enterol250 25.05.06, 10:11 jakie leki przeciwdepresyjne bierzesz i czy ich skutecznosc jest nadal wysoka (mam na mysli dzialanie antylękowe)? pozdrowki, ent. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iso1 Re: pytanie do iso 25.05.06, 13:32 efectin Na razie systematycznie jest coraz lepiej ale jeszcze bez rewelacji. Słyszałem że na pełne działanie leków potrzeba nawet kilku miesięcy. Lęków nie miałem bardzo dużych ale na lęki efctin też ponoć działa. Pozdrawiam Odpowiedz Link
enterol250 Re: pytanie do iso 25.05.06, 13:44 ok, dzieki serdeczne. poszperam w necie na temat efectinu. pozdro, ent. Odpowiedz Link
iso1 Re: pytanie do iso 05.06.06, 14:18 od wczoraj biorę znów większą dawke bardzo powolutku ale systematycznie jest lepiej z brzuchem praktycznie jem już wszystko czasami tylko nudności ale to chyba skutek uboczny leków pozdrawiam Odpowiedz Link
enterol250 Re: pytanie do iso 08.06.06, 14:54 iso, jaka masz (miales) postac ibs to raz, a dwa, czy zaobserwowales jakies skutki uboczne efectinu i jesli tak to jakie? pzdr, marta Odpowiedz Link
iso1 Re: pytanie do iso 09.06.06, 01:51 hmmm, nie wiem jaką ma postać ibs. Mam zdjagnozowane po badaniach w szpitalu zespółjelita wrażliwego. Tylko tyle jest napisane. Wygląda na to że to się stało na tle nerwowym (stresu). Efectin ma skutki uboczne i to spore. Ale każdy ma inne z tego co słyszałem. Ja mam burksizm (szczękanie zębami), kołatanie serca, senność. Ale to nic w porównaniu z tym co działo się z moimi jelitami. Teraz jem praktycznie wszystko. Z jelitami jest już dużo lepiej. Pozdrawiam Odpowiedz Link
enterol250 Re: pytanie do iso 09.06.06, 08:43 ok, to w takim razie napisz prosze JAKIE konkretnie rzeczy dzialy sie z Twoimi jelitami: biegunki, zaparcia, nadmierne gazy, wzdecia? co do stresu to w mojej ocenie 90% przypadkow ibs (jesli nie wiecej) to efekt wlasnie jego dzialania. pozdrowki, ent. Odpowiedz Link
iso1 Re: pytanie do iso 09.06.06, 20:59 wzdęcia zaparcia niestrawnosći (problemy z trawieniem pokarmów) gazy Odpowiedz Link
iso1 Re: pytanie do iso 25.08.06, 20:08 witam wszystkich ibs-owców u mnie coraz lepiej praktycznie jem wszystko choć czasami jak z czymś przesadzę (jedzenie) to muszę trochę odcierpieć w moim przypadku lek przeciwdepresyjny Efectin był strzałem w 10 Odpowiedz Link
enterol250 Re: pytanie do iso 12.09.06, 10:44 iso, napisz prosze jak Twoja terapia efectinem. czy lek nadal jest skuteczny? miewasz objawy zjn? jak z psyche? czy utrzymuja sie skutki uboczne leku? z gory dzieki za info. pzdr. Odpowiedz Link
iso1 Re: pytanie do iso 07.10.06, 00:40 Witam U mnie jest ok Biorę dalej Efectin ale mniejszą dawkę. Wygląda więc na to że zaczynam zdrowieć skoro lekarz schodzi z dawki. JEm już praktycznie wszystko. czasami zdażają się gazy i wzdęcia ale nie przejmuje się już tym. Skutki uboczne Efectinu są ale przyzwyczaiłem się już do nich (np. sennosć) pozdrawiam Odpowiedz Link