gini 22.10.03, 08:57 www1.gazeta.pl/swiat/1,34191,1718422.html Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
perla_ dwa cytaty są 22.10.03, 10:17 -Chusty to już nie tylko znak identyfikacji z własną grupą czy chęć podkreślenia korzeni, ale też często symbol oporu wobec "zgnilizny niewiernego Zachodu".- -W zawodowej armii muzułmanów jest coraz więcej, zwłaszcza niższych szarż. W więzieniach są już w zdecydowanej większości - biali to głównie strażnicy.- Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: dwa cytaty są 22.10.03, 10:21 Mnie ruszylo co innego, chec zastapienia zielonych swiatek swietem muzulmanskim, zastanawiam sie, kiedy to dniem wolnym od pracy bedzie piatek zamiast niedzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: dwa cytaty są IP: 212.20.131.* 22.10.03, 10:30 gini napisała: > Mnie ruszylo co innego, chec zastapienia zielonych swiatek swietem > muzulmanskim, zastanawiam sie, kiedy to dniem wolnym od pracy bedzie piatek > zamiast niedzieli. A ja zastanawiam się, który kraj jako pierwszy wprowadzi obowiązkowe golenie dla mężczyzn. No bo jak na razie, to te chustkowe zakazy dyskryminują kobiety, a brodaci nauczyciele (pewnie kryptoislamiści) mogą spokojnie deprawować młodzież. Ja stawiam na Francję. W końcu jest to kraj z długą tradycją postempackiej tolerancji, już od rewolucji francuskiej i Wandei. Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureek (OT) dla Krzysia IP: 212.20.131.* 22.10.03, 10:34 Krzysiu, uważaj. Jestem i czuwam. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: (OT) dla Krzysia 22.10.03, 10:37 Gość portalu: Jureek napisał(a): > Krzysiu, uważaj. Jestem i czuwam. > Jura E tam, krzys zdaje sie walczy tylko z katolicyzmem , islam chyba go nie interesuje. Pozdrawiam przy okazji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: (OT) dla Krzysia IP: 212.20.131.* 22.10.03, 13:14 gini napisała: > E tam, krzys zdaje sie walczy tylko z katolicyzmem , islam chyba go nie > interesuje. Nie chodziło mi ani o islam, ani o katolicyzm. To była aluzja do stareko postu Krzysia. Otóż Krzysiu wymyślił sobie, że kiedy pojawiam się na forum (ostatnio rzadko z braku czasu), to dziwne rzeczy dzieją się na forum. W związku z tym podejrzewa mnie Krzysiu o to, że z ramienia Opus Dei współpracuję z Maas (oraz Sceptykiem i Borsukiem) w cenzurowaniu jego doniosłej twórczości. Pozdrawiam Jura Odpowiedz Link Zgłoś
astra18 Re: (OT) dla Krzysia 22.10.03, 13:22 Gość portalu: Jureek napisał(a): > gini napisała: > > > E tam, krzys zdaje sie walczy tylko z katolicyzmem , islam chyba go nie > > interesuje. > > Nie chodziło mi ani o islam, ani o katolicyzm. To była aluzja do stareko postu > Krzysia. Otóż Krzysiu wymyślił sobie, że kiedy pojawiam się na forum (ostatnio > rzadko z braku czasu), to dziwne rzeczy dzieją się na forum. W związku z tym po > dejrzewa mnie Krzysiu o to, że z ramienia Opus Dei współpracuję z Maas (oraz Sc > eptykiem i Borsukiem) w cenzurowaniu jego doniosłej twórczości. > Pozdrawiam > Jura Jura, Jura!!! Zostań, nie żałuj sobie, zobaczymy jak niebo zaciągnie się chmurami popołudniu / to chyba jego pora się zaczyna / i grzmoty zaczną walić w forum zewsząd. To taki eksperyment będzie, wchodzisz w to? Astra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: (OT) dla Krzysia IP: 212.20.131.* 22.10.03, 13:56 astra18 napisała: > Jura, Jura!!! > Zostań, nie żałuj sobie, zobaczymy jak niebo zaciągnie się chmurami > popołudniu / to chyba jego pora się zaczyna / i grzmoty zaczną walić w forum > zewsząd. > To taki eksperyment będzie, wchodzisz w to? Wchodzę. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: dwa cytaty są 22.10.03, 10:35 Gość portalu: Jureek napisał(a): > gini napisała: > > > Mnie ruszylo co innego, chec zastapienia zielonych swiatek swietem > > muzulmanskim, zastanawiam sie, kiedy to dniem wolnym od pracy bedzie piate > k > > zamiast niedzieli. > > A ja zastanawiam się, który kraj jako pierwszy wprowadzi obowiązkowe golenie dl > a mężczyzn. No bo jak na razie, to te chustkowe zakazy dyskryminują kobiety, a > brodaci nauczyciele (pewnie kryptoislamiści) mogą spokojnie deprawować młodzież > . > Ja stawiam na Francję. W końcu jest to kraj z długą tradycją postempackiej tole > rancji, już od rewolucji francuskiej i Wandei. > Jurek No wiesz co Jurku, twierdzisz, ze chustkowe zakazy , dyskryminuja kobiety, ja twierdze zupelnie cos innego, to nakaz chodzenia w chuscie dyskryminuje kobiety. Bo przeciez muzulmanskie kobiety a juz szczegolnie mlode dziewczyny , zyjace w Europie, tak same z siebie tych chust nie nosza, one, sa do tego zmuszane. I nie wiem czy doczytales do odmowy udzialu w zajeciach szkolnych, czy to wg.Ciebie normalne, bo wg.mnie nie. Odpowiedz Link Zgłoś
januszcz O mozliwości niehipotetycznej zamiany hidżabu... 22.10.03, 11:34 ...w dzihad pisałem juz tu wielokrotnie. Nie bedę sie zatem powtarzał. Rosnący w siłę islam będzie dla Europejczyków co raz wiekszym zagrożeniam. Jest wiele symptomów tego zagrożenia. Jak wiadomo islam należy do religii ekspansywnych. Zatrzymanie islamskiej nawały pod Wiedniem wstrzymało ekspansję na jakis czas. Teraz islam dostosował sie do ducha czasów i ponieważ nie jest w stanie dokonać tego zbrojnie ucieka sie do innych, kto wie czy nie doskonalszych metod. Najprostszą i z powodzeniem stosowaną jest metoda demograficzna. Są naukowe wyliczenia, że w ciagu 20 - 30 lat, demokratyczne wybory w Belgii mogą wygrać mahometanie. Co to oznaczałoby w praktyce? Ano być może obowiązek noszenia hidżabu przez europejki... Mahometanie nie chca sie europeizować, mało tego - próbują zagospodarować słabość demokratycznych struktur europejskich krajów zachodnich do własnych wrogich Europejczykom celów. Czy preambuła o wartosciach chrzescijańskich w Konstytucji Europejskiej dałaby podstawy prawne do ukrócenia ekspansji islamu? Nie jestem prawnikiem, ale cos mi mówi, ze byłoby to ważne. Na ironię zakrawa fakt, ze to właśnie Francja majaca najwiecej muzułmanów w swoich granicach tak mocno preambule się sprzeciwia. pozdrawiam Janusz Odpowiedz Link Zgłoś
perla_ gini, czas o powrocie pomyśleć już 22.10.03, 11:42 januszcz napisał: > Najprostszą i z powodzeniem stosowaną jest metoda demograficzna. Są naukowe > wyliczenia, że w ciagu 20 - 30 lat, demokratyczne wybory w Belgii mogą wygrać > mahometanie. Co to oznaczałoby w praktyce? Ano być może obowiązek noszenia > hidżabu przez europejki... > witaj w Polsce! Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: gini, czas o powrocie pomyśleć już 22.10.03, 11:45 perla_ napisał: > januszcz napisał: > > > Najprostszą i z powodzeniem stosowaną jest metoda demograficzna. Są naukow > e > > wyliczenia, że w ciagu 20 - 30 lat, demokratyczne wybory w Belgii mogą wyg > rać > > mahometanie. Co to oznaczałoby w praktyce? Ano być może obowiązek noszenia > > > hidżabu przez europejki... > > > > witaj w Polsce! Poczekaj jeszcze troche, w Belgii jest troche Polek, my sie nie damy tak latwo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
januszcz Re: gini, czas o powrocie pomyśleć już 22.10.03, 11:58 Perła napisał: "witaj w Polsce!" ========= Byłem, jestem, bedę... pozdrawiam J. PS. Osobne podziekowania i pozdrowienia dla Ani za link. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: O mozliwości niehipotetycznej zamiany hidżabu 22.10.03, 11:44 januszcz napisał: > ...w dzihad pisałem juz tu wielokrotnie. Nie bedę sie zatem powtarzał. Rosnący > w siłę islam będzie dla Europejczyków co raz wiekszym zagrożeniam. Jest wiele > symptomów tego zagrożenia. Jak wiadomo islam należy do religii ekspansywnych. > Zatrzymanie islamskiej nawały pod Wiedniem wstrzymało ekspansję na jakis czas. > Teraz islam dostosował sie do ducha czasów i ponieważ nie jest w stanie dokonać > > tego zbrojnie ucieka sie do innych, kto wie czy nie doskonalszych metod. > > Najprostszą i z powodzeniem stosowaną jest metoda demograficzna. Są naukowe > wyliczenia, że w ciagu 20 - 30 lat, demokratyczne wybory w Belgii mogą wygrać > mahometanie. Co to oznaczałoby w praktyce? Ano być może obowiązek noszenia > hidżabu przez europejki... > > Mahometanie nie chca sie europeizować, mało tego - próbują zagospodarować > słabość demokratycznych struktur europejskich krajów zachodnich do własnych > wrogich Europejczykom celów. > > Czy preambuła o wartosciach chrzescijańskich w Konstytucji Europejskiej dałaby > podstawy prawne do ukrócenia ekspansji islamu? > Nie jestem prawnikiem, ale cos mi mówi, ze byłoby to ważne. Na ironię zakrawa > fakt, ze to właśnie Francja majaca najwiecej muzułmanów w swoich granicach tak > mocno preambule się sprzeciwia. > > pozdrawiam > > Janusz Wiesz Januszu, ja zdecydowana przeciwniczka preambuky tez sie zastanawiam czy ta preambula , byc moze nie pomoze w czyms naszym wnukom, wlasnie byc moze zapobiegnie przymusowi noszenia hidzabu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
d_nutka Re: O mozliwości niehipotetycznej zamiany hidżabu 22.10.03, 11:46 januszcz napisał: > Czy preambuła o wartosciach chrzescijańskich w Konstytucji Europejskiej dałaby > podstawy prawne do ukrócenia ekspansji islamu? > Nie jestem prawnikiem, ale cos mi mówi, ze byłoby to ważne. Na ironię zakrawa > fakt, ze to właśnie Francja majaca najwiecej muzułmanów w swoich granicach tak > mocno preambule się sprzeciwia. > > pozdrawiam > > Janusz myślę Januszu podobnie. też uważam, że preambuła o korzeniach Chrześcijańskich w Konstytucji Europejskiej jest tu i teraz dalekowzrocznością nie tylko Kościoła d_ Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan -----Preambuła 22.10.03, 12:35 Odpowiedź na forumowe dywagacje – w tym na tę z obecnego wątku zawarta jest w „Mojej preambule” pewnego mądrego człowieka – nazwisko pomijam – eks-członka Papieskiej Rady ds. świeckich, prezesa Fundacji Kultury Chrześcijańskiej itd. – pleno titulo. Preambuła godna definicji Współczesnego Człowieka, z tej definicji - utopijna. My, Europejczycy ·świadomi bogactwa naszego dziedzictwa, czerpiącego z dorobku judaizmu, chrześcijaństwa, islamu, greckiej filozofii, rzymskiego prawa oraz humanizmu mającego religijne i niereligijne źródła; ·świadomi wartości cywilizacji chrześcijańskiej, podstawowego źródła naszej tożsamości; ·świadomi częstego zdradzania tych wartości przez chrześcijan i niechrześcijan; ·świadomi dobra i zła, które nieśliśmy mieszkańcom innych kontynentów; ·opłakujący katastrofę człowieczeństwa spowodowaną przez totalitarne systemy, zrodzone w ramach naszej cywilizacji chcemy budować naszą wspólną przyszłość ·w oparciu o głęboki szacunek dla każdego człowieka, o uznanie jego niezbywalnej godności; ·przekonani, że każdy człowiek jest ważny i potrzebny, że każdemu należy zapewnić realizację jego praw i od każdego wymagać spełnienia jego powinności; ·świadomi zagrożeń płynących z lekceważenia jego godności i praw, wywoływanych przez idee i procesy redukujące jego człowieczeństwo; ·doceniający bogactwo różnorodności i przekonani o konieczności rozwijania wspólnej bazy wartości; ·przekonani, że każdy Europejczyk jest odpowiedzialny za rozwój własnej kultury narodowej i wspólnej kultury europejskiej, która jest naszym wspólnym zadaniem; ·świadomi szczególnej odpowiedzialności Europejczyków za przyszłość ludzkości; ·świadomi wielkich niebezpieczeństw, które jej zagrażają, zwłaszcza klęsk głodów, wojen i degradacji całych społeczeństw zobowiązujemy się do usilnych starań o stwarzanie warunków dla rozwoju każdego człowieka, wszystkich społeczności i całej ludzkości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz Re: -----Preambuła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.03, 12:56 pan.scan napisała: > Odpowiedź na forumowe dywagacje – w tym na tę z obecnego wątku zawarta je > st > w „Mojej preambule” pewnego mądrego człowieka – nazwisko pomi > jam – eks-członka > Papieskiej Rady ds. świeckich, prezesa Fundacji Kultury Chrześcijańskiej itd. & > #8211; > pleno titulo. Preambuła godna definicji Współczesnego Człowieka, z tej > definicji - utopijna. > > My, Europejczycy > ·świadomi bogactwa naszego dziedzictwa, czerpiącego z dorobku judaizmu, > chrześcijaństwa, islamu, greckiej filozofii, rzymskiego prawa oraz humanizmu > mającego religijne i niereligijne źródła; > ·świadomi wartości cywilizacji chrześcijańskiej, podstawowego źródła nas > zej > tożsamości; > ·świadomi częstego zdradzania tych wartości przez chrześcijan i niechrze > ścijan; > ·świadomi dobra i zła, które nieśliśmy mieszkańcom innych kontynentów; > ·opłakujący katastrofę człowieczeństwa spowodowaną przez totalitarne sys > temy, > zrodzone w ramach naszej cywilizacji > > chcemy budować naszą wspólną przyszłość > > ·w oparciu o głęboki szacunek dla każdego człowieka, o uznanie jego > niezbywalnej godności; > ·przekonani, że każdy człowiek jest ważny i potrzebny, że każdemu należy > > zapewnić realizację jego praw i od każdego wymagać spełnienia jego powinności; > ·świadomi zagrożeń płynących z lekceważenia jego godności i praw, wywoły > wanych > przez idee i procesy redukujące jego człowieczeństwo; > ·doceniający bogactwo różnorodności i przekonani o konieczności rozwijan > ia > wspólnej bazy wartości; > ·przekonani, że każdy Europejczyk jest odpowiedzialny za rozwój własnej > kultury > narodowej i wspólnej kultury europejskiej, która jest naszym wspólnym zadaniem; > > ·świadomi szczególnej odpowiedzialności Europejczyków za przyszłość ludz > kości; > ·świadomi wielkich niebezpieczeństw, które jej zagrażają, zwłaszcza klęs > k > głodów, wojen i degradacji całych społeczeństw > > zobowiązujemy się do usilnych starań o stwarzanie warunków dla rozwoju każdego > człowieka, wszystkich społeczności i całej ludzkości. > =========== Nic dodać nic ująć. A jednak czy sadzisz, ze imamowie sie pod tym podpiszą? J. Odpowiedz Link Zgłoś
d_nutka Re: -----Preambuła 22.10.03, 12:58 ale Preambuła może być utopijna to tylko wyznacznik kierunku rozwoju d_ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: do Gini IP: 212.20.131.* 22.10.03, 13:10 gini napisała: > No wiesz co Jurku, twierdzisz, ze chustkowe zakazy , dyskryminuja kobiety, ja > twierdze zupelnie cos innego, to nakaz chodzenia w chuscie dyskryminuje kobiety Pisałem o dyskryminacji w tym sensie, że muzułmańskim mężczyznom wolno demonstrować wyglądem swoją religijność, a kobietom nie wolno. Jeśli już zakaz demonstrowania religijności, to niech dotyczy on wszystkich jednakowo. > . > Bo przeciez muzulmanskie kobiety a juz szczegolnie mlode dziewczyny , zyjace w > Europie, tak same z siebie tych chust nie nosza, one, sa do tego zmuszane. Przeczytałaś tekst, na który się powołujesz? Czy te dwie dziewczyny wydalone z francuskiego liceum były zmuszane do noszenia chust? Wydaje mi się, że z tym zmuszaniem to stereotyp, przynajmniej w Europie. Oczywiście są takie przypadki i wtedy prawo powinno ingerować, ale jeśli ktoś nosi chustkę na głowie, bo tak chce, to państwu nic do tego. Firma, gdzie pracuję zatrudnia w Call-Center studentów na godziny. Wśród nich jest ich kilka panienek w chustach. W przerwach na papierosa (tak, tak, niektóre z nich palą) mam okazję do rozmowy z nimi i stąd wiem, że nikt ich nie zmusza do noszenia chust. To są zupełnie normalne studentki. Przeważnie nie mieszkają z rodzicami, mają wspólne tematy z kolegami i koleżankami, wcale nie odgradzają się od reszty współpracowników. A że noszą chusty? Taka sama moda jak (nieestetyczne moim zdaniem) pokazywanie pępka na przykład. > I nie wiem czy doczytales do odmowy udzialu w zajeciach szkolnych, czy to > wg.Ciebie normalne, bo wg.mnie nie. Odmowa udziału w zajęciach nie może być tolerowana i to powinien być powód wywalenia ze szkoły, a nie czepianie się takich pierdół za przeproszeniem jak nakrycie głowy. Według mnie walka z chustami jest błędem i przyniesie skutki odwrotne od zamierzonych i tylko ułatwi robotę islamskim fundamentalistom. Jeszcze 15-20 lat temu tureccy robotnicy w Niemczech byli na bardzo dobrej drodze do integracji. A teraz ich dzieci coraz częściej wpadają w łapy islamskich fundamentalistów. Mszczą się tutaj między innymi błędy państwa. Jak wiadomo w klerykalnym państwie niemieckim prowadzona jest w szkołach nauka religii. Kiedy 10 lat temu proponowano, aby również dzieciom islamskim umożliwić naukę religii w szkole podniosły się głosy oburzenia. Efekt jest taki, że dzieci te trafiły do szkół koranicznych, gdzie ani rodzice, ani państwo nie wiedziało, co się dzieje. Teraz nawet politycy bawarskiej CSU są za nauką religii dla dzieci muzułmańskichj w szkole. Szkoda, że tak późno. Pozdrawiam Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: do Gini 22.10.03, 13:53 Gość portalu: Jureek napisał(a): > gini napisała: > > > No wiesz co Jurku, twierdzisz, ze chustkowe zakazy , dyskryminuja kobiety, > ja > > twierdze zupelnie cos innego, to nakaz chodzenia w chuscie dyskryminuje ko > biety > > Pisałem o dyskryminacji w tym sensie, że muzułmańskim mężczyznom wolno demonstr > ować wyglądem swoją religijność, a kobietom nie wolno. Jeśli już zakaz demonstr > owania religijności, to niech dotyczy on wszystkich jednakowo. > > > . > > Bo przeciez muzulmanskie kobiety a juz szczegolnie mlode dziewczyny , zyja > ce w > > Europie, tak same z siebie tych chust nie nosza, one, sa do tego zmuszane. > > Przeczytałaś tekst, na który się powołujesz? Czy te dwie dziewczyny wydalone z > francuskiego liceum były zmuszane do noszenia chust? *******Jurku mieszkam w Belgii od lat i wiem, ze te dwie dziewczyny to wyjatek, jednak zwroc uwage, ze to bardzo mlode dziewczyny, na islam, nawrocily sie dosc pozno, bo od trzech lat nie jedza wieprzowiny, same z siebie napewno nie podjely takiej decyzji ktos je musial do tego przekonac usilnie. ******* > Wydaje mi się, że z tym zmuszaniem to stereotyp, przynajmniej w Europie. Oczywi > ście są takie przypadki i wtedy prawo powinno ingerować, ale jeśli ktoś nosi ch > ustkę na głowie, bo tak chce, to państwu nic do tego. ********* Jurku po raz kolejny zapewniam, Cie, ze to nie zaden stereotyp, to po prostu tradycja narzucana sila, tak jak i wydawanie dziewczyn za maz, za calkiem nieznanych sobie ludzi, one po prostu nie maja nic do powiedzenia. Zgoda niech sobie nosi te chustke w domu na ulicy na plazy, ale szkola ma prawo wymagac odpowiedniego ubioru , bo jest to szkola publiczna,dalej nie piszesz nic o odmowie udzialu w niektorych zajeciach,. ************ > Firma, gdzie pracuję zatrudnia w Call-Center studentów na godziny. Wśród nich j > est ich kilka panienek w chustach. W przerwach na papierosa (tak, tak, niektóre > z nich palą) mam okazję do rozmowy z nimi i stąd wiem, że nikt ich nie zmusza > do noszenia chust. To są zupełnie normalne studentki. Przeważnie nie mieszkają > z rodzicami, mają wspólne tematy z kolegami i koleżankami, wcale nie odgradzają > się od reszty współpracowników. A że noszą chusty? Taka sama moda jak (nieeste > tyczne moim zdaniem) pokazywanie pępka na przykład. >******** Jurku ja znam osobiscie Turka , ktorego matka nosi chuste, zona nosi chuste, i znam jego corke, sliczna dziewczyne, ktora ma piekne wlosy, rozmawialam z nia i pytalam czy ona tez bedzie nosila chuste, odpowiedziala, ze tak choc wcale tego nie chce, ale jak tata kaze to ona nie ma nic do powiedzenia, tak jest w wiekszosci rodzin. ******** > > I nie wiem czy doczytales do odmowy udzialu w zajeciach szkolnych, czy to > > wg.Ciebie normalne, bo wg.mnie nie. > > Odmowa udziału w zajęciach nie może być tolerowana i to powinien być powód wywa > lenia ze szkoły, a nie czepianie się takich pierdół za przeproszeniem jak nakry > cie głowy. > Według mnie walka z chustami jest błędem i przyniesie skutki odwrotne od zamier > zonych i tylko ułatwi robotę islamskim fundamentalistom. > Jeszcze 15-20 lat temu tureccy robotnicy w Niemczech byli na bardzo dobrej drod > ze do integracji. A teraz ich dzieci coraz częściej wpadają w łapy islamskich f > undamentalistów. Mszczą się tutaj między innymi błędy państwa. > Jak wiadomo w klerykalnym państwie niemieckim prowadzona jest w szkołach nauka > religii. Kiedy 10 lat temu proponowano, aby również dzieciom islamskim umożliwi > ć naukę religii w szkole podniosły się głosy oburzenia. Efekt jest taki, że dzi > eci te trafiły do szkół koranicznych, gdzie ani rodzice, ani państwo nie wiedzi > ało, co się dzieje. Teraz nawet politycy bawarskiej CSU są za nauką religii dla > dzieci muzułmańskichj w szkole. Szkoda, że tak późno. > Pozdrawiam > Jurek A ja uwazam Jurku, ze szkola ma prawo wymagac od ucznia nawet jakiegos ubioru,tym bardziej szkola publiczna. Co do szkol koranicznych to i tak istnieja i bez wzgledu czy religia odbywalaby sie w szkolach czy nie, i tak immamowie nie dadza za wygrana. W zeszlym roku pisalam caly watek, o immamach holenderskich. W Belgii mamy muzulmanina konwertyte tak tak Belga, ktory stoi na czele partii islamskiej i domaga sie poligamii, i takich jeszcze innych bzdur,az strach pomyslec co bedzie za 20 lat.O ile w Niemczech jest wiecej Turkow to my mamy wiecej Marokanow, we Francji zas przewage stanowia Algierczycy, a fundamentalizm algierski jest zfaje sie bardzo niebezpieczny. Matka tych dziewczyn zdaje sie Algierka z pochodzenia, a wiec napewno ma brata, czy kogos z rodziny, kto juz bedzie czuwal nad wychowaniem tych corek, i nad tym by mowily, ze to one tak same z siebie chca te chusty nosic. Pozdrawiam Co do brody u muzulmanow, naprawde jakos nie zauwazylam by sie nie golili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lancet KTO LUBI ZDRAJCOW? IP: *.telia.com 22.10.03, 14:41 gini napisała: > Mnie ruszylo co innego, chec zastapienia zielonych swiatek swietem > muzulmanskim, zastanawiam sie, kiedy to dniem wolnym od pracy bedzie piatek > zamiast niedzieli. ================ - Wyciagajac na swiatlo dzienne ow artykul, jasno i wyraznie pokazalas iz nasza CHRZESCIJANSKA cywilizacja Europy(zwana tez "srodziemnomorska" czy "rzymska") skazana jest na zaglade.. I to dlatego i z tego powodu, sam nie bedac aktywnym czy praktykujacym chrzescijaninem a w dalszej kolejnosci katolikiem, walcze i przeciwstawiam sie schizofrenicznym i obsesyjnym "Krzysiom52", zdegenerowanym "Krakenom", zydowskim pociotkom typu paranoicznego petaczyny - rebe "Palnicka".. czy "postempowej" feministycznej kretynce "camrut" - e tutti quanti.. Wachlarz i galeria tych durni rozwalajacych wlasna kulture i cywilizacje jest o wiele wiele szerszy. I w dluzszej perspektywie, i na dluzsza mete, ani Francuzi ani Belgowie ani np Norwegowie - gdzie juz jest w 500tys stolicy Norwegii 13 - TRZYNASCIE meczetow - a w kazdy piatek na cale miasto leci ich to zawodzenie) nie sa w stanie przeszkodzic nie tylko chustom, ale temu by islam panowal niepodzielnie w Europie.. To przed czym oddawna przestrzegam: - to nie Islam.. to my sami, rekami "Palnickow", Krakenow", "camrutow", "Krzysiow52" i calej tej zdegenerowanej i skarlowacialej menazerii rozwalamy i niszczymy nasza cywilizacje.. Islam TYLKO WCHODZI w powiekszajaca sie luke i w gruzy, opanowujac Europe i swiat krok po kroczku.. ale nieustepliwie.. Na jeszcze jedno zwracam uwage - Kiedy Islam opanuje nas, to w pierwszym rzedzie i kolejnosci wyrznie(doslownie) - wlasnie wszystkich "postempowcow", degeneratow i tych ktorzy zaciekle zwalczali chrzescijanizm, wychodzac - ze slusznego zreszta zalozenia - iz.. jesli walczyli z RELIGIA chrzescijanska.. to beda walczyc z RELIGIA muzulmanska.. Wiec durniom lby poleca, ale reszta bedzie wypinac zadki w gore, modlac sie do Allaha na osobistym dywaniku.. Wowczas przestanie byc istotny problem symboli religijnych, swiat obrzadkow.. tradycji.. etc.etc.. Nad tym pracuja usilnie "Palnicki", "Krakeny".. "camruty".. Po co "kato-FASZYSTOM" swieta? - Przyjda muslimo-FASZYSCI(tym razem prawdziwi) i wtedy faktycznie piatek bedzie dniem wolnym, a zamiast BozegoNarodzenia - Ramadan bedziecie obchodzic? - a cale to "postempowe" talatajstwo na wyprzodki poleci chwalic nowy lad i porzadek? - I wtedy im im FASZYZM przestanie przeszkadzac? - Ano.. przestanie.. TYLKO KTO ZAPRZANCOW I ZDRAJCOW LUBI?? - Juz napisalem czym najprawdopodobniej im to sie skonczy.. - I wszystko wskazuje na to, iz przy biernej postawie, lub aprobacie indoktrynowanej i oglupialej reszty, Islam ma wszelkie dane na opanowanie i podboj naszej cywilizacji.. lancet Odpowiedz Link Zgłoś
januszcz Re: KTO LUBI ZDRAJCOW? 22.10.03, 15:19 Gość portalu: lancet napisał(a): > gini napisała: > > > Mnie ruszylo co innego, chec zastapienia zielonych swiatek swietem > > muzulmanskim, zastanawiam sie, kiedy to dniem wolnym od pracy bedzie piate > k > > zamiast niedzieli. > ================ > > - Wyciagajac na swiatlo dzienne ow artykul, jasno i wyraznie pokazalas iz nasza > > CHRZESCIJANSKA cywilizacja Europy(zwana tez "srodziemnomorska" czy "rzymska") > skazana jest na zaglade.. I to dlatego i z tego powodu, sam nie bedac aktywnym > czy praktykujacym chrzescijaninem a w dalszej kolejnosci katolikiem, walcze i > przeciwstawiam sie schizofrenicznym i obsesyjnym "Krzysiom52", > zdegenerowanym "Krakenom", zydowskim pociotkom typu paranoicznego petaczyny - > rebe "Palnicka".. czy "postempowej" feministycznej kretynce "camrut" - e tutti > quanti.. Wachlarz i galeria tych durni rozwalajacych wlasna kulture i > cywilizacje jest o wiele wiele szerszy. I w dluzszej perspektywie, i na dluzsza > > mete, ani Francuzi ani Belgowie ani np Norwegowie - gdzie juz jest w 500tys > stolicy Norwegii 13 - TRZYNASCIE meczetow - a w kazdy piatek na cale miasto > leci ich to zawodzenie) nie sa w stanie przeszkodzic nie tylko chustom, ale > temu by islam panowal niepodzielnie w Europie.. To przed czym oddawna > przestrzegam: - to nie Islam.. to my sami, rekami "Palnickow", > Krakenow", "camrutow", "Krzysiow52" i calej tej zdegenerowanej i skarlowacialej > > menazerii rozwalamy i niszczymy nasza cywilizacje.. Islam TYLKO WCHODZI w > powiekszajaca sie luke i w gruzy, opanowujac Europe i swiat krok po kroczku.. > ale nieustepliwie.. > Na jeszcze jedno zwracam uwage - Kiedy Islam opanuje nas, to w pierwszym > rzedzie i kolejnosci wyrznie(doslownie) - wlasnie wszystkich "postempowcow", > degeneratow i tych ktorzy zaciekle zwalczali chrzescijanizm, wychodzac - ze > slusznego zreszta zalozenia - iz.. jesli walczyli z RELIGIA chrzescijanska.. to > > beda walczyc z RELIGIA muzulmanska.. Wiec durniom lby poleca, ale reszta > bedzie wypinac zadki w gore, modlac sie do Allaha na osobistym dywaniku.. > Wowczas przestanie byc istotny problem symboli religijnych, swiat obrzadkow.. > tradycji.. etc.etc.. Nad tym pracuja usilnie "Palnicki", "Krakeny".. "camruty". > . > Po co "kato-FASZYSTOM" swieta? - Przyjda muslimo-FASZYSCI(tym razem > prawdziwi) i wtedy faktycznie piatek bedzie dniem wolnym, a zamiast > BozegoNarodzenia - Ramadan bedziecie obchodzic? - a cale to "postempowe" > talatajstwo na wyprzodki poleci chwalic nowy lad i porzadek? - I wtedy im im > FASZYZM przestanie przeszkadzac? - Ano.. przestanie.. > TYLKO KTO ZAPRZANCOW I ZDRAJCOW LUBI?? - Juz napisalem czym najprawdopodobniej > im to sie skonczy.. > - I wszystko wskazuje na to, iz przy biernej postawie, lub aprobacie > indoktrynowanej i oglupialej reszty, Islam ma wszelkie dane na opanowanie i > podboj naszej cywilizacji.. > > lancet =========== Pod Twoim zdaniem tylko sie podpisać. Dodam jeszcze, ze chrzescijańska Europa (konkretnie Niemcy) wymordowali odwiecznych wrogów islamistów - Żydów. Nie tak znowu niebezpiecznych jak tu sie licznym nickom wydaje. Szczególnie w porównaniu ze swobodami jakich pod panowaniem islamu doczekać mozemy. Czy demokratyczną Europę stać jest na podjecie zdecydowanych działań póki jeszcze nie za późno? Kalkuluje sobie, ze walka z chustami może jest tym pierwszym krokiem, który sprowokuje radykałów z pod zielonego sztandaru do jakiejś akcji, która wywoła właściwą Europejczyków reakcję. Reemigracja muzułmanów bedzie trudna ale nie niemozliwa. Janusz Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: KTO LUBI ZDRAJCOW? 22.10.03, 15:33 januszcz napisał: > Gość portalu: lancet napisał(a): > > > gini napisała: > > > > > Mnie ruszylo co innego, chec zastapienia zielonych swiatek swietem > > > muzulmanskim, zastanawiam sie, kiedy to dniem wolnym od pracy bedzie > piate > > k > > > zamiast niedzieli. > > ================ > > > > - Wyciagajac na swiatlo dzienne ow artykul, jasno i wyraznie pokazalas iz > nasza > > > > CHRZESCIJANSKA cywilizacja Europy(zwana tez "srodziemnomorska" czy "rzymsk > a") > > skazana jest na zaglade.. I to dlatego i z tego powodu, sam nie bedac > aktywnym > > czy praktykujacym chrzescijaninem a w dalszej kolejnosci katolikiem, walcz > e i > > przeciwstawiam sie schizofrenicznym i obsesyjnym "Krzysiom52", > > zdegenerowanym "Krakenom", zydowskim pociotkom typu paranoicznego petaczyn > y - > > rebe "Palnicka".. czy "postempowej" feministycznej kretynce "camrut" - e > tutti > > quanti.. Wachlarz i galeria tych durni rozwalajacych wlasna kulture i > > cywilizacje jest o wiele wiele szerszy. I w dluzszej perspektywie, i na > dluzsza > > > > mete, ani Francuzi ani Belgowie ani np Norwegowie - gdzie juz jest w 500ty > s > > stolicy Norwegii 13 - TRZYNASCIE meczetow - a w kazdy piatek na cale miast > o > > leci ich to zawodzenie) nie sa w stanie przeszkodzic nie tylko chustom, al > e > > temu by islam panowal niepodzielnie w Europie.. To przed czym oddawna > > przestrzegam: - to nie Islam.. to my sami, rekami "Palnickow", > > Krakenow", "camrutow", "Krzysiow52" i calej tej zdegenerowanej i > skarlowacialej > > > > menazerii rozwalamy i niszczymy nasza cywilizacje.. Islam TYLKO WCHODZI w > > powiekszajaca sie luke i w gruzy, opanowujac Europe i swiat krok po kroczk > u.. > > ale nieustepliwie.. > > Na jeszcze jedno zwracam uwage - Kiedy Islam opanuje nas, to w pierwszym > > rzedzie i kolejnosci wyrznie(doslownie) - wlasnie wszystkich "postempowcow > ", > > degeneratow i tych ktorzy zaciekle zwalczali chrzescijanizm, wychodzac - z > e > > slusznego zreszta zalozenia - iz.. jesli walczyli z RELIGIA chrzescijanska > .. > to > > > > beda walczyc z RELIGIA muzulmanska.. Wiec durniom lby poleca, ale reszta > > bedzie wypinac zadki w gore, modlac sie do Allaha na osobistym dywaniku.. > > > Wowczas przestanie byc istotny problem symboli religijnych, swiat obrzadko > w.. > > tradycji.. etc.etc.. Nad tym pracuja > usilnie "Palnicki", "Krakeny".. "camruty". > > . > > Po co "kato-FASZYSTOM" swieta? - Przyjda muslimo-FASZYSCI(tym raze > m > > prawdziwi) i wtedy faktycznie piatek bedzie dniem wolnym, a zamiast > > BozegoNarodzenia - Ramadan bedziecie obchodzic? - a cale to "postempowe" > > talatajstwo na wyprzodki poleci chwalic nowy lad i porzadek? - I wtedy im > im > > FASZYZM przestanie przeszkadzac? - Ano.. przestanie.. > > TYLKO KTO ZAPRZANCOW I ZDRAJCOW LUBI?? - Juz napisalem czym > najprawdopodobniej > > im to sie skonczy.. > > - I wszystko wskazuje na to, iz przy biernej postawie, lub aprobacie > > indoktrynowanej i oglupialej reszty, Islam ma wszelkie dane na opanowanie > i > > podboj naszej cywilizacji.. > > > > lancet > =========== > Pod Twoim zdaniem tylko sie podpisać. > Dodam jeszcze, ze chrzescijańska Europa (konkretnie Niemcy) wymordowali > odwiecznych wrogów islamistów - Żydów. Nie tak znowu niebezpiecznych jak tu sie > > licznym nickom wydaje. Szczególnie w porównaniu ze swobodami jakich pod > panowaniem islamu doczekać mozemy. > *******Januszu, nie bardzo wiem o czym piszesz i jaki ma to zwiazek z tematem? Po to zalozylam watek o islamie bo juz dosc na temat Zydow. Co do islamu i judaizmu, ta wrogosc wcale nie jest taka odwieczna, nastapila po powstaniu panstwa Izrael wiec nie mieszaj bardzo Cie prosze. A poza tym ktos moze wyciagnac wniosek, ze nawolujesz do zabijania muzulmanow... > Czy demokratyczną Europę stać jest na podjecie zdecydowanych działań póki > jeszcze nie za późno? > Kalkuluje sobie, ze walka z chustami może jest tym pierwszym krokiem, który > sprowokuje radykałów z pod zielonego sztandaru do jakiejś akcji, która wywoła > właściwą Europejczyków reakcję. > > Reemigracja muzułmanów bedzie trudna ale nie niemozliwa. > No wiesz o reemigracji to ja nawet nie marze, marze o zahamowaniu emigracji. Marze jedynie zeby partie , ktore widza problem nie byly pietnowane jako neonazisci, faszysci, ksenofobowie rasisci... Marze, o oderwaniu ich od kasy i temu podobnych , ale coz ja marzycielka jestem. > Janusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: KTO LUBI ZDRAJCOW? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.03, 16:47 Gini napisała: *******Januszu, nie bardzo wiem o czym piszesz i jaki ma to zwiazek z tematem? Po to zalozylam watek o islamie bo juz dosc na temat Zydow. Co do islamu i judaizmu, ta wrogosc wcale nie jest taka odwieczna, nastapila po powstaniu panstwa Izrael wiec nie mieszaj bardzo Cie prosze. ========== Prawie masz rację, ale konflikty istniały wczesniej. Jesli Cie to interesuje: slimak.sciaga.pl/prace/praca/10126.htm oraz: www.kravmaga.sosnowiec.pl/krav_12.asp A poza tym ktos moze wyciagnac wniosek, ze nawolujesz do zabijania muzulmanow... ======== To wyciągnie błędny wniosek. Poprostu należy (im predzej tym lepiej) wysłać muzułmanów do krajów z których pochodzą lub dać do podpisania jakiś dokument lojalności. > Czy demokratyczną Europę stać jest na podjecie zdecydowanych działań póki > jeszcze nie za późno? > Kalkuluje sobie, ze walka z chustami może jest tym pierwszym krokiem, który > sprowokuje radykałów z pod zielonego sztandaru do jakiejś akcji, która wywoła > właściwą Europejczyków reakcję. > > Reemigracja muzułmanów bedzie trudna ale nie niemozliwa. > No wiesz o reemigracji to ja nawet nie marze, marze o zahamowaniu emigracji. Marze jedynie zeby partie , ktore widza problem nie byly pietnowane jako neonazisci, faszysci, ksenofobowie rasisci... Marze, o oderwaniu ich od kasy i temu podobnych , ale coz ja marzycielka jestem. Pozdrawiam Janusz Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: KTO LUBI ZDRAJCOW? 22.10.03, 17:00 Gość portalu: Janusz napisał(a): > Gini napisała: > > *******Januszu, nie bardzo wiem o czym piszesz i jaki ma to zwiazek z tematem? > Po to zalozylam watek o islamie bo juz dosc na temat Zydow. > Co do islamu i judaizmu, ta wrogosc wcale nie jest taka odwieczna, nastapila po > > powstaniu panstwa Izrael wiec nie mieszaj bardzo Cie prosze. > ========== > Prawie masz rację, ale konflikty istniały wczesniej. Jesli Cie to interesuje: > > slimak.sciaga.pl/prace/praca/10126.htm > oraz: > > www.kravmaga.sosnowiec.pl/krav_12.asp > > A poza tym ktos moze wyciagnac wniosek, ze nawolujesz do zabijania muzulmanow.. > . ********To co podales wiaze sie scisle z powstaniem panstwa Izrael, wczesniej wielu Zydow zylo na terenie panstw muzulmanskich np.Maroko, dosc zgodnie, dopiero powstanie ruchu syjonistycznego, a pozniej panstwa Izrael, jakos naruszylo popsulo w sumie dobrosasiedzkie stosunki. O Zydach z Marokja pisalam kiedys Heldze, jak znajde to Ci podrzuce. Ostatnio widzialam wlasnie program z takim Zydem przybylym z Maroka, 35 lat temu, on rowniez mowil, ze na poczatku stosunki miedzy muzulmanami a Zydami ukladaly sie calkiem dobrze, dopiero po zaostrzeniu konfliktu na bliskim wschodzie, zaczela sie nienawic. Uzyles slowa "odwieczny" nie taki odwieczny Januszu. ************ > ======== > To wyciągnie błędny wniosek. Poprostu należy (im predzej tym lepiej) wysłać > muzułmanów do krajów z których pochodzą lub dać do podpisania jakiś dokument > lojalności. > > > Czy demokratyczną Europę stać jest na podjecie zdecydowanych działań póki > > jeszcze nie za późno? > > Kalkuluje sobie, ze walka z chustami może jest tym pierwszym krokiem, któr > y > > sprowokuje radykałów z pod zielonego sztandaru do jakiejś akcji, która wyw > oła > > właściwą Europejczyków reakcję. > > > > Reemigracja muzułmanów bedzie trudna ale nie niemozliwa. > > > No wiesz o reemigracji to ja nawet nie marze, marze o zahamowaniu emigracji. > Marze jedynie zeby partie , ktore widza problem nie byly pietnowane jako > neonazisci, faszysci, ksenofobowie rasisci... > Marze, o oderwaniu ich od kasy i temu podobnych , ale coz ja marzycielka jestem > . > > Pozdrawiam > > Janusz > > > Odpowiedz Link Zgłoś
januszcz Re: KTO LUBI ZDRAJCOW? 22.10.03, 19:37 Wiek - to 100 lat. Ruchy syjonistyczne zaczeły sie około 100 lat przed wybuchem II wojny światowej. OK. Troche przesadziłem) Głównie chodziło mi o to, że z Zydami Europejczycy nigdy mnie mieli tak źle jak mogą jeszcze mieć z islamistami. Po drugie - co to za wątek bez Żydów) pozdrawiam janusz Odpowiedz Link Zgłoś
perla_ korzyść z przyjmowania muzułmanów jest 22.10.03, 11:07 to kłopoty właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: korzyść z przyjmowania muzułmanów jest 22.10.03, 11:15 perla_ napisał: > to kłopoty właśnie. Perla, ale tu jestmowa o tych, ktorzy juz sa, i pieknie sie rozmnazaja. Przypominam Ci, ze kazdy polityk, czy partia, ktora mowi o ograniczeniu imigracji jest z miejsca okreslana mianem rasistowskiej, neonazistowskiej, ksenofobicznej i etc.. Chociaz taka partia ostatnio wygrala, wybory w Szwajcarii. Jak ktos dokladnie przeczyta ten artykul to doczyta sie o milczacej rasistowskiej wiekszosci w Europie,. Ten kto ma dosyc przestepczosci w wykonaniu emigrantow kolorowych ten z miejsca dostaje etykiete rasisty. Odpowiedz Link Zgłoś
d_nutka Re: korzyść z przyjmowania muzułmanów jest 22.10.03, 11:53 od tolerancji na inną kulturę etyczno-społeczno-religijną do rasizmu i ksenofobi nie jest tak daleko jak się niektórym globalistom i tolerantom wydaje. jest na to aż nadto dowodów. a zrodzony już razizm i ksenofobia żyje potem własnym życiem i ma tendencje do samonapędzania się d_ Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: korzyść z przyjmowania muzułmanów jest 22.10.03, 11:59 d_nutka napisała: > od tolerancji na inną kulturę etyczno-społeczno-religijną do rasizmu i ksenofob > i > nie jest tak daleko jak się niektórym globalistom i tolerantom wydaje. > jest na to aż nadto dowodów. > a zrodzony już razizm i ksenofobia żyje potem własnym życiem i ma tendencje do > samonapędzania się > d_ A ja twierdze, ze szeroko rozumiana tolerancja , dawanie przywilejow roznym mniejszosciom moze doprowadzic do ograniczen praw wiekszosci . Drruga sprawa, ze mniejszosci sa wcale nie mniej rasistowskie czy ksenofobiczne a wprost przeciwnie, i tu jest problem, co bedzie, jak wygraja rasisci muzulmanscy wspomagani oszolomami polit poprawnymi? Chusta na glowe dla kazdej kobiety?Szariat i kamieniowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
januszcz Re: korzyść z przyjmowania muzułmanów jest 22.10.03, 12:00 d_nutka napisała: > od tolerancji na inną kulturę etyczno-społeczno-religijną do rasizmu i ksenofob > i > nie jest tak daleko jak się niektórym globalistom i tolerantom wydaje. > jest na to aż nadto dowodów. > a zrodzony już razizm i ksenofobia żyje potem własnym życiem i ma tendencje do > samonapędzania się > d_ ========== Świete słowa Danusiu. Ja tak zostałem wychowany, ze bedąc gosciem staram się zwyczajów gospodarza przestrzegać. J. Odpowiedz Link Zgłoś
d_nutka Re: korzyść z przyjmowania muzułmanów jest 22.10.03, 12:20 januszcz napisał: > ========== > Świete słowa Danusiu. Ja tak zostałem wychowany, ze bedąc gosciem staram się > zwyczajów gospodarza przestrzegać. > > J. dla przypomnienia(jeśli już przy przypominaniu jesteśmy) Ja tu na forum mogę być "gościem" bo takie są zasady logowania i uczestnictwa u ciebie w domu mogę być gościem, jak mnie zaprosisz a ja zaproszenie przyjmę ale tu w Polsce Ja nie jestem "gościem" w rozumieniu tego słowa poprawnie znaczeniowo. d_ Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Danusi chce przypomniec 22.10.03, 12:23 Temat jest o muzulmanach w Europie, a nie o Tobie, wiecd staraj sie pisac na temat Danusiu, jak mozesz. Odpowiedz Link Zgłoś
d_nutka Re: Danusi chce przypomniec 22.10.03, 12:36 gini napisała: > Temat jest o muzulmanach w Europie, a nie o Tobie, wiecd staraj sie pisac na > temat Danusiu, jak mozesz. ja tu wcale nie muszę się STARAĆ pisać. tylko dlaczego sobie nie pogadacie na jakimś zamkniętym forum? macie ich chyba dosyć. znudziło się "między swymi"? d_ Odpowiedz Link Zgłoś
astra18 Re: Danusi chce przypomniec 22.10.03, 13:09 d_nutka napisała: > gini napisała: > > > Temat jest o muzulmanach w Europie, a nie o Tobie, wiecd staraj sie pisac > na > > temat Danusiu, jak mozesz. > > ja tu wcale nie muszę się STARAĆ pisać. > tylko dlaczego sobie nie pogadacie na jakimś zamkniętym forum? > macie ich chyba dosyć. > znudziło się "między swymi"? > d_ Coś cię boli i uciska Danusiu, już wczoraj skarżyłaś się Adamowi. To się nazywa EGOCENTRYZM!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Danusi chce przypomniec 22.10.03, 13:32 d_nutka napisała: > gini napisała: > > > Temat jest o muzulmanach w Europie, a nie o Tobie, wiecd staraj sie pisac > na > > temat Danusiu, jak mozesz. > > ja tu wcale nie muszę się STARAĆ pisać. > tylko dlaczego sobie nie pogadacie na jakimś zamkniętym forum? > macie ich chyba dosyć. > znudziło się "między swymi"? > d_ A co cie tak bola te zamkniete fora, my tu mamy takie samo prawo sie wypowiadac jak ty. A rozmawiac bedziemy tam gdzie nam wygodniej. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re:Rada dla Danusi 22.10.03, 13:59 Zostań adminem i załóż forum prywatne Stwórz forum na temat, który sam określisz Zaproś do dyskusji wybrane osoby Zaloz sobie takie forum, to trwa jedna minute, zapros swoich licznych przyjaciol, i nie bedziesz miala problemow, ze ktos tam hdzies pisze a Ty nie. Dodatkowa satysfakcja bedzie, jezeli oglosisz na FA nazwe swojego forum. Wtedy ja biegiem polece z prosba zebys mnie przyjela.wc odpiszesz mi natychmiast Gini spadaj!!Jestes zawetowana przez wszystkich, wiec ja sobie pojde i bede gdzies w kaciku plakac. O tak;chlip, chlip, chlip Odpowiedz Link Zgłoś
d_nutka Re:Rada dla Astry i Gini 22.10.03, 21:02 ugryście się we własne pięty a moje bycie na FA z moim egocentryzmem pozostawcie mnie i adminowi d_nutka ps nie spodziewam się po was, że tak prosto ujetą radę zdozumiecie jak trzeba Odpowiedz Link Zgłoś
astra18 Re:Rada dla Astry i Gini 22.10.03, 21:22 d_nutka napisała: > ugryście się we własne pięty a moje bycie na FA z moim egocentryzmem > pozostawcie mnie i adminowi > > d_nutka > > ps > nie spodziewam się po was, że tak prosto ujetą radę zdozumiecie jak trzeba Najważniejsze że rozumiesz tylko ty i nikt więcej. Pisanie dla pisania samego to nie moja działka. Jak chcę się wypłakać to łkam w rękaw i nie patrzę na boki czy ktoś widzi. Zrozumiała??? Wątpię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: korzyść z przyjmowania muzułmanów jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.03, 12:53 d_nutka napisała: > januszcz napisał: > > > ========== > > Świete słowa Danusiu. Ja tak zostałem wychowany, ze bedąc gosciem staram s > ię > > zwyczajów gospodarza przestrzegać. > > > > J. > > dla przypomnienia(jeśli już przy przypominaniu jesteśmy) > Ja tu na forum mogę być "gościem" bo takie są zasady logowania i uczestnictwa > u ciebie w domu mogę być gościem, jak mnie zaprosisz a ja zaproszenie przyjmę > ale tu w Polsce Ja nie jestem "gościem" w rozumieniu tego słowa poprawnie > znaczeniowo. > d_ =========== Prawdę mówiąc po napisaniu do Ciebie cytowanej wyżej odpowiedzi zapaliła sie we mnie taka mała lampka ostrzegawcza. Pomyslałem jednak, ze bzdurą byłoby Ciebie za goscia w Polsce uważac. Nacisąłem więc enter. A jednak uderz w stół... i jakies watpliwości sie pojawiają. Nie u mnie - zapewniam. )Janusz Odpowiedz Link Zgłoś
d_nutka Re: korzyść z przyjmowania muzułmanów jest 22.10.03, 13:00 Gość portalu: Janusz napisał(a): > =========== > Prawdę mówiąc po napisaniu do Ciebie cytowanej wyżej odpowiedzi zapaliła sie we > > mnie taka mała lampka ostrzegawcza. Pomyslałem jednak, ze bzdurą byłoby Ciebie > za goscia w Polsce uważac. Nacisąłem więc enter. > A jednak uderz w stół... i jakies watpliwości sie pojawiają. Nie u mnie - > zapewniam. > > )Janusz wyjaśnienie przyjmuję może tak ekspresyjnie zareagowałam, bo to jednak wątek Gini jest przepraszam więc , że "trafiło" na ciebie d_nutka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz Re: korzyść z przyjmowania muzułmanów jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.03, 13:03 d_nutka napisała: > Gość portalu: Janusz napisał(a): > > > =========== > > Prawdę mówiąc po napisaniu do Ciebie cytowanej wyżej odpowiedzi zapaliła s > ie > we > > > > mnie taka mała lampka ostrzegawcza. Pomyslałem jednak, ze bzdurą byłoby > Ciebie > > za goscia w Polsce uważac. Nacisąłem więc enter. > > A jednak uderz w stół... i jakies watpliwości sie pojawiają. Nie u mnie - > > zapewniam. > > > > )Janusz > > wyjaśnienie przyjmuję > może tak ekspresyjnie zareagowałam, bo to jednak wątek Gini jest > przepraszam więc , że "trafiło" na ciebie > d_nutka ============ Nie ma sprawy J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NEMO Niekonsekwencja IP: 5.3.1R3D* / *.saix.net 22.10.03, 13:36 Nalezy postepowac konsekwentnie w ramach nie propagowania symboli religijnych. Proponuje nastepujacy plan: 1. Zakazac muzulmanom tego wszystkiego "co powyzej" 2. Chrzescijanom ( wszelkiej masci ) zabronic wykonywania znaku krzyza pod jakakolwiek postacia i odwolywania sie do tegoz. 3. Zydom zabronic noszenia jarmulek tudziez podobnych "atrybutow" 4. A wszystkim wierzacym pozwolic chodzic do ich swiatyn tylko ciemna noca, gdyz chodzenie w dzien jest jawna demonstracja religijna i godzi w ..... ( wpisac wedlug uznania ) Tyle na niepowaznie, gdyz trudno na serio. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzytwa Smiesza mnie europostepaki. IP: *.pcz.czest.pl 22.10.03, 13:54 To ze Europa na 100 lat bedzie islamska nie ulega dla mnie zadnej watpliwosci. Bog niszczy narody, ktore nie szanuja jego praw, wiec obecni mieszkancy Europy pojda na kompost. Dynamika obecnych statystyk pokazuje to wyraznie. Smieszy mnie jednak to, ze postepota zabrania islamskim dziewczynkom noszenia jakichs chustek. Jak to jest, jak jakis mlodociany balwan przyjdzie z czerwonymi wlosami, piecioma kolczykami i cwiekiem na jezyku, to postepota podskakuje z radosci, jaka to wyzwolona jednostke udalo sie jej wychowac, a glupich chustek nie mozna nosic? Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Smiesza mnie europostepaki. 22.10.03, 14:00 Gość portalu: brzytwa napisał(a): > To ze Europa na 100 lat bedzie islamska nie ulega dla mnie zadnej watpliwosci. > Bog niszczy narody, ktore nie szanuja jego praw, wiec obecni mieszkancy > Europy pojda na kompost. Dynamika obecnych statystyk pokazuje to wyraznie. > Smieszy mnie jednak to, ze postepota zabrania islamskim dziewczynkom noszenia > jakichs chustek. Jak to jest, jak jakis mlodociany balwan przyjdzie z > czerwonymi wlosami, piecioma kolczykami i cwiekiem na jezyku, to postepota > podskakuje z radosci, jaka to wyzwolona jednostke udalo sie jej wychowac, a > glupich chustek nie mozna nosic? Czesc Brzytwa milo Cie widziec, pozdrawiam Gini czyli Ania z Belgii Odpowiedz Link Zgłoś
astra18 Re: Smiesza mnie europostepaki. 22.10.03, 14:02 gini napisała: > Gość portalu: brzytwa napisał(a): > > > To ze Europa na 100 lat bedzie islamska nie ulega dla mnie zadnej watpliwo > sci. > > Bog niszczy narody, ktore nie szanuja jego praw, wiec obecni mieszkancy > > Europy pojda na kompost. Dynamika obecnych statystyk pokazuje to wyraznie. > > > Smieszy mnie jednak to, ze postepota zabrania islamskim dziewczynkom nosze > nia > > jakichs chustek. Jak to jest, jak jakis mlodociany balwan przyjdzie z > > czerwonymi wlosami, piecioma kolczykami i cwiekiem na jezyku, to postepota > > > podskakuje z radosci, jaka to wyzwolona jednostke udalo sie jej wychowac, > a > > glupich chustek nie mozna nosic? > > Czesc Brzytwa milo Cie widziec, pozdrawiam > Gini czyli Ania z Belgii A od kiedy to brzytwa pisze POSTĘPAKI??? Wiele wody chyba upłynęło... Astra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzytwa Re: Smiesza mnie europostepaki. IP: *.pcz.czest.pl 22.10.03, 14:05 Od dawna tak pisze, bo nie kazdy wiedzial o co chodzi jak pisalem "postempaki", i zarzucal mi nieuctwo. Odpowiedz Link Zgłoś
astra18 Re: Smiesza mnie europostepaki. 22.10.03, 14:12 Gość portalu: brzytwa napisał(a): > Od dawna tak pisze, bo nie kazdy wiedzial o co chodzi jak pisalem "postempaki", > i zarzucal mi nieuctwo. Chciałeś powiedzieć :niewtajemniczony w zwyczaje forum. Bo to słowo przecież miało swój podwójny sens. No, ale tamte czasy se ne vrati i wszystko już było co mogło być, jeśli chodzi o tematy wątków.Wtedy wszystko na świeżo jak świeże i nieskażone forum.. Pozdr. Astra Odpowiedz Link Zgłoś
gini ReDo Astry 22.10.03, 14:17 astra18 napisała: > Gość portalu: brzytwa napisał(a): > > > Od dawna tak pisze, bo nie kazdy wiedzial o co chodzi jak > pisalem "postempaki", > > i zarzucal mi nieuctwo. > > > Chciałeś powiedzieć :niewtajemniczony w zwyczaje forum. > Bo to słowo przecież miało swój podwójny sens. > No, ale tamte czasy se ne vrati i wszystko już było co mogło być, jeśli chodzi > o tematy wątków.Wtedy wszystko na świeżo jak świeże i nieskażone forum.. > > Pozdr. > > Astra > No wlasnie Astro, gdzie te czasy ja taka postempowa bylam strasznie, i ktos mi chyba w glowie namieszal, ze mi to postempactwo odeszlo. Trzeba koniecznie znalezc winnego.Pewnie to jakis agent od Rydzyka.Moze to sprawka oszolka, a moze jakas piata kolumna na tym forumie dziala, przyznac sie. Odpowiedz Link Zgłoś
astra18 Re: ReDo Astry 22.10.03, 14:24 gini napisała: > astra18 napisała: > > > Gość portalu: brzytwa napisał(a): > > > > > Od dawna tak pisze, bo nie kazdy wiedzial o co chodzi jak > > pisalem "postempaki", > > > i zarzucal mi nieuctwo. > > > > > > Chciałeś powiedzieć :niewtajemniczony w zwyczaje forum. > > Bo to słowo przecież miało swój podwójny sens. > > No, ale tamte czasy se ne vrati i wszystko już było co mogło być, jeśli > chodzi > > o tematy wątków.Wtedy wszystko na świeżo jak świeże i nieskażone forum.. > > > > Pozdr. > > > > Astra > > > No wlasnie Astro, gdzie te czasy ja taka postempowa bylam strasznie, i ktos mi > chyba w glowie namieszal, ze mi to postempactwo odeszlo. > Trzeba koniecznie znalezc winnego.Pewnie to jakis agent od Rydzyka.Moze to > sprawka oszolka, a moze jakas piata kolumna na tym forumie dziala, przyznac sie > . Może jakieś spotkanie po latach zorganizować???Coś na kształt "absolwentów"?? Jakieś zaproszenia, zdjęcie pamiątkowe... Ile nowych słów powstało!!!! Ech, łezka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzytwa Re: Smiesza mnie europostepaki. IP: *.pcz.czest.pl 22.10.03, 14:03 Czesc Aniu, zajrzalem na chwile, bo jestem ostatnio mocno zapracowany. Odpowiedz Link Zgłoś
astra18 Re: Smiesza mnie europostepaki. 22.10.03, 14:08 Gość portalu: brzytwa napisał(a): > To ze Europa na 100 lat bedzie islamska nie ulega dla mnie zadnej watpliwosci. > Bog niszczy narody, ktore nie szanuja jego praw, wiec obecni mieszkancy > Europy pojda na kompost. Dynamika obecnych statystyk pokazuje to wyraznie. > Smieszy mnie jednak to, ze postepota zabrania islamskim dziewczynkom noszenia > jakichs chustek. Jak to jest, jak jakis mlodociany balwan przyjdzie z > czerwonymi wlosami, piecioma kolczykami i cwiekiem na jezyku, to postepota > podskakuje z radosci, jaka to wyzwolona jednostke udalo sie jej wychowac, a > glupich chustek nie mozna nosic? To ze Europa na 100 lat bedzie islamska nie ulega dla mnie zadnej watpliwosci Przesada.Parę przesłanek w zwiększeniu optymizmu w tej kwestii już się pojawiło choćby w osobie Stoibera.Świadomość jest a to lepsze niż nic. Bog niszczy narody, ktore nie szanuja jego praw. I znów przesada.Wystarczy,że przywołuje do porządku, a że to czasami boli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzytwa Re: Smiesza mnie europostepaki. IP: *.pcz.czest.pl 22.10.03, 14:19 Niestety obawiam sie, ze niektore procesy sa juz nieodwracalne. Zastanawiam sie tylko, czy Polska oprze sie nieco dluzej tej zarazie. Wyglada na to ze nie, skoro kilka milionow ludzi jest zmuszanych do emigracji, przez wredne ustawienie wskaznikow makroekonomicznych. Wreszcie postepaki beda i tutaj mogli zmienic jednolita strukture narodowosciowa i budowac wielonarodowosciowego molocha bez jednej, dominujacej kultury, w ktorej (mowiac jezykiem biblijnym) "nie bedziesz mial ni Greka, ni Zyda". Nie moga sie juz tego doczekac, vide slynny list: www1.gazeta.pl/kraj/1,34314,1716735.html Odpowiedz Link Zgłoś
perla_ do walczących z Kościołem jest 22.10.03, 15:13 Gość portalu: lancet napisał(a): > Na jeszcze jedno zwracam uwage - Kiedy Islam opanuje nas, to w pierwszym > rzedzie i kolejnosci wyrznie(doslownie) - wlasnie wszystkich "postempowcow", > degeneratow i tych ktorzy zaciekle zwalczali chrzescijanizm, wychodzac - ze > slusznego zreszta zalozenia - iz.. jesli walczyli z RELIGIA chrzescijanska.. > to beda walczyc z RELIGIA muzulmanska.. Odpowiedz Link Zgłoś
perla_ dość pieszczot jest 22.10.03, 16:04 skoro większość widzi zagrożenie dla Europy ze strony Islamu to ja proponuje następujące rozwiązania. 1. Wprowadzić ścisłą kontrolę wizową. Wizy wydawać tylko w szczególnych wypadkach (sportowcy, politycy, naukowcy, artyści). 2. Wydalić z Europy tych muzułmanów, którzy nie mają obywatelstwa jeszcze. Natychmiast wydalić. 3. Wprowadzić prawo, że ci muzułmanie, którzy nabyli obywatelstwo, a skazani wyrokiem sądu zostali za przestępstwo, to tracą obywatelstwo takie. 4. Zaostrzyć kontrolę granic. 5. Wydac rozkaz służbom granicznym i wojskowy oraz policyjnym, nakazujący strzelanie bez ostrzeżenia do tych co przekraczają granicę nielegalnie. 6. Wydać rozkaz zatapiania wszystkich obiektów pływających z nielegalnymi imigrantami. Perła Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: By przekonania innych niebyly nam narzucone 23.10.03, 08:19 www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_031023/publicystyka/publicystyka_a_15.html W wypowiedzi Chiraca znalazło się znamienne, mocne sformułowanie. Laickość to gwarancja nie tylko tego, że nasze własne przekonania będą respektowane, ale również tego, że przekonania innych nie będą nam nigdy narzucone. Chodzi tu bowiem, według prezydenta, o coś więcej niż religię - o francuską tożsamość. - I tu bym rozszerzyla, chodzi o nasza europejska tozsamosc. Pozdrawiam Dedykuje, to szczegolnie Jurkowi, ktory wczoraj twierdzil, ze dziewczyny, same zadecydowaly o noszeniu chust.Ja pisalam o wplywie rodziny co dzisiejszy artykul potwierdza. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 A nie można prościej ? 23.10.03, 13:13 To przecież takie łatwe. Wystarczy: 1. Uznać islam za religię nielegalną. 2. Uznać duchownych islamski za członków organizacji przestępczej. 3. Meczety i inne przybytki religijne zburzyć aż do fudamentów. 4. Święte kssięgi i literaturę dotyczącą islamu spalić. 5. Każdego muzumanina przyłapanego na religijnych obrządkach na pal nawlekać, a rodzinę palić. Te środki zaradcze zabezpieczą nas przed wtargnięciem azjatyckiej dziczy do naszej cywilizowanej Europy. Nie będzie imam pluł nam w twarz i dzieci nam islamił ! Snajper. Odpowiedz Link Zgłoś
perla_ to plagiat Snajper jest 23.10.03, 14:14 snajper55 napisał: > To przecież takie łatwe. Wystarczy: > > 1. Uznać islam za religię nielegalną. > 2. Uznać duchownych islamski za członków organizacji przestępczej. > 3. Meczety i inne przybytki religijne zburzyć aż do fudamentów. > 4. Święte kssięgi i literaturę dotyczącą islamu spalić. > 5. Każdego muzumanina przyłapanego na religijnych obrządkach na pal nawlekać, a > > rodzinę palić. > > Te środki zaradcze zabezpieczą nas przed wtargnięciem azjatyckiej dziczy do > naszej cywilizowanej Europy. Nie będzie imam pluł nam w twarz i dzieci nam > islamił ! > > Snajper. Ależ takie matody stosowane były niedawno. Przesz islamistów w Afganistanie względem wyznających inaczej. Aby z nimi wygrać trzeba ich metody stosować właśnie. Perła Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 To nie plagiat, to reguła. 23.10.03, 14:51 perla_ napisał: > snajper55 napisał: > > > To przecież takie łatwe. Wystarczy: > > > > 1. Uznać islam za religię nielegalną. > > 2. Uznać duchownych islamski za członków organizacji przestępczej. > > 3. Meczety i inne przybytki religijne zburzyć aż do fudamentów. > > 4. Święte kssięgi i literaturę dotyczącą islamu spalić. > > 5. Każdego muzumanina przyłapanego na religijnych obrządkach na pal nawlek > > ać, a rodzinę palić. > > > > Te środki zaradcze zabezpieczą nas przed wtargnięciem azjatyckiej dziczy do > > naszej cywilizowanej Europy. Nie będzie imam pluł nam w twarz i dzieci nam > > islamił ! > > > > Snajper. > > Ależ takie matody stosowane były niedawno. Przesz islamistów w Afganistanie > względem wyznających inaczej. Aby z nimi wygrać trzeba ich metody stosować > właśnie. > > Perła Ależ wiem. Wiem też, że oni nie byli pierwsi. Wszyscy fanatycy z chęcią stosowali takie metody w przekonaniu o prawdziwości tej jedynej prawdy, jaką posiedli. Innych traktując jak błądzące bydło, które trzeba na właściwą drogę nawrócić lub do rzeźni zapędzić. Snajper. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NEMO Re: To nie plagiat, to reguła. IP: 5.3.1R3D* / *.saix.net 23.10.03, 16:38 Tak, takie metody byly stosowane w Europie. Tak miedzy 1933 a 1945 rokiem. Jak dobrze jest rozwiazywac problemy (najczesciej urojone) w ten sposob. Czysto latwo i ostatecznie. Az sie lza w oku kreci za minionymi czasami. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: To nie plagiat, to reguła. 23.10.03, 16:48 Gość portalu: NEMO napisał(a): > Tak, takie metody byly stosowane w Europie. Tak miedzy 1933 a 1945 rokiem. > Jak dobrze jest rozwiazywac problemy (najczesciej urojone) w ten sposob. Czysto > > latwo i ostatecznie. Az sie lza w oku kreci za minionymi czasami. > > Pozdrawiam Zdaje sie, ze pan troche naciaga mily panie, zapominajac, czy tez celowo opuszczajac przez kogo te metody byly stosowane. Zapomina pan o metodach stosowanych przez fundemantalistow algierskich. Nie wiem czy pan wie, ze niektore meczety sa zamykane w Europie, ale tylko dla tego, ze imamowie nawolywali w nich do dzihadu. W Belgii jeden z muzulmanow chcial ostatnio podpalic synagoge w Charle Roi , nie mowiac o tym, ze szkola zydowska jest pilnowana niczym wiezienie, i nie zagrazaja jej "europejczycy" , o ktorych pisal pan powyzej, ale wlasnie muzulmanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NEMO Re: To nie plagiat, to reguła. IP: 5.3.1R3D* / *.saix.net 23.10.03, 18:01 Nie naciagam ani troche Szanowna Pani. Jak w tej zydowskiej opowiastce, gdy jest bat znajdzie sie i kon. Jezeli chcemy udowodnic cokolwiek na sile zawsze zanjda sie "dowody". A ja mieszkam w kraj, gdzie obok innych wyznan sa tez muzulmanie i spotyka sie ich w roznych barwach i odmianach i jakos sa tacy sami jak jak my wszyscy. A minister oswiaty jest wlasnie taki, muzulmanski - mily pan profesor. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: To nie plagiat, to reguła. 23.10.03, 18:45 Gość portalu: NEMO napisał(a): > Nie naciagam ani troche Szanowna Pani. Jak w tej zydowskiej opowiastce, gdy > jest bat znajdzie sie i kon. Jezeli chcemy udowodnic cokolwiek na sile zawsze > zanjda sie "dowody". A ja mieszkam w kraj, gdzie obok innych wyznan sa tez > muzulmanie i spotyka sie ich w roznych barwach i odmianach i jakos sa tacy sami > > jak jak my wszyscy. A minister oswiaty jest wlasnie taki, muzulmanski - mily > pan profesor. > > Pozdrawiam Ja nie twierdze, ze nie ma milych panow profesorow, ale oprocz nich sa rowniez fundamendalisci, integrysci itd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NEMO Re: To nie plagiat, to reguła. IP: 5.2.1R1D* / *.jnb6.alter.net 23.10.03, 22:20 Prawda, tlko, ze dotyczy to kazdej spolecznosci niezaleznie od wyznania i miejsca na ziemi. Sadze, ze przykladow nie trzeba szukac daleko. Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: To nie plagiat, to reguła. 23.10.03, 22:45 Gość portalu: NEMO napisał(a): > Prawda, tlko, ze dotyczy to kazdej spolecznosci niezaleznie od wyznania i > miejsca na ziemi. Sadze, ze przykladow nie trzeba szukac daleko. > > > Dobranoc Na dobranoc, nie wiem czy w kazdej spolecznosci sa tacy fundamentalisci jak ci algierscy na przyklad, nie wiem czy wiesz ile ofiar padlo z ich rak w Algierii. Tak sie sklada, ze we Francji jest ok.5 milionow muzulmanow, i wiekszosc z nich pochodzi z Algierii wlasnie, nie jest to spoleczenstwo tak znowu normalne jak kazde inne. Zdaje sie ,ze w USA jest sadzony , jeden z terrorystow, ktory wykszytalcznie odbieral nie gdzieindziej jak w europejskich meczetach, mowila o tym jego mata w wywiadzie dla telewizji francuskiej. Tak sie sklada, ze w krajach muzulkmanskich granica miedzy polityka i religia jest dosc plynna, i czesc muzulmanow przenosi to na teren Europy, ale coz, rozdzialu kosciola od panstwa najczesciejrzada sie od katolikow, chociaz wplyw jest czesto minimalny, gdy zas chodzi o inne wyznania to juz wtedy tych zwiazkow religii z polityka sie nie widzi, tylko na slepo walczy sie o tolerancje. Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NEMO Re: To nie plagiat, to reguła. IP: 5.3.1R3D* / *.saix.net 24.10.03, 09:01 Tak, w kazdej spolecznosci znajda sie fundamentalisci ( pojecie rozciagliwe ale pozostanmy przy nim ). W naszej cywilizowanej Europie sa takie przyklady na wieksza i mniejsza skale: 1. III Rzesza - w ciagu kilku lat w imie pojecia "czystosci i wyzszosci rasy" zgladzono spolecznosc oraz kulture zydowska, ktora rozwijala sie na terenie Europy przez wieki. 2. Krwawy terror i czystki stalinowskie w imie czystosci ideologicznej. 3. Wojna domowa w bylej Jugoslawii w imie czystosci narodowej 4. Wojna domowa w Irlandii Polnocnej w imie narodowo politycznych pryncypiow. Mozna mnozyc. Nie jestesmy wolni ani od najlepszych ani od najgorszych uczuc. Taka jest natura ludzka. A tolerancja nie jest czyms danym z nieba. Jej tez trzeba sie uczyc. Prosze przeczytac rozne tematy i wypowiedzi w roznych miejscach tego forum. Czyz na ich podstawie mozna zawsze powiedziec, my tutaj dyskutujacy mozemy innych pouczac o tolerancji? Tak jak istanialy obiektywne przyczyny, z powodu ktorych idea "komunizmu" stala sie atrakcyjna dla wielu ludzi, tak obecny dynamizm islamu i agresywnosc czesci jego czlonkow tez skads sie wywodza. Tak jak sa przyczyny dla ktorych obecna Europa wcale nie staje sie bardziej lecz mniej otwarta na swiat. Czesciowo jedno mozna wytlumaczyc drugim, ale tylko czesciowo. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: To nie plagiat, to reguła. 24.10.03, 09:27 Gość portalu: NEMO napisał(a): > Tak, w kazdej spolecznosci znajda sie fundamentalisci ( pojecie rozciagliwe ale > > pozostanmy przy nim ). > W naszej cywilizowanej Europie sa takie przyklady na wieksza i mniejsza skale: > > 1. III Rzesza - w ciagu kilku lat w imie pojecia "czystosci i wyzszosci rasy" > zgladzono spolecznosc oraz kulture zydowska, ktora rozwijala sie na terenie > Europy przez wieki. > > 2. Krwawy terror i czystki stalinowskie w imie czystosci ideologicznej. > > 3. Wojna domowa w bylej Jugoslawii w imie czystosci narodowej > > 4. Wojna domowa w Irlandii Polnocnej w imie narodowo politycznych pryncypiow. > ********Tak tyle, ze to juz bylo prosze pana, a my rozmawiamy o tym co jest i o tym co bedzie. Czy dlatego, ze byla III rzesza mamy teraz spokojnie czekac, i pozwolic sie za iles tam lat zamknac w obozach koncentracyjnych? Bo wszystko jest mozliwe prosze pana. Muzulmanie naplywaja z krajow,gdzie nie ma demokracji, tu powoluja sie czesto na ich obywatelskie prawa, zakladaja partie, by potem byc moze zakazac dzialalnosci innym partiom nie islamskim. Wytyka pan wiele Europejczykom, ale jakby nie dostrzega pan Iranu, Afganistanu, Arabii Saudyjskiej czy chocby Nigerii gdzie kobiety sa skazywane na ukamieniowanie i to sie dzieje prosze pana dzis na naszych oczach. > > Mozna mnozyc. Nie jestesmy wolni ani od najlepszych ani od najgorszych uczuc. > Taka jest natura ludzka. > A tolerancja nie jest czyms danym z nieba. Jej tez trzeba sie uczyc. Prosze > przeczytac rozne tematy i wypowiedzi w roznych miejscach tego forum. Czyz na > ich podstawie mozna zawsze powiedziec, my tutaj dyskutujacy mozemy innych > pouczac o tolerancji? > Tak jak istanialy obiektywne przyczyny, z powodu ktorych idea "komunizmu" stala > > sie atrakcyjna dla wielu ludzi, tak obecny dynamizm islamu i agresywnosc > czesci jego czlonkow tez skads sie wywodza. *******A wiec trzeba przejsc nad tym do porzadku dziennego i nie robic nic kompletnie, bo coz, fundamentalisci mieli pod gorke do szkoly. Tak jak sa przyczyny dla ktorych > obecna Europa wcale nie staje sie bardziej lecz mniej otwarta na swiat. > Czesciowo jedno mozna wytlumaczyc drugim, ale tylko czesciowo. > WWie pan , ja uwazam wprost przeciwnie, uwazam, ze Europa jest az za bardzo otwarta na swiat gdyby tak nie bylo , nie byloby az tylu imigrantow, ktorzy wciaz i wciaz naplywaja. > > Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NEMO Re: To nie plagiat, to reguła. IP: 5.3.1R3D* / *.saix.net 24.10.03, 10:15 Wlasnie, zawsze jest o kogos za wiele. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: To nie plagiat, to reguła. 24.10.03, 11:11 Gość portalu: NEMO napisał(a): > Wlasnie, zawsze jest o kogos za wiele. > > > Pozdrawiam > Tak, dla niektorych na tym forum jest za wielu chrzescijan, dla niektorych muzulmanow w Europie, jest za duzo Europejczykow. Pozdrawiam rowniez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lancet Re: A nie można prościej ? IP: *.telia.com 23.10.03, 22:40 snajper55 napisał: > To przecież takie łatwe. Wystarczy: > > 1. Uznać islam za religię nielegalną. > 2. Uznać duchownych islamski za członków organizacji przestępczej. > 3. Meczety i inne przybytki religijne zburzyć aż do fudamentów. > 4. Święte kssięgi i literaturę dotyczącą islamu spalić. > 5. Każdego muzumanina przyłapanego na religijnych obrządkach na pal nawlekać, a rodzinę palić. > > Te środki zaradcze zabezpieczą nas przed wtargnięciem azjatyckiej dziczy do > naszej cywilizowanej Europy. Nie będzie imam pluł nam w twarz i dzieci nam > islamił ! > > Snajper. ================= Na kretynskiego i demagogicznego lewaka-cwaniaka nalezy reagowac idealnie w jego glupawym stylu, przy zastosowaniu tych samych, sofistyczno-oglupiajacych metod.. Rozwazmy wiec czy - w/g "dobrotliwej troski" lewaka o "biednych" muzulmanow, nie da sie "ulzyc" ich straszliwemu losowi, zgotowanemu im przez zdziczalych Europejczykow - czy wiec "nie mozna prosciej"?? Odrazu odpowiadam temu taniemu cwaniakowi(a tak dla "poszerzenia wiedzy" - "cwaniak" to u byka pod brzuchem..) i jemu podobnym "troskliwcom" - Mozna prosciej.. a jakze.. Uznajmy duchownych chrzescijanskich za czlonkow organizacji przestepczej Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re:Dni swiateczne 24.10.03, 09:46 www.dhnet.be/ Belgijska partia CDH-centre democrate humanite- nazwe zmienila niedawno , bo jeszcze niedawno byla partia chadecka czyli miala przymiotnik "chrzescijanska" w nazwie, ale ze wzgledu na elektorat muzulmanski zmienila, coz kazdy glos na wage zlota, a muzulmanow jest w samej Brukseli 150 tysiecy, wiec czemu dla stolka sie nie podlizac? Dzis wystapili o ustanowienie jednego wolnego dnia dodatkowego, specjalnie dla muzulmanow by mogli sobie poswietowac na koszt pracodawcy... Nie liczy sie dobro wszystkich obywateli, liczy sie dobro politykow. Dokad zajdziemy? Ciekawe kiedy piatek ustanowia dniem wolnym od pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 No i znów ta filozofia Kalego 24.10.03, 10:51 gini napisała: > www.dhnet.be/ > Belgijska partia CDH-centre democrate humanite- nazwe zmienila niedawno , bo > jeszcze niedawno byla partia chadecka czyli miala przymiotnik "chrzescijanska" > w nazwie, ale ze wzgledu na elektorat muzulmanski zmienila, coz kazdy glos na > wage zlota, a muzulmanow jest w samej Brukseli 150 tysiecy, wiec czemu dla > stolka sie nie podlizac? > Dzis wystapili o ustanowienie jednego wolnego dnia dodatkowego, specjalnie dla > muzulmanow by mogli sobie poswietowac na koszt pracodawcy... > Nie liczy sie dobro wszystkich obywateli, liczy sie dobro politykow. > Dokad zajdziemy? > Ciekawe kiedy piatek ustanowia dniem wolnym od pracy. Jak chrześcijanie świętują na koszt pracodawcy, nie patrząc na dobro wszystkich obywateli (w tym także muzułmanów, ateistów i innych niechrześcijan) to wszystko jest OK. Mimo, że takich dni w roku jest całkiem sporo. Ale jak jeden dzień świąteczny dla muzułmanów ustanawiamy, to już źle. Gnin, Kali byłby z ciebie zadowolony. Usilnie propagujesz jego widzenie dobra i zła. Snajper. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n0str0m0 Re: No i znów ta filozofia Kalego IP: 61.149.95.* 24.10.03, 11:41 snajperze, piszesz jakbys sam nie wiedzial... a wiesz przeciez ze chrzescijanskie swieta sa spuscizna kulturowa poganskich obrzadkow na terenach europy tysiace lat minely i to byla nasza ziemia, nasze obrzadki, nasza tradycja klimatem, wierzeniami, gospodarka motywowana ostatnie tysiac lat w polsce - niepodzielnie panowalo chrzescijanstwo tak pisze tylko - dla przypomnienia wiesz, przez tysiace lat mozna sie przyzwyczaic i nawet uznac za swoje (chyba, ze uwazasz, ze to blad czuc sie w polsce jak u siebie w domu - gdy jest sie polakiem) nostromo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lancet TANI, LEWACKI "FAJLOZOFEK" IP: *.telia.com 24.10.03, 12:08 Jak chrześcijanie świętują na koszt pracodawcy, nie patrząc na dobro wszystkich > obywateli (w tym także muzułmanów, ateistów i innych niechrześcijan) to > wszystko jest OK. Mimo, że takich dni w roku jest całkiem sporo. Ale jak > jeden dzień świąteczny dla muzułmanów ustanawiamy, to już źle. Gnin, Kali > byłby z ciebie zadowolony. Usilnie propagujesz jego widzenie dobra i zła. > > Snajper. ==================== Jak tani lewacki "cwaniak" - prosty chlop to prosty - w prosty, chlopski sposob probuje macic we lbach plebsowi, tworzac ad hoc, rownie tania filozofie i argumentacje.. a/ - "chrześcijanie świętują na koszt pracodawcy" - tani cwaniaku - U SIEBIE i zaden z NAS - chrzescijan , nie pcha sie do krajow arabskich - tani cwaniaczku - by zmieniac im religie, tradycje, kulture i WPROWADZAC IM NASZE SWIETA CZY DNI SWIATECZNE.. A problem dotyczy akurat tego - tani cwaniaczku - ze w perspektywie.. dzieki takim jak ty miedzy innymi, przestaniemy WOGOLE istniec, nie majac nie tylko zadnych swiat i piatek zamiast soboty, ale nie bedziewmy mieli ZADNYCH praw, bedac tylko "pochrzescijanskim bydlem".. b/ - Nawet glupszy od ciebie(a trudno takiego znalezc to fakt) wie i rozumie iz kiedy tylko JEDNA strona zaczyna miec prawa i przywileje, to to sie roznie zaczyna nazywac... a to DYSKRYMINACJA.. a to FASZYZM.. a to RASIZM.. a to TERROR MNIEJSZOSCI NARODOWEJ nad AUTOCHTONICZNA WIEKSZOSCIA.. etc itp.. - Pokaz mi teraz - tani cwaniaczku - i daj przyklady podobnych praw, przywilei i uprawnien chrzescijan europejskich w krajach arabskich.. Pokaz mi gdzie moga budowac swoje swiatynie.. gdzie moga chodzic ubrani wg swojej kultury.. Gdzie moga miec swoje szkoly.. swoje gazety, radio, telewizje.. Gdzie moga - tani cwaniaczku - ZADAC - by w miejsce tradycji i kultury arabskiej(islamskiej) wprowadzac obyczaje i tradycje chrzescijanska??.. etc.etc.. Jesli to mi wszystko pokazesz i udowodnisz, wowczas dopiero mozesz skukinsynsko i obludnie wylewac krokodyle lzy nad "nieszczesnymi" i "dyskryminowami" muzulmanami - Co wcale nie znaczy iz nalezy - za podszeptem takich durni jak ty, otwierac szeroko brame dla wszystkiego co muzulmanskie.. Oprocz durni i tanich cwaniakow twojej prowieniencji, jest (na szczescie) coraz wiecej i wiecej ludzi, ktorzy nie zatracili instynktu samozachowawczego, ani nie pozwolili sobie do konca wydrenowac mozgow.. c/ - Czasy koncowego feudalizmu i wczesnego kapitalizmu juz dawno za nami, za nami juz czasy kiedy ludzie pracowali jak bydlo i po 14 godz na dobe bez zadnych swiat.. To sami kapitalisci-pracodawcy doszli - tani cwaniaku - do wniosku iz lepiej na tym wyjda jesli bydlu roboczemu dadza nie tylko dni wolne "na swoj koszt"(bo mogloby bdlo pracowac bezustannie.. de facto jak niewolnicy), ale zapewnia im(temu bydlu) - tez na swoj koszt, wiele innych "luksusow".. Pomysl sobie sam jakich i nie szermuj tania i naiwna - sofistyczna argumentacja z poziomu podworka z przedmiescia(cytuje glaba: - "Jak chrześcijanie świętują na koszt pracodawcy, nie patrząc na dobro wszystkich obywateli (w tym także muzułmanów, ateistów i innych niechrześcijan) to wszystko jest OK."..) - i nie sugeruj ze akurat muzulmanom dzieje sie taka straszna krzywda i sa tak straszliwie dyskryminowani i przesladowani.. lancet P.S. - Masz szczescie ze uratowal cie albo moderator, albo elektroniczny Cerber i nie puscil calej mojej riposty pod twoim poprzednim "popisem intelektualnym", a tylko poczatkowy fragment, i to w wersji roboczej.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lancet suplement.. IP: *.telia.com 24.10.03, 12:21 napisalem o "Snajperze" : "b/ - Nawet glupszy od ciebie(a trudno takiego znalezc to fakt)...(itd.) ===================== Przepraszam.. zwracam honor.. - JEST!! - Niejaki "n0str0m0!! (IP: 61.149.95..) lancet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n0str0m0 popukajcie sie w glowe (antysemicko wy antysemici) IP: 61.149.95.* 24.10.03, 10:02 swiat sie zmniejsza i poplacz sie a tego nie zmienisz (antysemito) jedyna okruszyna rozsadku w tym calym bla bla bla (antysemickim) to propozycja wiekszej kontroli emigracyjnej (antysemickiej) lecz to juz wszystko (antysemicko) pieprzycie bez sensu z tym islamskim zagrozeniem (antysemici) powolujac sie na skrawek sukna na glowach pan (antysemickich) jesli szkoly nie wymagaja "mundurkow" (antysemickich) to sprawy nie ma (antysemickiej) na prozno wylewacie krokodyle lzy (ojej, lzy... antysemickie) jesli natomiast martwicie sie rozmyciem kulturowym (antysemityzmu) spowodowanym zyciem w panstwie wielonarodowosciowym (antysemicko) to go po prostu nie tworzcie (antymaterii) a wynajdywanie jednej tylko religii jako zasmiecajacej (antysemityzm) jest li tylko objawem ksenofobii skrajnej (antysemitow) nie przeszkadzaja wam synagogi (antysemitow) (ok, sorry gini, nie mial byc to watek antysemicki, lecz ja postanowilem naduzywac swiadomie) nie przeszkadzaja lemkowskie cerkiewki (antysemiciarzy) przeszkadza wam to czego nie znacie (antysemityzm) a ofiarami zydowskiej propagandy jestescie (wlasnie) (antybiotyki) (zmeczylem sie) islam czyli muzulmanie to do janusza co obelzywie ich mahometanami nazywa nie sa zagrozeniem swiata chyba ze boicie sie chust na ulicy to i baby z bialorusi pod mur i sratatata z kalacha! a co - chusta ukrainki jakos nie przeszkadza? prawda o polsce jest taka polakow nie kochaja mozni sasiedzi ci co blisko i ci co daleko a recetpa na sukces antypolski jest rozmycie struktury monolitycznej przez polityke imigracyjna lecz politpoprawnosc nie pozwala by jawnie powiedziec wpuszczamy do polski tylko zydow choc... propozycja snajpera (?) by zdelegalizowac islam klania sie temu nisko a propozycja perly by wysiedlac... wcale zla nie jest wysiedlac - ale wszystkich nielegalnych obcych czemu nie? sedno sprawy jednak lezy nie w tym jak chycic byka za rogi (sorry bykku - nic personalnego) lecz w tym jak prostodusznie i naiwnie daliscie sie wpuscic w xenofobie antyislamska jak stereotyp muzulmanina z bomba na klacie latwo wpadl wam "do rozumu" i tam zostal bardzo mi was szkoda bo niestety zmienic waszego myslenia mi sie nie uda a jak bladzicie nie dowiecie sie pewnie nigdy bo wam michnik nie powie nostromo p.s. jesli kto sadzi, ze bez zastrzezen postrzegam islam to sie myli, lecz nic w nim gorszego od judaizmu czy chrzescianstwa czy buddyzmu... acha, jedyna religia ktora bym uznal za nielegalna jest oczywiscie "amway" Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re:Do Nostromo 24.10.03, 10:27 Nie postrzegam wszystkich muzulmanow, jako terrorystow z bomba na klacie. Tyle, ze mieszkajac tu kilka lat zdazylam ich troszke poznac. Juz pisalam kilka razy o tym, ze :muzulmanskie wyrostki czesto spluwaja za kobietami ubranymi z europejska, dodajac przy tym czesto gesto wulgarne slowko. Druga sprawa, znam muzulmanow prawie czesciowo zasymilowanych, i niestety obserwuje mimo wszystko, ze wplywy religijne wciaz dominuja w mysleniu. Bo jezeli szesnastoletni chlopak tlumaczy mi, ze szariat jest bardzo dobry, i jezeli nie bede grzeszyla to czego mam sie obawiac? Co bedzie za iles tam lat? Czy jakas partia muzulmanska nie zechce wprowadzic tego szariatu dla wszystkich , bo przeciez wystarczy go tylko przestrzegac i bedzie ok. Wystarczy bym zalozyla na glowe chusteczke a wtedy nikt nie bedzie za mna plul prawda? Wystarczy tylko odrobina mojej dobrej woli. W takiej Belgii mowi sie duzo o integracji, tyle, ze i ja i moi znajomi Belgowie mamy wrazenie, ze to my sie powinnismy zintegrowac, a nie imigranci. Dwa przypadki z Belgii,ktore juz kiedys opisywalam. muzulmanski czternastolatek, zabil Belga, nie zrobiono mu prawie nic, jakis zaklad poprawczy ,z ktorego po kilku latach wyszedl i zaczal terroryzowac dzielnice. Pogrzeb ofiary odbyl sie cicho , zadnych reportazy , nic cisza. Po dwoch latach stary Belg, zabil swoich muzulmanskich sasiadow, i do dzis sie o tym mowi, pogrzeb byl relacjonowany na zywo, przedstawiciele rzadu itd... Nie slyszales o niczym innym jak o rasizmie, ksenofobii . Informacje o tym, ze najstarszy syn ofiar 20 latek odbywa kare wiezienia skrzetnie ukryto. A ilez to programow poswiecono, ba muzulmanie pytali, dlaczego tego starego Belga gdzies nie wykwaterowano, bo przeciez wszyscy wiedzieli wczesniej, ze w tym domu byly konflikty.I oczywiscie wszystkiemu winien byl staruszek Belg, a nie muzulmanska szescioosobowa rodzina, z synem, ktory w wieku lat dwudziestu trafil do wiezienia. Mieszkasz daleko, nawet gdy ide z dziecmi do parku, dzieci bawia sie wspaniale, z dziecmi belgijskimi, murzynskimi, bialoruskimi itd... Z dziecmi muzulmanskimi jakos nie bardzo im wychodzi, nie wiem dlaczego. Moze to moja ksenofobia, czy rasizm, nie wiem jak to nazwac, ale cos w tym jest. Pozdrowka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n0str0m0 w sumie - przepraszam... IP: 61.149.95.* 24.10.03, 10:41 dlaczego? dlatego, ze islamu nie znam ze spedalonej europy gdzie islam poznalem tam sie ludziska zachowuja przyzwoicie jedynym gestem na ulicy jest usmiech a wsrod witajacych sie nawzajem muzulmanow - szacunek (to co, ze dzieci ojca w lapke caluja, to nikomu "nie vadi") za plucie na ulicy singapuru placi sie sporo kasy nikt tez drugiemu zlego slowa nie powie jesli w tejze europie jest tak jak piszesz to "skubrie w tomacie" chcieliscie politpoprawnosc dyktowana przez dokupodobnych debili no to ja macie ale islam nie jest na calym swiecie taki jak w waszym pizdziaszczo-smetnym grajdole (pisze z wielkim smutkiem, bo nie widze dla europy ratunku, demokracja ma sie bowiem tak do zyczen ludnosci jak spinacz doku do ciebie aniu) nostromo p.s. przepraszam za gorycz, ale wierz mi, ze idiotyzm w ktorym mieszkasz nie musi byc NORMA, sa jeszcze na cale szczescie normalne kraje... muzulmanskie! Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: w sumie - przepraszam... 24.10.03, 10:47 Gość portalu: n0str0m0 napisał(a): > dlaczego? dlatego, ze islamu nie znam ze spedalonej europy > > gdzie islam poznalem > tam sie ludziska zachowuja przyzwoicie > jedynym gestem na ulicy jest usmiech > a wsrod witajacych sie nawzajem muzulmanow - szacunek > (to co, ze dzieci ojca w lapke caluja, to nikomu "nie vadi") > > za plucie na ulicy singapuru placi sie sporo kasy > nikt tez drugiemu zlego slowa nie powie > > jesli w tejze europie jest tak jak piszesz > to "skubrie w tomacie" > chcieliscie politpoprawnosc dyktowana przez dokupodobnych debili > no to ja macie > > ale islam nie jest na calym swiecie taki jak w waszym pizdziaszczo-smetnym graj > dole > (pisze z wielkim smutkiem, bo nie widze dla europy ratunku, demokracja ma sie b > owiem tak do > zyczen ludnosci jak spinacz doku do ciebie aniu) > > nostromo > p.s. przepraszam za gorycz, ale wierz mi, ze idiotyzm w ktorym mieszkasz nie mu > si byc > NORMA, sa jeszcze na cale szczescie normalne kraje... muzulmanskie! > Nostromo, nie zwrociles pewnie uwagi, ze zatytulowalam watek "Islam w Europie", Ty mieszkajac w Singapurze, zdaje sie nie starasz sie Singapurczykom czegos tam narzucac, a nam w Europie, probuje sie narzie powolutku cos tam narzucac, co smutniejsze, duzy udzial maja w tym nasi europejscy polit-poprawni polityce, dal, ktorych licza sie tylko glosy i fotel w parlamencie w najblizszych wyborach... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n0str0m0 Re: w sumie - przepraszam... IP: 61.149.95.* 24.10.03, 11:33 mieszkaLEM osiem lat nic nikomu narzucac nie musialem wszystko naoliwione i sprawne jak w szwajcarskim zegarku wiem, ze piszesz o europie lecz watpie czy ktos z czytajacych rozgranicza islam i ma pojecie na temat tego jak funkcjonuje on w normalych krajach niestety - islam jest religia MOCNA i ZDECYDOWANA i tylko mocne i zdecydowane dzialania moga go okielznac a gdy juz jest taki wlasnie do serca go przytulic mozna co wlasnie prowadzi znow do mojej malutkiej fiksacji na temat impotencji demokracji pozdrawiam niezmiennie nostromo Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: w sumie - przepraszam... 24.10.03, 12:40 gini napisała: > ... a nam w Europie, probuje sie narzie powolutku cos tam narzucac, co > smutniejsze, duzy udzial maja w tym nasi europejscy polit-poprawni polityce, > dal, ktorych licza sie tylko glosy i fotel w parlamencie w najblizszych > wyborach... Dla których liczą się głosy wyborców. I bardzo dobrze, bo politycy właśnie wyborców reprezentują, więc coż innego liczyć się dla nich powinno, jak nie ich głosy ? Snajper. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz Re: popukajcie sie w glowe (antysemicko wy antyse IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.03, 10:40 Gość portalu: n0str0m0 napisał(a): > swiat sie zmniejsza i poplacz sie a tego nie zmienisz (antysemito) > > jedyna okruszyna rozsadku w tym calym bla bla bla (antysemickim) > to propozycja wiekszej kontroli emigracyjnej (antysemickiej) > lecz to juz wszystko (antysemicko) =========== To tez. Lepiej późno niz wcale. > pieprzycie bez sensu z tym islamskim zagrozeniem (antysemici) > powolujac sie na skrawek sukna na glowach pan (antysemickich) > > jesli szkoly nie wymagaja "mundurkow" (antysemickich) > to sprawy nie ma (antysemickiej) > na prozno wylewacie krokodyle lzy (ojej, lzy... antysemickie) > > jesli natomiast martwicie sie rozmyciem kulturowym (antysemityzmu) > spowodowanym zyciem w panstwie wielonarodowosciowym (antysemicko) > to go po prostu nie tworzcie (antymaterii) > a wynajdywanie jednej tylko religii jako zasmiecajacej (antysemityzm) > jest li tylko objawem ksenofobii skrajnej (antysemitow) ============= Do Chin jeszcze zywe bomby nie dotarły. Śpisz spokojnie. Innym spedzają sen z powiek. > nie przeszkadzaja wam synagogi (antysemitow) > (ok, sorry gini, nie mial byc to watek antysemicki, lecz ja postanowilem naduzy > wac swiadomie) > nie przeszkadzaja lemkowskie cerkiewki (antysemiciarzy) > przeszkadza wam to czego nie znacie (antysemityzm) > a ofiarami zydowskiej propagandy jestescie (wlasnie) (antybiotyki) > > (zmeczylem sie) > > islam czyli muzulmanie > to do janusza > co obelzywie ich mahometanami nazywa > nie sa zagrozeniem swiata > chyba ze boicie sie chust na ulicy ============= Zapewniam, ze nie miałem pojecia, ze miano mahometan jest dla muzułmanów obraźliwe. Wyznawców Allacha proszę o wybaczenie. > to i baby z bialorusi pod mur i sratatata z kalacha! > a co - chusta ukrainki jakos nie przeszkadza? ============= Myslisz, ze tylko o chusty sie rozchodzi. Chusty są symbolem oporu. Oto gość wpuszczony z dobrego serca pokazuje gospodarzowi rogi. To taki rezystor w klapie marynarki z czasów oporu przed komuną. > prawda o polsce jest taka > polakow nie kochaja mozni sasiedzi > ci co blisko > i ci co daleko > a recetpa na sukces antypolski > jest rozmycie struktury monolitycznej przez polityke imigracyjna > > lecz politpoprawnosc nie pozwala by jawnie powiedziec > wpuszczamy do polski tylko zydow > choc... propozycja snajpera (?) by zdelegalizowac islam klania sie temu nisko > a propozycja perly by wysiedlac... wcale zla nie jest > > wysiedlac - ale wszystkich nielegalnych obcych > czemu nie? =========== Ach te Twoje antyżydowskie fobie. Dostrzegasz jakieś zagrożenia ze strony Żydów? Przecie ich w Polsce prawie nie ma a i w Europie niewielu. Za to muzułmanie - to miliony. Jawnie walczacych ze status quo. Wykorzystujacych demokratyczne instrumenty do walki o fundamentalizm. > sedno sprawy jednak lezy nie w tym jak chycic byka za rogi (sorry bykku - nic p > ersonalnego) > lecz w tym jak prostodusznie i naiwnie daliscie sie wpuscic w xenofobie antyisl > amska > > jak stereotyp muzulmanina z bomba na klacie > latwo wpadl wam "do rozumu" > i tam zostal =========== Muzułmanie o to sie postarali. Przykładów nadto i znasz je przecie. > bardzo mi was szkoda > bo niestety zmienic waszego myslenia mi sie nie uda > a jak bladzicie nie dowiecie sie pewnie nigdy > bo wam michnik nie powie > > nostromo ============= A Ty jesteś pewny, ze nie błądzisz? Ponoc Bóg tylko... > p.s. jesli kto sadzi, ze bez zastrzezen postrzegam islam to sie myli, lecz nic > w nim gorszego od > judaizmu czy chrzescianstwa czy buddyzmu... acha, jedyna religia ktora bym uzna > l za > nielegalna jest oczywiscie "amway" > ============= Wszystkie religie czynia spustoszenie w umysłach. Z tym, że jedne wiecej inne mniej. Amway, to sekta zaledwie, gdzie wyniki sprzedaży sie liczą. Pozdrawiam janusz Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Do Janusza 24.10.03, 11:06 Pisales cos o fobiach nostromo. Ale przyjrzyj sie fobiom antykatolickim niektorych filosemitow. To pierwsze.Drugie a ktoz tu najbardziej domaga sie tolerancji, jak nie pan snajper, pan Nemo podaje Ci przyklady jaka to zla byla ta chrzescijanska Europa, polityczna poprawnosc Januszu reprezentuja przede wszystkim Zydzi i filosemici. Przyklad wystarczy poczytac to forum i GW , ktora jest politycznie poprawna az do bolu, tyle, ze nie wtedy gdy chodzi o Palestynczykow jak to zauwazyl Nostromo. Perla proponowal wysiedlanie Palestynczykow i bylo wszystko ok. Nie odezwal sie w tamtym watku Snajper z wielkim oburzeniem, ale zwroc uwage, jak sie tutaj obruszyl strasznie. Danka tez krzyczy, ze jest u siebie w domu, ale Palestynczykom juz tego domu odmawia. Kazdy z nich mysli tylko o tym by w Izraelu bylo ok.Ale nie biora pod uwage tego, ze pozniej nowe miliony uchodzcow naplyna do Europy , i beda sie starac o azyl, bo u siebie nie moga mieszkac. Nie bede opisywac tego co sie dzialo po wojnie w Kosowie, ilu emigrantow naplynelo i wcale nie z Kosowa, ale z calej Albanii, dzis wiec mamy w Belgii bardzo dobrze zorganizowana mafie albanska. Rozboje prostytucja zorganizowana, wymuszanie haraczy itd... A w czasie wojny w Kosowie jakaz to akcje piekna organizowali politycy, przyjmij biednego kosowara pod dach, kup jakis produkt dla Kosowa, sama chyba kupilam cos tam, powodowana odruchem serca. A dzis jak mi zabraknie papierosow boje sie wyjsc na ulice. Obecnie jeden z campusow uniwersyteckich okupuje jakas dwustuosobowa grupa Iranczykow, starajacych sie o azyl, jakis kosciol inna grupa itd.... Mamy wysiedlonych przez Sharona terrorysttow palestynskich tych, ktorzy okupowali bazylike, bo pan Bush zdecydowal, ze w Europie im bedzie najlepiej, mamy Afganczykow, ktorzy uciekali w czasie wojny. Wiec zwroc uwage, Palestynczykow co to niektorzy chca wysiedlac z Palestyny, ale walcza dla nich o prawa w Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NEMO Re: Do Gini IP: 5.3.1R3D* / *.saix.net 24.10.03, 14:00 Bardzo przepraszam. Jezeli juz na mnie sie Pani powoluje, prosze robic to rzetelnie. Przyklady podane przeze mnie byly w kontekscie i nie dowodzily zla Europy. Calosc moich mysli jest prosta: nie nalezy przypisywac specyficznym narodom, grupom spolecznym czy religijnym cech "demonicznych". Sa one rozsiane dosyc rownomiernie w czasie i przestrzeni a nikt z nas nie jest w 100% "uodporniony". Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Do Gini 24.10.03, 14:14 Gość portalu: NEMO napisał(a): > Bardzo przepraszam. Jezeli juz na mnie sie Pani powoluje, prosze robic to > rzetelnie. Przyklady podane przeze mnie byly w kontekscie i nie dowodzily zla > Europy. Calosc moich mysli jest prosta: nie nalezy przypisywac specyficznym > narodom, grupom spolecznym czy religijnym cech "demonicznych". Sa one rozsiane > dosyc rownomiernie w czasie i przestrzeni a nikt z nas nie jest w > 100% "uodporniony". > > > Pozdrawiam Tyle, ze ja sie odnosilam do konkretnego panskiego postu, a mianowicie tego: Tak, takie metody byly stosowane w Europie. Tak miedzy 1933 a 1945 rokiem. Jak dobrze jest rozwiazywac problemy (najczesciej urojone) w ten sposob. Czysto latwo i ostatecznie. Az sie lza w oku kreci za minionymi czasami. Pozdrawiam Juz raz zdaje sie zwracalam uwage, ze wlasciwie cala Europe obciazyl pan wina za to co sie dzialo podczas II wojny swiatowej, nie wymieniajac wlasciwie winnego. Tym sposobem narody europejskie, ktore tak wiele ucierpialy w czasie tej wojny uczynil pan wspolwinnymi, troche to nieeleganckie prosze pana.Za ustawy norymberskie obciaza wiec pan porowni wszystkich, i to mi sie w pana poscie nie podobalo. Co do cech demonicznych, piszemy o konkretnych sprawach, ktore sie dzieja tu w Europie, i jakie to moze miec skutki w przyszlosci tej Europy. Czesto ci sami toleranci popieraja wprowadzanie na sile demokracji w krajach islamskich vide Irak. Mnie nie obchodzi jak sie Irakijczycy czy Saudyjczycy rzadza u siebie, jak im odpowiada szariat, to niech go sobie maja, nie chce jednak by mi go narzucili tu w Europie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NEMO Re: Do Gini IP: 5.3.1R3D* / *.saix.net 24.10.03, 14:38 Ciekawe, w ktorym miejscu obciazylem narody europejskie wina za wydarzenia 1933 - 1945? Przepraszam, ale co probuje mi Pani sugerowac? A czy nie dostrzega Pani sarkazmu w slowach mojej wypowiedzi? A czyz z tragicznych wydarzen ktore mialy miejsce w Niemczech, Kambodzy, Chile i wielu innych miejscach swiata nie wyplywa pewna lekcja? No wlasnie, jaka? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Do Gini 24.10.03, 14:58 Gość portalu: NEMO napisał(a): > Ciekawe, w ktorym miejscu obciazylem narody europejskie wina za wydarzenia > 1933 - 1945? Przepraszam, ale co probuje mi Pani sugerowac? > Re: To nie plagiat, to reguła. Autor: Gość: NEMO IP: 5.3.1R3D* / *.saix.net Data: 23.10.2003 16:38 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz na list + odpowiedz cytując -------------------------------------------------------------------------------- Tak, takie metody byly stosowane w Europie. Tak miedzy 1933 a 1945 rokiem. Jak dobrze jest rozwiazywac problemy (najczesciej urojone) w ten sposob. Czysto latwo i ostatecznie. Az sie lza w oku kreci za minionymi czasami. Pozdrawiam **********Juz pisalam napisal pan o calej Europie, a Niemcy prosze pana to nie cala Europie. Uzywajac sformulowania " takie metody byly stosowane w Europie", wiec mozna to rozumiec, ze stosowali te metody wszyscy Europejczycy. A czy nie dostrzega Pani sarkazmu w slowach mojej wypowiedzi? *****Sarkazm byl na dole owszem do niego sie nie odnosilam. > A czyz z tragicznych wydarzen ktore mialy miejsce w Niemczech, Kambodzy, Chile > i wielu innych miejscach swiata nie wyplywa pewna lekcja? No wlasnie, jaka? > > ******!!!!!!!A czy z tego co sie dzieje teraz nie wyplywa jakas lekcja prosze pana? Jezeli przestepczosc w wielu krajach Europy to domena imigrantow,i to sa fakty prosze pana, to czy nie nalezy robic nic by jakos to pohamowac?A w Belgii byl przypadek sprawa dosc glosna gdzie w Antwerpii muzulmanie, utrudniali dzialanie policji, motywujac to tym, ze policja jest rasistowska, powolywali sie rowniez tak jak pan na II wojne swiatowa i holocaust, podczas gdy bez skrepowania atakuja Zydow, nie wiem czy pan wie, ze tysiace Zydow wyemigrowaly z Francji ze wzgledu na antusemityzm muzulmanow. W Belgii tez nie jest lepiej. Mozemy w swych rozwazaniach cofnac sie do inkwizycji hiszpanskiej, ale co to da? Pozdrawiam Nie mozna prosze pana ciagle sie obwiniac i patrzec w przeszlosc, trzeba czasem zerknac co przed nami i co zostawimy naszym dzieciom. Tolerancja muzulmanow wyglada mniej wiecej tak.Szanujemy kazdego, bez wzgledu na pochodzenie etniczne i kolor skory , pod warunkiem,ze jest muzulmaninem. Takie credo uslyszalam ostatnio z ust mlodej siedemnastolatki muzulmanskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NEMO Re: Do Gini IP: 5.3.1R3D* / *.saix.net 24.10.03, 15:11 Jeszcze raz zapytam. Co mi Pani probuje sugerowac? Pozdrawiam P.S. Zawsze wyplywa jakas lekcja z tego, co robimy, mowimy, piszemy i myslimy. Ale jakos w przypadku tej dyskusji istnieje trudnosc w dotarciu do "jadra sprawy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NEMO Re: Do Gini IP: 5.3.1R3D* / *.saix.net 24.10.03, 15:15 Sprobuje ulatwic zadanie. Jak Pani mysli, kim ja jestem? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Do Gini 24.10.03, 16:12 Gość portalu: NEMO napisał(a): > Sprobuje ulatwic zadanie. Jak Pani mysli, kim ja jestem? > > > Pozdrawiam Mysle, ze jest pan Polakiem , a nazwiska pana bliskich moge znalezc w miare godziwej ksiazce o wilenszczyznie i Okregu Warszawskim AK . Zdaje sie to z panem rozmawialam w watku o PW i tez cos nie bardzosmy sie zgadzali, jezeli myle osoby to przepraszam z gory. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NEMO Re: Do Gini IP: 5.2.1R1D* / 196.30.245.* 24.10.03, 20:40 Akurat nie to mialem na mysli. Te nasze dyskusje to "teatr cieni" i pozorow. Mozemy sie oceniac bardzo powierzchownie. Wiecej, kazdy z nas moze odgrywac role, na ktora limity codziennosci moga nie pozwalac ( stad chyba te olbrzymie ilosci zolci i wyzwisk ). I lekka reka z cala bezkarnoscia mozna imputowac rzeczy, ktore obrazaja lub sa nieprawda. Nie chce powiedziec, ze akurat Pani mnie obrazila ale tez pragnalem miec pewnosc intencji i dlatego zapytalem, co Pani probuje sugerowac w naszej dyskusji. W czasie wymiany pogladow o Powstaniu Warszawskim, gdy poprosilem o wyjasnienie w czym przejawia sie moje powielanie propagandy PRL-u tez nie otrzymalem odpowiedzi. Pozdrawiam i zycze przyjemnego weekendu P.S. Dla jasnosci. Wilenszczyzna tak ale do Okregu Warszawskiego AK nie przyznawalem sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lancet lewacka "nauka".. IP: *.telia.com 24.10.03, 16:21 Gość portalu: NEMO napisał(a): "A czyz z tragicznych wydarzen ktore mialy miejsce w Niemczech, Kambodzy, Chile i wielu innych miejscach swiata nie wyplywa pewna lekcja? No wlasnie, jaka?" ================ Ano.. Wyplywa.. Az nadto oczywista.. - Wszystkich komunistow, socjalistow, lewakow - et consortes - pedzic osrana miotla na wszystkie cztery strony swiata.. Ciekawe tylko iz ci sami lewacy(e tutti quanti), szczerzac kly i nachalnie wrzeszczac o "tolerancji", "demokracji", "liberalizmie".. o tzw."prawach" najrozniejszego rodzaju - i tym podobnych "pierdolach", nie sa w stanie dostrzec iz wszystko to stosuja wybiorczo i selektywnie.. - By poprzec to byle jakim przykladem: - Jedna z lewackich organizacji zwaca sie "Greenpeace", urzadzala spektakularne akcje i protesty, np przeciwko amerykanskim okretom uzbrojonym w bron atomowa(czy tez np pod amerykanskimi bazami lotniczymi .. - nie ma znaczenia wiekszego), ale nigdy nie protestowala przeciwko Rosji Sowieckiej.. Sorry.. raz probowali i... Sowieci zwyczajnie rozjechali ich stateczek i na tym sie skonczylo.. Latwo bylo i latwo jest byc odwaznym tam gdzie nic nie grozi, i latwiej jeszcze szczekac na ta sama nute co i sfora.. - "Jak nam kaza, - tak szczekamy".. O kant d..py rozbic taka "tolerancje", taki "liberalizm" i reszte tych lewackich "izmow".. lancet Odpowiedz Link Zgłoś
januszcz Do Nostromo 24.10.03, 17:04 Jeszcze jeden straszak Lub cos dla refeleksji Na zdjeciu nie widac Placu Niebiańskiego Spokoju Dzis fotomontaż Jutro... www.geocities.com/jean0989/ Pozdrawiam janusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NEMO Re: lewacka "nauka".. IP: 5.2.1R1D* / *.cc2.jnb6.alter.net 24.10.03, 20:43 Chyba dotarlismy do punktu wyjscia. Czyzby byl to czas stracony? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lancet Re: lewacka "nauka".. IP: *.telia.com 24.10.03, 21:58 Gość portalu: NEMO napisał(a): > Chyba dotarlismy do punktu wyjscia. Czyzby byl to czas stracony? > > > Pozdrawiam =============== Jesli to do mnie bylo adresowane, to zdecydowanie nie byl to czas stracony.. Pamietaj o tym, ze czyta nas mnoooostwo ludzi ktorzy z roznych powodow nie chca i nie zabieraja glosu.. I kiedy np pisze o glupkach czy durniow nazywam po imieniu, to madrzy ludzie sie nie odzywaja, gdyz wiedza iz nie jest to adresowane do madrych.. - Czyli z wszystkiego co pisane, wyplywaja rozne nauki lub przekazy.. Ale tylko dla jednostek refleksyjnych, nigdy dla wymozdzonych.. Jesli zas, nie do mnie byl ten przekaz, - badz uprzejmy i wyraznie wskazuj adresata - Ja to zawsze robie.. lancet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NEMO Re: lewacka "nauka".. IP: 5.2.1R1D* / *.jnb6.alter.net 25.10.03, 05:57 Tak, moj komentarz byl skierowany do "lancet'a". Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
januszcz Re: Do Janusza 24.10.03, 14:50 gini napisała: > Pisales cos o fobiach nostromo. > Ale przyjrzyj sie fobiom antykatolickim niektorych filosemitow. > To pierwsze.Drugie a ktoz tu najbardziej domaga sie tolerancji, jak nie pan > snajper, pan Nemo podaje Ci przyklady jaka to zla byla ta chrzescijanska > Europa, polityczna poprawnosc Januszu reprezentuja przede wszystkim Zydzi i > filosemici. > Przyklad wystarczy poczytac to forum i GW , ktora jest politycznie poprawna az > do bolu, tyle, ze nie wtedy gdy chodzi o Palestynczykow jak to zauwazyl > Nostromo. > Perla proponowal wysiedlanie Palestynczykow i bylo wszystko ok. > Nie odezwal sie w tamtym watku Snajper z wielkim oburzeniem, ale zwroc uwage, > jak sie tutaj obruszyl strasznie. > Danka tez krzyczy, ze jest u siebie w domu, ale Palestynczykom juz tego domu > odmawia. =========== Gini Podałem Ci kiedys linki do historii Izraela oraz o poczatkach emigracji zydowskiej. To juz około 100 lat. Gdzie wtedy byli Palestynczycy? Sprzedawali Rotshildowi ziemie, na której zakładał słynne pardesy. W wyniku II wojny swiatowej powstała KONIECZNOŚĆ stworzenia Żydom ojczyzny. Czy wszystko odbywało sie zgodnie z prawem? Na pewno NIE. Jednak słabi Palestynczycy i bez przywiązania (wtedy) do ojczystej ziemi oraz historyczne uwarunkowania skłoniły Brytyjczyków do utworzenia o panstwa Izrael. Być może Europa spłacała swój dług za holokaust - cudzym kosztem. To sie stało i nie widać nawet w odległej perspektywie mozliwości zmiany tego stanu rzeczy. Jakie wiec wyjście dla Palestyńczyków? - powinni spróbować porozumieć sie i zaprzestac walki. Prawdopodobnie dawno by tak sie stało, gdyby nie pomoc innych krajów arabskich. Skąd Palestyńczycy maja pieniadze? > Kazdy z nich mysli tylko o tym by w Izraelu bylo ok.Ale nie biora pod uwage > tego, ze pozniej nowe miliony uchodzcow naplyna do Europy , i beda sie starac o > > azyl, bo u siebie nie moga mieszkac. > Nie bede opisywac tego co sie dzialo po wojnie w Kosowie, ilu emigrantow > naplynelo i wcale nie z Kosowa, ale z calej Albanii, dzis wiec mamy w Belgii > bardzo dobrze zorganizowana mafie albanska. > Rozboje prostytucja zorganizowana, wymuszanie haraczy itd... > A w czasie wojny w Kosowie jakaz to akcje piekna organizowali politycy, > przyjmij biednego kosowara pod dach, kup jakis produkt dla Kosowa, sama chyba > kupilam cos tam, powodowana odruchem serca. > A dzis jak mi zabraknie papierosow boje sie wyjsc na ulice. > Obecnie jeden z campusow uniwersyteckich okupuje jakas dwustuosobowa grupa > Iranczykow, starajacych sie o azyl, jakis kosciol inna grupa itd.... > Mamy wysiedlonych przez Sharona terrorysttow palestynskich tych, ktorzy > okupowali bazylike, bo pan Bush zdecydowal, ze w Europie im bedzie najlepiej, > mamy Afganczykow, ktorzy uciekali w czasie wojny. > Wiec zwroc uwage, Palestynczykow co to niektorzy chca wysiedlac z Palestyny, > ale walcza dla nich o prawa w Europie. ============= Ja uważam, ze azyl ze wzgledów humanitarnych powinien trwać tak długo jak długo na ziemi azylantów trwa wojna. W byłej Jugosławii wojna sie skonczyła i azylanci powinni powrócić do siebie. Janusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n0str0m0 januszu... IP: 61.149.95.* 24.10.03, 11:08 co do restrykcji polityki emigracyjnej to oczywiscie tylko polowa sukcesu na polityke jednak masz zero wplywu, choc moze sie mamisz ze zyjesz w demokracji i to ma jakis wplyw na twoje dobre samopoczucie nie wiecej dalej do chin zywe bomby nei dotrarly hmmmm, w polsce z tym jakis problem wiekszy jest czy raczej jak domniemywam fobijka zaszczepiona codzienna dawka gazety antysemickiej? wymien trzy ostatnie zamachy bombowe w polsce z udzialem kamikadzowskich palestynczykow palestynczykow wlasnie - bo nikt inny tego nie robi (sorry, obecnie dolaczyl sie okupowany irak - widzisz sa cechy wspolne lecz niereligijne) w chinach sa muzulmanie jak wszedzie indziej robia bardzo dobre baranki z grilla nosza jakie tylko chca ubrania nawet mundur armijny co do mahometan - nie ma sprawy to stary termin ukuty w czasie gdy o politpoprawnosci nikt nie slyszal a wiedza nikomu nie byla potrzebna do snucia wnioskow (plus ca change... - to o ostatniej mojej linijce) podobnie interpretujesz blednie fakt noszenia chusty czy widok orodoksyjnego zyda by cie tak zdenerwowal? a przeciez zenskie nakrycie glowy jest tak samo integralna czescia ich ortodoksow jak u czosnkow pejsy po prostu nie masz ochoty ich zrozumiec bo z opornikiem w klapie to niema nic wspolnego zas wdziecznosci za przyjecie do jakiegos kraju nie wyraza sie zaprzedaniem swojej tozsamosci natomiast zgadzam sie z gini ze impotencja europostepakow otwiera drzwi do latwej a niemilej ekspansji ktora jest takim samym czesto odreagowaniem muzulmanow jak syjonistyczna agresja izraelskich politykow (plus oczwiscie wszystkich czosnkow-falszywkow co masturbuja sie holokaustem) i to - i tamto jest zle - jeno wasza demokracja nie pozwala na powstrzymanie tego ach ja i moje antysemickie fobie (antysemita zostalem z wyboru wczoraj, a i ty nim jestes) zydzi sa jak amerykanskie bombowce niewidzialni ale jak walna - to sie nie pozbierasz na serio - proste - zydzi sa mocarstwem ekonomicznym (czytaj politycznym) pomimo ich malej liczby plus - wiedza co to mimikra mniejszosci kontrolujacych sie nigdy nie lubi popatrz na zamieszki w indonezji zamien zyda na chinola i masz przyklad (1% populacji kontroluje 99% finansow) muzulmanie sa widoczni bo sie jeszcze od zydow nie nauczyli sztuki przetrwania wola z bomba na klacie niz z przefarbowanymi na blond wlosami w wermahcie natomiast "walka muzulmanow o status quo" powinna miec inne reguly jak wyzej - impotencja euro-pierdzistolkow wam nie pomoze a powinna wniosek? demoracja... hihi... (boze zaraz sie wyda kto jeszcze pisuje jako jozio) co do stereotypu terrorysty arabskiego to juz pisalem nie wszyscy muzulmanie to arabi nie wszyscy arabi to terrorysci nie wiem nic o terrorze arabskim w polsce lecz gdyby nawet byl - podejrzewam kiszczak z jaruzelem wiedza lepiej sami ich szkolili to moze sie jakis zostal i tak z rozpedu "wysadza i wysadza..." pozdrawiam w ciaglej nadziei ze mimo goryczy mojej zrozumiesz nostromo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: januszu... IP: 212.20.131.* 24.10.03, 11:59 Gość portalu: n0str0m0 napisał(a): > po prostu nie masz ochoty ich zrozumiec > bo z opornikiem w klapie to niema nic wspolnego Dodałbym tylko, że aby kogoś zrozumieć , to trzeba go poznać, i to nie tylko powierzchownie. > zas wdziecznosci za przyjecie do jakiegos kraju > nie wyraza sie zaprzedaniem swojej tozsamosci To jedno z najmądrzejszych zdań, jakie przeczytałem na tym forum. Tylko tyle, bo niestety, nie mam czasu, jak zwykle. Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
januszcz Re: januszu... 24.10.03, 14:23 Gość portalu: n0str0m0 napisał(a): > co do restrykcji polityki emigracyjnej to oczywiscie tylko polowa sukcesu > na polityke jednak masz zero wplywu, choc moze sie mamisz > ze zyjesz w demokracji > i to ma jakis wplyw na twoje dobre samopoczucie > nie wiecej =========== No tak. Zaprezentowałeś tu pogląd typowy dla zwolenników dyktatury. Tylko czy poddani dyktatora mają sie lepiej bedąc pewni, ze na polityke wpływu nie mają? > dalej > > do chin zywe bomby nei dotrarly > hmmmm, w polsce z tym jakis problem wiekszy jest > czy raczej jak domniemywam > fobijka zaszczepiona codzienna dawka gazety antysemickiej? ========== Co do fobijki - owszem. Przyznaje, ze jest. Panicznie boje się okrucieństwa. Co do szczepionki - nie masz racji. Dziesiatki tytułów w Polsce zajmuje sie tym problemem. Myslisz, ze we wszystkich tych tytułach redaktorzy jadają na śniadanie czosnek? > wymien trzy ostatnie zamachy bombowe w polsce > z udzialem kamikadzowskich palestynczykow ========== Brak danych. Mimo to na zimne dmucham > palestynczykow wlasnie - bo nikt inny tego nie robi > (sorry, obecnie dolaczyl sie okupowany irak - widzisz sa cechy wspolne lecz nie > religijne) ========== Interesujace. To Osama BL jest Palestyńczykiem? Spektakle bombowe w Indonezji też urzadzają Palestynczycy? > w chinach sa muzulmanie jak wszedzie indziej > robia bardzo dobre baranki z grilla > nosza jakie tylko chca ubrania > nawet mundur armijny =========== Juz widzę działania władz chinskich na próbe demonstrowania islamskich zachowań, gdyby którykolwiek z chińskich imammów szeptem powiedział coś politycznego. > co do mahometan - nie ma sprawy > to stary termin ukuty w czasie gdy o politpoprawnosci nikt nie slyszal > a wiedza nikomu nie byla potrzebna do snucia wnioskow > (plus ca change... - to o ostatniej mojej linijce) > > podobnie interpretujesz blednie fakt noszenia chusty > czy widok orodoksyjnego zyda by cie tak zdenerwowal? > a przeciez zenskie nakrycie glowy jest tak samo > integralna czescia ich ortodoksow jak u czosnkow pejsy =========== Tolerancja u mnie w każdym z tych przypadków (chusta czy pejsy)wystawiona byłaby na ciężką próbę. Pejsy, to również demonstracja. Podobno Boga nosi sie w sercu. To w jakim innym celu niz zademonstrowanie urzadza sie publiczny pokaz "mody" > po prostu nie masz ochoty ich zrozumiec > bo z opornikiem w klapie to niema nic wspolnego > zas wdziecznosci za przyjecie do jakiegos kraju > nie wyraza sie zaprzedaniem swojej tozsamosci =========== Ja też uproszczę. Jeżeli w danym kraju obowiazuje system nauczania i wychowania obywatelskiego, w którym na lekcji wf obowiazuje strój gimnastyczny, to taki strój też należy posiadać i go uzywać. Jak wspominałem wczesniej - chusta służy do zademonstrowania (zamanifestowania) swojej religii. Nie mozna wymagać tolerancji od innych jesli samemu nie jest sie tolerancyjnym. Pojedź do jakiegokolwiek kraju islamskiego i przejdź sie z kobietą ubraną po europejsku ulicą. > natomiast zgadzam sie z gini > ze impotencja europostepakow otwiera drzwi do latwej a niemilej ekspansji > ktora jest takim samym czesto odreagowaniem muzulmanow > jak syjonistyczna agresja izraelskich politykow > (plus oczwiscie wszystkich czosnkow-falszywkow co masturbuja sie holokaustem) > > i to - i tamto jest zle - jeno wasza demokracja nie pozwala na powstrzymanie te > go > > ach ja i moje antysemickie fobie > (antysemita zostalem z wyboru wczoraj, a i ty nim jestes) > > zydzi sa jak amerykanskie bombowce > niewidzialni > ale jak walna - to sie nie pozbierasz > > na serio - proste - zydzi sa mocarstwem ekonomicznym > (czytaj politycznym) > pomimo ich malej liczby > plus - wiedza co to mimikra > > mniejszosci kontrolujacych sie nigdy nie lubi > popatrz na zamieszki w indonezji > zamien zyda na chinola i masz przyklad > (1% populacji kontroluje 99% finansow) =========== Znaczy ta kawiarnia, gdzie zgineli niewinni ludzie była własnością Chińczyka? > muzulmanie sa widoczni > bo sie jeszcze od zydow nie nauczyli sztuki przetrwania > wola z bomba na klacie > niz z przefarbowanymi na blond wlosami w wermahcie > > natomiast "walka muzulmanow o status quo" powinna miec inne reguly > jak wyzej - impotencja euro-pierdzistolkow wam nie pomoze > a powinna > > wniosek? > demoracja... hihi... (boze zaraz sie wyda kto jeszcze pisuje jako jozio) > > co do stereotypu terrorysty arabskiego > to juz pisalem > nie wszyscy muzulmanie to arabi > nie wszyscy arabi to terrorysci > nie wiem nic o terrorze arabskim w polsce ============= Całe szczeście, ze nie wszyscy. Moze Duńczykom uda sie uratować centralny plac w Kopenhadze przez żądaniami swich gości aby zbudować tam meczet. > lecz gdyby nawet byl - podejrzewam kiszczak z jaruzelem wiedza lepiej > sami ich szkolili > to moze sie jakis zostal i tak z rozpedu "wysadza i wysadza..." ============= Wtedy to byli terrorysci "w słusznej sprawie" )) > pozdrawiam w ciaglej nadziei > ze mimo goryczy mojej > zrozumiesz > > nostromo ============ Pozdrawiam również janusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n0str0m0 Re: januszu... IP: 202.95.14.* 24.10.03, 17:22 januszu jest piatek wieczorem wiesz co sie robi w piatki wieczorem wiec nie oczekuj fajerwerkow raczej zarobie na jeszcze jedna ocene od lanceta z twojej odpowiedzi widac jedno w jakim (ojej, czesiek na pomoc, jak sie po polsku pisze "dinajal") podswiadomym uwielbieniu dyktatury tlumacze: > Juz widzę działania władz chinskich na próbe demonstrowania islamskich > zachowań, gdyby którykolwiek z chińskich imammów szeptem powiedział coś > politycznego. oczywiscie w dyktaturze pan kaze - sluga musi i jest spokoj dalej: > Moze Duńczykom uda sie uratować centralny plac > w Kopenhadze przez żądaniami swich gości aby zbudować tam meczet. a nie byloby latwiej powiedziec "nie wolno" i miec spokoj? urok dyktatury co do innych detali: sugerowalem ze terrorysci to wylacznie palestynczycy i ciut ciut iracy > Interesujace. To Osama BL jest Palestyńczykiem? > Spektakle bombowe w Indonezji też urzadzają Palestynczycy? terroryzm o ktorym mowilem to terroryzm w skali narodowej ktory mozna od biedy ekstrapolowac na gremium osama jest bylym agentem cia z arabii saudyjskiej identyfikowanie go z islamem jest chwytem propagandowym (wspieranym troche wypowiedziami paru klerykow) bomba na bali natomiast zaskoczyla cala indonezje czy tez obciazasz tym caly narod? blad wiekszosc indonezow wierzy swiecie ze byla to prowokacja cia czyli - terroryzm palestynski jest odosobniona enklawa o przyczynach ktorej zamilcze > Tolerancja u mnie w każdym z tych przypadków (chusta czy pejsy)wystawiona > byłaby na ciężką próbę. politpoprawnosc w odwrocie a widzisz tu sie z toba zgodze polska jest krajem kulturowo homogenicznym i taka powinna pozostac dalej piszesz o demonstracji religijnej chustami i jak to nie pasuje do mundurkow szkolnych dyktatura reguluje to dekretem (na marginesie) ale... nie ma obowiazku noszenia mundurkow az do dyplomu magistra ani zakazu noszenia medalika czy krzyza no to politpoprawnie nie powinno byc nic przeciw chustom czy pejsom a co do europejskich kobiet w krajach muzulmanskich to faktycznie rozne sa sa normalne i jest talibski (byl) ale ale... ty mowiles o europejskich kobietach UBRANYCH? to faktycznie nikt ich nie chce... wyglada na koniec postu lecz nie koniec piatkowego wieczora podro nostromo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lancet Kazdemu wedle jego zaslug.. IP: *.telia.com 24.10.03, 19:38 Gość portalu: n0str0m0 napisał(a): (...) .."raczej zarobie na jeszcze jedna ocene od lanceta " ================== No no no.. Tam bylo pisane POD twoim postem, ale odnosilo sie ogolnie do "lewoskretnych".. Nie bardzo wiem(a raczej wcale nie wiem) jaki swiatopoglad i jakie przekonania prezentujesz, wiec wyrazilem sie ogolnie, nawiazujac tylko do dwuistosci postaw, schizofrenicznej moralnosci i schizofrenicznego postrzegania rzeczywistosci przez lewakow.. Niekoniecznie przez ciebie.. lancet P.S. - Ale "igielke" pozwole sobie wsadzic.. W innym watku, niejaki rebe "cs137", namietnie odpytuje swoich adwersarzy, dociekajac upierdliwie "co mamy z gesi".. - Rozumiem iz ma przede wszystkim na mysli siebie piszac "co mmay".. W imieniu tych dreczonych przez rebe "Cees"ka, zaspokoje wreszcie zboczona ciekawosc rebe "Ceeska": - Nie podchodzac fizycznie do tematu - czyli jadra zostawiamy tam gdzie byc powinny, podejdzmy "per procura" - filozoficznie.. - Wowczas.. filozoficznie patrzac na problem, wychodzi na to iz: - Jedni z gesi maja mieso, inni pierze.. a "cs137" - geganie i gowno swieze.. Amen lancet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n0str0m0 wieczor sie skonczyl IP: 202.95.14.* 24.10.03, 22:14 o czwartej rano pora na nocna zmiane forusa lancecie nie jestem pewien czy sie obronie bo wskutek akcji niejakiego spinacz...doku slowo "prawicowiec" i "komunista" stracily wszelkie znaczenie a od czeska sie ten tego bo to moj slimak jest nostromo Odpowiedz Link Zgłoś
januszcz Re: wieczor sie skonczyl 25.10.03, 00:26 Gość portalu: n0str0m0 napisał(a): > o czwartej rano > pora na nocna zmiane forusa > > lancecie > nie jestem pewien czy sie obronie > bo wskutek akcji niejakiego spinacz...doku > slowo "prawicowiec" i "komunista" > stracily wszelkie znaczenie > > a od czeska sie ten tego > bo to moj slimak jest > > nostromo ============ Wprawdzie nie do mnie, ale ciekawość mnie zżera. Głos muezina na dachami Paryża. I zero refleksji z Twojej Nostromo strony. Masz komputer multimedialny? Pozdrawiam nocą janusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n0str0m0 o pulapce tolerancji IP: 61.149.200.* 27.10.03, 04:24 januszu twoj link ktory podales wczesniej jakos u mnie nie zadzialal (cenzura czy co?) glos "muezina" nad dachami paryza tak cie boli? to odpowiedz sobie na dwa pytania skad sie wzieli algierczycy i marokanie we francji? oraz - czy w panstwie demokratycznym mozna zabrania swobod religijnych? oczywiscie wiesz skad sie wzieli francja jako kraj kolonialny borykac sie musi z taka wlasnie spuscizna oczywiscie wiesz jaka jest politpoprawna odpowiedz na drugie wszystkie religie powinny byc dozwolone i rownouprawnione acha...! ja ze swojej strony powtarzam polska jest krajem kulturowo HOMOGENICZNYM i z DEFINICJI powinna taka pozostac lecz mechanizmy ultra-postepackie temu chca ukrecic leb widzisz - ja reprezentuje element "zachowawczy" ty - "progresywny" miej do siebie pretensje za meczet na rynku glownym i kwasniewskiego w jarmulce pozdrawiam nostromo Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: o pulapce tolerancji kilka uwag 27.10.03, 08:20 Gość portalu: n0str0m0 napisał(a): > januszu > > twoj link ktory podales wczesniej jakos u mnie nie zadzialal > (cenzura czy co?) > > glos "muezina" nad dachami paryza > tak cie boli? > > to odpowiedz sobie na dwa pytania > skad sie wzieli algierczycy i marokanie we francji? > > oraz - czy w panstwie demokratycznym > mozna zabrania swobod religijnych? > > oczywiscie wiesz skad sie wzieli > francja jako kraj kolonialny borykac sie musi z taka wlasnie spuscizna > > oczywiscie wiesz jaka jest politpoprawna odpowiedz na drugie > wszystkie religie powinny byc dozwolone i rownouprawnione > > acha...! > > ja ze swojej strony powtarzam > polska jest krajem kulturowo HOMOGENICZNYM > i z DEFINICJI powinna taka pozostac > lecz mechanizmy ultra-postepackie temu chca ukrecic leb > > widzisz - ja reprezentuje element "zachowawczy" > ty - "progresywny" > miej do siebie pretensje za meczet na rynku glownym > i kwasniewskiego w jarmulce > > pozdrawiam > > nostromo Mieszkam w dzielnicy, gdzie muzulmanow jest duzo, ale glosu muezina jeszcze nie slyszalam. O ile zgodze, sie, ze czesc imigrantow to spuscizna po kolonializmie, Algierczycy we Francji , Kongolezi w Belgii, to trzeba sobie odpowiedziec rowniez na pytanie, dlaczego, oni takchetnie osiedlaja sie w kraju bylego kolonialisty. Ktos mi tu pisal, ze kazdy Belg ma obowiazkowo w domu zasuszona raczke murzynka. Bywam w belgijskich domach, raczki takowej nie widzialam, za to Kongolezow, zywych jest bardzo duzo. Juz pkolo 20 nie mozna skorzystac z metra na Simonis bo mozna zostac okradzionym, jest ono bowiem opanowane przez czarne gangi. Jedna starsza kobieta belgijka stracila torebke i zycie. Mlodociany napastnik wyrwal jej torebke, a ja popchnal na tory.Spadla uderzyla glowa o tory.... W zeszlym roku w centrum Brukseli mamy tu takie CITY2 siec sklepow masowo odwiedzana przez turystow, odbyla sie regularna strzelanina miedzy gangami. Jakos wyjatkowo, powiedzieli, ze gangi byly czarne.Przypadkowo oberwalo dwoch turystow. Druga sprawa, ze z dzielnic opanowanych przez imigrantow, wyprowadzaja sie Belgowie, ze wzgledu na przestepczosc wlasnie. Co dalej?Narazie trzeba wyprowadzac sie z Brukseli, gdzie najpopularniejszym imieniem nadawanym dzieciom jest zdaje sie Mohamet, tez jest o tym artykul. Gdzie sie wyprowadza Belgowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lancet Kto czyta.. ten wie.. IP: *.telia.com 27.10.03, 16:41 - A zajrzyjcie na forum: - www.ipln.org/ - poczytac o "intelektualnym Guru" forow GW, w watku: - "ZADUSZKI.. czy HALLOWEEN? lancet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n0str0m0 aniu... IP: 61.149.200.* 28.10.03, 03:38 polecam nagana i kamizelke kuloodporna polaczona z nadaremnym oczekiwaniem ze politycy cos (pozytywnego) wskoraja... lub po prostu przeniesc sie na bali i tam w spokoju i harmonii zyc szczesliwie nostromo p.s. a jakie tam sa "moules" - palce lizac Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re:Nostromo .... 28.10.03, 09:04 Gość portalu: n0str0m0 napisał(a): > polecam nagana i kamizelke kuloodporna > polaczona z nadaremnym oczekiwaniem > ze politycy cos (pozytywnego) wskoraja... > > lub po prostu przeniesc sie na bali > i tam w spokoju i harmonii > zyc szczesliwie > > nostromo > p.s. a jakie tam sa "moules" - palce lizac Przeniesc sie na Bali , bardzo chetnie , a jeszcze moules ..... Włochy Politycy i episkopat zbulwersowani wyrokiem sądu w sprawie symboli religijnych w szkole publicznej Komu przeszkadza krzyż To bluźnierstwo, wyjątkowo nieinteligentna decyzja, otwarcie drogi do laicyzacji - tak politycy z prawej i lewej strony włoskiej sceny politycznej komentowali werdykt sądu z L'Aquili, zgodnie z którym ze szkoły publicznej w miejscowości Ofena mają zniknąć krzyże. Minister sprawiedliwości Roberto Castelli obiecał, że przyjrzy się, czy decyzja trybunału jest zgodna z prawem. SSprawcą zamieszania jest 43-letni Adel Smith, przewodniczący niewielkiego Związku Muzułmanów Włoskich, który zażądał usunięcia krzyży ze szkoły (mieszczą się tam przedszkole i pierwsze klasy szkoły podstawowej), do której chodzą jego dwaj synowie. Sprawa ciągnie się od kilkunastu miesięcy. Wtedy to po raz pierwszy Smith zażądał usunięcia krzyży z klas. Ponieważ jego nalegania nie przynosiły efektów, mężczyzna ostentacyjnie zabrał jednego z chłopców ze szkoły i zapowiedział, że dziecko nie wróci tam, dopóki chrześcijańskie symbole nie znikną. Dyrekcja przychyliła się do jego żądania. Jednak gdy Smith zawiesił w szkole napis "Allach jest wielki", krucyfiks wrócił na ścianę. ********Zwroc uwage tylko na ten fragment.Dyrekcja usunela krzyz, i co zrobil pan Smith ?A no umiescil napis Allach jest wielki. I o to w tym wszystkim chodzi Nostromo. Usunac krzyze , wysadzic posag Buddy, i umiescic napis Allach jest wielki. Umiescic ten napis wszedzie gdzie sie da, a najlepiej wprowadzic islam jako religie panstwowa. Tego sie obawiam Nostromo.... Pozdrawiam serdecznie Kilka tygodni temu Smith naprzeciwko krzyża powiesił wykaligrafowaną surę Koranu. Gdy nauczycielka zdjęła islamski symbol, muzułmanin postanowił nie puścić tego płazem. Zapowiedział wniesienie sprawy do sądu. - Dlaczego - pytał - chrześcijańskie symbole religijne mogą być eksponowane w publicznej szkole, a prawa tego odmawia się muzułmanom? "Obecność krucyfiksu w klasach szkolnych oznacza, że narzuca się ogółowi wartości, które nie są wspólne dla wszystkich obywateli" - tak motywował swój wniosek do sądu. 24 października Mario Montanaro, sędzia trybunału dla prowincji L'Aquila (region Abruzja w środkowej części kraju) wydał wyrok, który zbulwersował Włochy. Sędzia nakazał zdjąć krzyże, argumentując m.in., że w szkole publicznej żadnej religii nie można traktować w uprzywilejowany sposób. Obecność krzyża może uczniowi narzucać pogląd, że "religia katolicka jest w centrum wszechświata" i że jest to "prawda absolutna" - cytował uzasadnienie rzymski dziennik "La Repubblica". Większości polityków, niezależnie od przynależności partyjnej, wyrok się nie spodobał. Prezydent Włoch Carlo Azeglio Ciampi ma nadzieję, że nie jest on ostateczny. - Moim zdaniem krzyż w szkołach nigdy nie był traktowany jako znak określonej religii, lecz przede wszystkim jako symbol wartości, które leżą u podstaw naszej tożsamości - cytowała słowa szefa państwa wczorajsza prasa włoska. Inni politycy nie byli tak powściągliwi. - To absurdalna decyzja, podjęta przez urzędnika sądu, który szukając rozgłosu, obraża uczucia zdecydowanej większości Włochów - oburzał się wicepremier i szef postfaszystowskiego Sojuszu Narodowego. - Została otwarta droga do laicyzacji - wtórował mu lider separatystycznej Ligi Północnej Umberto Bossi. Letizia Moratti, szefowa resortu oświaty, zapowiedziała, że krzyże zostaną we włoskich szkołach. - Krzyż nie zagraża wolności religijnej. Jest symbolem uniwersalnym, który reprezentuje wartości solidarności i braterstwa ogólnoludzkiego - tłumaczyła. Protestowała także włoska lewica. Przewodniczący koalicji Drzewo Oliwne w parlamencie Pierluigi Castagnetti uznał, że wyrok jest "pozbawiony jakichkolwiek znamion inteligencji i rozsądku". Wszyscy podkreślali, że nie jest zgodna z prawem. Jak przypomina włoska agencja prasowa ANSA, nigdy nie zostały zmienione przepisy z 1924 roku, według których we włoskich szkołach publicznych mają prawo wisieć krzyże. Watykański dziennik "L'Osservatore Romano" na pierwszej stronie zamieścił wczoraj słowa Jana Pawła II wypowiedziane w 1998 r.: "Wiele rzeczy można odebrać nam chrześcijanom. Krzyża jednak, jako symbolu zbawienia, nie możemy dać sobie odebrać. Nie pozwolimy, aby został on wykluczony z życia publicznego". - Jesteśmy przekonani, że krzyż w najgłębszy sposób wyraża ducha naszego kraju i w związku z tym powinien pozostać jako znak tożsamości naszego narodu - powiedział przewodniczący Konferencji Biskupów Włoskich Camillo Ruini. Od Smitha odcięli się nawet wyznawcy islamu. Przekonywali, że nie uważają go za członka włoskiej społeczności muzułmańskiej. Smith przeszedł na islam w 1987 roku i od tej chwili był bohaterem niejednego skandalu. Włoska prasa przypominała, że kilka miesięcy temu stanął przed sądem za obraźliwe uwagi o papieżu i Kościele katolickim. Wydaje się też, że tylko on był zadowolony z zamieszania, jakie wywołał: - Jesteśmy świadkami historycznej klęski, jaką ponieśli przedstawiciele instytucjonalnego rasizmu religijnego - triumfował. Beata Zubowicz . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n0str0m0 "jak nie pala - to go kijem..." IP: 61.149.200.* 28.10.03, 09:53 niech zyja parady milosci niech zyja orgazmy wolnosci niech zyje spedalona europa takiej nam potrzeba jej alternatywa jest bialorus i ciemnogord! a religia? wykorzeni sie gdy zagubia sie dzieci w wyborach nadinformowanych i religie bedzie sie wybieralo na zasadzie klubu towarzyskiego "zapisze gienia do zydow, bo ma smykalke do biznesu i wujka wywalil na kase!" "a ja piotrusia do hindusow, bo mu tak miekko z oczu patrzy" "cos ty, najlepiej dzis do metodystow, ostatnio modni sa, ponoc sam michnik tam chadza" a islam dzis potrzebny do wyrugowania katolickiej zarazy rozwali sie gdy przyjdzie na to pora nawet jakby trza bylo w palac kultury poslac aeroplany i tak sie oplaci nostromo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doku Szkoła publiczna nie jest miejscem dla ... IP: *.chello.pl 28.10.03, 19:57 ... misjonarzy ani fanatyków religijnych Dla tych, którzy nie rozumieją, a może lepiej powiedzieć: nie mają wyczucia, co jest stosowne, a co nie, dla takich prostaków powinno się wprowadzić tradycyjne mundurki szkolne lub w inny sposób zuniformizowane standardowe stroje, tak jak niektóre firmy określają granice stosowności ubrania w pracy, jeżeli wiedzą, że zatrudniają prostaków, których sami chcą sobie wychować. Człowiek inteligentny lub kulturalny potrafi zorientować się lub zrozumieć, co jest w danym miejscu niestosowne. Dzikus musi się wszystkiego uczyć i przychodzi mu to z trudem. Nie można dziwić się dzieciom imigrantów z dzikich krajów, ale trzeba cierpliwie i konsekwentnie uczyć je miejscowych zwyczajów. Emigranci, którzy z własnego wyboru pozostają przy własnych obyczajach, powinni konsekwentnie sami wychowywać i kształcić swoje dzieci w niepublicznych szkołach prowadzonych przez własnych nauczycieli. Inteligentny dyrektor szkoły publicznej, w której występują tego rodzaju konflikty, powinien wprowadzić jakiś element ubioru, który obowiązywałby wszystkich jako szkolny uniform, albo jako nowe godło szkoły. „Każdy uczeń musi z godnością nosić widoczne godło Szkoły. Godłem Szkoły jest wąż zjadający własny ogon, jako symbol mądrości zjadającej wszystkie rozumy. Godło Szkoły musi być noszone jako opaska na szyi, bezpośrednio na skórze, symbolizując tym samym, że mądrość jest nam tak bliska, jak koszula ciału. Godło Szkoły musi być widoczne ze wszystkich stron za wyjątkiem sytuacji, gdy mróz, deszcz lub inne przyczyny atmosferyczne wymagają ubrania szyi”. I po kłopocie. Komu się taka szkoła nie podoba, niech idzie do takiej, gdzie każdy musi mieć biały kołnierzyk. Odpowiedz Link Zgłoś