Dodaj do ulubionych

staruchy sie modla

IP: 142.108.17.* 24.01.02, 14:16
wspolczesny leonid brezniew, stary i koslawy karol z wadowic, zgromadzil innych
staruszkow aby sie pomodlili do swoich bogow, bozkow i bogini. o co oni sie
modla - ano o pokoj. wiec leca te rozne zawodzenia, formulki i pierdoly w
niebiosa, a tam czekaja nie nie trzydziesci tysiecy bogow, bozkow i bogini
jakie ludzie sobie wymysleli przez ostatnie dziesiec tysiecy lat. a jak pokoj
pojutrze nie zapanuje na ziemi i w kosmosie, czy to znaczy ze jehowa, zeus,
baal, neptun, allah i reszta tych produktow chorego umyslu ludzkiego nie
istnieje ? jest jednak rada - a moze by tak zaczac modly do prawdziwego
polskiego boga - swiatowita ?
Obserwuj wątek
    • wild może te staruchy modlą się o społeczną myśl etosu? 24.01.02, 14:28
      Gość portalu: karol w. napisał(a):

> wspolczesny leonid brezniew, stary i koslawy karol z wadowic, zgromadzil innych
      >
      > staruszkow aby sie pomodlili do swoich bogow, bozkow i bogini. o co oni sie
      > modla - ano o pokoj. wiec leca te rozne zawodzenia, formulki i pierdoly w
      > niebiosa, a tam czekaja nie nie trzydziesci tysiecy bogow, bozkow i bogini
      > jakie ludzie sobie wymysleli przez ostatnie dziesiec tysiecy lat. a jak pokoj
      > pojutrze nie zapanuje na ziemi i w kosmosie, czy to znaczy ze jehowa, zeus,
      > baal, neptun, allah i reszta tych produktow chorego umyslu ludzkiego nie
      > istnieje ? jest jednak rada - a moze by tak zaczac modly do prawdziwego
      > polskiego boga - swiatowita ?

czy Twoją religią jest kult urzędnika-kapłana który narzuca innym np. przymus
      nauczania?
      jakie zaklęcie wtedy komuś aplikujesz?
    • Gość: galena Re: staruchy sie modla IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 24.01.02, 16:35
      Gość portalu: karol w. napisał(a):

> zgromadzil innych
      >
      > staruszkow aby sie pomodlili do swoich bogow, bozkow i bogini.

To oczywiście prowokacja. Zaczepka. Ja należę do tych, którzy mają ogromne
      poczucie wolności. Lecz prawo do "tego rodzaju" wolności przysługuje absolutnie
      wszystkim, także wyznawcom każdej innej wiary. Szanuję ich, czasem podziwiam (że
      uwierzyli w dogmaty, czyli jak ktoś mądry powiedział zgodzili się na "zakaz
      dochodzenia prawdy"), a czasami, przyznam się szczerze, trochę im zazdroszczę, bo
      czego jak czego ale pokory wiara uczy. A ja niestety z tych niepokornych, co to
      chcą konkretów zaraz i natychmiast, a jak ma być nagroda to tu i teraz. Nie
      przeszkadza mi to, że inni tacy nie są. Mogę być z nimi nawet w wielkiej
      przyjażni, ale tylko do momentu, kiedy i oni nie narzucają mi niczego. Fanatyków
      nie znoszę, nie rozumiem, potępiam . W starciu z takimi potrafię być naprawdę
      niegrzeczna. Nie można potępiac człowieka tylko za to, że wierzy, lub nie wierzy.
      Dopóki nie czyni ze swej oręża do walki z innymi.Nie wykorzystuje wiary, by
      narzucić innym swój punkt widzenia. Wyśmiewać można głupotę, fanatyzm,
      nietolerancję, itd. ale napadanie na ludzi tylko dlatego, że się modlą - nie jest
      żadnym argumentem. Nikomu tym krzywdy nie czynią.
      PS. Uwielbiam prowokacje, ale mądre, inteligentne, sensowne, podparte
      argumentami. Ta, jest naprawdę bardzo "cieniutka".
      Bez pozdrowień
    • Gość: Jacek Re: staruchy sie modla IP: *.bmj.net.pl 24.01.02, 19:55
      Nie wiem kto potrafi być aż tak cyniczny, ale widzę, że jednak ......Nie jestem
      papieżofilem, ale porównywanie go do Breżniewa graniczy z niesamowitym cynizmem
      i totalnym brakiem wyczucia. Czlowieku przecież wiesz kim był Breżniew owszem
      starym stetryczałym głupkiem.....czy uważasz, że papież też nim jest...Jeśli
      tak to już Twój problem. Poza tym uważam, że naśmiewanie się z jakichkolwiek
      przekonań, wyznań i religii jest nietaktowne, głupie, prymitywne i świadczy o
      braku wychowania....Zastanów sie następnym razem nad tym co piszesz. I nie
      obrzucaj inwektywami ludzi, których nie znasz, bo to kolejny przejaw chamstwa i
      arogancji. Nie masz do tego prawa...bo obrazasz miliony wierzących na całym
      świecie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka