aaki 31.08.08, 08:10 pl.youtube.com/watch?v=5Cb4Q_T_UR8&feature=related nie wiem dlaczego ale zawsze myślę o tamtej chwili Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polski_francuz Trzeba myslec 31.08.08, 08:28 szczegolnie o tej owczesnej nieodpowiedzialnosci polskich wladz, wlasnie teraz podczas konfliktu z Rosja. Znow stajemy sie frontowym krajem, znow Czesi sie spokojnie wycofuja, znow mamy silne alianse z Zachodem, znow... PF Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Trzeba myslec 31.08.08, 08:36 polski_francuz napisał: > szczegolnie o tej owczesnej nieodpowiedzialnosci polskich wladz, wlasnie teraz > podczas konfliktu z Rosja. Znow stajemy sie frontowym krajem, znow Czesi sie > spokojnie wycofuja, znow mamy silne alianse z Zachodem, znow... > "Znow Czesi sie sie spokojnie wycofuja"? 31 sierpnia 1939 roku Czechow nie bylo,a to takze za przyczyna polskiej wspolpracy z Hitlerem w rozbiorze Czechoslowacji. A sam 31 sierpien? To przeddzien wojny; co w tym szczegolnego? Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: Trzeba myslec 31.08.08, 08:39 nic szczególnego.oprócz tego,że zostało jeszcze tylko 20 godzin pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Trzeba myslec 31.08.08, 08:50 Wlasnie. Gdyby wojna wybuchla tydzien potem,zapisalbys date o tydzien pozniejsza. Co za intelektualny wysilek! Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: Trzeba myslec 31.08.08, 08:57 dla mnie jest to ważna rocznica,dla ciebie nie.i tyle-tym się różnimy. nie sil się na wątpliwej jakości sarkazm Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Trzeba myslec 31.08.08, 09:02 Nie sile sie na sarkazm. Po prostu zadziwia mnie ta konstrukcja pamieci. Jeszcze 20 godzin. Jeszcze 19...Dla mnie ta rocznica jest niezwykle wazna, moze nawet najwazniejsza,a to z tej prostej przyczyny,ze nikt z mojej rodziny,kto przebywal 1 wrzesnia gdziekolwiek w Polsce,nie przezyl. Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: Trzeba myslec 31.08.08, 09:05 moje konstrukcje myslowe są prymitywne a twoje wysublimowane i trafne. nie mam nic przeciwko takiej interpretacji Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: Trzeba myslec 31.08.08, 15:47 pozarski napisał: > Nie sile sie na sarkazm. Po prostu zadziwia mnie ta konstrukcja pamieci. Jeszcz > e > 20 godzin. Jeszcze 19...Dla mnie ta rocznica jest niezwykle wazna, moze nawet > najwazniejsza,a to z tej prostej przyczyny,ze nikt z mojej rodziny,kto przebywa > l > 1 wrzesnia gdziekolwiek w Polsce,nie przezyl. nie jestes jedyny pozarski,ktory stracil czlonkow rodziny na wojnie bo byli zydami.. chce ci przypomniec,ze hitler najechal na POLSKE i mordowal kogo popadnie,w tym zydow. warto o tym rowniez pamietac ze to aaki zalozyl ten watek a nie ty, co mnie na przyklad nie dziwi,bo ty w taki dzien zajmujesz sie antykatolickimi pluciami w dal..slowem dzien jak co dzien.. tym razem wspomaganys przez gar czulentu i rechot zabci. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Trzeba myslec 31.08.08, 15:50 Zalozyl ten watek dla siebie,zeby wzrok nim nasycic? Mogl zastrzec,ze chodzi mu o 1 minute ciszy. Mnie jednak zwrocil uwage,ze to jest jego rocznica,nie moja,wiec po prostu wyprowadzilem go z bledu. A ty i te twoje gnojne komentarze. Naprawde, Rachelciu, gonisz w pietke. Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: Trzeba myslec 31.08.08, 15:54 pozarski napisał: > Zalozyl ten watek dla siebie,zeby wzrok nim nasycic? Mogl zastrzec,ze chodzi mu > o 1 minute ciszy. Mnie jednak zwrocil uwage,ze to jest jego rocznica,nie > moja,wiec po prostu wyprowadzilem go z bledu. A ty i te twoje gnojne komentarze > . > Naprawde, Rachelciu, gonisz w pietke. zalezy od definicji gnoju,dla niektorych to widze perfumy wlasnie. masz racje gonisz w pietke i czepiasz sie brzytwy by nie utonac. uwazaj na palce bo nie masz ich mocnych. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Trzeba myslec 31.08.08, 16:00 Nie martw sie o mnie. Martw sie o siebie.) Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: Trzeba myslec 31.08.08, 16:06 pozarski napisał: > Nie martw sie o mnie. Martw sie o siebie.) a dlaczego mam sie o siebie martwic..ja na forum,ani z forum nie zyje pozarski i fakt,ze jakas grupa ma obsesje mnie jedynie smieszy..bo to oni ,nie ja do 3 nad ranem czekaja nie spiac Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: Trzeba myslec 31.08.08, 16:11 pozarski napisał: > Co za roznica. Nie rozumiemy sie. grunt,ze swoi cie rozumieja bo o to tylko chodzi. niestety nikt poza swoimi ciebie nie zrozumie,ale to i dlatego,ze ty nikogo poza swoimi rowniez. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Trzeba myslec 31.08.08, 16:17 ciebie, rochellino, to oprocz moze 5 osob, nikt nie rozumie. taka sobie miernota jestes, marginesik zyjacy na marginesie.... nie przypadkowo zamykaja ci fora, wyklikuja cie i mimo twoich zapewnien, nikt za toba nie biega.... ot, wpychasz sie ciagle na kazdy watek i rzucasz te swoje chamstwo na lewo i prawo... czasem to juz taki idiotyzm, ze nawet warto wsadzic w sygnatureke i rozreklamowac twoja glupote.... Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Trzeba myslec 31.08.08, 16:00 jasne...... mordowal kogo popadnie.... przewaznie "podpadali" mu zydzi..... Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: Trzeba myslec 31.08.08, 17:36 to nie jest rocznica powstania w gettcie tylko rocznica ataku hitlera na polske. zaczekaj pare miesięcy i będziesz mogła sie produkować. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Trzeba myslec 31.08.08, 17:45 aaki napisała: > to nie jest rocznica powstania w gettcie tylko rocznica ataku hitlera na polske > . > zaczekaj pare miesięcy i będziesz mogła sie produkować. Tak,tak,to jest, Dana,rocznica Polakow. Zydzi sobie moga poczekac. Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: Trzeba myslec 31.08.08, 18:36 a ja myślałam,że od 1 września byli zabijani obywtele polscy bez względu na pochodzenie,a tu się dowiaduję,że tylko etniczni Polascy,a inne grupy narodowosciowe były chwilowo oszczędzane. więc nie odzywać się prosze na tym wątku kto nie udowodni,że do 5 pokolenia jest prawdziwwym Polakiem Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: Trzeba myslec 31.08.08, 18:41 jasne...... mordowal kogo popadnie.... przewaznie "podpadali" mu zydzi..... ================================ ty nie mysl tylko zapytaj dany Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Trzeba myslec 31.08.08, 18:45 No,felczer,w ostatecznym rachunku Dana napisala prawde. A ty nam proponujesz,zebysmy czekali na uroczystosci rocznicowe getta. Tak sprawa wyglada,wiec nie odwracaj kota ogonem. Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: Trzeba myslec 31.08.08, 18:49 pozarski napisał: > No,felczer,w ostatecznym rachunku Dana napisala prawde. A ty nam > proponujesz,zebysmy czekali na uroczystosci rocznicowe getta. Tak sprawa > wyglada,wiec nie odwracaj kota ogonem. o widze,ze juz czulentem bekasz jak staly bywalec balkonowy. jeszcze wczoraj lkales,ze ktos niegrzecznie cie traktuje a dzisiaj juz z dana pod pacha i jej chamstwem za pan brat rozdajesz kulture koszerna na lewo i na prawo. cos cie boli,masz kompleksy,ze tego samego dyplomu co aaki nie masz czy moze nie umiesz rozpoczac watku na temat rocznicy wojny z zydowskiego puntku widzenia? wiadomo nikt inny procz was tam nie cierpiel,ale czy to na tyle nowe by wciskac te kity co wpis na TYM watku? Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Trzeba myslec 31.08.08, 19:00 Ja nie lkalem,choc bylem niegrzecznie potraktowany przez felczera,ciebie i jeszcze paru innych fircykow. No i na tym koncze wszelkie dyskusje z toba (dyskusje? chyba snie!). Milego dnia (i nocy). Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: Trzeba myslec 31.08.08, 19:08 pozarski napisał: > Ja nie lkalem,choc bylem niegrzecznie potraktowany przez felczera,ciebie i > jeszcze paru innych fircykow. No i na tym koncze wszelkie dyskusje z toba > (dyskusje? chyba snie!). Milego dnia (i nocy). jak widze ty wszystkich ladnie traktujesz od dawna,tyle,ze nawet nie swoim slownictwem tylko pozyczonym z balkoniku. wychodzi na to,ze i ty masz kompleksy,ze cos nie takie te studia jak innych a to rowniez kogos boli,szczegolnie,ze powiela tu kuture pani recepcjonistki podrzednych hoteli. faktycznie koncz wasc i wstydu sobie oszczedz,bo tego typu wyzwiska to jakims szczylom pasuja a nie kulturze koszernej jaka ty ponoc reprezentujesz..no chyba,ze chcesz tym samym byc czestowany,ale wtedy nie lkaj. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Trzeba myslec 31.08.08, 19:13 Moze bys sproboala jeszcze raz napisac to samo, ale tym razem po polsku? Czy mam zbyt duze wymagania? Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: Trzeba myslec 31.08.08, 19:21 pozarski napisał: > Moze bys sproboala jeszcze raz napisac to samo, ale tym razem po polsku? Czy ma > m > zbyt duze wymagania? po polsku to mowimy "spowrotem" na balkoniku..ale ja tamtego polskiego nie przerabiam bo nie jestem kalka by kogos kopiowac.ze mna sprawa jest prosta pozarski..ja sie nie klaniam nikomu,bo nie musze ale tez nie nasladuje idiotycznie nikogo bo to jest balonowato prymitywne. zbyt wiele wymagasz od innych by cie cenili za cos czego nie masz ani w sobie ani nie prezentujesz na forum...oryginalnosci,poczucia humoru i nie wskakiwania do pierwszej lepszej lodki,ktora ma spore dziury,choc wydaje sie,ze ich nie ma. tu najlepiej byc soba a nie powtarzac cudze wersety,bo jak wiesz zadnego wplywu na normalnych to forum nie ma..nawet jakby pewna grupka sobie ja uzurpowala. paru z was dobrze sie tu czuje bo jest na swoim terenie,ale na innym,mniej dla was przychylnym, jakos was nie widac..a ponoc tacy odwazni jestescie..nu do wyklikiwania oponentow..w tym pelna zgoda,ale co to za satysfakcja i co to za odwaga? Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: Trzeba myslec 31.08.08, 18:57 no to proponuję wczesniejszy termin :17 wrzesnia(1939) w niektórych kregach radości było co niemiara Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Trzeba myslec 31.08.08, 19:03 To juz zostalo przerobione. Na twoim miejscu myslalbym o czyms innym. Np o tym,ze jako lekarz,sadzac z opinii,ktore tu przedstawiasz, pasujesz bardziej do pracy w obozie koncentracyjnym by ludzi mordowac,niz w szpitalu by ich ratowac. Jak wiesz, takich lekarzy bylo dosc i nie tylko w radzieckich obozach. Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: Trzeba myslec 31.08.08, 19:10 To juz zostalo przerobione. repetitio mater studiorum est resztę twoich forumowych pierdzin pominę milczeniem Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Trzeba myslec 31.08.08, 19:15 Ach,dotknalem czulej struny felczera. Moze ty pracujesz w jakims obozie? Robisz za woluntariusza? Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: Trzeba myslec 31.08.08, 19:24 pozarski napisał: > Ach,dotknalem czulej struny felczera. Moze ty pracujesz w jakims obozie? Robisz > za woluntariusza? raczej leczy takich tetrykow,kotrzymi sie balkonowcy zajac nie moga,gdyz nigdy za inteligentni nie byli by studia zrobic. no wlasnie o tym mowimy,ze w obozach to chyba twoi znajomi pracuja..obozach przymusowej pracy ma sie rozumiec. jestem pod wrazeniem kutury jaka szerzysz i mysle,ze perla trafil w 10 ze swoimi spostrzezeniami na temat twego wygonienia z Polski dlatego takiego odlotu dostales wczoraj i dalej fruwasz wysoko dzisiaj.sejfuje to kupa mieci. Odpowiedz Link Zgłoś
melord Re: Trzeba myslec 31.08.08, 22:43 dana33 napisała: > jasne...... mordowal kogo popadnie.... przewaznie "podpadali" mu > zydzi..... tak widac musialo byc....ktos wyzej to zauwazyl Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: Trzeba myslec 31.08.08, 23:18 melord napisała: > dana33 napisała: > > > jasne...... mordowal kogo popadnie.... przewaznie "podpadali" mu > > zydzi..... > > > tak widac musialo byc....ktos wyzej to zauwazyl o tak jak wiadomo w polsce tylko zydzi podpadli hitlerowi i wymordowal ich wiecej niz polakow,tych oszczedzal bo ich lubil,dlatego na nich najechal. nawet tu trzeba klamac bo prawda znowu niewygodna. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Ty Vickulec bys mu szcegolnie podpadla! 31.08.08, 23:22 Jako osoba pci nieuleczalnie podobna do rudego downa mialabys jeszcze przed eksterminacja Zydow prze-ki-cha-ne! Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Trzeba myslec 01.09.08, 11:11 rochellino zidiociala do reszty.... ty rozumiesz slowo "przewaznie"??? nie? guglnij sobie i sprawdz. a teraz won, kretaczko! Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Trzeba myslec 31.08.08, 08:53 "31 sierpnia 1939 roku Czechow nie bylo" Pozarski, dobrze zrozumiales. Czesi znow zaakceptowali koniecznosc ewentulanej dominacji przez mocarstwo oscienne i nie polecieli do Tbilisi podgrzewac tlumy i obiecywac pomoc. PF Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Trzeba myslec 31.08.08, 08:55 Nie,to ty zle zrozumiales. Czechow w 39 roku ( w sensie panstwowosci) nie bylo,wiec nie mogli sie dzis, jak wtedy, wycofac. Czesi sa po prostu racjonalnym narodem. W przeciwienstwie do Polakow. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Poniac analogiju 31.08.08, 09:09 Ja o analogii ty o faktach. Analogia moze byc mniej czy bardziej abstrakcyjna. Jestes na pewno wystarczajaco dobrym sofista, by to zrozumiec. PF Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Poniac analogiju 31.08.08, 09:13 Jestem tez w polowie Czechoslowakiem i dlatego sofizm zostawiam przed progiem. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Poniac analogiju 31.08.08, 09:19 I chcesz swoja pieczen (tfu kotlet) przy okazji upiec? Spadam z tego watku, juz odwyklem od epitetow aquanete-like. See ya PF Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Poniac analogiju 31.08.08, 09:36 polski_francuz napisał: > I chcesz swoja pieczen (tfu kotlet) przy okazji upiec? > > Spadam z tego watku, juz odwyklem od epitetow aquanete-like. > > See ya > > PF Moja pieczen? (kotlet) Nie. Chce sie trzymac faktow,jakimi sa,a poniewaz w dodatku jestem w polowie Czechoslowakiem,wiec tym bardziej mnie irytuje polsko-francuski sofizm. Odpowiedz Link Zgłoś
kasz0 Re: Poniac analogiju 31.08.08, 12:18 pozarski napisał: > dodatku jestem w polowie Czechoslowakiem Chyba jednak nie jestes. Ja niegdy bym o sobie tak nie napisal poniewaz jestem czesciowo Morawiakiem, Czechem, Slowakiem (gornym Wegrem). Czechoslowakiem byc nie sposob. Moze Zakarpackim? Odpowiedz Link Zgłoś
kasz0 Re: Trzeba myslec 31.08.08, 12:14 pozarski napisał: > Nie,to ty zle zrozumiales. Czechow w 39 roku ( w sensie panstwowosci) nie > bylo pl.wikipedia.org/wiki/Protektorat_Czech_i_Moraw Wspolczesnie w ramach UE Czech takze nie ma? Do kogo tez rozkaz w tytule? > Czesi sa po prostu racjonalnym narodem. Tego z oddali tak nie widac jak na miejscu. Ze wzgledu na zasieg lotnictwa aliantow chyba wiekszosc przemyslu zbrojeniowego III Rzeszy funkcjonowala w dolinach Czech i Moraw. Jedziesz tam sobie gorkami i nagle pojawia sie przy drodze zaj.bista fabryka wypelniajaca doline na dlugosci 2 kilometrow. Odpowiedz Link Zgłoś
cyborg.jr Re: Trzeba myslec 31.08.08, 12:22 To zupełnie jak w austriackich Alpach jadąc do Liebherr’a w Nenzing … Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: Trzeba myslec 31.08.08, 08:37 a na czym ta nieodpowiedzialność polegała? p.s.dyskretnie pominąłeś ówczesną rolę francji i anglii.historia potoczyłaby się zupełnie inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Trzeba myslec 31.08.08, 08:50 Alez nic nie pominalem. Napisalem o aliansach z zachodem. Role Francji i Anglii przyjaly obecnie Niemcy i Stany. Myslisz, ze powinienem sie wstydzic za tchorzostwo Francji jako emigrant? Kaze sie coreczce wstydzic, to ona jest Francuzka, ja jestem polski_francuz. PF Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: Trzeba myslec 31.08.08, 09:00 nie musisz sie wstydzić ani ty ani twoja córka. ale chyba jako człowiek myślący potrafisz ocenić ex post jego konsekwencje. Odpowiedz Link Zgłoś
melord Re: Trzeba myslec 31.08.08, 08:53 znow prywata i zaslepienie rzadzacych wpycha Polske miedzy "mlot i kowadlo"......"sojusznika" mamy tylko dalej Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Kropka nad i 31.08.08, 09:06 Sadze, ze polski przywodca widzi w gruzinskiej awanturze historyczna szanse by wejsc do historii. Przez plot w pamiennym sierpniu nie skoczyl, ale podroz do Tbilisi i podgrzewanie tamtejszych tlumow polaczone zz skladanie obietnic, to jego krok do historii. Teraz mu juz Walesa nie podskoczy. A narod w tym wszystkim? Who cares? PF Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re:ziemniaczku...... 31.08.08, 09:19 przecież nikt cie nie zmusza do pisania na moich wątkach! Odpowiedz Link Zgłoś
easy_door aaki, 31.08.08, 18:00 pf parafrazuje,ironizuje i tym chce powiedziec to co ty chcesz uslyszec.On sobie drwi z sojuszow wtedy i teraz jakby chcial powiedziec ze nic wtedy nie daly Polsce i nic nie dadza teraz. Gdzies musi byc inna droga dla Polski.To chce powiedziec i to chce dyskutowac.Ja tez.Emocjonalnie nie da sie ani gadac ani rzadzic. Moim zdaniem lepiej miec blisko wroga(jezeli juz musi byc) niz daleko przyjaciela. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Kropka nad i 31.08.08, 09:11 Dokladnie tak. Kaczor to szaleniec, ktory powinien siedziec w Tworkach i tam snuc plany podboju Rosji, a potem calego swiata. Niestety, chce to robic to w realu. Odpowiedz Link Zgłoś
kasz0 rozkazy z Sulejowka dla Powstania Warszawskiego? 31.08.08, 12:23 pozarski napisał: > Kaczor to szaleniec, ktory powinien siedziec w Tworkach On chcialby z wlasnego wyboru wzorem swego idola Pilsudzkiego. Jednak nie doceniasz rozrzutu granatu wrzuconego w polskie szambo. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrys6789 Lepiej bylo aliantem Hitlera byc 31.08.08, 12:30 Z pozycji pragmatyzmu historii ostatnich 50 lat - duzo lepiej dla Polakow byloby byc aliantem Hitlera jak Rumunia,Wegry,Slowacja. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Trzeba sie 31.08.08, 13:31 ku...wa czegos z historii uczyc. Ja nie moge wytrzymac jak sie takie same bledy powtarza. Studentom tlumacze, jak popelnisz blad, to nie straszne. Kazdemu sie zdarza. Problem zaczyna sie jak popelniasz dwa razy ten sam blad. Sorry, za przeklenstwa. Ale mnie aaki, pozarski i kaczor wkurzaja. PF Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Trzeba sie 31.08.08, 13:39 Wkurzaj sie na siebie i nie wlaczaj mnie do takiego xujowego towarzystwa. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Trzeba sie 31.08.08, 14:44 "Wkurzaj sie na siebie" Wkurzam sie. Nic mnie polsko-zydowskie wojny nie obchodza i niepotzrebnie wlazlem na Aquanent. temat watku byl i jest wazny. Ale sposob dyskusji i osobiste podteksty czynia rozmowy niemozliwe. A mordobicia to ja mam wystarczajaco w pracy i nie szukam go w internecie. Pozdro i by mnie ucieszylo bys to przyjal doslownie. Bo uwazam, ze zwady nie szukasz. PF Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Trzeba sie 31.08.08, 14:52 Dzieki i wzajemnie. Gdyby wszyscy forumowicze mieli twoj stosunek do sprawy,ale i interlokutora, aqua bylaby dalej mainstreamowa.) Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Trzeba sie 31.08.08, 15:04 dokladnie, pozarski.... peef ma swietny stosunek do interlokutora, szczegolnie do zydowskiego interlokutora (ladne slowo): idz i pokwaj sie pod sciana. nigdy mu tego nie zapomne, temu profesorowi od rozkazywania.... Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Trzeba sie 31.08.08, 14:48 peefczik pierwszy z pouczaniem i poradami: trzeba, powinno sie, nie wolno itd itd itd.... napisze taka bzdure, tylko nie wie, jak wprowadzic w zycie. nawet u swoich studentow.... ale nicha... najwazniejsze, ze sie poklepie po ramionku, ze wydal polecenie.. )) Odpowiedz Link Zgłoś
easy_door Re: Trzeba sie 31.08.08, 18:07 To jest twoj problem a nie jego.Ty jestes niereformowalna.Ty w testamencie zapiszesz swojej generacji ze jak inni nie mysla jak ty to sa twoje wrogi i izraela.Powiedzial to i co sie stalo-jakby powiedzial zeby muslim sie kiwac szedl to bys go gloryfikowala.Jakiez to plytkie i msciwe. Odpowiedz Link Zgłoś
aaki przepraszam 31.08.08, 17:44 a na znak pojednania tenże pacyfistyczny film z youtube dedykuję pl.youtube.com/watch?v=dzMXQ8-8xy8 Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: przepraszam 31.08.08, 18:13 Dalbym ci chetnie w leb za ten youtube. Ale przeprosiles i to jest OK. Dzieki Kubie za pomoc. W nagrode mu fotowoltaike zaloze Zwracasz mi wiare w madrosc Polakow! PF Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: przepraszam 31.08.08, 18:20 no cóż.o było proste następstwo tzw "drôle de guerre" 1939/1940 swoja drogą nawet w prawdziwej wojnie francja wielkich strat nie poniosła. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: przepraszam 31.08.08, 18:24 "Francja wielkich strat nie poniosła" I ma byc z tego dumna czy tez sie tego wstydzic? Jak myslisz? PF Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: przepraszam 31.08.08, 18:27 w kazdym razie wykazała pragmatyzm tak miły sercu twemu kapitulując po walce tylko ciut dłuższej niz polska wojna 1939 r Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Lepiej 31.08.08, 19:25 I oszczedzila zycie wielu swoich obywateli. Powstanie w Paryzu tez zrobili jak juz Amerykanie byli tuz, tuz a Niemcy nie w humorze do walki. Lepiej bylo dac wymordowac kwiat mlodziezy w akcji Burza czy w Powstaniu Warszawskim, co? I skoncentruj sie na rzeczach waznych zamiast pieprzyc na lewo i na prawo o glupiotach niewaznych w tym momencie! PF Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: Lepiej 31.08.08, 19:34 gdyby francja i anglia wypełniły swoje sojusznicze zobowiązania w 1939 roku pewnie druga wojna swiatowa wyglądałaby zupełnie inaczej.i pewnie zginełoby wówczas o wiele wiecej francuskich obywateli. i postaraj się pisać bez dydaktycznego smrodku jaki cie stale cechuje, ok? Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Lepiej 31.08.08, 19:42 Gdyby kazdy mowil i podpisywal co jest w stanie dotrzymac, swiat bylby zupelnie inny. Francja i Anglia podpisaly ale nie byly w stanie podpisow honorowac. Myslisz, ze Kaczor jest w stanie zaatakowac Rosje z drugiej (niz Gruzja) strony? I ze Rosje se z Gruzja podzielimy? Proponuje 17 wrzesnie na nasz wspolny atak, zeby se popamietali! PF Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: Lepiej 31.08.08, 19:48 nie chciec a nie być w stanie to mała ale istotna róznica Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Lepiej 31.08.08, 19:53 "chciec" myslisz pewnie o motywacji brakujacej. Polacy ja teraz maja by ruszyc za Tbilisi? A Brytowie chyba faktycznie nie byli w stanie (sadzac z liczby samolotow i czolgow). PF Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: Lepiej 31.08.08, 19:56 mój wątek nie jest o gruzji polsce i rosji zawsze tam mówisz nie na temat? Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Lepiej 31.08.08, 19:59 "zawsze tam mówisz nie na temat?" Twoj temat to wymarzona analogia by przeanalizowac pulapke w ktora wciaga Polske jej przywodca. Czy nie uwazasz, ze to wazny temat? PF Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: Lepiej 31.08.08, 20:06 niejaki de gaulle został skazany na smierc przez niejakiego petaina za zdradę interesów francji. ot chłopcy róznili sie w kwestii stosunku do okupanta niemieckego. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Lepiej 31.08.08, 20:16 "ot chłopcy róznili sie w kwestii stosunku do okupanta niemieckego." De Gaulle obronil honor Francji, szkoda slow. Do porazki jednak, wiceminister obrony de Gaulle, reprezentowal armie i "drôle de guerre". Ani Petain ani de Gaulle do Gdanska nie jezdzili by obiecywac pomoc w razie ataku niemieckiego. PF PF Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: Lepiej 31.08.08, 20:33 De Gaulle obronil honor Francji, a petain obronił życie francuzów. czyli doskonale sie uzupełniali. wash & go 2 in 1 Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Aaki 31.08.08, 20:51 za przeproszeniem. Co mnie teraz obchodzi tamta historia? Niewiele. Jak chcesz, zebym za Francje przeprosil, czynie to. Ale jakiez to ma znaczenie? Interesuje mnie lekcje wyciagniete z niej przez Polske. W obecnej sytuacji, teraz... PF Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: Aaki 31.08.08, 22:30 jedna to pewnie nie zawierać sojuszu obronnego z francją i anglią Odpowiedz Link Zgłoś
melord Re: Aaki 31.08.08, 22:53 aaki napisała: > jedna to pewnie nie zawierać sojuszu obronnego z francją i anglią > teraz jest "lepiej" mamy sojusz z USA...nalezy jeszcze wciagnac Japonie i Australie...do sojuszu ofkors Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: Lepiej 31.08.08, 19:59 polski_francuz napisał: > "chciec" myslisz pewnie o motywacji brakujacej. Polacy ja teraz maja by ruszyc > za Tbilisi? > > A Brytowie chyba faktycznie nie byli w stanie (sadzac z liczby samolotow i czol > gow). > > PF a co Polakom do Tbilisi ..porownujemy zawsze te same sytuacje i pakty juz zawarte,a wedlug nich Polska miala otrzymac pomoc aliantow,ktorzy nie tylko jej tchorzliwie nie dostarczyli,ale rowniez nas sprzedali po to by ocalic siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Lepiej 31.08.08, 20:04 "a co Polakom do Tbilisi" To po jaka cholere Kaczor tam jezdzil? Wytlumacz bo za nic nie kapuje. Ja podejrzewam, ze chce sie wyprofilowac na glownego chorazego ruchu antyrosyjskiego. Marzy mu sie pewnie slawa bohaterskiego "zadnego guzika nie doddamy" rzadu polskiego z 1 wrzesnia 1939. PF Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: Lepiej 31.08.08, 20:06 polski_francuz napisał: > "a co Polakom do Tbilisi" > > To po jaka cholere Kaczor tam jezdzil? Wytlumacz bo za nic nie kapuje. Ja > podejrzewam, ze chce sie wyprofilowac na glownego chorazego ruchu > antyrosyjskiego. Marzy mu sie pewnie slawa bohaterskiego "zadnego guzika nie > doddamy" rzadu polskiego z 1 wrzesnia 1939. > > PF > > a po cholere sarkozy jezdzi po swiecie i co masz znowu do kaczora? nie bardzo wiem dlaczego laczysz gruzje z rocznica napadu hitlera na POLSKE i rocznica zdrady POLSKI przez jej zakichanych aliantow? > Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Lepiej 31.08.08, 20:12 "nie bardzo wiem dlaczego laczysz gruzje z rocznica napadu hitlera na POLSKE" Przeczytaj me wpisy z tego watku to zrozumiesz. Sarko jest smieszny typek ale dziala w interesie Francji. Kaczor wciaga Polske w awantury. I zaczynam sie bac konsekwencji jego aktow. PF Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: Lepiej 31.08.08, 20:22 polski_francuz napisał: > "nie bardzo wiem dlaczego laczysz gruzje z rocznica napadu hitlera na POLSKE" > > Przeczytaj me wpisy z tego watku to zrozumiesz. > > Sarko jest smieszny typek ale dziala w interesie Francji. Kaczor wciaga Polske > w awantury. I zaczynam sie bac konsekwencji jego aktow. > > PF no wiesz jak sarko dziala w interesie francji to niech ja skonam..on nie tylko dziala w interesie francji,ale rowniez w interesie wlasnej rodziny dlaje dobry przyklad dla innych. kaczor ma prawo do tego co robi,takie samo prawo jak donek,ktory juz na pewno w interesie polski nie dziala co widac wlasnie. czytalam twe wpisy,ale dalej nie widze zwiazku miedzy gruzja a polska sprzed wrzesnia 39 roku,bo jak mowie my nie mamy paktow zawartych by gruzji pomagac a byli alianci jak francja czy anglia je mialy,i to pospisane. sam fakt,ze ktos jezdzi gdzies po swiecie i cos mowi do niczego nie zobowiazuje bo robi to kazdy przywodca cywilizowanych panstw. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Lepiej 31.08.08, 20:25 "bo jak mowie my nie mamy paktow zawartych by gruzji pomagac" Na szczescie. Milo bylo pogadac, chociaz sie roznimy pogladami. Pozdro PF Odpowiedz Link Zgłoś
easy_door Re: Lepiej 31.08.08, 20:30 Trzeba tu zauwazyc ze Sarko i Aniela nie "zgadzajac sie co Rosja zrobila" pojechali rozmawiac z Rosja.Ten nasz Kaczor zas z awanturnikiem podpuszczonym przez zachod.Czy widzisz tu roznice w dzialaniu?.Dla brudnej sprawy to "polaczki",ukraincy,estonczycy i inni male ptaszki jakby to Stalin nazwal a bezposrednie rozmowy to z dyplomacja powazniejsza jak Francja,Niemcy,Anglia ktora powiedziala juz ze to nie ma sensu wyrzucac Rosji z C8. Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: Lepiej 31.08.08, 20:08 za to sarkozy odda z chęcią wszystkie,nawet nieproszony Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: przepraszam 31.08.08, 22:20 jasssne, peef..... gdyby nie aki, to bys uwazal, ze wszyscy polacy to glupcy, nie? ale ubaw..... )) Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: Lepiej bylo aliantem Hitlera byc 31.08.08, 22:28 rzeczywiście-czasem lepiej jest stać po stronie zła. ale czy to dobrze......? Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Lepiej bylo aliantem Hitlera byc 01.09.08, 04:43 aaki napisała: > rzeczywiście-czasem lepiej jest stać po stronie zła. > ale czy to dobrze......? Zebys potem nie mial pretensji,jak cie nazwa kolokwialnie. Odpowiedz Link Zgłoś
cyborg.jr Re: rozkazy z Sulejowka dla Powstania Warszawskie 31.08.08, 12:32 Kaczor to najsłabszy , poje’bany uczeń w klasie , dlatego od 1.wrzesnia biorę go do szkoły specjalnej dla upośledzonych antysocjalów ... mam taką świetną uczitełkę która mu nieżle w PIS'dę da ... dubi,dubi,duuuu .... jestem fanem katastrof lotniczych Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: 31 sierpień 1939. Jeszcze tylko 20 godzin... 31.08.08, 20:04 aaki napisała: > pl.youtube.com/watch?v=5Cb4Q_T_UR8&feature=related > nie wiem dlaczego ale zawsze myślę o tamtej chwili myslisz o tamtej chwili bo jestes POLAKIEM wlasnie,a w koncu to moze i swiatowa,ale najbardziej POLSKA rocznica i kolejny bolesny przyklad jak kazdy nas sprzedawal,zdradzal a my jak zawsze gotowi bylismy umrzec za innych..jako jedyni na swiecie chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
stormy_weather Re: 31 sierpień 1939. Jeszcze tylko 20 godzin... 31.08.08, 20:11 mój przodek walczył z pierwa o klif oksywski... big patriota , oficer... gdy wrocił z Anglii w 1947 (bo się wahał) zaczęła się jego i nasza gehenna ... słuchany w procesie oficerów mar woju ... cudem , chyba dlatego że kuropieska był jego przyjacialem uratował dupę.. Odpowiedz Link Zgłoś
kasz0 Re: 31 sierpień 1939. Jeszcze tylko 20 godzin... 01.09.08, 11:06 aaki napisała: > nie wiem dlaczego ale zawsze myślę o tamtej chwili Takze jak chcesz sie pozbyc zatwardzenia? Ja zawsze sie cieszylem, ze jak spuszczam wode to jeszcze nie widze Zydow. Odpowiedz Link Zgłoś