Dodaj do ulubionych

Rządy fachowców!!!

IP: *.bukowe.sdi.tpnet.pl 06.08.01, 11:22
Jak podaje dziesiejsza gazeta wiceministrem gospodarki do spraw łączności ma
zostać wybitny fachowiec Piotr Niemczyk. Gazeta zamieszcza szczegółowy życiorys
nowego prominenta.

Jakież to są wybitne zasługi nowego wiceministra?

1. Jest wnukiem Stanisława Cata - Mackiewicza
2. Nie ukończył studiów bo w 1985 roku go zamknęli, a potem pewnie się nie
chciało
3. W latach 80 działał w NZS
4. W wojsku nie był
5. Był korespondentem Gazety Wyborczej w szczecinie
6. W 1990 współtworzył UOP, był dyrektorem biura Analiz i Informacji oraz
zastępcą dyrektora wywiadu
7. Nie mając studiów, ani odbytej służby wojskowej ma stopień podporucznika, a
pracował na etacie generała brygady
8. Ostatnio pracował w MSWiA gdzie zajmował się telekomunikacją w resorcie

Gazeta nie podaje ile ma paszportów, a jest to ważna miara fachowości nowego
wiceministra.

Lista osiągnięć zawodowych pana Niemczyka jest doprawdy imponująca, zwłaszcza w
dziedzinie łączności. Myślę, że pierwszym ruchem może być wprowadzenie
powszechnego podsłuchu bo w końcu tym się przez parę lat zajmował.

Szkoda tylko, że kontrakt tego pana wygaśnie po 23 września 2001 roku.
Zatrudniać takiego fachowca na 1,5 miesiąca? Toż to marnotrawstwo.

Jednak na wysoką odprawę z ministerstwa się zdąży załapać.

Myślę, że bardziej czytelnego sygnału AWS nie mógł już dać. Przez najbliższe
1,5 miesiąca coraz ważniejsze stanowiska będą zajmowali egzotyczni osobnicy i
kolesie ze styropianu.

Ciekawe co na to zaprzysięgli zwolennicy premiera Buzka i jego "osiągnięć"?
Obserwuj wątek
    • Gość: gomez Re: Rządy fachowców!!! IP: *.solutions.net.pl 06.08.01, 22:06
      biada nam i niech to szlag trafi
    • Gość: jolka Re: Jeszcze poczekajmy, jeszcze się nie śpieszmy IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 22:15
      Piękni Panowie, Szanowne Panie (za Tymem)
      Podobno nie chwali się słońca przed zachodem, ale także nie powinno się chyba
      ganić ? Dajcie mu szansę. Jurku czy ty jesteś ze Szczecina ?
      • Gość: WojcD Re: Jeszcze poczekajmy, jeszcze się nie śpieszmy IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 06.08.01, 22:21
        Pani Jolu,
        niech nauczyciel geografii zastąpi chirurga - dajmy mu szansę.
        Wojciech
      • Gość: jurek1 Do Joli IP: *.bukowe.sdi.tpnet.pl 07.08.01, 22:31
        Oczywiście, że ze Szczecina, chociaż nie wiem czemu mnie to tak cieszy.

Co do dawania szans. W latach czterdziestych mówiono: Nie matura lecz chęć
        szczera...., a teraz?
        Jolu nie wiem czy ktoś jest w stanie mnie przekonać, że w dziedzinie tak
        skomplikowanej i jednocześnie delikatnej jak łączność można nie być fachowcem.
        Obawiam się wręcz najgorszego, że (byli?) koledzy pana wiceministra otrzymają
        nieograniczony dostęp do łącz. Może przesadzam, ale dla mnie jest to kolejny
        dowód, że UOP ma decydujący wpływ na to co się w państwie dzieje. Ciekawe co
        też mają takiego na naszych ministrów (poza tym że pewien profesor napisał
        pracę dla pięknego MK)?

Pozdrawiam
      • Gość: abc Re: Jeszcze poczekajmy, jeszcze się nie śpieszmy IP: 195.117.7.* 14.08.01, 08:13
        Jolka gratuluje naiwności...
    • Gość: XXL Re: Rządy fachowców!!! IP: *.echostar.pl 06.08.01, 22:27
      Oczywiście, że się nadaje !
      Jak on potrafił " połączyć " tyle różnych
      stanowisk bez wykształcenia smile))

Pamiętam, że kiedyś podobnie " oblatany "
      został dowódcą lotnictwa !

pozdrowienia
    • Gość: jolka Re: Jeszcze poczekajmy... byla taka piosenka IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 22:38
      O widzę że nie pytani odpowiadają, acha zglosili sie jednak sami
      Piekni Panowie !
      Wybaczcie moja naiwnośc kobiecą, niedokładnie widzę bo mi soczewka z oka
      wypadła ale tam coś chyba bylo o praktyce w innym resorcie ?? O ja nieszczęsna
      nie dość ze głupia to jeszcze ślepa ? ( ale tylko politycznie sad
      Pozdr.
    • Gość: Mieszko Re: Rządy fachowców!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.01, 11:41
      Mnie to już nic w tym kraju nie zdziwi . Jeżeli ten drobny przypadek tak Cię
      zbulwersował to świadczy to o tym , że nie miałeś jeszcze w ręku
      tygodnika "Nie". Wiem , wiem co chcesz powiedzieć . Że szmatławiec , że Urban
      itd.itd.
      Ja akurat staram się czytać co mają do powiedzenia przedtawiciele wszystkich
      opcji - ocenę faktów pozostawiając sobie . Wiem , że Urban cierpi na obsesyjną
      manię antyklerykalną i tę akurat część jego przemyśleń mam głęboko w d...
      Ale faktem jest też , że o "przewałkach" dokonywanych przez ludzi "obozu
      posierpniowego" nikt nie pisze tak jak on . I nie jest to publicystyka
      uprawiana na zasadzie "jedna pani drugiej pani" . Urban pisze o faktach
      sprawdzalnych , mając oparcie w dokumentach reprodukowanych na łamach swojej
      gazety . A to , że mając tylu wrogów nikt jeszcze nie wygrał z nim procesu
      rujnujacego jego pismo świadczy o tym , że pisze nie od rzeczy .
      Gdyby nie on - kto dowiedziałby sie na przykład , że my jako podatnicy
      fundowaliśmy ministrowi Komołowskiemu weekendowe przeloty do małżonki do
      Szczecina za circa 400 mln starych złotych miesięcznie . Albo - ze spraw już
      groteskowych - że wspierająca rzekomo small bussiness Unia Wolności używając
      Macieja Kuronia jako osoby wspierającej kampanię nie płaci 180 PLN za pobyt w/w
      w pewnym hotelu . Zapłacił Urban .
      • Gość: WojcD Re: Rządy fachowców!!! IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 07.08.01, 12:33
        Panie Mieszko,
        niech Pan nie czyta "Naszego Dziennika" oraz "Nie" to okalecza psychicznie.
        Pozdrawiam Wojciech
      • Gość: Kraken Re: Rządy fachowców!!!-do Mieszko IP: *.98.252.64.snet.net 07.08.01, 15:53
        WOW-Choc jeden,ktory nie obrzuca "uszatego" blotem-ja rowniez czytam "NIE" od
        pierwszego numeru i musze przyznac,ze jesli chodzi o informacje-sa
        rzetelniejsze niz PAI-raz tylko dfal sie "wpuscic w maliny" z falszywa lojalka
        Kaczysyna podsunieta przez UOP-ale o przewalkach tego blizniaczego duetu w
        spolkach "Telegraf'' oraz "Cargo-Modlin" oraz o ich niejesnych zwiazkach z FOZZ
        pisal juz bodajze w 92 roku-I CO??-I NIC!!! teraz dopiero zaczyna "wychodzic
        szydlo z worka"
        A co do "fachowcow"-na coz skoro astronom mogl byc ministrem obrony a
        dziennikarzyna Wice(zreszta dzis jest ponownie)skoro niedouczony elektrykier
        mogl rozpieprzac Polska scene polityczna(wyborcy mysleli,ze bedzie raczej
        reprezentowal Polske -ale nie-jemu wydawalo sie,ze potrafi sam rzadzic)-to
        dlaczego maturzysta nie moze byc rowniez specjalista???(przyklad Tomaszewskiego)
        Ciekawszy jest jego stopien oficerski,no ale skoro klecha po seminarium
        duchownym moze byc generalem brygady,a jego podwladni kapitanami-to widocznie w
        tej Polsce WSZYSTKO JEST MOZLIWE-swoja droga ciekawe czy redukcje w armii
        obejma tez kapelanow???Stawiam dolary przeciw fistaszkom,ze jeszcze ich
        przybedzie!!!!(jak za komuny kazdy pododdzial mial swego politycznego-
        zartobliwie nazywanego przez zolnierzy "proboszczem" tak i teraz do tego
        dojdzie-tyle,ze "politrucy" jednak konczyli szkoly oficerskie
        • Gość: rafal Re: Rządy fachowców!!!-do Krakena IP: 157.25.121.* 07.08.01, 16:08
          Gość portalu: Kraken napisał(a):

> WOW-Choc jeden,ktory nie obrzuca "uszatego" blotem-ja rowniez czytam "NIE" od
          > pierwszego numeru i musze przyznac,ze jesli chodzi o informacje-sa
          > rzetelniejsze niz PAI-raz tylko dfal sie "wpuscic w maliny" z falszywa lojalka
          > Kaczysyna podsunieta przez UOP-ale o przewalkach tego blizniaczego duetu w
          > spolkach "Telegraf'''' oraz "Cargo-Modlin" oraz o ich niejesnych zwiazkach z FOZZ
          >
          > pisal juz bodajze w 92 roku-I CO??-I NIC!!! teraz dopiero zaczyna "wychodzic
          > szydlo z worka"

tylko, że jeśli chodzi o rzetelność to trzeba porównywać źródła... co wiesz np.
          o aferze z cłami Sekuły??? NIC!!! BO USZATY NIE NAPISAŁ... ojojoj a co o
          przewałkach w samorządach, a napewno wiesz że SLD rządzi 65% samorządów w
          Polsce... myślisz, że jak URBI nie napisał to już tego nie ma??? NIE BĄDŹ NAIWNY
          JAK DZIECKO TYLKO OTWÓRZ OCZY BO CI URBI SIANO Z MÓZGU ROBI I WODZI ZA NOS A TY
          BECZYSZ ZA NIM JAK BARAN!

> A co do "fachowcow"-na coz skoro astronom mogl byc ministrem obrony a
          > dziennikarzyna Wice(zreszta dzis jest ponownie)skoro niedouczony elektrykier
          > mogl rozpieprzac Polska scene polityczna(wyborcy mysleli,ze bedzie raczej
          > reprezentowal Polske -ale nie-jemu wydawalo sie,ze potrafi sam rzadzic)-to
          > dlaczego maturzysta nie moze byc rowniez specjalista???(przyklad Tomaszewskiego
          > )
          > Ciekawszy jest jego stopien oficerski,no ale skoro klecha po seminarium
          > duchownym moze byc generalem brygady,a jego podwladni kapitanami-to widocznie w
          >
          > tej Polsce WSZYSTKO JEST MOZLIWE

skoro przyszłym premierem ma być "absolwent" zawodówki... a prezydentem jest
          MAGISTER, który kłamie i na uroczystościach państwowych ma "chorą goleń" (o tym
          też USZATEK nie napisał oj jaka szkoda!) TO NAPEWNO WSZYSTKO JEST MOŻLIWE

-swoja droga ciekawe czy redukcje w armii
          > obejma tez kapelanow???Stawiam dolary przeciw fistaszkom,ze jeszcze ich
          > przybedzie!!!!(jak za komuny kazdy pododdzial mial swego politycznego-
          > zartobliwie nazywanego przez zolnierzy "proboszczem" tak i teraz do tego
          > dojdzie-tyle,ze "politrucy" jednak konczyli szkoly oficerskie

jakbyś chciał wiedzieć, to przed wojną też byli kapelani wojskowi i też mieli
          stopnie oficerskie... historia nie kończy się na 1948 roku...
          • Gość: Lechu Kochaniutki, masz rację, tylko nie atakuj Krakena IP: 10.129.226.* / *.acn.pl 07.08.01, 16:48
            Człowiek po prostu napisał Ci, że NIE nikogo nie zniesławiło, ustosunkował się
            do formy pisma, żebyś nie wyciągnął zbyt pochopnych wniosków oraz wskazał kilka
            historycznych faktów mówiących o wartościach merytorycznych tej gazety.
          • Gość: KRAKEN Re: Rządy fachowców!!!-do Rafala IP: *.103.252.64.snet.net 08.08.01, 16:53
            Gość portalu: rafal napisał(a):

>
            > tylko, że jeśli chodzi o rzetelność to trzeba porównywać źródła... co wiesz np.
            >
            > o aferze z cłami Sekuły??? NIC!!! BO USZATY NIE NAPISAŁ... ojojoj a co o
            > przewałkach w samorządach, a napewno wiesz że SLD rządzi 65% samorządów w
            > Polsce... myślisz, że jak URBI nie napisał to już tego nie ma??? NIE BĄDŹ NAIWN
            > Y
            > JAK DZIECKO TYLKO OTWÓRZ OCZY BO CI URBI SIANO Z MÓZGU ROBI I WODZI ZA NOS A TY
            >
            > BECZYSZ ZA NIM JAK BARAN!
            >
            NO COZ MOZE I BECZE JAK BARAN(tak juz sie w ojczyznie przyjelo,ze oponenta
            trzeba koniecznie obrzucic lajnem)ALE W TYM PRZYPADKU MYLISZ SIE ACAN nie
            ograniczam swej lektury li tylko do periodyku Urbana-o dziwo czytam
            rowniez "polityke""zycie""wprost"czasem "gazete polska''-dopiero wowczas mozna
            miec w miare rzetelny obraz sytuacji
            Co przekretow Sekuly to jednak nieczego mu nie udowodniona-I NIEPRAWDA JEST,ZE
            USZATY NIE PISAL O TYM-podobnie pisal o Kwasie w Charkowie(tylko idiota moze
            uwierzyc,ze pokazalby sie pijany na uroczystosci-raczej gdyby byl "nawalony"
            wyslalby jakiegos oficjela a sam udawal "chorobe"-STARY CHWYT)
            > >

>
            > skoro przyszłym premierem ma być "absolwent" zawodówki... a prezydentem jest
            > MAGISTER, który kłamie i na uroczystościach państwowych ma "chorą goleń" (o tym
            >
            > też USZATEK nie napisał oj jaka szkoda!) TO NAPEWNO WSZYSTKO JEST MOŻLIWE
            >

>
            > jakbyś chciał wiedzieć, to przed wojną też byli kapelani wojskowi i też mieli
            > stopnie oficerskie... historia nie kończy się na 1948 roku...

wiem o tym ze byli-I WLASNIE MOZE TO BYLO JEDNA Z PRZYCZYN POGROMU POLSKIEJ ARMII
            W 39(na kapelanow kasa byla a na dziala przeciwpancerne nie starczylo,nie mowiac
            juz o lotnictwie,ktore poza kilkoma swietnymi bombowcami
            szturmowymi"LOS",kilkoma "Karasiami" i kilkudziesiecioma PZL-11 praktycznie NIE
            ISTNIALO-jakos nie mogli wymodlic skrzydlatych zastepow anielskich w miejsce
            mysliwcow)
            • Gość: rafal Re: Rządy fachowców!!!-do Krakena IP: 157.25.121.* 08.08.01, 17:31
              > NO COZ MOZE I BECZE JAK BARAN(tak juz sie w ojczyznie przyjelo,ze oponenta
              > trzeba koniecznie obrzucic lajnem)

ja wcale niekogo nie obrzucam, raczej apeluję o choć minimum krytycyzmu... skoro
              Pan czytuje szeroki wachlarz prasy to czemu opiera się pan tylko na argumentacji
              i przykładach jednej strony????

ALE W TYM PRZYPADKU MYLISZ SIE ACAN nie
              > ograniczam swej lektury li tylko do periodyku Urbana-o dziwo czytam
              > rowniez "polityke""zycie""wprost"czasem "gazete polska''''-dopiero wowczas mozna
              > miec w miare rzetelny obraz sytuacji
              > Co przekretow Sekuly to jednak nieczego mu nie udowodniona-I NIEPRAWDA JEST,ZE
              >
              > USZATY NIE PISAL O TYM

o co mu miano udowodnić skoro chronił go immunitet, którego LSD nie chciało
              uchylić? a jak się zrobił wrzask i Sekuś zdążył zatrzeć ślady to kolesie z LSD
              powiedzieli, że to jednak była "pomyłka"... smile)))

-podobnie pisal o Kwasie w Charkowie(tylko idiota moze
              > uwierzyc,ze pokazalby sie pijany na uroczystosci-raczej gdyby byl "nawalony"
              > wyslalby jakiegos oficjela a sam udawal "chorobe"-STARY CHWYT)

proszę nie pisz mi w tak naiwny sposób... coś tak niedorzecznego mógł wymyślić
              tylko URBI (to dowód na to jak bardzo zawładnął Pańskim umysłem), a może było
              tak, że pili z ruskiem razem i Kwasek nie mógł nie tracąc twarzy się wymigać???
              Rosyjskie media tylko czekały, żeby pokazać jak dla Polaków ta uroczystość jest
              bez znaczenia...: "przysłali prezydenta ale nawet się nie pokazał na cmentarzu
              bo "zachorował" smile))) to chyba bardziej się trzyma kupy niż nagły atak "nogi",
              którego przedtem ani potem nie wykazywał
              a STARYM CHWYTEM komuszków było odwracanie znaczenia faktów, tak żeby omamić
              obywatela... np. "jest podwyżka - fakt, ale za to wiele rzeczy staniało np.
              parowozy"
              dostrzegasz analogię???
              i nie chodzi tu o to czy ktoś by był aż tak głupi czy nie, popełnić pomyłkę może
              każdy, chodzi tylko o to czy ktoś potrafi się do niej przyznać... a komuszkom
              bardzo trudno to wychodzi... zresztą nie tylko im

> > skoro przyszłym premierem ma być "absolwent" zawodówki... a prezydentem je
              > st
              > > MAGISTER, który kłamie i na uroczystościach państwowych ma "chorą goleń" (
              > o tym
              > >
              > > też USZATEK nie napisał oj jaka szkoda!) TO NAPEWNO WSZYSTKO JEST MOŻLIWE
              > >
              >
              > >
              > > jakbyś chciał wiedzieć, to przed wojną też byli kapelani wojskowi i też mi
              > eli
              > > stopnie oficerskie... historia nie kończy się na 1948 roku...
              >
              > wiem o tym ze byli-I WLASNIE MOZE TO BYLO JEDNA Z PRZYCZYN POGROMU POLSKIEJ ARM
              > II
              > W 39(na kapelanow kasa byla a na dziala przeciwpancerne nie starczylo,nie mowia
              > c
              > juz o lotnictwie,ktore poza kilkoma swietnymi bombowcami
              > szturmowymi"LOS",kilkoma "Karasiami" i kilkudziesiecioma PZL-11 praktycznie NIE
              >
              > ISTNIALO-jakos nie mogli wymodlic skrzydlatych zastepow anielskich w miejsce
              > mysliwcow)

fajnie, tylko że jeden Łoś kosztował tyle co utrzymanie wszystkich etatów
              kapelańskich... taka to była kasa
              a jeśli chodzi o przyczynę klęski... cóż polskie dowództwo nastawiało się na opór
              tygodnia - góra dwóch potem mieli pomóc sojusznicy...
              zresztą brak fundusz widoczy był w każdym rodzaju sił zbrojnych, zwłaszcza w
              broni pancernej, której znaczenia nie doceniali piułsudczykowscy generałowie
        • Gość: Krzys52 :O)____Nie Matura Lecz Chec Szczera.... IP: *.proxy.aol.com 14.08.01, 00:35
          .......Czesc Kraken
          ....Pierwszym zwiastunem rzadow (nowych) fachowcow byl dla mnie artykul
          niejakiego Artura Zawiszy (pewnie z Lublina, lub okolic, bo tylko w tamtych
          stronach tak bogobojnych madrali uswiadczysz - vide Perla) pt. "W Okopach Swietej
          Trojcy" (publikowany bodajze w1990r). Jego wizja panstwa zideologizowanego na
          inna (katolicka) modle niosla z soba zapowiedz nieuniknionych rzadow fachowcow.
          ....O ile wczesniejsza "chec szczera" zwiazana byla np. z zachwycaniem sie
          rewolucyjno-artystycznym geniuszem Majakowskiego o tyle wspolczesna laczy(la) sie
          z obowiazkowymi zachwytami i pianiami nad tworczoscia innego geniusza-artysty -
          znanego pod kryptonimem JP2. No i z czarnym podniebieniem oczywiscie.
          ....Zgadzam sie z Toba gdy idzie o NIE. Jednakze - tu uklon w kierunku oponentow -
          gdy ten szacowny tygodnik nie pisze o aferach ludzi kregow SLD, podobnie jak
          zwykl to czynic gdy wyciagany byl brud AWSiakow, to nie trzeba go
          usprawiedliwiac. Jest po prostu ICH prasa i jest NASZA prasa. A ICH prasa
          rutynowo i przez cala dekade ignorowala wszystkie afery czarnoszczecinnych. Te
          afery byly politycznie poprawne a tepic nalezalo wowczas komune. Wylacznie.
          Najgorsze bylo jednakze to, ze identyczne podejscie preferowal caly wymiar
          scigania i sprawiedliwosci - z sadami i prokuraturami na czele.
          ....Co do wojskowych kapelanow, natomiast, uwazam, ze dranstwem jest
          przydzialanie im oficerskich stopni (mam gleboko gdzies co bylo przed wojna),
          oraz oplacanie ich zgodnie z cennikiem dla rangi. Czarownik nie powinien byc w
          wojsku uprzywilejowany. Srednia zawodowa bylaby wystarczajaco wysoka zaplata z
          uslugi i poslugi... bedace przeciez ich misja. To przeciez wstyd i hanba by taki
          np. major stawal na bacznosc przed klecha a ten opieprzal go jak uczniaka i
          zaganial do spowiedzi. No i bezsprzecznie, za duzo jest tych nygusow takze w
          wojsku, czyli w kieszeni podatnika.
          ....Serdecznie pozdrawiam
          .....Krzysztof Patora

Gość portalu: Kraken napisał(a):

> WOW-Choc jeden,ktory nie obrzuca "uszatego" blotem-ja rowniez czytam "NIE" od
          > pierwszego numeru i musze przyznac,ze jesli chodzi o informacje-sa
          > rzetelniejsze niz PAI-raz tylko dfal sie "wpuscic w maliny" z falszywa lojalka
          > Kaczysyna podsunieta przez UOP-ale o przewalkach tego blizniaczego duetu w
          > spolkach "Telegraf'''' oraz "Cargo-Modlin" oraz o ich niejesnych zwiazkach z FOZZ
          >
          > pisal juz bodajze w 92 roku-I CO??-I NIC!!! teraz dopiero zaczyna "wychodzic
          > szydlo z worka"
          > A co do "fachowcow"-na coz skoro astronom mogl byc ministrem obrony a
          > dziennikarzyna Wice(zreszta dzis jest ponownie)skoro niedouczony elektrykier
          > mogl rozpieprzac Polska scene polityczna(wyborcy mysleli,ze bedzie raczej
          > reprezentowal Polske -ale nie-jemu wydawalo sie,ze potrafi sam rzadzic)-to
          > dlaczego maturzysta nie moze byc rowniez specjalista???(przyklad Tomaszewskiego
          > )
          > Ciekawszy jest jego stopien oficerski,no ale skoro klecha po seminarium
          > duchownym moze byc generalem brygady,a jego podwladni kapitanami-to widocznie w
          >
          > tej Polsce WSZYSTKO JEST MOZLIWE-swoja droga ciekawe czy redukcje w armii
          > obejma tez kapelanow???Stawiam dolary przeciw fistaszkom,ze jeszcze ich
          > przybedzie!!!!(jak za komuny kazdy pododdzial mial swego politycznego-
          > zartobliwie nazywanego przez zolnierzy "proboszczem" tak i teraz do tego
          > dojdzie-tyle,ze "politrucy" jednak konczyli szkoly oficerskie

• Gość: jurek1 Re: Rządy fachowców!!! IP: *.bukowe.sdi.tpnet.pl 07.08.01, 22:37
        Rzadko czytam "NIE", ale raczej z braku czasu. Do Urbana nie mam obrzydzenia
        chociaż go nie lubię. Jak się z tej gazety odcedzi wszystkie przekleństwa i
        prywatne poglądy kilku osób to jest to całkiem wiarygodne źródło informacji.
        Ciekawe, że przez tyle lat przegrali chyba tylko jeden proces, a ile osób w
        ogóle nie odważyło się im wytoczyć sprawy mimo buńczucznych zapowiedzi. Coś w
        tym jest.
        • Gość: WojcD Re: Rządy fachowców!!! IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 07.08.01, 22:58
          Panie Jurku,
          w ocenie mas-mediów ja stosuje proste behawiralne kryterium - jak zachowują się
          ich odbiorcy. Czytelnicy "Nie" i "Naszego Dziennika" zieją nienawiścią do ludzi.
          Pozdrowienia Wojciech
    • Gość: max Rządy fachowców -Boże!!! miej mnie w swojej opiece gdy sie pojawi! :) IP: 213.76.161.* 07.08.01, 22:49
      > egzotyczni osobnicy i
      > kolesie ze styropianu.

Fachowa, egzotyczna! (element pozytywny medialnie) i styropianowa Godżilla RPL i
      jej egalitarystyczno etatystyczny przytum smile ktos zna jakies miejsce gdzie mozna
      sie skryć?
      • Gość: jolka Re: Podsumowanie dyskusji J.Urban a Rząd Fachowcow :) IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.01, 23:26
        Piękni Panowie !
        Konkludując, należy stwierdzić, że nowo mianowany vicemin.jak wynika z pkt.8
        pracował w MSWiA, gdzie jak napisał Jurek zajmował się telekomunikacją, uważam
        że jest on odpowiedniejszy na to stanowisko od. J.Urbana.
        Współczuję, Waszej delikatnej konstrukcji psychicznej, że tak bardzo obawiacie
        się byłych pracowników UOP Jurkowi1 i Maxowi (prekursorowi kapitalizmu w RP),
        nie uciekajcie na razie nigdzie po 23 IX was wywiozą ... (:.
        Z najpiękniejszego miasta świata po Warszawie, polskiego Paryża z Pozdr.
        • Gość: jurek1 Do Joli IP: *.bukowe.sdi.tpnet.pl 08.08.01, 00:16
          Jolu wcale nie obawiam się aby miał mnie ktokolwiek i gdziekolwiek wywieźć. Czy
          naprawdę nie widzisz nic złego w obsadzaniu istotnych stanowisk przez takie
          osoby jak p. Tywonek (TPSA), p. Grześkowiak (ORLEN), p. Niemczyk (Ministerstwo
          Gospodarki). Komuniści przynajmniej stwarzali pozory. Tu jest chamski,
          ordynarny skok na kasę, a przeszłość z UOP-u to tylko dodatek.

Nie wiem kim jesteś z zawodu i jakie masz wykształcenie, ale czy nie wkurza Cię
          to, że mnóstwo naprawdę dobrrych fachowców się marnuje bo nie maja układów.

Mógłbym powiedzieć: mam to gdzieś, mam dobrą (na razie) pracę i nie mam powodów
          do narzekania, ale wielu innych nie ma takiego szczęścia.

Czy wiesz, że np znaczną część intratnych stanowisk w firmach ubezpieczeniowych
          zajmują emeryci wojskowi posiadający dosyć wysokie stopnie, najczęściej ludzie
          w sile wieku, których zawód w dyplomie brzmi "inżynier pola walki" (to nie jest
          żart)? W tym czasie znaczna grupa absolwentów prawa czy ekonomii ląduje w
          urzędach celnych lub straży granicznej na najniższych stanowiskach.
          W samym Szczecinie z imienia i nazwiska oraz firmy mogę Ci wymienić
          przynajmniej 11 byłych wojskowych pobierających nienajgorsze emerytury i
          kierujących oddziałami towarzystw ubezpieczeniowych za jeszcze lepsze pieniądze.

Zadam takie naiwne pytanie: czy to jest w porządku?

Pozdrawiam
          • Gość: jolka Re: Jurku1 IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.01, 00:47
            Prezentujesz dość jednostronną optykę, wymieniasz przykłady tylko z prawej
            strony, czyżbyś nie czytał przykładów podanych w dzisiejszej Gazecie odnośnie
            udziałów w radach lewej strony. Praca w zarządach i radach nadorczych to
            synekury, z których korzystają wszystkie opcje polityczne. Obwiniasz za
            wszystko AWS, a moim zdaniem to politycy tej opcji politycznej zrobili
            najwięcej w ostatnim czteroleciu. To oczywiście uogólnienie ale moim zdaniem,
            faktem jest ze wraz z AWS współrządziła nie tylko UW ale także SLD oraz PSL, to
            przecież rady nadzorcze ustalają strategię działania poszczególnych podmiotów
            gospodarczych, NFI (komisji Selekcyjnej Przewodniczył śp.I.Sekuła), Kas
            Chorych,Samorządów itd.itp.Tymczasem SLD i UW głośno krzyczą, natomiast ludzie
            AWS nie wdają się w dyskusję robią swoje, w czasie ostatniego czatu Pan Premier
            wskazał na braki polityki informacyjnej. Uważam, że jest dużo porządnych ludzi
            po obu stronach sceny politycznej, z tym że liderzy SLD mi się nie podobają.
            Dla mnie ta nagonka np. na Premiera jest wręcz niesmaczna. No cóż my Polacy, od
            wielu pokoleń byliśmy w opozycji do rządzących i to zawsze są ONI, na zmianę
            mentalności trzeba wielu lat. Możemy sobie ponarzekać poprzerzucać się
            nazwiskami ale co to da. Moim zdaniem w ostatnich latach rządziła koalicja 4
            partii politycznych. SLD krzyczy o popaprańcach, kelnerach itd.a to tymczasem
            oni mają brzydkie nawyki, których już nie stosują kelnerzy : To nie ja to
            kolega.(AWS). I to na tyle.
            Nie lubię jednostronnych ocen. Pozdrowionka.
            • Gość: jurek1 Do Joli IP: *.bukowe.sdi.tpnet.pl 08.08.01, 00:58
              Ależ absolutnie nie opisuję tylko jednej strony. Ostatni przykład dotyczy wielu
              osób które bardzo chętnie składały przysięgę na wierność Polsce Ludowej i
              bratniemu narodowi, znam kilku którzy tam studiowali.

Po pierwsze to o czym piszę dotyczy wielu stron. Mam nadzieję, że pamiętasz
              niechlubnego premiera Pawlaka i jego ministra pana Strąka. Przykłady z SLD
              wymieniłaś sama.

Po drugie to jest dowód, że podział na strony w Polskiej polityce jest umowny.
              Nie ma lewicy i prawicy jest tylko szmal do zgarnięcia.

Teraz akurat grabią Ci którzy określają się mianem prawej strony. Wkrótce
              zastąpią ich dotychczasowi oponenci.
            • Gość: rafal do Joli IP: 157.25.121.* 08.08.01, 10:56
              że też w Szczecinie, królestwie SLD uchował się taki rodzynek... no no, zaczynam
              wierzyć w Polaków, w zasadzie w Polki - a to przecież w większości one popierają
              ładniejszych i bardziej cwanych panów z SLD... obyś nigdy nie uległa propagandzie
              mediów - tego Ci życzę i POZDRAWIAM!

Gość portalu: jolka napisał(a):

> Prezentujesz dość jednostronną optykę, wymieniasz przykłady tylko z prawej
              > strony, czyżbyś nie czytał przykładów podanych w dzisiejszej Gazecie odnośnie
              > udziałów w radach lewej strony. Praca w zarządach i radach nadorczych to
              > synekury, z których korzystają wszystkie opcje polityczne. Obwiniasz za
              > wszystko AWS, a moim zdaniem to politycy tej opcji politycznej zrobili
              > najwięcej w ostatnim czteroleciu. To oczywiście uogólnienie ale moim zdaniem,
              > faktem jest ze wraz z AWS współrządziła nie tylko UW ale także SLD oraz PSL, to
              >
              > przecież rady nadzorcze ustalają strategię działania poszczególnych podmiotów
              > gospodarczych, NFI (komisji Selekcyjnej Przewodniczył śp.I.Sekuła), Kas
              > Chorych,Samorządów itd.itp.Tymczasem SLD i UW głośno krzyczą, natomiast ludzie
              > AWS nie wdają się w dyskusję robią swoje, w czasie ostatniego czatu Pan Premier
              >
              > wskazał na braki polityki informacyjnej. Uważam, że jest dużo porządnych ludzi
              > po obu stronach sceny politycznej, z tym że liderzy SLD mi się nie podobają.
              > Dla mnie ta nagonka np. na Premiera jest wręcz niesmaczna. No cóż my Polacy, od
              >
              > wielu pokoleń byliśmy w opozycji do rządzących i to zawsze są ONI, na zmianę
              > mentalności trzeba wielu lat. Możemy sobie ponarzekać poprzerzucać się
              > nazwiskami ale co to da. Moim zdaniem w ostatnich latach rządziła koalicja 4
              > partii politycznych. SLD krzyczy o popaprańcach, kelnerach itd.a to tymczasem
              > oni mają brzydkie nawyki, których już nie stosują kelnerzy : To nie ja to
              > kolega.(AWS). I to na tyle.
              > Nie lubię jednostronnych ocen. Pozdrowionka.

• Gość: jurek1 Do Rafała IP: *.bukowe.sdi.tpnet.pl 13.08.01, 00:14
                Skoro Polska Szczecina nie chce to SLD go zawłaszczyło. Osobiście wolałbym
                chyba już Schroedera.
                • Gość: jolka Re: Do Jurka zamiast Rafala IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.01, 18:44
                  Gość portalu: jurek1 napisał(a):

> Skoro Polska Szczecina nie chce to SLD go zawłaszczyło. Osobiście wolałbym
                  > chyba już Schroedera.

Czyżbyś sugerował, że SLD nie wchodzi w skład Polski ?
                  Przyznam Ci, że choć daleko mi do tego ugrupowania, nigdy nie odważyłabym się
                  postawić takiej tezy.
                  Szczecin nie jest zawłaszczony przez SLD.
                  A co do Schrodera wolny wybór, możesz wyjechać po co sie męczysz.Blisko.
                  Daj znać przed wyemigrowaniem.
                  Pozdr.
                  • Gość: jurek1 Do Joli IP: *.bukowe.sdi.tpnet.pl 13.08.01, 19:26
                    Oj Jolu czepiasz się przejęzyczeń (przepraszam, ale w tej chwili nie przychodzi
                    mi inne określenie do głowy - wcale nie zamierzam Cię obrazić). Ja akurat
                    polskości SLD nie odmawiam, chociaż wielu tak twierdzi. Jesteś w stanie
                    zaprzeczyć i udowodnić, że nie mam racji mówiąc, że Szczecin dla Polski to
                    piąte koło u wozu. Tylko błagam rzeczowo, a nie emocjonalnie, bo ja też lubię
                    to miasto i mieszkam tu już czterdzieści kilka lat czyli od urodzenia, ale
                    fakty od 1945 są jednoznaczne. Gierkowski program modernizacji Szczecina jest
                    tu rodzynkiem.

Nie zaprzeczysz również, że od pewnego czasu tak naprawdę SLD rządzi
                    Szczecinem. I nie mam nic przeciwko temu tylko niech to będzie rządzenie
                    gospodarskie, a nie sobiepańskie. Czasy Sochańskiego jeżeli pozwolisz pominę, a
                    poprzednich dwóch prezydentów było z nadania druha Jacka. Natomiast pisząc o
                    zawłaszczeniu miałem na myśli, że w naszym regionie lewicowi kandydaci mają tak
                    mocne pozycje, że nawet szczególnie nie wysilają się walcząc o głosy wyborców.

Na co Ci informacja o moim wyjeździe? Najwyżej kilka (14) osób straci pracę, a
                    poza tym na razie się nie ruszam. Wystarczy mi te parę tysięcy kilometrów
                    miesięcznie w podróżach.

Pozdrawiam
                    • Gość: WojcD Re: Do Joli IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 13.08.01, 19:56
                      Panie Jurku,
                      słowo sojusz jest pochodzenia rosyjskiego – można by było wybrać np. pakt,
                      porozumienie – ale takie wybrano do nazwy partii (SLD). Ale pies drapał - dalej
                      SOJUSZ zawiera kilku słabszych przeciwko silniejszemu – kto jest wrogiem SLD.
                      Po za tym czy istnieje lewica niedemokratycznej? W nazwach kryje się dużo
                      informacji o instytucjach.
                      Pozdrawiam - Wojciech
                      • Gość: jolka Re: Do WojcD IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.01, 21:15
                        Gość portalu: WojcD napisał(a):

> Panie Jurku,
                        > słowo sojusz jest pochodzenia rosyjskiego – można by było wybrać np. pakt
                        > porozumienie – ale takie wybrano do nazwy partii (SLD). Ale pies drapał -
                        > dalej
                        > SOJUSZ zawiera kilku słabszych przeciwko silniejszemu – kto jest wrogiem
                        > SLD.
                        > Po za tym czy istnieje lewica niedemokratyczna? W nazwach kryje się dużo
                        > informacji o instytucjach.
                        Panie Wojtku dziękuję za wyjaśnienia. Co do nazewnictwa to pamiętam, że już w
                        przedszkolu na zajęciach z politologii mi wpojono, żeby się nie przejmować
                        nazwami zwłaszcza partii politycznych, gdyż nie są one adekwatne do programów.
                        Zaprawdę serdecznie dziękuję.
                        Ale ten sojusz to bym nie wpadła, że to rusycyzm.

• Gość: jolka Re: Do Jurka IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.01, 21:33
                      Jurek! Ja się nie obrażam, obrażają się tylko ludzie słabi a ja siebie do
                      takich nie zaliczam. Uważam, że co do pryncypiów się zgadzamy, ja tez chciałabym
                      aby Szczecin, mógł pokonać zaistniałe zapożnienia. A wiesz co do przewidywań
                      wyborczych, to jak w tym powiedzeniu : jedyną stałą rzeczą jest zmiana.
                      A ponieważ juz Le Chatelier sformułował prawo przekory u ludzi, to im będzie
                      głośniejsza nagonka, może być odwrotny skutek. Mi tylko szkoda pewnych ludzi,
                      których się próbuje zaszczuć zupełnie niepotrzebnie.
                      Widze ze pozbyłeś, sie jednostronności. Fajnie. Sorry za styl (a raczej jego
                      brak).
                      Pozdr.
                      • Gość: jurek1 Do Joli IP: *.bukowe.sdi.tpnet.pl 13.08.01, 21:40
                        Cieszy mnie, że udało nam się chociaż troche porozumieć. Zawsze starałem się
                        widzieć wszystkie strony medalu i daleko mi do oceniania wszystkiego w
                        kategoriach czarne-białe.
                        Swoją drogą zauważyłem, że masz chyba dosyć silne związki z grupą francuską w
                        Szczecinie (może powinienem nazwać związkiem lub gminą - nie wiem. Grupa brzmi
                        neutralnie).

Pozdrawiam
                        • Gość: jolka Re: Do Jurka IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.01, 22:10

> Cieszy mnie, że udało nam się chociaż troche porozumieć. Zawsze starałem się
                          > widzieć wszystkie strony medalu i daleko mi do oceniania wszystkiego w
                          > kategoriach czarne-białe.
                          Tak to moja wina, to ja jestem daltonistką. Widzę tylko szare, szare niekiedy
                          popielate.
                          > Swoją drogą zauważyłem, że masz chyba dosyć silne związki z grupą francuską w
                          > Szczecinie (może powinienem nazwać związkiem lub gminą - nie wiem. Grupa brzmi
                          > neutralnie).
                          Nie zrozumiałam tego żartu.
                          Pozdrawiam.

• Gość: jurek1 Do Joli IP: *.bukowe.sdi.tpnet.pl 13.08.01, 22:18
                            O jakim żarcie piszesz?

Zdanie o Francuzach nie było absolutnie żartem. Po prostu dosyć często odnosisz
                            się do skojarzeń francuskich.
                            Wniosek (być może błędny - za mało informacji) jesteś albo związana z Francją,
                            a takich osób w Szczecinie jest bardzo mało i tworzą one o ile dobrze pamiętam
                            związek osób pochodzenia francuskiego - kiedyś w tym mieście była bardzo silna
                            gmina francuska, albo jesteś zawodowo związana z tym krajem np wykładowca
                            języka. Podkreślam to bardzo luźne skojarzenia na podstawie Twoich wypowiedzi.
                            Nie ma tu żadnych żartów ani drwin. Po prostu twój styl jest mi znajomy.
                            Większość mieszkańców naszego grodu rzadko przypomina sobie o francuskich
                            korzeniach obecnej architektury Szczecina.

Pozdrawiam
        • Gość: max Jolka Jooolka... IP: *.man.bialystok.pl 09.08.01, 12:59
          Współczuję, Waszej delikatnej konstrukcji psychicznej, że tak bardzo obawiacie
          > się byłych pracowników UOP ----
          • Gość: jolka Re: Maksiu .. IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.01, 22:47
            Gość portalu: max napisał
            > a "prekursorem" to był moj atawistyczny pradziad pitekantropwinkale to juz chyb
            > a dawno bylo! oj dawno! back to the roots wink
            Ty masz pamięć Maksiu, chodziło mi o prekursora kapitalizmu w Polsce pewnej
            grupy, co wyczytałam w jednym z postów chyba, że pomyliłam osoby (ach ta pamięć.
            Odetchnęłam z ulgą, że jestes bo ktoś mówił, że już wyemigrowałeś na te 14dni.
            A tak naprawdęto na poczatku było słowo.
            Gile gile.

• Gość: max hmmmm ( przejmujace hmmm ) IP: *.man.bialystok.pl 09.08.01, 22:56
              > Gile gile.

Gile? wink
              • Gość: jolka Re: Maks orientuj się ! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.01, 23:12
                Co ty myślisz,że tylkojamam szukać w słownikach i encyklopediach póżnym
                wieczorem.
                Ponownie Gile gile
                • Gość: max bądzmy jak ptaki? nie orzą a zyją... :) IP: *.man.bialystok.pl 09.08.01, 23:16

> Co ty myślisz,że tylkojamam szukać w słownikach i encyklopediach póżnym
                  > wieczorem.
                  > Ponownie Gile gile

Gil (Pyrrhula pyrrhula), ptak z rodziny ziarnojadów, z podrodziny łuszczaków,
                  osiągający długość ok. 15 cm. Występuje w północnych rejonach Europy, północnej
                  Azji aż po Kamczatkę i Japonię, oraz północnej Turcji i Iranie. Zamieszkuje
                  wilgotne, gęste lasy iglaste i mieszane z bogatym poszyciem. Odżywia się
                  nasionami, pąkami, jagodami i owocami leśnymi. U tego gatunku występuje wyraźny
                  dymorfizm płciowy w ubarwieniu - samiec posiada czerwone zabarwienie szyi, piersi
                  i brzucha, natomiast samica te części ciała ma szarobeżowe.

Gniazdo zakłada w gęstwinie gałęzi świerkowych lub skupiskach jałowców, budując
                  je z drobnych gałązek, korzonków, mchu, trawy i liści. Wyprowadza dwa lęgi w
                  roku, od maja do lipca. W Polsce należy do nielicznych ptaków lęgowych. Jest
                  liczniejszy w okresie zimowych przylotów ze Skandynawii, głównie na północnym-
                  wschodzie i w górach. Jest gatunkiem chronionym.

...i mchu i trawywink i lisci ...

pozdrowionka dla Joleczki wink

• Gość: jolka Re: Zimno a tak cieplo na dworze IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.01, 23:25
                    Szukaj dalej ja żeby zrozumiec twój jeden post np. siedmiowyrazowy tracę ok.
                    godziny : moje archiwum (oj księgozbiór), póżniej sąsiedzi zawsze coś
                    podrzucisz. A ja jestem ambitna i dociekliwa, chcę wiedzieć o co ci chodzi.
                    Ale zemsta jest rozkoszą Bogów. No co długo mam jeszcze czekać, żebyś zrozumiał
                    co do Ciebie mówię. smile))))))))))
                    Gile gile.
                    • Gość: max o:) IP: *.cezar.pl 13.08.01, 14:24

> Szukaj dalej ja żeby zrozumiec twój jeden post np. siedmiowyrazowy tracę ok.
                      > godziny : moje archiwum (oj księgozbiór), póżniej sąsiedzi zawsze coś
                      > podrzucisz. A ja jestem ambitna i dociekliwa, chcę wiedzieć o co ci chodzi.
                      > Ale zemsta jest rozkoszą Bogów. No co długo mam jeszcze czekać, żebyś zrozumiał
                      >
                      > co do Ciebie mówię. smile))))))))))
                      > Gile gile.

a mi cztery dni zajelo! i ... gilette juz trzymam wink

pozdr. smile
                      • Gość: jolka Re: Nie to nie o to chodziło, nie o to szło -:) IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.01, 18:51
                        Gość portalu: max napisał(a):

> Gość portalu: jolka napisał(a):
                        > > Gile gile.
                        > max napisał ;
                        > a mi cztery dni zajelo! i ... gilette juz trzymam wink
                        Maks podpowiem Ci, że jest to wyraz (zwrot) obcojęzyczny w brzmieniu fonetycznymn
                        być może idiom, na właściwym miejscu. Pośpiesz się!
                        Ach, mścić się jaka to rozkosz. -smile))))
                        Gile-gile

• Gość: max no wiesz! krew juz sie leje a ja mam słowniki wertowac IP: 212.33.80.* 13.08.01, 18:56

> Gość portalu: max napisał(a):
                          >
                          > > Gość portalu: jolka napisał(a):
                          > > > Gile gile.
                          > > max napisał ;
                          > > a mi cztery dni zajelo! i ... gilette juz trzymam wink
                          > Maks podpowiem Ci, że jest to wyraz (zwrot) obcojęzyczny w brzmieniu fonetyczny
                          > mn
                          > być może idiom, na właściwym miejscu. Pośpiesz się!
                          > Ach, mścić się jaka to rozkosz. -smile))))
                          > Gile-gile
                          >

tak tak Szczeciniasta Francuzeczka z Gilotynką? tongue_out
                          no powiedz wreszcie miej litosc! wink ( chyba marnie skoncze )

• Gość: jolka Re: Skaleczyłeś się ? Maks IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.01, 19:03
                            Nie ma mowy nie powiem, nie musisz się tym zajmować przecież.
                            polska paryżanka
                            Pozdrawiam
                            • Gość: max do jolki IP: *.man.bialystok.pl 13.08.01, 19:46

> Nie ma mowy nie powiem, nie musisz się tym zajmować przecież.
                              > polska paryżanka
                              > Pozdrawiam

Nalożyłem wieczorowy strój niejakiej żaby Kermit moze byc?smile
                              glurp:] i juz poprostu nie wiem co napisać! poprostu nie wiem ...
                              jak jestem niesmaczny to mów do licha! bo przykro mi będzie wink

rowniez pozdrawiam wink
                              • Gość: jolka Re: O też lubisz się mścić ? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.01, 20:09
                                Maks ja Ci nie powiem.
                                Ale Cię oszczędzę, nie będe używać wobec ciebie tego zwrotu, bo widzę że
                                starasz się być miły.
                                Chciałabym tylko spytać, czy ty masz rozdwojenie jażni, czy Was (maxów) jest
                                więcej na tym forum. Chodzi mi o to czy ten post to zapowiedz twojego
                                wewnętrznego dialogu ? czy normalna rozmowa z drugim forumiarzem.
                                Pozdrawiam.

• Gość: max Re: O też lubisz się mścić ? IP: 212.33.85.* 13.08.01, 20:17

> Chciałabym tylko spytać, czy ty masz rozdwojenie jażni, czy Was (maxów) jest
                                  > więcej na tym forum. Chodzi mi o to czy ten post to zapowiedz twojego
                                  > wewnętrznego dialogu ? czy normalna rozmowa z drugim forumiarzem.
                                  > Pozdrawiam.
                                  >

gdy sie pojawi druga jolka ale za to fanka Sld to Ci odpowiem oki?smile
                                  • Gość: jolka Re: Maks IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.01, 20:39
                                    Zmień nicka Ci radzę.
                                    Chcę się tylko upewnić który twój IP
                                    zax
                                    cezar
                                    man
                                    212.33.85
                                    Trochę się zagubiłam. Zebym się przypadkiem nie przyłączyła do twego
                                    antagonisty (ów). Troszeczkę jestes poirytowany ze Ci nie daje pola.?
                                    Pozdr.
                                    • Gość: max do Jolki IP: *.man.bialystok.pl 13.08.01, 20:45

moje IP sa dwa
                                      1. cezar
                                      2. man a gdy serwer proxy pada to 212.33.85

A Ty bys zmieniła nicka?smile wystarczy przeczytac tekst! pewne punkty chyba są jasne
                                      • Gość: jolki Re: Nie zmieniaj. IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.01, 20:47
    • Gość: Krates Re: Rządy fachowców!!! IP: *.delta.com.pl 09.08.01, 01:23
      Prezentujecie tu naiwny pogląd jakoby minister czy inny wysoki urzędnik
      państwowy musiał się znać na tym, czym się zajmuje jego urząd.

To jest już nieaktualne. Biurokracja tak się rozwinęła ostatnimi czasy, że
      zawodowy urzędnik państwowy może doskonale zarządzać muzyką będąc głuchym,
      plastyką będąc niewidomym a telekomunikacją nie odróżniając TCP od UKF.

Do regulowania tego czego wcale nie trzeba regulować, zarządzania ludźmi nie
      mającymi nic pożytecznego do roboty, do trwonienia rządowych pieniędzy tak żeby
      trafiły tam gdzie trzeba bez zbędnego zamieszania, do trzymania dziennikarzy z
      dala od brudnego prania potrzebne są całkiem inne umiejętności.

Lojalność, dyspozycyjność, dobra orientacja w układach i powiązaniach, zdolność
      gromadzenia, analizowania i wykorzystywanoa informacji, manipulowania i
      zarządzania ludźmi, doświadczenie w różnych operacjach finansowych, znajomości.
      To są wymagania stawiane biurokratom na wysokich szczeblach zarządzania.

W skrócie chodzi o to żeby się orientować i nie pogubić w grze pt. kto, kiedy,
      dlaczego, z kim, jak i ile wyciąga szmalu i gdzie potem zakopuje.
      To się nazywa dzisiaj zdolnościami politycznymi.

P.Niemczyk to człek ulepiony przez Milczanowskiego. Pamiętacie Milczanowskiego?
      Jaki pan taki kram.
      Ja bym im nie dał popilnować roweru.

Ale kwalifikacje do zabawy we "władza, ludzie, pieniądze" Niemczyk ma przednie.
      Był szefem Biura Analiz i Informacji UOP czyli tzw. białego wywiadu. Biuro
      zbiera, gromadzi i ANALIZUJE WSZYSTKIE informacje, które można wycisnąć z
      jawnych źródeł - gazet, TV, oficjalnych komunikatów, rejestrów sądowych, itp,
      itd. Dobry punkt dla kogoś kto chce być dobrze poinformowany. Kiedy coś cię
      zaciekawi a jesteś szefem białego wywiadu, możesz po prostu kazać zbadać temat
      swoim podwładnym - fachowcom od wyszukiwania informacji. Po jakimś czasie
      dostajesz szczegółowy raport na zadany temat. Czytasz i wiesz. A wiedza to
      potęga. Dodatkow Niemczyk przez jakiś czas pracował w Biurze Informacyjnym
      Rządu. Czym się zajmowało to Biuro? Oddajmy głos Niemczykowi:

"Spełniało niezwykle ważną rolę. Codziennie na najważniejsze biurka w państwie
      trafiał biuletyn, który zawierał komplet sygnalnych informacji z: UOP, WSI,
      MSZ, od wojewodów, od Obrony Cywilnej, z policji, ze Straży Granicznej, z
      urzędów pracy oraz wszelkich innych urzędów i instytucji państwowych. W
      sytuacjach kryzysowych taki biuletyn wydawany był nawet kilka razy dziennie i
      zawierał aktualizowane informacje od tych wszystkich służb i z terenu całego
      kraju."

Imponujące, co? Te "najważniejsze biurka w państwie" te "sytuacje kryzysowe".
      Język jest tym co różni nas od zwierząt niższych i od biurokratów.

Niezależnie od tego czy rząd chce z telekomunikacji wyciągnąć szmal czy też
      pilnować aby kto inny go za dużo nie wyciągał, p.Niemczyk jest idealny do tego
      aby w tym rządowi pomagać.

Tak samo zresztą byłoby w każdym innym ministerstwie gdyż wszystkie działają na
      tej samej zasadzie.

Pozdrawiam wszystkich a zwłaszcza Piotra Niemczyka czytającego przy swoim
      biurku raport o nastrojach wśród internautów,

Krates

• Gość: jurek1 do Kratesa IP: *.bukowe.sdi.tpnet.pl 13.08.01, 10:23
        Trafiłes w sedno.

Tak a propos. Pan Milczanowski był swego czasu bardzo ostrym i bojowym
        prokuratorem w Szczecinie w czasach PRL-u.

ten biuletyn o którym piszesz już kiedyś istniał. Nawet w dwóch postaciach.
        Jeden przygotowywała specjalna komórka KC, a drugi służba bezpieczeństwa.

W pewnym sensie one się i uzupełniały i wywodziły z tego samego biurka.
        Ech historia kołem się toczy.
      • Gość: Cyklista Re: Rządy fachowców!!! IP: 194.78.5.* 13.08.01, 22:13
        Gość portalu: Krates napisał(a):
        > Prezentujecie tu naiwny pogląd jakoby minister czy inny wysoki urzędnik
        > państwowy musiał się znać na tym, czym się zajmuje jego urząd.
        >
        > To jest już nieaktualne. Biurokracja tak się rozwinęła ostatnimi czasy, że
        > zawodowy urzędnik państwowy może doskonale zarządzać muzyką będąc głuchym,

Tak

> plastyką będąc niewidomym

Tak

> a telekomunikacją nie odróżniając TCP od UKF.

Nie! Jest parę (niewiele) resortów w których muszą pracować fachowcy: bankowość,
        łączność ... (?). Tu trzeba się choć trochę orientować w przedmiocie, bo zawsze
        jest kilka wariantów rozwiązań, i ekspertyzy mogą być sprzeczne. Dobrym
        przykładem może tu być Gronkiewicz-Waltz, (podobno) nie była wybitnym bankowcem,
        ale znała sie na przedmiocie na tyle aby dobrać sobie odpowienich doradców i
        umiejętnie korzystać z ich opini. Kogo dobierze sobie nowy minister łączności i
        jak będzie korzystał z ekspertyz?

Ta nominacja to kryminał, ale po aferze z Tywonkiem nic mnie ze strony tej ekipy
        nie zaskoczy.
        • Gość: jolka Re: Rządy fachowców! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.01, 22:30
          Gość portalu: Cyklista napisał(a)
          Kogo dobierze sobie nowy minister łączności i
          > jak będzie korzystał z ekspertyz?
          > Ta nominacja to kryminał, ale po aferze z Tywonkiem nic mnie ze strony tej ekip
          > nie zaskoczy.
          Przepraszam Cię Cyklisto, ale czy my mówimy na ten sam temat. Ten wątek się
          trochę rozrósł byc może że się zgubiłam, ale chodziło o wiceministra a nie
          ministra. Czy orientujesz się kto jest ministrem ? Czyżby nastąpiły też zmiany na
          stanowisku ministra ?
          Pozdrawiam.
          • Gość: Cyklista Re: Jolka IP: *.et.tu-dresden.de 13.08.01, 22:44
            Oczywiscie chodzi o nowego wiceministra gospodarki do spraw telekomu Piotra
            Niemczyka. Przepraszam za nieścisłość
            • Gość: jolka Re: Cyklisto ! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.01, 22:52
              Gość portalu: Cyklista napisał(a):

> Oczywiscie chodzi o nowego wiceministra gospodarki do spraw telekomu Piotra
              > Niemczyka. Przepraszam za nieścisłość.

Nie sadzisz, że ta istotna nieścisłość powinna także zmienić twój osąd, ocenę.
              Pytałam Cię o nazwisko Ministra, ale widzę że jesteś zagranicą, chyba nie znasz.
              Krates w polemicznym ferworze przytoczył przykład Ministra i dlatego Cię
              sugerował,
              No jak ?
              Pozdrawiam.

• Gość: Cyklista Re: Cyklisto ! IP: 213.194.64.* 13.08.01, 23:18

> Nie sadzisz, że ta istotna nieścisłość powinna także zmienić twój osąd, ocenę.
                > Pytałam Cię o nazwisko Ministra, ale widzę że jesteś zagranicą, chyba nie znasz
                > ...
                > No jak ?
                > Pozdrawiam.
                >

Od czasu Tywonka, na hasło łączność w rządzie Buzka otwiera mi się nóż w kieszeni
                (literacki oczywiście, coś jak nuż w bżuchu Jasieńskiego. Raczej nie pistolet
                który - też literacko - odbezpieczał się Majakowskiemu). A afery i aferki pana
                byłego min. łączności Tomasza Szyszki (historyka zresztą) godne są osobnego
                wątku. Tak czy inaczej, kryminał.

Pozdrawiam

PS. Za granicą bywam, ale podatki płacę w Polsce
                • Gość: jolka Re: Cyklisto ! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.01, 23:35

> Od czasu Tywonka, na hasło łączność w rządzie Buzka otwiera mi się nóż w kiesze
                  > ni (literacki oczywiście, coś jak noż w brzuchu Jasieńskiego). Raczej nie
                  pistolet który - też literacko - odbezpieczał się Majakowskiemu). A afery i
                  aferki pana byłego min. łączności Tomasza Szyszki (historyka zresztą) godne są
                  osobnego wątku. Tak czy inaczej, kryminał.
                  Podoba mi się, że bez wzgledu na fakty nie zmieniasz raz wyrażonej oceny.Jestes
                  uparty jak ten no, a raczej konsekwentny jestes. Współczuję temu nowemu
                  wiceministrowi, musi cierpieć za winy Panów : Tywonka, Jasieńskiego,
                  Majakowskiego i Szyszki. Tak zrozumiałam, że jesteś za odpowiedzialnością
                  zbiorową, egzekwowaną wg przykladów literackich. Oj robi się coraz straszniej.
                  Kto to ten Tywonek i gdzie on ?
                  > PS. Za granicą bywam, ale podatki płacę w Polsce
                  O to chociaz tu cos pozytywnego rzekłeś.
                  Panowie chcecie mnie przestraszyc czy co ?
                  Krates przed chwilą robił za Dzierżynskiego oj jaka ja wystraszona.
                  Pozdrawiam. Ani kroku w tył

• Gość: Cyklista Re: Cyklisto ! IP: 213.194.64.* 13.08.01, 23:52

> Kto to ten Tywonek i gdzie on ?

Tomasz Tywonek, też historyk, który za cel życia wybrał sobie pracę w
                    telekomuniacji (dokładniej z Zarządzie tepsa). Ot takie miał marzenie, i mu się
                    spełniło (wcześniej rzecznik AW"S" i Buzka). Kompetencji nie miał żadnych. Robił
                    za komisarza partyjnego. Jak mu się zaczął palić grunt pod nogami, próbował grać
                    przeciw partii, ale i tak wyleciał. Kryminał? Kryminał.

Pozdrawiam
                    • Gość: jolka Re: Cyklisto ! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.01, 23:56
                      Powiedział do widzenia i wyszedł. Tzn siedzi w kryminale ? Chodzi mi o te
                      widzenia w celi ? Nie znam tej sprawy bo ja jestem z prowincji. Ale dzięki Ci
                      za informacje wydrukuje i bedę analizować.
                      Pozdrawiam.
              • Gość: Krates Buzek deregulator? IP: *.delta.com.pl 13.08.01, 23:27
                W ferworze rzeczywiście nie zapisałem na plus rządu podporządkowania ministerstwa
                łączności ministrowi gospodarki. Gdybyż to mogło oznaczań odchudzenie biurokracji
                i ograninczenie etatyzmu! Łudzić się?

Krates

> Krates w polemicznym ferworze przytoczył przykład Ministra i dlatego Cię
                > sugerował,
                • Gość: Cyklista Re: Buzek deregulator? IP: 195.31.167.* 13.08.01, 23:39
                  > W ferworze rzeczywiście nie zapisałem na plus rządu podporządkowania ministerst
                  > wa
                  > łączności ministrowi gospodarki. Gdybyż to mogło oznaczań odchudzenie biurokrac
                  > ji
                  > i ograninczenie etatyzmu! Łudzić się?
                  >

Jak chcesz. Złudzenia, nawet stracone, pięka rzecz. Z resortem łączności były
                  same kłopoty, co jakiś czas wychodziła na wierzch nowa aferka (Zdrojewski,
                  Srebro, Szyszko - każdy coś ma na sumieniu). A teraz - nie ma człowieka, nie ma
                  problemu. Niby wicepremier odpowiedzialny (spryciula?), ale on tylko nadzoruje.
                  Jak coś znowu wyjdzie, to wywali się sekretarkę i będzie po kłopocie. Tak czy
                  inaczej, kryminał (nudny jestem?)

Pozdrowienia (po drogich, zardzewiałych i wolnych za sprawą ministrów łączności
                  łączach)
        • Gość: Krates Re: Rządy fachowców!!! IP: *.delta.com.pl 13.08.01, 23:15
          Ministerstwo łączności jako całość jest niepotrzebne do niczego.
          Kiedy powołujemy szefa pasożytniczej i szkodliwej struktury to lepiej aby
          zarządzał nią spryciula czy naiwniak, fachowiec czy amator?

Pozdrawiam,
          Krates

>
          > Nie! Jest parę (niewiele) resortów w których muszą pracować fachowcy: bankowość
          > ,
          > łączność ... (?). Tu trzeba się choć trochę orientować w przedmiocie, bo zawsze
          >
          > jest kilka wariantów rozwiązań, i ekspertyzy mogą być sprzeczne. Dobrym
          > przykładem może tu być Gronkiewicz-Waltz, (podobno) nie była wybitnym bankowcem
          > ,
          > ale znała sie na przedmiocie na tyle aby dobrać sobie odpowienich doradców i
          > umiejętnie korzystać z ich opini. Kogo dobierze sobie nowy minister łączności i
          >
          > jak będzie korzystał z ekspertyz?
          >
          > Ta nominacja to kryminał, ale po aferze z Tywonkiem nic mnie ze strony tej ekip
          > y
          > nie zaskoczy.

• Gość: Cyklista Re: Rządy fachowców!!! IP: 203.12.64.* 13.08.01, 23:29

> Ministerstwo łączności jako całość jest niepotrzebne do niczego.
            > Kiedy powołujemy szefa pasożytniczej i szkodliwej struktury to lepiej aby
            > zarządzał nią spryciula czy naiwniak, fachowiec czy amator?

Generalnie się z Tobą zgadzam, ale moim zdaniem łączność (jedno słowo, a ile się
            za tym kryje - wszystko od technologii po propagandę i podatki) i bankość powinny
            znajdować się pod specjalnym nadzorem. A więc i spryciulą i naiwniakiem powinien
            zająć się tu prokurator. A resortem powinni zajmować się ludzie kompetentni.

Pozdrawiam
            • Gość: jolka Re: Rządy fachowców!!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.01, 23:50

> Gość portalu: Krates napisał(a):
              >
              > > Ministerstwo łączności jako całość jest niepotrzebne do niczego.
              > > Kiedy powołujemy szefa pasożytniczej i szkodliwej struktury to lepiej aby
              > > zarządzał nią spryciula czy naiwniak, fachowiec czy amator?

Oj Kratesie, Dzierżynski przy Tobie wysiada. Czy uważasz też że intelektualista
              to pasożyt tworzący kulturę. Oj biada białym kołnierzykom. No a co na to klasyk
              Parkinson, w grobie sie przewróci.
              Polikwidujesz struktury, a ludzi co fizycznie zlikwidować, czy na bezrobocie bez
              zasiłków ? Przecież resorty to ostatnie oazy gdzie funkcjonuje nadal polityka
              pelnego zatrudnienia.
              Ja na Ciebie nie zaglosuje napewno.
              Pozdrawiam.
              Pozdrawiam.
              • Gość: Hiacynt Order dla Joli za anielską cierpliwość. IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 14.08.01, 00:13

> Pozdrawiam.

Jolu jesteś aniołem, że wytrzymujesz .....

• Gość: jolka Re: Order dla Joli za anielską cierpliwość. IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.01, 00:19
                  Gość portalu: Hiacynt napisał(a):

> Jolu jesteś aniołem, że wytrzymujesz .....

O dzięki Hiacyncie. Ale wiesz oni tak się zachowują jakby mnie podejrzewali że
                  mam konszachty z diabłem. No ale może coś w tym jest ?? -smile)
                  Nie znają powiedzenia :"Strzeż się jak ognia ataku kobiety."
                  Ludzie są jak kwiaty, same NARCYZE a ty jeden Hiacynt ?
                  Pozdrawiam i poważnieje.

• Gość: WojcD Re: Order dla Joli za anielską cierpliwość. IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 14.08.01, 00:25
                    Pani Jolu,
                    ja też przyłączam się do Hiacynta - do ataku.
                    PS. Przepraszam Panią za moją złośliwość na początku wątku.
                    • Gość: jolka Re: Order dla Joli za anielską cierpliwość. IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.01, 00:32
                      To znaczy Ty też chcesz mi przyznać order? Gdzie ja tyle medali pomieszczę na
                      swej anemicznej piersi ?
                      Naprawdę nie czuję się godna tych odznaczeń.
                      A zdanie Pan zmienił Panie Wojtku czy nadal tkwi Pan w błędzie?
                      Pozdrawiam i dzięki za dobre słowo.
                      • Gość: WojcD Re: Order dla Joli za anielską cierpliwość. IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 14.08.01, 00:40
                        Pani Jolu,
                        wyglądało na to, że broni Pani jedynie człowieka a nie ZASAD. Ponadto na
                        początku dawała się Pani ogrywać Panu Jurkowi1.
                        Serdecznie pozdrawiam
                        • Gość: jolka Re: Order dla Joli za anielską cierpliwość. IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.01, 01:05

> Pani Jolu,
                          > wyglądało na to, że broni Pani jedynie człowieka a nie ZASAD.

Przyznam z początku to była tylko przekora, ale póżniej pojście pod wiatr
                          bezwzglednej kampanii wyborczej. Człowieka nie znam, ale zasady mam. Imperatyw
                          kategoryczny i niech zginie świat aby sprawiedliwosci stało się zadość.
                          Ponadto na
                          > początku dawała się Pani ogrywać Panu Jurkowi1.

Ja myślę, że tak jest nadal, z tym że ja już wiem gdzie Jurek pracuje, po
                          skojarzeniu pewnych faktow.
                          Pozdrawiam cierpliwie.

• Gość: WojcD Re: Order dla Joli za anielską cierpliwość. IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 14.08.01, 01:13
                            Pani Jolu,
                            wypowiedzi Pana Jurka są wrednie skonstruowane:
                            SŁUSZNY ZARZUT
                            bla,bla,bla
                            EPITET
                            Zarzut służy do wypowiedzenia epitetu.
                            Źle Pani robiła atakując zarzut. Atakuje się logiczne przejście.
                            PS. Niech Pani MOCNO szczypie np.czytanie NIE szkodzi psychicznie (co jest
                            prawdą)
                            • Gość: jolka Re: Juz nie kontaktuje Wojtku ty nie spisz ? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.01, 01:23
                              > Pani Jolu,
                              > wypowiedzi Pana Jurka są wrednie skonstruowane:
                              > SŁUSZNY ZARZUT
                              > bla,bla,bla
                              > EPITET
                              > Zarzut służy do wypowiedzenia epitetu.
                              > Źle Pani robiła atakując zarzut. Atakuje się logiczne przejście.
                              > PS. Niech Pani MOCNO szczypie np.czytanie NIE szkodzi psychicznie (co jest
                              > prawdą)
                              Musze to przemyślec to coś nowego dla mnie. Poproszę w przyszłości o korepetycje.
                              Ja stosuję tylko taki prymitywny sposób, z walk zw. chyba kung fu (sorry za
                              bląd), zalecany przy negocjacjach wszelkiego typu. Żeby wybić adwersarza należy
                              go ostro zatakowac. Np. przeciwnik ma nóż i spodziewa się defensywy, a zawodnik
                              k.f. z gołymi rękami rzuca się do przodu na niego, wykorzystując zaskoczenie
                              zabiera nóż, obezwładnia itd. Ta podana recepta to z jakiej dziedziny wiedzy ?
                              Pozdrawiam

• Gość: WojcD Re: Juz nie kontaktuje Wojtku ty nie spisz ? IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 14.08.01, 01:32
                                Pani Jolu,
                                nie pomyli się Pani w dyskusji, jeśli intencją Pani będzie ZBUDOWAĆ coś lub się
                                czegoś NAUCZYĆ. To daje rzeczywistą przewagę.
                                Serdecznie pozdrawiam
                                PS. Chyba już jest Pani senna. Ja jestem nocnym markiem.
                                • Gość: jolka Re: Juz nie kontaktuje Wojtku ty nie spisz ? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.01, 02:19

> Pani Jolu,
                                  > nie pomyli się Pani w dyskusji, jeśli intencją Pani będzie ZBUDOWAĆ coś lub się
                                  > czegoś NAUCZYĆ. To daje rzeczywistą przewagę.
                                  Intrygujące stwierdzenia, mam rozumieć że oceniłeś moj udzial w dyskusji jako
                                  odruchowy, bezcelowy. Destruktywny? Tak ?

> PS. Chyba już jest Pani senna. Ja jestem nocnym markiem.
                                  Nie jestem senna, jestem zainteresowana już chyba drugim z kolei twoim postem.
                                  O i to bardzo.
                                  Pozdrawiam

• Gość: WojcD Re: Juz nie kontaktuje Wojtku ty nie spisz ? IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 14.08.01, 02:54
                                    Pani Jolu,
                                    vist fatalny (moja reakcja natychmiastowa kobieta broni człowieka, zasady
                                    nieważne)
                                    potem rosnąca sympatia jednak bystra i z zasadami
                                    dała się wypuścić
                                    trzeba jej pomóc
                                    próbuję szczypać Pana Jurka (omija mnie - uwagi o NIE i Sojuszu)
                                    wyrażam sympatię
                                    Panie Jurku,

bardzo źle przyjmuję kiedy inteligentni ludzie posługują się EPITETAMI - epitet
                                    to tak naprawdę brak argumentów i podejrzenie o złe intencje
                                    Wojciech
                                    • Gość: jolka Re: Wojtku byłam przekonana, ze rozmawiamy w obecności Jurka IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.01, 03:03
                                      Ale on na chwilę gdzieś wyszedł rozumiem, że ty teraz wyjasniasz sytuację.
                                      Dzięki za komplementy, bo już sie szykowałam do ataku.
                                      Słuchaj widzialeś o co pytałam Kratesa o to znaczenie snu, ale on już zasnął i
                                      mogę tylko z Tobą poziewać.
                                      Czy możesz mi wytłumaczyć co taki sen znaczy ?
                                      Pozdrawiam
                                      • Gość: WojcD Re: Wojtku byłam przekonana, ze rozmawiamy w obecności Jurka IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 14.08.01, 03:22
                                        Pani Jolu,
                                        musiałbym mieć trochę więcej czasu na przeczytanie jego wypowiedzi (mam wolną
                                        sieć, ale obiecuję jutro przeczytać).
                                        Pytała Pani o dziedzinę wiedzy, którą się posługuję - dobry kurs logiki i dobra
                                        znajomość historii cywilizacji. Jeśli można to polecam Pani przypomninie sobie
                                        logiki np. jakiegoś kursu dla prawników (na studiach to się traktowało jak WF w
                                        szkole) i gorąco polecam "Szkice piórkiem" Bobkowskiego - na zimowe wieczory.
                                        Może Pani zobaczyć także moją dyskusję z piotrq o narkotykach na tym Forum.
                                        PS. Nigdy nie boję się ataków w dyskusji (nawet Pani) bo tam gdzie są
                                        przepychanki, tam nie można niczego zbudować i mnie już tam nie ma. Nie tracę
                                        czasu.
                                        • Gość: jolka Re: Zapisalam zalecana bibliografię IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.01, 03:36
                                          Czyli z tej rozmowy z Tobą Wojtku coś wyniosłam. Poczytam i być może
                                          przedyskutujemy pewne kwestie zawarte w tych książkach.
                                          I to bezplatnie.
                                          Pozdrawiam.
                                    • Gość: jurek1 Do Wojtka IP: *.bukowe.sdi.tpnet.pl 14.08.01, 03:12
                                      Skoro zostałem wywołany do tablicy wypada odpowiedzieć.

1. Czyżbym użył w stosunku do Szanownego Pana jakichś epitetów? przyznam, że
                                      nie kojarzę.

2. Uwagi o "NIE" i pochodzeniu słowa "SOJUSZ" nie komentowałem bo nie było
                                      takiej potrzeby. Pierwsze jest pańskim odczuciem, drugie ciekawą informacją.
                                      Przyznam, że nigdy nie zastanawiałem się nad rusycyzmami. Językiem polskim
                                      władam w miarę poprawnie, ale jestem z wykształcenia inżynierem i bardziej i
                                      bieglej poruszam się po osi liczbowej niż po zawiłościach słownika języka
                                      polskiego.

3. Z ostatniego postu wnioskuję, że zostałem zaklasyfikowany jako zwolennik
                                      lewicy. Zresztą już wcześniej Jola tak mnie sklasyfikowała. Otóż każdy kto
                                      ubiera mnie w takie szaty jest w błędzie. Najlepiej od razu
                                      krzyknąć: "miłośnik, albo aktywny działacz SLD".

4. Miałem dosyć intensywny dzień, a ten wątek tak się rozrósł, ze nie byłem w
                                      stanie wszystkiego przeczytać (sprawdzałem tylko posty bezpośrednio do mnie). W
                                      związku z tym nie zauważyłem jakoby mnie pan szczypał, ale jutro sprawdzę.

5. Jak wspominałem wcześniej Jola musiała dokonać swoistego rozbioru
                                      psychologicznego mojej skromnej osoby i efekt musi być straszny bo zbyła
                                      milczeniem moje dwa ostatnie posty.

Pozdrawiam
                                      • Gość: jolka Re: Jurku nie licz na moje milczenie IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.01, 03:27
                                        Była pewna przerwa z powodow prywatnych. Natomiast sadzę ze jestesmy juz na
                                        bieżaco.

> Z ostatniego postu wnioskuję, że zostałem zaklasyfikowany jako zwolennik
                                        > lewicy. Zresztą już wcześniej Jola tak mnie sklasyfikowała. Otóż każdy kto
                                        > ubiera mnie w takie szaty jest w błędzie. Najlepiej od razu
                                        > krzyknąć: "miłośnik, albo aktywny działacz SLD".
                                        Gorzej; mimo póżnej pory; nie oszczędzę Cię zostałeś zakwalifikowany jako
                                        przeciwnik prawicy. Uważam, że każdy ma prawo wybierać swoje sympatie polityczne.
                                        Natomiast chodzi mi o działanie budujące a nie niszczące inne partie.

> Miałem dosyć intensywny dzień, a ten wątek tak się rozrósł, ze nie byłem w
                                        > stanie wszystkiego przeczytać (sprawdzałem tylko posty bezpośrednio do mnie). W
                                        > związku z tym nie zauważyłem jakoby mnie pan szczypał, ale jutro sprawdzę.

Słuchaj Wojtek udzielał mi wskazówek na temat metodyki prowadzenia dyskusji i
                                        jako przykład podał ten watek, którego ty jesteś założycielem. Czego Ci
                                        serdecznie gratuluję. Robiłes za krolika doświadczalnego.

> Jak wspominałem wcześniej Jola musiała dokonać swoistego rozbioru
                                        > psychologicznego mojej skromnej osoby i efekt musi być straszny bo zbyła
                                        > milczeniem moje dwa ostatnie posty.
                                        Bardzo Cie polubiłam i odp. przejrze jeszcze raz, jeśli cos przeoczyłam to
                                        uzupelnie.
                                        Pozdrawiam kolorowych snów.

• Gość: WojcD Re: Do Wojtka IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 14.08.01, 03:32
                                        Panie Jurku,
                                        ja zajmuję się zawodow klepaniem w klawiaturę i oś liczbowa również jest mi
                                        bardzo bliska - nie jestem humanistą.
                                        Nie podejmuje dyskusji kiedy nie ma czego nauczyć się ani niczego zbudować.
                                        Epitety wykluczją dyskusję - są napaścią na uczucia ewentualnego dyskutanta.
                                        I to nie chodzi o epitety bezpośrednie, ale epitety w argumentch np. piękny
                                        Maryjan, radio MaRyja, komuch,.... .
                                        Poza tym lepiej nie reprezentowć w dyskusji argumentów typu - życie to kał...
                                        Wojciech
                          • Gość: jurek1 Do Joli IP: *.bukowe.sdi.tpnet.pl 14.08.01, 02:22
                            Czytam i przestaję rozumieć cokolwiek.

Czuję się jak potwór co to najpierw ogrywa, potem z nożem na bezbronną kobietę,
                            a na dodatek jeszcze sie wrednie wypowiada i wiadomo gdzie pracuje.

Chyba się zakopie pod ziemią.

Swoją droga ciekawi mnie Jolu do jakich wniosków doszłaś, bo widzę, że zostałem
                            poddany rozbiorowi psychologicznemu.

Pozdrawiam
                            • Gość: jolka Re: Do Jurka IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.01, 03:09

> Czytam i przestaję rozumieć cokolwiek.

Mi też się to często zdarza.

> Czuję się jak potwór co to najpierw ogrywa, potem z nożem na bezbronną kobietę,

Jurek ogrywałeś i to jak. No ale nóz nie był twój to była metafora literacka.

> a na dodatek jeszcze sie wrednie wypowiada i wiadomo gdzie pracuje.
                              Nie chciałam Ci uchybić, jesli tak sie stało to sorki.

> Chyba się zakopie pod ziemią.
                              Oj ty ekstremisto. Ludzie są ciemni powiedziały krety. Potrzebne im światło.

Pozdrowionka. Przyjemnych snow.

> Swoją droga ciekawi mnie Jolu do jakich wniosków doszłaś, bo widzę, że zostałem
                              >
                              > poddany rozbiorowi psychologicznemu.
                              >
                              > Pozdrawiam

• Gość: jurek1 Do Joli IP: *.bukowe.sdi.tpnet.pl 14.08.01, 03:15
                                Oświeć mnie waćpani czemuż to określasz mnie jako ekstremistę i to na dodatek
                                ciemnego.

Pozdrawiam
                                • Gość: jolka Re: Do Jurka IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.01, 03:47

> Oświeć mnie waćpani czemuż to określasz mnie jako ekstremistę i to na dodatek
                                  > ciemnego.

Znowu Jurek mnie ogrywasz ? Przeciez juz sie dogadaliśmy popołudniu jak dwie
                                  papuzki. W nocy chcesz się kłócić. Sugerujesz się tym co mówi Krates, on jest
                                  zaspany.
                                  Sluchaj jak tak dalej pojdzie to twoj wątek zostanie wpisany do Ksiegi G. jako
                                  najdłuższy na świecie, ale tobie zabronią zakładania tak interesujących wątkow.
                                  Pozdrawiam.

• Gość: jurek1 Do Joli IP: *.bukowe.sdi.tpnet.pl 14.08.01, 19:02
                                    >Oj ty ekstremisto. Ludzie są ciemni powiedziały krety. Potrzebne im światło.

Czy to ja napisałem?
                                    Oświecę Cię napisała to przesympatyczna Jola ze Szczecina w dniu 14.08.2001 o
                                    godzinie 03:09 w wątku "Rządy fachowców".

Intrygujesz mnie coraz bardziej. Dyplomatycznie pomijasz niektóre posty i sama
                                    atakujesz. Absolutnie nie chcę sie kłócić zwłaszcza w nocy.

Pozdrawiam.

P.S. Tolerują Hansa to zniosą i mnie.
                            • Gość: Krates Do WojcD i jurka1 IP: *.delta.com.pl 14.08.01, 03:26
                              Panowie!

Niewątpliwie mamy do czynienia z kobietą. I to nieprzeciętną. Styl w jakim nas
                              wywiodła na trzęsawiska... w nocy... we mgle. Wystarczyło kilka zdań. WojcD się
                              jeszcze nerwowo miota próbując ustalić fakty. Głupio poczuć, że nie wiadomo na
                              czym się stoi? jurek1 już wie, że nic nie wie.
                              Ja się napawam wieloznacznością postów jolki. Albo jej niedoceniacie albo ja
                              przeceniam.

Krates

• Gość: WojcD Re: Do WojcD i jurka1 IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 14.08.01, 03:36
                                Panie Krates,
                                moim idolem filozoficzny jest Arystoteles. Lepiej porzucić dialektykę.
                                Wojciech
                                • Gość: Krates Re: Do WojcD i jurka1 IP: *.delta.com.pl 14.08.01, 03:59
                                  Jest Pan bardzo prostolinijny. Doceniam to!
                                  Co udało się arystotelikowi ustalić w poszukiwaniu prawdy dzisiaj w nocy?
                                  Stoik Krates utwierdził się w przekonaniu że rzeczy rozwijają się zgodnie ze
                                  swoimi potencjalnymi możliwościami.
                                  Krates porzuci logikę gdy Arystoteles sztukę uprawiania dyskusji. Obie dziedziny
                                  były za dialektykę uważane niegdyś, dopóki nowożytni barbarzyńcy nie zawłaszczyli
                                  tego terminu dla swoich zabobonnych spekulacji.

Pozdrawiam,
                                  Krates

> Panie Krates,
                                  > moim idolem filozoficzny jest Arystoteles. Lepiej porzucić dialektykę.
                                  > Wojciech

• Gość: WojcD Re: Do Kratesa IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 14.08.01, 04:07
                                    Panie Krates,
                                    nie lubię stoicyzmu bo są bierni w stosunku do rzeczywistości - to taka mądrość
                                    dla siebie. Arystotelizm wychodzi od empirii (idealna nauka to biologia) i
                                    logikę stosuje do rzeczy a nie uczuć. Chociaż stoicy stworzyli piękną logikę
                                    (modalną i wnioskowan), to jednak daleko im wszystkim do Arystotelesa.
                                    Wojciech
                                    • Gość: Krates Re: Do Kratesa IP: *.delta.com.pl 14.08.01, 04:53
                                      Zgodzę się z Panem. Proszę to sobie wyjaśnić moją biernością.
                                      Ostatecznie nie każdy może być Arystotelesem a którejś szkole trzeba przyznać
                                      palmę pierwszeństwa. Czyż nie?
                                      W każdym razie stoicy nie byli tacy najgorsi. Zgodzi się Pan, mam nadzieję?
                                      Proszę pomyśleć o sofistach kwestionujących prawdę obiektywną!
                                      Cieszę się również, że logika formalna przydała się do praktycznego poustawiania
                                      wszystkich rzeczy na swoim miejscu.

Pozdrawiam,
                                      Krates

> Panie Krates,
                                      > nie lubię stoicyzmu bo są bierni w stosunku do rzeczywistości - to taka mądrość
                                      >
                                      > dla siebie. Arystotelizm wychodzi od empirii (idealna nauka to biologia) i
                                      > logikę stosuje do rzeczy a nie uczuć. Chociaż stoicy stworzyli piękną logikę
                                      > (modalną i wnioskowan), to jednak daleko im wszystkim do Arystotelesa.
                                      > Wojciech

• Gość: jolka Re: Rzekłes ze stoickim spokojem IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.01, 05:02
                                        > Ostatecznie nie każdy może być Arystotelesem a którejś szkole trzeba przyznać
                                        > palmę pierwszeństwa. Czyż nie?
                                        > W każdym razie stoicy nie byli tacy najgorsi. Zgodzi się Pan, mam nadzieję?
                                        > Proszę pomyśleć o sofistach kwestionujących prawdę obiektywną!
                                        > Cieszę się również,że logika formalna przydała się do praktycznego poustawiana
                                        > wszystkich rzeczy na swoim miejscu.

Kratesie ja to wszystko jutro wydrukuje ale musze kupuć ryzę papieru. Ale dziś
                                        zapraszam Cię na wojenke.
                                        O mam bezplatną powtórkę z filozofii. To trzeba mieć fart.
                                        Pozdrowionka.
                                        > Pozdrawiam,
                                        > Krates
                                        >
                                        > Gość portalu: WojcD napisał(a):
                                        >
                                        > > Panie Krates,
                                        > > nie lubię stoicyzmu bo są bierni w stosunku do rzeczywistości - to taka mą
                                        > drość
                                        > >
                                        > > dla siebie. Arystotelizm wychodzi od empirii (idealna nauka to biologia) i
                                        >
                                        > > logikę stosuje do rzeczy a nie uczuć. Chociaż stoicy stworzyli piękną logi
                                        > kę
                                        > > (modalną i wnioskowan), to jednak daleko im wszystkim do Arystotelesa.
                                        > > Wojciech
                                        >

• Gość: jurek1 Re: Rzekłes ze stoickim spokojem - Do Joli IP: *.bukowe.sdi.tpnet.pl 14.08.01, 19:15
                                          Jolu poproszę egzemplarz autorski.
                                          Przypadający dla mnie dochód dochód ze sprzedaży przekaż dla powodzian

Pozdrawiam
                                          • Gość: jurek1 Do Joli IP: *.bukowe.sdi.tpnet.pl 26.08.01, 02:28
                                            Co byś mogła pomyśleć postanowiłem wątek ów wyciągnąć trochę do góry.
                              • Gość: jolka Re: Do Kratesa - nie zaśniesz ! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.01, 03:55
                                Ale sie zrobiło ciekawie.
                                Krates bądż człowiekiem, daj pożyć.
                                Język twoj ostry jak ...
                                Pozdrawiam.
                                • Gość: Krates Re: Do Kratesa - nie zaśniesz ! IP: *.delta.com.pl 14.08.01, 04:14

> Ale sie zrobiło ciekawie.

Uhmm!

> Krates bądż człowiekiem, daj pożyć.

Kto kogo męczy? smile

> Język twoj ostry jak ...

...zawsze gdy jestem zaspany. Nie słuchaj mnie! Albo słuchaj! Czy wyobrażeniem
                                  nie można się skaleczyć?

> Pozdrawiam.

serdecznie smile
                                  Krates + teina

• Gość: jolka Re: Do Kratesa - nie zaśniesz ! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.01, 04:19

> ...zawsze gdy jestem zaspany. Nie słuchaj mnie! Albo słuchaj! Czy wyobrażeniem
                                    > nie można się skaleczyć?

A ja Cie prosze Kratesie przeczytaj moj ostatni post na samym dole.
                                    Pozdrawiam -smile

• Gość: jurek1 Do Kratesa IP: *.bukowe.sdi.tpnet.pl 14.08.01, 19:07
                                Krates, natura kobiety jest nieprzeciętna. Jola do tego dokłada swoje imię,
                                które dla mnie znaczyło zawsze bardzo wiele, a na dodatek błyskotliwe
                                wypowiedzi. Odpuściłem, bo nie wypada dołować kogoś takiego, chociaż
                                reprezentuje skrajną prawicę. Stąd też każdy pogląd jest dla niej lewicowy
                                chociaż ja uważam się za osobę z centrum połączonego ze zdrowym rozsądkiem.

Pozdrawiam
              • Gość: Krates Jestem załamany! IP: *.delta.com.pl 14.08.01, 01:27
                Tyle moich starań na nic. Kolejny głos stracony. Będę płakał do rana waląc
                pięściami w poduszkę w bezsilnej wściekłości! Arghhhh!

Ale nie ma tego złego... Wyobraziłem sobie intelektualistów pasożytów tworzących
                kulturę po ministerstwach. I siebie dybiącego na nich w zastępstwie
                Dzierżyńskiego, który wysiadł. Po prostu serca nie miał. Trzeba być naprawdę
                twardym żeby białe kołnierzyki wyplenić. Co którego znajdę to do fizycznej
                likwidacji przeznaczam. Na bruk bez zasiłku? Nadmiar litości! Dochodzi mnie
                błagający o litośc głos Parkinsona by zachować choć jedną oazę do celów naukowych
                ale nieugiety olewam jęki jakiegoś burżuja z zza grobu.

Dawnom czegoś takiego nie przeżył,

Dziękuję,
                Krates

>
                > Oj Kratesie, Dzierżynski przy Tobie wysiada. Czy uważasz też że intelektualista
                >
                > to pasożyt tworzący kulturę. Oj biada białym kołnierzykom. No a co na to klasyk
                >
                > Parkinson, w grobie sie przewróci.
                > Polikwidujesz struktury, a ludzi co fizycznie zlikwidować, czy na bezrobocie be
                > z
                > zasiłków ? Przecież resorty to ostatnie oazy gdzie funkcjonuje nadal polityka
                > pelnego zatrudnienia.
                > Ja na Ciebie nie zaglosuje napewno.
                > Pozdrawiam.
                > Pozdrawiam.

• Gość: jolka Re: Nie jesteś osamotniony IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.01, 01:43

> Tyle moich starań na nic. Kolejny głos stracony. Będę płakał do rana waląc
                  > pięściami w poduszkę w bezsilnej wściekłości! Arghhhh!

Nie jesteś osamotniony wielu dziś płacze po prawyborach (dokładniej liże rany).
                  Daj spokoj poduszce pisz program, wiesz jak gruszki, banany itd.

> Ale nie ma tego złego.Wyobraziłem sobie intelektualistów pasożytów tworzących
                  > kulturę po ministerstwach. I siebie dybiącego na nich w zastępstwie
                  > Dzierżyńskiego, który wysiadł. Po prostu serca nie miał. Trzeba być naprawdę
                  > twardym żeby białe kołnierzyki wyplenić. Co którego znajdę to do fizycznej
                  > likwidacji przeznaczam. Na bruk bez zasiłku? Nadmiar litości! Dochodzi mnie
                  > błagający o litośc głos Parkinsona by zachować choć jedną oazę do celów naukowy
                  > ch
                  > ale nieugiety olewam jęki jakiegoś burżuja z zza grobu.

Zweryfikuj ten program, a masz jeszcze szansę że Ci dolożę jeden glosik (swoj).

> Dawnom czegoś takiego nie przeżył.

Teraz Ci sie bedzie częsciej przytrafiało.
                  > Dziękuję,
                  > Krates
                  Naprawdę nie ma za co. Ale daj kiedyś przeciwnikowi chociaż nabrać oddechu !
                  Chodzi mi o wszystkie twoje wypowiedzi, bo ty lecisz po przeciwniku jak buldożer,
                  albo walec.
                  Jeszcze nie śpisz mam takie pytanie.
                  Śnil mi się Freud, co to może znaczyć ? hm
                  Pozdrawiam -smile

• Gość: Krates Re: Nie śpię (chyba) IP: *.delta.com.pl 14.08.01, 01:57

> Naprawdę nie ma za co. Ale daj kiedyś przeciwnikowi chociaż nabrać oddechu !
                    > Chodzi mi o wszystkie twoje wypowiedzi, bo ty lecisz po przeciwniku jak buldoże
                    > r,
                    > albo walec.

Już się chciałem ucieszyć z komplementu, ale nie... masz rację. Wymyślam sobie
                    przeciwnika. Ale cóż robić na tym świecie niedość określonym? Tu w sieci tylko
                    cieniami na ścianie groty jesteśmy.
                    Niech tak już zostanie bo ciekawie nad wyraz. Postmodernistycznie.
                    Twoja metoda też bywa... niewygodna. Zwinna jesteś nad wyraz albo taką Cie
                    wymyśliłem. Niestety nie dowiem się nigdy.

> Jeszcze nie śpisz mam takie pytanie.
                    > Śnil mi się Freud, co to może znaczyć ? hm

z sennika egipskiego:
                    Freuda śnić - xxx

> Pozdrawiam -smile
                    >

smile smile smile smile

Dobrej nocy!

Krates

• Gość: jolka Re: Miłej nocy IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.01, 02:22
                      Niech ci się nie przyśni Dzierżynski.
                      Pozdr.
                      • Gość: Krates Re: Miłej nocy IP: *.delta.com.pl 14.08.01, 02:48

> Niech ci się nie przyśni Dzierżynski.
                        > Pozdr.

Jesteś super! Dzierżyński mnie ciągnie i jolka intryguje. Jak tu spać?
                        Czy wolno Ci nawzajem życzyć Freuda w koszuli nocnej w gruszki i banany?

smile Krates

• Gość: jolka Re: Rządy fachowców!!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.01, 04:41
      Szanowni Panowie!
      Przesylabizowałam powoli Wasze wyczerpujące wywwody i stwierdzam jn:
      Krates !
      Rozumiem, że jesteś i za i ...
      1) Uważasz,że organizator nie musi nic robić tylko mieć na wszystko oko - to
      tak jak ja;
      2) Jeśli P.N. jest człowiekiem Min. Milczanowskiego (też Sz-n) to dla mnie
      dodatkowy atut ( tu sie różnimy),
      3) Czy uważasz, że lepsze od białego wywiadu byłyby inne metody np. pójście do
      ludu a może inne ? Bardzom ciekawa tegoż.
      Ta skorupa.
      Jurku1
      W moim odczuciu reprezentujesz odosobnione poglądy, dlatego sie dziwiłam, że
      jesteś ze Sz-na. Na podstawie jednostkowego przypadku wiceministra walisz
      boldem i trzema wykrzyknikami w cały Rząd , w obu przypadkach za szybko smile.
      Przestraszyleś Maxa powszechnym podsłuchem, aż chce emigrować na dwa tygodnie(:
      Powtarzasz zasłyszane ogólniki. Masz konkretne informacje, to spełnij
      obywatelski obowiązek na Stoisława. Dopytujesz się o moje wykształcenie, czy
      chcesz się dowartościować i mnie też "zdołować" czy zdeprecjonować. Sprawia Ci
      to przyjemność. Już M.Curie powiedziała, że nie powinniśmy się interesować
      ludźmi lecz faktami.
      Rafale!
      Chciałeś dobrze ale ci nie wyszło.
      Ulegasz propagandzie, nie jestem rodzynką. W Sznie poparcie dla SLD oscyluje
      wokół średniej krajowej ok. 20%. Podam Ci przykład w ub.latach znany
      antykomunista, którego nazwiska nie pomnę uzyskał największą liczbę głosów w
      wyborach samorządowych. A potem ...A tak chciałam być miła i odwzajemnić
      komplement.
      Gile-gile Panowie.
      • Gość: Krates Re: Rządy fachowców!!! IP: *.delta.com.pl 09.08.01, 05:53
        Miła jolko, która napisałaś:

> Krates !
        > Rozumiem, że jesteś i za i ...
        > 1) Uważasz,że organizator nie musi nic robić tylko mieć na wszystko oko - to
        > tak jak ja;

Dokładniej: mieć oko, wiedzieć, podejmować właściwe decyzje i... ponosić
        odpowiedzialność to jest własnie to co MUSI ROBIĆ. Nie jest to takie znowu nic.

Ale istotą mojego stanowiska jest to, że cały urząd nie jest do niczego
        potrzebny. Pan P.N. wygląda na sprawnego analityka służb wywiadowczych i tam
        powinien być wykorzystany a nie do rozgrywek w walce o dostęp do państwowego
        żerowiska.

> 2) Jeśli P.N. jest człowiekiem Min. Milczanowskiego (też Sz-n) to dla mnie
        > dodatkowy atut ( tu sie różnimy),

P.N. jest z Warszawy. Ja też. I znałem go niegdyś przelotnie. Z racji takiej
        znajomości z widzenia rozmawiałem z nim krótko podczas przypadkowego spotkania
        kilka lat temu. To są tylko wrażenia i mogą być złudne (dlaczego ktoś z UOP
        miałby zachowywać się szczerze?) ale nie dysponuję niczym poza intuicjami. P.N.
        podpisał słynną instrukcję ujawnioną przez Kaczyńskiego. Późniejsze tłumaczenie
        nie wypadło przekonująco. Jest wiele przesłanek świadczących o tym, że UOP
        mieszał ostro w polityce w latach 1990-1992 a P.N. nie mógł tego nie
        widzieć.
        Następna przesłanka: wojna UOP vs. Kaczyński. Któraś strona (obie?) to bandyci.
        Moim zdaniem bandyci są górą.

> 3) Czy uważasz, że lepsze od białego wywiadu byłyby inne metody np. pójście do
        > ludu a może inne ? Bardzom ciekawa tegoż.

Nie mam zastrzeżeń do metody.
        Jeno do celu.
        Jeśli zatrudniam nocnego stróża to oczekuję że będzie zamiatał i miał oko na
        podejrzane typy kręcące się po podwórku ale nie życzę sobie by mieszał się do
        mojego życia!!
        Obywatele to lokatorzy a rząd to nocny stróż. Nasz stróż narzuca nam kiedy mamy
        wracać do domu i co możemy robić w swoich mieszkaniach. Śledzi nas i podsłuchuje
        aby później ewentualnym szantażem ochronić swoją posadę i zarobki. A posesja
        nieposprzątana.
        Zaprawdę byłoby lepiej gdyby UOP namierzał skuteczniej skorumpowanych i
        nieuczciwych urzędników zamiast uczestniczyć w grze politycznej!

> Ta skorupa.

?

> Gile-gile Panowie.

Gligli? wink

Krates

• Gość: rafal Re: Rządy fachowców!!! IP: 157.25.121.* 09.08.01, 12:50
        > Rafale!
        > Chciałeś dobrze ale ci nie wyszło.
        > Ulegasz propagandzie, nie jestem rodzynką. W Sznie poparcie dla SLD oscyluje
        > wokół średniej krajowej ok. 20%. Podam Ci przykład w ub.latach znany
        > antykomunista, którego nazwiska nie pomnę uzyskał największą liczbę głosów w
        > wyborach samorządowych. A potem ...A tak chciałam być miła i odwzajemnić
        > komplement.
        > Gile-gile Panowie.

napisz człowieku kobiecie coś miłego to ci piachem w oczy sypnie, coś zadziorna
        chyba jestem co? smile))))))
        średnie poparcie dla SLD na pewno nie oscyluje w granicach 20% a raczej 40-45%...
        pozatym sprawdź dane poparcia dla SLD w woj. zachodniopomorskim... są nieco
        większe niż średnia... stąd mój wniosek. A przede wszystkim nigdzie nie
        napisałem, że Jesteś antykomunistką... niepopieranie SLD chyba nie nie jest
        tożsame z tym pierwszym... tyle gwoli ścisłości. A zresztą przyjęcie komplementu
        to 1. nie obraza 2. jest bardzo kobiece... bardziej niż odcinanie się kolegom,
        którzy z czystej sympatii coś napisali...

pozdrawiam licząc, że tym razem nie będzie ostrej riposty
        • Gość: jolka Re: Rządy fachowców!!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.01, 23:08
          Gość portalu: rafał
          > napisz człowieku kobiecie coś miłego to ci piachem w oczy sypnie, coś zadziorna
          > chyba jestem co? smile))))))
          Zamieniam piach na popiół i się kajam. Co do zadziorności to jesteś moim
          mistrzem, daleko mi jeszcze do Ciebie.
          > średnie poparcie dla SLD na pewno nie oscyluje w granicach 20% a raczej 40-45%.
          Chodzi mi o podawanie udziału odsetka głosującego na SLD w liczbie uprawnionych
          do głosowania (sądzę, że jest to ok. 30 mln ludności)czyli twoje 40% z 50%
          frekwencji to 20 % jest to miarodajna ocena(pełna).
          > pozatym sprawdź dane poparcia dla SLD w woj. zachodniopomorskim... są nieco
          > większe niż średnia... stąd mój wniosek. A przede wszystkim nigdzie nie
          > napisałem, że Jesteś antykomunistką... nie popieranie SLD chyba nie nie jest
          > tożsame z tym pierwszym... tyle gwoli ścisłości.
          Przepraszam Cię za skróty myślowe, chodziło mi o to, że Mariana Jurczyka poparło
          duzo (ok. 70 %)Szczecinian, z uwagi na jego udział (Przewod.) w strajku w 1980 r.
          w Stoczni Szczec. głosując na niego, głosowano na zdeklarowanego prawicowca. Pan
          M.Jurczyk nie miał wykształconego zaplecza politycznego (partii) i zawarł
          koalicję nie z AWS tylko z SLD. To był szok. Ci, którzy się zawiedli mogą zostać
          w domach. Ale chyba nie jest aż tak żle.Sorry, że ci poprzednio tego
          niewyłuszczyłam, tylko 3 kropki no i ten piach. Komunizmu nigdy nie było, tak że
          nie jesteśmy antyk.oboje.

A zresztą przyjęcie komplementu
          > to 1. nie obraza 2. jest bardzo kobiece... bardziej niż odcinanie się kolegom,
          > którzy z czystej sympatii coś napisali...
          Przyjmuję komplement, ale sądziłam, że to tylko stwierdzenie faktu.
          > pozdrawiam licząc, że tym razem nie będzie ostrej riposty
          Bez riposty z przeczystą sympatią.
    • Gość: jolka Re: Dyskusja fachowców nt filozofow IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.01, 04:06
      Piekni Panowie !
      Zapraszam do działu KRAJ, jest tam obrażliwy wątek dla Polakow. Z uwagi na
      posiadane przez Panów uzbrojenie (przygotowanie), należy dac odpor. Facet
      cytuje Norwida.
      Mamy wspólnego wroga a nic przeciez tak nie łączy.
      Pozdr.
      • Gość: WojcD Re: Dyskusja fachowców nt filozofow IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 14.08.01, 04:14
        Nie ze mną te Brunery Numer (to nie jest moje). Nie biorę udziału w
        przepychankach.
        Wojciech
        • Gość: WojcD Re: Dyskusja fachowców nt filozofow IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 14.08.01, 04:21
          Pani Jolu,
          był taki jeden w raju i taka jedna. On jej posłuchał i teraz mamy przechlapane -
          musimy cierpieć i umieramy.
          Wojciech
          • Gość: jolka Re: Dyskusja fachowców nt filozofow IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.01, 04:28

> był taki jeden w raju i taka jedna. On jej posłuchał i teraz mamy przechlapane
            > musimy cierpieć i umieramy.
            No niech Pan nie bedzie taki nieugięty. Ja slyszalam, że w tej opowieści o raju
            zaistniały szumy informacyjne. A rzeczywistośc byla zupelnie inna. Kiedys Panu
            opowiem te bajkę.
            Jedno zdanko ... prosze.
            Wyczekująco pozdrawiam
            • Gość: WojcD Re: Dyskusja fachowców nt filozofow IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 14.08.01, 04:31
              Co to za wątek - ja go nie widzę.
              • Gość: jolka Re: Wojtku włóż okulary IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.01, 04:37

> Co to za wątek - ja go nie widzę.

Pierwszy wątek na kraju o samoniszczeniu Polakow.
                POzdrawiam.
            • Gość: jurek1 Do Joli - o bajce i raju IP: *.bukowe.sdi.tpnet.pl 14.08.01, 19:22
              Czyżbyś wyznawała wersję z seksmisji?
              Jakby nie było to ona winna.

Pozdrawiam

P.S. Chętnie posłucham Twojej wersji
        • Gość: jolka Re: Dyskusja fachowców nt filozofow IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.01, 04:22

> Nie ze mną te Brunery Numer (to nie jest moje). Nie biorę udziału w
          > przepychankach.

Ale Wojtku ja Cię tak bardzo proszę, zrob to dla mnie. Poszukaj jakichś cytatów.
          Przeczytałeś co tam napisano, chociaż jedno zdanko takie empiryczne ..
          -smile
          Pozdrowienia.

• Gość: Krates Już na wojnę? Tak szybko? IP: *.delta.com.pl 14.08.01, 04:24
        A gdybym Ci krokodyla dostarczył, albo nawlókł igłę? Wiatrak mogę wyzwać też na
        pojedynek.

Kto uwierzy, że stoik się obraża? Nawet Polak. Wyjdzie nieprzekonywująco. Wzbudzę
        niechęć obu stron. Już to trenowałem. Chcą obrażać i być obrażani. Karmią się tym
        a jeśli im przerwać to się rzucają solidarnie na intruza.

Na pewno tego chcesz?

Krates

> Piekni Panowie !
        > Zapraszam do działu KRAJ, jest tam obrażliwy wątek dla Polakow. Z uwagi na
        > posiadane przez Panów uzbrojenie (przygotowanie), należy dac odpor. Facet
        > cytuje Norwida.
        > Mamy wspólnego wroga a nic przeciez tak nie łączy.
        > Pozdr.

• Gość: jolka Re: Już na wojnę? Tak szybko? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.01, 04:34
          Jakżeż można życ bez wojny ? Krates tak mi sie bezwiednie skojarzylo o tych
          biurkach ( wiesz bialy wywiad) . Oni jutro dostana bialej goraczki jak będą to
          czytać. Wiesz Wątek nt. Rządu. -smile))))
          A tu nic na temat. -smile))))
          Chyba umre ze smiechu.
          Pozdrawiam.
          • Gość: WojcD Ja już wystartowałem - niczym ta Łajka IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 14.08.01, 04:48
            Już tam jestem
            • Gość: jolka Re: Ja już wystartowałeś a ja z Tobą IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.01, 04:52

> Już tam jestem
              Nie mogę pisać tak sie skrecam ze śmiechu.
              Bardzo grzecznie dziekuje.
              Pozdrowionka

• Gość: aura Re: Rządy fachowców!!! IP: 212.33.74.* 14.08.01, 10:24
      Rządy fachowców ?! Dzięki tym fachowcom mamy dziurę budżetową, którą zamierza się
      zasypać odzierając budzetówkę z jej i tak marnych pieniędzy. Może by tak panowie posłowie,
      urzędnicy i inne gryzipiórki, zarabiający po kilka tysięcy miesięcznie oddali po 3/4 swoich
      pensji? Ja zarabiam ok. 900 zł brutto i jeszcze mi zabiorą! Chyba zostanę politykiem albo
      gangsterem, w tym kraju tylko ci przeżyją!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka