polski_francuz 13.03.09, 20:54 jeszcze nie Stanow Zjednoczonych (Split musi troche jeszcze podchowac swego syna) ale Litwy. tinyurl.com/boobxc Pewnie nie wygra, pewnie tylko troche glosow dostanie, ale cieszy ze Polacy na Litwie sa dynamiczni. PF Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marksistowski Re: Marksistowski 13.03.09, 21:17 A czemu polska franca ma takie zle o sobie mniemanie? No bo jak nie jest polską francą, to czemu w języku polskim pisze? Przecież wiadomo, że żadna litewska franca nic w historii sensownego po litewsku nie napisała. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Marksistowski 13.03.09, 21:36 A czemu marksistowski durak takie odchyly torunsko-dewocjonalno-polityczne ma? Ano bo sie w Stanach nasluchal telewizyjnych kaznodziei i wydaje mu sie, ze i w Polsce podobnie. PF Odpowiedz Link Zgłoś
marksistowski Re: Marksistowski 13.03.09, 21:47 A co franca o Polsce wie? Bo franca pisze jak polonofob ignorant. Ja to chociaż posiadam dom letniskowy w Borach Tucholskich , w ktorym kilka miesięcy w POlsce rocznie spędzam. A france na autobus do Polski nie stac? Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Marksistowski 13.03.09, 21:54 Dom, zone, prace na czarno i brednie o 48 cm wacku na forach. Tak realizujesz ten twoj "late american dream" w Borach Tucholskich. Sam nie potrafisz jeszcze w prawidlowa strune uderzyc. PF Odpowiedz Link Zgłoś
marksistowski Re: Marksistowski 13.03.09, 22:26 E tam. Jak każdy polonofob nieudacznik - zawistny jestes. Jezeli ty jesteś zawistny o takie drobiazgi, ze ja mam zone, dzieci,dlugie wakacje w mojej polskiej posiadłosci oraz produktywne życie w USA - to ty naprawde tak cienka franca jestes , że cie nawet w du*pe kopnąc nie warto. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Wyscig szczurow 13.03.09, 22:46 Zawistny o zone i dom? Tez mam. I do zawistnych sie nie zaliczam. Tlumacze ci tylko, ze stosujesz amerykanskie wariactwa typu "wyscig szczurow" takie jak: mam wiekszego czlonka, mam mlodsza zone, mam wieksza posiadlosc, slucham takiego kaznodziei...w Europie. A w Europie takiego wyscigu szczurow nie ma. Jestesmy mniejsi, spokojniejsi i, o wiele, kulturalniejsi. Jak troche tu pozyjesz to moze zrozumiesz. Przestan tylko ciagle wrzeszczec bo to spowalnia zrozumienie. Dobranoc PF Odpowiedz Link Zgłoś
belgijska Goraczka piatkowej nocy.... 13.03.09, 21:01 ..... czyli bajki Poivrota_Françaisa. Odpowiedz Link Zgłoś
cyborg.jr Re: Polski kandydat na prezydenta 13.03.09, 21:03 litwosi tak lubią polaków jak ciebie tu niektórzy na forum ... Odpowiedz Link Zgłoś
spitt Re: Polski kandydat na prezydenta 13.03.09, 21:06 Nie bede pokazywal palcem ,... =================================================================== litwosi tak lubią polaków jak ciebie tu niektórzy na forum ... Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Lubia, nie lubia, polubia 13.03.09, 21:07 Polska jest znow obecna na Litwie i jest dla Litwy ciekawsza alternatywa niz Rosja. A Litwini, w odroznieniu od Polakow, sa politycznie rozsadni i wola nie miec wrogow na dwoch granicach. A wiec polubia. PF P.S. A ciebie wszyscy lubia? Odpowiedz Link Zgłoś
spitt Re: Lubia, nie lubia, polubia 13.03.09, 21:17 Jak osiol bat ,... =================================================================== P.S. A ciebie wszyscy lubia? Odpowiedz Link Zgłoś
cyborg.jr Re: Lubia, nie lubia, polubia 13.03.09, 21:18 polska nie ma żadnych szans na wschodzie , nawet na ukrainie której dupę głaskała , polska jest tak wredna , że narody odwrócily się od niej... i uważam , że słusznie ...co nie znaczy , że litwosi , ukrainy i inne wschody są qutasami ... natomiast trzeba z Rosją umieć żyć...to powinien być priorytet polskiej polityki zagranicznej .. ale na to trzeba ludzi , a nie kartofli i jakiś tam radków z placówek .. I love Russia Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Jagiellonski sojusz 13.03.09, 21:44 Wrecz przeciwnie. Jedynie rozsadna droga w geopolityczna przyszlosc Polski prowadzi przez "jagiellonski" sojusz: z Litwa, Ukraina i Bialorusia. Twoje Iwany nigdy sie nie naucza gospodarowac. Nigdy, bedac az takim wielkim krajem. Musza dojsc do takiej skali kraju, ze juz beda w stanie adminsitracja. Poki co, to ciagle wiecej u nich idzie w drut kolczasty i w bron niz w cokolwiek innego. Polska ma szanse zrobienie tej strategii, strategia przyszlosci, ale pod warunkiem, ze nie powtorzy bledow przeszlosci. Tych, ktore nas juz kiedys wolnosc kosztowaly. I w polskiej klasie politycznej, zwykle skloconej niemozebnie, wlasne co do tej wschodniej strategi jednomyslnosc panuje od Kwacha, przez Kaczora do Tuska. I bardzo dobrze. PF Odpowiedz Link Zgłoś
belgijska Re: Polski kandydat na prezydenta 13.03.09, 21:08 Moglby podzielic los wikula i lec ... bez kwiku. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Polski kandydat na prezydenta 13.03.09, 21:38 Siostro, a ty znasz Wikula? Odpowiedz Link Zgłoś
belgijska Re: Polski kandydat na prezydenta 13.03.09, 21:45 pozarski napisał: > Siostro, a ty znasz Wikula? Ja nie ale cyborg.jr mi wyjasnil, ze to byla dla nie niego l'"Education sentimentale", tudziez "Priestupljenije i nakazanije" .... Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Polski kandydat na prezydenta 13.03.09, 21:57 Po prostu po przeczytaniu tego zdania: "Moglby podzielic los wikula i lec ... bez kwiku",zrobilo mi sie smutno na duszy. Lubie Wikula, a Abi z Wikulem prowadzili ze soba nieustanne potyczki. Nie wiem,co jest przyczyna odejscia Wikula. Podejrzewam,ze obecnosc okraglakow go stad wykurzyla,bo to jest bardzo porzadny facet i nie powinien sluzyc za figure retoryczna. Nie gniewaj sie,ale i forumowa sympatia ma swoje prawa i obowiazki. Odpowiedz Link Zgłoś
belgijska Re: Polski kandydat na prezydenta 13.03.09, 22:06 Oczywiscie, ze sie nie gniewam - mnie chodzlo, ze P_F MOGLBY dla mnie, tak jak wikul dla cyborga.jr zniknac, bez sladu. Wikula nie czytalam wiec sie nie wypowiadam. Hi, hi, hi... wole prawa, niz obowiazki .... Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Polski kandydat na prezydenta 13.03.09, 22:19 No tak,ale ja to odczytalem troche inaczej. Sorki wiec. Odpowiedz Link Zgłoś
belgijska Re: Polski kandydat na prezydenta 13.03.09, 22:33 pozarski napisał: > No tak,ale ja to odczytalem troche inaczej. Sorki wiec. Wyglada na to, ze klasyczne 'quid pro quod', jak w "Uczonych bialoglowach" P.S. Chyba sie zamkne Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Polski kandydat na prezydenta 13.03.09, 22:48 Nienie,nie zamykaj sie. Wlasnie zamykaja nasze kochane KaKa. Teraz ty. Co to bedzie? Odpowiedz Link Zgłoś
belgijska Re: Polski kandydat na prezydenta 13.03.09, 22:54 pozarski napisał: > Nienie,nie zamykaj sie. Wlasnie zamykaja nasze kochane KaKa. Teraz ty. Co to > bedzie? Nic - skrzydla odrosna (moze piorka) )) Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Polski kandydat na prezydenta 13.03.09, 22:59 belgijska napisała: > pozarski napisał: > > > Nienie,nie zamykaj sie. Wlasnie zamykaja nasze kochane KaKa. Teraz ty. Co > to > > bedzie? > > Nic - skrzydla odrosna (moze piorka) )) > Skrzydla? A po co wilkowi skrzydla? Odpowiedz Link Zgłoś
spitt Re: Polski kandydat na prezydenta 13.03.09, 21:04 Wychowuje juniora na fundamencie 10-ciu przykazan , nie ma szans w polityce ,... ================================================================== (Split musi troche jeszcze podchowac swego syna) Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Polski kandydat na prezydenta 13.03.09, 21:41 bardzo dobrze splitowski.... ostatecznie te 10 przykazan to od zydow macie, wiec jest szansa, ze junior bedzie mial wiecej rozumu, niz ty.... Odpowiedz Link Zgłoś
melord Re: Polski kandydat na prezydenta 13.03.09, 22:44 Cieszy kandydatura przedstawiciela polonii litewskiej na prezydenta litwy,niepokoi walka wewnetrzna miedzy organizacjami polonijnymi ktorych zapewne nie jest tak duzo jak np w ameryce...ale jednak. przypominaja mnie sie czasy z ny kiedy w dzielnicy greenpoint zamieszkalej w tym czasie przez polska wiekszosc,polski kandydat nigdy nie wygral w lokalnych wyborach o stanowisku gubernatora nikt nawet nie marzyl,o prezydencie nie snil.... Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Polski kandydat na prezydenta 13.03.09, 22:49 Ano, szkoda. Nad solidarnoscia narodowa w diasporze warto popracowac. I uczyc sie od Zydow. PF Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Na Litwie nie ma żadnej polonii 13.03.09, 22:55 Tam są Polacy. O nie oni emigrowali - to Polska sobie poszła (a właściwie została przegnana). Odpowiedz Link Zgłoś