hasz0 Sprawdź kto z historyków Scana trakt. Schapera jak 21.03.09, 14:43 świadka a nie sprawcę........ idzie o wymienionych przez Scana, ulubieńców Kieresa, którzy zaprostestowali przeciwko wyborowi Kurtyki na szefa IPN. Antypolscy odwracacze hitorii. Nie mógł im się Kurtyka spodobać.....a było ot przed książką o Bolku przed Gontarczykiem czy Cenckiewiczem... ___________Włączcie IQ!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
belgijska Re: Sprawdź kto z historyków Scana trakt. Schaper 21.03.09, 14:52 hasz0 napisał: > ___________Włączcie IQ!!!!!!!!!!!!! Dajesz czadu.... HaszUszachU ))) Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan Haszysta jest w prostej linii bolszewików 21.03.09, 15:01 spadkobiercą - domniemanie winy oznacza u niego strzał w potylicę, nie rozróżnia "prawdopodobnie" od "z pewnością". Z tego też powodu wszelkie z nim dyskusje są bozbawione sensu, bo to bolszewik mentalny i bolszewik moralny. Prawda (opisywana zresztą w drugorzędnych broszurkach czy innych Łysiakach trzeciego obiegu)jest tylko jego i Partii. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: _byłeś na kursie u Steinbach? może u ... 21.03.09, 19:08 To bardzo interesujaca sugestia. Bezposrednio u Steinbach nie bylem. Natomiast poznalem genealogow z korzeniami na wschodzie. Szalenie interesujace, bardzo duzo mozna sie nauczyc. Najbardziej bylem wstrzasniety gdy mlody czlowiek zwrocil sie do nich z prosba o pomoc w poznaniu historii jego miejscowosci. Co za zapal. Nawet sie postarali aby odppowiedz byla po polsku. Milosc do Heimatu. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: Rycho7 ja Lis w TVP/n 21.03.09, 15:12 Widze Haszu, ze strasznie cierpisz. To ma mnie uszlachetnic? Wlasciwie to jestem Ci wdzieczny za uwage poswiecona Walesie. SB musiala szalenie przewrotnie myslec "promujac" takiego trybuna ludowego. Musieli miec potwornie zle zdanie o "klasie robotniczej" i calym "ludzie pracujacym mist i wsi". Dali sobie wcisnac takie plewy, charyzme belkotu. Ciebie rozumiem, ze nie znosisz konkurencji w sloworaczce. Robole sobie zasluzyly na swoj los. Widzialy galy co braly. Mogli sluchac proroka Hasza. Ja bym go nigdy nie posluchal. Ani przed ani po szkodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 ______racja! Rychu___to samo mówię od lat 21.03.09, 16:12 co do "domniemania niewinności" (to do Scana ) Powtarzam po raz n-ty............nie dotyczy to polityka. U nas nie dotyczy to zwykłego obywatela...a Misiaka broniła cała PO łącznie z Tuskiem. Podobnie z Sawicką........ Teraz za handel polityczny media i TVP ustawa - odroczono sprawę w Opolu, by zyskać głosy SLD. Za 65 gr za chleb babcię skazano od razu. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 ______________________plączecie się OBAJ .... 21.03.09, 16:14 jak to z IQ=70 normalne. W komunie robotnik zarabiał 5 razy wiecej niż inż. i lekarz. DywgacjeR7 mnie nie dotyczą....mi idzie o fakty. Rozumiecie? - fakty! Misie...i lodziarze.... Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: ______________________plączecie się OBAJ .... 21.03.09, 19:05 hasz0 napisał: > W komunie robotnik zarabiał 5 razy wiecej niż inż. i lekarz. Dlatego strajkowal. Ja to rozumiem. Jestem inzynierem. Powrot do normalnosci uwazam za racjonalny. Normalnosc to stan gdy chcacy strajkowac nie ma na bilet aby naruszac moj spokoj. Popieram strajki na wysypiskach smieci. > Rozumiecie? - fakty! Staram sie od pewnego czasu ustalic co to jest "fakt" w obecnosci Hasza. Slowo daje, ze nie wiem. > DywgacjeR7 mnie nie dotyczą.... To oczywista oczywistosc. One dotycza mnie. Chce poznac i zrozumiec przeciwnika. To nie jest w Twoim interesie. W metnej wodzie ..., oczywiscie charytatywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: ______________________plączecie się OBAJ .... 21.03.09, 19:19 rycho7 napisał: > hasz0 napisał: > > > W komunie robotnik zarabiał 5 razy wiecej niż inż. i lekarz. > > Dlatego strajkowal. Ja to rozumiem. Jestem inzynierem. Powrot do > normalnosci uwazam za racjonalny. Komuno wróóóóć.Piekne to były czasy dla Hasza. Sęk w tym,że on chyba był wtedy inzynierem. Idealista poswięcający swoje siły dla dobra narodu? > > To oczywista oczywistosc. One dotycza mnie. Chce poznac i zrozumiec przeciwnika > . > To nie jest w Twoim interesie. W metnej wodzie ..., oczywiscie > charytatywnie. dokładnie ego A. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 ___Prywaciaż w komunie? nawet górnik mu nie sięgał 21.03.09, 19:37 zarobkami...mieli sklepy, no może marynarz...przemytnik albo cinkciarz. A górnik dostwawał talony dolarowe, dofinansowanie do wczasow dla siebie i swojej rodziny, wczoraj żalił mi się dyrektor ekonomiczny, z wykształcenia również inzynier, studiował kilka lat prawo... w Przychodni SHL Delta Hydral jaki sprzęt naracirski mieli za komuny w Szczyrku 20 latkowie górnicy... Jemu dyrektorowi gały wyłaziły z orbit...o czym Wy pieprzycie? Solidarnosć ...podałem Wam link...czytaliscie jak Bolka Borusewicz wpychał na siłę Gwiazdom, Wyszkowskiemu...? Nic nie rozumiecie? Wiem...wiem... ################################################# Misiaczki nie rozumieją, zę wtedy gdy Grad obiecywał uratowanie stoczni Misiaczka firma juz sondowała w stoczniach sytuację jak może zarobić bez pracy... I wymyśliła!!!!!!!!!!!!! Projekt ustawy ..nie ustawę... podsunięto działaczom...a potem olewano ich protesty ..i zmieniano zapisy pod swój zysk. ------------------------- Było oczywiste, ze potrzebna jest....upadłość stoczni polskich... ---------- PO DRUGIE I NAJWAZNIEJSZE!!!!!!!!!!!! ========================================= Solidarnośc i inna firma wystartowała do szkoleń przekwalifikowań: GWARANTUJĄC firma iż zapewni 70% a "S" ok.50% ... na 1 prac. szkol. jest 5000 zł............"S" oceniała, ze wystarczy 1200 zł... A Work Sevice zagwarantowała AŻ........... 20% dwadziescia!!!!! CZYLI .......wygrała konkurs ta , która wybierze super najlepszych szpeców -KTÓRYCH I TAK BY INNI ROZRYWALI NA RYNKU PRACY!!!! Lody za darmo!!!!!!!!! To jest rząd! To jest państwo...i udawanie przez DWA DNI>>>??? Ż EWSZSKO W PORZADKU NIE ZŁĄMANO ANI NORM MORALNYH ANI PRAWA.... Kim jesteście.......sami sobie odp.!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
g-48 Re: ___Prywaciaż w komunie? nawet górnik mu nie s 22.03.09, 00:13 A górnik dostwawał talony dolarowe, dofinansowanie do wczasow dla > siebie i swojej rodziny, wczoraj żalił mi się dyrektor ekonomiczny, > z wykształcenia również inzynier, studiował kilka lat prawo... > w Przychodni SHL Delta Hydral jaki sprzęt naracirski mieli za komuny > w Szczyrku 20 latkowie górnicy... A ty w to wierzysz? Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 wiara w percepcje osobista 22.03.09, 08:55 g-48 napisał: > A ty w to wierzysz? Ja nie wierze ale wiem. Wierzyc to moge jedynie w to, ze przetrzymowano ich w wiezieniach jak ktory nie chcial jechac na wczasy na narty. Bo komuna gnebila narod. Fakt, gnebila narod w sensie pojec I Rzeczypospolitej, to znaczy beneficjentow feudalizmu. W I Rzeczypospolitej ani chlop ani mieszczanin nie byli narodem. Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 ___________FRASYniuk: "chlop... nie byli narodem"? 22.03.09, 09:15 ___________Znasz tezy FRASYNIUKA?_______________kim sa dziś chłopi? Jak ściagali kamasze z dobitych widłami na ich polach powstańców? Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 car nagrodzil ich w 1864 uwlaszczeniem chlopow 22.03.09, 09:42 szach0 napisał: > ___________Znasz tezy FRASYNIUKA?_______________kim sa dziś chłopi? > > Jak ściagali kamasze z dobitych widłami na ich polach > powstańców? Za stlamszenie mietieli 1863 roku car nagrodzil swych najwierniejszych poddanych. Osobiscie sie chlopom nie dziwie. Co nie znaczy, ze bede sie na fakty obrazal. Szeli nawet sie czapka do ziemi poklonie. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 ____plączesz dla plątania@Zwierzę wskoczyło na sam 21.03.09, 19:19 Nikt 1 MARCA NIE WIERZYŁ Piotrowi Borelowskiemu z Dobieszowa w gminie Pawłowiczki choć ostrzegał i pokazał na dowód film . Gucwiński twierdzi, że zwierę jest znudzone bo zagryza po kilkanaście świń a nie jedną, kórą po odciągnięciu zeżre. Zwierzę wskoczyło na samochód - informuje Maciej Milewski, rzecznik opolskiej policji. - Z relacji kierowcy wynika, że pobiegło w kierunku lasu i granicy z Czechami, prawdopodobnie za sarną. Kierowca nie potrafił tego dokładnie określić, bo zdarzenie trwało kilka sekund. Nie lekceważymy jednak tego sygnału Zwierzę z rodziny kotowatych, prawdopodobnie pumę, lamparta lub irbisa sfilmował 1 marca Piotr Borelowski z Dobieszowa w gminie Pawłowiczki. Kilka dni później w Mokrej, niewielkiej wsi w gminie Biała, drapieżnik zagryzł zwierzęta w czterech gospodarstwach. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Szkoda, ze Was niky nie sfotografował...i nie...za 21.03.09, 19:43 pytał dyrektora ZOO..... czy drapieżni sie nUDZĄ...bo jak skaczą na pędzące nawet dachy ju z wiadomo...siejecie popłoch!!!!!! Drapieżni.... ________________Ilu KWIETNYCH pozostało na Aqiue?_____ Mieli podzielić los prosiaków? Gdzie ROZKWAŁKOWANe stoCZniE? GDZIE FLOTA...? Co z dostępem do MORZA? Za co polegli marynarze? Pamietacie pieśń patriotyczną ..."na dnie z honorem lec" Wetserplatte........kiedy to było......juz nie wróci Odpowiedz Link Zgłoś
melord Re: ______________________plączecie się OBAJ .... 22.03.09, 01:57 hasz0 napisał: > W komunie robotnik zarabiał 5 razy wiecej niż inż. i lekarz. > DywgacjeR7 mnie nie dotyczą....mi idzie o fakty. bez przesady hasz0....jako inz. zarabialem oficjalnie 3 razy tyle co moj brat lekarz...nie oficjalnie mial dwa razy wiecej niz ja pracujac w duzym przedsiebiorstwie(kilkanscie tys ludzi)...bylo moze kilku robotnikow-fachowcow ktorzy zarabiali wiecej niz ja,zaden jednak nie tyle co moj brat......wszystko w PRL dzisiaj jest podobnie dobry fachowic zarabia nie wiele mniej niz inz. zawolaj kiedys hydraulika....zatka cie gdy wystawi rachunek Odpowiedz Link Zgłoś
haszszachmat ___________Oj te zarobki.....jak je wyliczać? 22.03.09, 06:59 Mój sąsiad w Lublinie, zwierzył mi się już po 2000 r., gdy już miał dużą firmę, jak bardzo marzył by zarabiać tyle co ja wg niego ok. 5000 zł (rok 1975) a wtedy zrabiałem 6000 zł + premia ~15% + 2700 + premia + nagrody za każdą Odrę ok 2000 zł. Czyli min 12.000 zł. ----------------------------------------------- Ale co z tego? Gdy niczego nie było w tym okresie? Mogłem się ścigać w sprincie z INFLACJĄ np. ceną expresową Malucha... od 69 tys. do prawie 200.000,- pamiętam, ze kupiłem za 138.000 zł jakims cudem zdążyłem z Lublina do Tych nad ranem.... ___________________ ################################################################ Tylko Aquanetowi znikczemnieni aż do bezwstydnie pokazanego na Aquie, krańcowo niewyobrażalnego wśród moheru, stopnia obelżywości.....mogą uważać że tęsknię do czasów KOMUNY. ################################################################ Jak ta pantera śnieżna, co z nudów zagryza na raz, po kilkanaście świń... Tak zagryzają niewygodne fakty podsuwane im przeze mnie pod nos. Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 Komuch za 30%ceny superjakość w IVgat a ja 300% 22.03.09, 09:12 i tak się "dobrze miałem wg oszczerców z Aquy!!!!!!!!!!! Ileż razy chwalili się mieszkaniami, meblami (sypialnia "Białe noce"), kafelkami, sprzęt RTV, AGD.... _________________talony___________________ gdy naród zaczął się burzyć zmienili nazwę na _________________asygnaty______________!!!!!!!! tak jak dzis zmieniają nazwy partii traktowane jako talony do tanich zysków dla misi P.S. Wyjasnienie dla młodszych < 50 lat TALON - rozdawany wsród aparatu partyjnego PZPR i słuzb mundurowych oraz niemundurowych glejt na zakup towaru reglamentowanego NIEDOSTĘPNEGO DLA OBYWATELA Sprzedawał taki samochów na talon - komuszek po 2 latach i brał 3 - 5 razy więcej niż zapłacił za nowy! Miał w ten złodziejki sposób na następny NOWY samochód na talon i zostawało mu na benzyne na całe dwa lata!!!!!!!!! Talon mógł brac nawet raz na dwa lata... Miedzy sobą dyrektorzy i ich pociotki "załatwiali" najlepsze towary w cenie IV gatunku przecenie do ułamka ceny. Zaś rzucane na rynek w mikroskopijnych ilościach osiągały ceny kilkukrotnie większe od 100% ceny z cennika. JAK TACY MOGLI ZREFORMOWAĆ PRL inaczej niż do III RP i nie zgnoić każdego kto chciał IV RP????????!!!!!!!!! ________No jak moi pro-misiowaci szydercy????????!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 masz jakies konstruktywne propozycje haszysto? 22.03.09, 09:50 szach0 napisał: > JAK TACY MOGLI ZREFORMOWAĆ 1. Chrystus widzial ludzi takimi jakim sa: ulomnymi, grzesznymi, popelniajacymi bledy. 2. Bledy i ich poprawianie sa motorem postepu. Wieczniedziewice sa skala, opoka konserwy. "Swieta wlasnoscia", dochodem urzednikow Pana B. 3. Nomenklatura PRL to 5/6 owczesnej inteligencji. Jak rozwijac kraj bez inteligencji? Postawic na czele kierdla Hasza. Jego IQ ma starczyc na wszystkie barany. Wyszlo jak zwykle, kazdy widzi. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 w promieniu 1 km wokół haszysty jest RP=ok 22.03.09, 09:53 i to promieniuje moze nawet dotrze do sąsiada... i dalej Odpowiedz Link Zgłoś
melord Re: ___________Oj te zarobki.....jak je wyliczać? 22.03.09, 09:55 nie jest latwo...ale bez przesady moj ojciec inz.pracujac w biurze projektow zarabial pensja + kwartalna premia ok 10 tys.zl/m w 72r..... i nastepnych ja wtedy zaczynalem,wiec wiem... pamietasz zapewne..w polowie 70 lat Jaroszewicz.jr zalatwil 5 tys Toyot + drugie tyle Datsunow(Nissanow obecnie)...jesli dobrze pamietam Rozeszly sie w ciagu tygodnia po $5 z kawalkiem tysiecy.....to byla kupa forsy($1=100 zl.powiedzmy) Kto je bral...glownie lekarze zarabiajacy 1200 zl/Miesiac!!!!! prawnicy zarabiajacy 1300/miesiac!!!!! ,partyjni i prywatna incjatywa jesli cos zostalo....fakt inzyniera nie bylo stac Zaden robol zarabiajacy w/g ciebie 4/5 razy wiecej nie mial szans sie nawet przymierzyc.....mowie caly czas o PRL maluch za 69 tys to byl pryszcz....dla DOBREGO inzyniera to tylko $690......... Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 stosuje obecnie ten przelicznik szalbiercow 22.03.09, 10:06 melord napisał: > forsy($1=100 zl.powiedzmy) Od dziecinstwa traktuje "kursy walut" za oszustwo. Wspolczesnie jak ide do sklepu w Polsce to przeliczam aktualna cene po aktualnym kursie na USD a nastepnie mnoze przez 100. Wychodzi na to jak wzrosly ceny od PRLu. Aby nie robic tego samego z zarobkami pracuje za granica. Tu wiem, ze zarabiam 2 razy mniej niz miejscowy inzynier z moim doswiadczeniem. Bida az piszczy. > Zaden robol zarabiajacy w/g ciebie 4/5 razy wiecej nie mial szans > sie nawet przymierzyc.....mowie caly czas o PRL Racjonalizatorzy dostawali talony na peczki. No ale to zajecie wymagalo wyjscia z analfabetyzmu przynajmniej poprzez nie kontestowanie Akademii Pierwszomajowych (to takie swieto roboli, cieszacych sie jak to slusznie ich rozstrzelali w Chicago). Odpowiedz Link Zgłoś
melord Re: stosuje obecnie ten przelicznik szalbiercow 22.03.09, 10:16 dostawali talony na peczki....to prawda inna prawda,Polak zarabial oficjalnie 3 tys.....wydawal 5 dzisiaj jest inaczej??? Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 w PRL wsadzali wszystkich do pierdla 22.03.09, 10:21 melord napisał: > inna prawda,Polak zarabial oficjalnie 3 tys.....wydawal 5 > dzisiaj jest inaczej??? To znaczy, ze w PRL kara byla bardziej nieuchronna. Obecnie jest mniej bezpiecznie w odczuciu "wiekszosci". Bandyci chodza bezkarnie po ulicach. Kazdemu wolno nosic lusterko. Odpowiedz Link Zgłoś
melord Re: w PRL wsadzali wszystkich do pierdla 22.03.09, 11:03 rownieZ probujesz wyolbrzymiac pewne zjawiska czy w PRL kara byla nieuchronna,mozna dyskutowac.... dzisiaj kara za drobne potkniecie jest nie wiele mniejsza niszcza w kazdym systemie...dzisiaj tez mozna wiele stracic Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: w PRL wsadzali wszystkich do pierdla 22.03.09, 12:46 melord napisał: > rownieZ probujesz wyolbrzymiac Ja jedynie usiluje udawac, ze mnie przekonali w ramach polityki histerycznej. Czyzbym udawal az tak skutecznie, ze uwierzyles, ze ja uwierzylem? > ...dzisiaj tez mozna wiele stracic Niemozebne. Brak octu na polkach i talonow. Lepiej juz bylo, lepiej nie mowic. Odpowiedz Link Zgłoś