Dodaj do ulubionych

Kto przeprosi i zaplaci tysiacom Polek zgwalconych

IP: *.telia.com 13.01.02, 21:28
Przyjezdza Putin.Powinien przeprosic w imieniu odznaczonych weteranow Armii
Czerwonej za gwalty popelnione na Polkach w latach 1944-1945 w roznych rejonach
Polski,przede wszystkim na wsi,takze na Podhalu.Precedensem miedzynarodowym sa
przeprosiny i odszkodowania rzadu Japonii za gwalty popelnione na kobietach z
Korei w czasie drugiej wojny swiatowej.Zolnierze sowieccy zgwalcili nie mniej
Polek niz kobiet niemieckich i kaszubskich.
Obserwuj wątek
    • Gość: jojo Re: Kto przeprosi i zaplaci tysiacom Polek zgwalconych IP: *.proxy.aol.com 13.01.02, 21:34
      Gość portalu: Jordanow napisał(a):

> Przyjezdza Putin.Powinien przeprosic w imieniu odznaczonych weteranow Armii
      > Czerwonej za gwalty popelnione na Polkach w latach 1944-1945 w roznych rejonach
      >
      > Polski,przede wszystkim na wsi,takze na Podhalu.Precedensem miedzynarodowym sa
      > przeprosiny i odszkodowania rzadu Japonii za gwalty popelnione na kobietach z
      > Korei w czasie drugiej wojny swiatowej.Zolnierze sowieccy zgwalcili nie mniej
      > Polek niz kobiet niemieckich i kaszubskich.

to szwiniaki ruskie,gnoje jenne,jak oni mogly te dupy germanske ruhacz,pfe,ja bym
      ich nie ruhal
    • krzys52 Re: Kto przeprosi i zaplaci tysiacom Polek zgwalconych 13.01.02, 21:34

> Czerwonej za gwalty popelnione na Polkach w latach 1944-1945 w roznych rejonach
      >
      > Polski,przede wszystkim na wsi,takze na Podhalu.Precedensem miedzynarodowym sa
      ..
      ........................
      ..K.P.
      Pozwol, ze odniose sie jedynie do fragmentu traktujacego o odszkodowaniach
      japonskich dla Koreanek. Otoz nie tyle o gwalty tam chodzilo, co o "przymusowe
      roboty" Koreanek w charakterze prostytutek - zarowno lokalnie w Korei, jak i w
      samej Japonii.
      ..
      K.P.
      • Gość: Karolek Re: Kto przeprosi i zaplaci tysiacom Polek zgwalconych IP: *.chello.pl 13.01.02, 21:41
        K..wa ! Nic nie rozumiem. Kto w końcu zgwałcił Jordanowa ?!!!
        I jak mu Putin ma załacić ? W € czy w rublach ?
        • Gość: eureka Re: Kto przeprosi i zaplaci tysiacom Polek zgwalconych IP: *.telia.com 13.01.02, 21:52
          Teraz wiem jak urodzili sie w Polsce partyjni PZPR-owcy /ok. 2 mln szt. jako
          dorosli w r. 1987 wg GUS-u/ - to byli ruscy genetycznie.
    • Gość: Karolek Re: "Jordanow" to "eureka" ! Zgwałcony !!! IP: *.chello.pl 13.01.02, 21:58
      No to wykrztuś z siebię Jordanow (ksywa "eureka") ile kasy ma Ci odpalić Putin
      za to, że zostałeś zgwalcony ?
      Tylko błagam nie opisuj nam szczegółów tego zdarzenia bo bym sie chyba porzygał!
    • Gość: samogon Re: Kto przeprosi i zaplaci tysiacom Polek zgwalconych IP: *.telia.com 13.01.02, 22:14
      Kto tu jest Ruski? Karolek czy "jojo"?
      • Gość: Karolek Re: "samogon" kolejna ksywa zgwalconego ! IP: *.chello.pl 14.01.02, 07:39
        Gość portalu: samogon napisał(a):

> Jestem kompletnym idiotą !

Tak. To prawda !
        • Gość: ksywa Re: IP: *.telia.com 14.01.02, 23:10
          Gość portalu: Karolek napisał(a):" jestem lezbijka"

> Gość portalu Karolek to w istocie Ania!Psychopata-homo, nie lubi ludzi
          normalnych,nie lubi normalnej dyskusji w internecie,przeklina,pluje sobie na
          brode,ma zal do Polakow,do Zydow,do Niemcow,kocha przesladowcow tej samej plci i
          narodowosci(wschodniej).Zboczeniec w chello.pl.Tak,to prawda!

• watto A co na to Kagan? 14.01.02, 08:01
      A co na to Kagan?
      Kagan powie, że w 90% były winne. Gwałciły Ukrainców i bolszewików na Wołyniu.
      • Gość: siedem Re: A co na to Kagan? IP: *.tgory.pik-net.pl 14.01.02, 08:36
        watto napisał(a):

> A co na to Kagan?
        > Kagan powie, że w 90% były winne. Gwałciły Ukrainców i bolszewików na Wołyniu.

Kagan teraz biega z zapaniczką po buszu bo ma przygotowany fajny artukuł
        do "Young Bolshevik Over IP" o zgubnym wpływie kapitalizmu na drzewostan
        eukaliptusowy.
        7,20

• Gość: ania Re: Kto przeprosi i zaplaci tysiacom Polek zgwalconych IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 14.01.02, 22:14
      Boże, człowieku, czy tu ty czpasz? Ty normalny? Czy ty uważaswz że normalne
      jest żądać prszeprosin? Może ty najpierw prszeprosisz Putina (a pogrzeb w
      historii za co), a potem on ciebie, co?
      • Gość: Waldek Re: Kto przeprosi i zaplaci tysiacom Polek zgwalconych IP: 10.128.133.* 14.01.02, 22:25
        A cóż jest nienormalnego żądać przeprosin i zadośćuczynienia za popełnione
        zbrodnie przez Związek Sowiecki? Moralność Kalego? Bo robotnicy przymusowi z b.
        ZSRR otrzymali odszkodowanie z Niemiec. A Polacy, byli więźniowie łagrów w ZSRR
        jak dotąd nie.
        • Gość: ania Re: Kto przeprosi i zaplaci tysiacom Polek zgwalconych IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 14.01.02, 22:41
          Więc proś o to Ukraińców,Białoruś, Armienie,, Tadżykistan,Uzbiekistan,Gruzje i
          reszte z 15 rebublik Sovietskich. Może ktoś będze bardziej miły........
          • Gość: ksywa Re: Kto przeprosi i zaplaci tysiacom Polek zgwalconych IP: *.telia.com 14.01.02, 23:22
            "Aniu"Karolku-homo:czy Twoi przodkowie to byli Tadzycy,Ukraincy,Gruzini
            itd.,ale nie Rosjanie?Trzeba byc kretynem-Karolkiem(z @chello.pl),zeby tak
            obstawac za ruskimi zboczencami z czasow drugiej wojny.Ile masz lat "Aniu"-
            Karolku?Bo Ruscy gwalcili w 1944-45.Do psychiatry paszli won!
            • Gość: ania Re: Kto przeprosi i zaplaci tysiacom Polek zgwalconych IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 15.01.02, 00:01
              Gość portalu: ksywa napisał(a):

> "Aniu"Karolku-homo:czy Twoi przodkowie to byli Tadzycy,Ukraincy,Gruzini
              > itd.,ale nie Rosjanie?
              Ania. Rosjanie, i nie jestem żadnym Karolkiem.
              Trzeba byc kretynem-Karolkiem(z @chello.pl),zeby tak
              > obstawac za ruskimi zboczencami z czasow drugiej wojny.
              ania.Trzeba być kretynem, żeby pisać takie bzdury. Skarbie, ten co mówi po
              angielsku wcale nie musi być anglikiem, ten co mówi po rosyjsku wcale nie musi
              być rosyjaninem,a kto wyzwalal Europe Zachodnią ty poczytaj i wszystko stanie z
              głowy na nogi. Ja za korepytycje słono biore.
              Ile masz lat "Aniu"- ania. mnogo
              > Karolku?Bo Ruscy gwalcili w 1944-45.Do psychiatry paszli won!
              ania."Obelgi to argumenty tych,którzy nie mają argumentów"
              Jan Jakub Rousseau

• Gość: Waldek Re: Kto przeprosi i zaplaci tysiacom Polek zgwalconych IP: 10.128.133.* 15.01.02, 11:02
                Rosja czuje się i zarazem jest spadkobiercą ZSRR. A Syberia jak dotąd jest
                częścią Rosji i nie słyszałem o chęci oderwania od macierzy. Tu proszę Panią
                nie chodzi o to żeby być miłym. Waszą miłość czuliśmy na karku najpierw przez
                123 lata i później przez 50 lat. Tak więc nie trzeba już nam więcej oddechu
                rosyjskiego nieźwiedzia. Aja Panią pytam o odszkodowanie dla tych ludzi tak
                tragicznie dotkniętych przez historię.
                • Gość: ania Re: Kto przeprosi i zaplaci tysiacom Polek zgwalconych IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 15.01.02, 12:01
                  Gość portalu: Waldek napisał(a):

> Rosja czuje się i zarazem jest spadkobiercą ZSRR. A Syberia jak dotąd jest
                  > częścią Rosji i nie słyszałem o chęci oderwania od macierzy.
                  ania.Możesz mi wierzyć, że naprawde ja tworze wraz z tobą całkiem inną historię.A
                  ni ja, a ni moi rowiestniki absolutnie nie mają za co przepraszać,Jelcyn
                  prszeprosil, udostępnił arhiwa, myśle, ze wystarczy,może ty myślisz,ze
                  przepraszać trzeba przy każde lepszej okazji? Dla czego Polskie władzy nie
                  przeproszą ludzi na Smoleńsinie za mordy popełnione na kobietach, dzieciach przez
                  wspaniałom armie Piłsudskiego? Prosze cie pojedz do Smoleńska i porozmawiaj z
                  ludzmi starszymi na wsiach, bardzo ciekawa lekcja życia. Akurat tak się stało, że
                  Katyń jest bardzo blizko Smoleńska.
                  Tu proszę Panią
                  > nie chodzi o to żeby być miłym. Waszą miłość czuliśmy na karku najpierw przez
                  > 123 lata i później przez 50 lat. Tak więc nie trzeba już nam więcej oddechu
                  > rosyjskiego nieźwiedzia.
                  ania.Mylisz się,historia stosunków Polsko-Rosyjskich zawsze była do poprawy, ale
                  na dzień dzisiejszy jesteśmy niezależni od siebie, więc dajmy sobie spokój i
                  żyjmy jak normalne ludzi, tyle historyj ile historyków, więc niema o czym gadać.
                  Aja Panią pytam o odszkodowanie dla tych ludzi tak
                  > tragicznie dotkniętych przez historię.
                  ania. W moim imieniu też zapytaj, bo takie odszkodowanie jak najbardziej należy
                  się i mojej rodzinie w Rosji.

• Gość: Waldek Re: Kto przeprosi i zaplaci tysiacom Polek zgwalconych IP: 10.128.133.* 15.01.02, 12:37
                    Nie mam zamiaru się pytać w Pani imieniu, gdyż jak mniemam jest Pani Rosjanką.
                    I Pani winna dochodzić swoich praw przed Sądami w Rosji. Natomiast sprawa
                    odszkodowań winna być uregulowana przez rząd rosyjski. Tyle i tylko tyle.
                    A historia jest jedna.
                    • Gość: Carmina Re: Kto przeprosi i zaplaci tysiacom Polek zgwalconych IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 15.01.02, 13:46
                      Gość portalu: Waldek napisał(a):

> Nie mam zamiaru się pytać w Pani imieniu, gdyż jak mniemam jest Pani Rosjanką.
                      > I Pani winna dochodzić swoich praw przed Sądami w Rosji. Natomiast sprawa
                      > odszkodowań winna być uregulowana przez rząd rosyjski. Tyle i tylko tyle.
                      > A historia jest jedna.

Czy to możliwe, czy naprawdę uważacie, że można zadoścuczynić za gwałt? Ile to
                      więc kosztuje? Są jakies miedzynarodowe umowy, tabele, pzreliczniki? Niepojęte.
                      Niepojęte. A moze ja czegoś nie rozumiem?
                      Przeprosiny...tak, tak samo jak za zbrodnie najcięższe, można próbować
                      przepraszać. Choc to słowo - "przeprosiny" - brzmi jakos niepowaznie w tych
                      okolicznosciach. Ale nie wiem, jakie byloby lepsze. Moze takie nie istnieje.
                      Sa przeciez rzeczy gorsze niz smierc.

• ptwo Re: Kto przeprosi i zaplaci tysiacom Polek zgwalconych 16.01.02, 05:26
                    Gość portalu: ania napisał(a):

> Gość portalu: Waldek napisał(a):
                    >
                    > > Rosja czuje się i zarazem jest spadkobiercą ZSRR. A Syberia jak dotąd jest
                    >
                    > > częścią Rosji i nie słyszałem o chęci oderwania od macierzy.
                    > ania.Możesz mi wierzyć, że naprawde ja tworze wraz z tobą całkiem inną historię
                    > .A
                    > ni ja, a ni moi rowiestniki absolutnie nie mają za co przepraszać,Jelcyn
                    > prszeprosil, udostępnił arhiwa, myśle, ze wystarczy,może ty myślisz,ze
                    > przepraszać trzeba przy każde lepszej okazji? Dla czego Polskie władzy nie
                    > przeproszą ludzi na Smoleńsinie za mordy popełnione na kobietach, dzieciach prz
                    > ez
                    > wspaniałom armie Piłsudskiego? Prosze cie pojedz do Smoleńska i porozmawiaj z
                    > ludzmi starszymi na wsiach, bardzo ciekawa lekcja życia. Akurat tak się stało,
                    > że
                    > Katyń jest bardzo blizko Smoleńska.
                    > Tu proszę Panią
                    > > nie chodzi o to żeby być miłym. Waszą miłość czuliśmy na karku najpierw pr
                    > zez
                    > > 123 lata i później przez 50 lat. Tak więc nie trzeba już nam więcej oddech
                    > u
                    > > rosyjskiego nieźwiedzia.
                    > ania.Mylisz się,historia stosunków Polsko-Rosyjskich zawsze była do poprawy, al
                    > e
                    > na dzień dzisiejszy jesteśmy niezależni od siebie, więc dajmy sobie spokój i
                    > żyjmy jak normalne ludzi, tyle historyj ile historyków, więc niema o czym gadać
                    > .
                    > Aja Panią pytam o odszkodowanie dla tych ludzi tak
                    > > tragicznie dotkniętych przez historię.
                    > ania. W moim imieniu też zapytaj, bo takie odszkodowanie jak najbardziej należy
                    >
                    > się i mojej rodzinie w Rosji.
                    >

Aniu, specjalnie dla Ciebie łamię postanowienie, że nie będę więcej niczego pisać
                    na forum...
                    Chodzi mi o fragment, w którym napisałaś: "Dla czego Polskie władzy nie
                    > przeproszą ludzi na Smoleńsinie za mordy popełnione na kobietach, dzieciach prz
                    > ez
                    > ludzmi starszymi na wsiach, bardzo ciekawa lekcja życia". Czy wiesz coś bliżej
                    na ten temat? Ja pytam poważnie, po prostu mnie to interesuje. Jeśli tak, to
                    proszę raczej o kontakt na ptwo@poczta.gazeta.pl; nie chcę głupich komentarzy
                    niektórych uczestników forum.
                    Powiem Ci dlaczego mnie to interesuje ta tematyka: brat mojej babci był w 1920 r.
                    w niewoli, wrócił dopiero w 1927.
                  • ptwo Do Ani 16.01.02, 05:28
                    Aniu, specjalnie dla Ciebie łamię postanowienie, że nie będę więcej niczego
                    pisać
                    na forum...
                    Chodzi mi o fragment, w którym napisałaś: "Dla czego Polskie władzy nie
                    > przeproszą ludzi na Smoleńsinie za mordy popełnione na kobietach, dzieciach
                    prz
                    > ez
                    > ludzmi starszymi na wsiach, bardzo ciekawa lekcja życia". Czy wiesz coś
                    bliżej na ten temat? Ja pytam poważnie, po prostu mnie to interesuje. Jeśli
                    tak, to proszę raczej o kontakt na ptwo@poczta.gazeta.pl; nie chcę głupich
                    komentarzy niektórych uczestników forum.
                    Powiem Ci dlaczego mnie to interesuje ta tematyka: brat mojej babci był w 1920
                    r. w niewoli, wrócił dopiero w 1927.
                    • jean-baptiste Do ptwo 16.01.02, 12:04
                      ptwo napisał(a):

> Aniu, specjalnie dla Ciebie łamię postanowienie, że nie będę więcej niczego
                      > pisać
                      > na forum...
                      > Chodzi mi o fragment, w którym napisałaś: "Dla czego Polskie władzy nie
                      > > przeproszą ludzi na Smoleńsinie za mordy popełnione na kobietach, dzieciac
                      > h
                      > prz
                      > > ez
                      > > wspaniałom armie Piłsudskiego? Prosze cie pojedz do Smoleńska i porozmawia
                      > j z
                      > > ludzmi starszymi na wsiach, bardzo ciekawa lekcja życia". Czy wiesz coś
                      > bliżej na ten temat? Ja pytam poważnie, po prostu mnie to interesuje. Jeśli
                      > tak, to proszę raczej o kontakt na ptwo@poczta.gazeta.pl; nie chcę głupich
                      > komentarzy niektórych uczestników forum.
                      > Powiem Ci dlaczego mnie to interesuje ta tematyka: brat mojej babci był w 1920
                      > r. w niewoli, wrócił dopiero w 1927.

Nie bardzo wiem czy Smoleńsinie to Smolenszczyzna, ale jesli tak, to ja moge Ci
                      odpowiedziec. Pilsudski nie doterl nigdy do Smolenska. Polska armia dotarla tylko
                      (na polnocnym odcinku frontu) do rzeki Berezyny (dzisiejsza Bialorus).
                      Tak wiec struszkowie maja jakies pomrocznosci i nie ma co sie tym przejmowac.

Votre JB
                      • Gość: ania Re: Do ptwo IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 16.01.02, 13:35
                        Smoleńskaja obłasć - granica Rosyjsko-Białoruska. Więc nie będę z tobą spierać
                        się, piszę tylko to, co słyszałam od ludzi i nie tylko w Rosji, bo jeden Pan,
                        kiedyś powiedział:" .....Polacy dali Ruskim w d..., i pognali ich do samego
                        Smoleńska......" , to mnie bardzo zainteresowało, bo mieszkając w Rosji nigdy
                        nie słyszałam (da i nie interesowało mnie)o tak mocnych czynach Polskiej Armii.
                        Alie miałam możliwość na ten temat rozmawiać na Smoleńsinie. Więc pisze to co
                        słyszałam.Historia w wydaniu Polskim jest dla mnie mało wiarygodna (ale to
                        tylko i wyłocznie moje zdanie). Przyczyną tego jest to, że Polska albo jest
                        bohaterska ( w co absolutnie nie wątpię), albo skrajnie poszkodowana przez
                        innych,wieczna ofiara (w co wątpię i to bardzo),wszystkie państa Europejskie
                        przeżyli wojny, i na dzień dzisiejszy w zgodzie i harmonii żyją i współpracują,
                        i tylko w Polsce ten stan "ofiara" nie wychodzi ludzom z głowy.Swoją historje
                        trzeba znać, szanować i pamiętać,ale kiedy historia przećmiewa realność - nie
                        jest wesoło, bardzo dużo się traci.
                        ania
                      • ptwo Re: Do ptwo 16.01.02, 18:11
                        jean-baptiste napisał(a):

> ptwo napisał(a):
                        >
                        > > Aniu, specjalnie dla Ciebie łamię postanowienie, że nie będę więcej niczeg
                        > o
                        > > pisać
                        > > na forum...
                        > > Chodzi mi o fragment, w którym napisałaś: "Dla czego Polskie władzy nie
                        > > > przeproszą ludzi na Smoleńsinie za mordy popełnione na kobietach, dzi
                        > eciac
                        > > h
                        > > prz
                        > > > ez
                        > > > wspaniałom armie Piłsudskiego? Prosze cie pojedz do Smoleńska i poroz
                        > mawia
                        > > j z
                        > > > ludzmi starszymi na wsiach, bardzo ciekawa lekcja życia". Czy wiesz c
                        > oś
                        > > bliżej na ten temat? Ja pytam poważnie, po prostu mnie to interesuje. Jeśl
                        > i
                        > > tak, to proszę raczej o kontakt na ptwo@poczta.gazeta.pl; nie chcę głupich
                        >
                        > > komentarzy niektórych uczestników forum.
                        > > Powiem Ci dlaczego mnie to interesuje ta tematyka: brat mojej babci był w
                        > 1920
                        > > r. w niewoli, wrócił dopiero w 1927.
                        >
                        > Nie bardzo wiem czy Smoleńsinie to Smolenszczyzna, ale jesli tak, to ja moge Ci
                        >
                        > odpowiedziec. Pilsudski nie doterl nigdy do Smolenska. Polska armia dotarla tyl
                        > ko
                        > (na polnocnym odcinku frontu) do rzeki Berezyny (dzisiejsza Bialorus).
                        > Tak wiec struszkowie maja jakies pomrocznosci i nie ma co sie tym przejmowac.
                        >
                        >
                        > Votre JB

Termin "Smoleńszczyzna" zapewne kiedyś oznaczał znacznie większy teren niż
                        dzisiaj, nie ma co więc spierać się o terminologię, chodzi o fakty. Przypomnę, że
                        Kmicic był chorążym orszańskim. Orsza jest dzisiaj na Białorusi, kiedyś zaliczała
                        się do Smoleńszczyzny (woj. smoleńskiego). Przedwojenna Wileńszczyzna obejmowała
                        również tereny dzisiaj należące do Białorusi. Nie czepiajmy się więc słów.
    • Gość: doku A może wszyscy przeproszą wszystkich za wszystko? IP: *.mofnet.gov.pl 15.01.02, 13:46
      Nie ma sensu przepraszać za to co wszyscy zwykle robią na każdej wojnie. Nikt nie
      zacząłby wojny, gdyby nie wolno było gwałcić ani grabić. Jeżeli za coś
      przepraszamy, to musi być to coś wyróżniającego się niekorzystnie z tła
      normalnych zachowań. Nikt nie przeprasza za to, że oddycha, chociaż niewątpliwie
      psuje powietrze.

> Precedensem miedzynarodowym sa
      > przeprosiny i odszkodowania rzadu Japonii za gwalty popelnione na kobietach

Japończycy przeprosili za coś specjalnego, za specjalne obozy i specjalną
      organizację. Tak samo zachowywali się ostatnio Serbowie w Bośni - zamiast
      normalnie gwałcić, jak na żołnierzy przystało, to zhańbili się, jak Japończycy.
      • Gość: n0str0m0 proszenie sie o przeprosiny? odpowiem krotko - WON IP: *.166.62.9.magix.com.sg 16.01.02, 07:05
        stasiu lem ladnie kiedys napisal
        ze "przeprosiny to se tam
        wasz krol moze darowac
        bo od takiej osoby to
        nawet przyjac ich nie wypada"

i racja, towarzysze, racja...
        przynajmniej mozna was uczciwie
        miec w pogardzie

nostromo
    • palesz Re: Kto przeprosi i zaplaci tysiacom Polek zgwalconych 16.01.02, 11:01

>

3000 koniet zostało zgwałconych w kościele św. Anny pod koniec Powstania
      Warszawskiego - napisz do Schredera prośbę o odszkodowanie!

• kubajek do Jordanowa 16.01.02, 11:14
      w kwestii formalnej dot. zapłaty zgwałconym: jak one by
      tego dowodziły? sowieccy żołnierze dawali może
      zaświadczenia o zgwałceniu? czy zapłata nie
      spowodowałaby że te stateczne dziś (zakładam), minimum
      75-latki, stałyby się automatycznie dziwkami?

oj Jordanow, Jordanow, was też chyba ktoś zgwałcił.

• Gość: ania Re: do Jordanowa IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 16.01.02, 19:53
        Jeżeli ktoś wie, bardzo proszę napisać o obozach zagłady na ter.Polski w latach
        20-ch, gdzie zgineło diesiątki tyś. żołnieży Armii Czerwonej. Dziś słyszałam o
        tym w wiadomościach TVP program 1. Gdzie mogę uzyskać w/w informacje. Tylko
        proszę bez obelg, to nie jest żart.
        • Gość: Ksywa Re: do Jordanowa IP: *.telia.com 18.01.02, 10:02

>" Jeżeli ktoś wie, bardzo proszę napisać o obozach zagłady na ter.Polski w latach
          >
          > 20-ch, /.../, to nie jest żart."
          To nie jest prawda.

• Gość: ania Re: do Jordanowa IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.02, 10:30
            Fakty
            • Gość: Ksywa Re: do Jordanowa IP: *.telia.com 19.01.02, 22:35

> Fakty o zbrodniach stalinowskich na jencach rosyjskich powracajacych z
              niewoli:znajduja sie w wielu ksiazkach,wystarczy zapytac bibliotekarke w
              wypozyczalni.Ale u Ciebie tam nie umieja czytac po polsku.Na razie fakty opisane
              sa po polsku.Przyjdzie czas,ze przetlumaczone bedzie na rosyjski.

• Gość: JBB Re: do Jordanowa IP: *.cvx18-bradley.dialup.earthlink.net 20.01.02, 08:52

> Fakty

Szanowna Pani Aniu,
              W kilku postach pisala Pani o jencach z wojny 1920 -roku.Nie dziwi mnie Pani
              emocjonalne podejscie do tej sprawy jako Rosjanki.Sam czytalem w prasie
              rosyjskiej o 50 000 tysiacach jencow.Kilka tygodni temu Szanowna Pani napisala
              o 100 000 tysiacach, kilka dni temu o 110 000 tysiacach.Nie uwazam ze
              zwiekszanie liczby ofiar moze podniesc wiarygodnosc. W mojej opinii nie jest
              wazna ilosc ofiar. Dokonano ludobojstwa. Informacja ze zmarlo 18 000 Rosjan na
              czerwonke jest dowodem ze prowadzona byla ewidencja co do ilosci jencow. Moze
              Pani, wzorem Polakow zaczac poszukiwania co do ludobojstwa dokonanego na Narodzie
              Rosyjskim przez Polakow.Rowniez Pani pisze o "zbrodniarzu Pilsudzkim ", chcialbym
              Szanownej Pani pomoc:wycofujaca sie Armia Polska w okolicach Zamoscia dokonywala
              rabunkow na okolicznych mieszkancach, szczegolnie " wykazujac sie " na Zydach.
              Jest wiele cmentarzy zolnierzy Armii Czerwonej wymagajacych opieki.
              Taki jeden jest w Zamosciu : miedzy ul. Szwedzka a Powiatowa. Zadnej informacji
              kiedy to bylo.Lezy ich 25000. Sa TO CI BOHATEROWIE KTORZY NIE CHCIELI SLUZYC
              KOMUNIZMOWI I ROWNIEZ NIE ChCIELI PRZEJSC NA STRONE HITLERA.SLAWA IM ZA TO,
              Moze Szanowna Pani zaiteresuje ta sprawa. Jesli chce Szanowna Pani wiecej
              informacji prosze feel free to ask about it.JBB

y ich 25000

• Gość: Ania Re: do Jordanowa IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.02, 10:00
                Gość portalu: JBB napisał(a):

> Gość portalu: ania napisał(a):
                >
                > > Fakty
                >
                > Szanowna Pani Aniu,
                > W kilku postach pisala Pani o jencach z wojny 1920 -roku.Nie dziwi mnie Pani
                > emocjonalne podejscie do tej sprawy jako Rosjanki.Sam czytalem w prasie
                > rosyjskiej o 50 000 tysiacach jencow.
                Ania TV Rosja ORT program "TEMA" - była mowa o ponad stu tys.jęców.
                Kilka tygodni temu Szanowna Pani napisala
                > o 100 000 tysiacach,
                Ania. Ten temat podniosłam na forum w tym tygodniu, więc nie możno kłamać. TVP 1
                podało o ponad 100 000, chodziło o opros Rosjan, podobny w Polsce na temat
                przyszłośći Rosyjsko - Polskich stosunków.
                kilka dni temu o 110 000 tysiacach.Nie uwazam ze
                > zwiekszanie liczby ofiar moze podniesc wiarygodnosc.
                Ania. W ten sam dzień, tylko nieco pózdniej TV Polsat podaje, że było ich 110000,
                a potwierdzil tą cyfre historik polski, tylko nie zauważyłam nazwiska, to on
                powiedział o 18 tys. zmarłych na czerwonke, ja tego tematu nie wymyśliłam, nawet
                bałam się zaczynać ten temat, kiedy to usłyszałam 1 raz w telewizji rosyjskiej w
                2000 r. Oglądaj Wadomości, Fakty, Fleszy.
                W mojej opinii nie jest
                > wazna ilosc ofiar. Dokonano ludobojstwa. Informacja ze zmarlo 18 000 Rosjan na
                > czerwonke jest dowodem ze prowadzona byla ewidencja co do ilosci jencow.
                Ania.Jedna osoba napisała do mnie, że 30 000 zmarło na choroby zakażne. To w
                dałszym ciągu jest tajemnicą.

Moze
                > Pani, wzorem Polakow zaczac poszukiwania co do ludobojstwa dokonanego na Narodz
                > ie
                > Rosyjskim przez Polakow.
                Ania.Katyńską sprawą nie Polacy zajeli się, tylko w latach chyba 60 rosyjska
                kobieta, pisałam o tym. Boże, nie jestem zainteresowana w udowodnieniu komu
                kolwiek, czego kolwiek. Interesowało mnie, co Polacy myślą na ten temat i możesz
                wierzyć - mało wiedzy, dużo ciemnej nienawiści. nieliczni prubowali wytłumaczyć,
                albo wskazać literature.
                Rowniez Pani pisze o "zbrodniarzu Pilsudzkim ", chcialb
                > ym
                > Szanownej Pani pomoc:wycofujaca sie Armia Polska w okolicach Zamoscia dokonywal
                > a
                > rabunkow na okolicznych mieszkancach, szczegolnie " wykazujac sie " na Zydach.
                Ania. Ale to prawa wojny. A ni ty, a ni ja nie mamy na to wpływu. O czynach
                Pilsudskiego w stosunku do swoich ludzi opowiadał mnie kolega z pracy, jego
                dziadek był w Armii Piłsudskiego, jak opowiadał, to broda jemu trzęsła się, to
                była wielka tragedia ich rodziny. On nie mógł przeżyć, jak tak może być w Polsce,
                że imieniem mordercy nazywane ulicy? To pytanie zadałam księdzu i jego odpowiedz
                mnie dobiła naprawdę, ale pisałam już o tym.
                > Jest wiele cmentarzy zolnierzy Armii Czerwonej wymagajacych opieki.
                Ania. Byłam w Rabce, tam jest cmentarz żołnierzy Armii Czerwonej, ale bardzo
                zadbany i ładny, nawet w żimie leżą kwiaty, patronat sprawuje Ambasada FR.
                > Taki jeden jest w Zamosciu : miedzy ul. Szwedzka a Powiatowa. Zadnej informacji
                > kiedy to bylo.Lezy ich 25000. Sa TO CI BOHATEROWIE KTORZY NIE CHCIELI SLUZYC
                > KOMUNIZMOWI I ROWNIEZ NIE ChCIELI PRZEJSC NA STRONE HITLERA.
                Ania. 25 000 w roku 1944 - 45, to Armia Wyzwolicielska,oni wszyscy wierzyli w
                Stalina, gineli odurzone spiritusem z imieniem Stalina i Ojczyzny na ustach.
                Służuć Hitlerowi? Kiedy te biedne ludzi byli w Polsce, to Rosja była już
                wyzwolona, ale bylo spalono setki wiosek, bylła blokada w Leningradzie (byłeś na
                Piskoriowskom cmentarzu?), każdy 4 białorusin zginął w tej wojnie ( odwiedz
                Hatyn), bardzo dużo było smierci, własnie żon i dzieci, matek tych biednych
                Wyzwolicieli,tam była taka nienawiść do Hitlera, że nie można nawet mówić o
                współpracy z nim. W tym przypadku nie biore bod uwagę Ukrainy.
                Fakt o Polkach zgwałconych jest prawdziwy,ale proszę zrozumieć, ze na wyzwolenie
                Zachodu wojsko w połowie stanowiło recydziwistów, zwolnionych z więzieni, bo
                wojować było niekomu. A te ludzi w swojej złości, nienawiści,
                wyposzczone,pozbawione praw obywatelskich przez bardzo długie okresy - jedną ręką
                dawali chleb, a drugą zabijali, tylko że to było i mam nadzieje, że nie wruci.
                SLAWA IM ZA TO,
                > Moze Szanowna Pani zaiteresuje ta sprawa. Jesli chce Szanowna Pani wiecej
                > informacji prosze feel free to ask about it.JBB
                Ania. Bardzo mnie to interesuje.
                Serdecznie pozdrawiam.
                Ania
                >
                >
                >
                > y ich 25000
                >
                >
                >
                >
                >
                >
                >
                >
                >

• Gość: JBB Do Ani IP: *.cvx18-bradley.dialup.earthlink.net 22.01.02, 06:07
                  Szanowna Pani,
                  Nie zbyt jasno sie wyrazilem piszac o cmentarzu zolnierzy Armii Czerwonej
                  w Zamosciu i Pani nie zrozumiala.Leza tam zolnierze ktorzy poddali sie wojskom
                  niemieckim w 1941 a odmowili wlaczenia sie do walki przeciw ZSRR.To chyba
                  wyjasnia ( moim zdaniem )ze w czasach komunizmu nie skladano tam wiencow i nikt
                  z wladz polskich czy radzieckich nie przyjezdzal ( oficjalnie ). Przyznam,ze
                  byl ten cmentarz zadbany i ogrodzony.Mieszkalismy blisko niego gdzies 2 km
                  w linii prostej.Pamietam jako maly chlopak idac do znajomych ze swoim ojcem
                  i przechodzac kolo tego cmentarza weszlismy tam i uslyszalem od ojca straszna
                  historie smierci tych zolnierzy. Z glodu i zimna.Nie dostali nic do jedzenia,
                  byl to ogrodzony plac strzezony przez Niemcow wespol z Ukraincami.Ojciec mowil
                  mi ze" jeki i piski" tych ludzi bylo slychac przez kilka tygoni,dzien i noc.
                  Okolicznych mieszkancow brano do pomocy do zakopywania trupow o tak za plotem.
                  Takze, Ojciec powiedzial mi ze trawy na tym placu nie bylo i dodal cos ze
                  jestem za maly zeby mogl mi to powiedziec.Pisze o tym takze dlatego ze z braku
                  informacji za iles tam lat moze byc spor "historykow" kto tam wlasciwie lezy,
                  I Wojna, 1920 rok czy II Wojna Swiatowa.Nie wiem jak ten cmentarz wyglada
                  dzisiaj nie bylem tam wiele lat. Lacze pozdrowienia , JBB.
                  PS.Spotkalem na tym Forum kilka wypowiedzi ze ZSRR nie podpisal Konwencji
                  Genewskiej, to nie jest zaden argument.JBB.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka