Dodaj do ulubionych

Prawda historyczna Rosjan

26.05.09, 21:02
jest rozna od tej polskiej, ba, nawet od tej niemieckiej. Dlaczego? Ano, bo za
prawde przyjmuje sie propagandowe zagrywki polityczne.

preview.tinyurl.com/r88thb
Trzebaby moze zaczac od pojecia prawdy by moc pogadac z nimi. Na przyklad
sprubowac wytlumaczyc Rosjaninowi, ze slabszy moze miec racje.

Shocking!

PF

Obserwuj wątek
    • polski_francuz Sprobowac 26.05.09, 21:04
      sorry,

spiesze sie by off-nickowej skrocic jej orgazm.

PF
      • absztyfikant "orgazm" 26.05.09, 21:09
        Spadaj oblechu.
      • spitt Re: Sprobowac 27.05.09, 20:39

Myslisz ze zdolna? ,...
        ===================================================================
        spiesze sie by off-nickowej skrocic jej orgazm.
    • rycho7 Re: Prawda historyczna Rosjan 26.05.09, 21:10
      polski_francuz napisał:

> Trzebaby moze zaczac od pojecia prawdy

Nie wiem czy jest to przedmiot badan historycznych. Ze wzgledu na nieosiagalnosc
      w obszarze historii.

Nauka zajmuje sie modelami. Modele maja rozna przydatnosc dla roznych nacji.
      Finansuje sie oczywiscie te bardziej przydatne.

> sprubowac wytlumaczyc Rosjaninowi, ze slabszy moze miec racje.

Chesz dostac w ryja czy pokazac, ze masz mocniejsza glowe? Ja zawsze dobrze
      wychodzilem na tym drugim.

Znasz stosunek Rosjan do kobiet? Im wystarcza zwyciestwo moralne zgwalconych.
      One cichutko probuja tlumaczyc. Najlepiej gdy pijany zasnie.

Ciesze sie, ze uwazasz, ze Hitler mial racje 8 maja 1945 roku.
      • polski_francuz Re: Prawda historyczna Rosjan 26.05.09, 21:17
        No to wrocmy ciut nazad.

Czy historia jest nauka?

Zanim historia staje sie historia jest nie polityka. Walka wplywow, szajby
        egotycznych idiotow, proby zrownania sie z kims...

A potem szto?

A potem wygrywa ten, kto zapewnil sobie kronikarza. I jakis glowny hero of
        the past
        , ktory o tym nie pomyslal nie znajdzie miejsca w historii.

Dlatego tez jestem ciut nieufny co do hstorii jako nauki.

PF
        • dana33 Re: Prawda historyczna Rosjan 26.05.09, 21:19
          rozdety, pajatzowaty cham....
          • polski_francuz Pardon 26.05.09, 21:31
            chodzi, tak naprawde, o Bialorosjan:

www.rp.pl/artykul/2,311143.html
            PF
        • rycho7 Re: Prawda historyczna Rosjan 26.05.09, 21:50
          polski_francuz napisał:

> Czy historia jest nauka?

No to mamy problem.

1. Wspolczesnie historia jest nauka.
          2. Wiele wspolczesnych nauk ma bardzo krotka historie. Nauki powstalu przez
          ostatnie 200 i mniej lat.
          3. Wedlug mnie historia z wyjatkiem tej wspolczesnej nie byla nauka. Byla to
          polityka. Tak jak wspolczesnie "polityka historyczna". Gal Anonim pisal
          hagiografie a nie kroniki.
          4. Wspolczesni historycy udaja nauke opierajac sie na "zrodlach" = falszywkach
          polityki historycznej.

> Dlatego tez jestem ciut nieufny co do hstorii jako nauki.

Pozostaja artefakty. Nie da sie ich zafalszowac, poza wyjatkami. Ale daja sie
          interpretowac.

Sukces cywilizacyjny Euroazji wynika z tysiecy kilometrow klimatu umiarkowanego.
          Jednolita przestrzen dla roslin, zwierzat, wynalazkow.
          Czy znasz historie tej "jednolitej przestrzeni". Wmowiono Ci mit o
          barbarzynskiej Azji.

Ja poczuwam sie do korzeni w przeszlosci w Kazachstanie. W koncu jestem
          prawdziwy Aryjczyk. A nie jakis Chazar konwertyta.
          • polski_francuz Strzal byl celny 26.05.09, 21:56
            sadzac z reakcji.

"Tak jak wspolczesnie "polityka historyczna". Gal Anonim pisal
            hagiografie a nie kroniki."

Takze i Dlugosz, ktory mial porachunki ze Zbigniewem Olesnickim.

"Pozostaja artefakty."

Historia materialna znaczy sie? Dosc sie zgadzam. Ale historia materialna jest o
            tysiac mil o historii.

Co zostawiaja Rosjanie historii. Wysuszone morze Aralskie. A trzesli swiatem
            przez ponad pol wieku.

"Sukces cywilizacyjny Euroazji wynika z tysiecy kilometrow klimatu umiarkowanego"

Inaczej bys zaspiewal, gdyby ci nagrzmialo i polalo jak u nas.

"Ja poczuwam sie do korzeni w przeszlosci w Kazachstanie"

Korzenie mamy w Afryce ponoc mate.

PF
            • dana33 Re: Strzal byl celny 26.05.09, 21:58
              sam sobie w parszywa morde strzeliles, szmaciarzu....
            • rycho7 Re: Strzal byl celny 26.05.09, 22:07
              polski_francuz napisał:

> Co zostawiaja Rosjanie historii.

1. Genotyp. Wiekszosc Kipczacy (Tatarzy), Ugrofinowie, mniejszosc Slowianie.
              2. Jezyk jednoczacy panstwo. Religie jednoczaca panstwo i ksztaltujaca jezyk.
              3. Wspaniale bitwy, w ktorych po obu stronach wiekszoscia wojownikow byli Kipczacy.
              ...

Rosja to wspaniala tradycja wschodu, Scytowie, Sarmaci, Turcy, Mongolowie,
              Chinczycy, ...

Rosja to Slowianie, to Ostrogoci.

Nic nie zostawiaja?

> Korzenie mamy w Afryce ponoc mate.

Wiem. Czytalem o czarnych Chinczykach. Ci to potrafia byc tradycjonalistami.
              Jedyni, na ktorych stawiam, ze przezyja wybuch superwulkanu Yellowstone.
              • polski_francuz Destrukcja 26.05.09, 22:15
                "Jezyk"

Jezyk, jezyk...mialem jedna doktorantke stamtad gadalem z nia po angielsku.

"Wspaniale bitwy"

Destrukcja, znaczy sie. To pozostaje po wspanialych bitwach. Najwspanialsza nasza bitwa nie zostala skonsumowana, bo chyba sie Jagiello bal zepchnac Krzyzakow z Malborka do Wislu w czorta. Ba, z tego co czytalem Julek Cezar praktycznie przegral wojne z Germanami tylko sie wycofal na zgory przygotowane pozycje i udawal, ze sie nic nie stalo.

Dodam jeszcze co do destrukcji, ze mamy inne narody w tym wyspecjalizowane.

A destrukcji i destruktorow nalezy sie bac.

PF
                • dana33 Re: Destrukcja 26.05.09, 22:26
                  to lepsze niz najlepszy kabaret, rozdetek....
                  pisz dalej... big_grin big_grin big_grin
                • rycho7 Re: Destrukcja 26.05.09, 22:36
                  polski_francuz napisał:

> Destrukcja, znaczy sie. To pozostaje po wspanialych bitwach.

Przeoczyles nabytki terytorialne. Rosji po Wladywostok zoslaly zasoby ropy
                  naftowej, polowa swiatowej slodkiej wody i cala tablica Mendelejewa. Na pare lat
                  te 13 000 rakiet atomowych jeszcze starczy. Ze sprzedazy zlotych zebow babci
                  starczy na remonty atomowek. Pozniej bedziesz sie zachwycal buketem
                  butelkowanego Jenisieja zamiast Perignon.

> Jagiello bal zepchnac Krzyzakow

Jagiello ze wzgldeow politycznych pare lat wczesniej dal sie ochrzcic. A ziemia
                  zakonu jest ziemia Papieza. W feudalizmie wystarczala zaleznosc lenna. O
                  slusznosci polityki dynastii swiadczy jej zasieg po Adriatyk i Morze Czarne (Warna).
                  • polski_francuz Re: Destrukcja 27.05.09, 07:29
                    "butelkowanego Jenisieja"

Zatruja Jenisiej wpierw. Tak jak zatruli przyuralskie republiki czy morze Biale.
                    Ekologia to nie ich piosenka.

"slusznosci polityki dynastii"

Zaden polski Litwin temu nie zaprzeczy. A szkoda, ze z podobnym sprytem nie
                    zepchneli bezkorytarzowo Niemcow na zachod. Bylbaby wczesniej bezklotliwa sytuacja.

PF
                    • rycho7 Re: Destrukcja 27.05.09, 09:51
                      polski_francuz napisał:

> Zatruja Jenisiej wpierw.

Gornik Piatek pil swoj wlasny mocz. A Ty nie chcesz zrozumiec stwierdzenia o 50%
                      zasobow slodkiej wody. Czwartego dnia bez picia kazdy zrozumie.

> Ekologia to nie ich piosenka.

Rzad sam sie wyzywi. Rosje mozna zamordowac nie kupujac tego co maja do
                      sprzedania. Licze na to, ze najblizszej zimy nauczysz rodzine w Polsce. Ani
                      grama ruskiego uranu, ani grama ropy i gazu.

> A szkoda, ze z podobnym sprytem

Szlachta byla cwansza ze swoja zlota wolnoscia. Ojczyzna w potrzebie niech
                      zdycha we zniwa. Pod Mohaczem dynastie wspieralo 37 rycerzy z Polski. Wsparcia
                      finansowego tez nie udzielili. Woleli wiecej chlac i zrec.

> zepchneli bezkorytarzowo Niemcow na zachod.

Dziwnym trafem w roku Mohacza 1526 wspierali zakon holocaustujac na Sambii
                      ostatnich Prusow. Tworzyli Teutonom przestrzen zyciowa na polnocnym-wschodzie.
                      Fakty bola wiec ich w szkole nie poznales.
                      • polski_francuz Re: Destrukcja 27.05.09, 09:59
                        Ja to wszystko rozumiem o tych surowcach i o tych granicach od morza do morza i
                        o genotypie i o literaturze pieknej. Tylko, ze para u nich poszla w poszerzanie
                        granic a nie w ich dobra administracja.

To tacy Tatarzy naszych czasow. Katastrofe w Czernobylu spowodowali podczas
                        testow, kiedy probowali sie zblizyc do niestabilnych warunkow pracy reaktora. I
                        sie zblizyli za bardzo. Zaloze sie zreszta, ze trenowali po pijaku.

W szkole mnie uczono, ze szlachta be. Zlota wolnosc i w ogole. Rezultaty zreszta
                        byly widoczne przez 123 lata czy cos.

Co do Hasza, to twoj rozmowca i twoj problem. Rozmowce sie wychowuje. Patrz jak
                        mi grzecznie pisze dana na tym watku.

PF
                        • rycho7 Re: Destrukcja 27.05.09, 11:20
                          polski_francuz napisał:

> granic a nie w ich dobra administracja.

Przez lata zastanawial mnie ten fenomen. Az zalapalem. W warunkach
                          kontynentalnej zimy nie przezyjesz bez pomocy swej lokalnej spolecznosci. Totez
                          nieistotne jest parcie na bogacenie sie.

Bogaty przezyje zime wylaczne wtedy gdy jest az tak bogaty, ze kreuje swa wlasna
                          spolecznosc lokalna.

Administracja nie zastapi kontaktow spolecznych.

> To tacy Tatarzy naszych czasow.

To Ci wlasnie usiluje przemycic. Dodaj jeszcze tysiaclecia sukcesow cywilizacji
                          stepowej. A to nie tylko Tatarzy lecz caly zestaw juz przeze mnie wymieniany. W
                          centrum uwagi Scytowie mieszkajacy na wozach jak Cyganie. Imponujaca cywilizacja
                          pogardliwie nazywana przez mitomanow Azja.

> W szkole mnie uczono, ze szlachta be.

Ale dla zasady komunie nie wierzyles. Gorsi byli jedynie szlacheccy tworcy
                          przemyslu, oczywiscie poza Polska.

> Co do Hasza, to twoj rozmowca i twoj problem.

Nie widze problemu. Ja jedynie sygnalizowalem, aberacje optyki na dzis.

> Rozmowce sie wychowuje. Patrz jak mi grzecznie pisze dana na tym watku.

Dana pisala mi kiedys, ze bywa tu aby zwalczac antysemitow. Czyli jak piszemy o
                          Rosji to jestesmy antysemitami ignorujac ambicje Wielkiego Izraela. Dana zgodnie
                          z zasadami chinskimi (Azja) powinna zaplacic za kulke do jej potylicy. Przypadek
                          beznadziejny. Ponoc jestem u niej wygaszony. Jej obelgi nigdy nie wytrzymywaly
                          moich argumentow antysyjonistycznych. Jedyna jej "merytorycznoscia" bywalo
                          pomawianie o pisanie bzdur.

Nie zauwazam abys ja wychowal. Nie jest to istotne przed jej dekapitacja. Typowa
                          mentalnosc wyskrobkow z piecow krematoryjnych.

Ja Hasza nie zamierzam wychowywac. To on ma parcie na ewangelizowanie. Ponadto
                          to przypadek dla terapeutow. Autyzm 65-latka. FOZ nie refunduje.
                          • polski_francuz Re: Destrukcja 27.05.09, 11:52
                            Patrzysz historycznie/etnicznie. Ja zas patrze kulturalno/spolecznie. Rosja to
                            jest juz Azja. Wlasnie bo bogaty to ksiaze, ktory sie poddanymi otacza i sie
                            nimi posluguje. Azjaci zas poddaja wszystko spolecznosci. I starzy i
                            nieprzydatni moga isc w cholere. Chinczycy jak zastrzela skazanego w imieniu
                            Chin, to rachunek za kule wysylaja rodzinie. Co, przyznaje, ciagle mnie jeszcze
                            szokuje.

Twoja analiza nie wytrzymuje porownania ze Skandynawami. Tez zimno, tez chleja
                            (jak moga) ale rola ksiecia juz mniejsza i zmysl cywilny wiekszy. A starzy,
                            jesli wierzyc Bergmanowi, tylko mlodki obrabiaja.

Co do szlachty mam ambiwalentne uczucia, przyznaje. Mam taki dokument z 182x
                            roku, ktory po lacinie i po rosyjsku potwierdza, ze jaki moj przodek byl
                            kapitanem legionow i byl szlachetnie urodzone. Czerpie z tego dume. Trzezwosc
                            pozwala na relatywizowanie, gdyz na Litwie car bral nieszlachetnych na 20 lat a
                            szlachetnych na 3 lata. Stad tyle szlachty bylo u nassmile

Ale to sa tylko anegdotki.

Haszowi brakuje pracy (moim zdaniem).

PF

Co do dany, to byl oczywiscie zart z tym grzecznym pisaniem.

• dana33 Re: Destrukcja 27.05.09, 12:57
                              musze powiedziec. ze te twoje zarty to lekko przyciezkie... takie jak
                              w biergarten, jak sie ma za soba juz pare kufli...

tobie do zartow i eleganckiej ironii tak daleko, jak mnie do baletu..
                              rozdetkiem byles, jestes i takim tez umrzesz....
                              • marouder.eu Inna rzecz Danusiu, ze o ile Tobie kiedys.. 27.05.09, 13:12
                                ...z baletem byloby do twarzy, to fhancuzowi z jego brakiem polotu zawsze sie
                                przyjdzie rozstac z ironia i przymrozeniem okasmile

PS. No niech mnie ktos wytlomaczy, jak takie cus dostalo phofesoha i za co?uncertain
                            • rycho7 Re: Destrukcja 27.05.09, 14:06
                              polski_francuz napisał:

> Patrzysz historycznie/etnicznie. Ja zas patrze kulturalno/spolecznie.

Niewatpliwie. Wstyd mi sie przyznac ale kulturalno/spolecznie bym chyba nie
                              potrafil, bo byc moze nawet nie wiem co to takiego. Jakos tak mi sie kojarzy z
                              krakaniem wron.

> I starzy i nieprzydatni moga isc w cholere.

Zapewne to zbyt skomplikowane. W warunkach ekstremalnych wiedza i doswiadczenie
                              starych bywaja arcy przydatne. To sa sytuacje gdy napakowany miesien i
                              haszystowskie IQ bywaja bezradne. Zupelnie nielogiczne machniece skrzydelkiem
                              motyla w Pekinie zmienia karme.

> Twoja analiza nie wytrzymuje porownania ze Skandynawami.

Sprawdzilem swoj tekst. Nicosc Azji przegrywa z Twoim kontynentem Skandynawia.

> rola ksiecia juz mniejsza i zmysl cywilny wiekszy.

Na wiosne za Ural ksiaze przyjedzie na roki jak ludowi poszczesci.

> Stad tyle szlachty bylo u nas

Gdzies okolo 1512 bylo tzw. Ritteraufstand (Powstanie Rycerskie). Niemiecka
                              arystokracja wyrugowala zbedna nizsza szlachte. W Polszcze postep sie nie
                              przebil. No to trzy czarne orly musialy rozdziobac trupa.

> Haszowi brakuje pracy

Hasz boi sie czynu. Zamiast gadac moglby przykladem wykazac jak sie zubozyc
                              pomagajac biednym. Drzewka z ogrodka na podpalke dla lubiejscych sie zaczadzac.
                              Domek na przepicie dla bezzebnej babci. Zbieralby butelki dla potrzebujacych aby
                              nie musieli bezdurno trzezwiec.
                              • polski_francuz Re: Destrukcja 27.05.09, 14:16
                                Kulturalnie/spolecznie...kultura to dla mnie cywilizacja. Sposob postepowania
                                spoleczenstwa w danej sytuacji. I ten sposob sie zmienia drastycznie im bardziej
                                na wschod.

Ritteraufstand, trzeba miec odwage obrony swoich interesow. I faktycznie
                                szlachta polska zadawalala sie byle ochlapem. I dla mnie tez polska szlachta
                                odpowiada zgrubsza pozycji "citoyen" albo Staatsbürger z zachodu.

Pamietam jeszcze ze szkoly, ze to arystokracja byla naprawde be. Bo oni narodowo
                                nie czuli. Szlachta jeszcze byla jeszcze jako tako panstwowotworcza.

PF
                                • rycho7 Hospody pamyluj 27.05.09, 14:43
                                  polski_francuz napisał:

> I dla mnie tez polska szlachta odpowiada zgrubsza pozycji
                                  > "citoyen" albo Staatsbürger z zachodu.

Poczulem sie obrazony. Jestem z rodziny mieszczanskiej od conajmiej 1000 lat.
                                  Dwa absolutnie przeciwstawne etosy. Aczkolwiek na zachodzie dzieci poza
                                  pierworodnym dziedziczacym domene zasilaly mieszczanstwo. Asymilowaly sie nie
                                  psujac mieszczanstwa.

> arystokracja byla naprawde be. Bo oni narodowo nie czuli.

Narod to XIX wieczny przekret. Co mieli czuc wczesniej?
                                  • polski_francuz Re: Hospody pamyluj 27.05.09, 15:02
                                    Etosy sa faktycznie inne.

Jak zaczelem pracowac jako project manager w Niemczech w latach 80, to poddany
                                    zostalem podwojnemu szokowi.

Zawodowemu, bo z wyjatkiem waskiej specjalnosci gdzie bylem mistrzem swiata
                                    zupelnie nie czulem ichniej techniki i ich (ogromnych) mozliwosci.

Kulturalnemu, bo wlasnie mialem wokol mnie mieszczan. I nie czulem ich norm
                                    zachowania.

I mi jedna kolezanka z Polski wyslala ksiazke, ktora do dzisiaj jeszcze mam
                                    "Moralnosc mieszczanska", Ossowskiej cobym sie podszkolilsmile

Tak ze jestem dzisiaj mieszczaninem dyplomowanym.

Pozdro

PF

• rycho7 Re: Hospody pamyluj 27.05.09, 18:02
                                      polski_francuz napisał:

> Kulturalnemu, bo wlasnie mialem wokol mnie mieszczan. I nie czulem
                                      > ich norm zachowania.

Ja wprost odwrotnie. Mam to rodzinnie. Oczywista oczywistosc. W Polsce nie
                                      potrafie zniesc demonstrowania przez roboli niecheci do pracy. Inna mentalnosc.
                                      To widac jeszcze po chyba dziesieciu pokoleniach. A moze i wiecej. Znam rodzine
                                      ze wsi zalozonej w XIV wieku przez osadnikow niemieckich. Tyle, ze tam byli
                                      "sami swoi".

> "Moralnosc mieszczanska", Ossowskiej cobym sie podszkolil

Nie wyobrazam sobie tego z ksiazki. Wobec gigantycznej polskiej obludy katolickiej.
                                      • marksistowski Re: Hospody pamyluj 27.05.09, 18:09
                                        Normalny czlowiek do pracy się nie garnie. I o ile musi pracowac to
                                        tylko po to aby nie musiec pracowac. To jest mentalnosc mieszczanska.
                                        Mieszcanie niemieccy najchetniej swoj czas spedzają na taniej Majorce
                                        i nie garną się do ochotniczego kopania rowow.
                                        • marksistowski Re: Hospody pamyluj 27.05.09, 18:13
                                          Obłuda Katolicka? Sr*anie w banie. Mieszczanskie cechy są
                                          najbardziej widoczne w katolickiej Bawarii.
                                          • marksistowski Tradycja mieszcznstwa to wstyd 27.05.09, 18:21
                                            Mieszczanie to nie 12 miejskich radcow ale niezliczony, gnijący
                                            plebs w miastach zyjący. Wsrod gowna sciekow plynacych srodkiem
                                            ulicy,wsrod szczurow,smrodu. Wylęgarnia zarazy i epidmii.
                                • rycho7 [i]Ritteraufstand[/i] 27.05.09, 14:49
                                  polski_francuz napisał:

> Ritteraufstand, trzeba miec odwage obrony swoich interesow.

Nie napisalem wprost to oczywiscie nie zrozumiales. Wyszla azjatycka rosyjska
                                  sila. Wygral ten kto mial pieniadze, czyli arystokracja. Wygrani moralnie
                                  przeistoczyli sie w Ritter Rauber.

> Staatsbürger

W poprzednim poscie odpowiedzialem nie rozumiejac Twojej intencji. Odpowiadalem
                                  do Bürger. Staatsbürger to jakas idea Bismarcka?
                                  • polski_francuz Pisze bo musze 27.05.09, 15:10
                                    Ale precyzowanie Bürgerzamiast Staatsbürger idzie troche daleko bo
                                    wlacza epoke historyczna. Jak pojdziemy dalej to dojdziemy do podzialu
                                    Staatsangehöriger i Staastsbürger czyli do pocztku selekcji na
                                    takich i owych za trzeciej rzeszy.

PF

• rycho7 Re: Pisze bo musze 27.05.09, 18:07
                                      polski_francuz napisał:

> takich i owych za trzeciej rzeszy.

Tyle, ze Twoje "obywatel" wyraznie odnosilo sie do uczestnikow sejmiku
                                      szlacheckiego. Nie-obywatele nie byli przeciez czescia Narodu. Tluszcza
                                      opuszczona przez Boga.
                                • marksistowski Re: Destrukcja 27.05.09, 18:29
                                  Stereotypy z PRL w ustach emigranckich zakompleksionych niedoukow.
                                  Szlachta zadowalała sie kazdym ochłapem?
                                  Szlachcic na zagrodze rowny wojewodzie. To polski szlachcic stworzył
                                  demorację salachecka z wybieralnycn krolem(demokracja bezposrednia)
                                  oraz wybieralnym Sejmem i Senatem (demokracja posrednia).
                                  To szlachta byla wykształcona i tworzyła lteraturę (Rej,Kochanowski)
                                  To szlachta i magnateria byli mecenasami sztuki i architektury
                                  (Zamojscy, Ossolinscy, Potoccy)
                        • dana33 Re: Destrukcja 27.05.09, 12:55
                          hahahahahahaha......
                          ty, rozdetek, mozesz dalej marzyc.... smile
                          balon nadety do niemozliwosci....
                          pisz dalej.... niech podziwiaja, ile glupoty w tobie...
                      • hasz0 Destrukcja IQ R7 w pełni! Mozesz wpłynać na: "było 27.05.09, 10:00

Tym kijkiem miało być:

"FAŁSZERSTWO podpisu nazwiska prokratora KRAWCZYKA
                        pod wnioskiem o "ARESZTOWANIE BLIDY"
                        = nie było mafii weglowej
                        a Zero nalezy skazać?

IQ R7~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~0?
    • polski_francuz Re: Pardon 26.05.09, 21:49
      Jestem grzeczny. W odroznieniu od ciebie.

Miales niby bana do 21:48 a piszesz juz o 21:47. Co jest, jakies lobby anty?

Musimy sie temu uwazniej przyjrzec.

Ale moze juz jutrosmile

Pozdro

PF
      • dana33 Re: Pardon 26.05.09, 21:55
        "jestem grzeczny", napisal rozdety cham, po wypluciu z siebie zdanka:
        "spiesze sie by off-nickowej skrocic jej orgazm."

zapomnial dodac, ze rowniez jest "dobrze wychowany"...

wymioty....
    • vicky17 Re: Prawda historyczna Rosjan 26.05.09, 22:08
      a co to takiego ta prawda historyczna?
      • polski_francuz Re: Prawda historyczna Rosjan 26.05.09, 22:16
        "a co to takiego ta prawda historyczna?"

Kto mial kiedys racje.

PF
        • vicky17 Re: Prawda historyczna Rosjan 26.05.09, 22:27
          polski_francuz napisał:

> "a co to takiego ta prawda historyczna?"
          >
          > Kto mial kiedys racje.
          >
          > PF

racje ma tzw.silny,ale ten prawie zawsze mija sie z prawda,w tym
          historyczna.przykladow chyba nie trzeba,bo czesc wyslannikow ministerstwa
          dlugich nosow za toba juz depcze. gdyby prawda ich interesowala nie robili by
          tego wlasnie:smile
          • polski_francuz Prawda sie obroni 26.05.09, 22:29
            kazdy profesor ci to powie.

Ale niekoniecznie na krotki dystans.

No to do jutrasmile

PF
            • vicky17 Re: Prawda sie obroni 26.05.09, 22:42
              polski_francuz napisał:

> kazdy profesor ci to powie.
              >
              > Ale niekoniecznie na krotki dystans.
              >
              > No to do jutrasmile
              >
              > PF

prawda historyczna jest mitem,istnieje jeszcze w naukach scislych,bo tam mozna
              ja udowodnic, na szczesciesmile
              3M siesmile
              • off_nick Re: Prawda sie obroni 26.05.09, 22:45
                vicky17 napisała:

A cóż to dziwoląg owa prawda historyczna w naukach ścisłych?
          • dana33 Re: Prawda historyczna Rosjan 26.05.09, 22:45
            "wyslannicy ministerstwa dlugich nosow", napisala bezmozgowa
            antysemita rochellina z samego centrum glupoty... big_grin
        • dana33 Re: Prawda historyczna Rosjan 26.05.09, 22:34
          blekitna chusteczka przygotowana, rozdetek?
          bo wiesz, kraza jakies sluchy, ze matka mickiewicza byla frankistka,
          to moze jednak nie warto ci lez wylewac nad panem tadeuszem.. big_grin
          • hasz0 __Ni ma to tamto pwadra to pardwa a nie pdwraa... 26.05.09, 23:25
            "prawda historyczna w naukach ścisłych"?

a jakże jest gdy się rozłoży Einsteina
            na Ein Stein... nie odkrywał teorii, ale po prostu je zawłaszczał!
            #######################

czyli kiedy odkrył skrócenie Lorentza?
            konwersję materii w energię i energii? E=mc2
            znaną już Isaacowi Newtonowi ("Ciała stałe i światło są nawzajem
            wymienne..."; 1704).
            A równanie można też przypisać S. Tolverowi Prestonowi (1875),
            Julesowi Poincare'owi (1900; według Browna, 1967)
            - Olintowi De Pretto (1904) - wszyscy przed Einsteinem.

Ponieważ Einstein nigdy poprawnie nie wyprowadził równania E=mc2
            (Ives, 1952), wydaje się, że nie ma niczego, co by łączyło je z
            czymkolwiek będącym autorstwa Einsteina......
            A WYBIÓRCZA czyli
            slektywna prezentacja danych z zaćmienia Słońca w roku 1919 przez
            Arthura Eddingtona, która miała rzekomo stanowić dowód słuszności
            ogólnej teorii względności "Einsteina", BYŁA jedną z największych
            naukowych mistyfikacji XX wieku.
            Eddington był zainteresowany pasowaniem Einsteina na króla
            wszechnauk, a nie chęcią sprawdzenia jego teorii.

Społeczność fizyków zaangażowała się w pewien rodzaj oszustwa i
            cichego spisku, przyjmując postawę biernych gapiów przyglądających
            się owej hiperinflacji danych i wzrostu reputacji Einsteina.

To milczenie było z korzyścią dla wszystkich jego popleczników.
            ________W Polsce tak zrobiono z naszym Bolkiem!___________
            Ci co go popierają odnoszą korzyści!
    • marouder.eu Ty moze odstaw te winko.. 27.05.09, 12:05
      ...a takze ponow po dziesiecioleciach lektury historyczne Fhhancuz!
    • marksistowski jesli już prostacko charakteryzowac spłeczenstwa.. 27.05.09, 18:40
      .... to:
      Rosjanie to społecznstwo wywodzące sie całkowicie z chłopstwa
      Francuzi to spoleczenstwo wywodzące sie w wiekszosci ze
      zrewoltowanych szumowin miejsko-wiejskicch
      Niemcy-Prusacy to społeczenstwo wywodzące sie z niewolnikow
      militarnej dyktatury
      Niemcy zachodni to spłeczenstwo wywodzące sie z plebsu
      rzemieslniczo-czeladniczego
      • hasz0 _______________________A Polactwo III RP to suma = 27.05.09, 20:10
        ________________pochodzenia z bloków bez podwórek
        ________________wykształcenia w podstawówce przez nauczycielki
        których jedynymi lekturami są "Twój Styl" i "Super Exress"

"Super Express” opublikował wyniki swojego plebiscytu na najbardziej
        kształtną męską pupę. Niekwestionowanym zwycięzcą został… Hubert
        Roszkiewicz. Na pewno ułatwi mu to drogę do gwiazdorstwa, a jak doda
        się do tego udział w nowym serialu TVN-u – “39 i pół” – to już
        kariera murowana. Hubert za zaszczytne pierwsze miejsce podziękował
        czytelnikom gazety.

_________________chrakteru w gimnazjum z koszem na głowie nauczyciela
        _________________studiów po reformie 68 r z"docentami marcowymi"
        którzy zamienili się w profesorów antylustracji jak
        Andrzej Ceynowa
        ________________etosu kariery zawodowej bagsika

______________polityki od geremka i kuronia
        _____________polskości od michnika
        kultury ->

_______pupa Rubika słynne pary Seriale Super Express Taniec z
        gwiazdami telewizja tvn polsat majewski wojewódzki
        • marksistowski Re: _______________________A Polactwo III RP to s 27.05.09, 20:15
          Wypisz , wymaluj wykiształciuchy Gazety Wyborczej i ateistyczne
          bydło forów Katolik pl i Wiara pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka