hasz0 po co kłamiesz manipulując historią herbu? masz ta 29.03.09, 15:13 ki parszywy charakter? od dawna? Popatrz w Archiwum jak się mijasz z prawdą... Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: po co kłamiesz manipulując historią herbu? ma 29.03.09, 16:14 hasz0 napisał: > ki parszywy charakter? Ja od dziecka mam parszywy charakter, jestem dociekliwy. Wiec jaka jest historia tego herbu? Bo ten aspekt Haszu przemilczales. Odpowiedz Link Zgłoś
nie2006 Manipulacja to twoja spécialité de la maison 29.03.09, 18:23 Ja tylko napisałem, że za grosz nie wierzę w twoje IQ. Tak samo, jak nie wierzyłem w nagonione ci "szlachectwo". Bzdury o twoim łże- szlachectwie zdemaskował piq. Bzdury o swoim IQ demaskujesz sam. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: Manipulacja to twoja spécialité de la maison 29.03.09, 18:41 nie2006 napisał: > Bzdury o twoim łże-szlachectwie zdemaskował piq. To prawda, ze Piq zdemaskowal bzdury o łże-szlachectwie. Hasz jednak podal tyle szczegolow, ze prawdopodobne jest jego szlachectwo. Tyle, ze nie tak i nie tam gdzie Hasz sadzi. Hasz jest szmondakiem z dlugim nosem Pinokia, ktory nie potrafi i leni sie aby zbadac historie swojej rodziny. Jemu wydaje sie, ze zrodlem "faktow" moga byc jego urojenia. Poniewaz moja genealogia ma terytoria wspolne z haszowymi wiec dostrzegam ocean dyletanctwa Hasza. Napisalem mu jednak, ze za darmo, za obelgi, mu nie pomoge. Jedno co trzeba przyznac, ze Hasz ma zadecie rackiego despoty. Ale jedynie zadecie. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan Ja Ciebie bardzo cenię za kłamstwa, pomawianie, 29.03.09, 15:23 przeinaczenia, konfabulacje, ćwierćprawdy, chamskie obelgi, uwielbienie dla Rydzyka, Nowaka, Bednarczyka, komunistów i Kaczyńskich, węszenie za zbyt długimi nosami, za koniaczki z kagiebistkami i esbekami, spamowanie i do siebie linkowanie. Przecież to wszystko wynik niezwykle wysokiego IQ, przeciętny człowiek tak nie potrafiłby. Odpowiedz Link Zgłoś
cyborg.jr Re: Ja Ciebie bardzo cenię za kłamstwa, pomawiani 29.03.09, 15:26 ale pan.scan ci dopier'dolił ... o ja pierdulę , borys !!! polewoj ... Odpowiedz Link Zgłoś
belgijska Re: Ja Ciebie bardzo cenię za kłamstwa, pomawiani 29.03.09, 15:32 Nie wiem, jak mozna tak chlac i problemow gastro*logicznych nie miewac.... To chyba jakis meta... Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Ja Ciebie bardzo cenię za kłamstwa, pomawiani 29.03.09, 18:28 Wszystko w jednym miejscu. Kuchnia,sraczyk i laptop. Proste jak strzala. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 dinozaury wyginely bo byly za duze 29.03.09, 16:08 szach0 napisał: > za IQ? Dinozaury mialy za daleko od ciala do IQ. Ty Haszu tez masz problemy z wielkoscia. Masz za duze cisnienie w syfonie ego. Ja Cie bardzo Haszu cenie. Szczegolnie z dlugosc nosa Pinokia. Zaostrzonym kijkiem bodzcuje Cie do wydzielania szmoncesu. Podobnie postepuja hodowcy z perloplawami. Zawdzieczasz swojemu IQ to, ze Twoja wydzielina cenniejsza? Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 ________________dinozaury? no dobra ogólniki fajne 29.03.09, 19:53 a teraz przejdźcie do szczegółów i faktów! Pomińmy wszytkie Wasze obelgi, insynuacje, wyzwiska, argumenty "ad personam" itd. Marsz do konkretów! Do dowodów, Do faktów! --------------- Kto z Was był w PZPR? Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 __________Kto za młodu zachwycał się Machejkiem... 29.03.09, 19:55 Na teren Inspektoratu Rejonowego "Maria" wkroczyła Armia Czerwona, a za nią osławione NKWD i "Śmiersz", z którymi – teraz już jawnie – podjęły współpracę niektóre skomunizowane grupy członków Stronnictwa Ludowego i rodzimi komuniści. Wkrótce rozpoczęły się masowe represje, sfingowane procesy, brutalne śledztwa, tortury, zabójstwa itp., które po latach przekształciły się w wyrafinowane i ustawiczne szykany i prześladowania, prowadzone ze szczególną zajadłością i rozmachem przeciwko poszczególnym partyzantom i ich całym rodzinom ze strony najrozmaitszych ogniw totalitarnego państwa, a także znanych "ideologów", "uczonych" i "działaczy", jak Władysław Machejek, Norbert Michta i Józef Guzik. Należy wyrazić przekonanie, że nadchodzące czasy służyć będą przede wszystkim prawdzie historycznej, aby przekazać potomności – jeszcze za życia generacji "Kolumbów" – pamięć o wierności Polsce, męstwie i ofierze składanej podczas służby, a potem w celach więzień, przez bardzo licznych żołnierzy Samodzielnego Partyzanckiego Batalionu Szturmowego "SUSZARNIA". Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 ________Kto za młodu i potem nie lubił komuszków? 29.03.09, 20:02 Zdziewojski dalszą naukę kontynuował w Kamieńcu Podolskim na Rusi. W owym czasie miasto to było stolicą województwa podolskiego i najpotężniejszą twierdzą Rzeczypospolitej. Nosiło miano przedmurza chrześcijaństwa. Ostatecznie jednak szkoły tej nie skończył. Sytuacja jego rodziny, a więc i jego pogorszyła się znacznie podczas pożaru Łasku w 1624 r., gdy spłonęło nieomal całe miasto, tj. 148 domów, w tym również trzy domy jego ojca Jakuba. Pisze o tym wydarzeniu 12 lat później, w wspomnianym poemacie "Dakrysis Patriae" wydanym w oficynie Stanisława Bertutowica trzy lata później w 1639 roku. W tłumaczeniu na język polski tak przytacza to prof. Rafał Leszczyński: "Gwałtowny ogień spopielił budynki, spustoszył ulice i zaułki, strawił ściany ratusza wraz z wieżą sięgającą nieba. Zrównane zostały z ziemią trzy wspaniałe domy mojego drogiego ojca Jakuba, wzniesione wielkim kosztem, a wszystkie sprzęty, nabyte ogromną pracą, stały się węglem i popiołem. Zaledwie niektóre klej noty oszczędził mściwy ogień. Gdziekolwiek spojrzeć - był sam popiół". A więc przerwanie nauki w szkole jezuickiej w Kamieńcu Podolskim ok. 1626 r. wynikało z braku środków na jej kontynuowanie z powodu zubożenia jego rodziny. Fakt ten naruszał pozycję społeczną Zdziewojskiego i dlatego Ossędowskiemu sporządzającemu jego biografię na końcu utworu "Philakai Zdziewoianae Domus" podał inny powód przerwania swojej nauki, a mianowicie to, że uprzykrzyła mu się szkoła. Tymczasem zmuszony był do poszukiwania dla siebie, w miarę szybko, możnego protektora. Przypuszczalnie uznał, że może być nim książę Siedmiogrodu (Transylwanii) i Opola Gabriel Bethlen, skoro jego rodzina wywodziła się z tego kraju, a jemu umożliwiono przyłączenia się do książęcego poselstwa, któremu przewodniczył zaufany współpracownik księcia siedmiogrodzkiego Stefan Lazar (Stefana Lazara umieszcza na swoim obrazie Batory pod Pskowem Jan Matejko). Książę Bethlen zrzekł się praw do korony węgierskiej w traktacie pokojowym zawartym w 1622 r. z cesarzem Ferdynandem II, za co m. in. otrzymał wschodnią Słowację, księstwo opolskie i księstwo raciborskie. Książę będąc wyznania ewangelicko - reformowanego, podobnie jak wcześniejszy książę siedmiogrodzki Stefan Batory, marzył o polskiej koronie. Żoną jego była siostra króla szwedzkiego Gustawa Adolfa, Katarzyna brandenburska. Był doskonałym strategiem wojennym i zaciekłym wrogiem Habsburgów. Za jego panowania Siedmiogród liczył się na arenie europejskiej, kwitł gospodarczo i kulturalnie. Był założycielem uniwersytetu w Gynlafehervar, popierał także rozwój szkolnictwo niższego szczebla. Można się zastanawiać jakie byłyby losy Polski, gdyby został wybrany na króla polskiego, podobnie jak Stefan Batory. Prawdopodobnie uniknęlibyśmy potopu szwedzkiego i być może Polska sięgałaby od Morza Czarnego do Bałtyku. Bethlen posiadał zawarte przymierza z protestancką Szwecją, Danią i elektorem brandenburskim. Łączyły go dobre stosunki z królem Francji, wrogo nastawionym wobec Habsburgów, na zasadzie wróg mojego wroga jest moim przyjacielem. Gabriel Bethlen książę Siedmiogrodu i Opola Przypuszczalnie poselstwo przez Kamieniec Podolski udawało się do szwedzkich Inflant. Wiadomym jest, że w lipcu 1626 r. wybuchła 3 - letnia wojna polsko - szwedzka toczona ze zmiennym szczęściem przez obie strony zarówno na lądzie jak i na morzu, zakończona rozejmem podpisanym 26. IX. 1629 r. na sześć lat w Altmarku. Głównym negocjatorem w sprawie rozejmu ze strony polskiej był kanclerz koronny i bp chełmiński Jakub Zadzik, który okazał się później jednym z protektorów Grzegorza Zdziewojskiego. Wiemy, że w 1627 r. Gabriel Bethlen prowadził rokowania m.in. z Gustawem II Adolfem w sprawie objęcia tronu polskiego, uzależniając od tego przystąpienie Siedmiogrodu do prowadzonej wojny z Polską. Wiadomym jest również, że rycerski i energiczny Bethlen był również otwartym wobec katolików i posiadał w Polsce wielu zwolenników wśród opozycjonistów Zygmunta III Wazy, oddanego poprzez swoje małżeństwo z Konstancją Habsburgom. Przecież to 15 listopada 1620 r. szlachcic Michał Piekarski próbował dokonać zamachu na wychodzącego z kolegiaty św. Jana w Warszawie króla Zygmunta III , co mu się nie udało (w tej kolegiacie 15 lat później 3 marca 1635 r. Grzegorz Zdziewojski otrzymał święcenia kapłańskie). Po zranieniu króla w rękę Piekarskiego schwytano i skazano na śmierć poprzez okrutne tortury. Piekarski na mękach jako wspólników zamachu wskazywał moce nadprzyrodzone - stąd powiedzenie "plecie jak Piekarski na mękach". Być może członkowie poselstwa znali sprzyjającą w przeszłości Węgrom postawy magnackiego rodu Łaskich, a szczególnie kanclerza i prymasa Polski Jana Łaskiego(1456 - 1531), który zawsze uznawał, że Polak i Węgier to dwa bratanki i zrobił bardzo dużo dla zbliżenia do siebie tych dwóch narodów. Zapewne oprócz wspomnianych powyżej krajów Zdziewojski razem z poselstwem zahaczył również o wspomniane księstwa śląskie, Słowację, Mołdawię, Wołoszczyznę, Chorwację i Siedmiogród (Transylwanię). Ciekawostką jest to, że Grzegorz Zdziewojski rozpoczął swoją prawie dwuletnią podróż z poselstwem księcia Bethlena po krajach europejskich w 1626 r., gdy wrócił do Warszawy po również dwuletnim pobycie w krajach zachodniej Europy (Czechy, kraje Rzeszy, Belgię, Francję Włochy w tym Rzym, a następ nie Wiedeń) ze swoim poselstwem następca tronu królewicz Władysław (późniejszy król Władysław IV ). Oba te poselstwa przebywały i negocjowały w innych państwach. Wg swojego zapisu dokonanego na ostatniej stronie znajdującej się w Łasku książki „Dzieje i listy Apostolskie” znajdującej się w bibliotece pokolegiackiej – o czym później - powrót ten musiał nastąpić w 1627 r., gdyż w tym roku podjął studia w Krakowie (wg kalendarium Ossędowskiego, Zdziewojski wrócił do Polski wiosną 1628 roku) . Był wtedy młodym mężczyzną mającym szersze spojrzenie na świat, rolę wykształcenia w życiu i pewne zasoby finansowe, pozwalające na dalsze kontynuowanie swojej nauki. Można domniemywać, iż przy posłańcach księcia Bethlena Zdziewojski pełnił funkcje pomocnicze, dlatego w kalendarium jego życia brak szczegółowej informacji na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: i wodził ich za nos? 29.03.09, 20:23 hasz0 napisał: > jak ja Was? Oszukiwales co do oszukiwania? Ktos sie nabral? Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Hasz pretenduje na wodza plemienia w Glubczycach 29.03.09, 20:21 hasz0 napisał: > Gabriel Bethlen książę Siedmiogrodu i Opola Milosc Ojczyzny polo-katolskiej powala. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: Chyba w GłuPczycach. I jest faworytem /nt 29.03.09, 20:46 Nazwa plemienia byly Glupie Glowy. Sadze, ze wodz to nadmierny awans. Hasz pretenduje na kalwina z Opola, w tym wcieleniu serialu herbowego. Odpowiedz Link Zgłoś
belgijska Re: ________Kto za młodu i potem nie lubił komusz 29.03.09, 20:50 hasz0 napisał: > Gabriel Bethlen książę Siedmiogrodu i Opola Gabor? Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 kto z Was jest agentem NKWD/KGB/FSB? 29.03.09, 20:17 hasz0 napisał: > Kto z Was był w PZPR? To ma byc dowod na co? > a teraz przejdźcie do szczegółów i faktów! Pieniadze przechowuje w bielizniarce na trzeciej polce od dolu z lewej strony, pod damskimi majtkami w pudelku na kondomy. Czy to dostateczny poziom szczegolowosci Haszu? Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Ja cie docenie Haszu 29.03.09, 20:56 jesli zaczniesz pisac krotsze posty. Masz cos do powiedzenia i masz przyklad na poparcie twej tezy. Napisz post na, powiedzmy, 30-50 slow i daj linka. Piszac syntetycznie pozwolisz wszystkim zrozumiesz za czym stoisz. I zmusi cie to samego do skrystalizowania twoich opinii, ktorych pozniej bedziesz bronil w dyskusji. Ja mowiac szczerze, ciagle jeszcze nie wiem za czym stoisz bo piszesz zbyt rozwlekle, jak dla mnie. I mniej slow tym wieksza ich waga. Pozdro PF Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Poprawka 29.03.09, 21:33 policzylem slowa mego postu. Wyszlo 74. Powiedzmy zatem 75-150 slow PF Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 ______________________OCENA______ _________________ 29.03.09, 22:25 ta posłużyła tak naprawdę do oceny oceniających. Weź do analizy najprostsze dla Polaka kryterium! ################################################################# Stosunek do komunizmu...wszystko co dalsze - jest tego pochodną.... ################################################################# Przyłóż (pamiętając iż ok. 10 lat tak pisali) tę miarkę do moich postów - 1) spróbuj zderzyć z faktami, jakimi mdz sobą sami w swych niby- ripostach sobie zaprzeczaja... 2) porównaj z brakiem sprzecznosci - co do najmniejszego szczególiku - przez 9 lat w kazdym moim poście... i masz ich IQ...jak na dłoni - pamiętając iż ..bywałem tu przez nich oceniany jako 30latek...sekr. PZPPR ...TW....SB...itd. -------------- Ośmieszają się definicją spamu, poddaną niedawno tak druzgocącej krytyce, że ta pozostała bez riposty. Zaś zestaw słów: ["komunistów i Kaczyńskich"] w idiotycznej tyradzie: "przeinaczenia, konfabulacje, ćwierćprawdy, chamskie obelgi, uwielbienie dla Rydzyka, Nowaka, Bednarczyka, komunistów i Kaczyńskich, węszenie za zbyt długimi nosami, za koniaczki z kagiebistkami i esbekami, spamowanie i do siebie linkowanie." = wystarcza aby umieścić IQ poniżej dolnej granicy w każdej skali ocen! Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 ______________________OCENA______ __________a 29.03.09, 22:28 "przeinaczenia, konfabulacje, ćwierćprawdy" ------gdzie przykłady? JA PODAWAŁEM ICH TYSIĄCE Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 ______________________OCENA______ ________b 29.03.09, 22:30 "chamskie obelgi" - porównaj ich posty z moimi ropostami sięgnij do okresu kilku m-cy ........oni wiedzą jakiego Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 ______________________OCENA______ ________c 29.03.09, 22:33 uwielbienie dla Rydzyka, Nowaka, Bednarczyka, komunistów i Kaczyńskich, węszenie za zbyt długimi nosami, za koniaczki z kagiebistkami i esbekami, spamowanie i do siebie linkowanie." .........koniaczki i KGB-istki )))))) ################################################### .........za zbyt długimi nosami.....))))))) KONIECZNIE ZNAJDŹ POSTY Z ICH OPINIAMI NA TEMAT MOJEJ PODOBIZNY ....szkoda, ze nie wymienił z rozpędu długości i koloru języka Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: ______________________OCENA______ ___________ 30.03.09, 07:57 hasz0 napisał: > ################################################################# > Stosunek do komunizmu...wszystko co dalsze - jest tego pochodną.... > ################################################################# Tak Haszu, juz dawno nas przekonales, ze jedynie sluszna (wedlug Ciebie) jest "naukawosc spoleczna kosciola" (czyli wedlug kryteriow ogolnoludzkich, a nie wedlug "cywilizacji lacinskiej" komunizm watykanski). Tobie chodzi jedynie o nienawisc do Moskwy, zrodzona w 1612 roku z niewdziecznosci do jezuickiej misji prozelityzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
kok.oro Re: jestem/n 29.03.09, 22:36 i jeszce cenie Cie za niezaleznosc myslenia, uczciwosc i odwage polityczna. To cechy jeszcze rzadsze niz wysokie IQ. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan No, no 29.03.09, 22:37 Samozwańczy "prawicowiec" Hasz wychwalany przez fanatyczną lewaczkę Orwellę, Aurorę, Pacaneę & Co. I niech ktoś zaprzeczy, że PiSista to nie komunista. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Mamy demokrację? wolny rynek? równe prawa? 29.03.09, 22:46 niezależność? samorządność? społeczeństwo obywatelskie? niezależne media publiczne? elity? system zdrowia gwarantujący równą opiekę? system emrytalny choćby częściowo gwarantujący minimalną sprawiedliwość społeczną? na namniejszym minimalnym dopusczalnym cywilizacyjnie poziomie? Perspektywę w obecnej sytuacji politycznej na dojście do normalnosci w kilku kadencjach chocby? Mamy jakąś szansę ......no co by tu łatwego znaleść... na rzegranie meczu piłkarskiego na wsi zi znalezienia jakiegoś uczciwego sędziego? O czym Ty qrva piszesz? IQ? Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: Mamy demokrację? wolny rynek? równe prawa? 30.03.09, 07:48 hasz0 napisał: > niezależność? samorządność? społeczeństwo obywatelskie? Wolnosc to uswiadomiona koniecznosc. Mamy wszystko o czym piszesz. Bedac ludzmi jestesmy ulomni. Popelniajac bledy tworzymy niedoskonale przedmioty, uslugi, instytucje. Ale poslugujac sie swoimi mozliwosciami potrafiny wszystko doskonalic. Miedzy nami jest taka roznica, ze Ty twierdzisz, ze nie ma, ze trzeba zniszczyc (unicestwic komunistow) aby budowac. Ja twierdze, ze wszystko mamy ale zawsze to mozemy poprawic. Ty jestes odwiecznym psuja, malkontentem, plwaczem. Ja jestem optymista, czlowiekiem, ktory osiagnal sukcesy w zyciu. > O czym Ty qrva piszesz? IQ? Ja wiem co to kultura i inteligencja. Ty nie wiesz i sadzisz, ze to jedynie Twoje przymioty. Kali ukrasc krowe sobie samemu. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Poprawiac to jest to 30.03.09, 07:55 "zawsze to mozemy poprawic" Perfekcjonizm jest u zrodel sukcesu Niemcow i Japonczykow. Warto go w polskiej mentalnosci zaszczepiac. PF Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 nie bedzie Niemiec plul nam w twarz 30.03.09, 07:59 polski_francuz napisał: > Warto go w polskiej mentalnosci zaszczepiac. Nie rzucim ziemniaka, z ktorego nasz bimber. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Czy sądzisz, ze Awuk nie wymawia "r"? 29.03.09, 22:37 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=92814763&a=93419907 Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 kto osądzi sędziów w meczu PZPN - Polska? 30.03.09, 08:55 Znalazłem tu modelowe przykłady zaperzenia, pieniactwa i nienawistnictwa, nie potrafiącego za nic uznać oczywistych racji ludzi myślących inaczej! Nie reagują na logiczne argumenty, nie przyjmują do wiadomości konkretnych faktów! Unikają wszelkich istotnych pytań, dotyczących pobudek, dla których bezwstydnie prezentują swe niedopuszczalne metody polemiki. Ukrywają prawdziwe faryzejskie cele. Prezentują zaś z dumą swe haniebne przywary, uniemozliwiając sformułowania konstruktywnych wniosków. Są tacy jak działacze PZPN. Wynik tego meczu już znamy. Zbliżyliśmy się do obiecywanej przez PO Irlandii. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: kto osądzi sędziów w meczu PZPN - Polska? 30.03.09, 09:41 szach0 napisał: > Nie reagują na logiczne argumenty W tym przypadku sprawa jest dosc prosta. Ja nie jestem emocjonalnie zaangazowany w tej sprawie. Nie interesuje mnie ogladactwo sportu. Zdecydowanie bardziej wole osobiscie zmuszac moje miesnie do wysilku. Wspolczesny zawodowy sport ma sluzyc reklamodawcom. Jezel Hasz magnetycznie przyciaga swoj wzrok do rekalm umieszczonych na boisku to jest dobrze. Nie jestem w stanie pojac co ma prokuratura do reklamowych szalbierstw kapitalistow. Jezeli target reklamowy winduje procenty ogladalnosci w wyniku spolegliwosci sedziow to kasa jest wlasciwie lokowana. Prokuratura moze jedynie spowodowac ogladactwo lig zagranicznych wraz z zagranicznymi reklamami. A to bedzie plucie w twarz. Edzie sa te haszystowskie "logiczne" argumenty? Emocjonujesz sie cudza kasa. Ot i "logika". Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: ________________Kiedy piq R7 AG Scan mnie doc 30.03.09, 09:25 Narcyz z Ciebie wychodzi Haszu To forum robi Cio za czarodziejskie lustereczko? 'lustereczko,lustereczko powiedz przecie, kto jest najmąrzejszy na świecie' Ty Haszu.Ty jestes najmądrzejszy Tak mądry ,,że ja ze swoim IQ<0 nie łapie Twoich tekstów A. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 brak myslo-stoperanu z Mysiej 30.03.09, 09:52 andrzejg napisał: > Tak mądry ,,że ja ze swoim IQ<0 nie łapie Twoich tekstów Nie martw sie. Ja Hasza regularnie cwicze "niech zyjacy autor wyjasni co ma do powiedzenia". IQ Hasza nie pozwala mu tego wyjasnic. Hasz nie ma nic do powiedzenia, on nie potrafi powstrzymac slowosraczki-"logorhea". Jego unicestwia likwidacja fabryki produkujacej niezbedny farmaceutyk na Mysiej. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 przyjrzyj się wypowiedzi polityka dzis w TOKFm 30.03.09, 10:04 angażujemy się tak mocno w Afganistanie, - gdzie jeszcze NIKT nie wygrał a wprowadzenie wojskowymi metodami systemu demokracji jest mrzonką - po TO - by w razie sukcesu NATO w Afganistanie i stabilizacji sytuacji w Pakistanie PRZEKONAĆ Unię do obecności NATO w Europie jak elementu bezpieczeństwa europejskiego. Dlatego podjęlismy się bardzo trudnego i niebezpiecznego zadania; przejęcia najtrudniejszej prowincji i wybraliśmy tak ambitny cel, jakiego nie podjęły się nawet najbogatsze w Unii Niemcy! Angażujemy się wielokrotnie więcej niż pozostałe kraje Unii w nadziei... Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: przyjrzyj się wypowiedzi polityka dzis w TOKF 30.03.09, 10:15 Niestety pozbylem sie juz radia "Pionier", ktore bylo idealne do przypatrywania sie mu. hasz0 napisał: > angażujemy się tak mocno w Afganistanie Drobiowi idioci mieli szanse naprawic blad komuny. Wyszlo im jak zwykle. Wyszedl efekt rownych zoladkow. > Angażujemy się wielokrotnie więcej Mnie to nie dziwi, u haszystow liczy sie bilans emocji a nie bilans ksiegowy. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 ______przyjrzyj się więc nast haszyście Rychu7-> 30.03.09, 10:18 ministrowi środowiska Maciejowi Nowickiemu zależało, by obracaniem pieniędzmi ze sprzedaży polskich praw do emisji gazów cieplarnianych zajęła się bliska mu Fundacja Ekofundusz. Wszystkiemu winne są opóźnienia w pracach nad ustawą o handlu emisjami, której kolejne projekty od jesieni zeszłego roku przygotowuje ministerstwo ochrony środowiska. W efekcie Polska - zdaniem ekspertów - straciła miliardy Euro, jakie mogłaby uzyskać za sprzedaż innym krajom niewykorzystanej nadwyżki emisji gazów (głównie dwutlenku węgla). Japonia, która chciała kupić polską nadwyżkę CO2, podpisała właśnie umowę z Ukrainą. „Newsweek” ustalił, że przyczyną tej zwłoki był zamiar ministra Nowickiego, by to bliska mu Fundacja EkoFundusz obracała pieniędzmi za sprzedaż polskich praw do emisji gazów. EkoFundusz od początku lat 90. zajmował się ekokonwersją polskiego długu, a jego prezesem przez 15 lat był właśnie Nowicki. W pracę nad dwoma projektami ustaw, których zapisy przesądzały, że operatorem zostanie Ekofundusz, zaangażowani byli zaufani współpracownicy Nowickiego z zarządu tejże fundacji. Wiele kosztująca Polskę zwłoka wynika z gry wokół ustawy o to, kto będzie zarządzał pieniędzmi ze sprzedaży polskich praw do emisji gazów. Bo ustawę można było napisać dawno. - mówi prof. Janusz Mikuła z Politechniki Krakowskiej, były wiceminister rozwoju regionalnego i były prezes Polskiego Klubu Ekologicznego. Jednocześnie przyznaje, że projekty ustawy o systemie zarządzania emisjami gazów wskazywały, że rolę operatora od początku przewidywano dla EkoFunduszu. Ostatnią wersję projektu ustawy Rada Ministrów odrzuciła na początku marca na wniosek samego premiera Tuska. Zarzucił on Nowickiemu właśnie niejasne zapisy, dotyczące podmiotu, który będzie obracał pieniędzmi ze sprzedaży praw do emisji. Z zapisów wynikało, że w praktyce podmiotem, jaki byłby w stanie spełnić ustawowe kryteria, byłby ...Ekofundusz. Więcej o zakulisowych grach wokół projektów ustaw o emisji gazów cieplarnianych, ministrze Macieju Nowickim i jego współpracownikach w poniedziałkowym „Newsweeku Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 ___________haszystka Sawicka i jej następcy 30.03.09, 10:20 traktują nasze składki (inaczej podatki na NFZ) jako pole do maksymalizacji swoich zysków ... paranoja....pluszaki w każdej dziedzinie... Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 _________haszysta Scan nazywa studentów Moczarami 30.03.09, 10:22 robiąc wodę z mózgu młodzieży podobnie jak historycy piszący nową historię bez........ pamiętasz kto to? i co pominął? Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 sam R7 jako haszysta jawnie pisze 30.03.09, 10:23 to co można powyżej przeczytać Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 haszyści w bankach.....mam pisać? 30.03.09, 10:25 a haszystka w KNF (nadzorze finasowym) słuchałeś rano (pani vice- Prezs z PO) napisz mi słuchałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
haszszachmat ___haszyści z Platformy tego też AG nie rozumiesz? 30.03.09, 10:37 Konflikt interesów stał się już specjalnością polityków PO. Firma należąca do rodziny posła Andrzeja Kani zarabia na kontraktach z PKP W rodzinie kasa nie ginie Firma żony i syna posła Andrzeja Kani z Platformy Obywatelskiej wygrała przetargi ogłoszone przez spółki: PKP Przewozy Regionalne i Koleje Mazowieckie, w wyniku których zdobyła trzyletni kontrakt na sprzątanie wagonów. W rejestrze korzyści uzyskiwanych przez parlamentarzystów poseł nie wpisał spółki, której właścicielami są jego żona i syn. Pikanterii sprawie dodaje fakt, że parlamentarzysta, którego najbliższa rodzina prowadzi interesy z PKP, zasiada w... sejmowej Komisji Infrastruktury i podkomisji stałej ds. transportu kolejowego. Poseł PiS Arkadiusz Mularczyk zapowiada złożenie przez Klub Parlamentarny PiS wniosku do Najwyższej Izby Kontroli o zbadanie całej sprawy. Przypadek senatora Tomasza Misiaka, którego firma podpisała z Agencją Rozwoju Przemysłu kontrakt wart 48 mln zł na szkolenie stoczniowców, czy sprawa wiceministra środowiska Stanisława Gawłowskiego, którego żona zasiadała w radzie nadzorczej spółki ubiegającej się w tym właśnie resorcie o koncesję na eksploatację złóż gazu ziemnego, to tylko wierzchołek góry lodowej. Interlux - firma żony i syna posła Andrzeja Kani (PO) - wygrała przetargi ogłoszone przez PKP Przewozy Regionalne i Koleje Mazowieckie. Efektem jest trzyletni kontrakt na sprzątanie wagonów. Kontrakt ma opiewać na kwotę ponad 5 mln zł, a pieniądze pochodzą z kasy Skarbu Państwa i samorządu województwa. Poseł Platformy usprawiedliwia się w rozmowie z "Tygodnikiem Ostrołęckim". - Nie dajmy się zwariować - mówi Andrzej Kania dziennikarzom "TO". - Gdybym właśnie założył spółkę i gdybym miał jakiś realny wpływ na spółki kolejowe, to można by się było czegoś doszukiwać. A ja przypomnę, że spółkę, którą jakiś czas temu przepisałem na żonę i syna, prowadziłem od 17 lat. I od początku specjalizowałem się w sprzątaniu wagonów. Poza tym jeśli wygrywamy jakiś przetarg, to przecież jest to jawne i transparentne. Gdyby coś było nie tak, konkurencja z pewnością taki przetarg by oprotestowała - uzasadnia swój punkt widzenia. Jednak jak łatwo się domyślić, członkowie komisji przetargowej mogli mieć wiedzę na temat właścicieli spółki i ich rodzinnych powiązań z osobą publiczną i politykiem PO, jakim jest Andrzej Kania, i kierować się nią przy rozstrzyganiu przetargu. - Raczej nie ma wątpliwości, że członkowie komisji przetargowej wiedzieli, do kogo należy ta firma, chociaż nie ma na to dowodów, ale wiele okoliczności może wskazywać, że miało to znaczenie przy wyborze tej firmy - mówi nam poseł PiS Arkadiusz Mularczyk, wiceprzewodniczący sejmowej Komisji Sprawiedliwości i Praw Człowieka. W rejestrze korzyści zamieszczonym na stronach internetowych Sejmu poseł Andrzej Kania nie odnotował faktu posiadania przez jego żonę Małgorzatę spółki. W punkcie dotyczącym wszystkich stanowisk i zajęć wykonywanych w administracji publicznej, jak i w instytucjach prywatnych, z tytułu których pobiera się wynagrodzenie, oraz pracy zawodowej wykonywanej na własny rachunek znajdziemy tam jedynie enigmatyczną informację o pracy w powiatowej stacji sanitarno- epidemiologicznej w Ostrołęce i "usługach w zakresie utrzymywania czystości i porządku". Trudno nie zauważyć też związku między kontraktem żony a faktem, iż Kania zasiada w sejmowej Komisji Infrastruktury i podkomisji stałej ds. transportu kolejowego, łączności i nowoczesnych technik informacyjnych. Przypadek posła Andrzeja Kani można nazwać klasycznym przykładem konfliktu interesów między interesem publicznym a prywatnym, o którym mówił w ubiegłym tygodniu na konferencji w Wyższej Szkole Kultury Społecznej i Medialnej w Toruniu prof. Andrzej Zybertowicz, socjolog z UMK. Konflikty takie mają wpływ na jakość prac instytucji publicznych, które w dużym stopniu decydują o bezpieczeństwie państwa, ponieważ jeśli kierownictwo jakiejś instytucji znajduje się w sytuacji konfliktu interesów, to wówczas wywiera to negatywny wpływ na funkcjonowanie tej instytucji. Sprawa posła Kani nie jest pierwszym przypadkiem konfliktu interesów spowodowanym przez polityka PO obniżającym standardy życia społecznego w Polsce i kierującym je na pogranicze korupcji. W podobny, wątpliwy pod względem etycznym sposób postąpił m.in. senator Tomasz Misiak posiadający udziały w spółce Work Service zajmującej się m.in. szkoleniami zawodowymi, która to spółka w trybie bezprzetargowym podpisała z rządową Agencją Rozwoju Przemysłu kontrakt wart 48 mln zł na przeprowadzenie programu szkoleń dla zwalnianych z pracy stoczniowców z Gdyni i Szczecina. Spore zamieszanie wywołała także sprawa małżonki wiceministra środowiska Stanisława Gawłowskiego, która była członkiem rady nadzorczej spółki PL Energia SA zajmującej się poszukiwaniem i eksploatacją złóż gazu ziemnego i ubiegającej się o koncesję na eksploatację kolejnego złoża w resorcie ochrony środowiska. - Kolejna sprawa, w której Platforma pokazuje swoje prawdziwe oblicze - mówi o przypadku Kani poseł Mularczyk. - Tych spraw zaczyna być coraz więcej. Myślę, że w całym kraju jest ich znacznie więcej. Jest to wykorzystywanie funkcji publicznych do załatwiania własnych interesów - dodaje poseł PiS. Przypomina również, że w poprzedniej kadencji parlamentu politycy PO głośno mówili o zawłaszczaniu państwa przez PiS. - Okazuje się, że właśnie teraz widzimy to zjawisko przy rozstrzyganiu kolejnych przetargów - podkreśla Mularczyk. Zapowiada, że PiS złoży do NIK wniosek o zbadanie przetargu, w którym zwycięską firmą okazała się spółka należąca do rodziny posła Kani. Paweł Tunia Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: ___haszyści z Platformy tego też AG nie rozum 30.03.09, 10:56 haszszachmat napisał: > Konflikt interesów stał się już specjalnością polityków PO. Nigdy nie zaakceptowalem haszystowskiej "moralnosci". Poloidioci cwiczyli to na rzadach lewicy, w tym Millera. Wyrzucili Gilowska z PO bezrefleksyjnie ulegajac obludzie drobiu. Pisalem Ci juz o moim osobistym przypadku. Zaproponowanao mi rzadowa posade w Polsce. Stwierdzilem, ze istnieje konflikt interesu bo chca wykorzystac moje kwalifikacje jakie mam PRYWATNIE. Po tym panstwowym zatrudnieniu moje kwalifikacje beda juz POSTRZADOWE. Bedzie to "konflikt interesow" nacjonalizacji moich kwalifikacji. Zatrudnij se Haszu w szuncie debili. Swoj do swego. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: haszyści w bankach.....mam pisać? 30.03.09, 10:49 hasz0 napisał: > napisz mi słuchałeś? Wole cisze. O haszystach w SKOKach kazdy wie. Grobelny wzorcem SKOKu na kase. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: sam R7 jako haszysta jawnie pisze 30.03.09, 10:46 hasz0 napisał: > to co można powyżej przeczytać Dam Ci dobra rade. Czytaj wielokrotnie tak dlugo, az wyda Ci sie, ze zrozumiales. Wtedy zapytaj sie, czy dobrze zrozumiales. Jak dotychczas pokazujesz, ze nie czytasz. Wiesz lepiej bez czytania. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: _________haszysta Scan nazywa studentów Mocza 30.03.09, 10:44 hasz0 napisał: > robiąc wodę z mózgu młodzieży > podobnie jak historycy piszący nową historię bez........ Tu sie zgadzam. Wlasnie po to IPN dostaje kase. > pamiętasz kto to? > > i co pominął? Ja Haszu nieodmiennie Ci wyjasniam, ze w kontaktach z Toba programowo sie nie domyslam i nie bede sie domyslal. Bo zawsze powiesz, ze domyslilem sie nieslusznie. 1. Programowo nic nie pamietam. 2. Programowo nie odpowiadam na pytanie Hasza majace na celu wykazanie, ze sie nieslusznie domyslam. 3. Pominiecie dotyczy z natury absolutnej wiekszosci zjawisk z kosmosie. Nie naciagniesz mnie na sporzadzanie listy o nieskonczonej dlugosci. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: ___________haszystka Sawicka i jej następcy 30.03.09, 10:38 hasz0 napisał: > traktują nasze składki (inaczej podatki na NFZ) > jako pole do maksymalizacji swoich zysków ... Ty domagasz sie minimalizacji strat. Jakas roznica? Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: ______przyjrzyj się więc nast haszyście Rychu 30.03.09, 10:37 hasz0 napisał: > ministrowi środowiska Maciejowi Nowickiemu ... > zajęła się bliska mu Fundacja Ekofundusz. Konstruktywnie Haszu prosze. Wiejski glupek od pasania swin zna sie na ekologii i na stanowisku ministra uregulowalby pasanie swin zgodnie ze swimi interesami. Fachowcy maja swoje interesy. Glupie spoleczenstwo wyeliminuje fachowcow ze wzgledu na posiadanie przez nich interesow. Proponuje losowania na salach Napoleonow w psychiatrykach. Beda nowe seksafery walewskie. Odpowiedz Link Zgłoś
awuk Re: ________________Kiedy piq R7 AG Scan mnie doc 30.03.09, 11:10 Czujesz się niedopieszczony ? Może psychiatra cie przytuli. Wg mnie, wystepuja u ciebie tzw.natręctwa myślowe - przymusowe, nie dające się eliminować myśli lub wyobrażenia. Dotyczą zwykle jednego tematu, Występują w nerwicy natręctw, w początkowym okresie schizofrenii. Konieczna opieka psychiatryczna. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Nie spamuj, tylko staraj sie! Pisalem, jak wroble 30.03.09, 11:51 ..beda po kilo mieli, wtedy cie ktos napewno doceni. Karm, opiekuj sie ptactwem, krzyzuj z, ja nie wiem, perliczka... Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 _________moi drodzy______TU lustro-------> 30.03.09, 12:10 Rychu7 się już właśnie określił: - Nie da sobie UPAŃSTWOWIĆ (uspołecznić, zsolidaryzować,znacjonalizować)- podobnie jak inne pluszaki swoich - - PRYWATNYCH umiejętności!!! Przenigdy. Tyle, ze był na tyle uczciwy, że zrezygnował. Chwała Mu za to. A Wy?---------________........ ------------------------------ "To nie przynosi popularności. Lepiej często chodzić do telewizji, robić konferencje z efektownymi rekwizytami. ############################################# Dobrze jest pluć na politycznych przeciwników. ############################################# Jeszcze lepiej – na partyjnych kolegów. – Jedyna ścieżka, by zrobić sobie dziś nazwisko, to ścieżka Palikota. Jak jesteś w telewizji, to partia zaczyna się z tobą liczyć – przekonuje Ryszard Kalisz. I ma wiele racji. No bo kto słyszał kiedykolwiek o Urszuli Augustyn z PO, niezrzeszonej Bożenie Kotkowskiej czy Witoldzie Gintowcie- Dziewałtowskim, który reprezentuje lewicę w Sejmie po raz czwarty? A to jedni z najbardziej pracowitych i kompetentnych posłów. Bywają co prawda pozytywne wyjątki posłów pracusiów, którzy dotarli wysoko. Choćby Paweł Poncyljusz czy Joanna Kluzik-Rostkowska (oboje z PiS). Są i tacy, którzy mimo medialnej popularności nie tracą chęci do pracy parlamentarnej – jak Janusz Piechociński (PSL) czy Izabela Jaruga-Nowacka (Lewica)." Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 _________________ten dał sobie znacjonalizować EGO 30.03.09, 12:26 www.newsweek.pl/artykuly/sekcje/polska/wiceministra-rolnictwa-fikcyjny-etat-w-krus-ie,38019,1 Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 haszystka Wiśniewska 30.03.09, 12:27 Wiceminister rolnictwa Artur Ławniczak w latach 2003-2006 wyłudził z budżetu państwa ok. 250 tys. złotych jako fikcyjnie wpisany na listę zatrudnionych w KRUS - oskarża były zastępca dyrektora organizacyjno- prawnego KRUS Wiesław Zawiślak Pismo takiej treści otrzymała Najwyższa Izba Kontroli i pełnomocnik rządu ds. walki z korupcją Julia Pitera - czytamy w "Rzeczpospolitej". Według autora listu, o sprawie rzekomego wyłudzenia pieniędzy miała wiedzieć m.in. Jadwiga Wiśniewska szefowa kadr w KRUS ►, prywatnie szwagierka ministra rolnictwa Marka Sawickiego ►. Pytana przez "Rz" o tę sprawę, Wiśniewska mówi, że od strony kadrowej było wszystko w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: _________moi drodzy______TU lustro-------> 30.03.09, 16:08 hasz0 napisał: > Tyle, ze był na tyle uczciwy, że zrezygnował. Chwała Mu za to. Mylisz sie Haszu zasadniczo. Ja po prostu g.wno omijam szerokim lukiem. Uczciwy bylem wobec siebie bo na panstwowej posadzie placa "anty-kominowo". Nie dosc, ze z zalozenia lza, znieslawiaja to jeszcze okradaja. Czysty haszyzm. > ############################################# > Dobrze jest pluć na politycznych przeciwników. > ############################################# To co namolnie robi Hasz musi byc dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Mycnik zezarl moja odpowiedz. 30.03.09, 16:11 > - PRYWATNYCH umiejętności A jakie mam umiejetnoczi zwisie meski elegancki? Odpowiedz Link Zgłoś