Gość: Marian IP: *.gdynia.mm.pl 23.10.03, 21:04 podobnie jak Bolesław Sulik o czym poinformował Adam Michnik. Fe! wstyd wielki Anito, jedynym wytłumaczeniem młodość i temperament. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Piast bo tylko tyle ma do dania IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 23.10.03, 21:27 Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Posłanka Błochowiak dała du... na oczach part 23.10.03, 21:38 Gość portalu: Marian napisał(a): > podobnie jak Bolesław Sulik o czym poinformował Adam Michnik. Fe! wstyd > wielki Anito, jedynym wytłumaczeniem młodość i temperament. Jedynym wytłumaczeniem jest bezmyslność i begraniczny kretynizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: Posłanka Błochowiak dała du... na oczach part IP: *.gdynia.mm.pl 23.10.03, 21:44 Kataryno to miała być ironia o tej mlodości i temperamencie. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Posłanka Błochowiak dała du... na oczach part 23.10.03, 21:48 Gość portalu: Marian napisał(a): > Kataryno to miała być ironia o tej mlodości i temperamencie. Domyśliłam się ale podobno Anita-kretynita lubi pobuszować w internecie a ona jest tak ograniczona, że specjalnie dla niej doprecyzowałam bo mogłaby się w Twoim poście pochwały doszukać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: Posłanka Błochowiak dała du... na oczach part IP: *.gdynia.mm.pl 23.10.03, 21:54 Ironia moze słabsza, ale tytuł posta dobry, przyznasz chyba? Dobrze ze piszesz! Dzieki> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :P Re: Posłanka Błochowiak dała du... na oczach part IP: *.proxy.aol.com 24.10.03, 06:39 Echee )) Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re:Brawo Anita !!!! 23.10.03, 22:03 Pedal to pedal, precz z polityczna poprawnoscia!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re:Brawo Anita !!!! Grawo gini IP: *.gdynia.mm.pl 23.10.03, 22:51 Co oznacza słowo pedał? Do poslanki Błochowiak Autor: Gość: radio IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl Data: 23.10.2003 21:28 + odpowiedz na list ------------------------------------------------------------------------------- - Słowo pedał jak najbardziej odnosić sie powinno do pedofilii. paidos to po grecku dziecko. Od tego słowa biorą sie terminy naukowe - pediatra, pedofilia, pederastia. Polski termin "pedał" (ten rowerowy) wziął się od zupełnie innego słowa "pedale" znacząca tyle co "nożny". "Pedes" to po łacinie posadzka. Co to ma wspólnego z homoseksualizmem? Nie wiem. Z gwary więziennej wiemy iż posługiwano sie terminem pedał początkowo tylko w stosunku do pedofilów, ale później wraz z rozpowszechnieniem słownika grypsery słowo pedał objęło również niewiedzieć czemu homoseksualistów (wszak homoseksualista w więzieniu to ciota albo miękki chyba). Stosowanie terminu pedał w stosunku do homoseksualistów jest głęboko krzywdzące, chyba że Błochowiak miała na myśli pederastów. Błochowiak, gini - idź dziewczę ja cię uczyć ka Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re:Brawo Anita !!!! Grawo gini 23.10.03, 22:54 Gość portalu: Marian napisał(a): > Co oznacza słowo pedał? Do poslanki Błochowiak > Autor: Gość: radio IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl > Data: 23.10.2003 21:28 + odpowiedz na list > > > > ------------------------------------------------------------------------------ - > - > Słowo pedał jak najbardziej odnosić sie powinno do pedofilii. paidos to po > grecku dziecko. Od tego słowa biorą sie terminy naukowe - pediatra, > pedofilia, pederastia. Polski termin "pedał" (ten rowerowy) wziął się od > zupełnie innego słowa "pedale" znacząca tyle co "nożny". "Pedes" to po > łacinie posadzka. Co to ma wspólnego z homoseksualizmem? Nie wiem. Z gwary > więziennej wiemy iż posługiwano sie terminem pedał początkowo tylko w > stosunku do pedofilów, ale później wraz z rozpowszechnieniem słownika > grypsery słowo pedał objęło również niewiedzieć czemu homoseksualistów (wszak > homoseksualista w więzieniu to ciota albo miękki chyba). Stosowanie terminu > pedał w stosunku do homoseksualistów jest głęboko krzywdzące, chyba że > Błochowiak miała na myśli pederastów. > > Błochowiak, gini - idź dziewczę ja cię uczyć ka > Ale tak sie sklada , ze utarlo sie mowic na homo pedaly od pederastow, po francusku mowi sie "pede" Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re:Brawo Anita !!!! Grawo gini 23.10.03, 22:55 Dziekuje za brawa, pani Anita tez . A pedal to pedal jak mowi moj kolega pollak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re:Brawo Anita !!!! Grawo gini IP: *.gdynia.mm.pl 23.10.03, 22:57 Kazdemu wolno się czuc skrzywdzonym Pedałom również. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek#jw Re:Brawo Anita !!!! Grawo gini 23.10.03, 23:11 Gość portalu: Marian napisał(a): > Kazdemu wolno się czuc skrzywdzonym Pedałom również. Owszem. Jednak słowo pedał jest nie tyle obraźliwe co niesie w sobie pewien negatywny wydźwięk. Aby temu przeciwdziałać wymyślono coś co zdefiniowne zostało jako polityczna poprawność. Problem w tym, że bardzo prędko wyrazy zastępcze uzyskują podobną otoczkę a nie stanowi żadnego problemu użycie np słowa gej w kontekście bardzo obraźliwym. Ogólnie takie podejście prowadzi do kuriozalnych sytuacji jak ta z Anitą i nie poprawia w żaden sposób wizerunku samych pedałów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re:Brawo Anita !!!! Grawo gini!! Brawo Jacek!! IP: *.gdynia.mm.pl 23.10.03, 23:27 OD TEJ CHWILI MÓWIMY HOMOEROTA zamiast pederasta.Czy jacek zadowolony? I wie jusz komu dała? Odpowiedz Link Zgłoś
jacek#jw Re:Brawo Anita !!!! Grawo gini!! Brawo Jacek!! 24.10.03, 09:46 Gość portalu: Marian napisał(a): > OD TEJ CHWILI MÓWIMY HOMOEROTA zamiast pederasta.Czy jacek zadowolony? I wie > jusz komu dała? Maniek, Trudno rozmawiać z kimś, kto rozdziera szaty o nazwanie homoseksualisty pedałem i sam w sposób chamski sugeruje kurewstwo kobiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: A komu Posłanka Błochowiak dała du... na ocza IP: *.gdynia.mm.pl 23.10.03, 22:03 Wybacz! nie plotkuję, komentuję itd Odpowiedz Link Zgłoś
jacek#jw Re: A komu Posłanka Błochowiak dała du... na ocza 23.10.03, 22:05 Gość portalu: Marian napisał(a): > Wybacz! nie plotkuję, komentuję itd Wobec tego, twój komentarz jest niepełny. Napisałeś, że dała a nie napisałeś komu, ani dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: A komu Posłanka Błochowiak dała du... na ocza IP: *.gdynia.mm.pl 23.10.03, 22:07 Nie jestem sprawozdawcą sejmowym. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek#jw Re: A komu Posłanka Błochowiak dała du... na ocza 23.10.03, 22:09 Gość portalu: Marian napisał(a): > Nie jestem sprawozdawcą sejmowym. No dobrze, powiedz chociaż w takim razie, dlaczego to taki wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: A komu Posłanka Błochowiak dała du... na ocza IP: *.gdynia.mm.pl 23.10.03, 22:23 Moim zdaniem dawanie ciała na oczach członków to tylko wyuzdanie, dawanie zaś du... to głupota i tego nalezy sie wstydzic.\Zgoda? Odpowiedz Link Zgłoś
jacek#jw Re: A komu Posłanka Błochowiak dała du... na ocza 23.10.03, 22:29 Gość portalu: Marian napisał(a): > Moim zdaniem dawanie ciała na oczach członków to tylko wyuzdanie, dawanie zaś > du... to głupota i tego nalezy sie wstydzic.\Zgoda? Formalnie tak, jednak wiesz, że nie o to chodzi (tak myślę). Właściwe pytanie brzmi, dlaczego pedał w skarpetkach tak zbulwersował tylu ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: A komu Posłanka Błochowiak dała du... na ocza IP: *.gdynia.mm.pl 23.10.03, 22:33 Mnie nie. Lubię skarpetki.Kolorowe też. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek#jw Re: A komu Posłanka Błochowiak dała du... na ocza 23.10.03, 22:38 Gość portalu: Marian napisał(a): > Mnie nie. Lubię skarpetki.Kolorowe też. Czyli chciałeś jedynie wyrazić ogólnie znaną opinię o pani poseł. Nie szkoda czasu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: A komu Posłanka Błochowiak dała du... na ocza IP: *.gdynia.mm.pl 23.10.03, 22:42 Nie znam tak dobrze panią poseł jak inni. Stwierdziłem fakt, że podobnie jak Sulik. Niczego nie chciałem wyrazać. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek#jw Re: A komu Posłanka Błochowiak dała du... na ocza 23.10.03, 23:11 Eeee, tam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: A komu Posłanka Błochowiak dała du... na ocza IP: *.gdynia.mm.pl 23.10.03, 23:23 Słowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Blochowiak - cudowne dziecko dwoch cyklistow IP: *.acn.waw.pl 23.10.03, 23:46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Blochowiak - cudowne dziecko dwoch cyklistow IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 24.10.03, 00:06 A może trzech ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 Co wy chcecie od tej poslanki?! Zgadza sie przecie IP: *.proxy.aol.com 23.10.03, 23:50 Z GW: . >>Posłanka pozwoliła sobie na takie stwierdzenie w środę, gdy w komisji śledczej ds. afery Rywina przesłuchiwała Adama Michnika. Zaczęto rozważać, czy świadek powinien pamiętać szczegóły ubioru, np. kolorowe skarpetki. Michnik stwierdził, że był to symbol walki ze stalinizmem, a kolorowe skarpetki nosili bikiniarze. - Pedały też - odparła Błochowiak, wywołując powszechne osłupienie. - Protestuję, pani wypowiedź jest w wysokim stopniu niepoprawna politycznie - zareagował Michnik. (....) Biedroń dziwi się przesądom dotyczącym czerwonych skarpetek. - Nigdy nie były wyróżnikiem społeczności gejowskiej. Natomiast w "Gazecie" przeczytałem wywiad z bp. Pieronkiem, który wspominał, że w 1967 r. w Rzymie szukał czerwonych skarpetek dla abpa Wojtyły, bo czerwone skarpetki biskupi zakładają na konsystorz.>>> . ::: . Zdecydowanie ksieza nie naleza do wspomnianej spolecznosci gejowskiej :0))))))) . K.P. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Posłanka Błochowiak dała du... na oczach part 24.10.03, 16:23 Polacy! tak dalej być nie moze! Musimy się wstawić za szykanowaną panią poseł! Nie moze być tak żeby ktoś musiał przepraszać za to ze publicznie powiedział parę słów prawdy o środowisku uprawiających alternatywną miłość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: Posłanka Błochowiak dała du... na oczach part IP: *.gdynia.mm.pl 24.10.03, 21:32 Dawanie na oczach to nazywasz alternatywna miłoscia. Nie przesadzasz? Odpowiedz Link Zgłoś