gini 18.11.03, 23:53 Przyznawac mi sie szybko, ktora z Was lubi "Przeminelo z wiatrem" Od razu sie przyznaje bardzo lubie, a nawet wiecej. Czasami to ja tez sie wybieram do Tary . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Emily Re: Dziewczyny z tego foruma IP: *.dc.dc.cox.net 18.11.03, 23:56 ja bardzo lubie! Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Dziewczyny z tego foruma 19.11.03, 00:04 Gość portalu: Emily napisał(a): > ja bardzo lubie! No to nie jestem sama.A balam sie troszeczke, mysle , ze Malgosia znala troszke i kobiety i mezczyzn. Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly3 Re: Dziewczyny z tego foruma 19.11.03, 00:06 ja w zasadzie tez chyba lubie a nie dziewczynam Odpowiedz Link Zgłoś
hawaian Re: Dziewczyny z tego foruma 19.11.03, 00:08 wesoly3 napisał: > ja w zasadzie tez chyba lubie > ale nie dziewczyny Tak myślałem że coś z tobą nie tak . Odpowiedz Link Zgłoś
gini Danka jak sie obudzisz 19.11.03, 00:15 To wyobraz sobie, ze to do Ciebie, dopisz cos i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
rnaniekxxx Re: Dziewczyny z tego foruma 19.11.03, 00:15 wesoly3 napisał: > ja w zasadzie tez chyba lubie > a nie dziewczynam jak to? mowia zes ciota!!!!! (i cwel). Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re:Uwaga !!!ciotom pedalom i innym prowokom 19.11.03, 00:21 Wstep wzbroniony!!! Ja jestem feminazistaka i zalozylaml sobie babski watek. Panowie do palarni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Dziewczyny z tego foruma IP: 194.90.65.* 19.11.03, 08:19 nu, ja tez bardzo lubie. ja wogole lubie takie sagi..... a ktora z was czytala takie cudowne powiescidlo "desiree"??? po prostu cudo, tez saga.... ale ma tlo historyczne i to dobrze zbadane. a jeszcze podobaly mi sie ksiazki takiej jednej pani o nazwisku jean m. auel "earth's children: clan of the cave bear/valley of the horses/mammoth hunters".... zaczelam czytac to na wakacjach z braku czegos innego. nigdy bym nie przypuszczala, ze mnie to zainteresuje, ale potem nie moglam odlozyc tych ksiazek... teraz czekam juz od paru lat na ciag dalszy. ale ona robi tamte research, zanim napisze 2 zdania. Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Uwaga? 19.11.03, 11:13 gini napisała: > Wstep wzbroniony!!! > Ja jestem feminazistaka... --------------------------------------------------------------------------- Czy to damska odmiana tego świstaka, co siedzi bo zwijał rodzinne sreberka? --------------------------------------------------------------------------- > Panowie do palarni. ------------------------------------------------------------------------ Drwa rąbać, wiewióry lecą. PS Majestatyczna scena płonących dekoracji na długo zapadła w mej pamięci. A Vivien Leigh rzeczywiście zagrała z "feminazistowskim" zębem Pzdr k. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: nie jestem dziewczyną IP: 194.90.65.* 19.11.03, 08:50 nu, "frankly, my dear, i don't give a damn" jest u nas w domy uzywane dosyc czesto..... Odpowiedz Link Zgłoś
jacek#jw Forumo bez dziewczyn, byłoby nędznym miejscem, 19.11.03, 09:10 do którego nie warto jest zaglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
ada08 Re: Dziewczyny z tego foruma 19.11.03, 09:54 Ja dość lubię, ale to nie jest powieść , do której wracam. Nawet nie mam jej w domu. Filmu nie znam. a. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Dziewczyny z tego foruma IP: 194.90.65.* 19.11.03, 10:54 nu, to obejrzyj film. vivien leigh eteryczna megiera, fantastyczna, clark gable warty grzechu, a muzyka....... nie mozna opisac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wqrwiony2 [...] IP: *.crowley.pl 19.11.03, 10:57 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Czy aby nie za stara na "dziewczynę"? IP: 194.90.65.* 19.11.03, 11:01 chciales koniecznie wtracic tutaj twoje 3 grosze? ok, wtraciles. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wqrwiony2 [...] IP: *.crowley.pl 19.11.03, 11:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Dziewczyny z tego foruma do Ady 19.11.03, 17:43 ada08 napisała: > Ja dość lubię, ale to nie jest powieść , do której wracam. > Nawet nie mam jej w domu. > Filmu nie znam. > a. Wiesz Ado ja tez nie wracam, ale zapadla mi jakos w serce.Tez nie mam w domu, ale czasem sie w tej powiesci odnajduje, bo jak Scarlett czesto odkladam pewne sprawy na jutro. Film widzialam nie podobal mi sie. Odpowiedz Link Zgłoś
miss_mag Re: Dziewczyny z tego foruma 19.11.03, 18:04 ada08 napisała: > Ja dość lubię, ale to nie jest powieść , do której wracam. > Nawet nie mam jej w domu. > Filmu nie znam. > a. Dzien dobry Ado i Aniu. Ksiazke przeczytalam i flim ogladnelam jako mlode dziewcze, bo nie mialabym zycia, gdybym tego nie zrobila - moja mama miala (i ma) srube na tym punkcie. Ksiazka jest bardzo dobra (przeczytalam i po polsku i po angielsku - jezyk sporo traci na tlumaczeniu). Film podobal mi sie, gdy mieszkalam w Polsce. Kiedy juz bedac tu, zamieszkalam na Old South, to zrozumialam, ze film jest okropny (o czym zreszta Poludniowcy mnie natychmiast poinformowali) - makiety wogole nie przekazuja magii, jakie ma Poludnie, aktorzy, moze z wyj. Olivii de Havilland nie maja poludniowych manier, a akcent Vivien Leigh jest wprost okropny! Brzmi jak dziwka udajace dame (byla zreszta chorobliwa nimfomanka). Od tamtego czasu zrobiono kilka naprawde dobrych filmow o wojnie secesyjnej - "Polnoc i Poludnie" jest chyba najlepszy. No i "Glory" z Denzelem Washingtonem - glownie dlatego, ze Denzel jest suuuper przystojny. Jak tu mawiaja - "he knocks my socks off". P.S. Przeczytalam tez sequel do "Przeminelo z wiatrem", popelnione kilka lat temu wbrew protestom towarzystwa fanow Margret Mitchell. Okropne!!!! Rhett i Scarlet rozwodza sie, co w bogobojnym Charleston (wyprowadzili sie ze spalonej Atlanty) traci skaldalem. Tuz przed rozwodem Rhett, pijany, traci swoja dzentelmenska postawe i wymusza na Scarlett obowiazek malzenski grozac jej smiercia. Scarlett ucieka do Irlandii i zamieszkuje w hrabstwie, skad wywodzil sie jej ojciec. Tam rodzi corke (w Halloween) - owoc ostatniego spotkania z Rhettem i jest swiadkiem rebelii chlopow irlandzkich przeciw panom angielskim. Uznana za czarownice za miejscowy, ciemny lud, ledwo ucieka z zyciem. Zaczynajac po raz kolejny od zera, wspina sie po stopniach socjalnych (zachowujac swoja urode, co jej ulatwia zycie) i spotyka Rhetta na wyscigach konskich w Londynie. Rhett jedzie z nia do Irlandii, spotyka swoja corke i w koncu sa NAPRAWDE RAZEM. Nie musicie tego czytac Odpowiedz Link Zgłoś
limakty a może jestem babą!...:))) 19.11.03, 17:40 Widziałem , jest to cudowna rzecz, ale...nie lubię takich filmów! Nie lubię moich babskich łez Chyba to wstyd , że stary chłop płacze oglądająć film...ale mnie sie to częst zdarza - szczególnie na filmach dla dzieci. Czy to wstyd ronić łzy męskie- i to wtedy , kiedy człowiek jest świadomy , że to fikcja literacka? LIMAK Odpowiedz Link Zgłoś
limakty zapomniałem dopisać.... 19.11.03, 17:41 Szkoda , że przeminęło z wiatrem.... Ten kto pozna sens tych słów , napewno to zrozumie )) LIMAK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miriam Re: Dziewczyny z tego foruma IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 19.11.03, 17:52 Lubię. Film - oceniam jako dobry w porównaniu z książką. Bardzo pouczająca książeczka dla kobiet i ich... mężczyzn M., Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Dziewczyny z tego foruma 19.11.03, 17:55 Gość portalu: Miriam napisał(a): > Lubię. Film - oceniam jako dobry w porównaniu z książką. > Bardzo pouczająca książeczka dla kobiet i ich... mężczyzn > > M., Miriam zawiodlas mnie film jest zdecydowanie zly!!! Ksiazka jest piekna i pouczajaca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miriam Re: Dziewczyny z tego foruma IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 19.11.03, 18:00 Ale Gini ja mam absolutną słabość do Vivien Leigh! A to wszystko ze względu na Jej rolę w Tramwaju zwanym pożądniem. Znakomita! Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Dziewczyny z tego foruma 19.11.03, 18:10 Gość portalu: Miriam napisał(a): > Ale Gini ja mam absolutną słabość do Vivien Leigh! > A to wszystko ze względu na Jej rolę w Tramwaju zwanym pożądniem. Znakomita! Ale filmu nie lubie , moze dlatego, ze wczesniej czytalam ksiazke. Ja zrobilam blad, bo nie zaznaczylam, ze chce gadac o ksiazce, o Margret Mitchell , ktora tak ladnie nas obmalowala, czyli nas kobietki, znajdziesz tam wszystko.. Odpowiedz Link Zgłoś
miss_mag Re: Dziewczyny z tego foruma 19.11.03, 18:32 Gość portalu: Miriam napisał(a): > Ale Gini ja mam absolutną słabość do Vivien Leigh! > A to wszystko ze względu na Jej rolę w Tramwaju zwanym pożądniem. Znakomita! Czy masz na mysli te wersje, w ktorej Stana Kowalskiego gra Brando? Zgadzam sie, film ma atmosfere. Chyba najlepszy ze wszystkich "Tramwajow". I Elia Kazan to rezyserowal! Role Blanche zagrala Leigh znakomicie. Choc nie lubie postaci Blanche - "umierajacego fiolka". Zdecydowanie wole dynamiczna Scarlett o"Hara. Hmmm, moze dlatego Leigh nie potrafila zagrac Scarlett - ona jaest taka bardziej Blanche. Odpowiedz Link Zgłoś
miss_mag Re: Dziewczyny z tego foruma 19.11.03, 18:24 gini napisała: > Miriam zawiodlas mnie film jest zdecydowanie zly!!! Zgadzam sie z Toba, film jest zly. Przeczytaj sobie moj post u gory. > Ksiazka jest piekna i pouczajaca. Jest nostalgiczna. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Dziewczyny z tego foruma 19.11.03, 18:27 miss_mag napisała: > gini napisała: > > > Miriam zawiodlas mnie film jest zdecydowanie zly!!! > Zgadzam sie z Toba, film jest zly. Przeczytaj sobie moj post u gory. > > > Ksiazka jest piekna i pouczajaca. > Jest nostalgiczna. Mag odebralas wlasciwie tak jak ja.3Jutro pojade do Tary" Odpowiedz Link Zgłoś
ada08 ''Pomyślę o tym jutro'' :-) 19.11.03, 19:21 To są słowa Scarlett , z którymi bardzo sią utożsamiam. Jutro zasię zapomnę pomyśleć i tak jakoś mi schodzi Co się tyczy mężczyzn w ''Przeminęło...'' to nigdy nie obstawałam za anielskim Ashleyem. Ja tam zawsze wolałam Bohuna )) a. Odpowiedz Link Zgłoś
miss_mag Re: ''Pomyślę o tym jutro'' :-) 19.11.03, 19:26 ada08 napisała: > Co się tyczy mężczyzn w ''Przeminęło...'' to nigdy nie > obstawałam za anielskim Ashleyem. Ja tam zawsze wolałam > Bohuna )) Mnie tez zawsze dziwilo, ze leciala na tego mieczaka )) Odpowiedz Link Zgłoś