Dodaj do ulubionych

Z KAD TYLE POGARDY DLA ZYDOW

IP: 200.6.42.* 16.01.02, 21:42
Dlaczego tyle ludzi na swiecie nie cierpi przedstawicieli rasy zydowskiej ?
Nie mowie tu nawet o obecnym konflikcie izraelsko-palestynskim ale
o "calokrztalcie" stosunkow zyd-goy.

Wielu z nas , Polakow nie lubi zydow z roznych powodow.
Czy to Jedwabne , czy Koniuchy , czy tez z powodow nie-historycznych.

Palestynczycy nie znosza zydow z powodow oczywistych.

Generalnie jednak mozna powiedziec , ze zyd nigdy nie byl i nie jest mile widziany w zadnym zakatku
swiata.
Nawet Stany Zjednoczone , przed 1967 rokiem nie byly przyjaznie nastawione do Izraela.

Populacja swiatowa zydow wynosi okolo 16-20 mln.
Ludzi ktorzy nie znosza tej nacji , musi byc co najmniej 1mld.
Czyli na kazdego zyda przypada 50 antysemitow.
Interesujace.

Zaden chyba jeszcze narod w histori swiata nie doszedl do tak wysokich notowan !

Zydzi twierdza - i to bardzo zawziecie - ze sa wybranym narodem.
Wybranym przez samego Boga.
Twierdza , ze Bog zawsze ich chronil i bedzie chronil przed zlem.

Jednak wiekszosc zydowskich intelektualistow zgadza sie z opinia ,
ze Boga na swiecie nie bylo w latach 1940-1945 !
Dlatego doszlo do holocaustu !!

Jesli Bog byl nieobecny w czasie WWII , to gdzie on byl ?
Niestety zydzi odpowiedzi na to nie maja !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Andrzej Re: Z KAD TYLE POGARDY DLA ZYDOW IP: *.unl.edu 16.01.02, 21:52
      Gość portalu: jacek71 napisał(a):

> Dlaczego tyle ludzi na swiecie nie cierpi przedstawicieli rasy zydowskiej ?
      > Nie mowie tu nawet o obecnym konflikcie izraelsko-palestynskim ale
      > o "calokrztalcie" stosunkow zyd-goy.
      >
      > Wielu z nas , Polakow nie lubi zydow z roznych powodow.
      > Czy to Jedwabne , czy Koniuchy , czy tez z powodow nie-historycznych.
      >
      > Palestynczycy nie znosza zydow z powodow oczywistych.
      >
      > Generalnie jednak mozna powiedziec , ze zyd nigdy nie byl i nie jest mile widzi
      > any w zadnym zakatku
      > swiata.
      > Nawet Stany Zjednoczone , przed 1967 rokiem nie byly przyjaznie nastawione do I
      > zraela.
      >
      > Populacja swiatowa zydow wynosi okolo 16-20 mln.
      > Ludzi ktorzy nie znosza tej nacji , musi byc co najmniej 1mld.
      > Czyli na kazdego zyda przypada 50 antysemitow.
      > Interesujace.
      >
      > Zaden chyba jeszcze narod w histori swiata nie doszedl do tak wysokich notowan
      > !
      >
      > Zydzi twierdza - i to bardzo zawziecie - ze sa wybranym narodem.
      > Wybranym przez samego Boga.
      > Twierdza , ze Bog zawsze ich chronil i bedzie chronil przed zlem.
      >
      > Jednak wiekszosc zydowskich intelektualistow zgadza sie z opinia ,
      > ze Boga na swiecie nie bylo w latach 1940-1945 !
      > Dlatego doszlo do holocaustu !!
      >
      > Jesli Bog byl nieobecny w czasie WWII , to gdzie on byl ?
      > Niestety zydzi odpowiedzi na to nie maja !!!

Sluchaj no pastuchu. Wez ty tego swego jahwe i odpierdol sie od sprzedawania
      teorii "narodu wybranego" na tej planecie. jahwizm to lokalny kult slonca
      ktory tylko dzieki glupocie innych nacji rozprzestrzenil sie jak zaraza.
      W swoim poscie dales sobie odpowiedz na nurtujace cie pytanie. NIKT NIE LUBI
      BUFONOW, kapiszo ?
    • skks Re: Z KAD TYLE POGARDY DLA ZYDOW 16.01.02, 22:06
      Jacku, zadałes wiele ciekawych pytań.
      Jak myslisz skąd tyle obsesyjnego antyżydostwa, tyle nienawiści u katolików,
      dla których uczucie takie jest grzechem, grzeszymy spowiadamy się , dostajemy
      rozgrzeszenie i znowu grzeszymy i tak w kółko. Czy nie ma w tym podswiadomej
      zazdrości, strachu przed mądrzejszym , lepiej wykształconym, dawniej umiejącym
      czytac i pisać w przeciwieństwie do katolickiej, prawosławnej, islamskiej
      protestanckiej większości.
      Skąd tyle wzajemnych oskarżen, najczęściej nieuprawnionych, nieprawdziwych ale
      to znaczy, że tylko najczęściej.
      Dlaczego Polacy /i nie tylko/ grzeszyli i wydawali Żydów w czasie okupacji a
      często i dopuszczali się mordów, dlaczego Żydzi stworzyli i kierowali UB i też
      grzeszyli i też mordowali.
      Dlaczego istnieje "sprawiedliwy wśród narodów świata" i dlaczego dziś Żydzi o
      tym pomiętają nie wiem? a może wiem.

sad((( skks
      • Gość: Andrzej Re: Z KAD TYLE POGARDY DLA ZYDOW IP: *.unl.edu 16.01.02, 22:22
        skks napisał(a):

> Jacku, zadałes wiele ciekawych pytań.
        > Jak myslisz skąd tyle obsesyjnego antyżydostwa, tyle nienawiści u katolików,
        > dla których uczucie takie jest grzechem, grzeszymy spowiadamy się , dostajemy
        > rozgrzeszenie i znowu grzeszymy i tak w kółko. Czy nie ma w tym podswiadomej
        > zazdrości, strachu przed mądrzejszym , lepiej wykształconym, dawniej umiejącym
        > czytac i pisać w przeciwieństwie do katolickiej, prawosławnej, islamskiej
        > protestanckiej większości.
        > Skąd tyle wzajemnych oskarżen, najczęściej nieuprawnionych, nieprawdziwych ale
        > to znaczy, że tylko najczęściej.
        > Dlaczego Polacy /i nie tylko/ grzeszyli i wydawali Żydów w czasie okupacji a
        > często i dopuszczali się mordów, dlaczego Żydzi stworzyli i kierowali UB i też
        >
        > grzeszyli i też mordowali.
        > Dlaczego istnieje "sprawiedliwy wśród narodów świata" i dlaczego dziś Żydzi o
        > tym pomiętają nie wiem? a może wiem.
        >
        > sad((( skks

Zadnych ciekawych pytan nie zadal. Nie jestem ani katolikiem ani hindusem
        ani polakiem ani zydem. Jestem malym czlowiekiem urodzonym tu na tej planecie.
        Jestem tak samo wybranym do zycia jak i ci z pejsami, a mowiac szczerze nie
        jestem wybranym do niczego. Obserwuje bufonade indywidualna i zbiorowa na tej
        ziemi i mam po dziurki w nosie czyichs preferencji, przekonan, zasad czy
        autorytetow. Obojetne czy zyd czy nie zyd, rosjanin, czy osama. Kazdy z nich
        ciagnie za soba smrod swych racji, ktore przyprawiaja mnie o wymioty.
        Ja mam pogarde dla jakiegokolwiek tyranstwa, nie tylko zydowskiego, stad moja
        wypowiedz. I tak ja odczytaj.
        Andrzej.
      • Gość: jacek71 do skks IP: 200.6.42.* 17.01.02, 09:26
        skks napisał(a):

> Jak myslisz skąd tyle obsesyjnego antyżydostwa, tyle nienawiści u katolików,

Sugerujesz ,ze wszyscy katolicy to "antyzydy" ?
        Pamietaj , ze to wlasnie ruch protestancki byl pionierem separacji ludnosci zydowskiej , nie katolicy

> dla których uczucie takie jest grzechem, grzeszymy spowiadamy się , dostajemy
        > rozgrzeszenie i znowu grzeszymy i tak w kółko.

moze i masz racje , ale daj mi jeden przyklad narodu lub religi ktory jest aniolami.
        po drugie , katolicy maja bynajmniej nie pluja na zydowkie synagogi przechodzac obok nich
        (czego niestety nie mozemy powiedziec o naszych zydowskich ziomkach)

• Gość: Hania Re: do skks IP: 195.217.253.* 17.01.02, 11:14

> skks napisał(a):
          >
          >
          > > Jak myslisz skąd tyle obsesyjnego antyżydostwa, tyle nienawiści u katolikó
          > w,
          >
          > Sugerujesz ,ze wszyscy katolicy to "antyzydy" ?
          > Pamietaj , ze to wlasnie ruch protestancki byl pionierem separacji ludnosci zyd
          > owskiej , nie katolicy
          >
          >
          >
          >
          Jacku, niestety pierwsze getta powstawaly bodajze we Wloszech jeszcze zanim Luter
          albo Kalwin zostali poczeci smile
          I prosze nie odczytywac mojej wypowiedzi jako potwierdzenia tezy, ze kazdy
          katolik to antysemita, bo to oczywista nieprawda.
          Pozdrawiam,
          • skks Re: do skks 17.01.02, 11:27
            Witaj Haniu na tym wątku. Bardzo mi się podobają Twoje posty ; celne, miłe,
            pouczające i w ogóle mądre.

smile)) skks
            • Gość: emilian Re: do skks IP: 217.153.118.* 17.01.02, 12:48
              skks napisał(a):

> Witaj Haniu na tym wątku. Bardzo mi się podobają Twoje posty ; celne, miłe,
              > pouczające i w ogóle mądre.
              >
              > smile)) skks

Widze ze lubisz wlazic w d..pe bez wazeliny....

• Gość: emilian Re: do skks IP: 217.153.118.* 17.01.02, 12:48
            Gość portalu: Hania napisał(a):

> Jacku, niestety pierwsze getta powstawaly bodajze we Wloszech jeszcze zanim Lut
            > er
            > albo Kalwin zostali poczeci smile

Nieraz jak sie odezwiesz Haniu to nie wiem co o tym myslec. Ty chyba mylisz getta
            z obozami koncentracyjnymi....

"...Termin ten użyto po raz pierwszy na określenie dobrowolnie utworzonego
            skupiska ludności żydowskiej w Wenecji na początku XVI w. Najczęściej określenie
            to odnoszono do dzielnic czy ulic miasta zamieszkiwanych przez Żydów, których do
            izolacji skłaniało poczucie wspólnoty narodowej i religijnej oraz możliwość
            rządzenia się własnymi prawami i obyczajami..."

Doprawdy nie wiem co ma getto do antysemityzmu, wloskiego, katolickiego,
            luteranskiego, czy jakiegokolwiek innego....

• skks Re: Z KAD TYLE POGARDY DLA ZYDOW 17.01.02, 11:17
      Drogi Jacku, uogólnianie/wszyscy,każdy,zawsze,nigdy,itp./ świadczy tylko o
      miałkości argumentów, ani nie wszyscy, ani nie tylko katolicy.
      W kazdej nacji, wierze można znaleźć oszołomów," talibów", lecz poczytaj posty
      wysyłane tutaj, na FORUM , czy Ci się nie wydaje, że ludzi atakujących żydostwo
      w kazdej postaci jest wielokrotnie więcej. I najśmieszniejsze, najczęściej nie
      wiedzą o czym i dlaczego tak piszą.
      A ponadto nie słyszałem /a mam dobry słuch by Zyd/prawdziwy/ pluł przechodząc
      koło kościoła. Mieszkam na Kazimierzu krakowskim, gdzie pomieszanie tych
      religii jest niebywałe i nie zauważyłem/ a umiem patrzeć/ tych
      nieprawdopodobnie chamskich zdarzeń. Zauważyłem natomiast pomalowane synagogi,
      cmentarze. A napisy "JUDE RAUS", "ŻYDZI DO GAZU" pojawiają się wszędzie,
      kretyni nie wiedzą często co to znaczy ale piszą.

sad(((( skks
      • Gość: Hania Re: Z KAD TYLE POGARDY DLA ZYDOW IP: 195.217.253.* 17.01.02, 11:38
        skks napisał(a):

> Drogi Jacku, uogólnianie/wszyscy,każdy,zawsze,nigdy,itp./ świadczy tylko o
        > miałkości argumentów, ani nie wszyscy, ani nie tylko katolicy.
        > W kazdej nacji, wierze można znaleźć oszołomów," talibów", lecz poczytaj posty
        >
        > wysyłane tutaj, na FORUM , czy Ci się nie wydaje, że ludzi atakujących żydostwo
        >
        > w kazdej postaci jest wielokrotnie więcej. I najśmieszniejsze, najczęściej nie
        > wiedzą o czym i dlaczego tak piszą.
        > A ponadto nie słyszałem /a mam dobry słuch by Zyd/prawdziwy/ pluł przechodząc
        > koło kościoła. Mieszkam na Kazimierzu krakowskim, gdzie pomieszanie tych
        > religii jest niebywałe i nie zauważyłem/ a umiem patrzeć/ tych
        > nieprawdopodobnie chamskich zdarzeń. Zauważyłem natomiast pomalowane synagogi,
        > cmentarze. A napisy "JUDE RAUS", "ŻYDZI DO GAZU" pojawiają się wszędzie,
        > kretyni nie wiedzą często co to znaczy ale piszą.
        >
        > sad(((( skks

Kiedys, na Uniwersytecie Warszawskim, przy nazwisku mojego kolegi, ktore widnialo
        na liscie z wynikami egzaminu, jacys "dowcipnisie" domalowali gwiazdy Dawida na
        szubienicy, napisali "jude raus". I tak sobie ta lista wisiala, dopoki razem z
        moja kolezanka nie poprosilysmy o jej zdjecie i wydrukowanie nowej bez takich
        ozdob. Ktos moze myslal, ze to takie smieszne... Smutne raczej.
        Pozdrowienia dla skks smile
    • Gość: doku Błąd tkwi już w samym pytaniu IP: *.mofnet.gov.pl 17.01.02, 12:25
      Pogarda to uczucie, a także rodzaj opinii, którego przykład można znaleźć w
      Talmudzie. Pogarda to jest to, co Żydzi (tradycyjnie wychowani) czują do gojów,
      a nie na odwrót. Reakcją na pogardę jest nienawiść i to jest właśnie to, co
      otrzymują Żydzi w zamian za swą pogardę do całej reszty ludzkości.

Dobrze wychowany Żyd (zgodnie z Talmudem) od małego uczy się pogardy. Taki Żyd
      nie jest w stanie poczuć się obrażonym przez goja, bo wierzy szczerze, że goje
      nie są w pełni świadomymi czującymi podmiotami, a raczej czymś trochę podobnym
      do dzikich psów, które często warczą i gryzą (czasem na śmierć), ale których
      nie da się ułożyć, bo są zbyt liczne i z natury złośliwe.

Czym różni się pogarda od nienawiści, łatwiej zrozumieć na konkretnych
      przykładach. Talmud precyzyjnie określa pewne reguły postępowania z gojami i
      zakazy. Weźmy zakaz współczucia i pomagania gojom, szczególnie surowo
      przestrzegany podczas szabasu. Bierze się to stąd, że okazywanie ludzkich uczuć
      gojom byłoby obrazą Boga, który wybrał tylko naród żydowski, więc nie wolno
      obcych traktować tak jak swoich, nie wolno lekceważyc boskiego wyboru nawet w
      drobnych codziennych sprawach. Na przykład lekarzowi żydowskiemu nie wolno w
      szabas pomagać gojowi, chyba że odmowa pomocy zagraża całej społeczności (np.
      pogromem), ale nawet wtedy Żyd ma obowiązek zażądać zapłaty za leczenie, aby
      pokazać Bogu, że nie robi tego ze współczucia, ale wyłącznie dla wzbogacenia.

Inny przykład pogardy (swoją drogą niekonsekwentny, jak cała ta pogarda
      zresztą) to sposób w jaki sądy rabinackie pozyskują zeznania naocznych świadków
      - gojów. Goj nie może w żadnym wypadku świadczyć przed sądem pod przysięgą,
      gdyż goj ze swojej złośliwej natury zawsze w takim przypadku będzie kłamał, aby
      popełnić krzywoprzysięstwo, bo dla goja bezczeszczenie wartości moralnych jest
      jedną z największych przyjemności. Talmud bardzo skrupulatnie określa
      różnorodne procedury pozyskiwanie świadectw od gojów. Najbardziej zalecanym
      sposobem, któremu sądy żydowskie ufają najbardziej, to oddelegowanie
      przeszkolonego Żyda, aby ten dyskretnie wypytał świadków. Talmud podkreśla przy
      tym, że świadek nie może dowiedzieć się o celu rozmowy, ani o tym, że toczy się
      sprawa sądowa. Wprawiony Żyd nawiązuje zupełnie luźną towarzyską rozmowę o
      dupie Maryni i usiłuje tak dywagować, aby niczego nieświadomy goj w pewnym
      momencie sam z siebie opowiedział o wydarzeniu, z którego relację Żyd ma
      zanieść do sądu. Potem w czasie rozprawy szczegółowo omawiana jest cała
      sytuacja: czy na pewno goj się nie domyślił, o co chodzi, czy czuł się
      swobodnie i czy rozmowa była dostatecznie zdawkowa, aby nie pojawiła się pokusa
      kłamstwa, czy ten goj był na pewno postronnym obserwatorem, bo tylko wtedy goj
      jest w stanie być bezstronny, itd.

Kiedyś we wczesnym średniowieczu była dużo bardziej powszechna znajomość
      tradycji i obyczajów żydowskich. Popularne były publiczne dysputy pomiędzy
      elokwentnymi przedstawicielami Kościoła i Żydów, toczyły się one na najwyższym
      szczeblu i budziły powszechne zainteresowanie. Rozprawiano szczegółowo o
      wszystkich kwestiach i polemizowano zaciekle. Nawet prosty lud wiedział i
      rozumiał wiele niuansów na temat drugiej strony. Były to właśnie czasy, gdy
      ludzie poznali Żydów bliżej, kiedy zrozumieli, dlaczego w oczach Żydów każda
      gojka musi być kurwą, choćby nawet była im znana, jako niewiasta cnotliwa.
      Wtedy ukształtowała się ta nienawiść wynikająca z niemożności pojęcia tego, jak
      Żyd może nie widzieć, że inny człowiek, to bliźni, także posiadający zasady
      moralne, poczucie godności własnej i zdolność świadomej kontroli nad tym, co
      robi.

Przez wieki ta relacja pogarda-nienawiść utrwalała się w świadomości i
      podświadomości kolejnych pokoleń - ludzi, którzy często nie znali już powodów,
      nie znali drugiej strony, ba - nawet, gdy tych powodów już nie ma, bo niewielu
      Żydów wychowuje się wg Talmudu, to tradycja i rutyna ukształtowana przez wieki
      wychowuje wciąż nowe pokolenia bezmyślnych gardzicieli i nienawistników. Czasem
      relacja zostaje odwrócona, bo brakuje zrozumienia przyczyn jej powstania. Bywa
      więc, że goj gardzi Żydem, a Żyd nienawidzi goja - żaden nie zna już Talmudu i
      stąd to pomieszanie.
      • Gość: emilian Re: Błąd tkwi już w samym pytaniu IP: 217.153.118.* 17.01.02, 12:56
        Gość portalu: doku napisał(a):

> Pogarda to uczucie, a także rodzaj opinii, którego przykład można znaleźć w
        > Talmudzie. .....

czy to ty Doku, czy ktos sie "podszywa"...?
        • Gość: doku Nie po raz pierwszy piszę o historii Żydów IP: *.mofnet.gov.pl 17.01.02, 13:18
          o ich izolacji w gminach. Pisałem o tym, że nie wolno im było np. wierzyć w
          Amerykę. Pisałem nawet o tym, skąd wzięła się u nich ta pogarda, która wcale
          nie jest koniecznym skutkiem boskiego wyboru. Pisałem, że dla nich pogarda, to
          w dawnych czasach (czasach klęsk militarnych, pędzenia ich z kraju do kraju, z
          Babilonii do Persji, z Persji do Rzymu, zgoda na powrót do Palestyny a potem
          ponowne wypędzenie, ...) był jedyny sposób na zachowanie resztek wiary we
          własną wartość - zamiast gardzić sobą i zapomnieć o swoim pochodzeniu, wybrali
          pogardę dla innych i izolację w gminach.
      • Gość: Stanley I tak podałeś delikatne przykłady. IP: *.u.mcnet.pl 17.01.02, 13:06
        Wg mnie Talmud to książka napisana przez szatana. Nie chodzi mi o szatana w
        sensie chrześcijańskim tylko o uosobienie zła. Wg mnie wszystkie religie są
        większym lub mniejszym złem, generalniwe robią ludziom wodę z mózgu, manipulują
        nimi i szczują przeciw sobie. Ale Talmud to mistrzostwo świata : ani w Koranie,
        ani Biblii ani tym bardzie w starych tekstach hinduskich czy sumeryjskich nie
        pisze się o tym, że twoim obowiązkiem jest okradać, lżyć, poniżać, oszukiwać i
        poniewierać osobę innego wyznania. Talmud to biblia zła, a Żydzi to narzędzie w
        rękach diabła (czy jak go nie nazwiemy) i rzeczywiście tylko ci Żydzi, którzy
        żyją poza "przykazaniami" Talmudu są reformowalni, reszta to fanatycy, przy
        których taki Bin Laden to szczeniak.
        • Gość: doku Ooo...! IP: *.mofnet.gov.pl 17.01.02, 13:35
          Gość portalu: Stanley napisał(a):

> Wg mnie Talmud to książka napisana przez szatana. Nie chodzi mi o szatana w
          > sensie chrześcijańskim tylko o uosobienie zła. Wg mnie wszystkie religie są
          > większym lub mniejszym złem, generalniwe robią ludziom wodę z mózgu, manipulują
          > nimi i szczują przeciw sobie.

Zawsze to powtarzam

> Ale Talmud to mistrzostwo świata : ani w Koranie,
          > ani Biblii ani tym bardzie w starych tekstach hinduskich czy sumeryjskich nie
          > pisze się o tym, że twoim obowiązkiem jest okradać, lżyć, poniżać, oszukiwać i
          > poniewierać osobę innego wyznania.

Ale jednak nie zabijać, nie nawracać niewiernych. A poza tym to tylko książka -
          tyle że jeszcze głupsza niż Biblia.

> Talmud to biblia zła, a Żydzi to narzędzie w
          > rękach diabła (czy jak go nie nazwiemy) i rzeczywiście tylko ci Żydzi, którzy
          > żyją poza "przykazaniami" Talmudu są reformowalni, reszta to fanatycy, przy
          > których taki Bin Laden to szczeniak.

Zagalopowałeś się i nagle przeskoczyłeś na realne życie. A tu się okazuje, że
          jednak to Żydzi zawsze są ofiarami, że nigdy nie prowadzili wojen religijnych
          nawet, kiedy mieli swoje potężne państwo (chazarskie). Nigdy nie zrobili nic tak
          złego jak Laden w Nowym Jorku. Nie demonizuj więc Talmudu, to tylko taka osobista
          biblia zła, ucząca tylko pogardy, stosunkowo jednak niewinnej, ale będącej za to
          dobrym pretekstem do nienawiści i pogromów.
          • Gość: # Re: Ooo...! IP: *.wroclaw.tpnet.pl 17.01.02, 14:02
            Dlatego Szamir ma pokojowego Nobla.

Bo DoQ orzekl:

N I G D Y ! A domy dalej sie burzy
            • Gość: skks # , wyczuwam swąd IP: *.grzegorzki.sdi.tpnet.pl 17.01.02, 15:18
              Drogi # mogą niezgadzać się z wypowiedziami doka i stanley^a ich opinie są wg
              mnie nieuprawnione ale Twoje pytanie zadane w tym wątku jest chyba
              nieprzyzwoitością i grubym nadużyciem. Oczywiście nie popieram używanie metod
              bulożerowych, binladenowych i wszystkich innych terroryzmów.
              zdr skks
            • Gość: skks #, IP: *.grzegorzki.sdi.tpnet.pl 17.01.02, 15:21
              Chyba , że w swojej tępocie wrodzonej coś żle zrozumiałem a wtedy za
              uszczypliwości przepraszam

smile))) skks
    • Gość: jacek71 Re: Z KAD TYLE POGARDY DLA ZYDOW IP: 200.6.42.* 18.01.02, 04:32
      Radio Israel , podalo dzisiaj wyniki ankiety na temat niszczenia palestynskich domow.
      65% spoleczenstwa zydowskiego popiera akcje faszysty Sharona.

Tylko 20% otwarcie wyrazilo sie przeciwko.

Dlaczego niszcza ?
      podobno dlatego , ze palestynscy partyzanci uzywaja ich do atakow przeciwko izraelskim najezdzca.

Warszawa , Sierpien 1944
      Powstanie warszawskie, walka zbrojna przeciw okupantowi niemieckiemu podjeta w Warszawie
      przez oddzialy AK w ramach planu Burza. 21 VII 1944 dowódca AK general T. Komorowski (Bór)
      podjal decyzje o powstaniu zaakceptowana w kilka dni pózniej przez delegata Rzadu RP na Kraj J.S.
      Jankowskiego (Sobola).

Straty powstancze ocenia sie na 18 tys. zabitych i zaginionych, 25 tys. rannych. Do niewoli dostalo sie
      ok. 15 tys. zolnierzy i oficerów, w tym mianowany naczelnym wodzem general T. Komorowski (Bór).
      Straty ludnosci cywilnej wyniosly ponad 180 tys. zabitych (glównie POMORDOWANYCH). Niemcy
      stracili w walkach 10 tys. zabitych, 6 tys. zaginionych, 9 tys. rannych oraz ok. 300 pojazdów
      opancerzonych.

Ok. 25% budynków na terenach objetych walkami uleglo zniszczeniu, a dalsze Niemcy
      systematycznie burzyli po upadku powstania warszawskiego. Po kapitulacji powstania zolnierzy
      umieszczono w obozach jenieckich, ludnosc cywilna w obozie przejsciowym w Pruszkowie, skad
      rozsylano ja po terenie Generalnego Gubernatorstwa lub kierowano do obozów pracy w Niemczech.
      wiem.onet.pl/wiem/0066c1.html

DLACZEGO NIEMCY ZNISZCZYLI WARSZAWE ?

Z TAKICH SAMYCH POWODOW DLA JAKICH TERRORYSCI ZYDOWSCY NISZCZA PALESTYNE

************* WALKA PRZECIWKO OKUPANTOWI ***************************

Izrael zdechnie tak jak zdechly hitlerowskie Niemcy.
      Sharon zdechnie tak jak zdechl Hitler.
      Syjonizm zdechnie tak jak zdechl faszyzm.
      • Gość: doku A gdzie jest jackowa ojczyzna? IP: *.mofnet.gov.pl 18.01.02, 11:57

>
        >
        > Warszawa , Sierpien 1944
        > Powstanie warszawskie, walka zbrojna przeciw okupantowi niemieckiemu podjeta w
        > Warszawie przez oddzialy AK w ramach planu Burza.

AK to Polacy, którzy walczyli w obronie swojej ojczyzny. Teraz Żydzi walczą w
        swojej ojczyźnie przeciwko islamskiej agresji.

>
        > DLACZEGO NIEMCY ZNISZCZYLI WARSZAWE ?
        >
        > Z TAKICH SAMYCH POWODOW DLA JAKICH TERRORYSCI ZYDOWSCY NISZCZA PALESTYNE
        >

Palestynę niszczą terroryści z Iraku, Syrii, Iranu itd. Islamiści próbują wytępić
        Żydów tak jak to próbowali zrobić naziści.

>
        > Izrael zdechnie tak jak zdechly hitlerowskie Niemcy.
        > Sharon zdechnie tak jak zdechl Hitler.
        > Syjonizm zdechnie tak jak zdechl faszyzm.

Te hasła, to jakiś taki debilny bełkot, że jedyne wytłumaczenie jakie przychodzi
        mi do głowy, to efekt pomieszania genów upośledzonego ss-mana i sowieckiej
        prostytutki islamskiego pochodzenia (ale skąd jacek zna polski? pewnie pracował w
        sowieckim kontrwywiadzie i udawał Polaka). Ta wybuchowa mieszanka genetycznych
        defektów objawiła się u jacka nagłą erupcją moczarowskich wypocin - nie wytrzymał
        biedaczek psychicznie chyba tego, że naprawdę jesteśmy w NATO, że teraz ramię w
        ramię z USA i Izraelem walczymy przeciwko takim jak on.
        • Gość: siedem Re: A gdzie jest jackowa ojczyzna? IP: *.tgory.pik-net.pl 18.01.02, 13:25

> Gość portalu: jacek71 napisał(a):
          >
          > >
          > >
          > > Warszawa , Sierpien 1944
          > > Powstanie warszawskie, walka zbrojna przeciw okupantowi niemieckiemu podje
          > ta w
          > > Warszawie przez oddzialy AK w ramach planu Burza.
          >
          > AK to Polacy, którzy walczyli w obronie swojej ojczyzny. Teraz Żydzi walczą w
          > swojej ojczyźnie przeciwko islamskiej agresji.
          >
          > >
          > > DLACZEGO NIEMCY ZNISZCZYLI WARSZAWE ?
          > >
          > > Z TAKICH SAMYCH POWODOW DLA JAKICH TERRORYSCI ZYDOWSCY NISZCZA PALESTYNE
          > >
          >
          > Palestynę niszczą terroryści z Iraku, Syrii, Iranu itd. Islamiści próbują wytęp
          > ić
          > Żydów tak jak to próbowali zrobić naziści.
          >
          > >
          > > Izrael zdechnie tak jak zdechly hitlerowskie Niemcy.
          > > Sharon zdechnie tak jak zdechl Hitler.
          > > Syjonizm zdechnie tak jak zdechl faszyzm.
          >
          > Te hasła, to jakiś taki debilny bełkot, że jedyne wytłumaczenie jakie przychodz
          > i
          > mi do głowy, to efekt pomieszania genów upośledzonego ss-mana i sowieckiej
          > prostytutki islamskiego pochodzenia (ale skąd jacek zna polski? pewnie pracował
          > w
          > sowieckim kontrwywiadzie i udawał Polaka). Ta wybuchowa mieszanka genetycznych
          > defektów objawiła się u jacka nagłą erupcją moczarowskich wypocin - nie wytrzym
          > ał
          > biedaczek psychicznie chyba tego, że naprawdę jesteśmy w NATO, że teraz ramię w
          >
          > ramię z USA i Izraelem walczymy przeciwko takim jak on.

Skąd w tobie tyle nienawiści Azteku?
          7,40
          • Gość: doku To miłość nas połączyła z USA IP: *.mofnet.gov.pl 18.01.02, 17:22
            To nienawiść motywuje takich jak ty i jacek do obrony islamskich terrorystów.
            • Gość: jacek71 do doku IP: 200.6.42.* 18.01.02, 19:27

> To nienawiść motywuje takich jak ty i jacek do obrony islamskich terrorystów.

Wedlug zydowskiej propagandy , kazdy Palestynczyk broniacy swojego domu to terrorysta.
              Kazdy Palestynczyk broniacy swojej ziemi to terrorysta.
              Kazdy zabity Palestynczyk przez zydow , byl "podejrzany " o terroryzm.

Przestan mi tu wiec pier...lic o "islamskich terrorystach"
              • Gość: doku Nie każdy Palestyńczyk, a nawet nie większość IP: *.mofnet.gov.pl 21.01.02, 12:00

>
                > Wedlug zydowskiej propagandy , kazdy Palestynczyk broniacy swojego domu to terr
                > orysta.

Nawet ci obywatele Izraela, którzy spokojnie sobie żyją we wspólnej ojczyźnie?

> Kazdy Palestynczyk broniacy swojej ziemi to terrorysta.

A kogo rząd Izraela naciska, aby sprawniej ścigał terrorystów? Czyja policja
                łapie terrorystów na terenie Autonomii? Z kim Izrael negocjuje o pokoju i
                przyszłości? Jak to widzi "żydowska propagadna", którą znasz tak świetnie?

Zapomniałeś o Arafacie i narodzie, który on reprezentuje. Kiedyś Izrael miał
                ludzi Arafata za terrorystów, ale to było dawno. Teraz z nimi negocjuje, jak
                wspólnie się bronić przed ścierwem z Hamasu, Dżihadu i innymi bandami nasłanymi
                przez fundamentalistów z zewnątrz. Nie zauważasz tego? Zatrzymałeś się w rozwoju
                na czasach olimpiady w RFN i widać, że jesteś sympatykiem tamtych Palestyńczyków,
                których już nie ma.

>
                > Przestan mi tu wiec pier...lic o "islamskich terrorystach"

A ty przestań p... o "palestyńskich terrorystach". Autonomia jest sterroryzowana
                przez fundamentalistów z zewnątrz, którzy są silniejsi niż policja Arafata,
                rządzą ulicami i ulicznymi gangami, gdzie młodzi Palestyńczycy muszą swojej
                męskości dowodzić atakując Izraelczyków. Na tym polega "poparcie" Palestyńczyków
                dla terroryzmu. Wyobraź sobie "poparcie" sterroryzowanej przez mafię ulicy dla
                bandytów wymuszających haracze w kraju, gdzie nie ma policji ani wojska.
      • Gość: U Re: Z KAD TYLE POGARDY DLA ZYDOW IP: 216.41.31.* 18.01.02, 17:31

> Radio Israel , podalo dzisiaj wyniki ankiety na temat niszczenia palestynskich
        > domow.
        > 65% spoleczenstwa zydowskiego popiera akcje faszysty Sharona.
        >
        > Tylko 20% otwarcie wyrazilo sie przeciwko.
        >
        > Dlaczego niszcza ?
        > podobno dlatego , ze palestynscy partyzanci uzywaja ich do atakow przeciwko izr
        > aelskim najezdzca.
        >
        >
        > Warszawa , Sierpien 1944
        > Powstanie warszawskie, walka zbrojna przeciw okupantowi niemieckiemu podjeta w
        > Warszawie
        > przez oddzialy AK w ramach planu Burza. 21 VII 1944 dowódca AK general T. Komor
        > owski (Bór)

O czym Ty piszesz? AK nie mogla walczyc z Niemcami,bo byla zbyt zajeta mordowaniem Zydow.Sam
        to czytalem wiele razy na tym tu forumie.

> podjal decyzje o powstaniu zaakceptowana w kilka dni pózniej przez delegata Rza
        > du RP na Kraj J.S.
        > Jankowskiego (Sobola).
        >
        >
        > Straty powstancze ocenia sie na 18 tys. zabitych i zaginionych, 25 tys. rannych
        > . Do niewoli dostalo sie
        > ok. 15 tys. zolnierzy i oficerów, w tym mianowany naczelnym wodzem general T. K
        > omorowski (Bór).
        > Straty ludnosci cywilnej wyniosly ponad 180 tys. zabitych (glównie POMORDOWANYC
        > H). Niemcy
        > stracili w walkach 10 tys. zabitych, 6 tys. zaginionych, 9 tys. rannych oraz ok
        > . 300 pojazdów
        > opancerzonych.
        >
        > Ok. 25% budynków na terenach objetych walkami uleglo zniszczeniu, a dalsze Niem
        > cy
        > systematycznie burzyli po upadku powstania warszawskiego. Po kapitulacji powsta
        > nia zolnierzy
        > umieszczono w obozach jenieckich, ludnosc cywilna w obozie przejsciowym w Prusz
        > kowie, skad
        > rozsylano ja po terenie Generalnego Gubernatorstwa lub kierowano do obozów prac
        > y w Niemczech.
        > <a href="http://wiem.onet.pl/wiem/0066c1.html">wiem.onet.pl/wiem/0066c1.html</a
        > >
        >
        > DLACZEGO NIEMCY ZNISZCZYLI WARSZAWE ?
        >
        > Z TAKICH SAMYCH POWODOW DLA JAKICH TERRORYSCI ZYDOWSCY NISZCZA PALESTYNE
        >
        >
        > ************* WALKA PRZECIWKO OKUPANTOWI ***************************
        >
        > Izrael zdechnie tak jak zdechly hitlerowskie Niemcy.
        > Sharon zdechnie tak jak zdechl Hitler.
        > Syjonizm zdechnie tak jak zdechl faszyzm.

• Gość: . Re: Z KAD TYLE POGARDY DLA ZYDOW+++ IP: *.swipnet.se 18.01.02, 17:39
      1. Jak juz uzgodnilismy - Jacek to jest szuja.
      Powod - watek inny.
      2.Jacek: >>>>
      Wielu z nas , Polakow nie lubi zydow z roznych powodow.>>>>>>>>>>
      Stwierdzenie jest bardzo ryzykowne.
      Musisz w jakis sposob udowodnic,ze Polakiem jestes.
      Widzisz-juz nie jedna "szuja" chciala sie przymazac do tego
      Dumnego i Szlachetnego Narodu.
      3. Miedzy pogarda a nienawiscia jest roznica:
      a)Jak Zyd Jacka ma w D.....,to jest POGARDA.
      Bez potwierdzenia jestes zwyklym "gownem"
      Jacek:>>>
      Wielu z nas , Polakow nie lubi zydow z roznych powodow.
      Czy to Jedwabne , czy Koniuchy , czy tez z powodow nie-historycznych>>>>>
      b)To moze byc NIENAWISC.

4.Jacek:>>>>Generalnie jednak mozna powiedziec , ze zyd nigdy nie byl i nie
      jest mile widziany w zadnym zakatku swiata>>>>>>>>

Jacku71 nie przesadzaj.

5.Jacek: >>>>.
      Ludzi ktorzy nie znosza tej nacji , musi byc co najmniej 1mld.
      Czyli na kazdego zyda przypada 50 antysemitow.
      Interesujace>>>>>>>>>>>>
      To jest mniej wiecej liczba ludzi nalezacych do Chrzescianstwa.
      Tak Was kosciol chrzescianski wychowal.
      6.Jacek:>>>>
      Zydzi twierdza - i to bardzo zawziecie - ze sa wybranym narodem.
      Wybranym przez samego Boga.>>>>>

A Wy,Jacku,jestescie jeszcze bardziej cwani-Boga sobie WYBRALISCIE,
      Zyda w dodatku,co za takich sk......synow i corek jak Ty cierpic musi.

7.Jacek: >>>>>.

Jednak wiekszosc zydowskich intelektualistow zgadza sie z opinia ,
      ze Boga na swiecie nie bylo w latach 1940-1945 !
      Dlatego doszlo do holocaustu !!

Jesli Bog byl nieobecny w czasie WWII , to gdzie on byl ?
      Niestety zydzi odpowiedzi na to nie maja !!!>>>>>>>

Zapytaj o to rowniez Polakow,co im rodziny wyginely.
      Gdzie byl ich BOG?
      "."
      P.S.
      Bardzo prosze!
      Udowodnij zes Polak,a nie przybleda.
      Pierdzielic kazda "szuja" potrafi.
    • Gość: G'day Re: Z KAD TYLE POGARDY DLA ZYDOW IP: *.tmns.net.au 21.01.02, 09:27
      Wybrancy.
      Gdy deszcz w kolnierz zacina, snieg mrozny w oczy pruszy.
      Chlopak dziewczyne pozuci, lub prawo przyjaciel naruszy.
      Gdy nic sie nie uklada, na co dzien w zyciu domowym.
      Niepowodzenia w pracy, bo jest sie ciagle pechowym.
      Gdy system sie nie podoba, bo ciagle wybiera “nie tego”.
      Pieniedzy “glod” odczuwamy, rzad nie chce miec nic z tym wspolnego.
      Gdy wody brakuje w kranie, rolnicy ciagle strajkuja.
      Szpitale sa przepelnione, i ludzie ciezko choruja.
      Brak jest zachamowan, w spozyciu alkoholu.
      Jezyk ojczysty na co dzien, jest pelen bluznierstwa “bon-tonu”
      Gdy lekarz bierze lapowke, urzednik “wyglada” prezentu.
      “Ksiadz za pienadze sie modli”, bo nie ma innego talentu.
      Gdy drog nagminnie brakuje, mostow tez jest niewiele.
      i nie mozemy dojechac, na msze do kosciola w niedziele.
      Gdy brak jest sukcesow w sporcie, lub na innej plaszczyznie.
      Pociag sie wykoleil, statek “siadl” na mieliznie.
      Gaz wybuchl w blokach mieszkalnych, zabraklo pradu w dzielnicy.
      Wybory zostaly przegrane, wygrali znow przeciwnicy.
      Gdy w pracy nie ma awansu, a pensje sa bardzo skromne.
      Potrzeby siegaja zenitu, wydatki szalenie ogromne.
      Zabraklo funduszy na sztuke, remonty mieszkan i domow.
      Ceny sa niebotyczne, i ciagle z nas robia “balonow”.
      Gdy dziecko znowu nie zdalo, na jedna z wyzszych uczelni.
      Jajka sie przepalily, na starej zuzytej patelni.
      Gdy komus cokolwiek nie wyjdzie, choc pierwszy zlozyl podanie.
      Z sasiadem jestesmy skluceni, bo drogo sprzedaje mieszkanie.
      Gdy windy nagminnie smierdza, parkingi sa przepelnione.
      W pociagach zlodzieje “grasuja”, i wszystko jest zakurzone.
      Gdy Sejm popelnia bledy, Prezydent jest cichy i bierny.
      Sztab urzednikow rzadzacych jest tradycyjnie pazerny.
      Gdy powodz z nienacka zaskoczy, lub inne kataklizmy.
      Interes sie nie udal, na wlosach przybylo siwizny.
      Gdy biuro turystyczne, “nacielo” nowego klienta.
      Szpital dyzurujacy nie przyjal chorego pacjeta.
      Gdy mafia (podziwiana), w najwyzszych sferach ma “wtyczki”.
      Fabryka nie wyplacila, przepracowanej pozyczki.
      W kosciele zabito ksiedza, zgwalcono siostre zakonna.
      Przestepce na “goraco zlapano” lecz wyszedl “reka obronna”.
      Gdy slonce za mocno grzalo, wiatr nie wial z konkretnej strony.
      Ktos byl zbytnio powazny, inny zanadto zdziwiony.
      Bal sie nie udal ostatni, taksowkarz oszukal klienta.
      Zawczesnie nadeszla wiosna, wydatek byl duzy na swieta.
      Gdy jeden drugiego oszukal, w rodzinie powstala niezgoda.
      Ktos konia spial za mocno i w “bok mu weszla” ostroga.
      Samochod zle naprawiono, ubezpieczalnia nie placi.
      Niepelnoletnia dziewczyna, cnote za szybko traci.
      Gdy w pracy ogromna nuda bo nie ma organizacji.
      Papier wciaz ktos zabiera z polpietra w ubikacji.
      Gdy wszyscy narzekaja na braki zycia typowe.
      Szalet miejskich brakuje, powietrze jest w bramach niezdrowe.
      Gdy pieniadz traci wartosc z braku produkcji eksportu.
      Prezesa banku zwalniaja, zostaje "szefem od sportu."
      Pociagi za wolno jezdza, tramwaje sa bardzo stare.
      Pies stary wpadl pod samochod, student zlamal gitare.
      Bank znienacka zamknieto, stracilismy oszczednosci.
      Przy ostatnim zakupie zabraklo zwyczajnie madrosci.
      Samochod zle naprawiono a policzono podwojnie.
      Murarz wykonal prace lecz zrobil to bardzo niechlujnie.
      Ktos, cos komus powiedzial lecz sklamal, bo mial swoje plany.
      Narkotykami handlowal i zostal zabity O! rany.
      Maz ciagle pijany przychodzi i wciaz awantury urzadza.
      Inflacja "nieba" wciaz siega i nie ma wartosci pieniadza.
      Smieci nie wywieziono, pies winde zanieczyscil.
      Przez nas rzad nowo wybrany, podatek znowu wymyslil.
      W hotelu miejsc zabraklo, nie bylo rezerwacji.
      Ktos wody po sobie nie spuscil w publicznej ubikacji.
      Krawiec uszyl ubranie, na zamowienie nie modnie.
      Samochod wjezdzajac w kaluze, zachlapal plaszcz, buty i spodnie.
      Wiceministra zlapano, z czterema paszportami.
      Obywatele inni problemy zas maja z wizami.
      Gdy nalot terrorystow przeraza swiat w Nowym Yorku,
      W hotelu nam nie dodano do sera swiezego szczypiorku.
      Powtornie narod wybral “ludowca” miast polityka.
      Czas na poprawe zycia, nieublagalnie umyka.

Tak sie powszechnie utarlo i nikt sie tego nie wstydzi.
      Ogolnie zostalo przjete, ze: WSZYSTKIEMU WINNI SA ZYDZI.

• Gość: # Re: Z KAD TYLE POGARDY DLA ZYDOW IP: *.wroclaw.tpnet.pl 21.01.02, 09:57
        Alez skad !

To tylko cyklisci kreca kolkami od rowerow.
        Nie uogolniaj i nie ibrazaj wszystkich Zydow.

W wywiadzie Hanny Krall w 1980 roku - Biuletyn Solidarnosci
        a potem przedrukowany w"Dzienniku Poananskim" z 7.01.1997
        Gieremek zarysowal plan opanowania samorzadow, objecie kontroli nad srodkami
        masowego przekazu,ustawy o podwojnym obywatelstwie dla Zydow, powrot
        do handl;u i produkcji Zydow przy wyeliminowaniu polskiej wlasnosci
        ( teze o zarabianiu Polakow praca a nie majatkiem -glosi wielu zydowskich
        politykow).

- stanowi to rozwiniecie planu Jakuba Bermana ogloszonego na Zjezdzie Zydow
        Polskich w 1946 roku.

Krall: " Czy lubi Pan Polakow ?"
        Gieremek: "Takie okreslenie jest niescisle. Ja ich nienawidze."
        Krall: 'A przeciez Pana i matke uratowal wlasnie Polak?"
        Gieremek: "To prawda. Stefan Gieremek ulrywal mnie w Zawichoscie.
        Moj ojciec rabin Borys Lewartow, nauczyciel szkolki rabinackiej..."

I o takich politykow co jak np. Ciszomewicz
        sprzedal w tajemnicy przed rzadem, Sejmem i koalicjantem a przede wszystkim
        narodem polska ziemie jak Zydzi w 1863 roku Traugutta.
        Zdradzil go Goldman.
        Gminy zydowskie i rabinat jawnie sprzyjaly okupantowi - Rosji.
        4250 majatkow i 7500 gospodarstw Rosja skonfiskowala wysylajac
        wlascicieli na Sybir.
        Zydzi liczyli na przejecie tej ziemi.

Zmien zakonczenie na cyklistow,- wiersz bomba. Talent tez.
        Poczytaj historie - nauczycielke pokolen.
        • Gość: dog Re: Z KAD TYLE POGARDY DLA ZYDOW IP: *.informatyka.pl 21.01.02, 10:21
          Witam, zanim wezmienicie sie przyjaciele za powazne tematy, powtorke garmatyki
          i ortografii sobie zrobcie. ZZZZZZZZZ kad , brrrrrrrr.
          • Gość: # Re: SKAD TYLE POGARDY DLA ZYDOW IP: *.wroclaw.tpnet.pl 21.01.02, 10:51

Moj Drogi !

Bylem uprzejmy ale chowajac to w archiwum
            - "Odp. -> #-a ino kurtularne"
            poprawilem na "skad" lamiac prawa autorskie.

A jak tam z prawda historyczna i podziwem
            dla syna stalinowskiego okupanta i jego
            oddaniu stanowiska negocjacyjnego na 3 lata ?

Teraz 3 lata malo - ma sie liczyc od dzierzawy
            a nie 1004 roku !!!!!
            Dzierzawia juz 450.000 ha wg wypowiedzi PSL.
            chę? czy ha ? czy ho ho ho ! Oto pytanie ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka