko dlaczego. moze bidactwa nigdy nie spotkaliscie ludzi,ktorzy wam potrafili
                powiedziec "nie" i ktorych wasz styl humorku,kultura,poglady i metody chalarka
                (spluniecie) jasna wcale nie imponujOM, bo czym tu chalerka (spluciecie) jasna
                sie zachwycac..twoja szefowa moze..a to doprowadza mnie do histerycznego smichu.
                chetnie odpowiem ci moj drogi tomciu w spodnicy.. wy jestescie na forum 24/7 366
                a wiec kiedy sie czlek nie pojawi to ma opiekuna..od lat.
                • tomek404 Re: ;-))))))) 20.08.08, 16:11
                  Jestes porostu bardzo popularna i kiedy ciebie nie ma to wszystkim
                  jest smutno, a kiedy sie pojawiasz, to rzucaja sie na ciebie jak
                  zglodniale wilki.
                  Nigdy nie pomyslalas, ze moze oni cie kochaja i tesknia za toba?
                  Czuja jakas bratnia dusze? Wiesz, ja zawsze myslalam, ze jestes
                  Zydowka, ktora sie zwyczajnie wyglupia. Nadal tak mysle. Ja tez
                  udawalam gornika, wiec czemu nie mozesz udawac sfrustrowanej fanki
                  forumow szefowej od koszernych pasztecikow?
                  • dana33 Re: ;-))))))) 20.08.08, 16:13
                    tomkowa..... for your information... smile)))
                    rochellina de nasza pojawia sie dzien w dzien od godziny 14 czasu
                    israelskiego do okolo 5 nad ranem, rowniez czasu koszernego... smile))
                    nu i cos jeszcze: kocham to ja ciebie.... rochelliny to ja nie.. smile)
                    tlusta paszteciara (jak mnie zwie, nie personalnie oczywiscie)
                    rochellina de nasza... smile)))
                  • vicky17 Re: ;-))))))) 20.08.08, 16:24
                    tomek404 napisała:

> Jestes porostu bardzo popularna i kiedy ciebie nie ma to wszystkim
                    > jest smutno, a kiedy sie pojawiasz, to rzucaja sie na ciebie jak
                    > zglodniale wilki.
                    > Nigdy nie pomyslalas, ze moze oni cie kochaja i tesknia za toba?
                    > Czuja jakas bratnia dusze? Wiesz, ja zawsze myslalam, ze jestes
                    > Zydowka, ktora sie zwyczajnie wyglupia. Nadal tak mysle. Ja tez
                    > udawalam gornika, wiec czemu nie mozesz udawac sfrustrowanej fanki
                    > forumow szefowej od koszernych pasztecikow?

ja nie lubie udawac a od falszywych adoratorow ,ognia,wojny i
                    nienawisci..uchowaja mnie Panie. w moim swiecie milosc wyraza sie
                    chalarka,(spluniecie) jasna nieco inaczej.. a sympatie rowniez. mysle,ze lepiej
                    by bylo jesc mniej pasztetow a przejsc na bardziej bio friendly strawy. ale
                    jesli mnie tak kochacie to owszem doniose wam moi mili,ze moj ekologicznie
                    przyjazny grill juz prawie na wykonczeniu a moj starszy synek wlasnie mnie
                    poinformowal,ze bedzie uzywal tylko ekologiczne przyjazne zrodla energii..slowem
                    chyba zaczniemy uprawiac organiczna maryche..by sie wszyscy kochac na umor.

peace sis V
                  • snajper55 Re: ;-))))))) 20.08.08, 16:27
                    tomek404 napisała:

> Ja tez udawalam gornika,

Icek z pokładu Idy ? wink

S.
                • dana33 Re: ;-))))))) 20.08.08, 16:11
                  cus pisalas, ze TY nigdy nie atakujesz personalnie???
                  twoja szefowa paszteciara... smile)))
                  • vicky17 Re: ;-))))))) 20.08.08, 16:28
                    dana33 napisała:

> cus pisalas, ze TY nigdy nie atakujesz personalnie???
                    > twoja szefowa paszteciara... smile)))

nie pisalam,ze NIGDY,zwykle nie zaczepiana nie zaczynam, a poza tym ja nie mam
                    szefowej,bo jestem nia sama. gdzie kucharek szesc tam nie ma co jesc i docen
                    moj dobry dzien...w tym wzgledzie.
                    • dana33 Re: ;-))))))) 20.08.08, 16:45
                      owszem, pisalas.... przeczyscili ten watek, ale dobrze pamietam...
                      jeszcze ci dalam przyklady na to twoje atakowanie personalne
                      zawsze... pisalas, klamczucho patologiczna.... pisalas.....
                      • vicky17 Re: ;-))))))) 20.08.08, 17:03
                        dana33 napisała:

> owszem, pisalas.... przeczyscili ten watek, ale dobrze pamietam...
                        > jeszcze ci dalam przyklady na to twoje atakowanie personalne
                        > zawsze... pisalas, klamczucho patologiczna.... pisalas.....

no widzisz pasztet z toba nie mozna zartowac ani rozmawiac,bo zaraz stekami
                        rzucasz. nie wiem czy byl dzien w twym zyciu,gdzie bylas na luzie i bez checi
                        dominacji..ta ci w moim wypadku nigdy nie wychodzila ani nie wyjdzie. z tego
                        powodu omijam twoj nick,bo nie ma funu rozmawiac z kim wiecznie spietym i
                        plujacym..bzdurami.
                        • dana33 Re: ;-))))))) 20.08.08, 17:48
                          wiem wiem, rochellino.... problem w tym, ze to co ty uwazasz za
                          zarty, to ja nie...... pewnie... ja spieta ciagle i bez przerwy....
                          ty omijasz moj nick????
                          to naprawde jest dowcipne... smile)))
                  • snajper55 Re: ;-))))))) 20.08.08, 16:29
                    dana33 napisała:

> cus pisalas, ze TY nigdy nie atakujesz personalnie???
                    > twoja szefowa paszteciara... smile)))

Ja bym się zgodził, że ona nie atakuje personalnie. Ja bym nawet napisał, co ona
                    robi, ale nie napiszę, bo mi wytną. wink

S.
                    • vicky17 Re: ;-))))))) 20.08.08, 16:32
                      snajper55 napisał:

>
                      > Ja bym się zgodził, że ona nie atakuje personalnie. Ja bym nawet napisał, co on
                      > a
                      > robi, ale nie napiszę, bo mi wytną. wink
                      >
                      > S.

a co tobie nie wycieli..zrobiles to tylko wirtualnie..czy masz odrosty?
                      • tomek404 Re: ;-))))))) 20.08.08, 16:41
                        Jak tak bardzo lubisz ekologie, to zdradze ci tajemnice, ze dzisiaj
                        sie nie wycina, a robi to ekologicznie, wiec nic nie odrasta. Tylko
                        bardzo tradycyjni nie uznaja ekologii.
                        • vicky17 Re: ;-))))))) 20.08.08, 17:01
                          tomek404 napisała:

> Jak tak bardzo lubisz ekologie, to zdradze ci tajemnice, ze dzisiaj
                          > sie nie wycina, a robi to ekologicznie, wiec nic nie odrasta. Tylko
                          > bardzo tradycyjni nie uznaja ekologii.

ekologicznie znaczy sie jak uzywajac sile wiatru?
                          • 0gorkova Re: ;-))))))) 20.08.08, 17:06
                            Chodzi o siłę wiatru i wody,woda ma ogromne znaczenie w ekologii.

vicky17 napisała:
                            • vicky17 Re: ;-))))))) 20.08.08, 17:17
                              0gorkova napisała:

> Chodzi o siłę wiatru i wody,woda ma ogromne znaczenie w ekologii.
                              >
                              >woda ,ogien i wiatr to jeszcze lepsza sila a ekologia to tofu,soja i organiczna
                              marycha..wdychana przez starzejacego sie juz hippie,jezdzacego rozklekotanym VW
                              busem.
                              • 0gorkova Re: ;-))))))) 20.08.08, 17:32
                                U nas on się nazywa vw "ogórek" :

img363.imageshack.us/img363/9990/vwtreffenspa015newgood12js.jpg

vicky17 napisała:
                                --
                                0gorkova.notlong.com/
                                Ceterum censeo feminismum delendum esse.
                                • vicky17 Re: ;-))))))) 20.08.08, 17:44
                                  0gorkova napisała:

> U nas on się nazywa vw "ogórek" :
                                  >
                                  to nie jest eco friendly bus hippisow..to jakis oguras sobie cos przerobil i za
                                  hippie robi.
                                  • 0gorkova Re: ;-))))))) 20.08.08, 17:48
                                    Bo kwiatków nie ma wymalowanych?
                                    Wydoroślał możewink

vicky17 napisała:
                                    • vicky17 Re: ;-))))))) 20.08.08, 20:16
                                      0gorkova napisała:

> Bo kwiatków nie ma wymalowanych?
                                      > Wydoroślał możewink
                                      >
                                      >
                                      >nie tylko kwiatkow nie ma,ale miejsca na maryche ani znaku PEACEsmile
                                      • dana33 Re: ;-))))))) 21.08.08, 07:38
                                        nu, wlasnie.... smile))) napisalam tam tez, ze zaraz to skopiujesz.. smile)
                                        rochellino..... jestes przewidywalna az do smiechu... smile)))
                                        • vicky17 Re: ;-))))))) 21.08.08, 14:56
                                          dana33 napisała:

> nu, wlasnie.... smile))) napisalam tam tez, ze zaraz to skopiujesz.. smile)
                                          > rochellino..... jestes przewidywalna az do smiechu... smile)))

jak tu sie nie smiac z geniusza,ktory wyklada sie sam,bez pomocy zadnych przypraw.
                    • dana33 Re: ;-))))))) 20.08.08, 16:46
                      smile)))))
      • ariadna-enta Re: zefirek kultury powiewa wdziecznie:) 20.08.08, 18:41
        ano powiewa
        co tam zefirek,prawdziwe tornado kultury wieje od rachelki az
        miło.)))
        • easy_door Re: zefirek kultury powiewa wdziecznie:) 20.08.08, 18:56
          macie jej dosc-co? Was tyle a ona jedna i wlasciwie przegrywacie mimo nawet tego
          ze admini wam sekunduja a nawet pomagaja.To widac golym okiem i to w nocy nawet.
          • ariadna-enta Re: zefirek kultury powiewa wdziecznie:) 20.08.08, 19:06
            dość rachelci?
            alez skąd.My ją kochamy.))
            • easy_door Re: zefirek kultury powiewa wdziecznie:) 20.08.08, 20:23
              Ja wam radze,sprawdzone przez pokolenia,jak nie mozna wroga pokonac to sie do
              niego przylaczyc.A wy dalej z wiatrakami.
              • vicky17 Re: zefirek kultury powiewa wdziecznie:) 20.08.08, 20:29
                easy_door napisał:

> Ja wam radze,sprawdzone przez pokolenia,jak nie mozna wroga pokonac to sie do
                > niego przylaczyc.A wy dalej z wiatrakami.

ja raczej dostaje w prezencie dziwny stroj i dziwna flage,ale nigdy nie
                wiedzialam,ze tak wlasnie inicjuje sie braci i siostry do klanu. jak juz to
                przezyjesz to potem jedziesz na czulencie balkonowym do konca swych dni..oby
                tylko za burte nie wypasc bo zakazenie gotowesmile
                • easy_door Re: zefirek kultury powiewa wdziecznie:) 20.08.08, 20:46
                  Mam wrazenie ze cie chca na czulent zaprosic ale tak jakos dziwnie po ichniemu
                  to zaproszenie wysylaja.
                  • vicky17 Re: zefirek kultury powiewa wdziecznie:) 20.08.08, 20:51
                    easy_door napisał:

> Mam wrazenie ze cie chca na czulent zaprosic ale tak jakos dziwnie po ichniemu
                    > to zaproszenie wysylaja.

no chociaz nowy jestes ,ale widze,ze zasady gry w mig lapnales. w taka goscine
                    byc zaproszonym to lepiej miec swoja walowke pod reka i pare kart true blue
                    American Express rowniezsmile
                    • aaki Re: zefirek kultury powiewa wdziecznie:) 20.08.08, 21:39
                      .........
                  • tomek404 Re: zefirek kultury powiewa wdziecznie:) 20.08.08, 21:00
                    Gdybys choc jeden raz ten czulent balkonowy sprobowal, to bys juz do
                    konca swoich dni z balkonu sie nie ruszyl z przezarcia, bo jak
                    zaczynasz jesc, to nie mozesz przestac. Niejeden antysemita
                    postanowil sie konwertowac po takim zarelku.
                    • vicky17 Re: zefirek kultury powiewa wdziecznie:) 20.08.08, 21:06
                      tomek404 napisała:

> Gdybys choc jeden raz ten czulent balkonowy sprobowal, to bys juz do
                      > konca swoich dni z balkonu sie nie ruszyl z przezarcia, bo jak
                      > zaczynasz jesc, to nie mozesz przestac. Niejeden antysemita
                      > postanowil sie konwertowac po takim zarelku.
                      >

w to nie watpie,zwazywszy ,ze wiekszosc tych antysemitow to samotnicy,ktorzy
                      zapewne sami nie umieja jaecznicy zrobic. ciepla strawa plus matczyna opieka nie
                      jedenmu zastepuje wlasnie rodzine.
                      u mnie w domu jednak jest inaczej i kazdy czlownek rodziny umie wspaniale
                      gotowac,bo uwazam,ze jest to koniecznosc zyciowa a poza tym oprocz ciala mamy
                      rowniez i dusze a ta potrzebuje zupelnie innego czulentu,a ten dobieramy zwykle
                      sami..
                    • snajper55 Re: zefirek kultury powiewa wdziecznie:) 20.08.08, 21:21
                      tomek404 napisała:

> Gdybys choc jeden raz ten czulent balkonowy sprobowal, to bys juz do
                      > konca swoich dni z balkonu sie nie ruszyl z przezarcia, bo jak
                      > zaczynasz jesc, to nie mozesz przestac. Niejeden antysemita
                      > postanowil sie konwertowac po takim zarelku.

Może balkonowy, bo uliczny, który jadłem na Szerokiej w Krakowie, jakoś mnie na
                      kolana nie powalił.

S.
                      • absztyfikant Re: zefirek kultury powiewa wdziecznie:) 21.08.08, 14:39
                        Mnie tez nie! Balkonowy 100 razy lepszy!
                    • aaki Re: zefirek kultury powiewa wdziecznie:) 20.08.08, 21:43
                      nie wyznaję zasady iz wszystko co z izraela to złe ale wspominany i tak gloryfikowany czulent mi nie smakował.
                      nader smaczny był natomiast pilaw
                      • cyniol Re: zefirek kultury powiewa wdziecznie:) 21.08.08, 04:37
                        aaki napisała:

> nie wyznaję zasady iz wszystko co z izraela to złe ale wspominany i tak gloryfi
                        > kowany czulent mi nie smakował.
                        > nader smaczny był natomiast pilaw
                        czy w czulencie sa ugotowane jajka na twardo ze skorupami?
                      • easy_door Re: zefirek kultury powiewa wdziecznie:) 21.08.08, 04:58
                        habaut falafel,slyszalem ze to arabski fast food dobrze sprzedajacy sie na
                        ulicach izraela.

z.about.com/d/mideastfood/1/7/5/-/-/-/falafel.jpg
                      • dana33 Re: zefirek kultury powiewa wdziecznie:) 21.08.08, 07:41
                        nu, aki, zawsze to cos, ze choc pilaw ci smakowal.... smile)))
                        doceniam to... smile)))
                        • aaki Re: zefirek kultury powiewa wdziecznie:) 21.08.08, 16:20
                          skoro mi smakował to co będę mówił,że było inaczej i vice versa.
                          zas jesli chodzi o czulent to o ile wiem jest wiele róznych jego wersji-róznoskładnikowych i niektóre wyglądaja bardzo zachecająco- jesli chodzi o mojeupodobania kulinarne.
                          akurat ten który miałem okazje spróbować kojarzył mi sie z gotowanym mięsem rosołowym.które musialem spożywać zmuszony w dzieciństwie przez panią matkę uncertain
                          trauma z młodych lat
                          • dana33 Re: zefirek kultury powiewa wdziecznie:) 21.08.08, 16:24
                            najwazniejsze aki, ze nie miales zepsutego zoladka wtedy... smile)))
                          • vicky17 Re: zefirek kultury powiewa wdziecznie:) 21.08.08, 16:25
                            aaki napisała:

> skoro mi smakował to co będę mówił,że było inaczej i vice versa.
                            > zas jesli chodzi o czulent to o ile wiem jest wiele róznych jego wersji-róznosk
                            > ładnikowych i niektóre wyglądaja bardzo zachecająco- jesli chodzi o mojeupodoba
                            > nia kulinarne.
                            > akurat ten który miałem okazje spróbować kojarzył mi sie z gotowanym mięsem ros
                            > ołowym.które musialem spożywać zmuszony w dzieciństwie przez panią matkę uncertain
                            > trauma z młodych lat

jedno co dodam od siebie to fakt,ze ani gosciny sie nie wymawia..smile ani nie
                            krytykuje gospodarza za kuchniesmile zawsze mozna sie wymigac bolem brzuchasmile)
                            • dana33 Re: zefirek kultury powiewa wdziecznie:) 21.08.08, 17:09
                              ty rochellina jak zwykle nic nie kapujesz....
                              nigdy nie wymawialam gosciny aki, bo sie nigdy o nia nie prosil...
                              to byla moja wlasna inicjatywa.... ja tylko uwazam, ze jego zachowaie
                              POTEM bylo bardzo nie w porzadku, mowiac delikatnie.
                              natomiast wcale nie uwazam, ze aki musial lubiec wszystko, co mu
                              zaserwowalam: ma prawo powiedziec, ze czegos nie lubi... nawet
                              obowiazek, bo tak to bylby w niebezpieczenstwie dostac cos, czego
                              nie lubi po raz drugi... smile))
                              teraz wiem, ze tylko pilaw... smile))
                              • vicky17 Re: zefirek kultury powiewa wdziecznie:) 21.08.08, 17:24
                                dana33 napisała:

> ty rochellina jak zwykle nic nie kapujesz....
                                > nigdy nie wymawialam gosciny aki, bo sie nigdy o nia nie prosil...
                                > to byla moja wlasna inicjatywa.... ja tylko uwazam, ze jego zachowaie
                                > POTEM bylo bardzo nie w porzadku, mowiac delikatnie.
                                > natomiast wcale nie uwazam, ze aki musial lubiec wszystko, co mu
                                > zaserwowalam: ma prawo powiedziec, ze czegos nie lubi... nawet
                                > obowiazek, bo tak to bylby w niebezpieczenstwie dostac cos, czego
                                > nie lubi po raz drugi... smile))
                                > teraz wiem, ze tylko pilaw... smile))

w innej kulturze sie wychowalysmy i w innej kulturze zyjemy,ale to co widzialam
                                na forum po tzw.goscinie bylo delikatnie mowiac niesmaczne,na tyle niesmaczne,ze
                                chyba nie trzeba tego przerabiac jeszcze raz z innymi przyprawami. zarowno
                                gospodarzy jak i gosci obowiazuja zasady grzecznosci i obstaje przy swoim
                                zdaniu,ze publicznie nie pierzemy brudow przed swiatem o tym co prywatnie mialo
                                miejsce w czyims domu z udzialem paru z was.krytyka i wymawianie gosciny jest
                                ponizajace a krytyka czyjejs kuchni,nawet jak cos ci nie smakowalo,tez nie
                                powinna miec miejsca.
                                • dana33 Re: zefirek kultury powiewa wdziecznie:) 21.08.08, 17:34
                                  nu, rochellino... zesmy sie wychowaly w innej kulturze i ze w innej
                                  kulturze zyjemy, to nie mialam nigdy najmniejszych watpliwosci... i
                                  chyba nikt nie mial....
                                  mam takie niewyrazne uczucie, ze w twojej kulturze to wychowalo sie
                                  niewielu.... smile)))
                                • aaki Re: zefirek kultury powiewa wdziecznie:) 21.08.08, 17:43
                                  w ameryce wszystko zawsze jest great,nice i fine ale ja nie jestem z ameryki tongue_out
                                  • vicky17 Re: zefirek kultury powiewa wdziecznie:) 21.08.08, 22:31
                                    aaki napisała:

> w ameryce wszystko zawsze jest great,nice i fine ale ja nie jestem z ameryki tongue_out

akurat z tego jestem bardzo dumna,ze w kulturze anglosaskiej nawet jak umierasz
                                    to nie narzekasz..since everything is just finesmile
                            • aaki Re: zefirek kultury powiewa wdziecznie:) 21.08.08, 17:42
                              a po co sie miałem wykrecać bólem brzucha przed czymś czego w życiu nigdy wczesniej nie jadłem?
                              mnie smakował pilaw nie smakował czulent.przypuszczam,że sa osoby,które zażerają się ze smakiem tymże samym czulentem.
                              nie ma uniwersalnych preferencji kulinarno-smakowych i tyle.
                    • dana33 Re: zefirek kultury powiewa wdziecznie:) 21.08.08, 07:39
                      ujj tomkowa...... to byla perelka... smile)))
        • tygrys6789 Wszystkich wasz laczy antypolskosc ,antykatolicyzm 20.08.08, 18:58
          Wszystkich was laczy antypolskosc i antykatolicyzm.
          Antyzydowstwo i antyizraelizm Viki jest antypolski, poniewaz stanowi
          90% jej zainteresowan. Powod moze byc dwojaki. Viki to albo zydowa-prowokatorka
          zbierajaca frajerow antysemickich pod "kontrole",
          albo paradoksalnie "zona araba" sluzaca arabolskiej propagandzie.
          Z pewnoscia nie jest to polska patriotka ani katoliczka.
          Co do reszty forum - to jest to albo "cebula" albo polojudki.
          .............
          I love Jesus. I love Poland.
          Szwabland, kacapland,arabole, zydzi i Izrael mi zwisaja
          • tomek404 Re: Wszystkich wasz laczy antypolskosc ,antykatol 20.08.08, 19:11
            Napisalam to powyzej. Tez mysle, ze ona prowokatorka. Ja tam od razu
            rozszyfrowalam, ze to jest nasz czlowiek.
            Czuje w niej bratnia dusze. Ona sie niezle maskuje, a to przeciez
            nasza specjalnosc wypracowana przez wieki.
            Rachelciu tak trzymaj.
            Pozdrawiam
            tomkowa
            • vicky17 Re: Wszystkich wasz laczy antypolskosc ,antykatol 20.08.08, 20:16
              tomek404 napisała:

> Napisalam to powyzej. Tez mysle, ze ona prowokatorka.
              > Pozdrawiam
              > tomkowa

he,he jak nie mozna kogos z prawej,z lewej ,jak wytrzymuje
              pasztety,chalerki,fredzie,zgredzie,koszer adminow i mycnika to znaczy ,ze musi
              byc swoj tylko w przebraniu.. bardzo fajna logika a co ja na to...ano jesli juz
              to moge byc czarna,koszerna hippie,ale ta true blue..a nie jakimis
              ruskimi,polskimi czy innymi nieczystymi mieszancami.. w koncu jak sie zmusze to
              i na trabce zagram jakiemus rebe..a jeden z moich synow to juz w ciemno by wasz
              paszport dostal..ale po co,skoro musial by pejsy zapuszczac a on woli inna
              fryzurke i w calosci miec co nieco..czemu sie wcale nie dziwie,pomimo
              ekologicznych postepowsmile
              kabaret smieszny ,ale nie masz hippie bez golasow z "hair"smile

pl.youtube.com/watch?v=EhbxI5eVnM4
          • vicky17 Re: Wszystkich wasz laczy antypolskosc ,antykatol 20.08.08, 20:27
            tygrys6789 napisał:

> Wszystkich was laczy antypolskosc i antykatolicyzm.
            > Antyzydowstwo i antyizraelizm Viki jest antypolski, poniewaz stanowi
            > 90% jej zainteresowan.

a 90% twoich zainteresowan to bluzganie przeplatane opowiesciami o twoich
            wyczynach z 48cm przedluzeniem twego mozgu na kiju. faktycznie tego typu obrona
            wartosci chrzescijanskich jest rownoznaczna z byciem i poplecznikiem RM i
            reprezentowaniem KK. ziutus z jakiej dziury ty wypelzles,ze takie bzdety chcesz
            tu sprzedac i jaki ksiadz ciebie szkolil na religii dla propagandystow i koni
            trojanskich?
    • tomek404 specjalnie dedykuje dla vicky17 20.08.08, 18:55
      www.youtube.com/watch?v=WzlbkwW0haw
    • vicky17 he,he peace 20.08.08, 21:15
      czy wyobrazacie sobie mnie na balkoniku w bandanie na glowie,na bosaka z
      bransoletkami na stopach tanczaca w takt hippie melodii.. mysle,ze za 5 minut
      buldozer by zrownal balkonik z ziemia myslac,ze nasz pasztet sie jednak
      przeflancowal za bardzo w zla strone koszernoscismile)
      he,he ale by bylo kino bez czulentu chyba tylko one way ticket to the moonsmile)

pl.youtube.com/watch?v=SI3z0maVnPE
      • ariadna-enta Re: he,he peace 20.08.08, 21:29
        Ciebie rachelka na balkoniku z bransoletkami na stopach
        wyobrazić sobie jak najbarziej.)))
    • tygrys6789 Widzisz Abdulla Vickstein jak cie pokochali? 20.08.08, 21:39
      Jak zapewnilem, ze nie jestes ani Polska Patriotka ani Katoliczka
      to odrazu cebule i polojudki cie pokochaly. Bez wazeliny w d....
      ci wchodza.
      • vicky17 Re: Widzisz Abdulla Vickstein jak cie pokochali? 20.08.08, 22:23
        tygrys6789 napisał:

> Jak zapewnilem, ze nie jestes ani Polska Patriotka ani Katoliczka
        > to odrazu cebule i polojudki cie pokochaly. Bez wazeliny w d....
        > ci wchodza.

no bo wazelina chyba tylko dla ciebie trojanie zarezerwowana,bo ostatnio cos
        smetnie bzyczysz szukajac nastepnej true blue katoliczki jak opornik. nie powiem
        ladna by z was para byla..jedno oporne a drugie w pelni kwitnace..dzien w
        dzien..z Biblia w jednej rece i slownikiem wyrazow obcej w drugiej. ty musiales
        pare stron tej Biblii wyrwac,ze omijasz co drugie przykazanie z Dekalogu.
        • tygrys6789 alez pani Vickstein, ja juz mam Asie..... 20.08.08, 22:38
          ......ktora jest katoliczka doskonala. Jak mi Asia powiedziala,
          to chodzila przez 6 lat na pielgrzymke do Czestochowy aby wymodlic sobie takiego
          super chlopa jak Andrew Leonard P. MD PhD col SICIS
          A ty za kim zamezna? zaloze sie , ze nie z Polakiem.
          Jak sie zwie? Ali czy Srul?
          • vicky17 Re: alez pani Vickstein, ja juz mam Asie..... 21.08.08, 14:51
            tygrys6789 napisał:

> super chlopa jak Andrew Leonard P. MD PhD col SICIS
            > A ty za kim zamezna? zaloze sie , ze nie z Polakiem.
            > Jak sie zwie? Ali czy Srul?

no widze,ze asia musi byc super bo siedzisz tu dosc sporo na forum opisujac
            ilosc dzieci,a liczba ta jest zmienna..dobrze,ze asia jest stala to ci sie
            chwali i Bog z toba dobry czlowieku,ze RM i Czestochowa wysluchaly jej a nie
            twych modlitw w tej kwestii.
            co do mej polowki to chyba 49 sie nazywa i nigdy mnie ta liczba nie zawiodla.
    • tygrys6789 Czulent to paskudztwo 20.08.08, 22:26
      Pyszne jest polskie zsiadle mleko z ziemniakami okraszonymi skwarkami.
      Czyste, nietuczace i dzieki Bogu niekoszerne.
      .........
      I love Jesus. I love Poland.
      Szwabland, kacapland,arabole, zydzi i Izrael mi zwisaja.
      • vicky17 Re: Czulent to paskudztwo 20.08.08, 22:33
        tygrys6789 napisał:

> Pyszne jest polskie zsiadle mleko z ziemniakami okraszonymi skwarkami.
        > Czyste, nietuczace i dzieki Bogu niekoszerne.

o i widze,ze ksiazke kucharska nosisz..od kiedy to skrobia i tluszcz sa
        nietuczace..?
      • vicky17 no Jackowo-Poland 1:0 20.08.08, 22:35
        jak widziecie nasze NYC robi sie ekologicznie przyjazne i bedziemy mieli w
        miescie sporo wiatrakow,by oszczedzic energie..a tym czasem warsiawka co robi by
        ekologie poprawic..ano nawet oczyszczalni sciekow nie ma.

www.msnbc.msn.com/id/26311193/?GT1=43001
        • dana33 Re: no Jackowo-Poland 1:0 21.08.08, 07:45
          naprawde to wzruszajace, jak ty sie martwisz o "warsiawke" i jak
          ladnie wyrazasz swoja milosc do stolicy polski... smile)))
          • vicky17 Re: no Jackowo-Poland 1:0 21.08.08, 14:54
            dana33 napisała:

> naprawde to wzruszajace, jak ty sie martwisz o "warsiawke" i jak
            > ladnie wyrazasz swoja milosc do stolicy polski... smile)))

oczywiscie,ze sie martwie,bo mam tam asety i jezdze tam dosc czesto to wole miec
            ekologicznie przyjazne miasto,czym warsiawka na razie nie jest a me jackowo
            jest. jedno co dobre,ze me osiedle na solcu rzeczywiscie zainwestowalo w zielen
            i wyglada super..zawsze chwale prezesa mej spoldzielni,z ktorym jakby nie bylo
            jestem bardzo zaprzyjazniona i na kawke chadzam.
            • off_nick A skąd Ty 21.08.08, 15:12
              masz takie wieści,że Warszawa nie posiada oczyszczalni ścieków?

vicky17 napisała:
              • vicky17 Re: A skąd Ty 21.08.08, 15:31
                off_nick napisała:

> masz takie wieści,że Warszawa nie posiada oczyszczalni ścieków?
                >
                >
                no cos tam sie czysci,ale ile wplywa do Wisly to chyba nawet slepy widzi. w
                koncu problem sciekow i odpadkow przemyslowych to wielki i kosztowny projekt i o
                ile mi wiadomo Polska jest niesamowicie w tyle w tej materii. o ile mi wiadomo
                wraszawa to jedyna stolica europy,gdzie wiekszosc nieoczyszczonych sciekow
                wywalana jest do Wisly.zamiast muzeum moze tak zadbamy o oczyszczalnie odpadkow
                i srodowisko.pojdz nad wisle a bedziesz wiedziala o czym mowie,bo sama wiesz,ze
                swider to nie wisla.

www.mpwik.com.pl/1/16125.html
                • vicky17 poczytaj 21.08.08, 15:44
                  co tu pisza medrcy.. 1/3 sciekow z Warszawy jest tylko oczyszczana reszta wplywa
                  do WISLY..i ty to nazywasz oczyszczaniem? w Polsce nie ma zadnej rzeki ,ktora
                  mialaby 1 stopien czystosci..i to jest wstyd dla panstwa.

64.233.169.104/search?q=cache:Und5MmKsXigJ:www.i-b.pl/ib/ib0s2/ib0s2s022/ib0s2s022.pdf+warszawa-+bez+nowoczesnej+oczyszczalni+sciekow&hl=en&ct=clnk&cd=1&gl=us&client=firefox-a

Warszawa jest jedną z niewielu stolic europejskich nie po-
                  siadających nowoczesnej oczyszczalni ścieków. Jedynie trze-
                  cia część warszawskich ścieków trafia do przestarzałej
                  oczyszczalni mechanicznej. Pozostała część wpływa bez
                  oczyszczenia bezpośrednio do rzeki Wisły.
                  • off_nick To jest info 21.08.08, 15:49
                    sprzed 3 lat,oczyszczalnia "Południe" już pracuje:

www.wirtualna.warszawa.pl/w/060701/oczyszczalnia-południe-gotowa-na-100-procent

vicky17 napisała:
                    • vicky17 Re: To jest info 21.08.08, 15:53
                      to tez jest info..i co z tego ,ze cos nareszcie zaczelo pracowac jak nie ma
                      ujednoliconych norm oczyszczania sciekow i zabronienia dampingu sciekow do wody.
                      dalej mowie,ze wisla i reszta rzek w Polsc eumieraja a rzad sie tym nie
                      intereseuje.faktycznie czysta woda w wisle..mity kolezanko sprzedajesz. ciesze
                      sie,ze oczyszczalnie buduja..zdaje sie ,ze gdzies pod warszawa maja nowa
                      budowac,ale to straszne co sie dzieje w tej kwestii,bo straty ekologiczne sa
                      niepowetowane.

www.zw.com.pl/artykul/275592_Ekolodzy__Wisla_jest_brudna__Zmienmy_to_.html
                • off_nick No to 21.08.08, 15:45
                  masz jakieś przestarzałe info;woda w Wiśle jest czysta,ludzie wędkują w Warszawie i łowią leszcze,sumy i brzany.
                  Wisła jest najrybniejszą rzeką w Europie a będzie jeszcze lepiej za dwa lata kiedy zacznie obowiązywać dyrektywa UE zakazująca odprowadzania jakichkolwiek ścieków do rzek w dużych miastach.

vicky17 napisała:
                  • vicky17 Re: No to 21.08.08, 15:48
                    off_nick napisała:

> masz jakieś przestarzałe info;woda w Wiśle jest czysta,ludzie wędkują w Warszaw
                    > ie i łowią leszcze,sumy i brzany.
                    > Wisła jest najrybniejszą rzeką w Europie a będzie jeszcze lepiej za dwa lata ki
                    > edy zacznie obowiązywać dyrektywa UE zakazująca odprowadzania jakichkolwiek ści
                    > eków do rzek w dużych miastach.
                    >
                    >
                    >przy mnie rybak wylowil rybe smierdzaca fenolem.. tia czysta woda w wisle..moze
                    za jakis czas. ja nie zyje mitem tylko realiami a na wisle mam widok z okna i
                    spaceruja po bulwarach to wiem jaki jest stan jej czystosci i..zapach.Warszawa
                    od lat jest jedyna stolica Europy,gdzie wiekszosc sciekow laduje wlasnie do wody
                    a..to wstyd i hanba.jaka jest jakosc powietrza to widac juz nieomal "golym
                    okiem" a pieniedzy na ochrone srodowiska jak zwykle brakuje.
                    • off_nick Kiedy Ty miałaś 21.08.08, 15:52
                      tę przygodę ze śmierdzącą rybą?

www.dziennik.pl/zielony-dziennik/article212456/Ryby_z_Wisly_mozna_jesc_bez_obaw.html

vicky17 napisała:
                      • vicky17 Re: Kiedy Ty miałaś 21.08.08, 16:15
                        off_nick napisała:

> tę przygodę ze śmierdzącą rybą?
                        >

>
                        >a co ryba nie smierdzi skoro polowa sciekow jest w Warszawie dalej spuszcana do
                        wody? co ty mi chcesz powiedziec.dumna jestes z tego,ze jestemy w tyle za
                        murzynami w tej materii? skoro mamy pieniadze na wojny,muzea przyjazni i
                        odszkodowania za rzekowme grzechy to chyba powinnismy wyczyscic najpierw co
                        spuszczamy tak chetnie do wody..to sa wiadomosci sprzed miesiaca wiec smacznego
                        jedzac te rybke..

Warszawa jest jednym z większych trucicieli rzeki, tylko 50 proc. stołecznych
                        ścieków jest oczyszczanych. – Do końca 2010 r., po wybudowaniu oczyszczalni
                        Czajka, oczyścimy wszystkie ścieki – obiecała prezydent miasta Hanna
                        Gronkiewicz-Waltz, która odwiedziła barkę.
                        • off_nick No jak 21.08.08, 16:51
                          Ty mi tutaj wrzucasz autorytety typu HGW podlane sosem Greenpeace to ja wymiękam.

vicky17 napisała:
                          • vicky17 Re: No jak 21.08.08, 17:17
                            off_nick napisała:

> Ty mi tutaj wrzucasz autorytety typu HGW podlane sosem Greenpeace to ja wymięka
                            > m.
                            >
                            >
                            > no jak uwazasz,ze ryby z rzeki,gdzie paromilionowe miasto wywala polowe swych
                            sciekow do niej..sa swieze..to ja wymiekam.. tym bardziej,ze mieszkalm zbyt
                            dlugo nad ta rzeka by nie wiedziec co sie w niej znajduje i co po niej pieniac
                            sie i cuchnac fekaliami plynie. to nie o autorytet chodzi tylko o fakty i w tym
                            wypadku sa one niepodwazalne.skoro nareszcie ktos poszedl po rozum do glowy i
                            chce zbudowac pozadna i nowoczesna oczyszczalnie sciekow w warszawie..wstyd,ze
                            tak pozno jak wszystsko naokolo jest juz poniszczone.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka