Dodaj do ulubionych

cos zle celuja.......

26.12.08, 20:39
chcieli wystrzelic nastepnego qassama na israel, a tu ooooops.....
nie udalo.... spadl na nich samych.... zabil 2 dziewczyni gazanskie,
ranil jeszcze 3 osoby, no i oczywiscie jedna przewiezli do israela i
teraz jest w zydowskim szpitalu....

fajnie to wyglada musze powiedziec.... strzelaja na nas, a jak ranni
od tej strzelaniny to ich obywatele, to wtedy do israelskiego
szpitala po pomoc leca, sqrwiele terrorystyczne...

www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1230111714969&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull
Obserwuj wątek
    • marouder.eu Okraglakowie cos nielaskawi wstapic... 26.12.08, 21:04
      ...do watku z komentarzem..Ciekawe dlaczego?
      • dana33 Re: Okraglakowie cos nielaskawi wstapic... 26.12.08, 21:08
        jako ze to w calej prasie swiatowej, to nie moga (tymczasem) nic
        zmanipulowac, ale poczekamy.... moze cos wymysla.... fantazja u nich
        bez granic.... np ze ambulans byl stary i niewyposazony dobrze...
        albo ze lekarz opiekujacy sie rannym byl stazerem.... nu, wiesz...
        jak sie chce, to mozna, przeciew widzimy to dzien w dzien... smile
        • belgijska Re: Okraglakowie cos nielaskawi wstapic... 26.12.08, 21:10
          dana33 napisała:

np ze ambulans byl stary i niewyposazony dobrze...

Jak to stary i niewyposazony dobrze. Rok temu byla u nas zbiorka na ambulanse -
          to gdzie ta forsa (wcale niemala) idzie?
          • dana33 Re: Okraglakowie cos nielaskawi wstapic... 26.12.08, 21:18
            ambulans byl nasz..... swietnie wyposazony.... ja tylko
            ironizowalam, co oni moga napisac... zdjecie ambulansu jest przy
            artykule... smile
            • belgijska Re: Okraglakowie cos nielaskawi wstapic... 26.12.08, 21:28
              dana33 napisała:

> ambulans byl nasz..... swietnie wyposazony.... ja tylko
              > ironizowalam, co oni moga napisac... zdjecie ambulansu jest przy
              > artykule... smile

U nas sie zbieralo na palestynskie ambulansy. Jakas organizacja charytatywna
              (typu kobiety stad i stamtad, czy cus)....
              • dana33 Re: Okraglakowie cos nielaskawi wstapic... 26.12.08, 22:00
                nu, wy dawaliscie na ambulans, a forsa poszla na qassamy, belgijko..
                tak juz robia... smile
                • belgijska Re: Okraglakowie cos nielaskawi wstapic... 26.12.08, 22:03
                  Teraz bede dawac tylko na koty. A wlasciwie bezposrednio, kotom wink
                  • g-48 Re: pelkijska 26.12.08, 22:06
                    Teraz bede dawac tylko na koty. A wlasciwie bezposrednio, kotom wink
                    Wystarczy ze postawic zarcie na swojej glowie to koty juz same
                    przyjda.
                  • dana33 Re: Okraglakowie cos nielaskawi wstapic... 26.12.08, 22:10
                    tak jest, siostro... smile
    • g-48 Re: cos zle celuja....... 26.12.08, 21:41
      Autor: dana33☺ 23.12.08, 15:29 Dodaj do ulubionych Skasujcie
      Odpowiedz cytując Odpowiedz

wesolych swiat... pieknej wigilii... i oczywiscie duzo prezentow...
      i zdrowego, szczesliwego nowego roku....
    • melord co ja wam dzieci eretza ide powiedziec... 26.12.08, 21:46
      gdzie drwa rabia wiory leca...
      niedawno izraelski f-16 sie rozwalil...pilot chyba zginal
      wykonywal lot "treningowy" nad gaza...spadl w eretzu

te latajace qassamy to jednak wina izraela
      gdyby nie odcial doplywu wody pitnej i nie zniszczyl jedynej
      oczyszczalni sciekow pewnie nie mogliby uzywac rur wodociagowych i
      kanalizacyjnych do "produkcji" tych rakiet balistycznych
      zagrazajacych istnieniu izraela

przyznam szczerze ,ze jestem oburzony tymi ciaglymi atakami
      rakietowymi ,dzien i noc ktore doprowadzilo do smierci tysiecy
      niewinnych obywateli izraela....kraju milujacego pokoj jak nik inny
      • dana33 Re: co ja wam dzieci eretza ide powiedziec... 26.12.08, 22:03
        daj link do tego rozbitego niedawno f-16, bambusie.... daj link...
        bo u nas ani slowa o tym nie bylo, wiec pewnie cos skrywaja przed
        narodem...
        • melord Re: co ja wam dzieci eretza ide powiedziec... 26.12.08, 22:13
          darling dla ciebie wszystko kiss....w miare oczywiscie moich skromnych
          mozliwosci

query.nytimes.com/gst/fullpage.html?res=9E04EEDB163CF93AA15750C0A9669C8B63

ps. nie mecz mnie wiecej o linki.....just trust me
          • off_nick Re: co ja wam dzieci eretza ide powiedziec... 26.12.08, 22:22
            melord napisała:

> darling dla ciebie wszystko kiss....w miare oczywiscie moich skromnych
            > mozliwosci

query.nytimes.com/gst/fullpage.html?res=9E04EEDB163CF93AA15750C0A9669C8B63
            > ps. nie mecz mnie wiecej o linki.....just trust me

Istotnie,bardzo niedawno bo w 2000 roku,a już myślałam,że podasz info w ślad za Nasrallahem,który chwalił się,że zestrzelił F-16 chyba w lipcu 2006 rwink
            • melord Re: co ja wam dzieci eretza ide powiedziec... 26.12.08, 22:42
              off_nick napisała:

> query.nytimes.com/gst/fullpage.html?res=9E04EEDB163CF93AA15750C0A9669C8B63

> Istotnie,bardzo niedawno bo w 2000 roku,a już myślałam,że podasz
              info w ślad za
              > Nasrallahem,który chwalił się,że zestrzelił F-16 chyba w lipcu
              2006 rwink

hmmm...data w nyt wyglada na 26 grudzien 2008
              nie znam angielskiego ale....pisza ze w monday,to chyba poniedzialek
              a nawet jesli monday to wtorek nie wiele to zmienia

ps.byc moze masz racje ten 2008 to w zydowskim kalendarzu moze byc
              rok 2000
              • off_nick Re: co ja wam dzieci eretza ide powiedziec... 26.12.08, 22:49
                melord napisała:

> hmmm...data w nyt wyglada na 26 grudzien 2008
                > nie znam angielskiego ale....pisza ze w monday,to chyba poniedzialek
                > a nawet jesli monday to wtorek nie wiele to zmienia
                >
                > ps.byc moze masz racje ten 2008 to w zydowskim kalendarzu moze byc
                > rok 2000

Grandson of Begin Lost in Israeli F-16 Crash

Published: March 29, 2000

An F-16 fighter plane flown by the grandson of Menachem Begin, a former Israeli prime minister, plunged into the Mediterranean during a training flight on Monday and there is no trace of the plane and crew, the army said today.

Contact with Maj. Yonatan Begin, 30, and Lt. Lior Harari, 23, was lost Monday when the plane was 17 miles off the northern coastal village of Atlit, the army said. Major Begin, the pilot, and Lieutenant Harari had not notified ground control of any complications.

Extensive searches overnight did not turn up any sign of the crew, and it was not clear if they succeeded in bailing out.

A committee was formed to investigate the crash. The air force has been looking into the safety of F-16's after engine malfunctions reportedly caused several crashes. In the last one, on Feb. 2, the engine shut down in flight. The pilot parachuted to safety.

Menachem Begin led a Likud government as Israel's sixth prime minister. In his first term, he signed a peace treaty with Egypt, in 1979. He resigned in 1983, after the death of his wife and the loss of hundreds of Israeli soldiers in an invasion of Lebanon that he authorized.

The pilot's father, Benny Begin, is a former legislator and cabinet minister who unsuccessfully sought the prime minister's job last spring.

Bardzo niskiego lotu jest Twoja odpowiedź,bardzowink
                • dana33 Re: co ja wam dzieci eretza ide powiedziec... 26.12.08, 22:58
                  kurrrrrka, offnickowa..... nie widzialam twojego wpisu.... smile
                  robilam cos innego, przerwalam w polowie i potem pisalam dalej...
                  ale jak widac, logika u nas pracuje podobnie... smile
                • melord Re: co ja wam dzieci eretza ide powiedziec... 26.12.08, 23:14
                  widze offnicowa ty b.bystra od szefowej....z toba trzeba grac w
                  bambuko na wyzszym poziomie

ps.dlaczego podpowiadasz szefowej?...sama niech mysli
              • dana33 Re: co ja wam dzieci eretza ide powiedziec... 26.12.08, 22:55
                ujjjjjj, jak fajtasz nozkami bezsilnie, bambusiku..... nie znasz
                angielskiego mowisz? to ty w tej australii od lat i minimum
                angielskiego nie znasz? to ty tam pewnie ulice zamiatasz, nie?
                lzesz oczywiscie chucpowato....
                i ciekawe, jak u ciebie te daty sa niedawne..... bo na twoim linku
                jak byk stoi:

Grandson of Begin Lost in Israeli F-16 Crash
                Published: March 29, 2000

w zydowskim kalendarzu, bambusie, rok 2008 to jest 5769.....
                mizerne te twoje wykrety.....
                • melord Re: co ja wam dzieci eretza ide powiedziec... 26.12.08, 23:05
                  nu...dobrze,ze was rozruszylem,zanudzicie sie lizaniem tylka nawzajem
                  placzem wspolnym tez
          • dana33 Re: co ja wam dzieci eretza ide powiedziec... 26.12.08, 22:37
            wiec tak bambusie:
            1. nie darlinguj mi tutaj, bo ja napewno nie twoj darling...
            2. przestan prosze malpowac moje powiedzenie "co ja wam ide
            powiedziec".... malpujecie mnie ciagle... wlasnych wyrazen nie macie?
            3. trust YOU??????????????? chyba na glowe jeszcze nie upadlam,
            prawda, bambusie? ot jak wygladasz.... napisales 2 posty wyzej:

"niedawno izraelski f-16 sie rozwalil...pilot chyba zginal wykonywal
            lot "treningowy" nad gaza...spadl w eretzu"

jako ze u nas takich rzeczy sie nie ukrywa, bylam letko, ze sie tak
            wyraze zdziwiona.... nu, ale moge sie mylic, nie? moze przepuscilam
            jakas wiadomosc w gazecie lub tv lub radiu.... chociaz tez mi ciezko
            w cos takiego uwierzyc, bo jak sie u nas zdarza taka tragedia, to
            bambusie, caly kraj wie, caly kraj o tym mowi i caly kraj placze...
            tak to jest w moim mocarstwie... wiec poprosilam o link... musze
            przyznac, ze rzeczywiscie link jest... tylko...... to nie bylo znow
            tak "niedawno" bo wiesz... dzisiaj mamy koniec roku 2008, a ten twoj
            link to do wiadomosci z roku 2000..... chociaz oczywiscie dla
            bambusow roznych 8 lat roznicy w podawaniu wiadomosci to pewnie i
            jest "niedawno"....
            o tragedii rodziny beginow wie caly kraj, bambusie... od tego czasu
            mielismy i inne takie tragedie, ale na szczescie nie jest ich duzo...
            ty farsztejst... nasi piloci zaliczaja sie do najlepszych w swiecie,
            a to wymaga treningu, treningu i treningu... no i niestety, wypadki
            sie zdarzaja...

aaaaaa jeszcze jedno, bambusie... napisane tam jest: "...Monday when
            the plane was 17 miles off the northern coastal village of Atlit"...
            atlit lezy pare kilometrow od haify.... ganc w odwrotnym kierunku do
            gazy.... ty farsztejst... nad gaza my nie trenujemy... nad gaza
            lataja juz piloci w celach zupelnie nie treningowych...

a co do reszty twojego belkotu, to dokladnie wyglada to tak, jak z
            tym "niedawnym" spadnieciem "nad gaza".... nawet mi sie nie chce
            pokazywac twoich kretactw wiecej... z tym f-16 powinno wystarczyc
            wszystkim do zrozumienia, kim jestes....
            • melord Re: co ja wam dzieci eretza ide powiedziec... 26.12.08, 22:46
              nie wazne w ktorym roku...gdzie drwa rabia wiory leca
              • dana33 Re: co ja wam dzieci eretza ide powiedziec... 26.12.08, 23:02
                rozumiem, ze teraz to juz ostatnie podrygi, bo juz tylko pare slow...
                ale masz racje tutaj: gdzie drwa rabia wiory leca..... probowali
                wlasnie rabac na nas qassamy i zabili dwoje wlasnych dzieci... wiory
                polecialy, jak mowisz....
                • dana33 co ja ci ide powiedziec, bambus..... 26.12.08, 23:15
                  zaczales z werwa:

gdzie drwa rabia wiory leca...
                  niedawno izraelski f-16 sie rozwalil...pilot chyba zginal
                  wykonywal lot "treningowy" nad gaza...spadl w eretzu

te latajace qassamy to jednak wina izraela
                  gdyby nie odcial doplywu wody pitnej i nie zniszczyl jedynej
                  oczyszczalni sciekow pewnie nie mogliby uzywac rur wodociagowych i
                  kanalizacyjnych do "produkcji" tych rakiet balistycznych
                  zagrazajacych istnieniu izraela
                  przyznam szczerze ,ze jestem oburzony tymi ciaglymi atakami
                  rakietowymi ,dzien i noc ktore doprowadzilo do smierci tysiecy
                  niewinnych obywateli izraela....kraju milujacego pokoj jak nik inny

na moja prosbe o link kontynuowales tonem wiedzacego tatusia do
                  malego dziecka i oczywiscie zakonczyles z wyzszosci "trust me":

darling dla ciebie wszystko ....w miare oczywiscie moich skromnych
                  mozliwosci

query.nytimes.com/gst/fullpage.html?
                  res=9E04EEDB163CF93AA15750C0A9669C8B63

ps. nie mecz mnie wiecej o linki.....just trust me

po wpisie offnickowej zdobyles sie na pare linijek, z p.s.:

hmmm...data w nyt wyglada na 26 grudzien 2008 nie znam angielskiego
                  ale....pisza ze w monday,to chyba poniedzialek a nawet jesli monday
                  to wtorek nie wiele to zmienia

ps.byc moze masz racje ten 2008 to w zydowskim kalendarzu moze byc
                  rok 2000

po moim wpisie, wydusiles z siebie jedno zdanko, dosc krotkie i takie
                  jakies juz bardzo, bardzo slabiutkie:

nie wazne w ktorym roku...gdzie drwa rabia wiory leca

a potem cisza zapanowala na watku... smile)))

have a nice day, bambusie, and you know: don't mess with the jews...
                  • melord Re: co ja ci ide powiedziec,gruba..... 26.12.08, 23:23
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=88976180&a=88980636
                    • dana33 Re: co ja ci ide powiedziec,gruba..... 26.12.08, 23:40
                      nu, to juz naprawde "argument", bambusie... smile
                      tak sie zlozylo, ze nie siedzimy z offnickowa kolo siebie, i czasem
                      nie widze tego, co ktos inny pisze...
                      ale rozumiem, ze zadnego innego wytlumaczenia nie masz.... smile
                      z golym dupskiem zostales, bambusie i nie ma znaczenia dla mnie, czy
                      to ja pokazalam wszystkim to twoje nagie dupsko, czy offnickowa...
                      wazne, ze wszyscy zobaczyli... smile smile smile
                      • melord Re: co ja ci ide powiedziec,gruba..... 26.12.08, 23:45
                        siedzicie obok?
                        czesciej zasiegaj jej opinii zanim kolejne badziewie sama zaczniesz
                        pisac
                        • dana33 co ja ci ide powiedziec, bambusie.... 26.12.08, 23:54
                          madry czlowiek wie, kiedy ma przestac, zeby wlasnie golym dupskiem
                          nie swiecic... mogles przede wszystkim nie zaczynac z tym, ze moge
                          miec do ciebie zaufanie.... mogles napisac, ze zmysliles.... ale do
                          tego potrzeba silnego charakteru, uczciwosci i odwagi cywilnej, a
                          tego tobie wyraznie brakuje... mogles tez zamilczec pozniej.... ale
                          ty bardzo chcesz miec ostatnie slowo, i ja ci tego nie dam... i
                          teraz tez manipulujesz, piszac "siedzicie obok?", kiedy stoi czarno
                          na bialym, ciut wyzej, ze napisalam wlasnie: "nie siedzimy z
                          offnickowa kolo siebie"..... NIE siedzimy.... ty farsztejst po
                          polsku slowo "nie"? czy po polsku tez nie rozumiesz?
                          • melord Re: co ja ci ide powiedziec, bambusie.... 27.12.08, 00:06
                            ja rozumiem,ze w tym momencie NIE ale wogole TAK?...wiec ten moj
                            znak zapytania(siedzicie obok siebie?) .....dalej aktualny

nie mecz sie dana i nie wsciekaj sie......gra w bambuko z toba to
                            dobra rozrywka i przyjemnosc dla mnie
                            • dana33 Re: co ja ci ide powiedziec, bambusie.... 27.12.08, 00:12
                              wogole nie.... offnickowa w polsce, ja w israelu.... ganc nie....
                              zauwazyles, zebym sie wsciekala? nu, ty i jezykow nie znasz i zeza
                              masz tez.... smile
                              ja sie swietnie bawie... za kazdym razem, jak pokazuje wasze gole
                              dupska, to mam wiecej niz schadenfreude...
                              nie jestem pewna, ze ten watek to byla taka przyjemnosc dla ciebie,
                              bo ostatecznie, kto lubic, jak mu majty sciagaja in public???
                              ale bog wie... perwersyjny to ty jestes, wiec moze i miales duzo
                              przyjemnosci... smile
                              • melord Re: co ja ci ide powiedziec,gruba.... 27.12.08, 00:26
                                jednak szlag cie trafia...niepotrzebnie,szczegolnie na noc
                                rozumiem ze babmbuko moze byc za trudne dla ciebie ale przynajmniej
                                sprobuj uczyc sie....nie poddawaj sie w przedbiegach
                                na takich "biegaczy" nawet jak dostana wigoru na ostatniej prostej
                                nikt nie zwraca uwagi(juz po ptakach)...wzbudzaja jedynie
                                politowanie
                                • dana33 Re: co ja ci ide powiedziec,gruba.... 27.12.08, 00:27
                                  taaaaaak..... ciezko ci to idzie, ale doceniam wysilek... smile
                                  • melord Re: co ja ci ide powiedziec,gruba.... 27.12.08, 00:38
                                    dzieki...nie bede przedluzal konwersacji bo mnie do eretza nie
                                    wpuscisz.....na innym watku
                                    • dana33 Re: co ja ci ide powiedziec,gruba.... 27.12.08, 00:40
                                      smile smile smile
    • aaki hamas popiera zakładanie nowych zydowskich rodzin 26.12.08, 22:14
      www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3644836,00.html
      • szach0 __________może jednak na polskim blogu a tym? 26.12.08, 22:40
        superwizjer.onet.pl/1300310,2,archiwum.html
        • szach0 __________jak myślicie wypada? 26.12.08, 22:42
          www.lcleszno2000.org.pl/index.php
          • szach0 jedna "klubowiczka" łysa ma muchę/n 26.12.08, 22:45
          • 3nd Re: bracia czy nie? 26.12.08, 23:13
            www.angelfire.com/nd/lionsisrael/
    • perla ale po co z tym biegasz po polskiech forach? 27.12.08, 00:34
      poszła won na israelskie o tym pisać właśnie.
      • marouder.eu Przyszedl Pierdla... 27.12.08, 00:44
        ...morda sina.
        Oj, nie wrocil ci on z kina!
        • dana33 Re: Przyszedl Pierdla... 27.12.08, 00:47
          smile
          musze podliczyc kiedys, ile on pisze o zydach na tych polskich
          forach...
          • opowiesci_z_mykwy Re: Przyszedl Pierdla... 27.12.08, 01:00
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=88978242&a=88979030

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka