Dodaj do ulubionych

upadek Trójki-Olimpiada

25.06.04, 20:23
no może za mocny tytuł,a le dziś tj piątek w okoliccach południowych płaka,c
mi się chciało jak słuchaem Rokosa... facet przed pół godz nie mógł znaleźć
osoby znającej datę rozpoczęcia Igrzysk. Parodia.... zdwoniło chcyba 6 osób z
rzędku pytanie było jedno wiadome, cały czas to samo..a ludzie " nie
wiem", "niestety nie znam"...żal mi rokosa, że wypadł na partacza...bo
prowadź tu ogólnopolski program, kiedy pytanie jest oczywiste, dzwonią ludzie
i nie ospowiadają....i następny i następny.... oj zbliżyło sie PR do poziomu
stacji złotych przebojów..oby nie na trwale
Obserwuj wątek
    • Gość: @ Re: upadek Trójki-Olimpiada IP: *.aster.pl 25.06.04, 21:03
      Twój list jasno pokazuje jak słuchasz radia...
      Telefony były wykonywane DO słuchaczy a nie tak jak piszesz.
      • Gość: ;-) Re: upadek Trójki-Olimpiada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 21:08
        To chyba nie jest takie istotne kto do kogo dzwonił, ważny jest poziom targetu
        i może by tak kolega na ten temat napisał;-)
        • Gość: @ Re: upadek Trójki-Olimpiada IP: *.aster.pl 25.06.04, 21:38
          To jest istotne kto do kogo dzwoni.
          Inaczej jest gdy prosi się powiedzenie tego co się wie a inaczej gdy prosi się
          o powiedzenie czy się wie.
        • zosia_gosia Re: upadek Trójki-Olimpiada 02.07.04, 10:52
          Przepraszam, czy dobrze zrozumiałam: jak ktoś zna datę rozpoczęcia olimpiady,
          to inteligent, a jak nie to głuptak. O Jezu, do jakich to się ludzie argumentów
          posuwają w swojej obsesji!!!
          • neandertalski Re: upadek Trójki-Olimpiada 02.07.04, 11:23
            to chyba nie do końca tak. Wypowiadam się bo akurat tydzień temu też byłem
            nausznym świadkiem tej historii. Po prostu trUjka zrobiła jakiś tam konkurs
            który szumnie miał dotyczyć nadchodzącej olimpiady, czyli w domyśle propagować
            ją, zdrowy sportowy styl życia, te wszystkie makdonaldy i pepsi koka kole w
            szerszej perspektywie, być jednym słowem trendi. Oczywiście moim zdaniem była
            to tylko przykrywka dla kolejnej wersji idiotele ale to już szczegół, równie
            zresztą absurdalny.
            No i teraz wyszło tak, ze ludziska się zaangażowały złapały za telefony
            oświecone głoszonymi hasłami i nie mogące się do olimpiady doczekać. Pan
            Redaktor numery telefonów ponotował i później dumnie dzwonił do wybrańców losu
            z jednym prostym pytaniem, jaka jest data rozpoczęcia igrzysk, których to
            wszyscy jak ta kania dżdżu czekają. Do ludzi, którzy jak się można było
            domyślać byli właściwymi ludźmi, przy właściwych telefonach. Więc niby miała
            być to tylko formalność a tymczasem okazało się, że żaden z ochotników zdaje
            się nie ma za wielkiego pojęcia czego dotyczy zabawa do której się zgłosił.
            Nie chodzi tu o to, że kto nie zna terminu rozpoczęcia olimpiady jest idiotą,
            tylko chodzi o to, że szyld konkurs pod jakim się to wszystko kręciło jest po
            prostu nieporozumieniem, które w dodatku sprawiło, że audycja Rokosa po raz
            kolejny i niezamierzony stała się autoparodią nadającą się do powtórek z
            rozrywki w godzinach nocnych.
            • fdj Re: upadek Trójki-Olimpiada 02.07.04, 11:45
              Z drugiej strony, to już nie po raz pierwszy widać, jak konkursowicze (ukochany
              targecik) słuchają radia 3 i jak bardzo konkursiki "wpływają" na słuchalność.

Przecież jak się naprawdę czeka na wyniki konkursu, to się raczej słucha radia.
              I jak leci pytanie, a zapytany nie zna odpowiedzi, to mając nadzieję na to, że
              może teraz zaraz do mnie zadzwonią i zadadzą to samo pytanie, należy szybko
              odnaleźć odpowiedź (jeżeli się jej nie zna).
              Tu jednak widać (a raczej słychać), że pytanie cholernie zaskakuje każdego
              kolejnego słuchacza - zatm nie słyszał, że wcześniej pytano o to samo, a zatem
              NIE SŁUCHAŁ TRÓJKI w tym momencie.

Podobnie było m.in. tak z tydzień dwa temu, gdy do wygrania były bilety na
              koncert bodajże Alanis M. Niestety - po czwartej osobie, która nie potrafiła
              odpowiedzieć na to samo pytanie, niestety musiałem przerwać słuchanie i nie
              wiem, czy ktoś w końcu wygrał, czy też nie.

W poprzednich konkursach takie sytuacje też często gęsto miały miejsce. No ale
              kasa za SMSiki leci, a to się liczy najbardziej, a nie jakiś durny słuchacz ;-)
    • chrumffe Re: upadek Trójki-Olimpiada 30.06.04, 17:34
      można wykorzytać też znany motyw próbny, przed wejściem na antenę gada się ze
      słuchaczem i pyta, czy zna odp. Jeśli tak, to wskakujemy na antenę... i co
      możliwe, a a drugiej strony brzmi profesjonalnie hmm?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka