Dodaj do ulubionych

31 sierpień 1939. Jeszcze tylko 20 godzin...

31.08.08, 08:10
pl.youtube.com/watch?v=5Cb4Q_T_UR8&feature=related
nie wiem dlaczego ale zawsze myślę o tamtej chwili
Obserwuj wątek
    • polski_francuz Trzeba myslec 31.08.08, 08:28
      szczegolnie o tej owczesnej nieodpowiedzialnosci polskich wladz, wlasnie teraz
      podczas konfliktu z Rosja. Znow stajemy sie frontowym krajem, znow Czesi sie
      spokojnie wycofuja, znow mamy silne alianse z Zachodem, znow...

PF
      • pozarski Re: Trzeba myslec 31.08.08, 08:36
        polski_francuz napisał:

> szczegolnie o tej owczesnej nieodpowiedzialnosci polskich wladz, wlasnie teraz
        > podczas konfliktu z Rosja. Znow stajemy sie frontowym krajem, znow Czesi sie
        > spokojnie wycofuja, znow mamy silne alianse z Zachodem, znow...
        >
        "Znow Czesi sie sie spokojnie wycofuja"? 31 sierpnia 1939 roku Czechow nie
        bylo,a to takze za przyczyna polskiej wspolpracy z Hitlerem w rozbiorze
        Czechoslowacji. A sam 31 sierpien? To przeddzien wojny; co w tym szczegolnego?
        • aaki Re: Trzeba myslec 31.08.08, 08:39
          nic szczególnego.oprócz tego,że zostało jeszcze tylko 20 godzin pokoju.
          • pozarski Re: Trzeba myslec 31.08.08, 08:50
            Wlasnie. Gdyby wojna wybuchla tydzien potem,zapisalbys date o tydzien
            pozniejsza. Co za intelektualny wysilek!
            • aaki Re: Trzeba myslec 31.08.08, 08:57
              dla mnie jest to ważna rocznica,dla ciebie nie.i tyle-tym się różnimy.
              nie sil się na wątpliwej jakości sarkazm
              • pozarski Re: Trzeba myslec 31.08.08, 09:02
                Nie sile sie na sarkazm. Po prostu zadziwia mnie ta konstrukcja pamieci. Jeszcze
                20 godzin. Jeszcze 19...Dla mnie ta rocznica jest niezwykle wazna, moze nawet
                najwazniejsza,a to z tej prostej przyczyny,ze nikt z mojej rodziny,kto przebywal
                1 wrzesnia gdziekolwiek w Polsce,nie przezyl.
                • aaki Re: Trzeba myslec 31.08.08, 09:05
                  moje konstrukcje myslowe są prymitywne a twoje wysublimowane i trafne.
                  nie mam nic przeciwko takiej interpretacji
                  • pozarski Re: Trzeba myslec 31.08.08, 09:09
                    Sa dziwne.
                • vicky17 Re: Trzeba myslec 31.08.08, 15:47
                  pozarski napisał:

> Nie sile sie na sarkazm. Po prostu zadziwia mnie ta konstrukcja pamieci. Jeszcz
                  > e
                  > 20 godzin. Jeszcze 19...Dla mnie ta rocznica jest niezwykle wazna, moze nawet
                  > najwazniejsza,a to z tej prostej przyczyny,ze nikt z mojej rodziny,kto przebywa
                  > l
                  > 1 wrzesnia gdziekolwiek w Polsce,nie przezyl.

nie jestes jedyny pozarski,ktory stracil czlonkow rodziny na wojnie bo byli
                  zydami.. chce ci przypomniec,ze hitler najechal na POLSKE i mordowal kogo
                  popadnie,w tym zydow. warto o tym rowniez pamietac ze to aaki zalozyl ten watek
                  a nie ty, co mnie na przyklad nie dziwi,bo ty w taki dzien zajmujesz sie
                  antykatolickimi pluciami w dal..slowem dzien jak co dzien.. tym razem
                  wspomaganys przez gar czulentu i rechot zabci.
                  • pozarski Re: Trzeba myslec 31.08.08, 15:50
                    Zalozyl ten watek dla siebie,zeby wzrok nim nasycic? Mogl zastrzec,ze chodzi mu
                    o 1 minute ciszy. Mnie jednak zwrocil uwage,ze to jest jego rocznica,nie
                    moja,wiec po prostu wyprowadzilem go z bledu. A ty i te twoje gnojne komentarze.
                    Naprawde, Rachelciu, gonisz w pietke.wink
                    • vicky17 Re: Trzeba myslec 31.08.08, 15:54
                      pozarski napisał:

> Zalozyl ten watek dla siebie,zeby wzrok nim nasycic? Mogl zastrzec,ze chodzi mu
                      > o 1 minute ciszy. Mnie jednak zwrocil uwage,ze to jest jego rocznica,nie
                      > moja,wiec po prostu wyprowadzilem go z bledu. A ty i te twoje gnojne komentarze
                      > .
                      > Naprawde, Rachelciu, gonisz w pietke.wink

zalezy od definicji gnoju,dla niektorych to widze perfumy wlasnie. masz racje
                      gonisz w pietke i czepiasz sie brzytwy by nie utonac. uwazaj na palce bo nie
                      masz ich mocnych.
                      • pozarski Re: Trzeba myslec 31.08.08, 16:00
                        Nie martw sie o mnie. Martw sie o siebie.wink)
                        • vicky17 Re: Trzeba myslec 31.08.08, 16:06
                          pozarski napisał:

> Nie martw sie o mnie. Martw sie o siebie.wink)

a dlaczego mam sie o siebie martwic..ja na forum,ani z forum nie zyje pozarski i
                          fakt,ze jakas grupa ma obsesje mnie jedynie smieszy..bo to oni ,nie ja do 3 nad
                          ranem czekaja nie spiacsmile
                          • pozarski Re: Trzeba myslec 31.08.08, 16:08
                            Co za roznica. Nie rozumiemy sie.
                            • vicky17 Re: Trzeba myslec 31.08.08, 16:11
                              pozarski napisał:

> Co za roznica. Nie rozumiemy sie.

grunt,ze swoi cie rozumieja bo o to tylko chodzi. niestety nikt poza swoimi
                              ciebie nie zrozumie,ale to i dlatego,ze ty nikogo poza swoimi rowniez.
                              • pozarski Re: Trzeba myslec 31.08.08, 16:12
                                Tak widac musi byc.
                              • dana33 Re: Trzeba myslec 31.08.08, 16:17
                                ciebie, rochellino, to oprocz moze 5 osob, nikt nie rozumie.
                                taka sobie miernota jestes, marginesik zyjacy na marginesie....
                                nie przypadkowo zamykaja ci fora, wyklikuja cie i mimo twoich
                                zapewnien, nikt za toba nie biega.... ot, wpychasz sie ciagle na
                                kazdy watek i rzucasz te swoje chamstwo na lewo i prawo... czasem to
                                juz taki idiotyzm, ze nawet warto wsadzic w sygnatureke i
                                rozreklamowac twoja glupote....
                  • dana33 Re: Trzeba myslec 31.08.08, 16:00
                    jasne...... mordowal kogo popadnie.... przewaznie "podpadali" mu
                    zydzi.....
                    • aaki Re: Trzeba myslec 31.08.08, 17:36
                      to nie jest rocznica powstania w gettcie tylko rocznica ataku hitlera na polske.
                      zaczekaj pare miesięcy i będziesz mogła sie produkować.
                      • pozarski Re: Trzeba myslec 31.08.08, 17:45
                        aaki napisała:

> to nie jest rocznica powstania w gettcie tylko rocznica ataku hitlera na polske
                        > .
                        > zaczekaj pare miesięcy i będziesz mogła sie produkować.

Tak,tak,to jest, Dana,rocznica Polakow. Zydzi sobie moga poczekac.wink
                        • ariadna-enta Re: Trzeba myslec 31.08.08, 18:36
                          a ja myślałam,że od 1 września byli zabijani obywtele polscy bez
                          względu na pochodzenie,a tu się dowiaduję,że tylko etniczni
                          Polascy,a inne grupy narodowosciowe były chwilowo oszczędzane.
                          więc nie odzywać się prosze na tym wątku kto nie udowodni,że do 5
                          pokolenia jest prawdziwwym Polakiem
                          • aaki Re: Trzeba myslec 31.08.08, 18:41
                            jasne...... mordowal kogo popadnie.... przewaznie "podpadali" mu
                            zydzi.....
                            ================================
                            ty nie mysl tylko zapytaj dany
                            • pozarski Re: Trzeba myslec 31.08.08, 18:45
                              No,felczer,w ostatecznym rachunku Dana napisala prawde. A ty nam
                              proponujesz,zebysmy czekali na uroczystosci rocznicowe getta. Tak sprawa
                              wyglada,wiec nie odwracaj kota ogonem.
                              • vicky17 Re: Trzeba myslec 31.08.08, 18:49
                                pozarski napisał:

> No,felczer,w ostatecznym rachunku Dana napisala prawde. A ty nam
                                > proponujesz,zebysmy czekali na uroczystosci rocznicowe getta. Tak sprawa
                                > wyglada,wiec nie odwracaj kota ogonem.

o widze,ze juz czulentem bekasz jak staly bywalec balkonowy. jeszcze wczoraj
                                lkales,ze ktos niegrzecznie cie traktuje a dzisiaj juz z dana pod pacha i jej
                                chamstwem za pan brat rozdajesz kulture koszerna na lewo i na prawo. cos cie
                                boli,masz kompleksy,ze tego samego dyplomu co aaki nie masz czy moze nie umiesz
                                rozpoczac watku na temat rocznicy wojny z zydowskiego puntku widzenia? wiadomo
                                nikt inny procz was tam nie cierpiel,ale czy to na tyle nowe by wciskac te kity
                                co wpis na TYM watku?
                                • pozarski Re: Trzeba myslec 31.08.08, 19:00
                                  Ja nie lkalem,choc bylem niegrzecznie potraktowany przez felczera,ciebie i
                                  jeszcze paru innych fircykow. No i na tym koncze wszelkie dyskusje z toba
                                  (dyskusje? chyba snie!). Milego dnia (i nocy).
                                  • vicky17 Re: Trzeba myslec 31.08.08, 19:08
                                    pozarski napisał:

> Ja nie lkalem,choc bylem niegrzecznie potraktowany przez felczera,ciebie i
                                    > jeszcze paru innych fircykow. No i na tym koncze wszelkie dyskusje z toba
                                    > (dyskusje? chyba snie!). Milego dnia (i nocy).

jak widze ty wszystkich ladnie traktujesz od dawna,tyle,ze nawet nie swoim
                                    slownictwem tylko pozyczonym z balkoniku. wychodzi na to,ze i ty masz
                                    kompleksy,ze cos nie takie te studia jak innych a to rowniez kogos
                                    boli,szczegolnie,ze powiela tu kuture pani recepcjonistki podrzednych hoteli.
                                    faktycznie koncz wasc i wstydu sobie oszczedz,bo tego typu wyzwiska to jakims
                                    szczylom pasuja a nie kulturze koszernej jaka ty ponoc reprezentujesz..no
                                    chyba,ze chcesz tym samym byc czestowany,ale wtedy nie lkaj.
                                    • pozarski Re: Trzeba myslec 31.08.08, 19:13
                                      Moze bys sproboala jeszcze raz napisac to samo, ale tym razem po polsku? Czy mam
                                      zbyt duze wymagania?wink
                                      • vicky17 Re: Trzeba myslec 31.08.08, 19:21
                                        pozarski napisał:

> Moze bys sproboala jeszcze raz napisac to samo, ale tym razem po polsku? Czy ma
                                        > m
                                        > zbyt duze wymagania?wink

po polsku to mowimy "spowrotem" na balkoniku..ale ja tamtego polskiego nie
                                        przerabiam bo nie jestem kalka by kogos kopiowac.ze mna sprawa jest prosta
                                        pozarski..ja sie nie klaniam nikomu,bo nie musze ale tez nie nasladuje
                                        idiotycznie nikogo bo to jest balonowato prymitywne. zbyt wiele wymagasz od
                                        innych by cie cenili za cos czego nie masz ani w sobie ani nie prezentujesz na
                                        forum...oryginalnosci,poczucia humoru i nie wskakiwania do pierwszej lepszej
                                        lodki,ktora ma spore dziury,choc wydaje sie,ze ich nie ma. tu najlepiej byc soba
                                        a nie powtarzac cudze wersety,bo jak wiesz zadnego wplywu na normalnych to forum
                                        nie ma..nawet jakby pewna grupka sobie ja uzurpowala.
                                        paru z was dobrze sie tu czuje bo jest na swoim terenie,ale na innym,mniej dla
                                        was przychylnym, jakos was nie widac..a ponoc tacy odwazni jestescie..nu do
                                        wyklikiwania oponentow..w tym pelna zgoda,ale co to za satysfakcja i co to za
                                        odwaga?
                              • aaki Re: Trzeba myslec 31.08.08, 18:57
                                no to proponuję wczesniejszy termin :17 wrzesnia(1939) w niektórych kregach radości było co niemiara
                                • pozarski Re: Trzeba myslec 31.08.08, 19:03
                                  To juz zostalo przerobione. Na twoim miejscu myslalbym o czyms innym. Np o
                                  tym,ze jako lekarz,sadzac z opinii,ktore tu przedstawiasz, pasujesz bardziej do
                                  pracy w obozie koncentracyjnym by ludzi mordowac,niz w szpitalu by ich ratowac.
                                  Jak wiesz, takich lekarzy bylo dosc i nie tylko w radzieckich obozach.wink
                                  • aaki Re: Trzeba myslec 31.08.08, 19:10
                                    To juz zostalo przerobione.
                                    repetitio mater studiorum est

resztę twoich forumowych pierdzin pominę milczeniem
                                    • pozarski Re: Trzeba myslec 31.08.08, 19:15
                                      Ach,dotknalem czulej struny felczera. Moze ty pracujesz w jakims obozie? Robisz
                                      za woluntariusza?
                                      • vicky17 Re: Trzeba myslec 31.08.08, 19:24
                                        pozarski napisał:

> Ach,dotknalem czulej struny felczera. Moze ty pracujesz w jakims obozie? Robisz
                                        > za woluntariusza?

raczej leczy takich tetrykow,kotrzymi sie balkonowcy zajac nie moga,gdyz nigdy
                                        za inteligentni nie byli by studia zrobic. no wlasnie o tym mowimy,ze w obozach
                                        to chyba twoi znajomi pracuja..obozach przymusowej pracy ma sie rozumiec. jestem
                                        pod wrazeniem kutury jaka szerzysz i mysle,ze perla trafil w 10 ze swoimi
                                        spostrzezeniami na temat twego wygonienia z Polski dlatego takiego odlotu
                                        dostales wczoraj i dalej fruwasz wysoko dzisiaj.sejfuje to kupa mieci.
                                      • aaki Re: Trzeba myslec 31.08.08, 19:29
                                        pshaw.
                    • melord Re: Trzeba myslec 31.08.08, 22:43
                      dana33 napisała:

> jasne...... mordowal kogo popadnie.... przewaznie "podpadali" mu
                      > zydzi.....

tak widac musialo byc....ktos wyzej to zauwazyl
                      • vicky17 Re: Trzeba myslec 31.08.08, 23:18
                        melord napisała:

> dana33 napisała:
                        >
                        > > jasne...... mordowal kogo popadnie.... przewaznie "podpadali" mu
                        > > zydzi.....
                        >
                        >
                        > tak widac musialo byc....ktos wyzej to zauwazyl

o tak jak wiadomo w polsce tylko zydzi podpadli hitlerowi i wymordowal ich
                        wiecej niz polakow,tych oszczedzal bo ich lubil,dlatego na nich najechal. nawet
                        tu trzeba klamac bo prawda znowu niewygodna.
                        • marouder.eu Ty Vickulec bys mu szcegolnie podpadla! 31.08.08, 23:22
                          Jako osoba pci nieuleczalnie podobna do rudego downa mialabys jeszcze przed
                          eksterminacja Zydow prze-ki-cha-ne!
                        • dana33 Re: Trzeba myslec 01.09.08, 11:11
                          rochellino zidiociala do reszty....
                          ty rozumiesz slowo "przewaznie"??? nie? guglnij sobie i sprawdz.
                          a teraz won, kretaczko!
        • polski_francuz Re: Trzeba myslec 31.08.08, 08:53
          "31 sierpnia 1939 roku Czechow nie bylo"

Pozarski, dobrze zrozumiales. Czesi znow zaakceptowali koniecznosc ewentulanej
          dominacji przez mocarstwo oscienne i nie polecieli do Tbilisi podgrzewac tlumy i
          obiecywac pomoc.

PF
          • pozarski Re: Trzeba myslec 31.08.08, 08:55
            Nie,to ty zle zrozumiales. Czechow w 39 roku ( w sensie panstwowosci) nie
            bylo,wiec nie mogli sie dzis, jak wtedy, wycofac. Czesi sa po prostu racjonalnym
            narodem. W przeciwienstwie do Polakow.wink
            • polski_francuz Poniac analogiju 31.08.08, 09:09
              Ja o analogii ty o faktach.

Analogia moze byc mniej czy bardziej abstrakcyjna. Jestes na pewno wystarczajaco
              dobrym sofista, by to zrozumiec.

PF
              • pozarski Re: Poniac analogiju 31.08.08, 09:13
                Jestem tez w polowie Czechoslowakiem i dlatego sofizm zostawiam przed progiem.wink
                • polski_francuz Re: Poniac analogiju 31.08.08, 09:19
                  I chcesz swoja pieczen (tfu kotlet) przy okazji upiec?

Spadam z tego watku, juz odwyklem od epitetow aquanete-like.

See ya

PF
                  • pozarski Re: Poniac analogiju 31.08.08, 09:36
                    polski_francuz napisał:

> I chcesz swoja pieczen (tfu kotlet) przy okazji upiec?
                    >
                    > Spadam z tego watku, juz odwyklem od epitetow aquanete-like.
                    >
                    > See ya
                    >
                    > PF
                    Moja pieczen? (kotlet) Nie. Chce sie trzymac faktow,jakimi sa,a poniewaz w
                    dodatku jestem w polowie Czechoslowakiem,wiec tym bardziej mnie irytuje
                    polsko-francuski sofizm.
                    • kasz0 Re: Poniac analogiju 31.08.08, 12:18
                      pozarski napisał:

> dodatku jestem w polowie Czechoslowakiem

Chyba jednak nie jestes. Ja niegdy bym o sobie tak nie napisal
                      poniewaz jestem czesciowo Morawiakiem, Czechem, Slowakiem (gornym
                      Wegrem). Czechoslowakiem byc nie sposob. Moze Zakarpackim?
                • aaki Re: Poniac analogiju 31.08.08, 09:20
                  to jakas nowa nacja
            • kasz0 Re: Trzeba myslec 31.08.08, 12:14
              pozarski napisał:

> Nie,to ty zle zrozumiales. Czechow w 39 roku ( w sensie
              panstwowosci) nie
              > bylo

pl.wikipedia.org/wiki/Protektorat_Czech_i_Moraw
              Wspolczesnie w ramach UE Czech takze nie ma?

Do kogo tez rozkaz w tytule?

> Czesi sa po prostu racjonalnym narodem.

Tego z oddali tak nie widac jak na miejscu.

Ze wzgledu na zasieg lotnictwa aliantow chyba wiekszosc przemyslu
              zbrojeniowego III Rzeszy funkcjonowala w dolinach Czech i Moraw.
              Jedziesz tam sobie gorkami i nagle pojawia sie przy drodze zaj.bista
              fabryka wypelniajaca doline na dlugosci 2 kilometrow.
              • cyborg.jr Re: Trzeba myslec 31.08.08, 12:22
                To zupełnie jak w austriackich Alpach jadąc do Liebherr’a w Nenzing …
      • aaki Re: Trzeba myslec 31.08.08, 08:37
        a na czym ta nieodpowiedzialność polegała?
        p.s.dyskretnie pominąłeś ówczesną rolę francji i anglii.historia potoczyłaby się
        zupełnie inaczej
        • polski_francuz Re: Trzeba myslec 31.08.08, 08:50
          Alez nic nie pominalem. Napisalem o aliansach z zachodem. Role Francji i Anglii
          przyjaly obecnie Niemcy i Stany.

Myslisz, ze powinienem sie wstydzic za tchorzostwo Francji jako emigrant?

Kaze sie coreczce wstydzic, to ona jest Francuzka, ja jestem polski_francuz.

PF
          • aaki Re: Trzeba myslec 31.08.08, 09:00
            nie musisz sie wstydzić ani ty ani twoja córka. ale chyba jako człowiek myślący
            potrafisz ocenić ex post jego konsekwencje.
        • melord Re: Trzeba myslec 31.08.08, 08:53
          znow prywata i zaslepienie rzadzacych wpycha Polske miedzy
          "mlot i kowadlo"......"sojusznika" mamy tylko dalej
          • polski_francuz Kropka nad i 31.08.08, 09:06
            Sadze, ze polski przywodca widzi w gruzinskiej awanturze historyczna szanse by
            wejsc do historii. Przez plot w pamiennym sierpniu nie skoczyl, ale podroz do
            Tbilisi i podgrzewanie tamtejszych tlumow polaczone zz skladanie obietnic, to
            jego krok do historii.

Teraz mu juz Walesa nie podskoczy.

A narod w tym wszystkim? Who cares?

PF
            • aaki Re: Kropka nad i 31.08.08, 09:08
              nie bądż taki daladier
              • polski_francuz Orzeszku... 31.08.08, 09:11
                Pisz se sam na twych watkach!

PF

• aaki Re:ziemniaczku...... 31.08.08, 09:19
                  przecież nikt cie nie zmusza do pisania na moich wątkach!
                  • easy_door aaki, 31.08.08, 18:00
                    pf parafrazuje,ironizuje i tym chce powiedziec to co ty chcesz uslyszec.On sobie
                    drwi z sojuszow wtedy i teraz jakby chcial powiedziec ze nic wtedy nie daly
                    Polsce i nic nie dadza teraz.
                    Gdzies musi byc inna droga dla Polski.To chce powiedziec i to chce dyskutowac.Ja
                    tez.Emocjonalnie nie da sie ani gadac ani rzadzic.
                    Moim zdaniem lepiej miec blisko wroga(jezeli juz musi byc) niz daleko przyjaciela.
            • pozarski Re: Kropka nad i 31.08.08, 09:11
              Dokladnie tak. Kaczor to szaleniec, ktory powinien siedziec w Tworkach i tam
              snuc plany podboju Rosji, a potem calego swiata. Niestety, chce to robic to w realu.
              • kasz0 rozkazy z Sulejowka dla Powstania Warszawskiego? 31.08.08, 12:23
                pozarski napisał:

> Kaczor to szaleniec, ktory powinien siedziec w Tworkach

On chcialby z wlasnego wyboru wzorem swego idola Pilsudzkiego.

Jednak nie doceniasz rozrzutu granatu wrzuconego w polskie szambo.
                • tygrys6789 Lepiej bylo aliantem Hitlera byc 31.08.08, 12:30
                  Z pozycji pragmatyzmu historii ostatnich 50 lat - duzo lepiej dla Polakow byloby
                  byc aliantem Hitlera jak Rumunia,Wegry,Slowacja.
                  • polski_francuz Trzeba sie 31.08.08, 13:31
                    ku...wa czegos z historii uczyc. Ja nie moge wytrzymac jak sie takie same bledy
                    powtarza.

Studentom tlumacze, jak popelnisz blad, to nie straszne. Kazdemu sie zdarza.
                    Problem zaczyna sie jak popelniasz dwa razy ten sam blad.

Sorry, za przeklenstwa. Ale mnie aaki, pozarski i kaczor wkurzaja.

PF
                    • pozarski Re: Trzeba sie 31.08.08, 13:39
                      Wkurzaj sie na siebie i nie wlaczaj mnie do takiego xujowego towarzystwa.
                      • polski_francuz Re: Trzeba sie 31.08.08, 14:44
                        "Wkurzaj sie na siebie"

Wkurzam sie. Nic mnie polsko-zydowskie wojny nie obchodza i niepotzrebnie
                        wlazlem na Aquanent. temat watku byl i jest wazny. Ale sposob dyskusji i
                        osobiste podteksty czynia rozmowy niemozliwe.

A mordobicia to ja mam wystarczajaco w pracy i nie szukam go w internecie.

Pozdro i by mnie ucieszylo bys to przyjal doslownie. Bo uwazam, ze zwady nie
                        szukasz.

PF
                        • pozarski Re: Trzeba sie 31.08.08, 14:52
                          Dzieki i wzajemnie. Gdyby wszyscy forumowicze mieli twoj stosunek do sprawy,ale
                          i interlokutora, aqua bylaby dalej mainstreamowa.wink)
                          • dana33 Re: Trzeba sie 31.08.08, 15:04
                            dokladnie, pozarski....
                            peef ma swietny stosunek do interlokutora, szczegolnie do zydowskiego
                            interlokutora (ladne slowo): idz i pokwaj sie pod sciana.

nigdy mu tego nie zapomne, temu profesorowi od rozkazywania....
                      • dana33 Re: Trzeba sie 31.08.08, 14:48
                        peefczik pierwszy z pouczaniem i poradami: trzeba, powinno sie, nie
                        wolno itd itd itd.... napisze taka bzdure, tylko nie wie, jak
                        wprowadzic w zycie. nawet u swoich studentow.... ale nicha...
                        najwazniejsze, ze sie poklepie po ramionku, ze wydal polecenie.. smile))
                        • easy_door Re: Trzeba sie 31.08.08, 18:07
                          To jest twoj problem a nie jego.Ty jestes niereformowalna.Ty w testamencie
                          zapiszesz swojej generacji ze jak inni nie mysla jak ty to sa twoje wrogi i
                          izraela.Powiedzial to i co sie stalo-jakby powiedzial zeby muslim sie kiwac
                          szedl to bys go gloryfikowala.Jakiez to plytkie i msciwe.
                    • aaki przepraszam 31.08.08, 17:44
                      a na znak pojednania tenże pacyfistyczny film z youtube dedykuję
                      pl.youtube.com/watch?v=dzMXQ8-8xy8
                      • polski_francuz Re: przepraszam 31.08.08, 18:13
                        Dalbym ci chetnie w leb za ten youtube. Ale przeprosiles i to jest OK. Dzieki
                        Kubie za pomoc. W nagrode mu fotowoltaike zalozesmile

Zwracasz mi wiare w madrosc Polakow!

PF
                        • aaki Re: przepraszam 31.08.08, 18:20
                          no cóż.o było proste następstwo tzw "drôle de guerre" 1939/1940
                          swoja drogą nawet w prawdziwej wojnie francja wielkich strat nie poniosła.
                          • polski_francuz Re: przepraszam 31.08.08, 18:24
                            "Francja wielkich strat nie poniosła"

I ma byc z tego dumna czy tez sie tego wstydzic? Jak myslisz?

PF
                            • aaki Re: przepraszam 31.08.08, 18:27
                              w kazdym razie wykazała pragmatyzm tak miły sercu twemu kapitulując po walce tylko ciut dłuższej niz polska wojna 1939 r
                              • polski_francuz Lepiej 31.08.08, 19:25
                                I oszczedzila zycie wielu swoich obywateli. Powstanie w Paryzu tez zrobili jak
                                juz Amerykanie byli tuz, tuz a Niemcy nie w humorze do walki.

Lepiej bylo dac wymordowac kwiat mlodziezy w akcji Burza czy w Powstaniu
                                Warszawskim, co?

I skoncentruj sie na rzeczach waznych zamiast pieprzyc na lewo i na prawo o
                                glupiotach niewaznych w tym momencie!

PF
                                • aaki Re: Lepiej 31.08.08, 19:34
                                  gdyby francja i anglia wypełniły swoje sojusznicze zobowiązania w 1939 roku
                                  pewnie druga wojna swiatowa wyglądałaby zupełnie inaczej.i pewnie zginełoby
                                  wówczas o wiele wiecej francuskich obywateli.

i postaraj się pisać bez dydaktycznego smrodku jaki cie stale cechuje, ok?
                                  • polski_francuz Re: Lepiej 31.08.08, 19:42
                                    Gdyby kazdy mowil i podpisywal co jest w stanie dotrzymac, swiat bylby zupelnie
                                    inny. Francja i Anglia podpisaly ale nie byly w stanie podpisow honorowac.

Myslisz, ze Kaczor jest w stanie zaatakowac Rosje z drugiej (niz Gruzja) strony?
                                    I ze Rosje se z Gruzja podzielimy?

Proponuje 17 wrzesnie na nasz wspolny atak, zeby se popamietali!

PF
                                    • aaki Re: Lepiej 31.08.08, 19:48
                                      nie chciec a nie być w stanie to mała ale istotna róznica
                                      • polski_francuz Re: Lepiej 31.08.08, 19:53
                                        "chciec" myslisz pewnie o motywacji brakujacej. Polacy ja teraz maja by ruszyc
                                        za Tbilisi?

A Brytowie chyba faktycznie nie byli w stanie (sadzac z liczby samolotow i czolgow).

PF
                                        • aaki Re: Lepiej 31.08.08, 19:56
                                          mój wątek nie jest o gruzji polsce i rosji
                                          zawsze tam mówisz nie na temat?
                                          • polski_francuz Re: Lepiej 31.08.08, 19:59
                                            "zawsze tam mówisz nie na temat?"

Twoj temat to wymarzona analogia by przeanalizowac pulapke w ktora wciaga Polske
                                            jej przywodca.

Czy nie uwazasz, ze to wazny temat?

PF
                                            • aaki Re: Lepiej 31.08.08, 20:06
                                              niejaki de gaulle został skazany na smierc przez niejakiego petaina za zdradę
                                              interesów francji.
                                              ot chłopcy róznili sie w kwestii stosunku do okupanta niemieckego.
                                              • polski_francuz Re: Lepiej 31.08.08, 20:16
                                                "ot chłopcy róznili sie w kwestii stosunku do okupanta niemieckego."

De Gaulle obronil honor Francji, szkoda slow.

Do porazki jednak, wiceminister obrony de Gaulle, reprezentowal armie i "drôle de guerre".

Ani Petain ani de Gaulle do Gdanska nie jezdzili by obiecywac pomoc w razie ataku niemieckiego.

PF

PF
                                                • aaki Re: Lepiej 31.08.08, 20:33
                                                  De Gaulle obronil honor Francji,
                                                  a petain obronił życie francuzów.
                                                  czyli doskonale sie uzupełniali.
                                                  wash & go 2 in 1
                                                  • polski_francuz Aaki 31.08.08, 20:51
                                                    za przeproszeniem. Co mnie teraz obchodzi tamta historia? Niewiele. Jak chcesz,
                                                    zebym za Francje przeprosil, czynie to. Ale jakiez to ma znaczenie? Interesuje
                                                    mnie lekcje wyciagniete z niej przez Polske. W obecnej sytuacji, teraz...

PF
                                                  • aaki Re: Aaki 31.08.08, 22:30
                                                    jedna to pewnie nie zawierać sojuszu obronnego z francją i anglią
                                                    wink
                                                  • melord Re: Aaki 31.08.08, 22:53
                                                    aaki napisała:

> jedna to pewnie nie zawierać sojuszu obronnego z francją i anglią
                                                    > wink

teraz jest "lepiej" mamy sojusz z USA...nalezy jeszcze wciagnac
                                                    Japonie i Australie...do sojuszu ofkors
                                        • vicky17 Re: Lepiej 31.08.08, 19:59
                                          polski_francuz napisał:

> "chciec" myslisz pewnie o motywacji brakujacej. Polacy ja teraz maja by ruszyc
                                          > za Tbilisi?
                                          >
                                          > A Brytowie chyba faktycznie nie byli w stanie (sadzac z liczby samolotow i czol
                                          > gow).
                                          >
                                          > PF

a co Polakom do Tbilisi ..porownujemy zawsze te same sytuacje i pakty juz
                                          zawarte,a wedlug nich Polska miala otrzymac pomoc aliantow,ktorzy nie tylko jej
                                          tchorzliwie nie dostarczyli,ale rowniez nas sprzedali po to by ocalic siebie.
                                          • polski_francuz Re: Lepiej 31.08.08, 20:04
                                            "a co Polakom do Tbilisi"

To po jaka cholere Kaczor tam jezdzil? Wytlumacz bo za nic nie kapuje. Ja
                                            podejrzewam, ze chce sie wyprofilowac na glownego chorazego ruchu
                                            antyrosyjskiego. Marzy mu sie pewnie slawa bohaterskiego "zadnego guzika nie
                                            doddamy" rzadu polskiego z 1 wrzesnia 1939.

PF

• vicky17 Re: Lepiej 31.08.08, 20:06
                                              polski_francuz napisał:

> "a co Polakom do Tbilisi"
                                              >
                                              > To po jaka cholere Kaczor tam jezdzil? Wytlumacz bo za nic nie kapuje. Ja
                                              > podejrzewam, ze chce sie wyprofilowac na glownego chorazego ruchu
                                              > antyrosyjskiego. Marzy mu sie pewnie slawa bohaterskiego "zadnego guzika nie
                                              > doddamy" rzadu polskiego z 1 wrzesnia 1939.
                                              >
                                              > PF
                                              >
                                              > a po cholere sarkozy jezdzi po swiecie i co masz znowu do kaczora? nie bardzo
                                              wiem dlaczego laczysz gruzje z rocznica napadu hitlera na POLSKE i rocznica
                                              zdrady POLSKI przez jej zakichanych aliantow?
                                              >
                                              • polski_francuz Re: Lepiej 31.08.08, 20:12
                                                "nie bardzo wiem dlaczego laczysz gruzje z rocznica napadu hitlera na POLSKE"

Przeczytaj me wpisy z tego watku to zrozumiesz.

Sarko jest smieszny typek ale dziala w interesie Francji. Kaczor wciaga Polske
                                                w awantury. I zaczynam sie bac konsekwencji jego aktow.

PF
                                                • vicky17 Re: Lepiej 31.08.08, 20:22
                                                  polski_francuz napisał:

> "nie bardzo wiem dlaczego laczysz gruzje z rocznica napadu hitlera na POLSKE"
                                                  >
                                                  > Przeczytaj me wpisy z tego watku to zrozumiesz.
                                                  >
                                                  > Sarko jest smieszny typek ale dziala w interesie Francji. Kaczor wciaga Polske
                                                  > w awantury. I zaczynam sie bac konsekwencji jego aktow.
                                                  >
                                                  > PF

no wiesz jak sarko dziala w interesie francji to niech ja skonam..on nie tylko
                                                  dziala w interesie francji,ale rowniez w interesie wlasnej rodziny dlaje dobry
                                                  przyklad dla innych. kaczor ma prawo do tego co robi,takie samo prawo jak
                                                  donek,ktory juz na pewno w interesie polski nie dziala co widac wlasnie.
                                                  czytalam twe wpisy,ale dalej nie widze zwiazku miedzy gruzja a polska sprzed
                                                  wrzesnia 39 roku,bo jak mowie my nie mamy paktow zawartych by gruzji pomagac a
                                                  byli alianci jak francja czy anglia je mialy,i to pospisane. sam fakt,ze ktos
                                                  jezdzi gdzies po swiecie i cos mowi do niczego nie zobowiazuje bo robi to kazdy
                                                  przywodca cywilizowanych panstw.
                                                  • polski_francuz Re: Lepiej 31.08.08, 20:25
                                                    "bo jak mowie my nie mamy paktow zawartych by gruzji pomagac"

Na szczescie.

Milo bylo pogadac, chociaz sie roznimy pogladami.

Pozdro

PF
                                                  • easy_door Re: Lepiej 31.08.08, 20:30
                                                    Trzeba tu zauwazyc ze Sarko i Aniela nie "zgadzajac sie co Rosja zrobila"
                                                    pojechali rozmawiac z Rosja.Ten nasz Kaczor zas z awanturnikiem podpuszczonym
                                                    przez zachod.Czy widzisz tu roznice w dzialaniu?.Dla brudnej sprawy to
                                                    "polaczki",ukraincy,estonczycy i inni male ptaszki jakby to Stalin nazwal a
                                                    bezposrednie rozmowy to z dyplomacja powazniejsza jak Francja,Niemcy,Anglia
                                                    ktora powiedziala juz ze to nie ma sensu wyrzucac Rosji z C8.
                                            • aaki Re: Lepiej 31.08.08, 20:08
                                              za to sarkozy odda z chęcią wszystkie,nawet nieproszony
                        • dana33 Re: przepraszam 31.08.08, 22:20
                          jasssne, peef..... gdyby nie aki, to bys uwazal, ze wszyscy polacy
                          to glupcy, nie? ale ubaw..... smile))
                  • aaki Re: Lepiej bylo aliantem Hitlera byc 31.08.08, 22:28
                    rzeczywiście-czasem lepiej jest stać po stronie zła.
                    ale czy to dobrze......?
                    • pozarski Re: Lepiej bylo aliantem Hitlera byc 01.09.08, 04:43
                      aaki napisała:

> rzeczywiście-czasem lepiej jest stać po stronie zła.
                      > ale czy to dobrze......?

Zebys potem nie mial pretensji,jak cie nazwa kolokwialnie.wink
                • cyborg.jr Re: rozkazy z Sulejowka dla Powstania Warszawskie 31.08.08, 12:32
                  Kaczor to najsłabszy , poje’bany uczeń w klasie , dlatego od
                  1.wrzesnia biorę go do szkoły specjalnej dla upośledzonych
                  antysocjalów ...
                  mam taką świetną uczitełkę która mu nieżle w PIS'dę da ...
                  dubi,dubi,duuuu ....
                  jestem fanem katastrof lotniczych
    • vicky17 Re: 31 sierpień 1939. Jeszcze tylko 20 godzin... 31.08.08, 20:04
      aaki napisała:

> pl.youtube.com/watch?v=5Cb4Q_T_UR8&feature=related
      > nie wiem dlaczego ale zawsze myślę o tamtej chwili

myslisz o tamtej chwili bo jestes POLAKIEM wlasnie,a w koncu to moze i
      swiatowa,ale najbardziej POLSKA rocznica i kolejny bolesny przyklad jak kazdy
      nas sprzedawal,zdradzal a my jak zawsze gotowi bylismy umrzec za innych..jako
      jedyni na swiecie chyba.
      • stormy_weather Re: 31 sierpień 1939. Jeszcze tylko 20 godzin... 31.08.08, 20:11
        mój przodek walczył z pierwa o klif oksywski...
        big patriota , oficer... gdy wrocił z Anglii w 1947 (bo się wahał)
        zaczęła się jego i nasza gehenna ...
        słuchany w procesie oficerów mar woju ... cudem , chyba dlatego że
        kuropieska był jego przyjacialem uratował dupę..
    • kasz0 Re: 31 sierpień 1939. Jeszcze tylko 20 godzin... 01.09.08, 11:06
      aaki napisała:

> nie wiem dlaczego ale zawsze myślę o tamtej chwili

Takze jak chcesz sie pozbyc zatwardzenia? Ja zawsze sie cieszylem,
      ze jak spuszczam wode to jeszcze nie widze Zydow.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka