Dodaj do ulubionych

Posłanka Błochowiak dała du... na oczach partii..

IP: *.gdynia.mm.pl 23.10.03, 21:04
podobnie jak Bolesław Sulik o czym poinformował Adam Michnik. Fe! wstyd
wielki Anito, jedynym wytłumaczeniem młodość i temperament.
Obserwuj wątek
    • Gość: Piast bo tylko tyle ma do dania IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 23.10.03, 21:27
    • kataryna.kataryna Re: Posłanka Błochowiak dała du... na oczach part 23.10.03, 21:38
      Gość portalu: Marian napisał(a):

> podobnie jak Bolesław Sulik o czym poinformował Adam Michnik. Fe! wstyd
      > wielki Anito, jedynym wytłumaczeniem młodość i temperament.

Jedynym wytłumaczeniem jest bezmyslność i begraniczny kretynizm.
      • Gość: Marian Re: Posłanka Błochowiak dała du... na oczach part IP: *.gdynia.mm.pl 23.10.03, 21:44
        Kataryno to miała być ironia o tej mlodości i temperamencie.
        • kataryna.kataryna Re: Posłanka Błochowiak dała du... na oczach part 23.10.03, 21:48

> Kataryno to miała być ironia o tej mlodości i temperamencie.

Domyśliłam się ale podobno Anita-kretynita lubi pobuszować w internecie a ona
          jest tak ograniczona, że specjalnie dla niej doprecyzowałam bo mogłaby się w
          Twoim poście pochwały doszukać.
          • Gość: Marian Re: Posłanka Błochowiak dała du... na oczach part IP: *.gdynia.mm.pl 23.10.03, 21:54
            Ironia moze słabsza, ale tytuł posta dobry, przyznasz chyba?
            Dobrze ze piszesz! Dzieki>
            • Gość: :P Re: Posłanka Błochowiak dała du... na oczach part IP: *.proxy.aol.com 24.10.03, 06:39
              Echee surprised))
    • jacek#jw A komu Posłanka Błochowiak dała du... na oczach nt 23.10.03, 21:58

• gini Re:Brawo Anita !!!! 23.10.03, 22:03
        Pedal to pedal, precz z polityczna poprawnoscia!!
        • Gość: Marian Re:Brawo Anita !!!! Grawo gini IP: *.gdynia.mm.pl 23.10.03, 22:51
          Co oznacza słowo pedał? Do poslanki Błochowiak
          Autor: Gość: radio IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl
          Data: 23.10.2003 21:28 + odpowiedz na list

-------------------------------------------------------------------------------
          -
          Słowo pedał jak najbardziej odnosić sie powinno do pedofilii. paidos to po
          grecku dziecko. Od tego słowa biorą sie terminy naukowe - pediatra,
          pedofilia, pederastia. Polski termin "pedał" (ten rowerowy) wziął się od
          zupełnie innego słowa "pedale" znacząca tyle co "nożny". "Pedes" to po
          łacinie posadzka. Co to ma wspólnego z homoseksualizmem? Nie wiem. Z gwary
          więziennej wiemy iż posługiwano sie terminem pedał początkowo tylko w
          stosunku do pedofilów, ale później wraz z rozpowszechnieniem słownika
          grypsery słowo pedał objęło również niewiedzieć czemu homoseksualistów (wszak
          homoseksualista w więzieniu to ciota albo miękki chyba). Stosowanie terminu
          pedał w stosunku do homoseksualistów jest głęboko krzywdzące, chyba że
          Błochowiak miała na myśli pederastów.

Błochowiak, gini - idź dziewczę ja cię uczyć ka

• gini Re:Brawo Anita !!!! Grawo gini 23.10.03, 22:54

> Co oznacza słowo pedał? Do poslanki Błochowiak
            > Autor: Gość: radio IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl
            > Data: 23.10.2003 21:28 + odpowiedz na list
            >
            >
            >
            > ------------------------------------------------------------------------------
            -
            > -
            > Słowo pedał jak najbardziej odnosić sie powinno do pedofilii. paidos to po
            > grecku dziecko. Od tego słowa biorą sie terminy naukowe - pediatra,
            > pedofilia, pederastia. Polski termin "pedał" (ten rowerowy) wziął się od
            > zupełnie innego słowa "pedale" znacząca tyle co "nożny". "Pedes" to po
            > łacinie posadzka. Co to ma wspólnego z homoseksualizmem? Nie wiem. Z gwary
            > więziennej wiemy iż posługiwano sie terminem pedał początkowo tylko w
            > stosunku do pedofilów, ale później wraz z rozpowszechnieniem słownika
            > grypsery słowo pedał objęło również niewiedzieć czemu homoseksualistów (wszak
            > homoseksualista w więzieniu to ciota albo miękki chyba). Stosowanie terminu
            > pedał w stosunku do homoseksualistów jest głęboko krzywdzące, chyba że
            > Błochowiak miała na myśli pederastów.
            >
            > Błochowiak, gini - idź dziewczę ja cię uczyć ka
            >
            Ale tak sie sklada , ze utarlo sie mowic na homo pedaly od pederastow, po
            francusku mowi sie "pede"
            • gini Re:Brawo Anita !!!! Grawo gini 23.10.03, 22:55
              Dziekuje za brawa, pani Anita tez .
              A pedal to pedal jak mowi moj kolega pollak.
            • Gość: Marian Re:Brawo Anita !!!! Grawo gini IP: *.gdynia.mm.pl 23.10.03, 22:57
              Kazdemu wolno się czuc skrzywdzonym Pedałom również.
              • jacek#jw Re:Brawo Anita !!!! Grawo gini 23.10.03, 23:11

> Kazdemu wolno się czuc skrzywdzonym Pedałom również.

Owszem. Jednak słowo pedał jest nie tyle obraźliwe co niesie w sobie pewien
                negatywny wydźwięk. Aby temu przeciwdziałać wymyślono coś co zdefiniowne
                zostało jako polityczna poprawność. Problem w tym, że bardzo prędko wyrazy
                zastępcze uzyskują podobną otoczkę a nie stanowi żadnego problemu użycie np
                słowa gej w kontekście bardzo obraźliwym. Ogólnie takie podejście prowadzi do
                kuriozalnych sytuacji jak ta z Anitą i nie poprawia w żaden sposób wizerunku
                samych pedałów.
                • Gość: Marian Re:Brawo Anita !!!! Grawo gini!! Brawo Jacek!! IP: *.gdynia.mm.pl 23.10.03, 23:27
                  OD TEJ CHWILI MÓWIMY HOMOEROTA zamiast pederasta.Czy jacek zadowolony? I wie
                  jusz komu dała?
                  • jacek#jw Re:Brawo Anita !!!! Grawo gini!! Brawo Jacek!! 24.10.03, 09:46

> OD TEJ CHWILI MÓWIMY HOMOEROTA zamiast pederasta.Czy jacek zadowolony? I wie
                    > jusz komu dała?

Maniek,
                    Trudno rozmawiać z kimś, kto rozdziera szaty o nazwanie homoseksualisty pedałem
                    i sam w sposób chamski sugeruje kurewstwo kobiecie.
      • Gość: Marian Re: A komu Posłanka Błochowiak dała du... na ocza IP: *.gdynia.mm.pl 23.10.03, 22:03
        Wybacz! nie plotkuję, komentuję itd
        • jacek#jw Re: A komu Posłanka Błochowiak dała du... na ocza 23.10.03, 22:05

> Wybacz! nie plotkuję, komentuję itd

Wobec tego, twój komentarz jest niepełny. Napisałeś, że dała a nie napisałeś
          komu, ani dlaczego.
          • Gość: Marian Re: A komu Posłanka Błochowiak dała du... na ocza IP: *.gdynia.mm.pl 23.10.03, 22:07
            Nie jestem sprawozdawcą sejmowym.
            • jacek#jw Re: A komu Posłanka Błochowiak dała du... na ocza 23.10.03, 22:09

> Nie jestem sprawozdawcą sejmowym.

No dobrze, powiedz chociaż w takim razie, dlaczego to taki wstyd.
              • Gość: Marian Re: A komu Posłanka Błochowiak dała du... na ocza IP: *.gdynia.mm.pl 23.10.03, 22:23
                Moim zdaniem dawanie ciała na oczach członków to tylko wyuzdanie, dawanie zaś
                du... to głupota i tego nalezy sie wstydzic.\Zgoda?
                • jacek#jw Re: A komu Posłanka Błochowiak dała du... na ocza 23.10.03, 22:29

> Moim zdaniem dawanie ciała na oczach członków to tylko wyuzdanie, dawanie
                  zaś
                  > du... to głupota i tego nalezy sie wstydzic.\Zgoda?

Formalnie tak, jednak wiesz, że nie o to chodzi (tak myślę). Właściwe pytanie
                  brzmi, dlaczego pedał w skarpetkach tak zbulwersował tylu ludzi?
                  • Gość: Marian Re: A komu Posłanka Błochowiak dała du... na ocza IP: *.gdynia.mm.pl 23.10.03, 22:33
                    Mnie nie. Lubię skarpetki.Kolorowe też.
                    • jacek#jw Re: A komu Posłanka Błochowiak dała du... na ocza 23.10.03, 22:38

> Mnie nie. Lubię skarpetki.Kolorowe też.

Czyli chciałeś jedynie wyrazić ogólnie znaną opinię o pani poseł. Nie szkoda
                      czasu?
                      • Gość: Marian Re: A komu Posłanka Błochowiak dała du... na ocza IP: *.gdynia.mm.pl 23.10.03, 22:42
                        Nie znam tak dobrze panią poseł jak inni. Stwierdziłem fakt, że podobnie jak
                        Sulik. Niczego nie chciałem wyrazać.
                        • jacek#jw Re: A komu Posłanka Błochowiak dała du... na ocza 23.10.03, 23:11
                          Eeee, tam!
                          • Gość: Marian Re: A komu Posłanka Błochowiak dała du... na ocza IP: *.gdynia.mm.pl 23.10.03, 23:23
                            Słowo.
                            • Gość: y Blochowiak - cudowne dziecko dwoch cyklistow IP: *.acn.waw.pl 23.10.03, 23:46
                              • Gość: kibic Re: Blochowiak - cudowne dziecko dwoch cyklistow IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 24.10.03, 00:06
                                A może trzech ?
    • Gość: Krzys52 Co wy chcecie od tej poslanki?! Zgadza sie przecie IP: *.proxy.aol.com 23.10.03, 23:50
      Z GW:
      .
      >>Posłanka pozwoliła sobie na takie stwierdzenie w środę, gdy w komisji
      śledczej ds. afery Rywina przesłuchiwała Adama Michnika. Zaczęto rozważać, czy
      świadek powinien pamiętać szczegóły ubioru, np. kolorowe skarpetki. Michnik
      stwierdził, że był to symbol walki ze stalinizmem, a kolorowe skarpetki nosili
      bikiniarze. - Pedały też - odparła Błochowiak, wywołując powszechne
      osłupienie. - Protestuję, pani wypowiedź jest w wysokim stopniu niepoprawna
      politycznie - zareagował Michnik.

(....)

Biedroń dziwi się przesądom dotyczącym czerwonych skarpetek. - Nigdy nie były
      wyróżnikiem społeczności gejowskiej. Natomiast w "Gazecie" przeczytałem wywiad
      z bp. Pieronkiem, który wspominał, że w 1967 r. w Rzymie szukał czerwonych
      skarpetek dla abpa Wojtyły, bo czerwone skarpetki biskupi zakładają na
      konsystorz.>>>
      .
      :::
      .
      Zdecydowanie ksieza nie naleza do wspomnianej spolecznosci gejowskiej :0)))))))
      .
      K.P.

• oszolom.z.radia.maryja Re: Posłanka Błochowiak dała du... na oczach part 24.10.03, 16:23
      Polacy! tak dalej być nie moze! Musimy się wstawić za szykanowaną panią poseł!
      Nie moze być tak żeby ktoś musiał przepraszać za to ze publicznie powiedział
      parę słów prawdy o środowisku uprawiających alternatywną miłość
      • Gość: Marian Re: Posłanka Błochowiak dała du... na oczach part IP: *.gdynia.mm.pl 24.10.03, 21:32
        Dawanie na oczach to nazywasz alternatywna miłoscia. Nie przesadzasz?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka